muğla koyları ve plajları

Muğla Koyları ve Plajları : En Favori 24 Noktamız

Tam bir Muğla aşığı olarak Muğla Koyları ve Plajları başlıklı yazım ile karşınızdayım. 5 yıldır Muğla’da yaşamanın verdiği deneyimle bu yazıyı yazıyorum. 5 yıldır Muğla’dayız ama inanın hala gitmediğimiz koylar var. O kadar koy ve plaj var ki bunların hepsini gezmek isteseniz sanırım iki ay süre ile yat kiralamanız lazım. Haritadan bakın ne demek istediğimi anlarsınız Muğla’nın kıyı şeridi hep girinti çıkıntı.

Muğla’daki koyları ve plajları bulduğumuz her fırsatta hem araba ile hem de tekne turları ile keşfetmeye çalışıyoruz. Muğla’nın kıyı şeridi uzunluğu yaklaşık 1500 km yani oldukça fazla koy ve plaj var. Her hafta sonu birine gitsek 5 yıla bütün koy ve plajları anca keşfederiz sanırım. 🙂 Gerçekten Muğla’da çok güzel koy ve plajlar bulunuyor. Bilinmeyen, gizli koyları keşfetmek istiyorsanız bu yazımı iyi okuyup Muğla’yı detaylıca gezmelisiniz.

Muğla ile ilgili sayfamda dikkat ederseniz ayrı bir “Muğla” sekmesi var. Burayı ayrı yazmamın nedeni Muğla’da yaşamamız ve buraya ayrı önem vermemiz. Muğla koyları ve plajları listeme geçmeden önce size aşağıya Muğla’da katıldığımız tekne turlarının bağlantılarını ve Muğla Koyları ve Plajları haritasını bırakıyorum. Hadi gelin yelkenleri açalım ve maviliklere doğru yola çıkalım.

Muğla Koyları ve Plajları Haritası

Haritalar bizim sitemizin can damarı. Çünkü günümüz dünyasında bir yere gideceksek navigasyon en büyük yardımcımız oluyor. Biz de gezilecek yerlerin haritasını yazılarımıza ekliyoruz ki gezi planı çıkarma noktasına size ciddi anlamda kolaylık olsun.

Aşağıda yer alan Muğla koyları ve plajları haritası üzerinden gideceğiniz yere yakın koy ve plajları görebilirsiniz. Aynı zamanda harita üzerinde zoom da yapabilirsiniz. Bir de Muğla Koyları ve Plajlarını harita üzerinde ilçe ilçe sınıflandırdık bilginiz olsun.

Muğla Koyları ve Plajları Haritası

Muğla Koyları ve Plajları Listesi:

  1. Orak Adası
  2. Kargıcak Koyu
  3. Cennet Koyu
  4. Akbük Koyu
  5. Kleopatra Plajı ve Sedir Adası
  6. Bördübet Plajı
  7. Çiftlik Koyu Plajı
  8. Kumlubük
  9. Armella Koyu
  10. Amos Koyu
  11. Çökertme Plajı
  12. Arpabükü Koyu
  13. Haydar Koyu
  14. Zeytinli Kuyu Plajı
  15. Kızlan Gereme Koyu
  16. Palamutbükü Plajı
  17. Kurubük
  18. Kargı Koyu
  19. İztuzu Plajı
  20. Sarsala Koyu
  21. Göcek Koyları
  22. Kabak Plajı
  23. Gemile Koyu
  24. Ölüdeniz Plajı

En Güzel Muğla Koyları ve Plajları Listesi

Baştan belirteyim bu listemde Muğla’daki tüm koylar ve plajlar yok. Yani listemde Muğla’daki en güzel koylar ve plajlar var. Muğla’ya ilk defa gelecekseniz ve geniş vaktiniz varsa bu listemdeki yerleri gezebilirsiniz. Eminim bu koy ve plajlarda maviye doyacaksınız.

Konum olarak Muğla’daki en favori koy ve plajlarımız Bodrum, Datça ve Marmaris ilçelerinde yer alıyor. Özellikle Gökova Körfezi’nin Bodrum – Akyaka tarafındaki koylar size enfes güzellikler sunuyor. Deniz bu kısımda oldukça berrak ve cam gibi. Dalış için ise aklınızda bulunsun Fethiye ve Datça ilçelerini tercih edebilirsiniz.

Listeme geçmeden önce şunu da belirteyim; yazımın en sonuna bizim Muğla’da en en beğendiğimiz ilk 13 koyu ve plajı da listeledim. Muğla’ya gelecekseniz favori 13 yerimizde denize girmeden Muğla’dan dönmeyin. Ayrıca listemin sonunda Muğla Halk Plajları listesini de bıraktım. Özetle bol mavili bir yazı sizi bekliyor.

Orak Adası – Bodrum

muğla koyları ve plajları

Muğla koyları ve plajları listeme bu listenin 5 yıldızlı yeri olan Orak Adası ile başlamak istiyorum. Malum ada olmasından dolayı sadece tekne ile ulaşım olan Orak Adası muhteşem güzellikte bir denize sahip. Turkuaz rengi, cam gibi bir denize sahip adaya Bodrum’dan kalkan günübirlik tekne turları ile ulaşabiliyorsunuz.

Orak Adası o kadar muhteşem bir yer ki burada yüzmek bedene ve ruha huzur veriyor. Hele burada bir de dalış yapın, akvaryumda yüzüyorum hissine kapılıyorsunuz. Biz Orak Adası’na tekne turu ile gitmiştik ve adada yaklaşık 1,5 saat vakit geçirmiştik. Su altı videoları mı dersiniz drone videosu mu adada fotoğraf çekmeye doymadık. Bodrum’a gelirseniz muhakkak bu adaya gidin ve tertemiz sularında yüzün derim. Bodrum’da tekne turu tavsiyesi için aşağıdaki yazıma göz atabilirsiniz.
(https://bujuyollarda.com/bodrumda-tekne-turu/)

Orak Adası’nın herhangi bir giriş ücreti yok. Ücretsiz şekilde burada keyif yapabilirsiniz. Orak Adası’nın haritadaki konumu burada. Ada ile çok daha detaylı bilgi için (https://bujuyollarda.com/bodrum-orak-adasi/) bu yazıma bakabilirsiniz.

