çimkent gezilecek yerler

Çimkent Gezilecek Yerler | Çimkent Gezi Rehberi

Dolu dolu ve oldukça güzel geçen bir seyahat sonrası hemen Çimkent gezilecek yerler listesini kaleme almak istedim. Yaklaşık 5 gün boyunca Kazakistan’ın Çimkent ve Türkistan şehirlerini gezebildiğimiz kadar gezdik. Orta Asya kültürünü buram buram hissettiğimiz bir gezi yaşadık. Kazakistan’ın lezzetleriyle buluşup, bize çok iyi gelen insanlarıyla muhabbetler ettik. 5 günde toplamda 100 bin küsur adım atsak da yorgunluğa aldırış etmeden yeni bir yer keşfetmenin mutluluğunu derinlemesine yaşadık.

Bir şehirde ya da ülkede özellikle ne arıyorsun diye sorsalar direkt misafirperverlik ve insanların turistlere yaklaşımı diye cevap veririm. Evet gezilecek yerler, yapılacak şeyler gibi unsurlar da önemli fakat bu dediğim iki kavram bizim en önem verdiğimiz hususlar arasında. Bir şehrin sokaklarında gezerken insanların gülümsemesi, size yardım etmeye çalışması, size sıcakkanlı davranması seyahat duygusunun hazzını en güzel yaşatan şeylerden. Kazakistan sıcak kanlı insanlılarıyla bizim gönlümüzü fethetti. O kadar güzel ağırlandık ki Kazakistan’a bir kez daha geleceğiz diye kendimize söz verdik.😊

Şimdi gelelim yazımızın asıl konusuna yani Çimkent gezilecek yerler listesine. Bu yazımda hem Çimkent’e giderseniz gezip görmeniz gereken yerleri hem de Çimkent hakkında bilmeniz gerekenleri yazacağım. Sorularınız olursa en aşağıdaki yorum kısmında tüm detayları sorabilirsiniz.

Not: Çimkent bir çok kaynakta Shymkent (Şimkent) olarak geçiyor bilginiz olsun. Aklınız karışmasın yani, ikisi de aynı yer.😊

Çimkent (Shymkent) Gezilecek Yerler

Çimkent gezilecek yerler

Çimkent gezilecek yerler listeme geçmeden önce bu şehir hakkında bazı ön bilgiler vermem gerekiyor. Bu bilgiler gezilecek yerlerin mantığını anlamanızda önem arz ediyor. Bir şehrin geçmişi her şeyi etkiliyor. Mimarisinden kültürüne, yemeklerinden insanların yaşantısına kadar bir çok şeyde tarihin etkisini hissediyorsunuz. Şimdi kısaca Çimkent tarihinden bahsedeyim.

Kazakistan yüz ölçümü olarak çok büyük bir ülke ve uçsuz bucaksız topraklara sahip. Çimkent, konum olarak Kazakistan’ın güneyinde yer alıyor. Yaklaşık 700.000 nüfusa sahip olan Çimkent, Kazakistan’da Almatı ve Astana’dan sonra en büyük 3. şehir. Kent hem geçmişte hem de günümüzde bir çok ticari yolun kesişiminde yer almış. Çimkent yine konum olarak Almatı’nın 690 km batısında, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’in 120 km kuzeyinde yer alıyor.

Çimkent tarih olarak dediğim gibi bir çok ticari yolun kesişiminde yer almış. Kuruluş tarihi olarak 12. yüzyılda İpek Yolu üzerindeki Sayram kentinin 10 km doğusunda kurulmuş. Sayram ile Çimkent birbirine oldukça yakın. Sayram özellikle Türk – İslam tarihi açısından oldukça önemli bir yer. Çimkent gezilecek yerlerin bazıları Sayram’da yer alıyor.

