dikili tekne turu

Dikili Tekne Turu Tavsiyesi | Fiyatlar | Rotalar | 2024

Maviliklerle dolu Dikili tekne turu başlıklı yazım ile karşınızdayım. Dikili’de maviliklere açılma fikriniz varsa ve tekne turu tavsiyesi arayışı içindeyseniz bu yazım size ilaç gibi gelecek. Yazımda Dikili’de tekne turu ile ilgili aklınıza gelebilecek her şeyi bulabileceksiniz. Tekne turu rotasından tutun güncel fiyatlara, teknelerin nereden kalktığından firma önerime kadar her şey bu yazımda. Yazımda bol bol turkuaz rengi sulara maruz kalacaksınız ve bu tura ben de katılmalıyım diyeceksiniz. Bana göre Dikili’ye geldiğinizde yapmanız gereken en önemli şey günübirlik ya da özel tekne turuna katılmak olmalı. Lafı çok uzatmadan yelkenler fora deyip yazıma başlayayım.⛵⛵⛵

Dikili’nin sahil şeridi Türkiye’nin en güzel koy ve plajlarına ev sahipliği yapıyor. Bu koylar Ege’nin incisi gibi resmen ışık saçıyor. Işık saçıyor derken abartmıyorum, koylar o kadar temiz ve berrak ki denize bakınca gözleriniz kamaşıyor. Bu koylar saklı bir hazine gibi. Denizde esen serin rüzgar, kıyıdaki zeytin ağaçları, turkuaz rengi deniz her şey muhteşem bir tablo gibi. Hele bir Garip Adası var ki resmen burada maviden büyüleniyorsunuz.

Yazıma geçmeden İzmir’in güzel ilçesi Dikili’deki tüm koy ve plajlar için hazırladığım “Dikili koyları ve plajları” için aşağıdaki yazıma göz atın. Listemde hem arabayla gidilen koyları hem de sadece tekne ile gidilen koyları bulabilirsiniz. Sadece şunu belirteyim Dikili’nin bakir koylarına giden yollar çok iyi değil. Arabanızı üzmek istemezseniz tekne turuna katılıp bu koyları denizden keşfetmeniz daha mantıklı olur.

Hızlı Rezervasyon: Baştan belirteyim; yazımı detaylı yazacağımdan kolay bulunsun diye Dikili günübirlik tekne turu rezervasyon numarasını buraya bırakıyorum. Rezervasyon için Whatsapp’tan firma ile hızlıca iletişime geçip tur tarihi ve tura kaç kişi katılacağınızı söyleyin yeter. Rezervasyonu Whatsapp’tan kolayca alıyorlar. Rezervasyon sonrası belirttiğiniz tarihte Dikili maviliklerine açılabilirsiniz. Bu numaradan hem günübirlik dolmuş tekne, hem günübirlik özel tekne kiralama hem de konaklamalı tekne turu için bilgi alabilirsiniz.
Telefon/WhatsApp: 05304353627

Dikili Günübirlik Tekne Turları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Dikili Tekne Turunda Gittiğimiz Koylar ve Rotamız

Bu başlıkta Dikili’de günübirlik tekne turu ile ilgili bilmeniz gereken hap maddeleri bulabilirsiniz. İzmir’in bir çok yerinde tekne turuna katılan biri olarak söylüyorum, Dikili’de katıldığımız tekne turu bizi birbirinden güzel koylara götürdü. Bu koylara resmen kalbimizi bıraktık. Hele bir Garip ve Kalem Adası vardı ki kaptana bizi burada bırakın 1 hafta sonra alın diyecek duruma geldik.😂

Günübirlik tekne turları adından da anlaşılacağı üzere gün boyunca süren, sabah 10.30 -11.00 saatleri arasında başlayıp akşam 18.30-18.00 saatlerinde biten tekne turlarıdır. Dikili günübirlik tekne turları Dikili merkezde Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın yanında bulunan alandan kalkıyor. Aracınızı buraya yakın bir yere park edip teknelerin kalktığı alana yürümeniz gerekiyor. Biz aracımızı ana cadde üzerinde bir yere park etmiştik. Sadece park olayını hesaba katıp tekneye biniş saatinizi ona göre ayarlamanız lazım.