Kargıcak Koyu – Bodrum

muğla koyları ve plajları

Bodrum’da araba ile ulaşabilen koy olan Kargıcak Koyu Bodrum’da özel bir koy arayanların imdadına yetişiyor. Koya giden yol kötü ama yine de her türlü araç ile gidilebilir. Unutmayın yolun kötü olması plajın bakir olması ile yakından alakalı. Yol kötü ise çok daha güzel bir plajla karşılaşma olasılığınız daha yüksek.

Kargıcak Koyu sezonda hafta içi sakin, hafta sonu ise kalabalıklaşıyor. Deniz mükemmel. Söylenecek söz bırakmayan enfes bir deniz sizi bekliyor. Şnorkel şart. Kargıcak Koyu’nun kumsalı taşlık. Deniz ilerledikçe derinleşiyor. Deniz kestaneleri var. Yanınızda deniz ayakkabısı getirmeyi unutmayın.

Kargıcak Koyu’na giderken yiyecek içecek noktasında hazırlıklı gidin. Koya en yakın market 6-7 km uzaklıkta. Burada doğa ile baş başasınız. Herhangi bir tesis, işletme, market, wc, duş, su yok, hatta çöp konteyneri bile yok. Lütfen burada çöp bırakmayın çünkü çöpü toplayacak birileri yok !

Özetle Bodrum’da bilinmeyen, az keşfedilmiş güzel bir koy arıyorsanız Kargıcak Koyu’nu tercih edebilirsiniz. Kargıcak Koyu’nun konumu burada.

Cennet Koyu – Bodrum

Bodrum Göltürkbükü’ne oldukça yakın, adının hakkını veren bir yer Cennet Koyu. Burası Bodrum’a 20 km, Türkbükü’ne ise sadece 3 km uzaklıkta. Koy tam anlamıyla yeşil ve mavi ile iç içe. Deniz tertemiz. Cennet Koyu’nda herhangi bir tesis yok. El değmemiş ve kirletilmemiş bir yer.

Bodrum Cennet Koyu’nda kamp da yapabilirsiniz. Yalnız burada herhangi bir camping tesisi yok. Yiyecek ve içecek açısından hazırlıklı gelmelisiniz. Mangal yakmak yasak. Duş, wc, soyunma kabini imkanı yok. Sinek ilacı kesinlikle alın. Bir de bu cennet gibi koy insanlarımız tarafından oldukça kirletilmiş. Her yerde çöp var. Bu konuda lütfen maksimum özeni gösterin.

Bodrum Cennet Koyu’na gitmek için aracınızın olması gerekiyor. Ya da Göltürkbükü’ne geldiyseniz 3 km’lik bir yürüyüşle Cennet Koyu’na ulaşabilirsiniz. Cennet Koyu’nun konum ve yol haritası için buraya tıklayabilirsiniz.

Akbük – Akyaka (Ula)

muğla koyları ve plajları

Muğla koyları ve plajları listesinin göz bebeği, canı ciğeri Akbük’e geldik. Cam gibi bir deniz, masmavi sular ve enfes bir manzara. Akbük, Akyaka gezilecek yerler listesinin parlayan yıldızı.

Akbük Koyu, Akyaka merkeze 25 km uzaklıkta yer alıyor. Akbük Plajı’nın denizi akvaryum gibi burada balıklarla beraber yüzüyorsunuz. Akbük’te deniz birden derinleşiyor yüzme bilenler için avantajlı, sahili çakıl taşlı ama denize girdikten sonrası ince kum oluyor. Deniz suyu sıcaklığı gayet ılık.

Yazın burası oldukça kalabalık oluyor. Kalabalığa kalmamak için sabah erkenden buraya gelebilirsiniz. Burada yeme-içme için güzel alternatifler var. Aşırı sıcaklar sizi bunalttığında buranın yerel marketi Çakmak Market’ten Gara Guzu, Bodrum Mandalina Gazozu, Goca Moğla Gazozu gibi yerel lezzetlerle serinlemeyi unutmayın.

Akbük Koyu’nun araç ile giriş ücreti 15 TL. Aracınızı girişe gelmeden uygun bir yere park edip ücret vermeyebilirsiniz. Şezlong ve şemsiye ücreti ise 50 TL. Akbük Plajı’nda halk plajı için en başta alan var ama plajın çoğunu işletmeler şezlonglarla kaplamış. Edit: Son gittiğimizde (Haziran 2021) herhangi bir giriş ücreti alınmadı. Otopark için de ücret ödemedik. Şezlong ve şemsiye ücreti 50 TL olmuş.

Akyaka Akbük Koyu’nu, Aydın Didim’de bulunan Akbük ile karıştırmayın. İkisi farklı yerler bilginiz olsun. Akbük ile ilgili yazdığım detaylı gezi rehberi burada. (https://bujuyollarda.com/mugla-akbuk-koyu-ve-plaji/)

Kleopatra Plajı ve Sedir Adası – Ula

muğla koyları

Muğla’da o kadar çok güzel koy ve plaj var ki say say bitmiyor. Muğla koylarının en efsane yerlerinden biri olan Kleopatra Plajına geldik. Kleopatra Adası namı diğer Sedir Adası aslında coğrafi olarak Muğla’nın Ula ilçesine bağlı iken genelde Marmaris ile anılıyor. Sedir Adası (Kleopatra Adası), Marmaris gezilecek yerler listesinin en başında yer alıyor. Sedir Adası, Kedrai Antik Kenti ve ünlü Kleopatra Plajı ile de biliniyor.

