Gazimağusa gezilecek yerler

13 Maddede Gazimağusa Gezilecek Yerler Listesi

Gazimağusa gezilecek yerler yazıma hoş geldiniz sefalar getirdiniz.😊Kıbrıs’ta 4 günlük gezimizin duraklarından biri olan Gazimağusa bana göre Kıbrıs’ta görmeniz gereken yerlerin en başında geliyor. Kıbrıs’ta, Lefkoşa ve Girne’den sonraki durağımız olan Mağusa özellikle tarihi dokusuyla bizi çok etkiledi. Burada gezilecek yerlerin neredeyse tamamı tarihi yerlerden oluşuyor. Magosa’da resmen açık hava müzesinde geziyorsunuz. Bir de bu tarihi yerler ile günlük yaşam o kadar güzel harmanlanmış ki sokaklarda yürürken kendinizi tarihin derinliklerinde hissediyorsunuz.

Girne ve Lefkoşa’ya göre daha az gelişmiş bir yer olan Gazimağusa tıpkı Girne gibi bir ilçe yani il değil. Mağusa, mimari olarak Lefkoşa’ya oldukça benziyor, tek farkı burada deniz var. Lefkoşa gibi tarihsel olarak birçok farklı medeniyete ev sahipliği yaptığı için kültürel ve tarihsel birikimi her yerde göze çarpıyor. Sokaklarda tarihi kiliselerden şehir surlarına, kalelerden antik kentlere resmen tarihe doyuyorsunuz. Bunun dışında Gazimağusa’nın çok güzel plajları var. Duyduğumuza göre Kıbrıs’ın en güzel plajları burada yer alıyor. Biz kışın gittiğimizden plajları değerlendiremedik ama başka zamana ne yapalım. Söylemeden geçmeyeyim Magosa’da Kapalı Maraş diye gizemli bir yer var ki orası bambaşka bir dünya.

Gazimağusa’daki neredeyse her yeri detaylı olarak anlatacağım. Detaycı biri olarak listemde bir yeri ıskalamamaya çalıştım. Öncesinde tabi ki aklınızda şablon oluşsun diye gezilecek yerlerin haritasını vereceğim.

Not: Şunu belirteyim; Kıbrıs’a kış döneminde gittiğimiz için müze ve ören yeri gibi yerlerin kapanış saatleri oldukça erkendi. Bu nedenle bazı yerleri yalnızca dışarıdan görmekle yetindik. Kışın Kıbrıs’a gidecekseniz gezilecek yerlerin açılış-kapanış saatlerine dikkat edin. Aşağıya da Kıbrıs yazılarımı bırakıyorum, onlara da muhakkak göz atın.

Kıbrıs İle İlgili Gezi Yazılarım

Gazimağusa Gezilecek Yerler Haritası

Gazimağusa Gezilecek Yerler Haritası (Harita üzerinde numaraların üstüne tıklayabilir ve zoom yapabilirsiniz, sıralama aşağıda)

Gazimağusa Gezilecek Yerler Haritası

  1. Lala Mustafa Paşa Camii
  2. Cümbez Ağacı 1299
  3. Namık Kemal Meydanı ve Zindanı
  4. St. Peter ve St. Paul Kiliseleri
  5. Venedik Sarayı Kalıntıları
  6. St. Fransis Kilisesi
  7. Şömineli Ev
  8. İkiz Kiliseler
  9. Othello Kalesi
  10. Kapalı Maraş
  11. Palm Plajı
  12. Salamis Antik Kenti
  13. St. Barnabas Arkeoloji ve İkon Müzesi

Gazimağusa’da gezilecek yerler listesi genel olarak yukarıdaki gibi. Bu yerlerden Salamis Antik Kenti ve St. Barnabas Müzesi Gazimağusa merkezde yer almıyor. Bu yerler için araba olursa iyi olur. Bunun dışında merkezdeki yerleri kolayca yürüyerek gezebiliyorsunuz. Arabanızı bu yerlerden birinin yakınına park edin sonrası hep yürüme mesafesi. Biz İkiz Kiliselerin yakınına park etmiştik.

