fethiye'de gezilecek yerler

Fethiye Gezilecek Yerler | En Güzel 29 Yer (Haritalı)

Hazır mısınız ? Fethiye gezilecek yerler başlıklı bu yazımla sizi Fethiye’ye gitmeden buranın kaşifi yapacağım. İnanıyorum ki bu yazımla beraber Fethiye’nin tüm inceliklerine sahip olacaksanız. Adım adım, bölge bölge anlatacağım Fethiye’yi. Burası benim Türkiye’de en sevdiğim yer olmaya aday bir ilçe. Bulduğum her fırsatta buraya gidiyorum ve kendimi ya tarihin izini sürerken ya doğayla iç içeyken ya da masmavi koylarda buluyorum.

Muğla merkezde yaşamanın avantajını kullanan ve Fethiye’ye defalarca giden biri olarak Fethiye hakkında en önemli düşüncemiz emekli olunca buraya yerleşmek. Eminim ki siz de burayı seveceksiniz. Mavi ile yeşilin dans ettiği, sokakları huzur kokan, gezilecek yer ve yapılacak aktivitelerin bitmediği, turkuaz rengi koylara sahip bir yer Fethiye. Buraya geldiğinizde benzer duygular hissedeceksiniz ve Fethiye’ye ikinci kez gelmek isteyeceksiniz.

Fethiye Gezilecek Yerler Haritası

Fethiye öyle bir yer ki doğayı, denizi, tarihi, kültürü tüm yönleriyle ayaklarınızın önüne seriyor. Burayı gezerken yolunuz ya bir mavilikle ya da bir kaya mezarla kesişiyor. Gezmesi oldukça keyifli bir yer. Sadece ihtiyacınız iyi bir gezi programı. İyi bir gezi planı için ise Fethiye gezilecek yerler haritasını ve vereceğim detayları iyi okumanızı öneriyorum.

Fethiye gezilecek yerler listem toplamda 29 yerden oluşuyor. Burada adım atıyorsunuz başka bir gezilecek yer çıkıyor. Dolayısıyla listem oldukça geniş ve bu yerlerin hepsi görülmeye kayda değer yerler.

Listemdeki gezilecek 29 yeri ben bölgelere ayıracağım. Vaktiniz doğrultusunda Fethiye’yi bölge bölge gezmeniz çok daha mantıklı olacaktır. Ama ben size bir güzellik yapacağım ve Fethiye’de 1 günlük ve 3 günlük vaktiniz varsa görmeniz gereken nokta yerleri aşağıda liste halinde vereceğim.

Fethiye Gezilecek Yerler Haritası (Harita üzerinden yakınlaştırma yapabilir, numaraların üstüne tıklayabilirsiniz)

Fethiye Gezilecek Yerler Haritası

  1. Fethiye Kordon
  2. Paspatur Çarşısı
  3. Fethiye Arkeoloji Müzesi
  4. Amintas Kaya Mezarları
  5. Fethiye Kalesi
  6. Çalış Plajı
  7. Şövalye Adası
  8. Kayaköy
  9. Af Kule Manastırı
  10. Darboğaz Fethiye
  11. Gemiler Koyu
  12. St. Nicholas Island
  13. Soğuk Su Koyu
  14. Ölüdeniz Plajı
  15. Kumburnu Plajı
  16. Montana Seyir Tepesi
  17. Babadağ
  18. Kelebekler Vadisi
  19. Kabak Plajı
  20. Hisarönü & Ovacık
  21. Günlüklü Koyu
  22. Katrancı Koyu Tabiat Parkı
  23. Karaot Plajı
  24. Yanıklar & Yeşil Vadi Doğa Park
  25. Göcek
  26. İnlice Plajı
  27. Saklıkent kanyon
  28. Gizlikent Şelalesi
  29. Tlos Antik Kenti

Fethiye Gezilecek Yerler

fethiye gezilecek yerler

Fethiye gezilecek yerler listesini toplamda 6 bölgeye ayırıyorum. Bu bölgelerin hepsinde çok özel yerler var. En güzel bölge neresi derseniz Ölüdeniz ve Kayaköy arasında gidip gelir Ölüdeniz’i seçerim.

