Ortaca Gezilecek Yerler | En Güzel 11 Yer | Haritalı
Muğla birbirinden güzel ilçelere sahip bir şehir. Ortaca da bu güzel ilçelerden biri. Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçeleri arasında kalıyor. Bu ilçeler sınır olarak birbirine komşu. Bu bölgeyi gezmeye gelirseniz bu 3 ilçeyi aynı zaman dilimine sığdırmanızı şiddetle tavsiye ederim. Çünkü bu 3 ilçedeki gezilecek yerler birbirine yakın konumda. Dalaman ve Köyceğiz ilçelerindeki gezilecek yerleri aşağıdaki yazılarımda bulabilirsiniz. Gelelim asıl konumuza yani Ortaca Gezilecek Yerler listesine.
- Dalaman Gezilecek Yerler | En Güzel 15 Yer (Haritalı)
- Köyceğiz Gezilecek Yerler | En İyi 11 Yer (Haritalı)
Ortaca gezilecek yerler listesinin başında Ortaca’ya bağlı Dalyan Mahallesi geliyor. Dalyan oldukça turistik bir yer. Buraya geldiğinizde kendinizi yurt dışında sanabilirsiniz. Çünkü burada İngiliz vatandaşı sayısı oldukça fazla. Bir de Muğla’yı anlatan broşür, dergi ve yazılarda gördüğünüz Kaunos Kral Kaya Mezarları var ya ha işte orası Dalyan sınırlarında yer alıyor.
Dalyan Gezilecek Yerler için (https://bujuyollarda.com/dalyan-gezilecek-yerler/)
Ortaca Gezilecek Yerler
Ortaca gezilecek yerler listemde bol bol plaj ve koy var. Denizin, güneşin, kumun tadını dibine kadar çıkaracaksınız. Havlunuzu, güneş kreminizi, şortunuzu, mayonuzu yanınıza almayı unutmayın. Ortaca gezilecek yerlerimize caretta caretta’larıyla meşhur İztuzu Plajı ile başlıyoruz ama öncesinde tabi ki haritamız.
Harita üzerindeki gezilecek yerleri size kolay olsun diye konum açısından yakınlık durumlarına göre sıraladım. Bunun dışında listemdeki son 2 yer (Ekincik Koyu ve Sultaniye Kaplıcaları) Köyceğiz sınırları içerisinde. Buralar Ortaca’ya konum olarak yakın olduğundan listeme dahil edildi bilginiz olsun.
Ortaca Gezilecek Yerler Haritası (Harita üzerinde zoom yapabilirsiniz)
Ortaca Gezilecek Yerler Haritası:
- İztuzu Plajı
- Sülüngür Gölü
- Radar Tepe Manzara Noktası
- Kargıcak Koyu Plajı
- Aşı Koyu
- Dalyan
- Kaunos Kral Mezarları
- Kaunos Antik Kenti
- Karia Yolu
- Ekincik Koyu
- Sultaniye Kaplıcaları
İztuzu Plajı
Muğla’nın en uzun ve en güzel plajlarından biri olan İztuzu Plajı eşsiz bir güzelliğe sahip. Dünyada eşine az rastlanır olan İztuzu Plajı’nın sahilinin bir tarafı tuzlu su iken diğer tarafı tatlı su gölü. İztuzu Plajı’nın uzunluğu 5400 metre.
The Time Gazetesi’ne göre Avrupa’nın en iyi açık alanı olarak kabul edilen İztuzu Plajı caretta carettaların da yumurtalarını bıraktığı yer. Hatta burada yaralı kaplumbağaların tedavisi için bir caretta caretta tedavi merkezi bulunuyor. Ayrıca Mayıs ve Eylül ayları arasında kaplumbağalar yumurtalarını bıraktığı için akşam 20.00’den sabah 08.00’e kadar plajdan yararlanılamıyor. Ortaca Dalyan’a geldiğinizde bu güzel ve özel plajı muhakkak ziyaret etmelisiniz.
Not: İztuzu Plajını kuş bakışı görmek isterseniz plajın giriş sol tarafındaki tepeye çıkmanız gerekiyor. Buradan manzara gerçekten çok güzel. Doğa ise tamamen huzur verici.