Çimkent tarihsel olarak bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış. 1864’te Rus İmparatorluğu’na bağlı bir il iken 1924’te Çimkent ismini almış. Çimkent adı Çim (yerde yeşeren otlar) ve kent (şehir merkezi) ten türemiş. Çimkent’te başta Kazaklar olmak üzere Ruslar, Özbekler ve Azeriler de yaşıyor. Hatta şehrin bazı yerlerinde Ahıska Türklerine bile denk geldik.

Özetle Çimkent’in tarihi kısaca böyle. Bu noktada Çimkent’te Türk – İslam kültürünün etkisi fazlasıyla var. Kentte bulunan yapılarda genelde bu kültürün etkisini görüyorsunuz.

Çimkent (Shymkent) Gezilecek Yerler Haritası

Çimkent (Shymkent) Gezilecek Yerler (Harita üzerinde zoom yapabilir ve numaraların üstüne tıklayabilirsiniz)

Çimkent (Shymkent) Gezilecek Yerler

  1. Sayram Müzesi
  2. İbrahim Ata Türbesi
  3. Hızır Peygamber Minaresi
  4. Independence Park
  5. Çimkent Kalesi
  6. Qyrgy Pazarı
  7. Arbat Meydanı
  8. Shymkent Altyn Eye
  9. Baidibek Bi Anıtı ve Minyatür Park
  10. Çimkent Arkeoloji Müzesi
  11. Dendropark
Çimkent turizm

Çimkent gezilecek yerler listeme geçmeden önce bizi Çimkent’te ağırlayan ve bize çok iyi misafirperverlik gösteren Çimkent Turizm Ofisi’ne sonsuz şükranlarımı iletiyorum. Çimkent’i tanıtma konusundaki gayretleri takdire şayandı. Bizim de bu tanıtıma katkı sunmamız bizim için kıvanç vericiydi. Çok güzel bir organizasyon oldu ve eminim sonuçları da bir o kadar güzel olacaktır.
Visit Shymkent ➡ https://visit-shymkent.kz/

Sayram Müzesi

Çimkent Shymkent Gezilecek Yerler

Çimkent’i gezmeye Sayram ile başlıyoruz. Sayram ile Çimkent arası sadece 10 km. Sayram’ın en önemli özelliği derin bir tarihi geçmişe sahip olması. Bu kent yaklaşık 3000 yıllık bir geçmişe sahip. Kentin en eski adı yazılı kaynaklara göre İspijab’mış. Bu isim Moğolların istilasından sonra değişmiş.

Şehir, İpek Yolu üzerindeki en büyük ticaret ve kültür merkezlerinden biri olduğundan zamanında tüm göçebe toplumlar için ekonomik ve politik anlamda önemli bir yermiş. Sayram’da 12. ve 13. yüzyıldan kalma pek çok tarihi yer var. Bu yerlerin başında mimari kompleksler, binalar, türbeler, mezarlıklar geliyor.

Sayram’a geldiğinizde gezmeniz gereken yerlerin başında Sayram Müzesi geliyor. Sayram’ın tarihine ve Kazak kültürüne bu müzede bizzat şahit oluyorsunuz. Müzede Sayram için savaş veren bir çok insanın eşyasını görüp geçmişin derinliklerine dalıyorsunuz. Sergilenen eşyalar açısından oldukça fazla koleksiyona sahip Sayram Müzesi’nin konumu burada.

İbrahim Ata Türbesi

ibrahim ata türbesi
Shymkent Gezilecek Yerler : İbrahim Ata Türbesi

İbrahim Ata Türbesi de Sayram’da yer alıyor ve manevi açıdan oldukça önemli bir yer. Peki İbrahim Ata kimdir ? İbrahim Ata, büyük Sufi Hoca Ahmed Yesevi’nin babası. Hoca Ahmed Yesevi’nin doğum yeri de Sayram şehri.

11. yüzyılda Sayram, İslam’ın yayılmasının merkeziymiş ve burada birçok alim yetişmiş. İbrahim Ata da onlardan biriymiş. Varlıklı ve eğitimli bir aileden gelen İbrahim Ata ihtiyaç sahibi insanlara yardım eden, toplumda saygın bir yeri olan zatmış.