Sedir Adası’na nasıl gidilir ? İlk olarak Sedir Adası, Muğla’ya 62 km, Marmaris’e 23 km mesafede konumlanıyor. Adaya Marmaris’in Çamlı Köyü’nden düzenli olarak yapılan tekne seferleriyle 45 dakikaya ulaşabiliyorsunuz. Son olarak buraya kadar gelmişken İncekum Plajı’nı da ziyaret etmeyi unutmayın.

2023 yılı için Sedir Adası’nın giriş ücreti 300 TL. 8 yaş altı ücretsiz, 8-18 yaş arası yarı ücret. Müze kartı olanlar yarı ücret ödeyerek adaya giriş yapabiliyor.

Sedir Adası ve Kleopatra Plajı hakkında detaylı bilgi almak isterseniz çok kapsamlı yazdığımız Sedir Adası ve Kleopatra Plajı Hakkında Her Şey (https://bujuyollarda.com/sedir-adasi-ve-kleopatra-plaji/) başlıklı yazıma göz atabilirsiniz.

Bördübet Plajı – Marmaris

bördübet koyu gezi notları

Bördübet Koyu’nu buraya yazsam mı yazmasam mı diye kararsız kaldım ama son karar olarak yazmak istedim. Kararsızlığımın nedeni biz burayı çok ısınamadık. Neden yazdım diye sorarsanız da Muğla’da bilinmeyen, az kalabalık plaj isteyen olursa bu koyu değerlendirebilir diye yazdım.

Dediğim gibi Bördübet Koyu bir çok kişi için özel bir yer olsa da biz burayı çok sevemedik. Çünkü plaj yolunun uzun ve virajlı olması ve denizinin bize hitap etmemesi Bördübet’i sevmememize neden olan ana faktörler arasında.

Muğla koyları ve plajları listesinde en alt sıraya koyacağım Bördübet Koyu ve Plajı ile ilgili çok detaylı bir şekilde yazdığım yazı var. Koy ile ilgili tüm detayları bu bağlantıdaki yazımda okuyabilirsiniz.

Çiftlik Koyu – Marmaris

muğla koyları

Muğla Marmaris koyları ve plajları listesinde bir Kumlubük bir de Çiftlik Koyu en favori iki yerimiz arasında. Burası gerçekten cennetten bir köşe. Açıkça söyleyeyim Marmaris’te en güzel deniz nerede sorusunun cevabı Çiftlik Koyu’dur. Çiftlik Koyu ve Plajı’na araba ile ulaşım zor da olsa var. Biz buraya Marmaris günübirlik tekne turu ile gitmiştik ve bu güzel koya bayılmıştık. Marmaris Tekne Turu yazımız burada.

Çiftlik Koyu ve Plajına karayoluyla ulaşım için oldukça virajlı yollardan geçmeniz gerekiyor. Koya ulaştığınızda sağ tarafınızda genelde teknelere hizmet veren mekanlar var bu bölümde denize girmek zor çünkü her yerde tekne var.

Çiftlik Koyu’nda bize göre denize girilecek en güzel yer Çiftlik Halk Plajı. Burada tertemiz bir deniz sizi bekliyor. Burası eskiden kapanmış bir otelin yeriymiş. Eğer Çiftlik Halk Plajı’na geleceksiniz yiyecek ve içecek noktasında hazırlıklı gelmeyi unutmayın. Marmaris Çiftlik Koyu’nun konumu burada.

Son olarak Çiftlik Koyu ile ilgili detaylı bir gezi rehberimiz var. Bu bağlantıya (https://bujuyollarda.com/ciftlik-koyu-gezi-rehberi/) tıklayarak rehbere ulaşabilirsiniz.

Kumlubük – Marmaris

kumlubuk koyu ve plajı

Muğla koyları (arabayla gidilen koylar arasında) en sevdiğimiz yerlerden biri olan Kumlubük Koyu ve Plajı çok çok güzel bir plaj. Amos Koyu ve Antik Kenti’ne çok yakın konumda yer alan Kumlubük, denizi ile bizi büyülüyor resmen. Eğer Marmaris’e deniz için gideceksek adresimiz Kumlubük’tür. Burada caretta carettalar ile karşılaşma olasılığınız çok yüksek.

Tesis olanaklarının ve kalabalığın az olduğu Kumlubük Plajı’nın denizi tertemiz ve misler gibi. Sahil küçük çakıllardan oluşuyor. Biz burada yüzmeyi bırakıp şnorkelle dalış yapmayı çok seviyoruz. Kumlubük Koyu Gezi Rehberi yazım ile bu güzel koy hakkında tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Koyun konumu burada.

Armella Koyu – Marmaris

armella koyu
Muğla Koylarının En Güzeli

Burası Muğla koylarının en güzeli en iyisi. Methiyeler yetmez, kelimeler kifayesiz kalır. Marmaris tekne turunda gittiğimiz ve sadece tekne ile gidilebilen koy olan Armella Koyu, Muğla Koyları ve Plajları listesinde en en sevdiğimiz koy oldu. Burada yüzmek inanılmaz keyifliydi. Çıplak gözle koyun 6-7 metre derinliğini rahat görebiliyorsunuz.

Buraya sadece tekne ile gidildiğinden Marmaris tekne turuna katılacaksanız rotasında Armella Koyu olan turları tercih edin. Armella’ya %100 aşık olacaksınız.