İztuzu Plajındaki bonus tavsiyemiz Radar Tepesi. İztuzu Plajı’nın şahane manzarasını en tepeden görmek isterseniz burayı da rotanıza ekleyin. Detaylar aşağıda.
İztuzu Plajına Nasıl Gidilir ?
İztuzu Plajı, Dalyan Merkeze 12 km uzaklıkta bulunuyor. Plaja tekne turları ile de ulaşabilirsiniz. Dalyan Merkezden dolmuş teknelerle 20 TL’ye İztuzu’na gidebilirsiniz. Teknelerle ulaşabildiğiniz alan yani Dalyan ağzı plajın batı kısmı oluyor. Dalyan İztuzu Plajı dolmuş tekneleri ile ilgili bilgiyi Dalyan Tekne Kooperatifi’nden bilgi alabilirsiniz. Kooperatifin telefon numarası: (0252) 284 32 54
İztuzu Plajına kara yolu ile ulaşım da var. Kara yolu ile geldiğinizde araç park yeri mevcut. İztuzu otopark ücreti 15 TL. İztuzu Plajı’nın yol tarifi ve konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
İztuzu Plajı Giriş Ücreti
İztuzu Plajına araç ile giriş ücreti 15 TL. Tekneyle ve kara yoluyla ulaşılan İztuzu Plajını belediye işletiyor. Fiyatlar oldukça makul. İşletmede soyunma kabini, WC, duş imkanı mevcut ve ücretsiz. Şezlong ve şemsiye kiralama imkanı bulunuyor. İşletmede en son iki şezlong ve şemsiye ücreti 40 TL‘idi.
Sülüngür Gölü
Sülüngür Gölü, Ortaca Dalyan’ın en önemli sulak alanlarından biri. İztuzu Plajı’ na doğru yol alırken sizlere eşlik edecek olan muhteşem bir doğa. Ortaca Belediyesi göl kenarına yol boyunca oturmak için banklar koymuş. Burası dinlenmek ve manzarayı izlemek için gayet güzel bir nokta olmuş.
Öğlen saatlerine kalırsanız burada oturacak yer bulamazsınız. Sülüngür Gölü’nde ister kendiniz isterseniz de burada bulunan bir kaç mekanda kahvaltı yapabilirsiniz. Kendiniz kahvaltı yapacaksanız tam teşekküllü gelmeyi unutmayın.
Dalyan Sülüngür Gölü’nün konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Radar Tepesi
Ortaca gezilecek yerler listesinin en efsane yerine geldik. Bu efsane yerin adı Radar Tepesi. Enfes fotoğraflar yakalayabileceğiniz bir yer burası. İztuzu Plajı’nda yüzünüz denize dönüp, başınızı sol yukarıya kaldırdığınızda dağın tepesinde bulunan küçük beyaz bir yapı ve kule göreceksiniz. İşte orası Radar Tepesi.
Burada her şey çok ama çok güzel. Tek bir şey hariç o da buranın yolu. Radar Tepesi’nin yolu gerçekten berbat ötesi. Biz buraya kendi aracımızla çıktık ama bizden çok gariban arabamız öldü öldü dirildi. Buraya 4×4 jeep şart. Yine de illa buraya araba ile çıkarım diyorsanız yavaş yavaş çıkın ve aracınızın altı mümkünse yüksek olsun. Yolun zorluğuna değdi mi değdi kesinlikle ama çok dikkatli olun. Aracınıza güvenmiyorsanız çıkmayın !
Radar Tepesi’ne Nasıl Gidilir ?
İztuzu Plajı’na giderken Kargıcak Koyu tabelasından sola giriyorsunuz. Birkaç viraj geçtikten sonra yol ikiye ayrılacak. Sol taraf Kargıcak Koyuna gider, sağda ki taşlık ve uzun yol Radar Tepesine. Arabanıza güvenmeniz lazım güvenmiyorsanız burayı denemeyin. Yol gerçekten zorlu.
Radar Tepesi yol tarifi ve haritadaki konumu için buraya tıklayabilirsiniz.