16-17. yüzyıllarda İbrahim Ata’nın türbesi harap olmuş ve yıkılmış. 19. yüzyılda tekrar onarılan türbe bugünkü halini almış. Türbe, 8 metre yüksekliğinde tek odalı kare bir yapıdan oluşuyor. Biz gittiğimizde içeride Kuran okunuyordu. Manevi atmosferi çok güzeldi. Sayram’a gittiğinizde buraya uğramalısınız. Konum burada.

Hızır Peygamber Minaresi

Hızır Peygamber Minaresi

Çimkent Sayram’daki son durağımız Hızır Peygamber Minaresi. Minarenin bulunduğu alan bir zamanlar dini kompleksin merkezi durumundaymış. Etrafta bir sürü kalıntı bulunuyor ve biz gittiğimizde çalışmalar hala devam ediyordu.

Tarihi 17. yüzyıla dayanan türbe birçok kez yıkılmış. Süreç içerisinde 1866 yılında minarenin üst kısmı çökmeye başlamış. 1948 depremi sonucunda üst kısmı tamamen harap olmuş. Minarenin şu ana kadar korunan kısmın yüksekliği 6 metreden fazla ve bunun toplam yüksekliğin üçte ikisi olduğuna inanılıyor. Minarenin içinde müezzinin günde beş kez çıktığı döner bir merdiven bulunuyor. Biz düşeriz diye içine girmek istemedik. Merdivenler oldukça dar ve dikti.

Minarenin bulunduğu alanın çevresinde yerel halk yaşıyor. Onlarla muhabbet etmek çok keyifliydi. Minarenin konumu burada.

Bağımsızlık Parkı

bağımsızlık parkı

Çimkent gezilecek yerler listemde artık Çimkent merkeze geçiyoruz. Merkezde ilk durağımız Bağımsızlık Parkı. Bu park yemyeşil oldukça güzel bir park. Bağımsızlık Günü’nün 20. yıl dönümü şerefine Ekim 2011’de açılmış.

Parkın merkezi girişi bir kemerle süslenmiş ve bölgenin içinde şarkı söyleyen bir çeşme, çok sayıda çiçek aranjmanı ve Hollanda’dan getirilen bitkiler bulunuyor. Parkın merkezinde Altyn Shanyraq adında bir heykel var. Kazakistan Cumhuriyeti topraklarında yaşayan 137 milleti simgeleyen, 137 metal elementten oluşturulan Kazakistan halkının birliğini temsil eden heykelmiş.

Parkta 50 metre yüksekliğinde büyük bir bayrak direği de bulunuyor. Parkın içinden yürüyüp büyük bir demir yaya köprüsünden geçerek Ordabassy Meydanı’na ulaşıyorsunuz. Yürüyüş yapmak için oldukça güzel olan Bağımsızlık Parkı’nın konumu burada.

Çimkent Kalesi

Çimkent merkezdeki ikinci durağımız Çimkent Kalesi. Bu kale alan olarak oldukça büyük bir yere kurulmuş. Kalenin girişi restore edilmiş ve oldukça güzel yapılmış. Kalenin içerisinde Kazak kültürünü anlatan bir sürü oda var. Özel davetle Çimkent’e gittiğimizden bizi kale girişinde Kazak türküleri ile güzel bir ekip karşıladı. Yine bize kımız ikram edildi ve Kazak kültürünün gelenek ve göreneklerine yakından tanık olduk. Instagram hikayelerimde deneyimlerimizi yakından görebilirsiniz.😊

Gelelim kalenin detaylarına. Kalenin yapılış tarihi bilinmemekle birlikte kale ile ilgili ilk bulgular 1360’lı yıllara dayanıyor. 1864’te kanlı bir savaşın ardından kale General Chernyaev liderliğindeki Rus birlikleri tarafından ele geçirilmiş.

