uçak bileti arama motorları

Uçak Bileti Arama Motorları : En Sevdiğim 9 Site

Bir seyahatin en önemli, en kritik kısmı varsa o da uçak bileti arama ve bulma kısmıdır. Uçak bileti bulduğunuzda inanın gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Neden derseniz gideceğiniz yer ve tarih netleşiyor ve seyahatiniz bu durumlara göre şekilleniyor. Dolayısıyla ister yurt içi ister yurt dışı nereye giderseniz gidin uçak bileti bulma kısmı oldukça önemli. Peki uçak bileti bulmak için ne yapıyoruz ? Tabi ki internet üzerinden Uçak Bileti Arama Motorları sitelerine bakıyoruz. Peki bu sitelerden en iyisi hangileri ? Ben bir seyahat yazarı olarak hangi uygulamaları kullanıyorum hadi gelin şimdi bu soruyu cevaplayalım.

Uçak bileti aramak, bulmak ve almak biraz bunaltıcı bir süreç olabilir. Çünkü karar vermelisiniz ve bileti almalısınız. Malum bir yere net bir gitme nedeniniz yoksa alacağınız karar kolay bir şekilde alınmıyor. Doğru uçak biletini almak için 5 saat bilgisayar başında kaldığımızı biliyorum. 😄 Bizim için temel hedef ucuz uçak bileti yakalamak olduğu için her noktayı iyi araştırmamız gerekiyor.

Size şunu söyleyeyim, seyahatlerimiz noktasında Üstün ile çok arzuladığımız yerlere göre değil tamamen bilet maliyetine göre hareket etmeye çalışıyoruz. Yani mesela diyelim ki Meksika’ya gitmeyi çok istiyoruz ama ucuz bilet olmadığı sürece buraya gitmiyoruz. Ya da aklımızda hiç Kıbrıs yok ama Kıbrıs’a ucuz bilet bulduk mu hemen bileti satın alıp Kıbrıs’a uçuyoruz. Yani olayı tamamen maliyet çerçevesinde değerlendiriyoruz. Bu arada maliyet demişken Ucuz Uçak Bileti Bulma Yöntemleri yazıma muhakkak göz atın. Hatta Ekonomik Seyahat Etme Yolları yazıma da bakın. Bu iki yazı bütçenize ferahlık getirebilecek yazılar.😊

Evet gelelim Uçak bileti arama motoru kısmına. Bilet bulmak için bu zamana kadar kullandığımız uygulamaları sizlerle paylaşacağım. Sizin de favori uygulamanız ya da web siteniz varsa muhakkak yorum kısmında bizimle paylaşın. Bahsedeceğim uygulamalar uçak bileti arama motoru yani tüm uçak firmalarının sitelerini tarayıp size uygun bileti sunan siteler. Yani bu siteleri 3. aracı şirketler olarak düşünebilirsiniz. Ne olursa olsun araya biri girince dikkat etmeniz gereken bazı şeyler olacak. Bu siteleri kullanırken aşağıya yazacağım hususlara bilhassa dikkat edin !

Uçak Bileti Arama Motorlarında bu konulara dikkat !

  • Kur farkına dikkat: Bahsedeceğim sitelerden dolar ya da euro üzerinden bilet alacaksanız kredi kartınıza kur farkı yansımaması için Dolar & Euro ekstreniz açık olsun. Sitelerin Tr uzantısı varsa uçak biletini TL kurundan bu uzantıdan alabilirsiniz.
  • Uygulamalar: Bu sitelerin hepsinin telefon uygulamaları telefonunuzda olsun. Size hız ve pratiklik katacaktır.
  • Vize: Bir yere bilet alırken o ülkeye giriş şartlarına önceden muhakkak bakın. Sürprizle karşılaşmayın Özellikle transit vize konusuna bilhassa dikkat edin.
  • Bagaj: Özellikle aktarmalı uçuş yapacaksanız bagaj olayına dikkat edin. Bağlantılı uçuşlarda aynı firma ile seyahat edecekseniz bagaj çok sorun olmuyor. Ama farklı firmalar ile uçacaksanız bagaja dikkat. Bir de bagaj yük sınırına dikkat edin !
  • Esnek bilet: İmkanınız varsa esnek bilet satın alın. Çünkü her an her şey değişebiliyor. Esnek bilet ile değişiklik yaparsanız ücret ödemezsiniz.
  • Müşteri desteği: Aşağıda saydığım firmaların müşteri desteklerine muhakkak göz atın. Herhangi bir sorunda muhatap bulmanız oldukça önemli. Yurt dışını arayacaksanız yurt dışı paketinize dikkat edin. Faturanızda sürpriz yaşamayın. Mümkünse Whatsapp ya da mail kullanın.
  • Aktarma süreleri: Uçuşlarda aktarma sürelerine dikkat edin. Tatiliniz hava alanlarında geçmesin.
  • Aşağıda sayacağım uçak bileti arama motorları 3. part uygulamalardır. Bu uygulamalar tüm hava yollarını tarayıp size bilet sunuyor. Bu noktada uygun bilet bulduğunuz firmanın kendi sitesine aynı bilet için muhakkak göz atın. Mesela X sitesinde Y uçak firmasının biletini bulduğunuzda Y firmasının kendi sitesine bakın. Fiyat aynı olursa Y firmasının kendi sitesinden bilet almanız daha iyi olacaktır. Çünkü iletişim için arada bir firma ya da site olmaması daha iyidir.