Kargıcak Koyu
Kargıcak Koyu doğa harikası bir yer. Buraya İztuzu Plajı’na giderken Kargıcak Koyu ayrımına saparak ulaşıyorsunuz. Buradan 5 km kadar asfalt üzerinden devam ediyorsunuz. Sonrasında köyden itibaren toprak yol başlıyor. Yaklaşık 3,5 km toprak yoldan giderek Kargıcak Koyu’na ulaşıyorsunuz. Ancak son 1,5 km zemin oldukça bozuk ve taşlı. Yavaş ve dikkatli gitmenizde fayda var.
Kargıcak Koyu’nda deniz cam gibi. Yanınıza şnorkel almayı unutmayın. Buranın plajı kum ve hemen derinleşiyor. Kargıcak Koyu’nda 2 şezlong ve şemsiye ücreti 50 TL. Burada halk plajı da bulunuyor. Yani kendi imkanlarınızla da takılabilirsiniz. Sadece hazırlıklı gelmeniz gerekiyor.
Kargıcak Koyu’nun haritadaki konumu ve yol tarifi için sizi buraya alalım.
Aşı Koyu
Ortaca gezilecek yerler listesinin en sessiz yerlerinden biri olan Aşı Koyu’na geldik. Aşı Koyu, Sarıgerme ve İztuzu arasında kalan sessiz sakin, kalabalıktan uzak, doğayla iç içe olan muhteşem bir koy. Burası tam kafa dinlemelik bir yer.
Aşı Koyu’nun yolu ne yazık ki stabilize bir yol. Yol yaklaşık merkezden 25-30 dk sürüyor. Yol durumu dezavantaj gibi gözükse de kalabalıklığı azaltan bir faktör de oluyor. Aşı Koyu’nda yemek yiyebileceğiniz, bir şeyler alabileceğiniz bir tesis de bulunuyor.
Aşı Koyu otopark giriş ücreti 39 TL. Şunu belirteyim giriş ücretini ödersiniz kenarda bir yerde takılıp tesisten faydalanmak zorunda değilsiniz. Bunun için tedarikli gelmenizde fayda var. Burada eğlence olarak zipline ve bot imkanı mevcut. Aşı Koyu’nda konaklama için otel seçenekleri de mevcut. Aşı Koyu’nun haritadaki konumu ve yol tarifi için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Aşı Koyu’ndan sonra listemde anlatacağım yerler Ortaca’nın en ünlü mahallesi olan Dalyan’da ve çevresinde bulunuyor. Bu yerleri rahatça gezmek için araç şart.
Dalyan Çarşısı
Tarih ile iç içe olan Dalyan Çarşısı kendi halinde, küçük ve mütevazi bir çarşı. Genelde yabancı turistlere hitap eden çarşıda restaurantlar ve hediyelik eşya satan mağazalar var. Buradaki işletmelerin tarzı klasik bildiğimiz işletmelerden farklı. Sadece turistlere göre dizayn edilmiş. Çarşıda kendinizi yabancı bir ülkede sanabilirsiniz.
Dalyan Çarşısı’nda yapacağınız en güzel şey kordon tarafında yürüyüş yapmak ya da Kaunos Kral Mezarları manzarasında bir şeyler yemek içmek. Mekan olarak uygun fiyatlı Dalyan Belediyesi Kaunos Kral Bahçesini tercih edebilirsiniz. Çok fazla esprisi olmayan Dalyan Çarşısı’nın konumu burada.
Kaunos Kral Mezarları & Likya Kaya Mezarları
Ortaca gezilecek yerler listesinin tarihi olarak en etkileyici yeri kesinlikle Kaunos Kral Mezarları‘dır. Burası o kadar görkemli ki insanı baştan aşağı etkiliyor. Dalaman’a, Köyceğiz’e, Ortaca’ya geldiyseniz burayı görmeden gitmeyin yoksa çok şey kaybedersiniz.