Bu bölgeleri konaklama yapacağınız yerin konumuna göre gezin. Neresi kalacağınız yere yakınsa oradan başlayın. Fethiye’ye ilk defa gelecekseniz aşağıdaki ilk 3 bölgeyi muhakkak ziyaret edin. Bu yerler için aracınız olursa çok çok rahat edersiniz. O zaman Fethiye merkez gezilecek yerler ile Fethiye’ye giriş yapalım.

1- Fethiye Merkez Gezilecek Yerler


  • Fethiye Kordon
  • Paspatur Çarşısı
  • Fethiye Arkeoloji Müzesi
  • Amintas Kaya Mezarı & Telmessos Antik Kenti
  • Fethiye Kalesi & Aşıklar Tepesi
  • Çalış Plajı
  • Şövalye Adası

2- Kayaköy Bölgesi


  • Kayaköy
  • Af Kule Manastırı
  • Darboğaz Koyu
  • Gemiler Koyu
  • St. Nicholas Adası
  • Soğuk Su Koyu

3- Ölüdeniz Gezilecek Yerler


  • Ölüdeniz Plajı
  • Kumburnu Plajı
  • Montana Seyir Tepesi
  • Babadağ
  • Kelebekler Vadisi
  • Kabak Koyu
  • Hisarönü & Ovacık

4- Yanıklar Bölgesi Gezilecek Yerler


  • Günlüklü Koyu
  • Katrancı Koyu Tabiat Parkı
  • Karaot Plajı
  • Yanıklar & Yeşil Vadi Doğa Park

5- Göcek ve Çevresi


  • Göcek
  • İnlice Halk Plajı

6- Saklıkent Bölgesi


  • Saklıkent Kanyonu
  • Gizlikent Şelalesi
  • Tlos Antik Kenti

Fethiye Merkez Gezilecek Yerler

Fethiye merkez şehir yapısı olarak oldukça güzel bir mimariye sahip. İlçe merkezi bir çok küçük şehrimize göre daha güzel imkanlara sahip. Birbirinden güzel restoranlar, sahildeki kordon ve alışveriş merkezi ile Fethiye merkez her türlü ihtiyacınızı karşılayabilecek düzeyde.

Fethiye’de akşam gezilecek yer arıyorsanız muhakkak Fethiye Kordon’u ziyaret edin. Burada akşamlara çok güzel bir ortam oluşuyor. Capcanlı bir ortam, denizden gelen esinti ve kordonda yapılan yürüyüş insana huzur veriyor.

Fethiye Merkezde Gezilecek Yerler

  1. Fethiye Kordon
  2. Paspatur Çarşısı
  3. Fethiye Arkeoloji Müzesi
  4. Amintas Kaya Mezarı & Telmessos Antik Kenti
  5. Fethiye Kalesi & Aşıklar Tepesi
  6. Çalış Plajı
  7. Şövalye Adası

Fethiye Kordon

fethiye merkez gezilecek yerler kordon

Fethiye’de yürüyüş yapmanın en keyifli olduğu yer kesinlikle Fethiye Kordon’dur. Özellikle akşamları burada yürümek ilaç gibi geliyor insana.

Kordon, Fethiye merkezde bulunuyor ve akşamları oldukça hareketleniyor. Köpeğini gezdirenler, bisiklete binenler, yürüyüş yapanlar herkes burada. Güneşin nefis battığı bir manzarada lezzetli yemekler yemek ya da bir şeyler içmek isterseniz kordon boyunda bir çok restoran ve kafe bulunuyor. Seçenek olarak burada çok şık restaurant da bulabilirsiniz, uygun fiyatlı yerler de.