Gazimağusa’da Kapalı Maraş biraz merkeze uzak noktada. Buraya yürüyerek ya da araba ile ulaşabilirsiniz. Gazimağusa gezmesi oldukça kolay ve keyifli bir yer. Gezilecek yerler hep aynı yerde kümelenmiş durumda. Size tavsiyem buraları gezerken Namık Kemal Meydanı’nda oturup bir şeyler yiyip içmeniz olacaktır. Detaylar aşağıda.😊

Gazimağusa Gezilecek Yerler

Lala Mustafa Paşa Cami (St. Nicholas Katedrali)

Gazimağusa Gezilecek Yerler

Gazimağusa gezilecek yerler listesinin en görkemli yeri olan Lala Mustafa Paşa Cami ile listeme başlıyorum. Burası Mağusa’da görmeniz gereken en önemli yerlerden biri Aşağıda Kapalı Maraş’a kadar anlatacağım tüm yerler birbirine çok yakın ve bu yerler Sur İçi bölgesinde yer alıyor.

Lüzinyanlılar zamanında 1298 – 1312 yılları arasında inşa edilmiş yapı, Gotik mimarinin en güzel örneklerinden birini temsil ediyor. Lüzinyan kralları öncelikle Lefkoşa’da St. Sophia Katedrali’nde Kıbrıs Kralı tacını, daha sonra da Mağusa’da St. Nicholas Katedrali‘nde Kudüs Kralı olarak taç giyiyorlarmış. Osmanlı dönemine kadar katedral olarak kullanılan bu yapı Osmanlı’nın Kıbrıs’ı fethinden sonra 1571 yılında camiye dönüştürülmüş ve ismine Kıbrıs fatihi olarak anılan Lala Mustafa Paşa ismi verilmiş.

Yapıda üç kapı, koridorlar üzerinde ikiz kuleler ve Haçlı mimarisine ait düz bir çatı bulunuyor. 1473 ve 1474 yıllarında son iki Lüzinyanlı hükümdarlar olan Kıbrıs Kralı II. James ve oğlu III. James dahil olmak üzere birçok kraliyet üyesinin naaşı buraya gömülmüş.

Gazimağusa’ya giderseniz burayı kesinlikle görmelisiniz. Biz gittiğimizde yapının içine girebildik. Her zaman açık olmayabiliyor. İçine girdiğinizde farklı hislere kapılıyorsunuz. Bir yanda yapının ihtişamı, diğer yanda kilise – cami havası derken duygular karışıyor. Buranın herhangi bir giriş ücreti yok.

Lala Mustafa Paşa Cami’nin konumu burada.

Cümbez Ağacı 1299

cümbez ağacı

Cümbez Ağacı, Lala Mustafa Paşa Cami’nin hemen önünde bulunuyor. 1299 yılında Lüzinyanlılar döneminde dikilmiş. Bu anıtsal ağaç Lüzinyalılar’dan Venediklilere, Osmanlının adayı fethinden depremlere, İngilizler döneminden 1974 Barış Harekatı’na tanık olmuş. Ağaç resmen tarihe tanıklık ediyor desek yanılmış olmayız.

Cümbez Ağacı, KKTC’de yaşayan en eski canlı olarak biliniyor. Yaklaşık 15 metre boyundaki Cümbez, büyüleyici bir gövdeye sahip ve yılda 7 kez meyve veriyormuş. Kışın tamamen yaprak döken bu güzel ağaç, yazın yapraklarıyla camiye güzel bir görüntü veriyor.

Yerel halka göre ağacın ana gövdesi yedi daldan oluşmakta ve bunların her biri geçmiş yüz yılı temsil etmekteymiş. Hıristiyanların kutsal kitabı İncil’de bu ağaçtan bir çok kez bahsediliyormuş.

Bu ağaca sarılın ! Neden mi ? Ağaçları kucaklamak daha sakin olmanızı, ve mutlu olmanızı sağlar. Cümbez ağacı ayrıca vücudumuzdaki olumsuz enerjiyi çekerek, olumlu enerjiye çevirmesiyle de biliniyor.

Konum burada.

Namık Kemal Meydanı ve Zindanı

Gazimağusa Gezilecek Yerler

Gazimağusa gezilecek yerler listesinin tam kalbi Namık Kemal Meydanı’nda yer alıyor. Burası sur içi bölgesinin tam merkezinde yer alıyor. Nereye giderseniz gidin yolunuz bu meydandan geçecektir.