Peki Dikili’ye geldiniz ne yapmalısınız ? Dediğim gibi en başta yapmanız gereken tekne turuna katılmak olmalı. Bunun dışında burada çok fazla bir aktivite yok. Dikili’de tekne turu yapmak için bu aktiviteye 1 tam gün ayırmalısınız. Çünkü turlar neredeyse 1 tam gün sürüyor. Dikili’ye yakın bir yerdeyseniz sabah erkenden Dikili’ye gelip tekne turuna katıldıktan sonra tekrar kaldığınız yere dönebilirsiniz. Bu farklı yerleri görmek isteyenler için oldukça güzel ve mantıklı bir seçenek.

Tekne turunda yemek olayına gelirsek. Dikili günübirlik tekne turlarında genel olarak ödediğiniz ücrete teknede verilen öğle yemeği ücreti dahil oluyor. İçecekler ödediğiniz ücrete dahil değil. İçecek içerseniz tur sonunda hesap ödemeniz gerekiyor. Kahvaltı için tekneler 11’de kalktığı için zamanınız geniş. Yoksa da simit, poğaça ile kahvaltıyı geçiştirebilirsiniz.

Dikili tekne turu rotalarına gelince rota konusu tekneden tekneye değişiyor. Sabit bir rota yok. Fakat gidilen koylar genel olarak benzer Bir tekne aynı anda X koyuna giderken diğeri Y koyuna. Bu durum hava durumuna ve koyun kalabalık durumuna göre kaptanın inisiyatifinde olan bir durum. Aşağıda Dikili tekne turu rotasını genel hatlarıyla yazacağım. Rotada olması gereken en önemli yer Garip Adası şimdiden belirteyim.

Dikili Tekne Turu Tavsiyesi ve Deneyimimiz

Dikili’de katıldığımız tekne turunu öncelikle çok sevdik. Güzel koyları görünce tekneyi falan unutup cumburlop denize atlıyorsunuz. Yani deniz sizi oldukça tatmin ediyor. Teknemize tam 11.00’de bindik ve üst katta yerimizi aldık. Teknemiz güzel bir aile tarafından işletiliyordu ve tüm aile oldukça samimi ve ilgiliydi.😊

Tekne turumuzun detaylarına geçmeden önce tekne ile ilgili bazı bilgiler vermek istiyorum.

  • Tura katıldığımız tekne bir aile tarafından işletiliyor. Teknede güzel bir ortam mevcut. Ailenizle gönül rahatlığıyla tura katılabilirsiniz.
  • Tekne turu ücretine öğle yemeği dahil. Seçenek olarak balık, köfte ya da tavuk tercihi yapabiliyorsunuz. Bunların yanında makarna ve salata veriliyor.
  • Teknenin içi tertemiz. Hijyen açısından puanımız 10 üzerinden 10.
  • Teknede içecekler ekstra ücrete tabi.
  • Tekne gerçekten temiz ve nezih bir ortam sunuyor size. Genelde çiftler ve aileler müşteri olarak kabul ediliyor.
  • Teknede deniz sonrası duş imkanı var.
  • Teknede can yeleği, şezlong, bir şeyler yiyip içebileceğiniz kafe, soyunma odası ve tuvalet mevcut.

Şimdi gelelim tekne turumuzun detaylarına. Gittiğimiz koylar, bu koylarda bizi neler karşıladı aşağıda. Okumaya devam.⛵

Dikili Tekne Turunda Gittiğimiz Koylar ve Rotamız

Dikili tekne turu rotaları genel olarak Dikili’nin güneyinde olan koylara taraf olan istikamete doğru düzenleniyor. Bu rota üzerinde Garip Adası ve Kalem Adası olması bu rotayı çok cazip kılıyor. Eğer bu maviliklere aşık olursanız yapmanız gereken 2-3 günlük mavi tura çıkmak olmalı. Mavi yolculukta istediğiniz yerde istediğiniz kadar zamanınızın olması çok büyük rahatlık.

