salda gölü

14 Başlıkta Salda Gölü Gezi Rehberi

İnanın bana Salda Gölü’nün bu kadar üne kavuşacağını Salda’lılar bile bilmiyordu. Fazla değil bundan 5 yıl öncesine kadar Salda Gölü kimse tarafından bilinmiyordu. Coğrafya derslerinde bile ismi geçmiyordu. Biz Salda’nın yerlileriyle görüştüğümüzde ”Abi biz bile anlamadık burası nasıl popüler oldu, bu göl 50 yıldır burada ilk defa böyle giden gelen çok oluyor.” dediler.

Gerçekten Salda Gölü son 5 yıldır inanılmaz bir ilgiyle karşı karşıya. Bu ilgiye en büyük katkıyı veren araç ise tabi ki sosyal medya. Sosyal medyada gezginlerinin buraya çıkarma yapması, filtreli fotoğraflar, turkuaz renginin güzelliği, drone görüntüleri bu popülaritenin kat ve kat artmasına neden oldu.

Seyahat tutkunu bir çift olarak biz de Salda Gölü’ne çıkarma yaptık. Fakat tabi ki Salda ile yetinmeyip bu gezi rotamıza Kuyucak Lavanta Köyünü ve Sagalassos Antik Kentini dahil ettik. Yani toplamda bu bölgede muhteşem üçlü olarak tabir ettiğim yerleri gezdik ve evimize yani Muğla’ya döndük.

Bu yazımda Salda ile ilgili her şeye hakim olacaksınız. İlk olarak gezdiğimiz Salda Gölü ile ilgili genel bilgiler verip, Salda Gölü’nün Özellikleri, Salda Gölü Nerede, Salda Gölü’ne Nasıl Gidilir, Salda Gölü’ne Ne Zaman Gidilir, Salda Gölü’nde Ne Yapılır, Salda Gölünde Kamp, Otel ve Konaklama gibi başlıkları detaylı bir şekilde açıklamaya çalışacağım. Hadi Salda dosyamızı açalım.

Salda Gölü Hakkında Bilgiler & Salda Gölü’nün Özellikleri

salda gölü

Salda Gölü, Burdur’un Yeşilova ilçesinde ilçe merkezine 4 km uzaklıkta yer alıyor. Bu göl kayalık araziler ve küçük alüvyal ovalarla çevrili hafif tuzlu bir göl. Salda’nın dışa akışı yok yani kapalı bir havzası var. Bembeyaz kumu, turkuaz rengi sularıyla Salda Gölü’nün özellikleri aşağıdaki gibi.

Salda Gölü’nün Özellikleri Nedir ?

  • Salda Gölü’nün çevresi toplamda 44 km.
  • Türkiye’nin en derin göllerinden biri olan Salda Gölü’nün derinliği 185 metreye kadar ulaşıyor. Bazı kaynaklarda Salda Gölü’nün dünyanın 3. en derin gölü olduğu belirtmiş. O kaynaklara yok daha neler, biraz ufak atın diyorum.
  • Dünya’da Mars gezegeninin özelliklerini taşıyan iki yerden biri Salda, diğeri de Kanada’nın kuzeyinde bulunuyor. Bunun nedeni Salda Gölü’nün kıyılarındaki beyaz hamura benzer toprağın Mars’ta da var olması.
  • Göl içindeki suların çekilmesiyle görülmeye başlayan 7 beyaz ada bulunuyor.
  • Salda Gölü, Türkiye’nin birinci dünyanın ise beşinci en temiz gölü. (Umarım bu en temiz durum insanoğlunun kirliliğine maruz kalmaz.)
  • Salda’nın yaklaşık 2 milyon yıl önce oluştuğu tahmin ediliyor. Göl ve kıyı şeridi 1. Derece Doğal Sit alanı. Yani imara açık değil.
  • Salda Gölü’nün kumu bembeyaz ve Maldivleri anımsatacak şekilde. Bu yüzden buraya Türkiye’nin Maldivleri biz de Saldivleri diyoruz. Kuma beyaz rengi veren de magnezyum minerali. Hatta gölde uzun süre bir şey kaldığında kalan şey beyazlaşıyormuş. Bu da gölün hala magnezit ürettiğini ispatlıyor.
  • Salda Gölü ve çevresindeki karaçam ormanları bu bölgeye özgü endemik bitki ve hayvan türlerine sahip. Gölde 3 endemik tatlı su balığı, göl çevresinde ise yaban domuzu, tilki, kaplumbağa gibi canlılar bulunuyor.
  • Salda suyunda bolca soda ve magnezyum bulunuyor. Bu minareler cilde oldukça iyi geliyor.
  • Salda’nın yıldan yıla suyu çekiliyor. Suların neden çekildiği ile ilgili detaylı araştırma yapılıyormuş.

