dikili koyları ve plajları

Dikili Koyları ve Plajları | Denize Girilebilecek 12 Yer

İzmir’in uzakta kalmış güzel ilçesi Dikili hep aklımızda vardı ve en sonunda muradımıza erdik, Dikili’ye kavuştuk. Özellikle hedefimizde Dikili koyları ve plajları vardı. Turkuaz rengi sular ve tertemiz bir deniz hayal ediyorduk ve tam da hayalimizdeki gibi yerlerle buluştuk.

Aslında rotamız Ayvalık ve Cunda’ydı. Fakat yolumuz üstünde Dikili olduğu için burayı kaçırmayalım dedik. Dikili koyları ve plajlarıyla bizi oldukça memnun etti. Hele Üstün’ü çok daha fazla memnun etti. Soğuk suları aşırı aşırı sevdiğinden Üstün’ü sudan çıkaramadık. Hemen söyleyeyim Dikili’nin denizi oldukça soğuk. Yazın vücudunuzdan çıkan cıss sesini duyabilirsiniz.😊 Biz Muğla’da ılık denizlere alışmışken Dikili’nin denizi bizi çivi gibi yaptı. O kadar iyi geldi ki sıcaklarda içimiz dışımız ferahladı.

Normalde Dikili gezilecek yerler listesini de yazmak isterdim ama bizim hedefimiz dediğim gibi Dikili koyları ve plajlarıydı. Zaten Dikili gezilecek yerlere bakın çoğunu koy ve plaj oluşturuyor. Bunun dışında da Dikili’de gezilecek çok fazla yer yok. Burada koyları ve plajları keşfedin yeter bence.

Dikili Koyları ve Plajları Haritası

Aşağıda Dikili koyları ve plajları haritasını görebilirsiniz. Ben Dikili merkezden başlayarak kuzeyden güneye doğru sıralama yaptım. Bu koyların hepsine gitmek isterseniz tekne turu şart. En aşağıda araba ile gidilebilen Dikili koyları ve plajları listesini yaptım bilginiz olsun. Bence vaktiniz varsa Dikili’de günübirlik tekne turuna katılın ve tüm koyları keşfetmeye çalışın.

Bizim ana rotamız Ayvalık ve Cunda olduğundan Dikili’de her koya gitmedik. Tekne turuna katılarak özellikle görmek istediğimiz Kalem Adası ve Garip Adası’nı görme fırsatımız oldu. Fakat listemde Dikili’deki neredeyse tüm koyları ve plajları görebilirsiniz. Yani Dikili’de denize nerede girilir diye araştırıyorsanız yazımda eminim cevabı bulacaksınız.

Dikili Koyları ve Plajları Haritası : Harita üzerinde sayıların üstüne tıklayabilir, zoom yapabilirsiniz.

Dikili Koyları ve Plajları & Dikili’de Denize Nerede Girilir ?

  1. Dikili Mavi Bayrak Halk Plajı
  2. Killik Koyu Halk Plajı
  3. Küçük Zindancık Koyu
  4. Hanımın Koyu
  5. Pissa Plajı
  6. Garip Adası
  7. Akvaryum Koyu
  8. Kalem Adası
  9. Bademli Deniz Ilıcası
  10. Hayıtlı Koyu
  11. Denizköy Plajı
  12. Çandarlı Plajı

Dikili Koyları ve Plajları

Dikili, Alaçatı ve Çeşme’nin popüler kültür noktasında bir rakibi olmasa da koyları ve plajları konusunda buralara fark atacak seviyede. İzmir’in en güzel koy ve plajlarında en az 3 aday Dikili’den çıkar. Türkiye’nin Maldivleri diye adlandırılıyor. Gittik gördük ve bu unvanı hak ettiğine şahit olduk. Turkuaz rengi, cam gibi bir deniz. Tekneden baktığınızda 6-7 metre derinlikteki deniz dibini görebiliyorsunuz. Muhteşem güzellikte yerler.