Fethiye’de burada akşam saatlerinde yürüyüş yapmanızı kesinlikle tavsiye ediyorum. Son olarak şunu da belirteyim çocuğunuz varsa kordonda bulunan parklar çocukların güzel vakit geçirmesini sağlayacaktır. Ayrıca fotoğraf çekim alanları da var onları da değerlendirebilirsiniz.

  • Fethiye Kordon konumu için buraya tıklayabilirsiniz.

Paspatur Çarşısı

fethiye gezilecek yerler paspatur çarşısı

Fethiye merkezde nereler gezilir sorusunun en bilindik yanıtlarından biri de Paspatur Çarşısı. Çarşının bulunduğu bölge Fethiye’nin en eski yerleşim yerlerinden sayılıyor. Paspatur Çarşısı toplam 5 sokaktan oluşuyor ve Fethiye Marina – Çarşı Caddesi arasında kalıyor.

Paspatur Çarşısı’nda zamanla aslına uygun restore edilmiş eski cumbalı evler atmosferi daha da güzelleştiriyor. Otantik bir çarşı olan Paspatur’da kuyumcular, hediyelik eşya satan dükkanlar, baharatçılar, halıcılar, birbirinden farklı konsepte kafeler ve eğlence mekanları bulunuyor. Ayrıca 1781 yılında Osmanlılar tarafından inşa edilmiş Paspatur Camii de bu çarşı içinde yer alıyor. Yaz döneminde yerli yabancı turistler gece hayatı ve eğlenmek için burayı tercih ediyor.

Paspatur Çarşısı’nın isminin küçük bir efsanesi var. Bu efsaneye göre çarşı içerisindeki Paspatur suyundan bir kez içenler Fethiye’ye en az bir kere daha gelirmiş. Bence bu suyu içmekle kalmayın Fethiye’ye tekrar tekrar gelmek için şişelerle evinize götürün.😀

  • Paspatur Çarşı’nın konumu burada.

Fethiye Arkeoloji Müzesi

Fethiye denilince akla her ne kadar tatil, deniz, kum, güneş gelse de tarih ve kültür açısından da burası çok özel bir yer. Fethiye, antik Likya bölgesinin en batıdaki kenti Telmessos‘un üzerinde kurulmuş. Burası zamanında liman kenti olarak da kullanılıyormuş.

Telmessos ve çevre yerlerdeki antik kentlerden çıkan eserler Fethiye Müzesi’nde sergileniyor. Müze alan açısından küçük ama eser açısından zengin. Fethiye merkeze geldiğinizde bu küçük müzeyi kesinlikle ziyaret edin.

Müzede bulunan 3 dilde (Likçe, Grekçe ve Aramice) yazılmış eserler oldukça dikkat çekici. Müzenin önemli bir başka eseri de “Kumrulu Genç Kız Heykeli” ve yanındaki iki kadın heykeli. Kumrulu kız heykeli Artemis kültü ile ilgili olup, kentte antik dönemde bir Artemis tapınağının bulunduğunu göstermesi açısından önemli.

Fethiye Müzesi Giriş Bilgileri:

  • Fethiye Müzesi Giriş Ücreti: Müzenin herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor.
  • Fethiye Müzesi Açılış ve Kapanış Saatleri: 08.00-19.30
  • Fethiye Müzesi yol tarifi ve konumu için buraya tıklayın.

Amintas Kaya Mezarı & Telmessos Antik Kenti

fethiye gezilecek yerler
fethiyede gezilecek yerler

Fethiye merkezde gezilecek yerlerden en önemlisi kesinlikle Amintas Kaya Mezarlarıdır. Döneminde Likyalılar nereye mezar yapacaklarını çok iyi biliyorlarmış. Bu kaya mezarlarının manzarası muhteşem.

Amintas Kaya Mezarları Fethiye kral mezarları olarak da geçiyor. Mezar duvarının orta bölümündeki “Hermapias oğlu Amynthas” yazısı nedeniyle Amynthas Mezarı olarak isimlendirilmiş. Mezarın girişine merdivenleri çıkarak ulaşabiliyorsunuz. Mezar odasına açılan bölümde, dört ana panele ayrılmış bir kapı tasviri var. Odanın iç kısmında ise düz ve kaba işlenmiş bir tavan ve üç adet mezarlık bulunuyor.