Meydan ismini kıymetli Türk yazar Namık Kemal’den alıyor. Burada Namık Kemal’in geçici olarak kaldığı bir mesken bulunuyor. Türk edebiyatının Shakespeare’i olarak bilinen Kemal, hayatının 38 ayını 1873-1876 yılları arasında bu binada geçirmiş.

namık kemal zindanı

Yazar, Osmanlı döneminde “Vatan yahut Silistre” adlı oyununun ilk gösteriminden sonra Sultan Abdülaziz tarafından Kıbrıs’a sürgüne gönderilmiş. İşte Namık Kemal’in sürgünde kaldığı bina bu meydanda yer alıyor. Abdülaziz tahttan indirildiğinde, Namık Kemal V. Murad tarafından affedilmiş ve 29 Haziran 1876’da İstanbul’a dönmüş. Namık Kemal, Gazimağusa zindanında ‘Gülnihal’ ve ‘Akif Bey’ oyunlarını kaleme almış. 

Zindanın doksanlı yıllardaki restorasyon sonrasında yazarla ilgili pek çok eşyayı ve belgeyi barındıran bir müze olarak kullanılmasına müsaade edilmiş. Konum burada.

St. Peter ve St. Paul Kiliseleri

Gazimağusa Gezilecek Yerler

Gazimağusa’da bizi en çok etkileyen yerlerden biri St. Peter ve St. Paul Kiliseleri oldu. Her ne kadar kilisenin içine giremesek de dış mimarisi özellikle kapı işlemeleri gerçekten muazzam etkiledi bizi.

Venedik Sarayı’nın arkasında kalan binanın temeli kitabesine göre Lüzinyan I. Peter saltanatında, 1358-1369 yıllarında atılmış ve Gazimağusa’nın zengin bir tüccarı olan Simon Nostrano tarafından finanse edilmiş. Kilise yıllara meydan okuyarak günümüze kadar sapa sağlam ulaşmış. Mimari dokusundan sağlamlığını fazlasıyla anlıyorsunuz.

Osmanlılar, adayı fethettikten sonra binayı cami olarak kullanmaya başlamış ve burası Osmanlı İmparatorluğu’nda beş kez Büyük Vezir olarak görev alan Büyük Sinan’ın adını alarak Sinan Paşa Cami olarak anılmaya başlanmış. İngiliz Dönemi’nde patates ve hububatları saklama amaçlı ambar olarak kullanılması nedeniyle Buğday Camisi olarak da anılmış.

Gotik mimarinin en güzel örneklerinden biri olan St. Peter ve St. Paul Katedrali Kiliseleri’nin konumu burada.

Venedik Sarayı Kalıntıları

Gazimağusa Gezilecek Yerler

Gazimağusa Açık Hava Müzesi’nde gezmeye devam ediyoruz. Gerçekten burada bir yerden çıkıp diğer tarihi yere giriyorsunuz. Şimdi de Peter ve Paul kiliselerinin hemen yanındaki Venedik Sarayı Kalıntılarına geldik. Geldik ama bir de ne görelim sarayın içi otopark olarak kullanılıyor. Güler misin ağlar mısın ! Neden neden dedik ama ne yapalım dedik ve gezmeye devam ettik.

13’üncü yüzyılda Lüzinyanlılar tarafından Kraliyet Sarayı olarak inşa edilen yapı, Namık Kemal Meydanı’nda yer alıyor. Palazzo del Proveditore olarak da bilinen bu sarayda II.Peter’in 1369 yılında başlayan saltanatına kadar Kıbrıs Kralları yaşamış.

Şiddetli depremler sonucu yıkılan bu saraydan günümüze, 16’ıncı yüzyılın başlarından kalma “L” biçiminde bir yapı ve Salamis Antik Kenti’nden getirilen dört sütunun taşımakta olduğu üç kemerli bir giriş kapısı kalmış.

Osmanlı döneminde bu saray; askeri koğuş, hapishane ve askeri mürettebatın depolandığı alan gibi farklı amaçlarla kullanılmış ve İngilizler döneminde ise benzer askeri asayiş amaçları için kullanılmış.

Venedik Sarayı Kalıntıları’nın konumu burada.