Burada dronedan çektiğimiz fotoğraflar efsane oldu. Marmaris’te tekne turuna sırf bu koy için tekrar katılabiliriz. Armella’yı huzurlarınızda Muğla’nın en güzel koyu ilan ediyorum.😊

Amos Koyu – Marmaris

muğla koyları
Amos Koyu Drone Görüntümüz

Amos Koyu’nu ilk olarak manzara açısından Muğla Koyları ve Plajları listesinin en efsane yeri ilan ediyorum. Koyu kuşbakışı görebileceğiniz, hemen yanı başındaki Amos Antik Kenti gerçekten çok özel bir yer. Yani burada hem doğa hem deniz hem de tarih iç içe. Marmaris’e yolunuz düştüğünde denize girilecek özel bir yer arıyorsanız burayı tavsiye ederim.

Peki Amos’un denizi nasıl ?

Fotolardan da anlaşılacağı üzere Amos’un tertemiz, cam gibi bir denizi var. Sahili taşlık olan Amos’un denizi 5-6 metre sonra derinleşiyor. Amos Plajı’na giriş ücreti 30 TL. Koy ile ilgili tüm detayları için Amos Koyu ve Antik Kenti Gezi Rehberi başlıklı yazıma bakabilirsiniz. Amos Koyu ve Plajı’nın konumu burada.

Çökertme Koyu – Milas

muğla koyları

Muğla koylarında Marmaris’ten sonra sıra Milas koylarında. Burada da birbirinden güzel koy ve plajlar var. Fakat biz en iyisini arıyoruz biliyorsunuz.

Milas koyları listesinde en favori yerimiz olan Çökertme Koyu her şeyi ile tam bir cennet. Bu güzel cennetin denizi tertemiz ve masmavi. Çökertme Koyu ile ilgili ayrı bir gezi rehberim var. Çökertme Koyu’nda nerede kalınır, ne yapılır, ne yenir, ne içilir gibi soruların cevapları bu yazımda. Milas ya da Bodrum taraflarında bolca vaktiniz varsa ve denize girilecek güzel bir yer arıyorsanız Çökertme Koyu’nu %100 tavsiye ederim.

2021 yılında biliyorsunuz bu bölgede çok büyük yangın çıktı. Bu güzel cennet yerin neredeyse tamamı kül olacaktı. Burada orman yangını noktasında çok dikkatli olun. Herhangi acil bir durumda hemen yetkililere haber verin !

Arpabükü Koyu – Milas

arpabükü koyu

Çökertme Koyu’na gelirseniz hemen yanı başındaki Arpabükü Koyu’na kesinlikle uğramalısınız. Buraya yakın bir de Mandıra Filozofu’nun çekildiği koy bulunuyor dilerseniz buraya da gidebilirsiniz. Ne yazık ki buralar son çıkan Muğla orman yangınlarında ciddi anlamda zarar gördü.

Arpabükü Plajı için cennetin içinde cennet desem abartmış olmam. Çökertme Koyu’ndan 5 dakikalık küçük bir patika yol ile ulaştığınız Arpabükü Plajı Muğla’daki en güzel koylar arasına kesinlikle girer. Buranın denizi tertemiz ve dalgasız. Tam dalış yapmalık.

Koy oldukça bakir. Herhangi bir tesis yok. Buraya gelirken tedarikli gelmenizde fayda var. Çadır kurabileceğiniz ağaçlı bir alan da mevcut. Arpabükü Plajı’nın konumu burada.

Haydar Koyu – Milas

muğla milas koyları ve plajları

Hem tekne ile hem de araç ile ulaşımı olan Haydar Koyu Milas’ta güzel bir deniz ve plaj arıyorsanız sizin için ideal bir seçenek olabilir. Haydar Koyu’na araba ile ulaşım var fakat yolu biraz bozuk. Yol bozuk ama sonrasında sizi turkuaz rengi efsane bir deniz bekliyor.

Haydar Koyu’nun denizi oldukça temiz ve sığ. Plaj kumdan oluşuyor. Yani çocuklu aileler için oldukça ideal. Yazın oldukça kalabalık olan Haydar Koyu eski bakirliğini kaybetmek üzere. Koyda Milas Belediyesi’ne ait bir halk plajı da var. Haydar Koyu turkuaz görünümü nedeniyle Salda Gölü’ne benziyor. Buraya Muğla koyları ve plajları listesinin Maldivleri desek yanılmış olmayız.

Haydar Koyu kamp ve karavan için oldukça uygun bir koy. Ağaçlık alana sahip koyda herhangi bir tesis yok dolayısıyla buraya gelirken yiyecek ve içecek noktasında tedarikli gelmeniz gerekiyor. Koyda wc ve duş imkanı da bulunmuyor. En yakın market çevre tatil sitelerinin yakınlarında bulunuyor. Hava genelde rüzgarlı oluyor, kamp yapacaksanız rüzgara göre hazırlık yapmanızda fayda var. Haydar Koyu’nun konumu burada.

Zeytinli Kuyu Plajı – Milas

milas'ta denize nerede girilir

Milaslılar deniz yönünden çok şanslı. Çünkü Milas’ta gerçekten efsane koylar var. Kumlu mu ararsınız taşlı mı Milas’ta koy ve plaj noktasında yok yok.

Milas’taki bu güzel plajlardan biri de Zeytinli Kuyu Plajı. Bu plaj da tıpkı Haydar Koyu’nun denizi gibi tertemiz bir denize sahip. Deniz oldukça sığ ve güzel. Plaj kumdan oluşuyor. Çocuklu aileler bu plajı gönül rahatlığıyla tercih edebilir.

Plajda kafe ve restoranlar bulunuyor. Buralardan yeme içme noktasında faydalanabilirsiniz. Bunun dışında ücretsiz olarak belediyenin şemsiyelerini de kullanabilirsiniz. Yazın burası kalabalık olduğundan imkanınız varsa hafta içini tercih etmenizde fayda var. Zeytinli Kuyu Plajı’nın konumu burada.

