Kos Adası Gezilecek Yerler | En Güzel 26 Yer | Haritalı
Yazıma çok iddialı biri giriş yapmak istiyorum. Kos Adası bizden sorulur diyorum neden mi ? Kos adası, neredeyse ikinci evimiz gibi oldu çünkü burada tam tamına 3 ay gibi uzun bir süre kaldık. Üstün’ün iş durumu nedeniyle koca bir yılın çeyrek kısmını Kos Adası’nda geçirmiş, Kos’un kaldırım taşlarını ezberlemiş biri olarak bu yazıyı hazırlıyorum. Kos Adası gezilecek yerler listem dolu dolu. Dolayısıyla tüm detaylarıyla Kos’a hakim olacağınız bir yazı sizi bekliyor.
Kos gezilecek yerler listesine geçmeden önce gezi planlarınız için size kolaylık olması açısından Kos Adası nerede, Kos Adası’na nasıl gidilir, Kos Adası’nda Nerede Kalınır, Kos Adası için vize gerekli mi, Kos Adası nasıl bir yer, Kos’ta araç kiralamaya gerek var mı, Kos şehir içi ulaşım nasıl gibi sorulara cevap vermeye çalışacağım.
Kos Adası Nerede ?
Kos Adası Yunanistan’ın 12 adalar vilayetine bağlı adalardan biri. Adanın bir ucundan diğer ucuna uzaklık 45 km. Ada o kadar Bodrum’a yakın ki Bodrum’un Akyarlar Mahallesi rahatlıkla Kos merkezden görünüyor, hatta insanlar Kos’tan karşı kıyıya bakınca Akyarlar’ı genelde Bodrum merkez sanıyor. Bodrum merkez ile Kos Liman arası uzaklık yaklaşık 20 km. Bodrum demişken detaylı hazırladığım Bodrum Gezilecek Yerler listemin bağlantısı da burada. (https://bujuyollarda.com/bodrum-gezilecek-yerler/)
Kos Adası’nın asıl adı aslında İstanköy. Bu adalar bir zamanlar bizimken hepsinin Türkçe adı vardı.😥 Kos ismi ada Yunanlılara geçtikten sonra kullanılmaya başlanılmış. Adanın eskiden Osmanlı Devleti toprağı olmasından dolayı adada 3000’e yakın Yunanistan vatandaşı olmuş Türk yaşıyor. Türkler genelde Kos merkeze yakın Platani Köyü’nde ikamet ediyor. Toplam alanı 287,2 km² olan Kos Adası’nın nüfusu ise 50 bin civarında. Tabi bu rakam yazın turizmden dolayı oldukça artıyor.
Kos Adası’na Nasıl Gidilir ?
Kos Adası’na deniz yolu ile ulaşım
Kos Adası’na gitmenin en pratik yolu Bodrum’dan ya da Turgutreis’ten kalkan feribotlarla adaya geçmek olacaktır. Bodrum’da yaz kış her ay Kos’a her gün düzenli seferler yapılıyor. Kışın ise belli aralıklarla daha seyrek şekilde seferler var. Bodrum merkezden sabah 09:15’da kalkan feribotlar Kos’tan akşam 17:15’te Bodrum’a dönüş yapıyor. Adaya ister günübirlik gidebilirsiniz isterseniz adada daha fazla kalacak şekilde gidip gelme imkanınız var.
Gelelim Bodrum-Kos feribot ulaşımının detaylarına. Bodrum – Kos arası deniz yolu ulaşımını sağlayan firmalar genel itibariyle Türk firmaları ve firmaların feribotları Bodrum’da iki ayrı limandan kalkış yapıyor. Bu limanlar Bodrum Kalesi’nin hemen yakınında olan Kale Limanı, diğeri de Bodrum’un İçmeler mevkiinde bulunan Yeni Liman. İnternetten online feribot bileti aldıysanız feribotun kalkacağı limanı iyi kontrol edin zira feribotu kaçırma durumunuz olabilir. Bodrum’un dar sokaklarında liman aramakla uğraşmayın !
Bodrum – Kos bilet fiyatları, günübirlik gidip gelmenize ve feribotun hız durumuna bağlı olarak değişebiliyor. Günübirlik git gel yaparsanız aynı firmayla biletiniz oldukça ucuza geliyor. Kos’ta yine 1 günden fazla kalacaksanız ve aynı firmadan gidiş dönüş bileti alırsanız yine daha uygun maliyetle bilet alma imkanınız mevcut. Bu arada yetişkinler dışında 6-12 yaş çocuklar için %50 indirimli, 0-6 yaş bebekler için cüzi bir miktar alınıyor.
Kos Adası’na hava yolu ile ulaşım
Kos’a nasıl gidilir sorusunun diğer bir cevabı da tabi ki uçak ile ulaşım. Türkiye’den direkt sefer olmasa da Atina aktarmalı Kos’a ulaşabilirsiniz. Kos Havalimanı adanın orta taraflarında olduğu için konaklayacağınız yere araba kiralayarak ya da otobüsle geçebilirsiniz. Belediye otobüsleri için bu sitedeki zaman çizelgesinden detaylı bilgi elde edebilirsiniz. (https://ktel-kos.gr/)
Ayrıca ucuz uçak bulmak için bu yazıma göz atabilirsiniz.
Kos Adası’nda Nerede Kalınır ?
Kos alan olarak büyük bir ada değil. Toplamda 2-3 gün içinde araç kiralayarak adanın neredeyse her yerini gezebilirsiniz. Kos’ta oteller genel olarak Kos merkez ve merkezin çevresine kümelenmiş durumda. Bana göre Kos’ta kalacaksanız merkezde bir otel bulmanız en mantıklı seçenek olur. Dediğim gibi ada alan olarak küçük olduğu için merkezden diğer yerlere gidip tekrar gün içinde merkeze dönebilirsiniz. Kos merkezde şehir oteli diyebileceğim yerlere alternatif olarak Lambi Plajı ve Psalidi Plajlarına yakın otelleri tercih edebilirsiniz. Bu plajlara yakın oteller konfor açısından çok daha lüks.
Kos merkeze alternatif olarak Tigaki-Marmari bölgesi, Kardemena Bölgesi ve adanın en uç kısmı olan Kefalos Bölgesi’ndeki otelleri tercih edebilirsiniz. Bu yerler merkeze göre daha sessiz ve sakin. Fiyat açısından da daha uygun. Özellikle Kefalos doğa ve deniz açısından çok güzel bir yer. Kefalos’un denizine bayılmıştık. Kos’ta gözlerden uzak tatil için bu bölgeleri tercih edebilirsiniz.