Dikili’de toplamda 5 mavi bayraklı plaj bulunuyor. Araba ve tekne turu dışında alternatif bir koy gezme yöntemi olan Kano burada çok güzel gider. Özellikle Pissa, Garip Adası, Kalem Adası ve Bademli Koylarını kano ile keşfetmenizi öneririm. Herkesin ulaşamayacağı koylara kano ile ulaşmak enfes olacaktır. 2. kez gidersek hedefimizde kano ile bu koyları gezmek olacak.🛶Neyse lafı çok uzatmayayım ve maviliklere yelken açmaya başlayalım.⛵

Dikili Mavi Bayrak Halk Plajı

dikili koyları ve plajları

Dikili merkezde denize girecekseniz en güzel alternatifiniz Dikili Mavi Bayrak Halk Plajı. Burası yaklaşık 4 km’lik uzunluğuyla oldukça uzun bir plaj. Kalabalık tolere edilebilir düzeyde. Mavi Bayrak Halk Plajı bölgede Belediye Plajı ve Merkez Plajı olarak da biliniyor.

Belediye plaja duş, wc ve soyunma kabini koymuş. Duş ve wc’den 3 TL ücret alınıyor. Plaj merkezde olmasından dolayı çevresinde temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler mevcut. Aynı zamanda plajın etrafında bir çok otel, apart seçeneği var. Buralarda kalıyorsanız sabah erken saatlerde denizin tadını çıkarabilirsiniz. Sabah denize girmek gerçekten çok zevkli.

Dikili Mavi Bayrak Halk Plajı’nın sahili kum, denizi kum-çakıl karışımı. Denizi 3-4 metre sonra hemen derinleşiyor. Su soğuk ve dalgalı olabiliyor. Plajda engellilerin girebileceği rampalar mevcut. Şezlong, şemsiye noktasında ister ücret vererek buradaki imkanlardan faydalanabilirsiniz isterseniz kendi şemsiyenizi ve sandalyenizi kullanabilirsiniz.

Burası mavi bayraklı bir halk plajı. Fakat merkezde olmasından dolayı zaman zaman kirlilik olabiliyor. Ayrıca belediyenin biraz daha buraya çeki düzen vermesi şart. Biraz özen gösterilse çok daha güzel olacak. Mavi bayrak ünvanını almak yeterli olmuyor !

  • Dikili Mavi Bayraklı Halk Plajı’nın herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Çünkü burası bir halk plajı. Şezlong ve şemsiye ücreti var.
  • Konum burada.

Killik Koyu Halk Plajı

dikili koyları ve plajları

Dikili’nin en güzel koyları buraya bağlı eski bir Rum köyü olan Bademli Köyü civarında bulunuyor. Dikili koyları ve plajlarını keşfetmek istiyorsanız bu bölgeye ayrı bir özen göstermelisiniz. Bu tarz köylerde doğup büyümek veli nimet. Köy sonuçta ama birbirinden güzel koylara sahip. Bence bu bir şans. Bir dağ köyünde büyümek var bir de Bademli Köyü’nde.😂

Bademli’nin en bilindik yerlerinden biri Killik Koyu’na geldik. Buraya zeytin ağaçlarının arasındaki toprak yoldan ulaşılıyor. Denizin çok derin olmaması ve bölgedeki killi toprak yapısından dolayı buraya Killik Koyu denilmiş.

Koyda takılabileceğiniz bir kaç tesis bulunuyor. Burada kendi imkanlarınızla da takılabilirsiniz. Halk plajı kısmı oldukça dar. Burayı tercih edecekseniz erken gelmenizde fayda var. Ne yazık ki bu imkanlardan dolayı özel tesislere kaymak zorunda bırakılıyorsunuz. Halk plajı var ama imkanlar çok kısıtlı. Halka layık görülen bu !

Killik Koyu’nun denizi oldukça temiz ve hemen derinleşmiyor. Su her zamanki gibi soğuk. Genelde çocuklu aileler burayı tercih ediyor. Burayı tercih ederseniz kil peelingi yapmayı unutmayın.😊

Dikili Killik Koyu’nun herhangi bir giriş ücreti yok. Fakat ilginç bir çalışma modeli olarak otoparka kişi başı 30₺ verince duş ve wc’yi kullanabiliyorsunuz. Buraya giden yol toprak ve dar. Dolayısıyla yavaş gitmenizde ve dikkatli olmanızda fayda var. Killik Koyu ile Bademli Köyü arasındaki mesafe yaklaşık 2 km. Koyun konumu burada. Son olarak burada kamp yapabileceğiniz yerler de mevcut aklınızda bulunsun.