Kızlan Gereme Koyu – Datça

muğla plajları

Gelelim Muğla’nın en sakin en güzel ilçelerinden biri olan Datça’ya. Akdeniz ile Ege’nin buluşma noktası olan Datça çok güzel koy ve plajlara sahip. Biz de her fırsatta bu güzel yere gitmeye çalışıyoruz.

Datça’nın Kızlan Köyü’ne bağlı Gereme Koyu berrak, tertemiz sularıyla sizi bekliyor. Datça’da sessiz sakin bir koy arıyorsanız adres Gereme Koyu. Datça’ya gelirken son 10 km’de gördüğünüz rüzgar türbinleri var ya ha işte onların arka tarafında kalıyor Gereme Koyu.

Gereme Koyu oldukça uzun bir plaja sahip. Denizi taşlık ve taşlar oldukça büyük. Dikkatli olmanızda fayda var. Gereme Koyunda herhangi bir işletme bulunmuyor. Gelirken tedarikli gelmeniz lazım. Burada incir ağacının altında bir çeşme var duruma göre bu çeşmeyi kullanabilirsiniz. Duş, wc imkanı yok.

Kızlan Gereme Koyunda kamp kurmak yasak. Fakat biz gittiğimizde çadır kuranlar vardı. Bu konuda net bir şey söylemek doğru olmaz. Jandarma belki gelir belki gelmez. Sadece burası doğayla iç içe olduğundan kesinlikle ateş yakmayın. Gereme Koyu’nun herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor.

Datça’nın Kızlan Köyü’nde bulunan Gereme Koyu’nun yolu topraklı. Bu konuda size bir uyarım var. Köyün içinden giden daha sonra denize çıkan ve akabinde 2-3 km ile koya ulaşabileceğiniz yolu tercih edin. Navigasyonun size önereceği orman yolunu tercih etmeyin çünkü bu yol berbat. Kızlan Gereme Koyu’nun konumu burada.

Palamutbükü – Datça

muğla plajları

Muğla’da görülmesi gereken koy ve plajlar listesinde olmazsa olmaz bir yer varsa orası Palamutbükü Plajı’dır. Palamutbükü, Datça merkeze 20 km uzaklıkta yer alıyor. Oldukça uzun bir plaja sahip olduğu için burada kalabalık çok sorun olmuyor. Palamutbükü’nün denizi tertemiz ve taşlık. Şnorkel şart. Şnorkelinizi takıp, berrak suların altında çeşit çeşit balıklarla yüzerken parmaklarınız buruşma garantili.

Datça Palamutbükü’nde konaklama yapabileceğiniz bir çok otel ve pansiyon seçeneği de mevcut. Gündüz denizin tadını bolca çıkarıp, akşamları Palamutbükü’nün en güzel restaurantlarında yemek yiyebilirsiniz. Palamutbükü ile ilgili daha detaylı bilgi için Palamutbükü Gezi Rehberime tıklayabilirsiniz.

Palamutbükü Plajı’nın herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. İsterseniz burada bulunan tesis olanaklarından ücret karşılığında faydalanabilirsiniz isterseniz kendiniz şemsiye ve sandalye atabilirsiniz. Palamutbükü Plajı’nın konumu ve yol tarifi için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz. Araç parkı alan geniş olduğundan sorun olmuyor.

Kurubük – Datça

Muğla’da en sevdiğimiz koylarından biri olan Kurubük her şeyi ile çok doğal çok güzel bir koy. Eğer deniz tatili için Datça’ya geliyorsanız burası gerçekten sizi her anlamıyla tatmin edecektir. Koyun yukarıdan manzarası efsane. Biz burada drone çekimi yaptık ve harika görüntüler yakaladık. Akvaryum gibi bir deniz. Her şeyi ile mükemmel ötesi.

Kurubük denizinin berraklığı, maviliği insanı içine çekiyor. Burada deniz taşlık ve hemen derinleşmiyor. Muğla koyları ve plajları arasında en fazla balığı sanırım burada gördük.:) Kurubük’te herhangi bir otel,tesis, wc, duş imkanı yok. Dolayısıyla buraya hazırlıklı gelmeniz gerekiyor.

Kurubük, Ovabük ve Palamutbükü arasında kalıyor. Buraya gelmek için sahil şeridinden ilerlemeniz gerekiyor. Araç şart. Kurubük’ün konumu ve yol tarifi için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz. Aracınızı aşağı tarafa ya da yol kenarına bırakabilirsiniz.

Kargı Koyu – Datça

datça koyları ve plajları

Muğla Datça koyları ve plajları listemizde bizim çok beğendiğimiz bir koya geldik. Kargı Koyu, Datça merkeze sadece 3 km uzaklıkta bulunuyor. Buraya belediyenin dolmuşlarının düzenli geldiğini söyleyelim. Kargı Koyu, etrafındaki tepelerden dolayı korunaklı ve sakin bir koy.

Kargı Koyu’nun çevresi okaliptüs ağaçlarıyla kaplı. Buranın denizi tertemiz, plajı çakıl. Burada hem halk plajı var hem de tesislerin kendi alanı mevcut.

Datça Kargı Koyu’nda bizim bayıldığımız bir nokta var. Burada denize doğru kaynak sudan oluşan böyle küçük bir nehir var ve denize doğru akıyor. Çok güzel buz gibi bir su. Üstün buz gibi sulara bayıldığı için onu buradan çıkartamadık.:) Serinlemek isterseniz burası aklınızda bulunsun. Datça Kargı Koyu’nun 10 TL otopark giriş ücreti var. Konum burada.

İztuzu Plajı – Ortaca

dalyan iztuzu plajı

Muğla’nın en uzun ve en güzel plajlarından biri olan İztuzu Plajı eşsiz bir güzelliğe sahip. Dünyada eşine az rastlanır olan İztuzu Plajı’nın sahilinin bir tarafı tuzlu su iken diğer tarafı tatlı su gölü. İztuzu Plajı’nın uzunluğu 5400 metre.