Genel olarak uçak bileti arama motorları noktasında dikkat etmeniz gerekenler bunlar. Şimdi gelin hangi uçak bileti motorunu kullanmanız gerektiği sorusunun cevabına geçelim.

Uçak Bileti Arama Motorları

Turna

turna.com

En sevdiğim uçak bileti arama motorlarından biri Turna. Uygulamanın ara yüzü oldukça kullanıcı dostu. Uçuşu kolayca aratıp rezervasyon yapabiliyorsunuz. Sonrasında rezervasyonlarınızı, uçuşlarınızı kontrol edebiliyorsunuz. En güzel özelliklerinden biri uçuşunuzdan 2 saat öncesine kadar bilet ücretinin %90’ını geri alabiliyor olmanız. Uçtukça puan toplayabilir, kredi kartı puanlarınızı da burada Turna puana çevirebilirsiniz.

Ayrıca kampanyalar bölümünde farklı havayollarına özel güzel indirimler de oluyor. Bir de her Çarşamba @turna_com instagram hesaplarından Süper Çarşamba İndirimleri duyuruluyor. Bir yurtiçi, bir yurtdışı destinasyona, indirim kodu paylaşılıyor. Takibe almayı unutmayın.

Enuygun

Enuygun, Uçak bileti denince akla ilk gelen isimlerden ve benim de sıklıkla tercih ettiğim bir uygulama. Aslında fiyat karşılaştırma ve bilet satın alma uygulamasından daha da fazlası demek yanlış olmaz. Deneyimli seyahat uzmanlarının hazırladığı gezi rehberleri de epeyce yol gösterici.

Anlık fiyat karşılaştırmaları sayesinde uçuş seçeneklerini geniş bir yelpazede değerlendirme imkanı sunan bu platform sayesinde hem vakit hem de para tasarrufu sağlayabilirsiniz. Üstelik üyelik gerçekleştirerek indirim kodu girebilir ve uygulamaya özel kampanyalardan yararlanabilirsiniz.

Uçak bileti, otobüs bileti, araç kiralama gibi seyahat planlaması yaparken ihtiyaç duyabileceğiniz çok çeşitli hizmetler de yer alıyor. Böylece farklı farklı platformlara gereksinim duymadan seyahat planlarınızı tek bir uygulamadan halledebiliyorsunuz.

Skyscanner

Uçak Bileti Arama Motorları

Uçak bileti arama motorları listeme en favori uygulamam olan Skyscanner ile başlıyorum. Bu uygulamayı mobilden neredeyse her gün kullanıyorum ve ucuz bilet yakalamaya çalışıyorum. Skyscanner’ın en sevdiğim özelliği “Dünyayı Keşfedin” bölümü. Burada örneğin İstanbul’dan dünyanın herhangi bir yerine en uygun fiyatlı uçuşları toplu şekilde görebiliyorsunuz. Uygulamanın bu özelliği en sevdiğim yanı.

Skyscanner, kullanıcı dostu ara yüzü ile bir çok ödül almış. Gerçekten kullanması oldukça basit ve güzel. Bileti arıyorsunuz ve sistem size direkt en ucuz firmayı buluyor. Uçak biletine ek olarak uygulama otel ve araç kiralama aramaları da yapıyor.