Çimkent Kalesi, 25 metre yüksekliğinde bir tepe üzerine inşa edilmiş. Kale, İpek Yolu’nun geçişi açısından önemli olan Sayram şehrinin savunmasını geliştirmek amacıyla yapılmış. Kale yaklaşık 4 hektarlık bir alanı kaplıyor ve koruyucu duvarlar ve hendeklerle çevrili. Kalenin haritadaki konumu burada.

Qyrgy Pazarı

Qyrgy Pazarı

Bir şehrin ruhunu yansıtan 2 önemli yer bulunuyor. Bunlardan biri şehrin sokakları, diğeri de şehirde kurulan halk pazarları. Qyrgy Pazarı tam da Çimkent’in ruhunu anlatan en güzel yerler arasında yer alıyor.

Qyrgy Pazarı’nda hem gıda hem yiyecek hem de şekerleme anlamında çeşit çeşit ürünler bulunuyor. Biz gezebildiğimiz kadar gezdik ve neredeyse her tezgaha uğradık. Peynirler denedik, Kazak çikolatalarının tadına baktık, kuruyemişler satın aldık. Yani burada gayet keyifli zaman geçirdik.

Bu pazarda özellikle kuruyemiş tezgahları oldukça fazla. Satılan meyveler taptazeydi. Bu şehirde yaşasak buradan bol bol alışveriş yaparız dedik.😊 Çimkent’e gelirseniz bence Kazak kültürüne yakından şahit olmak için bu pazarı gezmelisiniz. Konum burada.

Arbat Meydanı

arbat meydanı

Az önce dedim ya şehrin sokakları diye. İşte Çimkent’in ruhunu en güzel yansıtan yerlerden biri de Arbat Meydanı. Bu meydanda şehrin hayatının akışına tanık oluyorsunuz. Bir yanda evine gitmek için otobüse binen çalışanlar diğer yanda bisiklete binen, paten yapan, sokakta bir şey çalan müzisyenler.

2018 yılında hizmete açılan Arbat Meydanı yaklaşık 430 metre uzunluğunda ve 35 metre genişliğinde. Meydana 7 çeşme kurulmuş ve bisiklet yolu yapılmış. Ayrıca selfie tutkunları için de özel bir alan oluşturulmuş. Bir de Arbat’ın merkezinde, 12 mimari formla süslenmiş Kazakistan atlasını gösteren granit bir harita da var.

Çimkent’e gelirseniz bu meydana muhakkak uğramalısınız. Hem yürüyüş yapabilir hem de Kazakların yaşantısını gözlemleyebilirsiniz. Konum burada.

Shymkent Altyn Eye

golden eye
Çimkent Gezilecek Yerler : Altın Göz

Çimkent’i araştırdığınızda dikkatinizi çeken bir dönme dolap olacak. İş te bu yapıya Çimkentliler Altın Göz diyorlar. Çimkent Arkeoloji Müzesi’nin hemen yakınında bulunan Altın Göz bir park kompleksinin içinde bulunuyor.

Burası çocuklar için güzel bir eğlence parkı. Parkta atlıkarıncalar, kiralık scooterlar ve elektrikli arabalar var. Dönme dolap konusunda sadece yapabileceğiniz şey fotoğraf çekilmek olacaktır. Shymkent Altyn Eye’ın haritadaki konumu burada.

Çimkent Arkeoloji Müzesi

Çimkent Arkeoloji Müzesi

Çimkent’te gezilecek yerlere Arkeoloji Müzesi ile devam ediyorum. Bu müzede 70 binden fazla maddi ve manevi kültür eseri bulunuyor. Ayrıca müzenin bilimsel kütüphanesinin 6 binden fazla kitap da var. Müze oldukça kapsamlı koleksiyonlara sahip. Paleolitik ve Neolitik çağlardan kalma otantik eserler, 19. yüzyılın sonları 20. yüzyılın başlarında Kazakların ulusal kurtuluş mücadelesi, ulusal aydınların faaliyetleri gibi bir çok tema müzede anlatılmaya çalışılıyor.