The Time Gazetesi’ne göre Avrupa’nın en iyi açık alanı olarak kabul edilen İztuzu Plajı caretta carettaların da yumurtalarını bıraktığı yer. Hatta burada yaralı kaplumbağaların tedavisi için bir caretta caretta tedavi merkezi bulunuyor. Ayrıca Mayıs ve Eylül ayları arasında kaplumbağalar yumurtalarını bıraktığı için akşam 20.00 den sabah 08.00’e kadar plajdan yararlanılamıyor. Bu güzel ve özel plajı muhakkak görün. İztuzu Plajını kuş bakışı görmek isterseniz plajın giriş sol tarafındaki tepeye yürüyerek çıkmanız gerekiyor. Buradan manzara gerçekten çok güzel. Doğa ise tamamen huzur verici.

İztuzu Plajındaki bonus tavsiyemiz Radar Tepesi ve Çandır Seyir Terası. İztuzu Plajı’nın şahane manzarasını en tepeden görmek isterseniz rotanıza buraları da ekleyin.

İztuzu Plajı Dalyan Merkeze 12 km uzaklıkta bulunuyor. Plaja tekne turları ile de ulaşabilirsiniz. Teknelerle ulaşabildiğiniz alan yani Dalyan ağzı plajın batı kısmı oluyor. Dalyan İztuzu Plajı dolmuş tekneleri ile ilgili bilgiyi Dalyan Tekne Kooperatifi’nden alabilirsiniz. Kooperatifin telefon numarası: (0252) 284 32 54 . İztuzu Plajına kara yolu ile ulaşım da var. Kara yolu ile geldiğinizde araç park yeri mevcut. İztuzu Plajı’nın yol tarifi ve konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

İztuzu Plajına araç ile giriş ücreti 40 TL. Tekneyle ve kara yoluyla ulaşılan İztuzu Plajını belediye işletiyor. Fiyatlar oldukça makul. İşletmede soyunma kabini, WC, duş imkanı mevcut ve ücretsiz. Şezlong ve şemsiye kiralama imkanı bulunuyor. İşletmede en son 2 şezlong ve şemsiye ücreti 15 TL ‘idi.

Sarsala Koyu – Dalaman

Sarsala Koyu

Muğla koyları ve plajları listesinin en güzel koylarından biri olan Sarsala Koyu sadece Muğla’da değil Türkiye’deki en güzel koylardan biri. Burası gerçekten insanoğlu için özel dizayn edilmiş bir yer. Yeşil ile mavi burada o kadar uyumlu ki ruhunuz açılıyor, gönlünüz ferahlıyor. Dalaman Havalimanına yakın gezilecek yerlerden biri olan Sarsala Koyu denize hemencecik girmek isteyenler için büyük fırsat. Sarsala Plajı kumdan oluşuyor, deniz suyu sıcak ve çocuklu aileler için oldukça uygun bir plaj.

Sarsala Koyu oldukça korunaklı bir bölgede yer alıyor. Sarsala’yı çevreleyen 12 Adalar koyun oldukça akıntısız ve korunaklı olmasını sağlıyor. Korunaklı olması teknecileri de buraya çekiyor. Yerel köylüler, piknikçiler, yatçılar herkes burada.

Dalaman’a bağlı Kapukargın Köyü sınırlarında bulunan Sarsala Koyu’nun yolu oldukça virajlı. Koya giderken dikkatli olun bazen yol tek arabanın geçebileceği şekilde daralıyor. Sarsala’ya giderken göreceğiniz bir göl var buranın adı da Kocagöl. Sarsala’ya ulaşmak için Kocagöl’ü geçmeniz gerekiyor. Sarsala’nın temiz ve masmavi sularında yüzdükten sonra yapılacak bir aktivite var. Plajın çevresinde bulunan kayalık alandaki patikaları takip ederek, bölgede yürüyüşe çıkmak. Yürüyüş yapmayı sevenler için Sarsala’dan Hamam Koyu’na (Kleopatra koyu) kadar 11 km’lik bir rota bulunuyor. Eğer bu rotayı yürüyecekseniz yanınıza bol su almayı unutmayın.

Sarsala Koyu Dalaman’a 12 km, Ortaca’ya 27 km, Dalyan’a 40 km, Fethiye’ye 55 km, Göcek’e 28 km uzaklıkta yer alıyor. Sezonda Dalaman merkezden sabah 10:00 da Sarsala Koyu’na dolmuş var. Dolmuş akşam 18:00 da geri dönüyor. Sarsala Koyu’na özel aracınız ile gitmek en pratik yol. Yol oldukça virajlı olduğundan dikkatli olun. Sarsala Koyu giriş ücreti araç ile sezonda 5 TL. Burada belediye işletmesi var. 2 şezlong, 1 şemsiye ücreti 20 TL. Sarsala Koyu’nun yol tarifi ve konumu için bu bağlantıya alalım sizi.

Göcek Koyları – Fethiye

muğla plajları ve koyları

Göcek koyları denilince akan sular durur. 12 Adalar ve diğer Göcek koyları her şeyi ile muazzam koylar. Adalardan koylara, plajlardan turkuaz rengi sulara Göcek’te deniz turizmine dair neredeyse her şey var.

Her fırsatta gittiğimiz Göcek’te Göcek Gezilecek Yerleri keşfederek ve Göcek’te Tekne Turu yaparak Göcek’in güzelliklerini keşfetmiştik. Muğla’ya özellikle deniz için gelecekseniz Göcek koylarını kesinlikle keşfetmelisiniz.