Not: Gazimağusa gezilecek yerler listesinde yer alan çoğu yerin giriş ücreti bulunmuyor. Olanları da başlıkların altında belirttim bilginiz olsun.

St. Fransis Kilisesi

gazimağusa

Gazimağusa'da Gezilecek Yerler

Kıbrıs’ta her türlü tarikatın yapılarına denk gelebiliyorsunuz. Bunlardan biri de Fransisken Tarikatı’nın en önemli yapılarından biri olan St. Fransis Kilisesi. Bu kilise aslında Venedik Kraliyet Sarayı’nın kuzeyinde yer alan ve rahipler tarafından inşa edilmiş bir Fransisken manastırının bir parçasıymış.

Kilise 14. yüzyılın ilk yıllarında, 1285-1324 yılları arasında hüküm süren ve Fransiskenlerle olan yakın ilişkileriyle tanınan Kıbrıs Kralı II. Henry’nin geniş himayesi altında inşa edilmiş. Fransiskenler, 1209 yılında St. Francis of Assisi tarafından kurulan ve Katolik Kilisesi’ne bağlı, yoksulluğu yaşamak için zengin bir yaşamdan vazgeçen ve sevgisi, sadeliği ve uygulamalarıyla ünlenen dini bir grupmuş.

Taş işçiliği oldukça güzel olan bu kiliseden geriye ne yazık ki fazla bir şey kalmamış. Sur içi bölgesinde yer alan St. Fransis Kilisesi’nin konumu burada.

Şömineli Ev

magusa gezilecek yerler

Gazimağusa’da biribirinden güzel tarihi evler bulunuyor. Bu evler hem Osmanlı mimarisinin izlerini hem de diğer medeniyetlerin izlerini taşıyor. Bu tarihi evlerden biri de restorasyonu tamamlanmış olan Şömineli Ev.

Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla müze ve eğitim merkezi olarak hizmet vermeye başlayan evin dış duvarları Venedik, iç mekanı ise Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyor. Binanın bir bölümü Lüzinyan, Venedik ve Osmanlı dönemlerine ait eserlerin sergileneceği müze olarak kullanılıyor.

Şömineli Ev bir okulun sınırları içinde kalıyor. Biz gittiğimizde okuldaki öğretmenler buranın kapalı olduğunu söyledi. Biz de dışarıdan bir kaç fotoğraf aldık ve yolumuza devam ettik.

Şömineli Ev’in konumu burada.

İkiz Kiliseler

magusa gezilecek yerler

Gazimağusa’da neredeyse adım attığınız yerde kilise var. Özellikle sur içi bölgesinde her köşede. Bu kiliselerden biri de yan yana inşa edilmiş olan İkiz Kiliseler.

İkiz kiliseler 14. yy’da inşa edilmiş. Büyük olan Templar şövalyelerine aitmiş. Templar şövalyeliği 1313 yılında Papa tarafından kaldırılınca kilise bitişikteki binaya sahip olan Hospitaler şövalyelerine kalmış.

Kiliselerin enteresan bir hikayesi var. Indiana Jones, Kutsal Sandık, İsa’nın kutsal kasesi gibi bir takım filmlere konu bu kiliselerde tapınak şövalyelerinin sandığı ve kutsal kasenin bu kiliselerde korunduğunu ardından da Marsilya’ya götürüldüğü rivayeti tarihçiler arasında sıkça dolaşıyormuş.

Kiliseler günümüzde restore edilerek Kıbrıs Sanat Derneği olarak kullanılmaya başlanmış. Biz gittiğimizde kiliseler kapalıydı. Konum burada.

Othello Kalesi

magusa gezilecek yerler

Gazimağusa sur içi bölgesinde son gezilecek yerimize geldik. Burası 4. yüzyılda Kıbrıs Krallığı’nı yöneten Lüzinyanlar tarafından inşa edilmiş Othello Kalesi. Kale oldukça görkemli ve Gazimağusa Limanı’nı gören çok güzel bir noktada yer alıyor.

Othello Kulesi, Gazimağusa limanını korumak için hendeklerle kuşanmış bir kale olarak yapılmış ve o dönemde şehrin ana girişi buradan sağlanıyormuş.