Not: Yazın özellikle hafta sonları buralar oldukça kalabalık. Bu plajlara gelecekseniz sabah erken gelmeniz şart. Yoksa kalabalıktan yer bulma olasılığınız oldukça az. Erken kalkın ve erken yol alın.

Küçük Zindancık Koyu

dikili koyları ve plajları

Yukarıda dediğim gibi biz Dikili koylarını tekne turu ile keşfetmeye çalıştık. Dikili tekne turumuzda ilk durağımız olan Küçük Zindancık Koyu bizi ilk bakışta büyüledi. Cam gibi dibi görünen bir deniz bizi bekliyordu. Hemen cumburlop denize atladık. Soğuk sular ile buluştuk ve sıcakta eriyen biz bir anda kendimize geldik.

Bu güzel koya tekne turu dışında araç ile de ulaşım mevcut. Bademli Köyü’nden sonraki 3-4 km’lik kara yolu ile buraya ulaşabiliyorsunuz. Yol iyi değil bilginiz olsun. Koy Killik Koyu’nun hemen arka tarafında bulunuyor. Zindancık’a geçmek için patika yolları kullanmalısınız. Birbirine yakın olan bu koylardan sanırım daha güzeli Zindancık Koyu.

Zindancık Koyu’nun herhangi bir kumsalı yok. Plaj gibi olan yeri taşlı ve dar. Burada şezlong, şemsiye, duş yok. Plaj tarafında 4-5 tane ev bulunuyor. Plaja inmek için bu evlerin en sağındaki merdivenlerden plaja inebiliyorsunuz. Denize girerken birazcık taş var ama sonrası kum. Deniz gerçekten çok temiz.

Küçük Zindancık Koyu’nda herhangi bir tesis yok. Hedefiniz buraysa hazırlıklı gelmenizde fayda var. En yakın market Bademli Köyü’nde bulunuyor.

Küçük Zindancık Koyu’nun herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Konum burada.

Hanımın Koyu (Kokar Ot Koyu)

dikili koyları

Bademli’nin en güzel koylarından biri Hanımın Koyu. Biz buraya tekne turundan dönüş yolculuğunda uğradık. Halk arasında burası Kokar Ot Koyu olarak biliniyor.

Bu güzel koyun cilde faydalı bir özelliği var. O da kili. Burada çıkan şifalı kilden güzel bir peeling yaparak cildinizi ferahlatabilirsiniz. Kilin içinde, organik bitkisel maddeler yanında silis, kalsiyum, sodyum, magnezyum, fosfor, selenyum gibi mineraller bulunuyor. Kili vücudunuza sürüp kurumasını bekleyin ve sonra temizleyin. Şifalı olsun.😊Lakin biz gittiğimizde kil yapmak isteyen 100 kişi olduğunu görünce kalsın dedik.

Özel mülk olan Hanımın Koyu’nda bir zeytin işleme tesisi bulunuyor. Karadan koya ulaşım yok. Ulaşım için tekne turu şart. Rivayete göre zamanında Mustafa Kemal Atatürk bu bölgede yaşayan ve bu bölgeyi temizleyip, koruduğu için Vanlı olan bir hanıma hediye etmiş. Dolayısıyla buranın adı Hanımın Koyu kalmış. Benim rivayetime göre de romantik biri burayı eşine hediye etmiş ve daha sonra da buraya Hanımın Koyu ismini vermiş.😂

Hanımın Koyu’nun konumu haritada 4 numaralı yer. Dediğim gibi buraya araba ile ulaşım yok.

Pissa Plajı

dikili plajları

Dikili plajları listesinin en bilindik noktasına geldik. Pissa Plajı İzmirlilerin hafta sonu kaçamak noktası. Bu koya araba ile ulaşım mevcut. Ulaşım var ama yol oldukça sıkıntılı bilginiz olsun. Toprak ve kasisli yolda ilerlerken dikkatli olun.

