Sedir Adası ve Kleopatra Plajı Hakkında Her Şey
Her yıl gitmeye niyetlendiğimiz fakat yıllardır gidemediğimiz Sedir Adası’na sonunda kavuştuk. Ada olmasından ve buna bağlı olarak ulaşım şartlarından dolayı bir türlü buraya gidememiştik. Marmaris yolu üzerindeki tabelasını her gördüğümüzde içimiz içimizi yiyordu. Sonunda karar aldık ve 2021 yazında Sedir Adası ile buluşabildik. İyi ki de buluştuk çünkü Sedir Adası ve Kleopatra Plajı Muğla’da gördüğümüz en özel yerler arasına girdi.
Sedir Adası ile kavuşmamız yüksek sezona denk gelse de adayı ziyaretimiz bizim için oldukça pozitif geçti. Katıldığımız Akyaka tekne turu ile ziyaret ettiğimiz adada yaklaşık 3 saat kadar vakit geçirdik ve bu 3 saati dolu dolu geçirip adanın her noktasına gitmeye çalıştık.
Sedir Adası ve Marmaris Kleopatra Plajı ile ilgili tüm detayları bu yazımda bol fotoğraflı şekilde bulabilirsiniz. Hatta fotoğraflara kıyamayıp yazımın en alt kısmına Sedir Adası Albümü oluşturdum.😊
NOT: Kleopatra Plajı denilince akla Alanya’da bulunan Kleopatra Plajı da gelebilir. Fakat bizim konumuz Marmaris Sedir Adası’nda bulunan Kleopatra Plajı’dır.
Sedir Adası ve Kleopatra Plajı Gezi Rehberi
Çok sağlam bir Sedir Adası ve Kleopatra Plajı Gezi Rehberi sizi bekliyor. Sedir Adası ile ilgili deneyimlediğimiz ve işinize yarayabilecek her şeyi bu yazımda bulabilirsiniz. Sağlam bir rehber olduğu kanısındayım.
Yazımın başlıklarını içindekiler kısmından gördüğünüzde bana hak verirsiniz diye düşünüyorum. Mavi ile yeşilin buluştuğu, tarih ile doğanın kaynaştığı Sedir Adası tüm ihtişamıyla ve bujuyollarda deneyimleriyle huzurlarınızda.
Sedir Adası Nerede & Nereye Bağlı ?
Sedir Adası Muğla’nın Ula ilçesi sınırlarında yer alıyor. Yani Sedir Adası Ula’ya bağlı bir yer. Fakat ada genel olarak Muğla’nın Marmaris ilçesi ile anılıyor. Çünkü ada Marmaris ve Ula ilçelerinin sınır diyebileceğimiz kesişim noktasında yer alıyor.
Muğla’nın en güzel körfezlerinden olan Gökova Körfezi’nin doğusunda yer alan ada, altın sarısı rengindeki ince kumlu Kleopatra Plajı ve Kedrai Antik Kenti ile tanınıyor. Sedir Adası’nın haritadaki konumu burada.
Sedir Adası uzaklık olarak, Akyaka’ya 27 km, Marmaris‘e ise 23 km, Muğla merkeze 52 km, Fethiye’ye 121 km uzaklıkta yer alıyor.
Sedir Adası’na Nasıl Gidilir ?
Sedir Adası’na ulaşım için tek yol malumunuz üzere deniz yolu. Adaya araba ile gidilmiyor. Adaya gidiş için tek yol deniz yolu ama bunun da farklı yolları var. Bu tamamen sizin tercihinize kalmış bir durum.
İlk olarak Sedir Adası’nın ana yolu diyebileceğim Çamlı Köyü yolunu anlatayım. Muğla Marmaris yolu üzerinde giderken Çamlı Köyü tarafına araba ile dönüp yaklaşık 6 km araç ile gittikten sonra Çamlı Köyü’nde bulunan Kleopatra Plajı İskelesine ulaşıyorsunuz. Arabanızı buraya park ettikten sonra bu iskeleden kalkan tekneler ile Sedir Adası’na ulaşıyorsunuz. Sedir Adası’na giden tekne turlarının ücreti gidiş-dönüş kişi başı 60 TL. İskeleden her yarım saatte bir tekne kalkıyor. Bu yol adaya araba ile ulaşımın yolu fakat adaya giden teknelerin iskelesine kadar araba ile gidebiliyorsunuz.