Kaunos Kaya Mezarlarını Dalyan merkezden uzaktan izleyebiliyorsunuz. Mezarların yakınına gitmek için Dalyan kanalından tekneler ile karşıya geçmelisiniz. Burada bulunan mezarlık içinden geçerek de Kral Mezarlarına ulaşabilirsiniz. Tabiki korkmazsanız.😃
Kaunos Kral Mezarları’nın Tarihi
Yaklaşık 2400 yıllık geçmişe sahip Kaunos Kral Mezarları, Kaunoslular tarafından inşa edilmiş. Eski inanışa göre insanın mezarı ne kadar yüksekte olursa o kadar tanrıya yakın olurmuş ve o yüzden kralların ve önemli insanların mezarları kayalara oyularak yapılırmış.
Perslerin veya Büyük İskender’in bu bölgeyi istilası üzerine yarım kaldığı tahmin edilmekte olan en büyük mezarla birlikte izleyenleri büyüleyen altılı grup Kaya Mezarları, Kaunos’taki mezar tipleri içindeki en önemlisi. Bu bölgede bir çok irili ufaklı kaya mezarı bulunuyor.
Kaya mezarları, oyuk mezarlar, nişler ve lahitler, yerleri özel olarak seçilmiş anıt mezarlar ve daha çok şehir surunun dışında kalan yamaçlar üzerine açılmış sandık mezarlardan oluşuyor. Bu kaya mezarlarının nasıl yapıldığı hala bilinmiyor ve bu durum hala gizemini koruyor.
Kaunos Kral Mezarları Nerede ?
Kaunos Kral Mezarları, Dalyan Mahallesi’nin hemen karşısında yer alıyor. Burayı daha yakından görmek için Dalyan Boğazından tekne ile karşıya geçebilirsiniz. En mantıklı yol Dalyan’ı gezdikten sonra tekne ile karşıya geçmek. Diğer bir alternatif olarak Kaunos Antik Kentine Köyceğiz tarafından araç ile geldikten sonra buraya tekrar araç ile geçmek olabilir.
Kaunos Kral Mezarlarının haritadaki konumu ve yol haritası için buraya tıklayabilirsiniz.
Kaunos Antik Kenti
Antik kent aşığı bir çift olarak nerede bir antik kent tabelası görsek kendimizi hemen oraya atıyoruz. Kaunos Antik Kenti de gezdiğimiz en güzel antik kentlerden biri. Oldukça geniş ve engebeli bir alana kurulmuş olan Kaunos, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan bir antik kent. Aynı zamanda burası Likya-Karya döneminde tuz üretimi ve ticareti yapılan liman kenti olma özelliğini de taşıyor.
Kaunos Antik Kenti’nde görebileceğiniz başlıca yapılar şunlar: Akropol (kale ve surlar), şehir surları, tiyatro (5000 kişilik), kilise, hamam, depo, çeşme, agora, stoa ve kent içi yolları, tapınaklar ve kutsal alan, liman ve mezarlık. Bunun yanı sıra günümüze ulaşamayan askeri liman, tersaneler, spor merkezi, konutlar gibi yapılar da bulunuyor.
Kaunos Antik Kenti Efsanesi
Efsaneye göre Apollo’nun oğlu olan Karya Kralı Miletos’un ikizleri olur. Erkeğe Kaunos, kıza ise Byblis adı verilir. İkizler büyüdüklerinde Byblis, erkek ikizine aşık olur. Bu aşk kardeş sevgisinin çok ötesindedir. Ancak ikizinden karşılık bulamaz. Bu yasak aşkı öğrenen kral, oğlunu ülkesinden kovar. O da kendisini sevenlerle birlikte gider ve Lidya sınırındaki, şimdiki Dalyan’ın karşısında kendi adını taşıyan Kaunos antik kentini kurar. Byblis ise gördüğü hakaretlere ve sevdiği kardeşinden ayrı kalmaya çok üzülüp, pınarları kuruyuncaya kadar gözyaşı döker ve sonunda bir kayadan atlayarak canına kıyar. Efsaneye göre, Dalyan’da bir labirenti andıran kanallar, Byblis’in gözyaşlarından oluşmuştur.