Arkeolojik salonun büyük bir kısmını Büyük Vatanseverlik Savaşı’na ayrılan bölüm oluşturuyor. Savaş gazileri tarafından ebediyen saklanmak üzere müzeye aktarılan savaş yıllarına ait orijinal belgeler, fotoğraflar ve kalıntılar müzede anlamlı bir şekilde anlatıyor.

Çimkent’in ve çevresindeki yerlerin tarihini daha net anlamak isterseniz burayı ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Konum burada.

Baidibek Bi Anıtı ve Minyatür Park

Baidibek Bi Anıtı ve Minyatür Park

Çimkent’in en güzel park alanlarından biri de Baidibek Bi Anıtı ve Minyatür Park. Bu alanda hem anıtlar var hem de Kazakistan’ın en önemli tarihi yerlerinin minyatür şeklinde gösteren mini yapılar var.

Parkta yer alan en önemli anıtlarından biri Baidibek Bi Anıtı. Baidibek Bi Anıtı şehrin en yüksek noktasına konumlandırılmış. Baidibek, Kazaklar arasında ulu önder gibi görülen bir halk kahramanı. Anıt adaleti, doğru sözleri, insanlığı ve bilgeliği ile insanlar arasında ün kazanmış Tamerlan’ın dostu ve generali Baidibek Karashauly (1356-1419) onuruna 2012 yılında yapılmış.

Bu park alan olarak oldukça büyük. Yemyeşil bir dokuya sahip parkta güzel vakit geçirebilirsiniz. Parkın haritadaki konumu burada.

Dendropark

Dendropark

Çimkent’teki son durağımıza geldik. Burası yemyeşil bir park olan Dendropark. 1980 yılında eski bir atık depolama alanının üzerine inşa edilen Dendropark, Çimkent’in en büyük parkı. Bu arboretum, 120 hektardan fazla alanı kaplıyor ve içinde 600’den fazla Avrasya ağacı ve bitki çeşidi bulunuyor.

Kişilere adanmış ağaçlarla sıralanan geniş sokaklarla çevre düzenlemesi yapılan parkın başlangıcı, devamında yerini bazı yabani hayvanları (sülün, kaplumbağa) gözlemleyebileceğimiz geniş yabani ve ormanlık alanlara bırakıyor. Parkın merkezinde kuğu, ördek ve kazların yaşadığı, üzerinde pedallı bot (katamaran) antrenmanı yapabileceğimiz bir göl de var.

Dendropark büyük giriş kemeri ve Çimkent’in bazı mimari sembollerini içerin yapılara sahip. Bu botanik park, fotoğraf çektirmek için çok sayıda şehre gelen yeni evlilerin önemli bir fotoğraf çekilme noktası.

Parkın konumu burada.

Çimkent gezilecek yerler listem bu kadar. Bu yerleri gezmek 2 gününüzü bile almayabilir. Rahat rahat gezmek için 2-3 gün fazlasıyla yeter. Şimdi Çimkent Gezi Rehberi kısmına geçelim ve Çimkent ile ilgili diğer detayları anlatmaya çalışayım.

Çimkent Gezilecek Yerler Vlog

Çimkent Gezi Rehberi

Çimkent Nerede ?

çimkent nerede

Çimkent şehri Kazakistan ülkesine bağlı bir şehir. Büyüklük olarak Kazakistan’ın 3.büyük şehri olan Çimkent konum olarak ülkenin güney tarafında yer alıyor. Çimkent, Şimkent veya Shymkent olarak da biliniyor. Tarihi öneme sahip Çimkent 12. yüzyılda kurulmuş. Önemli ticari yollar üzerinde olduğundan zamanla oldukça gelişmiş.