Biz Dikili’de katıldığımız tekne turunda aşağıda saydığım rotayı takip ettik. Rotamız sırasıyla Küçük Zindancık Koyu, Bademli Ilıca Koyu – Kalem Adası – Garip Adası – Akvaryum Koyu ve Hanımın Koyu idi. Bu noktalarda ortalama 45-60 dakika yüzme molası verdi. Zaman planlaması ve hava durumuna göre ortalama 4 ya da 5 koya gidiliyor.

Dikili Tekne Turu Hangi Koylara Gidiyor?

  • Küçük Zindancık Koyu
  • Bademli Ilıca Koyu
  • Kalem Adası
  • Garip Adası
  • Akvaryum Koyu
  • Hanımın Koyu

Bu koylarda denizin güzelliğine ek olarak sizi ekstra doğal güzellikler de bekliyor. Mesela Ilıca Koyu’nda termal su kaynağı varken, Hanımın Koyu’nda kil ile peeling yapabiliyorsunuz. Hadi şimdi Maldivler’in Türkiye versiyonuna giriş yapıp koyların detayına inelim.😊

Küçük Zindancık Koyu

Küçük Zindancık Koyu

Tekne turumuzun ilk durağı turkuaz rengi sulara sahip Küçük Zindancık Koyu’ydu. Burası Dikili’nin Bademli Köyü’nde bulunan enfes bir koy. Adı geceleri çok karanlık olmasından geliyormuş. Tekneler genelde açığa demir atıyor ve buradan denize giriliyor..

Deniz efsane, yüzdükçe yüzesiniz geliyor. Denizin sahilden girişi taşlık ama ilerledikçe zemin bembeyaz kum oluyor. Oldukça bakir bir koy. Araba ile ulaşım var ama yol sıkıntılı. Yol demek olmaz patikalardan geçiyorsunuz. Yani en iyisi tekne turu. Bu güzel koy oldukça bakir. Tesis ve wc yok. Araba ile gelirseniz tedarikli olun.

Biz burada yaklaşık 45 dakika mola verdik. Deniz oldukça serindi. Sıcakta bu serinlik o kadar güzel geliyor ki anlatamam. Eminim bu koyu çok seveceksiniz. Yanınıza şnorkel almayı unutmayın. Küçük Zindancık Koyu’nun haritadaki konumu burada.

Ilıca Koyu

Bir yerde Ilıca varsa orada termal su vardır. Bu koyda da termal bir kaynak var. Küçük Zindancık’tan sonra durağımız Bademli Ilıca Koyu oldu. Burada yüzme molasına ek olarak yemek molası da verdik. Deniz insanı acıktırdığından yemeklerinizi sağlam yiyip enerji toplamanız şart.😊

Karadan yürüyerek ulaşım var ama yol sıkıntılı. Normalde bu bölgede deniz suyu soğuk olmasına rağmen Ilıca Koyu’nda termal kaynaktan dolayı deniz suyu bir tık daha sıcak. Su oldukça temiz, balıklarla yüzebilirsiniz.

Bu koyda g-harabe bir yapı var, bu yapının çevresinde termal su çıkıyor. Su kükürtlü ve kokulu. Biraz burnunuzun direği düşebilir. Bir yanda sıcak su diğer yanda soğuk. Şok etkisi için gayet güzel bir yer.😊

Burada yaklaşık yemek dahil 1 saat 30 dakika mola verdikten sonra yolumuza devam ettik. Koyun konumu burada.

Kalem Adası

Dikili tekne turunun en can alıcı iki kısmına geldik. Kalem Adası ve Garip Adası. Bu iki kardeş ada Dikili’ye müthiş bir güzellik katıyor. Buraya Maldivler’in Türkiye şubesi deniliyorsa bu iki ada sayesindedir. Adaların denizi o kadar güzel ki insanın balık olası geliyor.

Kalem Adası bakir bir ada değil. Büyükçe bir otel bulunuyor. Otelin olması da oldukça popüler yapmış. Ada, 1973 yılında ünlü bir iş adamı tarafınca satın alınmış ve sonrasında tesis inşa edilmiş.