Kıbrıs Venedikliler tarafından ele geçirildikten sonra, Venedikliler kalenin yapısını tamamen değiştirerek askeri kale haline getirmişler. Kalenin kalın duvarları elden geçirilip güçlendirilirken, kale top ve barut gibi modern ağır toplara daha uygun olması için dairesel hale getirilmiş. Kale ayrıca 1566 yılında hapishane olarak da kullanılmış.

Bu değişikliklerden sonra, kalenin hemen girişinde göreceğiniz Venedik’in koruyucu azizi kanatlı St. Mark Aslanının mermer levhası kale girişine kazınmış. Aslanın yerdeki ön pençeleri Venedik’in kara gücünü temsil ederken, denizdeki arka pençeleri ise deniz imparatorluğunu temsil ediyormuş.

Ohtello Kalesi, 2014 yılında restorasyona girmiş, 3 Temmuz 2015 tarihinde yeniden açılmış. Buraya geldiğinizde kalenin altındaki tünellere girin ve gizemi yaşayın. Ayrıca Gazimağusa Limanı’nın manzarasının güzelliğine uzunca bakın. Sonra da aşağıdaki türküyü dinleyin.😊

  • Othello Kalesi’nin giriş ücreti kişi başı 15 TL.
  • Kalenin konumu burada. Araç park alanı sorunu yok.

Kapalı Maraş (Hayalet Şehir)

kapalı maraş

kapalı maraş
Gazimağusa Gezilecek Yerler : Kapalı Maraş Sokakları

Gazimağusa gezilecek yerler listesinin en enteresan en gizemli yerine geldik. Sadece Gazimağusa değil Kıbrıs’a giderseniz bence Kapalı Maraş’ı kesinlikle görmelisiniz.

Burası 1974’teki Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ele geçirilmiş sonrasında da yerleşime kapatılmış. Kapalı Maraş, 1974’ten önce Akdeniz’in Las Vegas’ı olarak biliniyormuş. O kadar popülermiş ki dünyaca ünlü Hollywood yıldızlarının burada evleri varmış. Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Brigitte Bardot bölgenin müdavimlerindenmiş.

Kapalı Maraş yerleşime kapalı ama 2020 yılında alınan kararla kademeli olarak ziyarete açılmış konumda. Şu an buraya giriş yapıp hayalet şehrin sokaklarında gezebilirsiniz. İçerisinde Birleşmiş Milletlere ait bir adet bina bulunuyor. Yaklaşık 400 metre ilerisindeki altı apartman, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne orduevi yapılması için tahsis edilmiş.

Kapalı Maraş’ta ayrıca kamuya açık bölüm bulunan ve toplam uzunluğu 800 metreden fazla olan iki plaj halkın kullanımına sunulmuş. Terk edilmiş evlerin arasında yürüyerek denize ulaşıyorsunuz. Ayrıca Gazimağusa Belediyesi tarafından Demokrasi Caddesi`ndeki eski Belediye Parkı’nda bir çay bahçesi de bulunuyor.

Kapalı Maraş’ta neler var ?

  • Ünlü İtalyan oyuncu Sophia Loren’in evi
  • Dünyanın ilk 7 yıldızlı oteli sayılan Golden Sands Hotel,
  • Birleşmiş Milletlere ait bir bina
  • Terk edilmiş oteller ve evler
  • Plajlar

Burayı bisikletle gezme imkanınız var. Hemen girişinde bisiklet kiralayabiliyorsunuz. Kapalı Maraş’ın herhangi bir giriş ücreti yok. Aracınızı girişe park edip yürüyorsunuz. Konum burada.

Palm Plajı

magusa palm plajı
palm plajı

Kapalı Maraş’ın büyüsüne güzellik katan Palm Plajı’na geldik. Kapalı Maraş’ın içinden geçerek Palm Plajı’na ulaşıyorsunuz. Gerçekten burası efsane güzellikte. Yaz olsaydı bu denize girmeden asla dönmezdik.

Palm Plajı’nın denizi cam gibi tertemiz. Plaj tamamen kumdan oluşuyor. Burada yazın aktif olarak bir otel varmış. Ayrıca mini bir tesiste gelenlere hizmet veriyormuş. İsterseniz kendiniz de takılabiliyormuşsunuz. Plajda soyunma kabini, duş, wc imkanları mevcut.