Pissa Plajı’nın denizi cam gibi. Tertemiz bir deniz sizi bekliyor. Fakat yazın burası oldukça kalabalık. Dolayısıyla deniz bulanıklaşabiliyor. Kalabalık sevmiyorsanız başka alternatif aramanız daha iyi olur. Bir de açık deniz olduğu için özellikle öğleden sonra deniz dalgalı olabiliyor. Telefon da ne yazık ki çekmiyor.

Pissa Plajı alan olarak orta büyüklükte bir plaj. Plajın bir kısmı kumdan oluşuyor bir kısmı da küçük taşlardan. Her ihtimale karşı deniz ayakkabısı alın yanınıza. Deniz soğuk ve 4-5 metreden sonra derinleşiyor. Yüzme bilmeyenler burada rahatça takılabilir.

Koyda herhangi bir tesis bulunmuyor. Duş, soyunma alanı gibi imkanlar yok. Buraya gelirken hazırlıklı gelmeyi dönerken de çöplerinizi almayı unutmayın.

Pissa Plajı’nın herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Burayı ücretsiz şekilde ziyaret edebilirsiniz. Öncesinde belediyenin işletmesi vardı ve ücret alınıyordu ama artık giriş ücreti yok. Otoparktan da herhangi bir ücret alınmıyor. Konum burada.

Garip Adası

garip adası

Dikili koylar ve plajları listesinin en güzel yerine geldik. Burası benim favori noktam oldu. Genelde gittiğimiz her koy güzeldi fakat Garip Adası bir başka.

Dikili tekne turlarının popüler uğrak noktası olan Garip Adası muhteşem bir denize sahip. Gerçekten buradaki koylar Türkiye’deki en iyi koy ve plajlar arasına girer. Hemen yanı başındaki Kalem Adası da Garip Adası gibi efsane bir yer. Buralarda tam anlamıyla maviye doyuyorsunuz.

Garip Adası’na Dikili’den kalkan tekne turları ile ulaşabiliyorsunuz. Bunun dışında koya Bademli İskelesi’nden kiralayabileceğiniz teknelerle de ulaşabilirsiniz. Tekneler 5-6 kişilik ve gidiş dönüş 500 TL. Garip Adası ile Bademli Köyü arası yaklaşık 4 km. Tekne dışında portatif kanonuz varsa bu koyları kano ile gezmek çok daha güzel olacaktır.

Garip Adası’nda konaklama için herhangi bir tesis bulunmuyor. Ayrıca adada kamp yapmak yasak. Konaklama yapacaksanız en yakın adres Bademli Köyü. Konaklama yapmadan adada uzun zaman geçirecekseniz hazırlıklı gidin zira adada herhangi bir işletme bulunmuyor.

Peki Garip Adası kimin ? Garip Adası’nın mülkiyeti zamanla baya bir el değiştirmiş. Ada en sonra TMSF’ye devredilmiş ve devletin mülkiyetine geçmiş. Egenin Maldivleri Garip Adası’nın konumu burada. Burası gerçekten efsane bir yer. Bir gün tekrar buluşacağız.

Akvaryum Koyu

dikili akvaryum koyu

Her yerde Akvaryum Koyu olur da Dikili bundan eksik kalır mı tabiki hayır. Dikili’nin de bir Akvaryum Koyu var. Bu koy Kalem Adası ile Garip Adası arasında kalıyor.

Mavi ve yeşilin buluştuğu bu güzel koya sadece tekne ile ulaşım var. Deniz cam gibi, su tertemiz. Kendinizi sulara bırakın ve stresi atın modunu aktif edin. Balıklarla yüzmek gibisi yok.

Bademli Köyü’nden tekne ile ulaşabileceğiniz ve isminin hakkını tam anlamıyla veren Akvaryum Koyu’nun konumu haritada 7 numaralı yer.

Not: Bu bölgede yer alan ve Çandarlı tarafında bulunan Akvaryum Plajı ile burayı karıştırmayın.