Bu mezarlar Fethiye’ye mistik bir hava katıyor. Şehir merkezinde kafanı kaldırıyorsun tarihi bir miras. Enfes bir durum. Burayı muhakkak görün derim.

Kaya Mezarlarına geldikten sonra buradaki tarihi kültüre zarar veren, duvarları boyayan, üstüne isimler kazıyan bilinçsiz insanlara içinizden küfrediyorsunuz. İnsan gerçekten bu tarihi mirasa yapılanlara çok üzülüyor.

Amintas Kaya Mezarları Giriş Ücreti:

  • Amintas Kaya Mezarı giriş ücreti 15 TL, müze kartı olanlara ve öğretmenlere giriş ücretsiz.
  • Açılış ve kapanış saatleri: 08:30 – 18:30
  • Amintas Kaya Mezarı konumu için buraya tıklayabilirsiniz.

Fethiye Kalesi & Aşıklar Tepesi

fethiye gezilecek yerler

Sabahı ayrı güzel akşamı ayrı güzel bir manzara sizi bekliyor. Fethiye’yi yukarıdan izlemek istiyorsanız buraya gelebilirsiniz. Fethiye Kalesi aynı zamanda Fethiye Aşıklar Tepesi’nin bulunduğu yer. Kaleye doğru çıkarken Amintas Kaya Mezarlarının tüm ihtişamını görüyorsunuz. Yani Amintas’a çok yakın. Kalenin tarihi çok fazla bilinmiyor ama Rodosluların bu kaleyi onardığı biliniyor.

Fethiye Kalesi’nden günümüze sadece ufak tefek kalıntılar kalmış. Güzel Fethiye manzarasını görmek için burayı listeye alın. Kale akşamları keyifcilerin mekanı oluyor bilginiz olsun.

  • Fethiye Kalesi’nin herhangi bir giriş ücreti yok.
  • Fethiye Kalesi (Aşıklar Tepesi) yol tarifi için buraya tıklayabilirsiniz.

Çalış Plajı

çalış plajı fethiye

Çalış Plajı, Fethiye’nin en popüler plajlarından biri. Merkezde olması ve insanların buraya kolay gidip gelebilmesi plajı popüler kılıyor. Çalış Plajı oldukça uzun bir kumsala sahip. Plaj kalabalık olsa da bu durum çok fazla göze çarpmıyor. Bana sorarsanız ben şehir merkezlerindeki plajları temizlik açısından pek iç açıcı bulmadığımdan buralarda denize girmeyi tercih etmiyorum. Çalış’ın denizi taşlı ve öğleden sonra oldukça dalgalı oluyor.

Çalış Plajı’nda yapılacak en iyi şey gün batımını izlemek. Çalış Plajı’nda bir de kuş cenneti var. Toplamda 200’e yakın kuş bulunuyor. İlginiz varsa burayı da ziyaret edebilirsiniz.

Plajda şezlong şemsiye kiralama, duş, tuvalet imkanları bulunuyor. Ayrıca yeme içme anlamında da kafe ve restoranlar fazlasıyla var. Araç park olayı biraz sıkıntılı.

  • Çalış Plajı Giriş Ücreti: Çalış Plajı halk plajı olduğundan buranın herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor.
  • Çalış Plajı konumu için buraya tıklayabilirsiniz.

Şövalye Adası

fethiye şövalye adası
Fethiye Gezilecek Yerler : Şövalye Adası

Fethiye sahilden karşıya baktığınızda gördüğünüz bir ada var. Hah işte o ada Şövalye Adası. Resmen Fethiye Limanını koruyan bir konumda ve Çalış Plajı’nın tam karşısında bulunuyor.

Adanın ilk adı Eski Meğri‘imiş. Adada geçmişte şövalyeler yaşadığından ismi Şövalye Adası olarak değiştirilmiş. Şövalye Adası yerleşime açık bir ada. Burada çok güzel restaurant ve kafeler bulunuyor. Tatil arayanlar için otel seçeneği de var.