Eğer aracınız yoksa ve Çamlı Köyü yolunu kullanmak isterseniz Marmaris ana yoldan köye dönüş yolunda otobüsten inip otostop ile iskeleye ulaşabilirsiniz.
Gelelim diğer ulaşım alternatiflerine. Sedir Adası’na Akyaka’dan ve Marmaris’ten kalkan günübirlik tekne turları ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. Marmaris adaya biraz uzak olduğu için Akyaka’dan tekne ile ulaşım daha mantıklı. Akyaka günübirlik tekne turlarının rotasında İncekum Plajı ve Kleopatra Plajı genel olarak oluyor. Bu turlar ile adaya ulaşabilirsiniz. Adaya Akyaka’dan kalkan dolmuş tekne yok.
Bana göre Sedir Adası’na ulaşım için en mantıklı yol Akyaka’dan kalkan günübirlik tekne turları. Bu turlar zaten yaklaşık 2-3 saat süre ile adaya demir atıyor. Tur ücretleri 100-140 TL arasında değişiyor. Akyaka koylarını da keşfetmek için güzel bir yol olan tekne turları ile İncekum Plajı’na da gidiyorsunuz ki bu ciddi bir artı.
Akyaka’da katıldığımız ve memnun kaldığımız tekne turunun bağlantısı aşağıda. Dilerseniz değerlendirebilirsiniz.
https://bujuyollarda.com/akyaka-tekne-turu/
Sedir Adası Hakkında Hap Bilgiler
Sedir Adası ile ilgili olarak hap bilgiler aşağıda. Bu bilgilerden ada ile ilgili genel fikirlere sahip olabilirsiniz. Çok daha fazla detay aşağıda yer alıyor.
Sedir İsmi Nereden Geliyor ?
Hemen aklınıza sedir ağacı geldi değil mi ? Doğru adanın ismi sedir ağacından geliyor fakat adada sedir ağacı yok. Eskiden ada “Şehiroğlu” olarak adlandırılıyormuş. Tabi isim zamanla evrim geçirerek “Sedir” olmuş. Yaklaşık 800 metrelik kıyı uzunluğuna sahip adanın yanı başında Orata Adası ve Küçük Ada bulunuyor.
Sedir Adası’nın Tarihi
Sedir Adası’nda yerleşim adayı ikiye ayıran isthmos’un doğu tarafında oluşmuş. Kenti tiyatrosu, kutsal alanları, limanı ve konutları bu kısımda yer alıyor. Adanın da içinde olduğu topraklar eski çağda Rhodos Peraia (karşıkara) içinde yer alıyormuş.
Adanın Ksenophon tarafından yarı barbar olarak nitelendirilen halkı Karia kökenliymiş. Ksenophon’un verdiği bilgiye göre Spartalı Komutan Lysandros M.Ö. 405 yılında Peleponnesos Savaşında kenti ele geçirmiş ve kentin halkını köle tacirlerine satmış. M.Ö. 2 yy’da süre gelen savaşlar sonucunda kent Rhodoslular’ın eline geçmiş. M.Ö. 129 yılında kent Romalıların eline geçmiş ve sonrasında Roma Eyaleti içinde yer almış.
Bizans dönemi sonrasında 15.yy’da Türk akınları sonucu ada kesin olarak Osmanlı egemenliği altına girmiş. Adada yer alan kalıntıların çoğu Bizans dönemine ait eserlermiş.
Sedir Adası ve Kleopatra Plajı Nasıl Bir Yer & Yorumlar ?
Sedir Adası alan olarak küçük bir ada fakat güzelliği ve namı herkes tarafından biliniyor. Sadece Türkiye’nin değil dünyanın göz bebeği Sedir Adası hem doğa güzelliği hem tarih açısından tam bir cennet.
Sedir Adası denilince akla ilk Kleopatra Plajı geliyor. Dünyaca ünlü bu plaj çok özel bir yer. Detaylar aşağıda. Kleopatra Plajı’nın dışında adada bulunan Kedrai Antik Kenti gezilip görülmesi gereken bir yer.
Özetle Sedir Adası için ömrü hayatınızda yarım ya da tam gün ayırıp burayı kesin ve kesin görmeniz gerekiyor diye düşünüyorum.