Kos Adası Otel Bölgeleri
- Kos Merkez Otelleri
- Lambi Plajı ve Psalidi Plajları Otelleri
- Tigaki-Marmari Otelleri
- Kardemena Otelleri
- Kefalos Otelleri
Kos Adası otel önerilerim ve rezervasyon bağlantıları için Kos Adası’nda Nerede Kalınır yazıma muhakkak göz atın. Adanın her noktasından önerilerimi bu yazımda bulabilirsiniz.
– Kos Adası’nda Nerede Kalınır ? En Güzel 23 Otel Önerisi
Kos Adası İçin Vize Gerekli mi ?
Kos Adası Yunanistan’a bağlı bir ada olduğundan buraya vize gerekiyor. Vize için burada 2 alternatifiniz var. Ya Schengen Vizesi ya da Kapı Vizesi alarak Kos’a giriş yapabilirsiniz. Kapı vizesi ilgili detayları bu https://bujuyollarda.com/yunanistan-kapi-vizesi/ bağlantımda bulabilirsiniz. Bana göre kapı vizesindense Schengen vizesi almak çok daha iyi. Bu arada hemen belirteyim pandemi döneminde Yunanistan’a giriş-çıkış konusunu iyi araştırmalısınız !
Kos Adası Nasıl Bir Yer ?
3 ay kaldığımız ve evimiz olarak benimsediğimiz Kos Adası her yeri ile gerçekten çok güzel bir yer. Plajları, restauranları, köyleri ve enfes havası ile Kos Adası bizi çok memnun etti. Adada genel itibariyle hiç bir sorunla karşılaşmadık. Kos’ta her şey olması gerektiği gibi. Sakinlik, huzur arıyorsanız ve üstüne güzel bir tatil yapmak istiyorsanız Kos Adası sizi mutlu edecektir.
Kos Adası’nda Araç Kiralamaya Gerek Var mı ?
Kos Adası’na günü birlik gelecekseniz bence araç kiralamaya gerek yok. Aşağıdaki haritada göreceğiniz üzere ada merkezinde gezilecek yerler birbirine çok yakın konumda. Sadece Asklepion Antik Kenti ve Platani Köyü biraz şehir merkezi dışında kalıyor. Buralara da gitmek isterseniz otobüs ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
Ada merkezinin dışına çıkmak isterseniz ve adaya günü birlik gelmediyseniz araç kiralayabilirsiniz. Hatta araç kiralamanız zaman tasarrufu açısından mantıklı olacaktır. Kos merkezde araç kiralayabileceğiniz yerler mevcut. Biz adada bulunduğumuz süreçte ”Kos Executive Car” isimli yerden araçları kiraladık. Sahibi Gerasimos çok yardım sever ve iyi bir insandı. Araç kiralama noktasında burayı tavsiye edebilirim.
Kos Adası Şehir İçi Ulaşım
Kos Adasında şehir içi ulaşım oldukça basit çünkü ada zaten küçücük. Adaya günübirlik gelecekseniz muhtemelen vaktinizi merkezde geçirirsiniz. Bunun dışında aşağıda anlattığım ve Kos merkeze uzak olan yerlere otobüs ya da kiralık araç ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Kos adası şehir içi ulaşımda kullanılan otobüslerin kalkış yeri ve zaman çizelgesi için bu bağlantıdan bilgi alabilirsiniz.
Kos Adası’nda Ne Yenir ?
Mevzu bahis Ege’de bir ada olunca ne yenir sorusunun cevabını genel olarak deniz ürünleri oluşturuyor. Eee Kos’ta da bu ürünlerin hakkını veren güzel mekanlar yok değil. Deniz ürünlerine ek olarak bu ürünlerden hoşlanmayanlar için alternatifler yerler de var. Ben et, balık yemem diyorsanız en temizinden bir bol zeytinyağlı Greek Salad yemeniz iyi olur. Biz Kos Adası’nda 3 ay kaldığımızdan buradaki mekanları deneyimle fırsatımız bol bol oldu. Aşağıda Kos’ta Ne, Nerede Yenir yazımda Kos mekanlarının detaylarını bulabilirsiniz.
Kos Adası Gezilecek Yerler Haritası
Kos Adası Gezilecek Yerler Haritası (Harita üzerinde zoom yapabilirsiniz, numaraların üstüne tıklayabilirsiniz.)
Kos Adası Gezilecek Yerler Harita Sıralaması:
- Neratzia Kalesi
- Hipokrat Çınar Ağacı
- Cezayirli Hasan Paşa Camii
- Eleftherias Meydanı
- Kos Belediye Pazarı
- Defterdar İbrahim Paşa Camii
- İstanköy Arkeoloji Müzesi
- Agia Paraskevi Kilisesi
- İstanköy Antik Agora
- Casa Romana Evleri
- Roman Odeon of Kos
- Lambi Beach
- Therma Beach
- Platani Köyü
- Asklepion Kos
- International Hippocratic Foundation
- Wine Roads
- Zia Köyü
- Marmari ve Tigaki Plajları
- Mastihari
- Antimachia Castle
- Kardamaina
- Kefalos
- Agios Stefanos Beach
- Camel Beach
- Paradise Beach
Kos Adası Gezilecek Yerler
Bodrum’a çok yakın konumda olan Kos Adasında Gezilecek Yerler Listesi aşağıdaki gibi. Genel olarak sizler için tüm yerleri yazmaya çalıştım. Bu yerleri yazarken haritadaki yakınlık konumlarına göre sıra yapılmıştır. Yani her şey sizin kolayca gezi planını çıkarmanız için dizayn edilmiştir.:)
Kos, içinde tarih, doğal güzellikler, mis gibi bir deniz, birbirinden güzel plajlar ve alışveriş yapabileceğiniz güzel sokakları barındıran bir ada. Kos aynı zamanda tıbbın babası olan Hipokrat’ın da memleketi. Burada vaktinizi dolu dolu geçirip huzur içinde Türkiye’ye dönebilirsiniz. Kos Adası gezilecek yerler listemize Neratzia Kalesi ile başlıyoruz.
Neratzia Kalesi (Neratzia Castle)
Bir diğer adı Şövalyeler Kalesi olan Neratzia Kalesi, Saint John şövalyeleri tarafından inşa edilmiş daha sonra 1380 yılında Osmanlı saldırılarına karşı 4 kule daha eklenerek bugünkü halini almış. 1523’te Osmanlılar kaleyi ele geçirmiş ve 1912’ye kadar himayelerinde tutmuşlar. Neratzia Kalesi 2017 yılında yaşanan depremden dolayı kalıcı olarak kapalı. Çünkü Yunan hükümetinin burayı yapacak bütçesi yok. Kale kapalı olsa da siz kalenin giriş kapısına giden köprüde fotoğraf çekilmeyi ihmal etmeyin.:) Konum burada.