Konum olarak Özbekistan’ın başkenti Taşkent’e çok daha yakın olan Çimkent’in kuzeyinde Kazakistan’ın Türkistan şehri, doğusunda Kırgızistan, güneyinde ve batısında ise Özbekistan toprakları yer alıyor. Çimkent’in haritadaki konumu bu bağlantıda.

Çimkent’e Nasıl Gidilir ?

çimkente nasıl gidilir

Çimkent’e Türkiye’den ulaşım için en pratik yol tabi ki buraya uçak ile buraya ulaşmak. Çimkent’te uluslararası bir havalimanı bulunuyor ve Türkiye’den burayı direkt seferler mevcut. Türkiye’den kastım ise İstanbul ilinden olan direkt uçuşlar.

Çimkent’e Pegasus, FlyArystan, Scat Airline gibi havayollarının İstanbul’dan direkt uçuşları bulunuyor. Yapmanız gereken ucuz uçak bileti bulmak ve Çimkent’e uçmak. Biz FlyArystan firması ile ilk olarak Türkistan’a sonra da Çimkent’e ulaştık. Uçak firmasından gayet memnun kaldık.

Kazakistan Çimkent’e girişte Türk vatandaşlarından herhangi bir vize istenmiyor. Burada 90 güne kadar vizesiz kalabilirsiniz. Biz gittiğimizde pasaport kontrolünden kolayca geçtik. Bir çok insan Türkçe’ye aşina olduğundan pasaport kontrolünde sorun yaşamıyorsunuz.

Çimkent’e gitmek için Türkistan üzerinden de buraya ulaşım sağlayabilirsiniz. Türkistan ile Çimkent arası yaklaşık 90 dakika. Biz de tam böyle yaptık ve bu seyahatimizde hem Türkistan’ı hem de Çimkent’i görmüş olduk.

Not: Çimkent Uluslararası Havalimanı, Çimkent merkeze yaklaşık 10 km uzaklıkta yer alıyor. Havalimanından 12, 12a ve 12b numaralı otobüsler ile kent merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz taksi de tercih edebilirsiniz.

Çimkent Kaç Günde Gezilir ?

çimkent blog tur

Çimkent’i bana göre 2-3 günde kolayca gezebilirsiniz. Hatta hızlı olursanız 2 günde yukarıda bahsettiğim listeyi tamamlayabilirsiniz. Çimkent’te gezilecek yerlerin bazıları Sayram’da iken bir çoğu da merkezde yer alıyor. Bu yerler konum olarak da birbirine yakın sayılır. Dolayısıyla işiniz oldukça kolay.

Bu yerler için araç lazım mı peki ? Bana göre sadece Çimkent için araç kiralamaya gerek yok. Şehir içi ulaşımı Kazaklar Yandex ve Uber ile kolayca hallediyor. Yandex’ten taksi çağırıp istediğiniz yere gidiyorsunuz. Bir de Çimkent’te taksi olayı yok bilginiz olsun. Sadece Yandex ve Uber. Yandex en çok tercih edileni. Kullanımı oldukça basit. Eğer Çimkent çevresini de gezecekseniz o zaman araç kiralamanız daha güzel olur. Risk almaya gerek yok derseniz Yandex sizi bekler.😊

Çimkent’te Ne Yenir ?

çimkentte ne yenir

Kazakistan’ın Çimkent şehri, geleneksel Kazak mutfağına ait birçok lezzet sunan bir yer. 4 gün boyunca burada sürekli restoran deneyimledik ve bir sürü Kazak lezzetinin tadına baktık. Şunu belirteyim et yemekten gerçekten yorulduk. Kazaklar her türlü eti çok seviyor. Özellikle at eti ve kuzu eti başrolde. Bunun dışında hamur işine de önem veriyorlar.

Kazakların bir de sofra kültürlerinde sıralama yok. Tatlı, meyve, çay gibi bizde yemek sonrası getirilen şeyler Kazaklarda direkt sofrada birlikte sunuluyor. Yani mideniz birden tatlı tuzlu her türlü şeyle muhatap olabilir. Aşağıda Çimkent’te ne yenir sorusunun cevabı var. Kazak yemekleri ile ilgili deneyimlerimi Instagram hikayelerimde bulabilirsiniz.