Romalı tarihçi ve şair Ovidius’a göre, Kaunos’un kuruluşuyla ilgili efsane şöyledir: Byblis Kaunos’a aşık olur. Byblis, Kaunos’a bir mektup yazarak duygularını dile getirir. Kaunos ise Byblis’in duygularını öfke ve tiksinti ile karşılar. İkizini bir daha görmek istemeyen Kaunos, kendisini sevenlerle birlikte babasının ülkesini terk eder. Kaunos’a gelerek, kendi adıyla anılan kenti kurar. Byblis ise karşılıksız kalan sevgisi yüzünden hayatına son vermek isteyerek, yüksek bir kayanın üzerinden kendisini atar. Ama Nympheler (su perileri) Byblis’e acır ve onu bir pınara dönüştürür. Byblis’in gözyaşları nehir olur çağlar durur.
Kaunos Antik Kenti Ziyaret Saatleri
Kaunos Antik Kenti’nin açılış saati 08:30, kapanış saati 18:30. Yazın öğle sıcağına kalmamaya çalışın.
Kaunos Antik Kenti Giriş Ücreti 2022
Kaunos Antik Kenti’nin giriş ücreti kişi başı 20 TL. Müze kartınız varsa giriş ücretsiz. 10 yaşına kadar çocuklar için de giriş ücretsiz.
Kaunos Antik Kenti Nerede ?
Çandır Köyü sınırları içinde bulunan Kaunos Antik Kentine iki şekilde ulaşabilirsiniz. İlk yol eğer Dalyan’a geldiyseniz buradan karşı kıyıya sandalla geçmek. Sandal ücreti en son kişi başı 20 TL‘ idi. Sandalla karşıya geçtiğiniz yerde kral mezarlarını görerek yoldan devam ediyorsunuz. 10-15 dk yürüyüş ile Kaunos Antik Kentine ulaşıyorsunuz.
İkinci yol ise kara yolu ile eşsiz güzellikteki Köyceğiz manzaraları eşliğinde antik kente ulaşmak. Kaunos Antik Kenti’nin haritadaki konumu ve yol tarifi için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Not: Kaunos Antik Kentine Dalyan’dan sandal ile geçtikten sonra yürüme yolunda yanınızda su bulundurun.
Karia Yolu
Muğla’dan Aydın’a doğru giden, Türkiye’nin en uzun mesafeli trekking rotası Karia Yolu. Toplam 820 km’den oluşan Karia Yolu, adını antik çağda bu bölgede yaşamış olan Karia medeniyetinden alıyor. Zeytin ve badem ağaçlarıyla dolu tepelerden geçeğiniz Karia Yolu’nda, özgün mimari örnekleriyle dikkat çeken köyler, el değmemiş bakir koylar ve sadece yürüyerek ulaşılabilen antik kentler çıkacak karşınıza.
Akdeniz’den Ege’ye doğru uzanan bu kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerle dolu bir yolculuğa çıkmış olacaksınız Karia Yolu’nda. Geçmişten günümüze miras kalan birçok antik tarihi eser etkisi altına alacak sizleri. Özellikle Karia medeniyetinin bıraktığı izlerin peşinden gitmek, hayatınız boyunca unutamayacağınız bir macera tadında olacak.
Dalyan’dan başlayan Karia Yolu, Muğla ve çevresinden geçerek İç Karia ve Gökova Körfezi’ne doğru Ege’ye kıvrılıyor. Datça Yarımadası’ndan sonra Bozburun Yarımadası’nda son bulan Karia Yolu, tıp kı Likya Yolu gibi ayrı bir plan hak eden bir yer.
Ekincik Koyu ve Plajı
Ekincik Koyu, Köyceğiz sınırlarında yer alsa da Ortaca’ya geldiğinizde listenize burayı da dahil edebilirsiniz. Ekincik Koyu, Köyceğiz sınırlarında denize girebileceğiniz en iyi yer diyebilirim.
Burası oldukça sessiz ve sakin bir yer. Plajı kum ve küçük çakıldan oluşuyor. Deniz 5-6 metrede derinleşiyor. Ekincik Koyu’nda bulunan işletmeyi belediye işletiyor ve fiyatlar gayet makul.