Kalem Adası

dikili plajları

Garip Adası’nın kankası olan Kalem Adası tıpkı Garip Adası gibi efsane bir denize sahip. Adanın etrafındaki denizi görünce ben Maldivlere mi geldim diyorsunuz. Her noktası ile çok özel bir yer burası.

Kalem Adası’nda sadece tek bir işletme var. Bu işletme de otel olarak hizmet veriyor. Otelin bulunduğu plaj dışında tekne ile gelip burada istediğiniz yerde takılabilirsiniz.

Bu tarz yerlere gelirken su altını rahatça görmek için yanınıza muhakkak şnorkel almayı unutmayın. Eminim su altını gördüğünüzde yüzmeyi unutacaksınız.🤿

Kalem Adası’nın ilginç bir tarihi de var. Bu tarihi dünyaca ünlü bir tarihçi olan Strabon’dan öğreniyoruz. Strabon, Ege’de bulunan üç küçük adadan bahsediyor. Bu adalar Arginussai olarak adlandırılıyor. Arginussai adaları; Kalem Adası, Güvercin Adası ve Garip Adası. Strabon, M.Ö. 406 senesinde yapılan bir savaştan bahsediyor. Bu savaşa 270 gemi katılmış ve Atina ile Sparta arasında gerçekleşmiş. Gerçekleşen bu savaşı Atina kazanmış. Kalem Adası’nda bu zamanlara ait kalıntılar bulunuyor.

Sadece tekne ve kano ile ulaşım olan Kalem Adası’nın konumu burada. Son olarak burada uzun zaman geçirecekseniz yanınıza bir şeyler almayı unutmayın.

Bademli Deniz Ilıcası

Dikili koyları ve plajları listemde çok enteresan bir yere geldik. Bademli Deniz Ilıcası hemen Kalem Adası’nın bitiminde yer alıyor. Burası eskiden Aiolis olarak biliniyormuş.

Varlığı antik dönemlere kadar uzanan Ilıca, ismini bulunduğu köyden alıyor ve Bademli Deniz Ilıcası olarak anılıyor. Allah Bademli Köyü’ne yağdırdıkça yağdırmış. O kadar güzel yerler var ki ağzınız açık etrafı izliyorsunuz.

Gelelim Bademli Deniz Ilıcası’nın farklı bir özelliğine. Ilıca olduğuna göre sıcak su kaynağı var tabiki burada. Harabe bir yapının içinden çıkan sıcak su oldukça ilgi çekici. Su şifalı ve sıcaklığı 65 derece, kıyıda oluşturulan doğal havuzların içinde ise 42 derece civarında. Su oldukça kükürtlü bir yapıya sahip. Bu nedenle ağrı, sızı, romatizma, böbrek taşı ve cilt hastalıkları gibi rahatsızlıklara iyi geldiğine inanılıyor.

Dikili tekne turları genelde buraya uğruyor. Kimisi yemek molası kimisi de yüzme molası veriyor. Kıyıya yakın yerler taşlık ve buralarda deniz kestanesi var. Sıcak su kaynağına gidecekseniz yanınıza deniz ayakkabısı almayı unutmayın.

Buraya karadan ulaşım mevcut. Aracınızı belli bir yere bırakıp sonra yürümelisiniz. Yani gitmesi biraz zahmetli. Bana kalırsa bu zahmete değmez. Bence en iyisi tekne turu ile buraya ulaşmak. 1 saat gör ve geç. Garip ve Kalem’den sonra burası çok sarmıyor belirteyim. Konum burada.

Hayıtlı Koyu

hayıtlı koyu

Bademli’nin son koyu olan Hayıtlı Koyu’na geldik. Buranın denizi de tıpkı diğer koylar gibi oldukça temiz ve güzel. Denize girerken biraz taşlık ancak sonrası kum. Deniz suyu sıcaklığı diğer koylara göre daha ılık. Deniz hemen derinleşmiyor.

Burası kampçıların favori noktası. Fakat duş, wc hiçbir şey yok. Koyun sağından kil banyosu yapma şansınız var ve buradan termal su çıkıyor. Şifalı olan bu suda keyif yapabilirsiniz. Koyda küçük bir iskele de bulunuyor. Buralar bakir yerler olduğundan çöplerinize lütfen dikkat edin.