Çimkent’te Ne Yenir ?

  1. Beshbarmak
  2. Manty
  3. Shashlik
  4. Kazy
  5. Baursak
  6. Kumis
  7. Plov
  8. Kımız
  9. Deve Sütü
  10. Balkaymak
  11. Lagman

Çimkent Nasıl Bir Yer ?

çimkent gezilecek yerler

Çimkent bana göre Türk İslam kültürünü oldukça güzel yansıtan güzel bir şehir. Her şeyden öte başta dediğim gibi Çimkent’te insanların misafirperverliği ve güler yüzlü olması bizi direkt etkiledi. Gezilecek yerler açısından gezmesi oldukça kolay olan bu şehir Kazak kültürünü tam olarak yansıttığı için görmeniz gereken bir yer. Eğer vaktiniz geniş ise Çimkent’e ek olarak başka şehirleri de gezmenizi tavsiye ederim.

Bunların dışında Çimkent, zengin bir tarihe ve kültürel mirasa sahip. Şehir, tarihi İpek Yolu’nun önemli noktalarından biri olmuş ve bu nedenle farklı medeniyetleri bünyesinde barındırmış. Bu etkiler mimari yapılarda, geleneklerde ve mutfağında görülebiliyor.

Sonuç olarak Çimkent tarihi derinliği, kültürel çeşitliliği ve modern atmosferi ile etkileyici bir şehir. Bence Orta Asya kültürünü yaşamak ve görmek istiyorsanız Çimkent gezi listenizde olsun.

Çimkent Gezilecek Yerler Sıkça Sorulan Sorular

Çimkent’te hangi dili konuşuyor?

Çimkent’te Kazakça konuşuluyor. Bir de burada neredeyse herkes Rusça biliyor. Rusça 2. resmi dil gibi bir şey. İngilizce de diğer konuşulan diller arasında.

Çimkent Taşkent arası kaç km ?

Çimkent ile Taşkent arası mesafe 130 km. Yol yaklaşık 2 saat sürüyor.

Çimkent Türkistan arası kaç km ?

Çimkent ile Türkistan arası mesafe 170 km. Yol yaklaşık 2 buçuk saat sürüyor.

Çimkent gezilecek yerler listem umarım Çimkent geziniz için size ışık tutar. Diğer seyahatlerimi anlık takip edebilmek için beni Instagram’dan takip unutmayı unutmayın. Son olarak Çimkent ile ilgili her türlü gezi planı ya da sormak istediğiniz bir şey varsa yorum kısmında bana yazabilirsiniz. Orada bir çok kişi tanıdık. Size yardımcı olacaklardır. Yepyeni rotalarda görüşürüz. 😍✈️

6 Yorum

  • Avatar of Abylaikhan

    Abylaikhan

    Yazınızdan çok etkilendim, Kazakistan’a tekrar gelmenizi beklerim, daha çok gezecek yerler var sanırım. Çok detaylı bilgi alabilecek bir yazı olmuş. Çok Kazakistan’a gelmek isteyen arkadaşlarımıza yardımcı olacak, eminim

  • Avatar of Erol Çanlı

    Erol Çanlı

    İyi günler,

    Çok aydınlatıcı bilgiler vermişsiniz.
    Eylül sonu biz de eşimle Çimkent’e gidip,gezip
    bir gece kaldıktan sonra Taşkent’e geçeceğiz.
    Nasıl gidebiliriz? Şimdiden teşekkürler!

  • Avatar of Fethi

    Fethi

    Gerçekten çok güzel anlattınız. Almatı şehrini gezdim ama çimkent Kısmet olmamıştı. Sayenizde oralara gidip gezmek istiyorum en kısa zamanda. Çok teşekkür ederim

Cevap Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.