Şövalye Adası dediğim gibi tarihi bir ada. Ada üzerinde tarihi kalıntılar mevcut. Adaya ulaşmak için Çalış’tan kayıklarla adaya geçiliyor. Ben iyi yüzerim derseniz kollarınıza kuvvet.😀

Ada üzerinde gittiğimiz çok güzel bir restaurant var. Manzarası ve lezzetleri efsane. Detaylar Fethiye’de ne yenir başlıklı yazımda. (https://bujuyollarda.com/fethiyede-ne-yenir/)

  • Şövalye Adası’nın konumu için buraya tıklayabilirsiniz.

Kayaköy Bölgesi

Fethiye gezilecek yerler listesinde Kayaköy bölgesine geldik. Fethiye’nin en güzel noktalarından biri olan Kayaköy hem tarihi güzellikleri hem de güzel koylarıyla insanı mest ediyor. Bu bölgeye Fethiye’nin içinden virajlı bir yoldan küçük bir dağı çıkarak geliyorsunuz. Burada muhteşem bir doğa sizi bekliyor. Konaklama seçeneği olarak Fethiye’de kafa dinlemek istiyorsanız Kayaköy’ü tercih edin derim. Kayaköy gezilecek yerler tüm detaylarıyla aşağıda.

Kayaköy Gezilecek Yerler:

  • Kayaköy
  • Af Kule Manastırı
  • Darboğaz Koyu
  • Gemile Koyu
  • St. Nicholas Adası
  • Soğuk Su Koyu

Kayaköy

muğla'da gezilecek yerler kayaköy

Kayaköy gezilecek yerler duraklarımızdan ilki olan Kayaköy’e namı diğer Hayalet Köye hoşgeldiniz. Kayaköy eski bir Rum yerleşkesi. Köy yamaca doğru biri diğerinin önünü kapatmayacak şekilde saygıyla dizilmiş 3500’e yakın evden oluşuyor. Bu evlerde şu anda kimsecikler yaşamıyor.

Kayaköy’de 1922’ye kadar 25 bin kişi yaşıyormuş. İstiklal Savaşı’ndan sonra nüfus mübadelesinde köyün sakinleri Yunanistan’a gönderilmiş ve buraya da Batı Trakya’dan gelen Türkler yerleştirilmiş. Fakat gelen Türkler eski evlerde değil de Kayaköy’ün önündeki düzlüğe evler kurmuş ve bu evlerde yaşamışlar. Durum böyle olunca da köyde yaşayan kimse kalmamış ve burası hayalet köy adını almış.

Eski adı Levissi olan Kayaköy’de toplamda 2 kilise ve 14 şapel (küçük kilise) bulunuyor. Kayaköy’ün dar yollarında yürürken insan hayal üstüne hayal kurup geçmişi kafasında canlandırmaya çalışıyor. İnanılmaz gizemli bir yer burası.

Kayaköy civarında konaklama yapabileceğiniz bir çok otel ve pansiyon bulunuyor. Bu otellerin çoğu doğa ile iç içe. Kafayı dinleyip sıfırlamak isterseniz Kayaköy otellerini değerlendirebilirsiniz. Bir de aklınızda bulunsun Kayaköy’ gelirseniz köy meydanında bulunan kahvehanede bir şeyler içmeyi unutmayın. Resmen huzur yuvası bu kahve.😊

Kayaköy Giriş Bilgileri:

  • Kayaköy ören yeri giriş ücreti kişi başı 25 TL, müze kart burada geçerli.
  • Kayaköy açılış kapanış saatleri: 08.30-18.30
  • Kayaköy konumu için buraya tıklayın.