Skyscanner’ın Türkçe dil desteği de var. Özellikle Avrupa içi çok uygun fiyatlı bilet yakalama olasılığınız baya yüksek. Uygulama gayet hızlı ve başarılı. Başka bir siteye yönlendirdiğinde Skyscanner ile size yönlendirdiği sitedeki fiyatların aynı olmasına dikkat edin.

Kayak

Uçak Bileti Arama Motorları

2. sık kullandığım uçak bileti arama motorlarından biri de Kayak.com sitesi. Site, birçok farklı web sitenin fiyatlarını tek bir noktada karşılaştırıp en ucuz seçeneklerin nerede olduğunu kolayca size gösteriyor. Aynı Skyscanner gibi düşünebilirsiniz. Yani kayak.com’un kendisinden değil sizi yönlendirdiği uçak firmasından bilet alıyorsunuz.

İsminden dolayı biraz kafa karışıklığına neden oluyor olabilir ama burası bir uçak bileti arama motoru. 😁Sitenin Türkçe dil desteği de var. Yine Skyscanner da olduğu gibi otel ve araç kiralama arama seçenekleri de var.

Sitenin “Explore” kısmından dünyanın herhangi bir yerine ucuz uçak bileti bulma olasılığınız oldukça yüksek. Explore kısmında dünya haritasında bilet fiyatlandırması özelliğini sunması da oldukça güzel.

Skiplagged

Uçak Bileti Motorları

Skiplagged, enteresan bir uçak bileti arama motoru. Normalde bilet ararken ne yaparsınız. A şehrinden B şehrine bakarsınız ve bileti satın alırsınız. Ama Skiplagged size bir alternatif daha sunuyor ve A şehrinden B şehrine giderken transit bir C şehri sunarak uçak biletini ucuza almanızı sağlıyor.

Uçak bileti noktasında özellikle yurt dışı ayağında direkt uçuşlar genelde daha pahalı. Aktarmalı uçuşlar ise direkt uçuşlara göre daha uygun olabiliyor. Skiplagged ile aktarmalı ucuz uçak bileti yakalama olasılığınız var. Örneğin Türkiye’den Meksika’ya gidecekseniz direkt uçuş yerine aktarmalı uçuş için bu siteyi kullanabilirsiniz. Aktarma varsa Skiplagged’e muhakkak göz atın. Sitenin bir güzel yanı da bilet fiyatları grafik şeklinde sunuluyor ve fiyat takibi yapabiliyorsunuz.

Bazı söylentilere göre bu uygulamanın yasa dışı olduğu söyleniyor ve hatta sahibi hakkında İngiltere’de dava açılmış. Bizi ilgilendiriyor mu tabi ki hayır. Biz uygun fiyatlı bilet bulabilirsek gerisi çok da önemli değil. Bu uygulama özellikle Amerika’da oldukça popüler. Uygulamanın bir diğer güzel yanı da size ara bir rota sunup bak burada daha uygun bilet “Skiplagged Fiyatı” var diye uyarı veriyor.

Skiplagged tarzı bu tarz ucuz ve transferli uçak bileti sunan motor yok diye biliyorum. Burada ucuz uçak bileti yakalama olasılığınız yüksek. Transfer noktasında sadece bagaj ve vize olaylarına dikkat edin yeter !

Google Flights

Uçak Bileti Motorları

Mevzu bahis arama motoru olur da Google bundan eksik kalır mı hiç ? Google bir çok şeye el attığı gibi uçak biletine de el atmış durumda. Bunun içinde Google Flights’ı geliştirmiş.

Google Flights de diğer arama motorları gibi üçüncü taraf tedarikçiler aracılığıyla uçak bileti satın alınmasını kolaylaştıran bir çevrimiçi uçuş rezervasyonu arama hizmeti. 2011 yılında Google tarafından geliştirilmiş.

Google Flights oldukça hızlı bir arama motoru. Açık uçlu aramalara izin veriyor yani bir kullanıcı belirli bir zaman aralığı ve bütçe dahilinde uçuşları arayabilir ve kendisine çeşitli destinasyon seçenekleri sunabilir. Buna alternatif olarak, kullanıcı bir varış noktası seçebilir ve Google Flights, sonraki 12 ayın her günü için her fiyatı bir grafik veya tabloda görselleştirilmiş olarak hesaplayabiliyor. Bu da kullanıcıların varış noktasına uçmak için en ucuz tarihi kolayca tespit etmelerini sağlıyor.