Dikili teknelerinin bazıları Kalem Adası’nda mola verirken bazıları da burayı paralel olarak geçip Garip Adası’nda mola veriyor. Her iki ada da görsel açıdan müthiş. Deniz desen zaten efsane. Adaya ulaşım için tekne turu en kolay yol ya da karadan otelin sahip olduğu tekne ile adaya ulaşılması mümkün. Kalem Adası’nın haritadaki konumu burada.

Garip Adası

garip adası

Dikili tekne turunun en güzel rotası nere deseler direkt cevabım Garip Adası olur. İsminin Garip olmasına bakmayın adanın ve denizin güzelliği her yere taş çıkartır. Sadece İzmir’in değil Ege ve Adriyatik Denizi’nin en iyi koyları arasına girer. Eminim çok seveceksiniz.

Garip Adası’nda denizin üstü kadar altı da çok güzel. Yanınıza muhakkak şnorkel alın. Denizin altını görmeden dönerseniz üzülürsünüz.

Garip Adası’na tekne turu dışında Bademli İskelesi’nden kalkan küçük teknelerle de ulaşabiliyorsunuz. Bu tekneler 6 kişilik. Tekne sahibi ile anlaşıp civarda tur için de anlaşabilirsiniz. Pazarlık yapmayı unutmayın. Bu yolu kullanacaksanız her açıdan tedarikli olmanız lazım.

Garip Adası’nın konumu burada.

Akvaryum Koyu

Deniz güzel olunca ve bir koya isim bulunamayınca orası Akvaryum Koyu oluyor. Türkiye’de bu isimle sanırım 40-50 koy vardır. Dikili’deki Akvaryum Koyu, Garip Adası’nda yer alıyor. Yani Garip Adası eşittir Akvaryum Koyu diyebiliriz.

Deniz burada gerçekten isminin hakkını veriyor. Turkuaz rengi oldukça berrak bir deniz. Tam şnorkelle dalış yapmalık. Deniz suyu oldukça serin. Yazın vücudunuzdan cıss sesi gelebilir. Bu bölgede deniz genel olarak serin bilginiz olsun. Ama insanı çivi gibi yapıyor. Soğuk sudan korkmayın. Deniz şifadır.

Dikili tekne turları genel olarak Garip Adası’nda Akvaryum Koyu’nda duruyor. Burayı da diğer yerler gibi çok seveceksiniz. Yaklaşık 45-60 dakika yüzme molası sonrası istikamet Hanımın Koyu’na.

Hanımın Koyu

hanımın koyu

Dikili tekne turunda son durağımıza geldik. Dönüş güzergahında olan Hanımın Koyu diğer koylar gibi güzel bir koy. Buranını ismini sanırım eşini çok seven bir erkek vermiş olmalı. Üstün de benim adımı bir koya verdi Google Maps’te ama hala kabul edilmedi.😂 Şaka bir yana koy ismini bölgedeki kokulu otlardan birinden alıyormuş.

Hanımın Koyu’nda deniz oldukça sakin. Kara yolu ile buraya ulaşım yok. Deniz resmen huzur veriyor. Beyaz kumlarla deniz o kadar güzel ki hiç sudan çıkasınız gelmiyor.

Tekneler burada biraz daha fazla mola veriyor. Çünkü bu koyda Kil Banyosu yapıyorsunuz. Koyun kıyısında bulunan killi toprakta insanlar peeling yapıyor. Kili vücudunuza sürüp kurumasını bekleyin ve sonra temizleyin. Şifa olsun.😊Lakin biz gittiğimizde kil yapmak isteyen 100 kişi olduğunu görünce kalsın dedik.

Özel mülk olan Hanımın Koyu’nda bir zeytin işleme tesisi bulunuyor. Karadan koya ulaşım yok. Ulaşım için tekne turu şart. Konum burada.

Hanımın Koyu ile birlikte Dikili tekne turunun sonuna geldik. 10. Yıl Marşı ile sahile kadar yol aldık. Saat 18.15 gibi Dikili merkeze ulaştık. Turdan oldukça memnun kaldık. Dikili’ye gelirseniz bu tekne turunu %100 tavsiye ediyoruz.