Salda Gölü Nasıl Oluşmuş ?

Salda ilk olarak karstik bir göl yani tektonik değil. Karstik yani tortul kayaçların su ve sıcaklık etkisiyle erimesiyle, aşınması, birikmesi ve taşınması oluşmuş bir göl demek. Salda, yaklaşık 2 milyon yıl önce tortul kayaçların zamanla alçaldığı çöküntü havzasında çevre sularının toplanmasıyla oluşmuş. Etrafına bakın küçük tepelerin olduğunu buranın aşınarak oluştuğunu anlayabilirsiniz.

Salda Gölü Nerede & Salda Gölü Hangi Şehirde ?

Salda Gölü, Burdur ilinin Yeşilova ilçesi sınırlarında yer alıyor. Yani Salda Burdur il sınırlarında. Salda ile Yeşilova merkez arası yaklaşık 5 km. Haritaya baktığınızda Salda Gölü’nün konumu Burdur-Denizli-Antalya üçgeninin hemen ortası olduğunu görürsünüz. Türkiye’nin en temiz ve derin gölü olan Salda Gölü’nün Burdur’a uzaklığı 60 km, Denizli’ye uzaklığı 100 km ve Antalya’ya uzaklığı ise 160 km’dir.

Salda’nın haritadaki konumu ve yol tarifi için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz. Salda Gölü’nde gideceğiniz yere göre aracınızı park edebileceğiniz uygun yerler bulunuyor. Araç park yeri sıkıntısı yok.

Salda Gölü’ne Nasıl Gidilir & Salda Gölü’ne Ulaşım

salda gölü gezi rehberi

Salda Gölü’ne Uçak İle Ulaşım

Salda Gölü’ne nasıl gidilir sorusunun cevabına geldik. Eğer Salda’ya mesafe açısından uzak bir şehirden gelecekseniz Salda Gölü’ne gelmek için en hızlı yol uçak ile buraya ulaşım. Salda Gölü’ne en yakın havalimanı Denizli Çardak Havalimanı, Isparta Süleyman Demirel Havalimanı ve Antalya Havalimanı. Salda Gölü ile Denizli Çardak Havalimanı arası mesafe 47 km, Isparta Süleyman Demirel Havalimanı arası mesafe 110 km, Antalya Havalimanı arası mesafe ise 164 km. Salda’ya yakın bir ilden gelecekseniz en iyi yol araç ile buraya ulaşmak.

Denizli Çardak Havalimanı’ndan Salda Gölü’ne ulaşım

Çardak Havalimanı’ndaki servislerle önce Denizli otogarına gitmeniz buradan da her saat başı Yeşilova’ya giden minibüslere binmeniz gerekiyor. Yaklaşık 1 buçuk saat sonra Yeşilova’ya ulaşıyorsunuz ve buradan da taksiyle Salda’ya geçebiliyorsunuz. Yeşilova’dan Denizli istikametine giden dolmuşlara da binebilirsiniz.