Köyceğiz’in güzel koyu Ekincik Koyu ile ilgili daha fazla bilgi için yazdığım yazıyı okumanızı tavsiye ederim. İşinize oldukça yarayacaktır. (https://bujuyollarda.com/ekincik-koyu-ve-plaji-gezi-notlari/)
Ekincik Plajı Giriş Ücreti 2022
Ekincik Plajı’nın herhangi bir giriş ücreti yok. Şezlong ve şemsiye kiralamak ücretli.
Ekincik Plajı Nerede ?
Ekincik Koyu, Köyceğiz Merkeze 36 km, Fethiye’ye 100 km, Muğla Merkeze 85 km uzaklıkta yer alıyor. Bu koya gelmek için araba şart. Yol biraz zahmetli ama Ekincik Koyu’nun sakinliği için bu zahmete değer. Ekincik Koyu’nun yol tarifi ve konumu için buraya tıklayabilirsiniz.
Sultaniye Kaplıcaları
Muğla’da eşine az rastlanır bir yerdeyiz: Sultaniye Kaplıcalarındayız. Türkiye’nin en güzel gezi manzaralarından birine sahip olan Köyceğiz-Ekincik yoluyla ulaşılan Sultaniye Köyü’nde bulunan Sultaniye Kaplıcaları dünyanın ikinci büyük radyoaktif kaplıcası.
Sultaniye Kaplıcaları bildiğiniz çamurla şifa dağıtıyor. Bu kaplıcalar ve çamur banyoları romatizma, böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları, metabolizma bozuklukları, ruhsal yorgunluk, cilt ve kadın hastalıkları gibi bir çok hastalığa şifa oluyor.
Sultaniye Kaplıcalarında 2 adet jeodezik kubbe içinde kapalı şifalı su havuzu bulunuyor. Bu havuzlardan biri sadece kadınlara aitken diğer havuzu kadın-erkek karışık kullanılıyor. Su oldukça kükürtlü ve su sıcaklığı 39 derece. Burada çamur havuzundan sonra kapalı havuzlarda keyif yapabilirsiniz. Koku noktasına gelince gerçekten suyun içindeki minerallerden dolayı ağır bir koku var. Benim neredeyse burnum düşüyordu. Ama kötü koku da olsa zamanla alışıyorsunuz.😀
Not: Sultaniye Kaplıcalarına yüksek sezonda kesinlikle saat 11’den önce gitmelisiniz. Tekne turlarından dolayı saat 11 sonrası inanılmaz kalabalık oluyor. Aklınızda bulunsun burada konaklama için otel de var. Kaplıca turizmi için gelecekseniz bu otel de kalabilirsiniz.
Sultaniye Kaplıcaları Giriş Ücreti 2022
Sultaniye Kaplıcalarına (çamur banyolarına) güncel giriş ücreti kişi başı 10 TL (2022). Çocuklardan giriş ücreti alınmıyor.
Sultaniye Kaplıcaları Nerede ve Nasıl Gidilir ?
Sultaniye Kaplıcaları, Ortaca Merkeze 46 km uzaklıkta ve Sultaniye Köyü’nde bulunuyor. Buraya Köyceğiz’den karayolu ile ya da Dalyan’dan ve Köyceğiz Gölü’nden hareket eden teknelerle ulaşabilirsiniz. Sultaniye Kaplıcalarının yol tarifi ve konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Yuvarlakçay
Burası Köyceğiz gezilecek yerler listesinde fakat Ortaca’ya gelmişken Yuvarlakçayı da kesinlikle ziyaret etmelisiniz. Son zamanlarda sosyal medyada sıkça gördüğünüz bir çayın üzerinde salıncakla sallanılan yer var ya hah işte orası Yuvarlakçay.🙂
Yazın sıcaklarından bunaldığınızda buranın buz gibi sularında serinlemek, bu doğal ortamda keyifli bir kahvaltı yapmak, birbirinden güzel fotoğraflar çekmek için yolunuzu muhakkak Yuvarlakçay’a düşürün.