Karadan ulaşımı olan Hayıtlı Koyu’na inen iki yol bulunuyor. Bu inişlerden siz ikinci olanı tercih edin. Yol daha temiz ve güzel. Burada herhangi bir tesis yok. Kamp yapmak için gelecekseniz her şeyiniz ile hazırlıklı gelin.

Bademli Köyü ile Denizköy arasında yer alan Hayıtlı Koyu’nun konumu burada.

Denizköy Plajı

dikili plajları

Dikili’den iyice uzaklaşmaya başladık. Bademli Köyü’nde o kadar koy ve plaj var ki anca Deniz Köy’e gelebildik. Dikili plajları arasında yer alan Denizköy Plajı imkanlarıyla daha gelişmiş bir yer. Burada yetersizde olsa bazı tesisler bulunuyor.

Deniz oldukça temiz. Hemen derinleşmiyor ve plaj kumdan oluşuyor. Yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler rahatça burayı tercih edebilir. Burada ücretsiz halk plajı var ama işletmeler saolsun plaja yer bırakmamış. Halk plajında duş ve kabin yok. Dilerseniz işletmelerin imkanlarından faydalanabilirsiniz.

ülkemizde her yerin tatil siteleri ve işletmeler tarafından parsellenmeye başladığı bu dönemde Denizköy Plajı güzelliği ile bu yapılaşmaya direniyor. Ama nereye kadar bilemiyorum. İnsanoğlunun açlığının önünde ne doğa dayanıyor ne de tertemiz deniz.

Denizköy Plajı’nın yolu çok iyi değil. Araç park olayı sıkıntılı. Dikkatli olun ve çıkmaz sokaklara girmeyin. Denizköy Plajı’nın konumu burada.

Çandarlı Plajı

çandarlı plajı

Dikili koyları ve plajları listemde en iyi imkanlara sahip olan yere geldik. Çandarlı oldukça küçük bir belde ve enfes bir plaja sahip.

Çandarlı Plajı’nın denizi oldukça temiz. Su her zamanki gibi oldukça soğuk. Plaj kum, deniz hemen derinleşmiyor. Çocuklu aileler rahatça tercih edebilir.

Plaj çevresinde bir çok restaurant ve kafe bulunuyor. Akşam sahile masalar atılıyor ve tam bir Ege akşamı havası oluşuyor. Plaja 5-6 dakika yürüme mesafesinde zincir marketlere ulaşabilirsiniz. Buraya geldiğinizde Cenovalılar tarafından M.S. 13. yüzyılda şehrin savunması için yapılan Çandarlı Kalesi’ni ziyaret etmeyi unutmayın.

Burada Belediye Plajı ve Kaleönü Plajı olmak üzere iki tane plaj bulunuyor. Çandarlı’da denize girilecek yer arıyorsanız Kaleönü Plajı deniz açısından daha iyi. Konum burada.

Dikili Koyları ve Plajları Listemin En Güzel Yeri

dikilinin en güzel koyu

Dikili koyları ve plajları listemi tamamladığıma göre listemin en güzel yerini seçmeye geldi sıra. Zor bir seçim olacak ama adaylarımız belli. Dikili’nin denizi gerçekten çok güzel. Bu yerlerden en güzeli seçerken araba ile gidilemeyen koyları esas alacağım. Çünkü buralar daha bakir ve temiz koylar. İşte Dikili’nin en güzel koyu aşağıda.

Dikili’nin En Güzel Koyu:

  1. Garip Adası
  2. Akvaryum Koyu
  3. Kalem Adası
  4. Hanımın Koyu
  5. Küçük Zindancık Koyu

En güzel sıralamam bu. Yani Dikili’nin en güzel koyu Garip Adası koylarıdır diyorum. Bu tamamen şahsi fikrim. Yok burası daha güzel diyorsanız yorum kısmında paylaşın görelim. 😁

Araba İle Gidilebilen Dikili Koyları ve Plajları

araba ile gidilebilen dikili koyları

Genelde bir yerin koy ve plajlarını yazarken bu tarz bir ayrım yapıyorum. Çünkü okuyucularımı doğru yönlendirmek en önemli misyonum. Araba ile gidilen Dikili koyları ve plajları listem aşağıda. Bu koylar genelde Bademli Köyü tarafında bulunuyor. Yollar koylara son 4-5 km kala toprak ve kasisli oluyor. Bu noktada yavaş ve dikkat gitmenizde fayda var.