Kapalı Maraş’a giderseniz bence bu plajı görmeden dönmeyin. Hele mevsimlerden yazsa denize kesin girin bizim yerimize de kulaç atın. Yıkık dökük binaların arasından bu güzelliği görmek gerçekten bahara kavuşmuşsunuz hissini veriyor. Burayı pas geçmeyin.

Konum burada.

Salamis Antik Kenti

salamis antik kenti
salamis
Gazimağusa Gezilecek Yerler : Salamis Antik Kenti Tiyatro

Salamis Antik Kenti ile Gazimağusa’nın dışına çıkıyoruz. Merkezden adanın uç tarafı olan Karpaz tarafına giderken yol üstünde kalan Salamis Antik Kenti ve St. Barnabas Müzesi bence görmeniz gereken yerler arasında yer alıyor.

Salamis Antik Kenti antik kent seven bir çift olarak bizi oldukça tatmin eden bir yer oldu. Burası oldukça büyük ve bir çok yapının izlerini görebiliyorsunuz. Salamis’in derin de bir tarihi var. Buranın, Tunç Çağı’nın sonlarında MÖ 1100’lere kadar Kıbrıs’ın başkenti olduğuna inanılıyor.

Salamis Antik Kenti tarihi boyunca sırasıyla Asurlular, Mısırlılar, Persler ve Romalılar da dahil olmak üzere birçok medeniyet tarafından yönetilmiş ve ayakta kalmayı başarmış. Sonunda savaşlara değil doğanın gücüne yenik düşmüş. Şehirde tarih boyunca meydana gelen gelgitler ve depremler kente ağır hasar vermiş.

Salamis’in kuruluş hikayesi ilgili bir kaç rivayet var. İlk rivayete göre, Salamis’in Tunç Çağı’nın sonlarına yakın bir göç döneminde Anadolu’dan gelen kabileler tarafından Kilikya’dan gelen Akalar’ın da katılımıyla kurulduğu düşünülüyor. Homeroslara ait diğer bir efsaneye göre Salamis, Kral Telamon’un oğlu Troya Savaşçısı Teucer tarafından kurulmuş.

Salamis Antik Kenti’ni gezerken bir çok güzel yapı göreceksiniz. Aşağıda bu yapıların listesini görebilirsiniz. Hepsi görülmeye değer.

Salamis Antik Kenti’ndeki Yapılar

  • Roma Amfi Tiyatrosu
  • Roma Villası
  • Bizans Su Sarnıcı (Vouta)
  • Agora
  • Zeus Tapınağı
  • Campanopetra Bazilikası
  • St. Epiphanios Bazilikası
  • Roma Hamamları
  • Surlar ve Liman

Salamis’ten çıkartılan önemli eserler St. Barnabas Müzesi’nde sergileniyor. Hatta bazı eserler Londra’daki British Museum’da da sergileniyor. Gazimağusa’ya gidecekseniz yukarıda dediğim gibi Salamis listenizde kesinlikle olmalı.

  • Salamis Antik Kenti’nin giriş ücreti kişi başı 20 TL.
  • Konum burada.

St. Barnabas Arkeoloji ve İkon Müzesi

barnabas müzesi
barnabas arkeoloji müzesi

Tarih boyunca Kıbrıs, Müslüman’dan Hıristiyan ve Pagan’a kadar bir çok farklı dine ev sahipliği yapmış. Gazimağusa’da her noktada bunu hissediyorsunuz.

St. Barnabas Manastırı ve İkon Müzesi, Salamis Antik Kenti’ne çok yakın konumda yer alıyor. Burası hem kilise hem de bir müze. Müzede bir çok eser sergileniyor.

St. Barnabas zamanında Salamis Başpiskoposu olmuş ve kendini Hıristiyanlığa adamış biriymiş. Barnabas bazı olaylardan dolayı tutuklanmış ve taşlanarak öldürülmüş. 400 yıldan beri kayıp olan mezarlığı, mezarın yerini gördüğü bir rüyadan sonra Kıbrıs Başpiskoposu Anthemios tarafından M.S. 480 yılında keşfedilmiş.

St. Barnabas Manastırı bugünkü haliyle 18.yüzyılda Bizans kilisesinin orijinal kalıntıları kullanılarak inşa edilmiş. Kilisenin içinde bir çok fresk görebilirsiniz. Fresklerde Piskopos’un rüyası, bedenin keşfi ve İncilin İmparator’a hediye edilmesini gösteren figürler yer alıyor.