Dikili Tekne Turu rezervasyonu için Whatsapp’tan firma ile iletişime geçebilirsiniz. Müsaitlik durumu için tur tarihini, tura kaç kişi katılacağınızı söyleyin yeter. Müsaitlik varsa rezervasyon hemen alınıyor ve teyit için aranıyorsunuz. Tüm detayları telefondan kolayca öğrenebilirsiniz. Ayrıca bu numaradan hem günübirlik dolmuş tekne, hem günübirlik özel tekne kiralama hem de konaklamalı tekne turu için bilgi alabilirsiniz.😊 Telefon/Whatsapp: 05304353627

Dikili Günübirlik Tekne Turu Rotaları

Dikili Günübirlik Tekne Turu Rotaları

Dikili tekne turu rotaları genel olarak aynı güzergah üzerinde yapılıyor. Yani Dikili merkezden kalkan tekneler ayrı ayrı rotalara gitmiyor. Güzergahta özellikle Dikili’nin güney tarafındaki koylar bulunuyor. Dikili’nin kuzey tarafında Sarımsaklı Plajı gibi popüler yerler var. Tekneler daha bakir olan güney tarafını tercih ediyor. Güney tarafta yer alan Garip Adası ve Kalem Adası zaten başlı başına yetiyor. Aşağıda Dikili tekne turlarının genel olarak ziyaret ettiği koyları bulabilirsiniz. Tur esnasında bu koyların sıralaması tekneden tekneye değişebilir.

Dikili Tekne Turunda Gidilen Koylar

  1. Küçük Zindancık Koyu
  2. Killik Koyu
  3. Pissa Koyu
  4. Bademli Ilıca Koyu
  5. Kalem Adası
  6. Garip Adası
  7. Akvaryum Koyu
  8. Hanımın Koyu

Dikili Tekne Turu Fiyatları 2024

dikili koyları ve plajları

Dikili Tekne Turu Fiyatları 2024 ? Dikili’de günübirlik tekne turu fiyatları firmadan firmaya değişiyor. 2024 yılı için Dikili tekne turunun fiyatları 600-700 TL arasında değişiyor. 0-6 yaş ücretsiz, 6-11 yaş için ise %50 indirimli ücret alınıyor. Son zamanlarda her şeye zam geldiği için fiyatlar da yakın zamanda değişebilir. Ödediğiniz ücrete öğle yemeği dahilken içecekler dahil değil.

Dikili Tekne Turu Saatleri

Dikili Tekne Turu Saatleri ? Dikili’de tekne turları koyların Dikili’ye yakın olmasından dolayı biraz geç başlıyor. Aslında turların biraz geç başlaması hem sıcaklık açısından hem kahvaltıyı rahat yapma hem de uzak yerlerden Dikili’ye gelme açısından avantajlı bir durum. Dikili tekne turları genel olarak saat 11.00’da başlıyor ve akşam üzeri 18.30’da sona eriyor. Tur yaklaşık 7-8 arası sürüyor ve 4 ya da 5 koyda ortalama 45-60 dakika arası yüzme molası veriliyor. Hem sadece tekne ile gidilen koyları görme hem ücretsiz yemek açısından tekne turuna katılmak oldukça mantıklı bir seçenek.

Günübirlik Tekne Turlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tekne turları güzel ama tabi bazen teknede istenmedik kazalar yaşanabiliyor. Biz onlarca tura katıldık ve bazen kayma, düşme gibi olaylara şahit olduk. Bu kazalar genelde çok gaza gelen insanların başına geliyor. Dolayısıyla sakin kalmak ve tedbir almak oldukça önemli. Bu güzel aktiviteyi sorunsuz geçirmek için aşağıda saydığım hususlara dikkat etmeniz lazım. Bu saydığım maddeler tecrübelere dayanıyor.