Göcek gezi rehberimin bağlantısını aşağıya bırakıyorum. Bu rehberde Göcek ile ilgili tüm detayları bulabilirsiniz. (https://bujuyollarda.com/gocek-gezi-rehberi/)

Kabak Koyu – Fethiye

Muğla koyları ve plajları listemize Muğla’nın güzel mi güzel ilçesi Fethiye ile devam ediyoruz. Fethiye’de dünya çapında güzel koylar var. İlçenin denize bakan her tarafında neredeyse koy ve plaj var. Listemize enleri aldığımız için Fethiye’ye gelirseniz aşağıda yazdığım koyları ziyaret edin derim.

Fethiye’nin en güzel koylarından biri olan Kabak Koyu Fethiye’ye 33 km, Ölüdeniz’e 20 km uzaklıkta bulunuyor. Kabak Plajı’nın yaklaşık 200 metre çakıllı bir kumsalı var ve deniz biraz dalgalı, rengi masmavi. Kabak Koyu’nun üst tarafında şelale var, dağa tırmanışla yaklaşık 1 saate buraya ulaşabilirsiniz. Buraya çıkmak biraz zahmetli ve performans istiyor. Bir de orman içinde küçük göletler var, suyu oldukça soğuk ve serinlemek için birebir.

Kabak Koyu’nda kamp yapabileceğiniz bir çok işletme bulunuyor. Kamplarda duş ve wc imkanı var. Genelde yarım pansiyon şeklinde çalışıyorlar. Kamp fiyatları için önceden kamp yerleriyle irtibata geçmenizde fayda var.

Kabak Koyu’na Ölüdeniz’den dolmuşlarla gidebilirsiniz. Eğer şahsi aracınızla gidiyorsanız belli bir yerine kadar araç ile gidiyorsunuz ve aracınızı 15 TL’ye otoparka park ediyorsunuz ki o belli yere kadar gitmek bile yoldan dolayı sıkıntı. Aracınızı park ettikten sonra dolmuşlara biniyorsunuz. Dolmuş ücretleri kişi başı 8 TL, dolmuş ücreti aracın doluluk oranına göre değişiyor ve araçta en az 10 kişi olması gerekiyor. Yolcu sayısı az ise ücret artıyor. Koyun konumu burada.

Gemile Koyu – Fethiye

gemile koyu

Ölüdeniz’de yer alan Gemile Koyu manzarası ile büyüleyici bir yer. Gemile Koyu’nun arabayla inilen yol olan iniş yolundan manzara çok güzel. Burada kısa bir mola verin ve bol bol fotoğraf çekilin.

Koya gelince Gemile Plajı küçük bir plaj. Plaj taşlık. Denize girmek isterseniz sol taraftaki kayalıkların olduğu yeri tercih edebilirsiniz. Burada bir de kamp alanı mevcut. İsterseniz burada kamp yapabilirsiniz. Gitmeden yorumları okuyun derim !

Gemile Koyu’nun giriş ücreti araç başı 35 TL. Burada bulunan işletmeden 2 şezlong ve 1 şemsiye kiralamak isterseniz ayrıca 60 TL vermeniz gerekiyor. İsterseniz kendi sandalye ve şemsiyenizi getirebilirsiniz. Gemile Koyu’nun konumu burada.

Ölüdeniz Plajı – Fethiye

ölüdeniz plajı
Muğla Koyları ve Plajları : Montana Tepesi ve arka manzarada Ölüdeniz

Muğla koyları ve plajları listesinin en özel yeri olan Ölüdeniz dünya çapında bir üne sahip. Ölüdeniz denilince akla ilk gelen plaj Belcekız Plajı ya da diğer ismiyle Ölüdeniz Plajı’dır. Burası yaklaşık 3 km’lik bir halk plajı ve plajın girişi ücretsiz. Denizi çok güzel ve turkuaz mavisi. İsmi Ölüdeniz ama buranın denizi dalgalı ve hemen derinleşiyor yani çarşaf gibi değil. Yüksek sezonda oldukça kalabalık ve bundan dolayı da deniz ne yazık ki bulanık. Çocukların dikkat etmesi gerekiyor. Burada kendi sandalye ve şemsiyenizi de kullanabilirsiniz.

Belcekız Plajı’nda denize girilecek en iyi yer kayalıklara doğru olan kısım bence deniz burada daha temiz ve daha sakin. Bir de Ölüdeniz’de konaklama yaptıysanız bu plajda sabahın ilk saatlerinde denize girin. İnanılmaz güzel bir keyfi var söyleyeyim.

Ölüdeniz Plajı halk plajı olduğundan giriş ücretsiz. Ölüdeniz Plajı nam-ı diğer Belcekız Plajı nerede ve yol tarifi için buraya tıklayabilirsiniz. Buraya araç ile gidemiyorsunuz. Aracınızı Ölüdeniz merkeze park edip plaja yürümelisiniz. Yazın araç parkı biraz zor, özel otoparkları kullanabilirsiniz.

Muğla’nın En Güzel Koyu Hangisi ?

Evet gelelim en enler listemize. The bestleri seçmek biraz zor olsa da aklımızı başımızdan alan koylar elbetteki var. Aşağıda sayacağım Muğla’nın en güzel koylarına muhakkak gidin derim. Muğla’ya ilk defa gelecekseniz, denize nerede girilir diyorsanız ve de vaktiniz genişse yolunuzu bir şekilde bu koylara düşürün, eminim pişman olmayacaksınız.

En güzel koylar seçimlerimin çok sağlam olduğunu düşünüyorum. Turkuaz rengi suları görünce yüzmek için can atacaksınız. Denizden çıkmak istemeyeceksiniz. Şehir hayatının bunaltıcı atmosferine girdiğinizde aklınıza bu mavilikler gelecek ve bir sonraki seneyi iple çekeceksiniz. Hatta daha ileri safhada Muğla’ya yerleşmeyi düşüneceksiniz.