Sedir Adası ve Kleopatra Plajı’nın Denizi Nasıl ?
Sedir Adası genel olarak muhteşem bir denize ve efsaneler efsanesi Kleopatra Plajı’na sahip. Adada denize bu plajda girebilirsiniz.
Kleopatra Plajı’nın kumu çok ama çok özel. Deniz suyu sıcaklığı gayet ılık ve deniz hemen derinleşmiyor. Yani çocuğunuzla burada rahat denize girebilirsiniz.
Sedir Adası’nda Gezilecek Yerler
Sedir Adası gezilecek yerler listemiz adanın küçüklüğünden dolayı oldukça mütevazi. Adada Kleopatra Plajı ve Kedrai Antik Kenti’nin yapılarını gezebilirsiniz. Sedir Adası gezilecek yerler listemiz ve detayları aşağıda.
Sedir Adası’nda Gezilecek Yerler:
- Kleopatra Plajı
- Kedrai Antik Kenti
- Sedir Adası Antik Tiyatro
- Apollon Kutsal Alanı
Kleopatra Plajı
Sedir Adası’nda gezilecek yerlerin en önemlisi tabiki Kleopatra Plajı’dır. Dünyaca ünlü Kleopatra Plajı bana göre Muğla yöresindeki en özel plaj konumunda. Aşağıda Kleopatra Plajı hakkında tüm bilgileri bulabilirsiniz.
Kleopatra Plajı Nerede ve Nasıl Gidilir ?
Kleopatra Plajı, Sedir Adası’nın içerisinde bulunuyor. Sedir Adası’nın giriş noktasından adaya girip yürüyüş yolunu takip ettikten sonra yaklaşık 200 metre sonra Kleopatra Plajı’na ulaşıyorsunuz.
Kleopatra Plajı’nın Giriş Ücreti Var mı ?
Marmaris Kleopatra Plajı’nın herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Plaj Sedir Adası içinde olduğu için sadece Sedir Adası’nın giriş ücretini ödüyorsunuz. Yani Kleopatra Plajı için ayrı bir giriş ücreti ödemiyorsunuz.
Kleopatra Plajı Efsanesi
Her yerin efsanesi olurda Kleopatra Plajı’nın efsanesi olmaz mı ?
Efsaneye göre; binlerce yıl önce Kleopatra ve Antonius Sezar’ın Sedir Adası’nda büyük bir aşk yaşadığına inanılır. Hikayeye göre, kendisiyle evlenmeyi kabul eden Kleopatra’ya bu coşkusunun hediyesini vermek isteyen Antonius, yaklaşık 3 bin yıl kadar önce balayını geçirmek üzere Kleopatra’yı götüreceği adaya Mısır’dan 60 büyük gemiyle çapları 1 milimetreden daha küçük ve her tanesi aynı büyüklükte olan kumları getirtti.
Dünyanın yalnızca iki yerinde var olduğu bilinen bu özel kumun diğer özellikleri de ateşte yanması, sodalı suda kendiliğinden çoğalması ve büyüteç altında incelendiğinde hareket ediyor olmasıdır. Karbonatlı çamurun bir çekirdek etrafında birikmesiyle oluşan kumların denize kattığı eşsiz güzellikteki renk de, Ada’nın görülmeye değer olan diğer özelliklerinden biridir. Kumların bir benzerinin de Kızıldeniz’de olduğu biliniyor. Zeytin ağaçlarıyla kaplı Ada’da, doğal güzelliklerin yanı sıra Helenistik ve Roma dönemlerine ait antik tiyatro, agora ve antik liman kalıntıları da bulunuyor.
Peki Kleopatra Plajı’nın Efsanesi gerçeği yansıtıyor mu ? Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde yapılan araştırmada Sedir (Kleopatra) Adası’nda koruma altında tutulan altın sarısı kumların efsanedeki gibi Mısır’dan gelmediği, adadaki kumun Mısır’daki kumlardan bin 500 yıl önce oluştuğu tespit edilmiş.
Kleopatra Plajı’nın Özellikleri
Dünyaca ünlü bir plaj olan Kleopatra Plajı’nın en önemli özelliği kumunun çok özel olması. Kumu elinize aldığınızda bu özelliği hissedeceksiniz. Sim gibi parıl parıl parıldayan Kleopatra Plajı’nın kumunun özellikleri aşağıda.