Antalya Havalimanı’ndan Salda Gölü’ne ulaşım

Antalya Havalimanı’ndan servislerle Antalya Otogarı’na geçip buradan saat başı kalkan Yeşilova minibüsleriyle yaklaşık 2 saatte Yeşilova’ya ulaşıyorsunuz. Buradan da taksiyle Salda Gölü’ne geçebiliyorsunuz. Yeşilova’dan Denizli istikametine giden dolmuşlara da binebilirsiniz.

Isparta Süleyman Demirel Havalimanından Salda Gölü’ne Ulaşım

Isparta için de yukarıda ulaşım sıralaması geçerli. İlk önce Yeşilova’ya gelmeniz şart.

Salda’ya uçak ile gelmek için önemli olan ucuz uçak bileti bulabilmek. Bunun yolu da önceden bilet almak ve ucuz uçak bileti bulma yöntemleri başlıklı yazımı okumak.

Salda Gölü’ne Otobüs İle Ulaşım

Salda Gölü’ne nasıl gidilir sorusunun bir diğer cevabı otobüs ile ulaşım. Salda Gölü’ne yakın bir ilden gelecekseniz en mantıklı yol aracınız yoksa tabi ki otobüs ile ulaşım.

Türkiye’nin muhteşem doğal güzelliği Salda Gölü Burdur, Denizli, Isparta ve Antalya illerine yakın bir konumda bulunuyor. Bu dört şehirden sizin için hangi il en uygunsa Türkiye’nin dört bir yanından kalkan şehirlerarası otobüslerle gelebilirsiniz. Daha sonra şehirler arası otobüs firmalarıyla Burdur’a gelip oradan da Salda Gölü’ne gelmek isteyenler; Burdur Otogarı’ndan saat başı hareket eden Yeşilova minibüslerine oradan da 5 km uzaklıktaki Salda’ya ulaşabilirler.

Not: Burdur’dan Yeşilova’ya akşam saatlerinden sonra minibüs bulunmuyor. Bu noktaya dikkat etmenizde fayda var.

      Otobüs ile,

  • İstanbul Salda arası yaklaşık 611 km ve yol yaklaşık 7 saat 15 dakika sürüyor.
  • Antalya Salda arası yaklaşık 145 km ve yol yaklaşık 2 saat 10 dakika sürüyor.
  • İzmir Salda arası yaklaşık 322 km ve yol yaklaşık 4 saat 5 dakika sürüyor.
  • Ankara Salda arası yaklaşık 450 km ve yol yaklaşık 5 saat 30 dakika sürüyor.
  • Muğla Salda arası yaklaşık 160 km ve yol yaklaşık 2 saat 30 dakika sürüyor.
  • Isparta Salda arası yaklaşık 108 km ve yol yaklaşık 1 saat 40 dakika sürüyor.
  • Denizli Salda arası yaklaşık 85 km ve yol yaklaşık 1 saat 10 dakika sürüyor.

Salda Gölü İçin Araç Kiralamak Gerekli mi ?

Salda için bence araç gerekli. Araç olursa her noktada rahat edersiniz. Hedefiniz sadece Salda ise belki bir noktada kiralamasanız olur fakat hedefiniz Salda artı çevresi ise bence kesinlikle araç kiralama yapmalısınız. Yakın bir ilden Salda’ya gelecekseniz bence araç ile gelin daha iyi olur. Hem zaman planlaması hem de her yere kolay ulaşım için araç her zaman en mantıklı yol olacaktır.

Salda Gölü’ne Ne Zaman Gidilir ?

salda gölü aktivite

Salda Gölü’nün son yıllarda popülaritesinin çok fazla artmasından dolayı buraya inanılmaz bir ilgi var. Özellikle yaz aylarında, resmi tatiller ve bayramlarda bu yoğunluk oldukça artıyor. Yoğunluğu sevmiyorsanız bana göre Nisan-Mayıs ve Ekim-Kasım dönemi oldukça ideal.