Evet gelelim Muğla’nın en güzel koyları ve plajları listesine. Listemizdeki her yer deneyimlenmiş olup teste tabi tutulmuştur. Bir çok açıdan değerlendirdiğimiz bu güzel koy ve plajlar eminim sizi de mutlu edecektir. Bize özel olan bu listede burada bu koy da olmalı diyorsanız yorum kısmında bu yeri bizimle paylaşmayı unutmayın.

Muğla’nın En Güzel Koylar ve Plajları Listesi:

  1. Armella Koyu
  2. Orak Adası
  3. Amos Koyu
  4. Çiftlik Koyu ve Plajı
  5. İztuzu Plajı
  6. Palamutbükü
  7. Kurubük
  8. Çökertme Koyu ve Plajı
  9. Arpabükü
  10. Akbük Koyu ve Plajı
  11. Ölüdeniz Plajı
  12. Göcek Koyları
  13. Kleopatra Plajı ve Sedir Adası

Muğla Halk Plajları Listesi

göcek koyları ve plajları hamam koyu
Muğla Koyları ve Plajları : Kleopatra Hamam Koyu

Muğla’da bir sürü halk plajı var. Benim bildiğim ve gördüğüm kadarıyla aşağıda Muğla’daki halk plajı listesini bulabilirsiniz. Bu plajlar genelde plajın küçücük bir alanına sıkıştırılmış yerlerde bulunuyor. Bazılarında şezlong ve şemsiye varken bazılarında bunlardan eser yok. Bu plajlardaki şemsiyelerin hali de çok iç açıcı değil. Halk plajlarının çoğundan giriş ücreti alınmıyor.

Eğer halk plajlarını kullanacaksanız tavsiyem kendi sandalyenizi ve şemsiyenizi yanınızda getirmeniz olacaktır. Artı yiyecek ve içecek tabiki. Bu şekilde daha rahat edebilirsiniz. Plajlarda bulunan işletmeleri değerlendirecekseniz kesinlikle önceden yorumlara ve menüye bakmanızı tavsiye ederim. Hayat pahalılığının uçuşa geçtiği bu dönemde tatil yapmak ne yazık ki lüks oldu. Bu açıdan her şeyi araştırmanızda fayda var. Gelelim Muğla’daki benim bildiğim halk plajlarına.

Muğla Halk Plajları Listesi:

  1. Akyaka Plajı – Ula
  2. Akbük Plajı – Milas
  3. İçmeler Plajı – Marmaris
  4. Turunç Halk Plajı – Marmaris
  5. Uzunyalı Plajı – Marmaris Merkez
  6. Çiftlik Halk Plajı – Marmaris
  7. Bozburun Halk Plajı – Marmaris
  8. İnlice Halk Plajı – Fethiye
  9. Manastır Halk Plajı – Milas
  10. Sarıgerme Halk Plajı – Dalaman
  11. İztuzu Plajı – Ortaca
  12. Ölüdeniz Halk Plajı – Fethiye
  13. Palamutbükü – Datça
  14. Kargı Koyu Halk Plajı – Datça
  15. İçmeler Plajı – Bodrum
  16. Kumbahçe Plajı – Bodrum
  17. Bardakçı Koyu – Bodrum
  18. Gümbet Plajı – Bodrum
  19. Ortakent Halk Plajı – Bodrum
  20. Kadıkalesi Plajı – Bodrum
  21. Küdür Plajı (Yalıkavak) – Bodrum
  22. Türkbükü Plajı – Bodrum
  23. Torba Halk Plajı – Bodrum

Muğla Koyları ve Plajları Sıkça Sorulan Sorular

Muğla’nın Hangi İlçelerinde Deniz Var ?

Muğla’nın toplamda 13 ilçesi bulunuyor. Her ilçenin denize kıyısı yok. Muğla’nın denize kıyısı olan ilçeleri arasında Fethiye, Marmaris, Ortaca, Dalaman, Köyceğiz, Milas, Bodrum, Ula ve Datça ilçeleri bulunuyor. Bunun dışındaki illerin denize kıyısı yok.

Muğla Merkezde Deniz Var mı ?

Bu sorunun cevabını genelde Muğla’ya öğrencilik için gelenler arıyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla merkezde Kötekli Mahallesi’nde bulunuyor. Muğla merkezde ve Kötekli’de deniz yok. Denize gitmek için en yakın adres Akyaka. Akyaka ile Muğla merkez arası yaklaşık 30 dk olduğu için hemencecik denize gidebilirsiniz.

Muğla Deniz Kenarında mı ?

Muğla il olarak deniz kenarında bulunuyor. Akdeniz ile Ege Denizine ev sahipliği yapan Muğla yaklaşık 1500 km’lik kıyı şeridine sahip. Muğla’nın her ilçesi deniz kenarında değil. Muğla’nın en popüler ilçeleri olan Fethiye, Marmaris, Datça ve Bodrum’da deniz bulunuyor. Yatağan, Kavaklıdere, Menteşe ve Seydikemer ilçelerinin denize kıyısı yok.

Muğla’da Denize Ne Zaman Girilir ?

Muğla’da neredeyse yılın her döneminde denize girilebiliyor. Tabi kış ayları soğuk olsa da çılgın ruhlu insanlar kış falan dinlemiyor. Şöyle söyleyeyim biz Muğla’da kasım ayında bile denize girdik. Muğla’da denize girmek için en ideal dönem yaz ayları. Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül ayları denize girmek için en güzel aylardır.

Muğla Koyları ve Plajları yazımın sonuna geldik. Umarım güzel bir liste olmuştur. Bu güzel masmavi koyların dilerim ki hepsini keşfedin. Vaktiniz dar ise en favori koy ve plaj listemizdeki yerleri gezin derim. Muğla mavi cennet. Her şeyi ile sizi bekliyor. Musmutlu gezmeleriniz olsun.

Cevap Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.