Kleopatra Plajı’nın Kumu
Kleopatra Plajı’nın kumu ayrı bir başlık hak ediyor. Çünkü bu kum gerçekten çok özel bir kum. Bu eşsiz kumun ünlü Romalı komutan Marcus Antonius tarafından Kraliçe Kleopatra için Mısır’dan getirildiği düşünülüyor.
Kleopatra Plajı’nın Kumunun Özellikleri:
- Plajın kumu simli gibi parıl parıl. Kristal kumlar karbonatlı çamurun bir çekirdek etrafında birikmesiyle meydana gelmiş.
- Kum ateşte yanma özelliğine sahip.
- Sodalı suda kendiliğinden çoğalabiliyor.
- Büyüteç ile incelendiğinde hareket ettiği görülüyor.
Bu kum çok özel bir kum. Ada dışına çıkarılması kesinlikle yasak. Plajda denize girdiğinizde deniz sonrası kesinlikle duş almalısınız. Plaja terlik ile giriş yasak !
Kedrai Antik Kenti
Yukarıda bahsettiğim gibi Sedir Adası’nda bir antik kent bulunuyor ve bu kentin adı da Kedrai Antik Kenti. Gökova körfezine hakim bir konumda bulunan Kedrai kenti anakaraya yakın ama aynı zamanda güçlü surlarla çevrelenmiş. Kente sadece denizden ulaşılabiliyor.
Hemen yakınındaki Orata Adası ve Küçük Ada kent yerleşimine ait olup, az sayıda kalıntı görülebilir durumdadır. Kentin nekropolü ise adanın doğusundaki anakara üzerinde yer almaktadır. Nekropolis alanında ve deniz kıyısında bazı yapı kalıntıları görülebiliyor oluşu yerleşimin de kısmen anakaraya yayılmış olabileceğini düşündürmektedir.
Sedir Adası Antik Tiyatro
Antik kentin görülmeye değer yerleri arasında en güzeli Sedir Adası Antik Tiyatrosu. Manzarası çok güzel olan ve zeytin ağaçları ile kuşatılmış antik tiyatro 2500 kişilik bir kapasiteye sahip. Tiyatronun sahne binası oldukça tahrip olmuş. Oturma yerleri sahneye nispeten çok daha iyi.
Sedir Adası Antik Tiyatrosu Bizans döneminde aktif olarak kullanılmış. Yine Bizans döneminde sahne bloklarının taşları sökülerek konut inşa edilmiş.
Bu tiyatro adada tam soluklanma yeri. Manzarasıyla oldukça güzel olan bu şirin tiyatroda dinlenip keyif yapmayı ve sahneleri kafanızda canlandırmayı unutmayın.
Apollon Kutsal Alanı
Tanrı Apollon Karia’nın baş tanrısıdır ve etkisi Kedrai’de de görülmüştür. Adada tapınak bir teras üzerine inşa edilmiş. Apollon Tapınağında kutsal alan, sunaklar ve bazı yazıtlar bulunuyor. Tapınak oldukça dağınık durumda. Biraz restore çalışması yapılsa çok daha güzel olur.
Sedir Adası Giriş Ücreti Ne Kadar 2024
2024 Sedir Adası Giriş Ücreti Ne Kadar? Sedir Adası hem ulaşım hem de giriş ücreti yönünden biraz masraflı bir yer. Sedir Adası ören yeri yani müze statüsünde olduğundan adanın girişi ücretli. 2024 yılı için Sedir Adası’nın giriş ücreti 500 TL. 8 yaş altı ücretsiz, 8-18 yaş arası yarı ücret. Müze kartınız varsa ya da öğretmenseniz adayı yarı ücret yani 250 TL ödeyerek ziyaret edebiliyorsunuz. Adada bulunan Kleopatra Plajı’ndaki şezlongları kullanmak ücretsiz. Yiyecek içecek noktasında tedarikli gelin zira burada bulunan işletmede fiyatlar oldukça pahalı.