Hipokrat Ağacı
Hipokrat Ağacı, konum olarak Neratzia Kalesi’nin girişinin hemen önünde bulunuyor. Bu yaşlı çınar ağacının altında tıbbın öncüsü Hipokrat’ın öğrencilerine ders verdiğine inanılıyor. Ağacın etrafı demir parmaklıklarla çevrili ve burada küçük de bir çeşme var. Buradaki ağaçların gölgesinde serinlemek bizim için büyük keyifti. Hipokrat Ağacı’nın konumu burada.
Cezayirli Hasan Paşa Camii
Hipokrat Ağacı’nın hemen yanında göreceğiniz Gazi Hasan Paşa Cami adını aldığı Cezayirli Gazi Hasan Paşa Cami tarafından 1786’da yaptırılmış. Cami kesme taştan yapıldığı için mimarisi oldukça güzel duruyor. Fakat ne yazık ki Cami 2017 Kos depreminden cami ciddi zarar görmüş. Caminin hemen yanında bir aslan heykeli göreceksiniz. Bu aslan heykeli, zamanında ABD’yi haraca bağlayan Gazi Hasan Paşa’nın evcilleştirip yanında dolaştırdığı aslana ithafen yaptırılmış. Heytttt beeee.:) Konum burada.
Eleftherias Meydanı (Eleftherias Square)
Kos adası gezilecek yerler listemize Eleftherias Meydanı ile devam ediyoruz. Diğer adı Özgürlük Meydanı olan Eleftherias Meydanı Kos’un en merkezi noktası. Meydanın bir tarafında Belediye Pazarı (Agora), bir tarafında Defterdar Cami, bir tarafında Kos Arkeoloji Müzesi bulunuyor. Oldukça geniş bir alana sahip olan bu meydanda biraz soluklanıp Kos’un meşhur içeceği olan frappenin tadına bakabilirsiniz. Meydanın konumu burada.
Kos Belediye Pazarı
Belediye Pazarı deyince aklınıza bizdeki pazarlar gelmesin. Bizim kültürümüze ait çakma şeyleri burada bulabilirsiniz. Baklava, kadayıf falan… Bu ürünler paket içerisinde satılıyor, üzerine bal döküp yiyorsunuz. Yiyebilirseniz tabiki. Bu durum Antep baklavasına hakarettir. Sonra vay efendim baklava bizim mi Yunanlıların mı 🙂 Şaka bir yana Kos Belediye Pazarından hediyelik eşya, yöresel ürünler, alkol, meyve sebze gibi çeşit çeşit ürünler alabilirsiniz.
Defterdar İbrahim Paşa Camii
Eleftherias Meydanında bulunan Defterdar İbrahim Paşa Cami, Osmanlı zamanında 1724 yılında İstanköy Maliye Müdürü İbrahim Paşa (Defterdar İbrahim Paşa) tarafından yaptırılmış. Ne yazık ki 2017 yılında Kos’ta yaşanan depremde burası da çok fazla zarar görmüş. Bu güzel Osmanlı Camisi 2017 Kos depremi öncesine kadar ibadete açıkken bu depremden sonra ne yazık ki ibadete kapatılmış. Caminin kendisi ve şadırvanının hali içler acısı. Umarım bir gün restore edilir. Konum burada.
İstanköy Arkeoloji Müzesi
Kos Adasında bastığınız her yer tarih, her yer kültür desek abartmış olmayız. Merkezde gezerken karşınıza birçok antik kalıntı çıkacak. İşte bu antik kentlerden çıkarılanlar Eleftheria Meydanında bulunan Kos Arkeoloji Müzesinde sergileniyor. İki katlı olan müzenin ilk katında heykeller (vahşi doğa ve av tanrıçası Artemis, şarap tanrısı Dionisos) ve mozaikler bulunuyor. İkinci katında ise takılar, sikkeler, seramikleri görebilirsiniz. Kos Arkeoloji Müzesi giriş ücreti 6 Euro. Müze pazartesi günleri kapalı. Diğer günlerde sabah 08.00-20.00 saatleri arası müzeyi ziyaret edebilirsiniz.
Konum burada.
Agia Paraskevi Kilisesi
Eleftheria Meydanı’nın hemen arkasında göreceğiniz Agia Paraskevi Kilisesi’si 2017 yılı Kos depreminde ciddi hasar görmüş. Öyle zarar görmüş ki kilisenin kolanları yerlere düşmüş, sıvaları etrafa saçılmış. Kilise şu an ziyarete kapalı. Ne zamana açılır bilinmiyor. Konum burada.
Dip Not: Yunanistan’da genelde kiliselerin girişinde göreceğiniz sarı bayrak Bizans Bayrağı’dır bilginiz olsun.
İstanköy Antik Agora
Kos Adası antik dünyada önemli bir yere sahipmiş. Bunu adayı gezerken anlıyorsunuz. Her yerden tarih fışkırıyor. Bu antik kalıntılardan biri de Antik Agora. Agora maalesef günümüze kadar pek sağlam gelememiş. Antik çağlarda adanın ticaret ve sosyal merkezi olarak kullanılan Antik Agora Kos merkezde bulunuyor. Agoranın birden fazla girişi var ve giriş ücretsiz. Konum burada.
Casa Romana (Roma Evleri)
Yakın zamanda oldukça ciddi bir restorasyon geçiren Casa Romana Evleri Roma döneminde yaşayan zengin bir aileye ait 36 odalı bir villaymış. Burası Roma uygarlığının gündelik yaşamı ve mimari anlayışı hakkında bilgi edinmenizi sağlayan bir mekan.
Casa Romana, Kos merkezin biraz dışında ama yürünebilecek mesafede yer alıyor. Pazartesi günleri kapalı, diğer günlerde 08.00-20.00 arası açık. Roma evlerinin giriş ücreti kişi başı 6 Euro. Konum burada.
Roman Odeon of Kos
Casa Romana’nın bulunduğu cadde üzerinde olan Roman Odeon yaklaşık 750 kişilik mini bir antik tiyatro. Bu tiyatro zaman zaman konserlere ve resim sergilerine ev sahipliği yapıyormuş. Tiyatroya giriş ücretsiz ve merkezden buraya rahatlıkla yürüyebilirsiniz. Bir de şansınıza eğer açıksa tiyatronun altındaki odaları da gezebilirsiniz. Biz gezmiştik ve oldukça gizemli gelmişti. Konum burada.
Lambi Plajı (Lambi Beach)
Kos merkezde denize girmek isterseniz aklınıza ilk Lambi Plajı gelsin. Lambi’de ister buradaki işletmelerden faydalanabilirsiniz isterseniz de kendi imkanlarınızla denize girebilirsiniz. Dediğim gibi Lambi Plajı merkeze oldukça yakın, yürüyerek ve bisikletle çok rahat gidebileceğiniz bir yer. Denizi çakıl ve berrak. Misler gibi balıklarla yüzebilirsiniz. Biz Kos’ta kaldığımızda her fırsatta buraya gidiyorduk. Bir gün denize girdiğimizde yağmura yakalandık ama çok efsane bir durum olmuştu. Yağmur çiselerken denize girmek çok ama çok keyifli.:) Lambi Plajı’nın konumu burada.