Haa ben suya girip yüzeceğim, çamur banyosu yapıp güneşleneceğim derseniz yaz aylarında gelmeniz lazım. Kışın eğer Salda’ya gelirseniz Salda’yı gören tepelerde kayak yapma şansınız da var.

Salda Gölü’nde Ne Yapılır ? 8 Aktivite Önerisi

salda gölü tabiat orman parkı

Turkuaz rengi suları, bembeyaz kumları ile size görsel şölen sunan Türkiye’nin Maldivleri Salda’ya geldiniz ve yapmanız gerekenleri bilmiyorsanız aşağıda yazdığımı 8 aktiviteyi yapıp Salda’nın keyfini dibine kadar çıkartabilirsiniz.

Salda Gölü’nde Ne Yapılır & Yapılacak Aktiviteler

  1. Salda Gölü’nün sadece popüler olan batı kısmını değil doğu kısmındaki bakir kıyıları keşfedin.
  2. Yazın sular çekildiğinde ortaya çıkan 7 minicik adayı görmeyi unutmayın.
  3. Salda Gölü’nün muhteşem manzarası eşliğinde güzel mi güzel kahvaltı yapın. 
  4. Salda’nın doğal killeriyle yüzünüze maske yapın.
  5. Türkiye’nin en temiz gölü olan berrak mı berrak Salda Gölü’nün turkuaz sularında yüzmenin tadını çıkarın. (Yüzme bilenlerin kesinlikle boyu aşan yerlere gitmemesi gerekiyor.)
  6. Konaklama yapacaksanız çadır kamp alanlarında çadır kurun.
  7. Gölün etrafını bisiklet kiralayarak turlayın. (Performans İster)
  8. Söylememe gerek yok ama ben yine yazayım. Bol bol fotoğraf çekilin ve deklanşörünüzü eskitin. (Gün batımını yakalamayı unutmayın)

Salda Gölü Giriş Ücreti

salda dölü giriş ücreti 2023

Salda Gölü’nde bir çok yeri ücretsiz gezip görebilirsiniz. Fakat bazı özel yerler işletmelere ait olduğundan giriş için doğal olarak ücret alınıyor. Bu yerlerden insanların yüzmek ve piknik yapmak için en çok tercih ettiği “Salda Gölü Tabiat Parkı” 2023 yılı giriş ücretleri aşağıdaki gibi.

2023 Salda Gölü Giriş Ücretleri

  • Araçsız kişi başı: 7 TL
  • Motosiklet: 14 TL
  • Otomobil: 21 TL
  • Minibüs: 63 TL
  • Midibüs: 105 TL
  • Otobüs: 210 TL

Salda Gölü’nde Yüzülür mü ?

burdur salda gölü

Salda Gölü’nde yüzülür mü sorusu gerçekten ucunda hayat olduğu için oldukça önemli bir soru. Normalde göllerde hele ki baraj göllerinde her yıl haberlerden de şahit olduğumuz üzere bir çok boğulma vakası oluyor. Salda Gölü’nde bir çok yerde ”göle girmek tehlikeli ve yasaktır” levhalarını göreceksiniz. Fakat bir çok yerde göreceğiniz üzere insanlar göle giriyor. Bu levhalar yetkililerin biz sizi uyarmıştık deme şekli !

Salda’da var olan plajlardan dolayı burada kesinlikle yüzmek yasak diyemeyiz. Her ne kadar yüzmek yasak olmasa da gölün yapısından (suyunun tatlı su olması ve suların çekilerek bataklık oluşması) dolayı boyu aşan yerlere kesinlikle göle girmemenizi tavsiye ediyorum. İsterseniz olimpiyat yüzücüsü olun, risk almayın ! Yüzme bilmiyorsanız Salda’nın bir anda derinleşen yapısını asla unutmayın ! Bilinmedik yerlerde yüzerek maceralara kalkışmayın !