Barnabas Müzesi’nin içinde küçük bir hediyelik eşya dükkânı ve bir şeyler yiyip içebileceğiniz bir kafe bulunuyor. Barnabas Müzesi’nin giriş ücreti kişi başı 15 TL. Konum burada.

Not: Son olarak eğer vaktiniz kalırsa Salamis Antik Kenti ve Barnabas’a yakın konumda yer alan Kral Mezarları ve Enkomi Antik Kentini ziyaret edebilirsiniz. Biz kışın gittiğimizden ve hava erken karardığından bu iki yeri pas geçtik.

Gazimağusa gezilecek yerler listemin sonuna geldik. Listemi çok genişletip garip bir hale sokmak istemedim. Gezilebilecek her yeri yazmaya çalıştım. Şimdi gelelim diğer detaylara.

Gazimağusa Kaç Günde Gezilir ?

gazimağusa
Gazimağusa Gezilecek Yerler : Othello Kalesi’nden Manzara

Gazimağusa bana göre 1 günde rahatça gezilir. Sur içi bölgesindeki gezilecek yerler birbine yakın konumda. Bu bölgeyi 2-3 saate rahatça gezebilirsiniz. Kapalı Maraş tarafına biraz fazla zaman ayırabilirsiniz. Burada da 2-3 saat zaman geçirip daha sonra Salamis Antik Kenti tarafını gezip bu bölgeyi tamamlayabilirsiniz. Yani Gazimağusa kaç günde gezilir sorusunun cevabı bana göre 1 gün. Vaktiniz yoksa Salamis tarafını pas geçin.

Peki Gazimağusa için araç gerekli mi ? Bence sadece burası için araç kiralamaya gerek yok. Sur içi bölgesini gezip Kapalı Maraş’a kadar yürüyüp burayı da yürüyerek gezebilirsiniz. Salamis’e araba şart. Biz 3 günlük araç kiraladığımız için Gazimağusa’yı araba ile gezmiştik.

Gazimağusa’ya Ne Zaman Gidilir ?

gazimağusa
Gazimağusa Gezilecek Yerler : Kapalı Maraş Meydanı

Gazimağusa’ya yılın her dönemi gidebilirsiniz. Kıbrıs’ın en güzel plajlarının bu tarafta olduğunu duyduk. Deniz için gidecekseniz yazın gitmelisiniz. Kültür turizmi için gidecekseniz o zaman bahar ya da kış aylarını sıcaktan dolayı tercih etmenizde fayda var. Biz Kasım ayında ziyaret ettik. Hava güzeldi. Biraz yağmura yakalandık ama yine de çok sorun olmadı.

Instagram’da Kıbrıs Gezimiz

Kıbrıs’ta her gittiğimiz yeri Instagram hikayelerde paylaşmaya çalıştım. Bu hikayeler size güzel fikir verip gezilecek yerlerin zihninizde canlanmasını sağlayacaktır. Dediğim gibi profilime sabitlediğim Kıbrıs hikayelerimde Kıbrıs maceramızı görebilirsiniz. Insta’ya bakmışken beni takip etmeyi unutmayın.😊

Kıbrıs Vloglarımız

Gazimağusa Gezilecek Yerler Sıkça Sorulan Sorular

Gazimağusa’da ne var?

Bir kere burada Kapalı Maraş var. Daha sonra Lala Mustafa Paşa Cami ve Othello Kalesi yine Mağusa’da yer alıyor. Birbirinden güzel tarihi sokakları ve müthiş güzellikteki mimarisi ile Mağusa’yı keşfetmelisiniz.

Gazimağusa vize istiyor mu?

Hayır Gazimağusa ve Kıbrıs Türk vatandaşlarından vize istemiyor. Hatta bırakın vizeyi kimlikle bile Kıbrıs’a giriş yapabilirsiniz.

Gazimağusa’da gezilecek yerler bu kadar. Sizin de keşfettiğiniz bir yer olursa yorum bırakmayı unutmayın. Burayı gelirseniz özellikle Kapalı Maraş’ı görmeden dönmeyin. Başka gezilerde görüşmek üzere.😊

Cevap Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.