Therma Plajı (Therma Beach)
Evettt yavaş yavaş Kos merkezin dışına çıkmaya başlıyoruz. Therme Plajı, Kos Merkeze 12 km uzaklıkta yer alıyor. Biz bisiklet kiralayarak gidip döndük ancak yolun belli bir kısmından sonra bisiklet yolu bitiyor ve ana yolda arabaların yanından ilerliyorsunuz. Hele bir de yokuşlar başladı mı vay halinize. Yani buraya otobüsle ya da araba ile gitmenizi öneriyoruz. Doğal havuz gibi taşların çevrelediği alandan termal kaynak çıkıyor ve su kükürtlü. Kokusu ilk etapta rahatsız etse de sonra kısmen alışıyorsunuz.
Yazın öğlen sıcağında bu suya girmek ne kadar mümkün olur onu bilemiyorum. Çünkü su ayaklarımın bile dayanabileceğinin çok üstünde sıcaktı. Buradan çıkıp denizin serin sularında vücuda şok etkisi yaratmak da mümkün. Therme’ye gelirken yanınıza bol su ve yiyecek almanızı öneririm. Burada işletme bulunmuyor. Therme Plajı’nın konumu burada.
Platani Köyü (Türk Mahallesi)
Yukarıda bahsettiğim gibi Kos’ta yaşayan yaklaşık 3000 civarında yerleşik Türk var. Türkler eski adı Germe olan Platani Köyü’nde ikamet ediyor. Platani Köyü, Kos merkeze 3 km uzaklıkta bulunuyor. Yürümeyi seviyorsanız buraya yürüyerek ya da bisikletle gidebilirsiniz. Yol üzerinde bizim dikkatimizi çeken 2. Dünya Savaşından kalma Yahudi mezarlığına ve Osmanlı döneminden kalma mezarlığı ziyaret edebilirsiniz.
Gezginler Platani Köyünü burada bulunan Türk restoranlarından dolayı ziyaret ediyor. Kos’ta genel olarak restoranlar deniz ürünü servis ediyor. Deniz ürünlerini sevmeyen ve Türk mutfağından vazgeçemeyenlerdenseniz Platani Köyünde bulunan Türk restoranlarında yemek yiyebilirsiniz. Restoranlarla ilgili detaylı bilgiyi aşağıda ”Kos Adası’nda Ne Yenir” kısmında yazacağım.
Asklepion Antik Kenti
Kos Adası gezilecek yerler içinde antik yapılar önemli yer kaplıyor. Bunlardan en önemlisi de Asklepion Antik Kenti. Asklepion antik kenti antik çağlarda tıp merkezi olarak kullanılan bir yermiş. Adını tıp ve sağlık tanrısı Asklepios’tan alıyormuş. Günümüzde eczacılığın simgesi olan asaya sarılmış yılan Asklepios’a aitmiş. Yılandan çok korkarım ama mübarek hayvan şifalı otları içgüdüsel olarak bulabiliyormuş. Tıbbın babası Hipokrat burada eğitim almış. Kos’u panoramik olarak gören Asklepion, merdivenlerle ayrılmış 3 kısımdan oluşuyor.
Platani köyünden yaklaşık 2 km uzakta olan Asklepion’a yürüyerek, bisikletle ya da Kos Merkezden kalkan otobüslerle gidebilirsiniz. Giriş ücreti 8 Euro. Burası haftanın her günü akşam 19:30’a kadar açık. Konum burada.
International Hippocratic Foundation
International Hippocratic Foundation tıp biliminin babası, filozof, bilim adamı, yazar ve doktor olan Hipokrat ile ilgili birçok şeyi bulabileceğiniz bir yer. Burası içerisinde eski dönem tedavi yöntemleri, alternatif tıp ilaçları, Hipokrat’ın botanik bahçesi, eski tıp kitaplarının olduğu ilginizi çekebilecek güzel bir müze. Müzede tıp fakültelerinden gelen hocaların ve öğrencilerin ders işlediği sınıflar, konferans salonları ve toplantı odaları da bulunuyor.
Biz müzeyi çok sevdik, faydalanamadığımız tek alan botanik bahçe oldu. Her bir ağacın, bitkinin yanında küçük tabelalar var. Üstlerinde silinmiş de olsa isimleri yazıyor, bir de telefondan okuttuğunuzda sizi bilgilendirmesi için Qr kodlar var. Ancak yönlendirilen sitelerin çoğu çalışmıyordu.
Hipokrat Vakfı, Asklepion’a çok yakın bir yerde bulunuyor. Konum için buraya tıklayabilirsiniz. Müze haftanın her günü saat 09.00 da açılıp 18.00 de kapanıyor. Giriş ücreti 6 Euro.
Şarap Fabrikaları (Wine Roads)
Kos merkezden çıkıp adanın güney tarafına doğru yol aldığınızda Wine Roads tabelalarını göreceksiniz. Yol üzerinde birçok şarap evi var. Bu şarap evlerinden herhangi birini seçip ziyaret edebilirsiniz. İşletmeciler içeride size imalathanelerini tanıtıyorlar ve şarap tadımı yapabiliyorsunuz. Dilerseniz bir şişe şarap açtırıp üzüm bağları manzaralı şarabınızı yudumlayabilir ya da buradaki şaraplardan satın alabilirsiniz.
Zia Köyü
Kos adası gezilecek yerler listemizde en güzel yerlerden birine geldik. Zia Köyü, konum olarak her ne kadar wine roads’tan sonraki ilk rota olsa da ben burayı adanın güney kısmını gezdikten sonra dönüşte gün batımı için en sona saklamanızı öneriyorum. Adada 3 ay yaşamış, altını üstüne getirmiş bir çift olarak en sevdiğimiz yer Zia Köyü oldu. Alışveriş yapabileceğiniz hediyelik dükkanları, birbirinden şirin kafeleri, nefis panoramik manzarası, şahane gün batımıyla Zia Köy size istediğiniz bir çok şeyi veriyor. Köyün devamında trekking yapmak isterseniz çıkabileceğiniz Dikeos Zirvesi bulunuyor. Burayı kesinlikle iyi değerlendirin.