Tekne Turlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler:

  1. Yanınıza güneş kremi almayı unutmayın. Mümkünse yüksek faktörlü bir krem olmasına özen gösterin.
  2. Güneş sonrası vücudunuz için nemlendirici krem alabilirsiniz.
  3. Güneş gözlüğü, parmak arası terlik ve deniz ayakkabısı almayı unutmayın.
  4. Deniz altını görmek istiyorsanız şnorkel alabilirsiniz.
  5. Havlu, şapka, mayo ve şortu söylememe gerek yok herhalde.
  6. Teknenin yüksek yerlerinden denize direkt atlamayın. Ne yazık ki ayağı kayıp düşenleri çok gördük.
  7. Denizden çıkarken ayağınız ıslak olacağından kaymamak için bastığınız yere dikkat edin.
  8. Bazı tekneler kıyıya sıfır yanaşmadığından sahilde telefonunuzla fotoğraf çekmek isterseniz yanınıza su geçirmeyen kılıf alabilirsiniz.
  9. Dalgadan dolayı mide bulantısı ya da baş dönmesi için ilaç alabilirsiniz.
  10. Bulunduğunuz yerden teknenin konumuna araç ile gelecekseniz aracınızı güvenli bir yere park etmeniz oldukça önemli. Tekne turu sonrasında sürpriz ile karşılaşmayın.
  11. Özel eşyalarınız için ayrı özel bir çanta getirmeniz faydalı olacaktır.
  12. Mümkünse alyans takmadan tura katılın.
  13. Yüksek sezonda doluluk oranlarından dolayı önceden rezervasyon yapmanızda fayda var.

Tekne turunda yanınıza almanız gereken eşyalar yazım da var tabiki. Bu liste için sizi Tekne Turuna Giderken Yanınıza Almanız Gerekenler Listesi başlıklı yazıma göz atabilirsiniz.

Dikili Tekne Turu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Dikili tekne turu nereden kalkıyor?

Dikili günübirlik tekne turları Dikili merkezde Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın yanında bulunan alandan kalkıyor. Araç ile kalkış alanına gelecekseniz yakın sokaklara ya da ücretli otoparka aracınızı park edebilirsiniz.

Dikili tekne turu ne kadar sürüyor?

Dikili tekne turları genel olarak sabah 11:00’da başlayıp öğleden sonra 18:30’da bitiyor. Yani tur yaklaşık 7-8 saat sürüyor. Ortalama 4 ya da 5 koya gidiliyor. Hava durumuna göre saatlerde değişiklik olabilir.

Dikili günübirlik tekne turu fiyatları ne kadar?

2024 yılı için Dikili günübirlik tekne turlarının fiyatı kişi başı 600-700 TL arasında değişiyor. Yalnız şu anki enflasyonik durumdan dolayı tekne turları 1000 TL olursa şaşırmam.

Dikili tekne turu fiyatına neler dahil neler dahil değil?

Dikili tekne turlarında ödediğiniz ücrete öğlen yemeği dahil. Fakat içecekler tur ücretine dahil değil. Bazı tekneler çay ya da meyve ikramı yapabiliyor.

Dikili’de ne zaman denize girilir?

Dikili’de denize tabi ki yaz aylarında girilir. Dikili konum olarak Muğla ve Antalya’ya göre daha kuzeyde olduğundan deniz suyu daha soğuk. Yazın sıcağında Dikili’nin muhteşem koylarında denize girmek çok keyifli.

Dikili deniz suyu soğuk mu?

Dikili’de deniz suyu genel olarak soğuk. Fakat şunu belirteyim yazın aşırı sıcaklarda bu soğuk su çok iyi gidiyor. Resmen çivi gibi oluyorsunuz. Bahar aylarında su iyice soğuk olacağından çok fazla tavsiye etmem ama yazın su resmen ilaç gibi. Soğuk sudan çekinmeyin. Vücuda çok iyi geliyor.

Dikili’de tekne turu tavsiyesi ve deneyimi yazımın sonuna geldik. Tekne turu ve Dikili hakkında sormak istediğiniz herhangi bir soru varsa aşağıda yorum yaparak bana ulaşabilirsiniz. 24 saat içinde dönüş sağlarım. Masmavi rotalarda görüşmek üzere. 😊

Cevap Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.