Af Kule Manastırı

Fethiye Gezilecek Yerler
Fethiye Gezilecek Yerler
Fethiye Gezilecek Yerler : Af Kule Manastırı Drone Görüntümüz

Buraya hep gitmeye niyetleniyorduk ama bir türlü gidemiyorduk. Son Fethiye gezimizde Af Kule Manastırı’na gittik ve hedefi tamamladık. Buranın enfes bir manzarası var. Konumu o kadar güzel ki insanın ayrılası gelmiyor.

Af Kule Manastırı’nın hikayesine göre burayı Ayios Elefterios adlı bir keşişin 10 metrelik bir alanda kayayı oyarak yaptığına inanılıyor. Genel olarak manastırlar insanlardan uzak alanlara yapılıyor. Trabzon’daki Sümela Manastırı bunun en güzel örneği. İnzivaya çekilme ve dünya işlerinden uzaklaşmanın en güzel yolu bu olsa gerek. Burayı yapan keşişinde ömür boyu kendini dine verdiği ve burada çile çektiğine inanılıyor. Manastırda birden çok oda ve su kemeri bulunuyor.

Af Kule Manastırı’na gitmek biraz mesele. Tabelasını gördükten sonra ormanın içinden araba ile ilerliyorsunuz ve aracınızı yolun sonuna park ediyorsunuz. Sonrasında patikalardan 40 dakika kadar yürüyorsunuz ve manastıra ulaşıyorsunuz. Kayaların üzerindeki işaretleri takip etmeyi unutmayın. Yürüyüş için mutlaka spor ayakkabı giyin ve yanınıza su alın.

Manastıra ulaşınca enfes bir manzara sizi bekliyor. Manzara yanında duvarlara yazılmış kalpleri, isimleri göreceksiniz ve bipppppppp yapacaksınız. Siz yine de manzaranın tadını çıkarmaya bakın. Manastır’da yukarıdaki odaları çıkarken dikkatli olun çünkü merdivenler baya kayıyor.

Af Kule Manastırı Giriş Bilgileri:

  • Af Kule Manastırı’nın herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor.
  • Af Kule Manastırı yol tarifi ve konumu için buraya tıklayabilirsiniz.

Darboğaz Koyu

ölüdeniz koyları
ölüdeniz koyları ve plajları

Fethiye gezilecek yerler listesinin en gizemli noktası Darboğaz’a geldik. Fethiye’de gözlerden uzak bir koyda denize girmek isterseniz burayı tercih edebilirsiniz. Darboğaz Fethiye’nin en bilinmeyen koyu olarak kalmış olabilir. Buraya arabayla ulaşım yok. Koya ulaşmak biraz zahmetli. Biz başta yanlış yola saptığımızdan (patika yolu bulamadık) doğru yolu bulana kadar baya yorulduk. Ama sonunda hedefi tutturduk.

Google haritada yol tarifi alıp araç ile gelebileceğiniz son noktaya kadar (Gemile Koyu’na gelmeden yol üzerinde aracınızı park ediyorsunuz) gelip 20 dk yürüyüş ile Darboğaz’a ulaşıyorsunuz. Aracınızı yol kenarına park edebilirsiniz. Aracı park ettikten sonra tahtadan yapılmış bir uyarı levhası (sağ tarafta kalıyor) göreceksiniz ve gördüğünüz o patika yolu takip edeceksiniz. 20 dk sonra efsane bir manzara ve güzel bir koy sizi bekliyor olacak.

Darboğaz’a giderken her iki tarafınızda da deniz göreceksiniz. Yol üzerinde oturup manzaranın tadını çıkarmayı da unutmayın. Konum burada.