Marmari ve Tigaki Plajları
Marmari ve Tigaki plajları ikiz kardeş gibiler. Aralarında ise küçücük bir göl var. Plajların ikisinde de sahil kumlu. Burada şezlong ve şemsiye kiralama imkanı mevcut. Dilerseniz su sporları da yapabilirsiniz. Alternatif etkinlikler arayanlar için bu iki plaja yakın go-kart ve at binebileceğiniz bir çiftlik bulunuyor. Sahilde atlarla gezmek, fotoğraf çekinmek isterseniz buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz. (https://horseridingkos.wixsite.com/horseridingkos)
Mastihari Köyü
Tigaki ve Marmari benzeri bir plajı, bir şeyler yiyip içebileceğiniz kafeleri olan bir yer Mastihari Köyü. Kos merkeze 22 km uzaklıkta bulunan Mastihari’nin plajları kum ve oldukça güzel. Biz burayı sadece görüp geçmeyi tercih ettik çünkü çakıl deniz sevdiğimiz için kendimizi Kefalos’a sakladık.:) Konum burada.
Antimachia Kalesi (Antimachia Castle)
Antimachia Kalesi yol üstünde uğrayabileceğiniz bir kale. Büyük surları ve manzarası oldukça ilgi çekici. Kalenin içerisinde iki tane küçük kilise var. Kale oldukça bakımsız ve kendi haline bırakılmış. Vaktiniz varsa burayı da ziyaret edebilirsiniz. Buraya ulaşım için araba şart belirteyim. Konum burada.
Kardamaina
Kardamaina Köyü, Kos’un kafa dinlemelik kasabalarından biri. Kos şehir merkezine 28 km uzaklıkta yer alıyor. 1800 kişilik nüfusa sahip olan kasaba bir zamanlar küçük bir balıkçı köyü iken bugün İstanköy’ün en turistik yerleşimlerinden biri. Daha çok gençlerin tercih ettiği Kardamaina gece hayatı ve beyaz kumlu plajları ile ünlü. Kardamaina’da güzel restoranlar, barlar, gece kulüpleri ve yunan sokakları sizi bekliyor. Buranın denizi çok temiz ve oldukça güzel. Kardemena Kos Havaalanına oldukça yakın konumda bulunuyor. Konum burada.
Camel Plajı (Camel Beach)
Kos’taki en güzel plajlar bana göre Kefalos tarafında bulunuyor. Bu plajlarda tertemiz, cam gibi bir deniz sizi bekliyor. Burada yüzerken kendinizi akvaryumda sanıyorsunuz. Kefalos’taki en güzel plajlardan biri Camel Plajı. Camel Plajına ulaşmak için patika bir yol inmeniz gerekiyor. Burada kendi halinde küçük bir işletme var. İsterseniz kendi imkanlarınızla da plajda takılabilirsiniz. Şemsiye ve 2 şezlong ücreti 10 Euro. Plaj kumlu, deniz ise sığ. Camel Plajı’nın konumu burada.
Agios Stefanos Plajı (Agios Stefanos Beach)
Kefalos’un bu güzel plajlarının arasında bir de tarihsel kalıntılar sizi bekliyor. Agios Stefanos Beach’e giden yoldan aşağıya indiğinizde hemen bu Basilica’yı da göreceksiniz. Biz gittiğimizde yavaş yavaş arkeolojik kazılar yapılmaya başlanmıştı. Zeminin altında görünen mozaikler ortaya çıkarılırsa çok daha güzel olabilir. Karşıdaki küçük adada mavi kubbeli, küçük bir kilise göreceksiniz. İyi yüzme bilenler buraya yüzerek geçebilir.
Kefalos Köyü
Kos Adası gezilecek yerler listesinin bana göre en güzel yeri olan Kefalos’a geldiğinizde Kefalos size eşsiz güzellikteki plajını, berrak denizini ve mükemmel manzarasını sunacak. Burada denize şnorkel ile girmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Deniz o kadar berrak ki balıklarla yüzmek mükemmel bir his. Ha bir de Kefalos’un plajı yaz sezonun da bile kalabalık olmuyor, çok sakin bir yer. Kefalos’a kuş bakışı bakmak isterseniz Kefalos Plajına geldiğiniz istikametten devam edip virajlı yoldan Eski Kaleye çıkmalısınız. Konum olarak enfes manzarayı yakalamak için buraya tıklayınız.
Paradise Plajı (Paradise Beach)
Kefalos’a alternatif plajlardan biri olan Paradise Plajı gerçek bir saklı cennet. Adanın en uç noktasında yer alıyor. Paradise Plajı güzel bir kumsala ve manzaraya sahip. Burada bulunan işletmeden şezlong ve şemsiye konusunda faydalanabilirsiniz. İki şezlong ve bir şemsiye ücreti 10 Euro. Paradise plajına giden yol biraz tehlikeli dikkatli olmanızda fayda var. Kefalos Plajı varken buraya çok da gerek yok. Paradise Plajı’nın konumu burada.
Paradise Plajı ile birlikte Kos Adası Gezilecek Yerler listesinin sonuna geldik. Kos size enfes güzellikte plajlar, tarihi güzellikler ve enfes lezzetler sunuyor. Bodrum’a çok yakın konumda olan Kos Adasına bir günde olsa vize alarak yolunuzu düşürün derim.
Kos Adası’nda Günübirlik Ne Yapılır ?
Kos adası Türkiye’ye çok yakın olmasından dolayı buraya gidenler genelde günübirlik gezi planını tercih ediyor. Yani sabah feribotuyla gidip, akşam saatlerinde dönüş durumu. Peki Kos Adası’nda günübirlik ne yapılır, buraya gittiğinizde neler yapmalısınız cevabı aşağıda.
Kos Adası’nda günübirlik ne yapılır ?
- Elefteria Meydanı’nda gezmek ve buradan Kos’un ara sokaklarında kaybolmak.
- Belediye pazarından alışveriş yapmak.
- Neratzia Kalesi’nde ağaçların gölgesi altında oturup keyif yapmak.
- Bizim favori kafemiz olan H2O kafede güzel bitki çaylarından içmek.
- Antik Agora’da tarihi hissetmek.
- Denize girmek isterseniz Lambi Beach’de denize girmek.
- Hediyelik eşya satan dükkanlardan Kos’a özgü hediyeler almak.
- Ve tabiki bol bol foto çekinmek.:)
Kos Adası Gece Hayatı
Kos adasında yazın gece hayatı oldukça canlı. Kos’ta gecelere akabileceğiniz bir çok mekan bulunuyor. Bu mekanlarda ister canlı müzik dinleyebilir ister sabaha kadar eğlencenin dibine vurabilirsiniz. Aşağıda Kos’ta bulunan en iyi gece mekanlarını sıralıyorum. Tercih sizin.
- Sitar Cocktail Bar: Kos’un en merkezi yerinde, açık havada, bar tabureleri üstünde güzel müzikler eşliğinde kokteyllerinizi yudumlayacağınız bir yer.
- West Bar: Kos merkezde barlar sokağında yer alan West Bar’da ortam eğlenceli, müzikler güzel, dans edilebilir. Fiyatlar da ortalama.