Yuvarlakçay’da bir çok işletme bulunuyor. Buralardan birinde oturmak istemezseniz aracınızla su kaynağının başladığı yere kadar devam edip burada da çaya girebilir, piknik yapabilirsiniz. Yuvarlakçay ile ilgili çok daha detaylı bir yazım var. Bağlantı burada. (https://bujuyollarda.com/koycegiz-yuvarlakcay-hakkinda-her-sey/)
Ortaca Otel Tavsiyesi
Ortaca Dalyan’a gelmişken size müthiş bir otel önerim var. Dalyan Live Otel tertemiz, yepyeni oldukça ferah ve güzel bir otel. Buraya sadece yaz tatili için değil kışın spa içinde gelebilirsiniz. Hamamı, saunası, havuzu gayet güzel.
Bizim gittiğimiz dönemde otel kalabalık değildi. Otel sanki bize ait gibiydi. Bu bölgede açıkçası temiz otel bulmak oldukça zor. Eğer temizliğe fazlasıyla önem veriyorsanız burayı tercih edebilirsiniz.
Otelin kahvaltısı açık büfe ve oldukça lezzetli ürünler kullanılıyor. Otel ne kadar güzel olursa olsun bizim en başta önem verdiğimiz misafir karşılama, ilgi alaka gerçekten çok güzeldi. Özellikle Sıla Hanım ve Adnan Bey oldukça sıcakkanlı ve muhabbet insanlar. Bizi çok iyi karşıladılar. Dalyan’a yolunuz düşerse Dalyan Live Oteli kesinlikle öneririm.
Dalyan Live Otel İletişim Bilgileri:
Web Adresi: dalyanlivehotel.com
Otelin konumu ve yol tarifi için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Ortaca Gezilecek Yerler Sıkça Sorulan Sorular
Ortaca’da Deniz Var mı ?
Ortaca merkezde deniz bulunmuyor. Fakat Ortaca’nın bazı mahallelerinin denize kıyısı var. Ortaca’nın denize en yakın yeri İztuzu Plajı. Genelde insanlar denize girmek için İztuzu’nu tercih ediyor. Ortaca ile İztuzu Plajı arası yaklaşık 22 km.
Ortaca’nın Neyi Meşhur ?
Ortaca’nın spesifik meşhur bir şeyi yok. Mahalle olarak en meşhur yeri Dalyan Mahallesi. Dalyan’daki Kaunos Kral Mezarlarını da unutmamak gerekiyor. Gezilecek yer açısından Ortaca’nın en meşhur yerleri Kaunos Kral Mezarları ve İztuzu Plajı’dır.
Ortaca’da Yaşanır mı ? Ortaca Nasıl Bir Yer ?
Ortaca’da yaşanır mı sorusu çok yönlü değerlendirilmesi gereken bir soru. Fethiye, Bodrum ve Marmaris’e göre Ortaca maddi olarak daha uygun şartlara sahip. Bu uygunluk Ortaca merkez için geçerli. İmkan olarak da oldukça gelişmiş olanaklara sahip. Ortaca’nın köyleri de tam Ege köyü havasına sahip. Tabi Dalyan’ı hariç tutuyorum çünkü burası İngiliz kasabası gibi olmuş. Özetle Ortaca’ya yerleşmeyi düşünüyorsanız bu sizin için güzel bir tercih olabilir.😊
Ortaca Gezilecek Yerler listem tamamdır. Listemde yok ama bu bölgede bulunan Çandır Köyüne gelirseniz Çandır Seyir Terasına da muhakkak gidin derim. Buradan İztuzu Plajı’nın manzarası efsane.
Muğla’nın diğer güzel ilçeleri için aşağıdaki yazılarıma göz atabilirsiniz. Sormak istediğiniz bir şey varsa yorum kısmına beklerim. Şimdiden musmutlu gezmeleriniz olsun.😊
- Muğla’da Gezilecek Yerler | En Güzel 40 Nokta
- Muğla Merkezde Gezilecek Yerler
- Fethiye Gezilecek Yerler
- Bodrum Gezilecek Yerler
- Marmaris Gezilecek Yerler
- Datça Gezi Rehberi
- Dalaman Gezilecek Yerler
- Akyaka Gezi Rehberi
- Milas Gezilecek Yerler
- Köyceğiz Gezi Rehberi
- Yatağan Gezilecek Yerler
- Seydikemer Gezilecek Yerler