Google Flights ile hem grafik hem de takvim üzerinde fiyat analizi yapmak oldukça keyifli ve kolay. İşin içinde Google olunca motor rüzgar gibi çalışıyor. Hız konusunda en iyi uçak bileti arama motoru Google Flights’dır.

Expedia

Uçak Bileti Motorları

Dünyanın en büyük turizm şirketlerinden biri olan Expedia, uçak biletinden otele, araç kiralamadan yapılacak şeylere her şeyi bulabileceğiniz bir siteye sahip. Dünyanın en büyükleri arasında olan firmanın bir çok yan kuruluşu yani yavru şirketi var. Bu yan şirketler bile oldukça büyük cirolara sahip. Bir yerde nam salmış bir seyahat sitesi varsa büyük ihtimalle arkasında Expedia vardır.

Expedia’da uygun fiyatlı uçak bileti bulma olasılığınız yüksek. Bu sitede bilet ararken mümkünse Tr uzantılı değil de direkt expedia.com üzerinden bilet almaya çalışın. Çünkü daha uygun fiyatlı bilet yakalayabilirsiniz. Bir de site bazen kupon verebiliyor bilginiz olsun.

Expedia kullanmanın güzel bir yanı sistem size bir ödül programı sunuyor. Yani otel, uçak, araç kiralama, gemi gezisi yaptıkça ödül kazanıyorsunuz. Bu uygulama da telefonunuzda bulunsun bence.

Agoda

Uçak Bileti arama

Uçak bileti arama sitelerinin en önemlilerinden biri de Agoda arama motoru. Bu web sitesi Türkiye’de genelde konaklama arama faktörüyle ön planda. Otele ek olarak uçak bileti arama motorundan da güzel fırsatlar yakalayabilirsiniz.

Agoda ikinci ve sonraki rezervasyonlarınızda bol bol kupon ve indirim verebiliyor. Özellikle konaklama noktasında alternatif yer ya da farklı seçenekler arıyorsanız Agoda’ya bakmanızda fayda var.

Agoda çok dilli bir siteye sahip. Web sayfanın Türkçe dil seçeneğini kullanmanız daha kolay olacaktır. Üst menü çubuğundaki bayrağa tıklayarak dilinizi seçebilirsiniz.

Agoda ile ilgili müşteri hizmetleri noktasında olumsuz yorumlar var. Bu noktada sıkıntı yaşamam derseniz Agoda’yı tercih edebilirsiniz. Bir de Agoda’nın Today’s Deals kısmından indirim yakalama fırsatınız olduğunu da belirtmiş olayım.

Hotwire

Uçak Bileti arama

Uçak bileti arama motorları listemin son uygulamasına geldik. Bu uygulamanın adı 20 yıllık tecrübeye sahip olan Hotwire. Hotwire’ın güzelliği bu uygulamada uçak ile beraber otel rezervasyonu yaptığınızda güzel indirimler yakalamanız olacak.

Hotwire, geleneksel bir uçuş ve otel araması sağlamanın yanı sıra esnek seyahat edenler için son dakika fırsatları da sunuyor. Son dakika uçuş planlayacaksanız bu siteye göz atmanızda fayda var. Son dakika biletleri genelde pahalı olsa da bu durumu fırsata çevirmek güzel olur.

Hotwire uçuşlar için seyahat sigorta seçeneği de sunuyor. Sıkıntılı bir yere son dakika gidecekseniz hem son dakika bileti hem de sigorta için Hotwire’ı tercih edebilirsiniz.

Sitede uçuşlara ek olarak otel, araç kiralama, tatil paketi seçeneklerini de bulabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla 24 saat içinde rezervasyonlarınızı iptal seçeneği de var.

Evet listem bu kadar. Umarım bu uygulamalardan güzel biletler yakalayıp beni de güzel anarsınız. Seyahatlerinize küçük de olsa ilham olabiliyorsam ne mutlu bana. Sizin de favori siteniz ya da uygulamanız varsa muhakkak yorumlarda paylaşın. Ne kadar ucuz uçak bileti ✈️ o kadar seyahat.😊

Cevap Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.