- Avra Lounge Bar: Gündüz denize girebileceğiniz sakin bir yerken, akşam müzik, dans, eğlence için güzel bir seçeneğe dönüşen mekan.
- Mattatoio: Fazla turistik olmayan, lokallerin arasına karışıp sosyalleşebileceğiniz bir bar arıyorsanız doğru adrestesiniz. İyi giyinmiş olmak gerekebilir.
Kos’ta aradığınız her şeyi bulmanıza yardımcı bir yazı hazırlamaya çalıştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Böyle tek tek yazınca çok fazla gezilecek yer, yapılacak şey varmış gibi gelmiş olabilir ancak tüm bu yerlerin hepsine 2 gün ayırmanız yeterli olacaktır. Kos Adası Gezilecek Yerler başlıklı yazımı beğendiyseniz belki yorum bırakıp beni mutlu etmek istersiniz.:) Musmutlu gezmeler.
87 Yorum
Ahmet Kozal
Kos adasına gitmeyi düşünüyorduk ve internetteki araştırmalarımızda yazınız ile karşılaştık.. Gördüğüm en detaylı gezi rehberi oldu. İşimize çok yarayacak. Çok teşekkür ediyoruz.
Bujuyollarda
Çokkk teşekkür ederiz güzel yorumunuz için. Mutlu gezmeleriniz olsun.
İbrahim
Teşekkürler. Bu yıl Kos adasını gezmek için gezi rehberiniz çok yararlı olacak. Emeğinize sağlık.
Bujuyollarda
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Şimdiden keyifli gezmeler.😊
Funda
Çok teşekkür ederim ☺️ Kos adasına gitmeden önce sizin paylaştıklarınızı okudum ve not aldım. Süpersiniz 🙏🏻 Paylaşımınız sayesinde harika bir tur geçirdik. İyi ki varsınız 🫶🏻
Bujuyollarda
Güzel bir seyahat geçirmenize çok sevindim. Harika yorumunuz için çok teşekkür ederim Funda Hanım.😊
Dilsah
Merhaba, ayrıntılı yazınız için teşekkürler. Kos Porttan kos havalimanına araç kiralamadan nasıl ulaşılabilir? Bilginiz varsa paylaşabilirsenix sevinirim
Bujuyollarda
Merhaba sanırım dolmuş otobüslerle gitme imkanınız var. Otobüs durağının konumu burası (https://goo.gl/maps/PYMbj8wjaGYog1948)
Ayşe
Merhabalar😊 Yarına kullanabilecğimiz çok tatmin edici bir yol haritası olmuş. Şimdiden teşekkürler🙏
Bujuyollarda
Çok teşekkür ederim keyifli gezmeleriniz olsun 🙂
Ayla
İki hafta sonra kos a gideceğiz,ayrıntılı tanıtım yazınız sayesinde şimdiden gitmiş gezmiş kadar olduk..zaman ayırıp bizlere ön bilgilendirme yaptığınız için çok teşekkür ederim💐
Bujuyollarda
Merhaba çok teşekkür ederiz. İyi seyahatler dileriz.:)
ilksen
Yorumlar ve rotalar için teşekkür ederin, bu sene gitmeyi düşündüğümüz bir ada. Ancak size bir sorum olacak, ağustos ayında gitmeyi planladığımız bu gezi için sizce limaya yakın bir yerde mi konaklamalıyız? ayrıca beachler de deniz nasıl? berrak yazmışsınız ama bodrumda evimiz varken gidip görmeye değer mi?
yoksa samos adasının denizi daha iyi midir? bilginize var mı? şimdiden çok teşekkür ederim.
Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)
Merhabalar, yorumunuz için teşekkür ederim. Limana ya da Elefteria Meydanına yakın bir yerde kalabilirsiniz. Merkez gözünüzde büyümesin çoğu gezilecek yer birbirine yakın konumda. Bunun dışında Kos Plajları oldukça güzel ve temiz. Özellikle deniz için Kefalos tarafını öneririm, araç kiralama şart. Bodrum’daki koylarla yarışır mı derseniz bence Bodrum ve özellikle Orak Adası bambaşka. Yine de Hipokratın topraklarını, Zia Köyünü ve merkezi görmek için Kos’a gidilir derim. Bu arada Samos hakkında bilgim yok.😊
Volkan
Yorumu kos tan yapıyorum 😀 paylaşımlarınız çok işimize yaradı teşekkür ederiz…
Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)
Teşekkür ederim. Keyifli gezmeler.😊
Büşra
Merhaba, çok detaylı ve akıcı yazınız için çok teşekkürler öncelikle 😊. Arabalı vapur var mı? Araba ile gelmek yerine yine de araba kiralamak daha mı avantajlı olur?
Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)
Merhabalar, teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Arabalı vapur var evet ama maliyet açısından araba ile gitmek daha pahalı olabilir. Orada araç kiralamak daha uygun olur bence .
Cansu
Kos gezimis boyunca sizin önerilerinizden faydalandık teşekkürler.
Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)
Çok mutlu oldum. Keyifli gezmeleriniz olsun.:9
Uygar
Bence kos adası size bi ödül vermeli👏
Harika bi gezi yazısı olmuş
Ailemize çok yardımı olucak
Teşekkürler
Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)
Çok teşekkür ederiz .:)
Ozlem Gumusbas
Merhaba.. çok akici ve aciklayaci yazmissiniz.. Nisan 2023 paskalya tatilinde cocuklarimla 1 haftaligina gidecegim.. Bu yazdiginiz yerleri bu sure icinde rahat gezebilirim degilmi? Çocuklar için guvenli plajj nerelerdir? NISANda nasıl deniz gidersiniz demeyin çünkü Londra sonunda sonra oralar bize havai gibi sicak geliyor..
Bilgileriniz için tesekkurler
Bujuyollarda
Merhaba teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için. Evet gezebilirsiniz sadece nisan ayı biraz yağmurlu olabilir. O da sorun olmaz diye düşünüyorum. Çocuklar için merkeze yakın olan Lambi Beach’i önerebilirim. Sezon açılmamış olur muhtemelen, kendi imkanlarınızla takılırsınız.
M Faruk İRTÜRK
Çok yararlı bilgiler edindik. Teşekkürler.
Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)
Ben de teşekkür ederim.😊
Deniz
Merhaba, çok detaylı bir yazı olmuş. Çok teşekkürler. Pazar günleri dükkanlar, mağazalar kapalı oluyor mu? Günübirlik pazar günü gitmeyi önerir misiniz? Teşekkürler, sevgiler
Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)
Teşekkürler .:) Kış aylarında kapalı olabilir ama genel olarak merkez civarı açık.
Deniz
Bu bizim 3. Kos’a gelişimiz.