Sedir Adası Ziyaret Saatleri ve İletişim Bilgileri
Sedir Adası’nın ziyaret saatlerini aşağıda bulabilirsiniz. Bu konuda size şunu tavsiye edebilirim; yüksek sezonda Sedir Adası’na gidecekseniz buraya sabah saatlerinde gitmeniz olacaktır. Sabah saatlerinde adaya giderseniz hem çok sıcaklara hem de çok kalabalığa denk gelmezsiniz.
Son olarak adayı haftanın her günü ziyaret edebilirsiniz. Kapalı gün yok. Fakat pandemi dönemi alınan tedbirler neticesinde ören yerleri kapalı olabiliyor bu konuya ayrıca dikkat edin.
Sedir Adası Açılış ve Kapanış Saatleri:
Yaz Dönemi (1 Nisan – 1 Ekim):
Açılış Saati: 08:30
Kapanış Saati: 19:00
Kış Dönemi (1 Ekim – 1 Nisan):
Açılış Saati: 08:30
Kapanış Saati: 17:30
Gişe Yaz / Kış Kapanış Saatleri:
Yaz Dönemi: 18:30
Kış Dönemi: 17:00
Sedir Adası İletişim Bilgileri:
Adres: 48710 Sedir Adası
E-mail: [email protected]
Tel: 02522146948
Sedir Adası Koyları ve Plajları
Sedir Adası denilince akla ilk Kleopatra Plajı geliyor. Kleopatra Plajı dışında adaya yakın koyları da sıralamak istedim. Akyaka koyları ve plajları yazımda bu koylardan detaylı bir şekilde bahsetmeye çalıştım. Aşağıda Sedir Adası ve yakınındaki koy ve plajların listesini görebilirsiniz.
- Kleopatra Plajı
- İncekum Plajı
- Ziraatçiler Koyu
- Tavşan Adası
- Lacivert Koy
Sedir Adası Tekne Turları
Sedir Adası ada olmasından dolayı sadece tekne ya da tekne turları ile gidebileceğiniz bir yer. Sedir Adası tekne turları konum olarak Çamlı Köyü İskelesi, Akyaka ve Marmaris’ten kalkıyor.
Sedir Adası’na Akyaka’dan veya Marmaris’ten kalkan günübirlik tekne turları ile gidebilirsiniz. Akyaka’dan dolmuş tekne yok bilginiz olsun. Bunun dışında Çamlı’dan kalkan tekneler ile gün içinde git gel yapabilirsiniz.
Akyaka’dan kalkan günübirlik tekne turları Sedir Adası’na uğrarken Marmaris’ten kalkan her tekne adaya uğramıyor. Sedir Adası için tekne turuna katılacaksanız en mantıklı olan yer Akyaka bilginiz olsun.
Sedir Adası’nda Yeme İçme Durumları
Sedir Adası’na günün tamamını geçirmek için gidecekseniz hazırlıklı gitmenizde fayda var. Adada kafe tarzı bir tesis bulunuyor fakat fiyatlar astronomik.
Zaten adaya giriş ve ulaşım maliyetleri oldukça masraflı olduğundan yeme içme noktasında da sizin için sıkıntı olmasın. Çevreyi kirletmemek ve çöpleri toplamak şartıyla adaya tedarikli gelmenizde fayda var.
Sedir Adası’nda Nerede Kalınır ?
Sedir Adası küçücük kendi halinde bir ada. Burada kalınacak ya da kamp yapılacak herhangi bir yer ya da işletme yok. İyi ki de yok. Herhangi bir işletme olsa adanın dokusu eminim rezil olurdu.
Adaya en yakın kalınacak yer Çamlı Köyü’nde yer alıyor. Bizim de bu köy civarında oldukça memnun kaldığımız bir konaklama deneyimimiz olmuştu. Detaylar için Marmaris Otel Tavsiyesi başlıklı yazıma bakabilirsiniz.
Sedir Adası’nda Ne Yapılır ?
Aşağıda liste halinde Sedir Adası’nda ne yapılır sorusunun cevabı var.
- Kleopatra Plajı’nın tadı sonuna kadar çıkarılır ve plajın eşsiz güzellikteki beyaz kumuyla güzel bir peeling yapılır.
- Antik tiyatroda oturup adanın manzarasının tadı çıkartılır.
- Tiyatroya gelmişken Apollon Tapınağına gitmeden dönmek olmaz.