Son olarak Salda’da zaman zaman girdap oluyor, insanları içine çekiyor dedikoduları ortaya çıkıyor. Net söylüyorum burada böyle bir şey yok !!!     

Salda Gölü Plajları

Salda Gölü Plajları Haritası

Turkuaz renkli, beyaz kumlu, Türkiye’nin en temiz gölü unvanıyla Salda Gölü’nde belli başlı yerlerde plajlar bulunuyor. Salda Gölü’nde yüzme sezonu Haziran ayı başlıyor, Eylül ayında sona eriyor. Bu plajlar hakkında aşağıda detaylı bir şekilde bilgi vereceğim. Fakat uyarımı şimdiden yapayım bu plajların dışında göle girmenizi tavsiye ediyorum.

Salda Gölü Plajları

  1. Salda Belediye Halk Plajı
  2. Tabiat Pakı Orman Plajı
  3. Salda Gölü Plajı
  4. Doğanbaba Plajı

Salda Gölü Belediye Halk Plajı (Yeşilova Belediye Halk Plajı)

Salda’da yüzülebilir alanlardan biri olan Yeşilova Belediye Halk Plajı’nın işletmesi Yeşilova Belediyesine ait. Salda Gölü Belediye Plajı’nın herhangi bir giriş ücreti yok. Buranın kamp alanına giriş ücretsiz rahatlıkla kamp yapabilirsiniz. Aynı zamanda burada bulunan bungalovları kiralayabilirsiniz. Bungalovların göle uzaklığı yaklaşık 50 metre ve içinde çift kişilik büyük bir yatak, tek kişilik başka bir yatak, lavabo, duşa kabin, masa sandalye bulunuyor. Mutfak yok. Bungalov evlerde 3 kişi rahatlıkla kalabilir. Bu bungalovlardan sadece 15 tane var.

Salda Gölü’nün en kalabalık alanlarından biri olan Yeşilova Belediye Halk Plajı’nda kalabalıkla beraber atık çöpler, temizlik problemi gibi sorunlar ortaya çıkıyor. Bu da sizi buradan soğutabiliyor.

Not: Salda ve çevresi akşamları soğuk olabiliyor. Üşümemek için tedbirli olmanızda fayda var. Salda Gölü Belediye Halk Plajı’nın konumu ve yol tarifi için sizi buraya alalım.

Tabiat Parkı Orman Plajı : Gerçek Saldivler

Bana göre Salda Gölü’nün keyfini çıkartacağınız en güzel plaj burası. Tabiat Parkı Orman Plajı, beyaz kumları, eşsiz turkuaz rengi ile Salda’ya geldiğinizi hissettirecek bir yer. Buranın adı Orman Kampı olarak da geçiyor.

Salda Orman Bakanlığı Tabiat Parkında çadırınız kendinizden olmak koşuluyla kamp yapabilirsiniz. Tuvalet, duş, soyunma kabinleri, piknik ve mangal yapılabilecek alanlar mevcut.     

  • Salda Tabiat Parkı Orman Plajı’nın Ziyaret Saatleri: Tabiat Parkının açılış saati 08:00 iken kapanış saati gece 00:00
  • Salda Tabiat Parkı Orman Plajı’nın Giriş Ücreti (2023): Araçsız kişi başı: 7 TL, Motosiklet: 14 TL, Otomobil: 21 TL, Minibüs: 63 TL, Midibüs: 105 TL, Otobüs: 210 TL

Salda Gölü Tabiat Parkı Orman Plajı’nın konumu ve yol haritası için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz. Aracınızı park edebileceğiniz yerler mevcut. Yolu biraz sıkıntılı.                     

Salda Gölü Plajı : Türkiye’nin Maldivleri

salda gezisi

Salda Gölü’nü popüler yapan uzun mu uzun dünya güzeli plajına geldik. Salda bu plajla Türkiye’nin Maldivleri unvanını aldı.