1-2 günlük kısa geziler yapıyoruz.
Çok faydalı bilgiler verdiniz.
Çok doyurucu bilgiler var.
Çok teşekkür ederim Size
Selamlar
Deniz
Bujuyollarda
Merhaba Deniz,
Çok teşekkür ederiz. Keyifli ve huzurlu gezileriniz olsun.:)
Esra
Emeğinize sağlık, çok işime yarayacak bilgiler edindim
Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)
Teşekkür ederim faydalı olduysa ne mutlu.:)
Fatih bey
Yakında Kos’a gideceğiz, çok güzel bir yazı olmuş, rehberliğiniz için çok teşekkür ederim.
Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)
Teşekkür ederim. Keyifli gezmeleriniz olsun.:)
Mehmet Sakir
Dün Kos Adasina gittik ve gitmeden önce bir arastirma yapiyim dedim sizin Emek verdiginiz bilgilere ulastim ve sanki Kos Adasina Bir kac kez gittmis gibi olduk keyifle gezdik tesekürler 😉
Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)
Mehmet Bey güzel yorumunuz için teşekkürler. Yazımın yol gösterici olmasına sevindim. Keyifli seyahatler 😊
Gözde
Kos gezimiz için araştırma yaparken gördüğüm en detaylı yazı oldu. Gitmek için sabırsızlanıyorum 🙂 Emeğinize sağlık 🙂
Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)
Teşekkür ediyorum keyifli gezmeleriniz olsun.:)
Hilal KIZANLIKLI
Oldukça güzel detaylarla akıcı bir anlatım, çok teşekkür ederiz, yarın yola çıkıyoruz biz de deneyimleyelim bakalım:)
Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)
Teşekkür ederim. İzlenimlerinizi bekliyoruz yorum olarak. Keyifli gezmeler.
Sevtap
Ailem ile birlikte haftasonu Kos a gidiyoruz. Bütün yazınızı okudum ve ekran görüntüleri aldım.Kos ile ilgili hic bir bilgim yoktu çok güzel anlatmışsınız.Şimdi her şey daha net, çok teşekkürler emeginize sağlık🙏
Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)
Çok teşekkür ediyorum . Umarım güzel bir gezi olur. Biz gideli neredeyse 4 yıl oldu. Değişen bir şeyler varsa bizi de aydınlatırsanız sevinirim. Musmutlu gezmeleriniz olsun.:)
selahattin yilmaz
üstadım , rehberlik hizmetinizden çokkk yararlandım. bu kadar güzel anlatılır. teşekkür eder, saygılar sunarım. ❤️
Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)
Rica ederim. Keyifli gezmeleriniz olsun.
Betül Küçük
Merhaba, Ben de 26-27 Nisan da 2 günlüğüne ailemle birlikte Kos Adasına gideceğim. Araştırma yaparken sizin sayfanıza rastladım ve kaydettim. Biz denizden ziyade gezmek istiyoruz, özellikle Zia ve Kefalos köyüne uğramalı mıyız sizce? Bir de araç kiralamasak da otobüsle gidip gelebilir miyiz? Şimdiden teşekkür ederim, sevgiler…
Bujuyollarda
Merhaba, bence sadece Zia Köyüne gitmeniz yeterli olacaktır. Denize girmeyecekseniz Kefalos’a çok da gitmenize gerek yok diye düşünüyorum. Zia’ya giden dolmuş varmıydı tam hatırlamıyorum. Dolmuş bağlantılarından bakabilirsiniz.
Evin
Merhabalar,
Yaziniz için çok tesekkurler.
Kuzenimle Agustos ayinda Kos’ta 10 günlük bir tatil yapmayi planliyoruz. Sizce nerede kalmaliyiz? Plaji güzel ve gece hayati aktif olan bir yer istiyoruz. Bir de araba kiralamak gerekli mi yoksa otobus veya bisikletle de ulasim pratik olur mu ?
Tesekkurler.
Bujuyollarda
Merhaba, Kos merkezde bence güzel plajlar var oraları değerlendirebilirsiniz. Gece hayatı canlı olsun diyorsanız zaten Kos merkezi tercih etmelisiniz. Kos Adası’nda araç kiralama gerekli mi ? Eğer adayı tamamen gezmeyi planlıyorsanız araç kiralamanız daha rahat olur. Temel yerleri gezecekseniz çok da kiralamanıza gerek yok. Bisiklet ya da dolmuş işinizi görür.
İzim Özcan
Emeğinize sağlık yazınız Kos gezimize rehber oldu sayenizde üç güzel gün geçirdik ilk gün Zia köyünde gün batımını izledik ikinci gün Kardamena’nın güzel plajında denize girip çarşısında vakit geçirdik üçüncü gün merkezde önerdiğiniz yerlere gittik çok keyifliydi teşekkür ederiz.:))
Bujuyollarda
Rica ederim ne demek. Güzel bir program ile gezmişsiniz.😊
filiz
Kos adası yazılarınızı okudu.Çok bilgilendirici,hol gösterici,harika olmuş.Teşekkürler.Elinize sağlık.Sevgiler.
Bujuyollarda
Merhaba çok teşekkür ederim. Faydalı olduysa ne mutlu ☺️
Ezgi Vatansever
Merhaba, değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederiz Kos gerçekten çok keyifli bir yermiş ve tavsiyeleriniz bize yol gösterdi. Ancak burayı okuyanlara bir tavsiyem olacak biz giderken de dönerken de Dentur Avrasya kullandık ve maalesef inanılmaz ciddiyetsiz bir firma, asla zamanında kalkmıyor. Hep diğer firmalardan sonra kalktığı için çok uzun saatler gümrük kuyruğu bekledik. Tatillerine gerilerek başlamak ve dönmek istemiyorlarsa Dentur tercih etmesinler. Muhtemelen sizin gittiğiniz dönemden sonra değişiklik olmuş
Bujuyollarda
Merhaba Ezgi Hanım, değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum. Bu firma aslında kurumsal bir firma. Fakat başka bir olumsuz yorum daha gelirse bu firmayı yazıdan kaldıracağım.😊
fuat berden Demir
Ellerinize sağlık harika bir rehber olmuş, çok teşekkürler 🙏
Bujuyollarda
Teşekkür ederim
Fuat Berden Demir
Merhaba – 1 konuda tavsiyenizi rica edeceğim, adada gece klasik Yunan eğlencesi görmek için hangi taverna veya mekanı önerirsiniz ?
Bujuyollarda
Selamlar,
Kos’daki en iyi tavernalar aşağıda. Yorumlara bakıp tercih etmenizde fayda var. Özellikle Lambi Beach tarafındakiler tercih edilebilir.
Angelica’s Beach Taverna, Kos
Taverna Mike
Koako Mediterranean taverna
Sunset Taverna
Taverna Romeo
Hirodion
Fish House Taverna
fuat berden Demir
Çookk teşekkürler.