Araba İle Gidilebilen Dikili Koyları ve Plajları:

  1. Dikili Mavi Bayrak Halk Plajı
  2. Killik Koyu Halk Plajı
  3. Küçük Zindancık Koyu
  4. Pissa Plajı
  5. Bademli Deniz Ilıcası (Belli Yere Kadar)
  6. Hayıtlı Koyu
  7. Denizköy Plajı
  8. Çandarlı Plajı

Sadece tekne ile gidilebilen Dikili koyları ve plajları ise Garip Adası, Kalem Adası, Akvaryum Koyu ve Hanımın Koyu. Zaten bu dörtlüyü de Dikili’deki en güzel koylar arasına koymuştum. Araç ile ulaşım yoksa her zaman bir yer daha güzel oluyor.😊

Evet Dikili’nin maviliklerinin sonuna geldik. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Dikili maceralarım için Instagram’a sabitlediğim hikayelere beklerim. Instagram’a bakmışken takip etmeyi de unutmayın. Bence Dikili’ye gelirseniz yapmanız gereken en önemli şey tekne turuna katılmak ve Dikili koylarını keşfetmek olmalı. Her zaman keyifli ve musmutlu gezmeleriniz olsun.😊

Dikili Koyları ve Plajları Sıkça Sorulan Sorular

Dikili denize nerede girilir?

Dikili’de denize nerede girilir sorusunun ana cevabını Bademli Köyü tarafı oluşturuyor. Bu köy tarafında oldukça güzel koy ve plaj var. Dikili’deki tüm koyları keşfetmek isterseniz yukarıda dediğim gibi tekne turu şart.

Dikili Pissa koyu ücretli mi?

Pissa Plajı’nın herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Burayı ücretsiz şekilde ziyaret edebilirsiniz. Öncesinde belediyenin işletmesi vardı ve ücret alınıyordu ama artık giriş ücreti yok. Otoparktan da herhangi bir ücret alınmıyor. Konum burada.

Dikili denizi nasıl?

Dikili’nin denizi genel olarak soğuk. Plajlar kum ve küçük çakıllardan oluşuyor. Deniz 2-3 metre sonra genel olarak tamamen kum oluyor. Temizliğe gelince deniz oldukça temiz. Kalabalık olunca deniz bulanıklaşabiliyor. Yazın hafta sonları kalabalığı söylememe gerek yok.

Dikili deniz suyu soğuk mu?

Biz Muğla’da yaşıyoruz ve deniz genel olarak ılık seviyelerde. Dikili’nin suyu da tam aksine oldukça soğuk. Denize girdiğinizde çivi gibi oluyorsunuz. Sıcakta bence çok iyi gidiyor. Fakat soğuk su sevmiyorsanız bence Dikili size göre değil. Soğuk su sevenler ise Dikili’ye koşsun.😊

Dikili denizi derin mi?

Dikili’nin denizi genel olarak 4-5 metreye kadar sığ. Deniz daha sonra derinleşmeye başlıyor. Derinlik açısından bence yüzme bilmeyenlerin çokta korkacağı bir durum yok.

Kamp için uygun Dikili koyları nereler?

Dikili koyları arasında Killik Koyu ve Hayıtlı Koyu kampçıların favori noktası. Kamp için buraları tercih edebilirsiniz. İşletme seçecekseniz yorumları okumayı unutmayın.

Çandarlı mı Dikili mi?

Çok kritik bir soru ama bu sorunun cevabına ben Dikili koyları diyorum. Çünkü olayı değiştiren Garip ve Kalem Adası bu tarafta.

Dikili denizi kum mu?

Dikili’nin plajları ve koyları genel olarak kumdan oluşuyor. Denize giriş tarafı bazen küçük çakıllardan oluşsa da 2-3 metre sonra tamamen kum oluyor. İstisnalar hariç.

2 Yorum

Cevap Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.