Salda Gölü Plajı, yüzülebilir plajlardan. Buranın biraz balçıklı yapısı var ama sizi korkutmasın. Burada açılmamak şartıyla yüzebilirsiniz. Ayrıca plajda vücuda şifa veren çamur banyosu yapabilir mükemmel fotoğraflar çekebilirsiniz. İyi fotoğraf için araçların park edildiği yere yakın bir tepe var orayı tercih edebilirsiniz. Son olarak Salda Gölü’nde suların çekilmesi ile ortaya çıkan beyaz adaları burada görebilirsiniz.

Salda Gölü Plajı nerede, yol tarifi ve konumu için bu bağlantıya bakabilirsiniz.

Doğanbaba Plajı

Yüzülebilir plajlardan biri olan Doğanbaba Plajı’nın kumsalı beyaz kumlardan değil çakıllardan oluşuyor. Burada kamp olayı işletmenin izin almamasından dolayı hala yasak. Çadır kurarsanız akşam jandarmanın gelip çadırınızı kaldırın deme ihtimali var. Bu plajın girişi ve otoparkı ücretli.

Doğanbaba Plajı’nın konumu için buraya tıklayabilirsiniz.

Salda Gölü’nde Kamp

salda gölü kamp

Salda Gölü’nde kamp yapabileceğiniz 3 alan bulunuyor.

Salda Kamp Alanları

  • Yeşilova Belediyesi Halk Plajı,
  • Tabiat Orman Kampı,
  • Doğanbaba Halk Plajı.

Salda Gölü 1. derece sit alanı olduğu için kafanıza göre çadır atmayın zira Jandarma gelip ”Çadırınızı Kaldırın” uyarısı yapabilir.

Salda Gölü Otel & Pansiyon Konaklama

Salda’nın 1.derece sit alanı olmasından dolayı burada öyle 5 yıldız otel aramayın bulamazsınız. Oteller genelde standart ve standart altı. Çok yüksek beklentiniz olmasın. Ama hele ki ailecek buraya gelecekseniz kalacağınız oteli çok çok iyi tercih edin. Bazı otellerde uygunsuz faaliyetler yürütülüyor ! Aşağıda size önerebileceğim bazı oteller mevcut. Araştırdıktan sonra karar verebilirsiniz.

Salda Gölü Otel Önerileri

  • Salda Lake Hotel
  • Hotel Lago Di Salda
  • Tefenni Villas
  • Salda Bungalov Evler 
  • Venüs Pansiyon 

Salda Gölü’ne Yakın Gezilecek Yerler

Salda’ya kadar gelmişken bence sadece burayla yetinmeyin. Çünkü etrafta çok güzel yerler var. Salda’ya kadar gelmişken ekstra nereleri görebiliriz sorusunun cevabı aşağıda. Bu sorunun cevabındaki yerler sizi Salda kadar mutlu edecek, doğa harikası yerler. Vaktiniz ve arabanız varsa değerlendirin.

Salda Gölü’ne yakın gezebileceğiniz yerler:

  1. Kuyucuk Lavanta Köyü (Lavantaların hasat döneminde gitmeniz gerekiyor)
  2. Sagalossos Antik Kenti
  3. Denizli Pamukkale (Denizli Gezi Rehberimiz)
  4. Salda Kayak Merkezi
  5. Lisinia Doğal Hayat Merkezi
  6. Kibyra Antik Kenti
  7. Burdur Arkeoloji Müzesi (Burdur Merkez)
  8. Taş Oda Konağı (Burdur Merkez)
  9. İnsuyu Mağarası

Bu yerlerden ilk 3’ü şiddetle öneriyorum. Hele ki Sagalassos Antik Kentini ve Antoninler Çeşmesini. Eminim buraları da Salda kadar seveceksiniz.