- Son olarak bol bol fotoğraf çekinilir dememe gerek yok herhalde.😊
Sedir Adası ve Kleopatra Plajı’nın Eksi Yönleri
Sedir Adası’nı bu kadar methettik fakat adanın eksi yönleri de yok değil. Her güzelin bir kusuru vardır fakat bu kusurlar adanın doğal yapısından kaynaklanmıyor. Adanın eksi yönleri bize göre yazıldı yani göreceli.
- Ada yazın çok ama çok kalabalık. Bu kalabalıklığa tekne turları da eklenince Kleopatra Plajı’nda attığınız kulacınız birine çarpıyor.
- Adada bulunan işletmenin para birimi Dolar ya da Euro olmalı. Fiyatlar oldukça fahiş.
- Adaya ulaşım ve giriş ücreti maliyetleri de bizden eksi puan aldı.
- Müze kartınız yoksa yazın sıcakta kart sırası beklerken pişebilirsiniz. Bu alanın üstünün kapatılması şart.
- Bu denli popüler olan bir adada yer alan tarihi kalıntıların çok daha fazla gün yüzüne çıkarılmamış olması eksi puan.
Sedir Adası ve Kleopatra Plajı’nda Dikkat Etmeniz Gerekenler
Sedir Adası’na gitmeyi kafaya koyduysanız aşağıda saydığım maddelere dikkat edin derim. Sorunsuz güzel bir seyahat için bu maddelere uymanız güzel olur.
- Kleopatra Plajı’nın altın rengi kumlarından yanınıza alayım demeyin sıkıntı yaşarsınız.
- Kleopatra’da denize girecekseniz yanınıza mayo, havlu ve terlik almayı unutmayın.
- Güneş kremi, gözlük dememe gerek yok herhalde.😊
- Öğlen sıcağında adaya gitmeyin çarpılabilirsiniz. Yine de gidecekseniz yanınıza şapka alın derim.
- Sabah adaya gitmeniz faydanıza olacaktır.
- Gitmeden önce müze kart çıkartmanız büyük avantaj.
- Adada uzun vakit geçirecekseniz yeme içme noktasında tedarikli gelin derim.
- Kumsalda sigara içmeyin ve çevreyi asla kirletmeyin.
Sedir Adası Fotoğrafları ve Instagram Hikayelerimiz
Adada sanırım yaklaşık 500 fotoğraf çekilmişiz yazımın içine fotoğrafların çoğunu koydum fakat biraz daha fotomuz kalmıştı.😊 Adayı daha iyi görmek ve bizim deneyimlerimizi yaşamak için Instagram’daki sabit hikayelerime beklerim. Ada ile ilgili sormak istediğiniz bir şey olursa yorumlara bekler şimdiden musmutlu gezmeler dilerim.😊
8 Yorum
Bora Kılıç
Adaya girişte Müze Kart kaldırıldı bu sene. Sadece 100 TL verip giriliyor…
Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)
Teşekkürler bilgilendirme için. Güncelleme yapıyoruz hemen.
emine
Ada giriş 125 TL olup, tekne turları ile gelenler de bu ücreti kendileri ödüyor. müze kart geçersiz. müze kart pass geçerli ama tek giriş hakkı var, 2 ay Marmaris’teyim kartla sıkça gelirim, beach lere 500 vermekten iyidir denilemiyor
Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)
Sedir Adası Giriş Ücreti 2022 : Güncelleme için teşekkür ediyorum .😊
Baris
Herseyi çok güzel anlatmissiniz fakat giris ile ilgili bilgileri guncellemelisiniz. Artık yaş sınırları değişti.. çocuklar 8 yaş a kadar ücretsiz 65 yaş ücretli hale getirildi öğretmenlerde ücretli geçiş yapıyor.. TESEKKURLER…
Bujuyollarda
Merhabalar her şeyi anlık takip edemiyoruz. Hele ki bu enflasyonik durumda. Sizlerin yardımı ile güncellemeleri anlık yapıyoruz. Değerli bilgileriniz için çok teşekkürler.
Özkan
Bugün itibariyle çamlı köyünden tekne gidiş dönüş kişi başı 200 TL, adaya giriş kişi başı 300 TL müze kart varsa ücret yarıya iniyor yani 150 TL
Bujuyollarda
2023 Sedir Adası ve Kleoptara Plajı giriş ücreti güncelleme için teşekkürler.