Yolların Peşinde
Merhaba! Eylül’ün ikinci yarısı planladığımız Kos ve Leros gezimiz için araştırma yaparken buldum sizi. Aylarca orada yaşamış olmanız ve adaya hakimiyetiniz nedeniyle vermiş olduğunuz bilgiler bizler açısından son derece değerli. Ellerinize sağlık🌹Selamlar sevgiler…
Bujuyollarda
Merhabalar. Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Kos gerçekten güzel bir ada . Umarım güzel ve sorunsuz bir seyahatiniz olur.
Ayşe
Merhabalar:) Sizce günübirlik bir gezi için araç kiralayıp bahsettiğiniz lokasyonları gezmek istesek 1 güne sığdırabilir miyiz?
Bujuyollarda
Merhaba ne yazık ki biraz zor. 🙂
Huseyin Tanrıkulu
Merhaba ,
Rodos u da sizin yol haritanızla gezmiştik, çok keyifli geçirdik.
Kos içinde deneyimleriniz faydalanacağım 👍.
Nerede kalınır sorusunun cevabını bulamadım ☺️
Tavsiyelerinizi bekliyorum .
Mutlu günler
Bujuyollarda
Selamlar değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum. Kos’ta biz 3 ay kaldığımızdan ev kiralamıştık. Yanlış hatırlamıyorsam Catherine otel vardı , orayı değerlendirebilirsiniz. Yorumlarına bakmayı unutmayın.:)
Elvan
Merhaba ,
Az önce Kos adasina geldim size cok tsk ederim sizin yazdiklarinizi takip ederek geziyorum harika ve cok aciklayici olmus yazdiklariniz sizi tebrik ederim
Elvan 😊
Bujuyollarda
Merhaba, çok ama çok teşekkür ediyorum. Keyfiniz bol olsun.:)
Fulya Ozgener
Merhabalar,
Senelerce teknemizle gittiğimiz Kos!2a bu sene 4 aylık bebeğimizle Bodrum’dan kara yolu ile geçeceğiz. Hayalimiz onunde sahili olan, asağısında ya da yurume mesafesinde taverna olan bir otel. Bebeğimizi uyutup kameramızı da kurup yemeğe gitmek ya da asagı denize inmek istiyoruz, bir öneriniz olabilir mi?
Cok tesekkurler.
Fulya
Bujuyollarda
Merhabalar yorumunuz için teşekkür ederim. Taverna şeklinde üstü otel ne yazık ki bilmiyorum.
YASEMİN TURAN
Önümüzdeki hafta 4 günlüğüne çocuklarımla beraber Kos’a gideceğim. Kafamda harika bir plan oluşturdunuz. Çok güzel yazmışsınız.Elinize,yüreğinize, harcadığınız zamana sağlık.Çok teşekkür ederim. 🙂
Bujuyollarda
Ne güzel bir yorum. Çok teşekkür ederim. Keyifli tatiller diliyorum.:)
Kaan
Merhabalar , yazı icin tesekkur ederiz , yarin kos adasında olacağız, yazınızdan notlar aldim , elinize emeğinize saglik
Bujuyollarda
Merhabalar çok teşekkürler keyifli geziler diliyorum.
Kadriye Acar
Emeklerinize sağlık, çok ayrıntılı ve yardımcı olacak bir sayfanız var. Keyifle kullanacağız
Bujuyollarda
Merhabalar çok teşekkür ederiz.:)
metin ustacan
merhaba gezi için güzel bir rehber .cuma günü günübirlik gezi planladık eşimle.feribotla turgutreisten.Sormak istediğim dönüşte duty freee tarzı bir alışveriş yeri varmıdır.
teşekkürler
Bujuyollarda
Merhabalar. bodrum merkez limanda var biliyorum ama turgutreisi bilmiyorum açıkcası.
Sevil
Merhaba, çok güzel bir yazı olmuş emeğiniz için çok teşekkür ederiz. Çok faydalandım <3
Bujuyollarda
Merhaba, çok teşekkür ederim. Keyifli gezmeler diliyorum.
Sema
Merhaba, bilgiler için çok teşekkürler. Acaba adada kredi kartı kullanımı yaygın mı? Yoksa bir miktar nakit mi götürmek gerekiyor?
Bujuyollarda
Adada kredi kartı bir çok yerde var. Az bir miktar nakit bulundurmanız yeterli olur diye düşünüyorum.
Filiz
Burcu hanım merhaba,
Sizi takip ederim. Gitmeyi düşündüğüm her yer için önce sizden bakarım. Ama bu kos adası yazınızda fazla duygusal davranmışsınız galiba. Çünkü hiç güzel değildi. Bence maddi manevi çileyi hakeden bir yer değildi. Tarihi yerlerin çoğu sizinde dediğiniz gibi kapalıydı. Kentte tarihi mekanlar hem bakımsız. Hemde gidilip görülecek ufkunuzu açacak pek bir şey yok. Türk köyüne gittik sizin bahsettiğiniz. Arabın yeri mekanı hem pahalıydı.sadece oturma parası olarak 4 euro alırlarmış. Ne saçma. hem de yemekleri iyi değildi. Sizden oranın ismini duyunca gidip direk oraya oturmuştuk.birde giriş çıkışlar çok sıkıntılıydı. İki saate yakın Yunan polisleri kaynaklı bekledik. Uzun pasaport kuyrukları oluştu.gemi saatimin 6.15 diye 17.30 gemilerini bizden önce içeri aldılar. Biz öyle durduk. Sıranın bize gelmesine rağmen. Plajları güzelmiş. Deniz ürünleri yemekleri. Doğrudur. Ama bunun için bizim memleket varken kosa da gitmezsiniz. En azından şunun için değer bunun için değer değerlendirmesi yapsanız. Çok mu şey istemiş oluyorum bilmiyorum. Sevgiler saygılar.
Bujuyollarda
Merhabalar Filiz,
İlk olarak yorumunuz için teşekkürler.
Son zamanlarda Türkiye’de her şeyin ayarı bozulunca insanlar Yunan adalarına kaydılar. Bu durum da beraberinde büyük yoğunluk getirdi. Görülmesi gereken yerler evet ama bizim memleket bir başka. Sadece esnafın kendine çeki düzen vermesi şart.
Deniz
Buju hanım 20.07.2023 sabah Almanya’dan Kos’a uçacağız.
Kaliteli uygun deniz ürünleri sunan restaurant tavsiye edebilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler
Bujuyollarda
Güncel cevapları bekliyoruz.:)
Necati Bülent Hakoğlu
Çok teşekkürler. Çok güzel anlatmışsınız.
Bujuyollarda
Ne demek faydalı olduysa ne mutlu.