Salda Gölü’nde Dikkat Edilmesi Gerekenler

salda gölü gezi rehberi

Salda için gezi planı hazırlıyorsanız ve buraya gidecekseniz aşağıya yazdığım maddelere dikkat etmenizde fayda var. Eminim bu maddeler işinize yarayacaktır.

Salda’da Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Salda Gölü’nde yüzecekseniz çok açılmayın ve gözünüzün kesmediği yerlerde göle kesinlikle girmeyin. Yukarıda saydığım plajları tercih edin.
  • Yaz sıcağında Salda’ya gidecekseniz yanınıza güneş kremi ve nemlendirici almayı unutmayın.
  • Gölün doğu tarafına gidecekseniz yanınıza yiyecek ve içecek alın zira tesis yok.
  • Göl rakım olarak yüksekte yer aldığından geceleri üşümemek için yanınıza hırka tarzı bir şey almanızda fayda var.
  • Bu güzel doğayı kirletmemek için aracınızda gerekirse çöp poşeti bulundurun.
  • Ücretli kamp alanlarına kamp yapmayanları jandarma gece kaldırıyor. Doğru yerde kamp yapın.
  • Salda Gölüne yağmur yağdıktan sonra suyun berraklığı ve turkuaz rengi kaybolabiliyor. Bu durum şansınıza artık. Yine de siz gelmeden önce hava durumuna bakabilirsiniz.
  • Salda’ya gitmek için mümkünse hafta içini tercih edin. Daha az kalabalık olacaktır.
  • Salda’ya yarım gün ya da vaktiniz varsa tam gün ayırmanız yeterli.

Salda Gölü Sıkça Sorulan Sorular

Salda Gölü giriş ücretli mi?

Salda Gölü’nde bir çok yerin giriş ücreti yok. Sadece burada bulunan tabiat parkın giriş ücreti bulunuyor. Bunun dışında bir çok yeri ücretsiz gezebilirsiniz.

Salda Gölü kirli mi?

Salda, Türkiye’nin en temiz gölleri arasında yer alıyor. Suyu sodalı ve oldukça berrak. Fakat burası o kadar popüler oldu ve kendini bilmez insanlar türedi ki doğa oldukça tahrip oldu. Bu noktada doğaya zarar verildimi doğa bir şekilde karşı cevap veriyor. Salda’ya gidecekseniz çevreye lütfen çok dikkat edin.

Salda Gölü yılan var mı?

Salda’da yılan bulunuyor ama bunlar su yılanı. Yani zehirli bir tür değil. Göle girecekseniz korkacak bir şey yok. Yine de temkinli olun.

Salda Gölü içinde ne var?

Gölün dibinde magnezyum ve manyezit yapılı kum bulunuyor. Bunun dışında göl bir çok canlıya ev sahipliği yapıyor.

9 Yorum

  • Avatar of gezgin kiz

    gezgin kiz

    valla al bu yazıyı vikipediaya yapıştır, öyle ansiklopedik öyle güzel yazı olmuş. Salda Belediyesi bile bu kadar detaylı bilmiyordur şu an aşsldfksjshal 🙂 Bence kitapçık haline getirip basıp Salda girişinde 10 TL’den satılabilir 👍🏻

  • Avatar of EVİSSA

    EVİSSA

    harika bir yazı gerçekten ve gidip görmeyi çok istiyordum ama kısmet olmadı bi türlü umarım heder olmaz türkiyenin maldivleri 🙂

  • Avatar of fatma

    fatma

    Tatile bir yere gideceksem önce sizin siteye bakıyorum en ince detayına kadar anlatıyorsunuz çünkü emeklerinize sağlık. Bu sene Antalyaya gidicem balıkesirden giderken salda gölünü görmek istiyorum. Ardından lavanta bahçeleri, ama gölün yanına gitmek yasaklandı diye bir yazı okudum. Bilginiz varmı o kadar gidip uzaktan bakacaksam bir anlamı olmaz diye düşündüm.

Cevap Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.