Gemiler Koyu

fethiye ölüdeniz gezilecek yerler

Fethiye’nin en güzel koylarından biri olan Gemile Koyu ormanların arasından gidip maviye buluştuğunuz bir yer. Gemile Koyu’na giden yolun çok güzel bir manzarası var. Yol üzerinde manzaraya bakan bir noktada piknik masası gördüğünüzde durun! Oranın keyfi bir başka. Hele bir de yanınızda atıştırmalık bir şeyler ve kahveniz varsa huzurun nirvanasına ulaşırsınız.😊

O yol aşağıya kadar gidiyor ve sizi Gemile Koyu’na götürüyor. Yukarıdan görülen ve koyun karşısındaki yer de Gemile Adası namı diğer St Nicholas Adası. Gemile Koyu’nun suyu oldukça temiz ve sahilde çakıl bulunuyor. Buraya gelirken deniz ayakkabısı ve şnorkel şart ! Koyda zaman zaman arı sayısı artıyor, yanınıza ilaç almanızda fayda var. Koyda bulunan işletme vasat ötesi. Türkiye’nin bu güzelliklerine bu tarz işletmeler ve bu kadar pahalı ücretler hiç yakışmıyor.

Gemile Koyu’nda şezlong şemsiye kiralama imkanı mevcut. Tuvalet ve duş olanağı da mevcut. Dilerseniz kendi şemsiyeniz ve sandalyelerinizle de gününüzü geçirebilirsiniz.

Gemile Koyu Giriş Bilgileri:

  • Gemile Koyu’na giriş ücreti araç ile 35 TL. Duş ve kabin hizmeti fiyata dahil.
  • Gemile Adası giriş ücreti 15 TL. Müze kart ile adaya giriş ücretsiz.
  • Gemile Koyu’na nasıl gidilir ve konumu için buraya bir tık lütfen.

St. Nicholas Adası

fethiye gezilecek yerler
fethiye gezilecek yerler

Gemile Koyu’nun 1 km kadar karşısında yer alan St. Nicholas Adası turkuaz rengi tertemiz sulara sahip. Adaya ulaşım Ölüdeniz’den ve Gemile Plajı’ndan kalkan teknelerle sağlanıyor. St. Nicholas Adası Bizans döneminin önemli dinî merkezleri arasında gösteriliyor. Ada üzerinde kilise kalıntıları ve bazı anıt mezarlar bulunuyor.

St Nicholas Adası 2500 yıllık bir tarihe sahip. Roma ve Bizans döneminin izlerini taşıyan bu adada 7 tane eski kilise bulunuyor. Kiliselerin yanında ev, depo gibi günlük yaşam için gerekli yapılar da mevcut. Burada bulunan tünel büyük kilise ile küçük kiliseyi birbirine bağlıyormuş.

Adanın çevresi neredeyse tamamen tarihi kalıntılardan oluşuyor. St. Nicholas Adasına sadece tekne ile ulaşım var. Deniz burada tam anlamıyla cam gibi. Daldığınızda tarihi kalıntıları görebiliyorsunuz. Şnorkel yada gözlük şart.

St. Nicholas Adası (Gemiler Adası) Giriş Ücreti 2022

  • St. Nicholas Adası’nda bulunan ören yerine giriş ücreti kişi başı 15 TLMüze kart burada geçerli.
  • Konum burada.

Soğuk Su Koyu

ölüdeniz tekne turu

Fethiye gezilecek yerler listesinin en soğuk yerine geldik. Burası Soğuk Su Koyu. Yazın sıcağında burası buz gibi suyu ile gerçekten şok etkisi yaratıyor. Çok fazla soğuk su sevmeyen ben bile buradan çıkmak istemedim.

Biz buraya Ölüdeniz tekne turu ile ulaştık. Normalde araba ile Soğuk Su Koyuna ulaşım yok. Tıpkı Darboğaz gibi belli bir mesafe araba daha sonra ise yürüyerek buraya ulaşıyorsunuz.

Soğuk Su Koyu’nda deniz tertemiz. Soğuk su kaynağına yüzdükçe sıcaklık azalıyor ve üşümeye başlıyorsunuz. Yazın sıcağında gerçekten çok iyi oluyor. Burada herhangi bir işletme yok. Gelirken tedarikli gelmenizde fayda var.

Soğuk Su Koyuna yürüyerek nasıl gidilir derseniz, burası Kayaköy’ün tam arka tarafında kalıyor. Yürüyüş yapmayı severim derseniz Kayaköy’deki kalıntıların içinden (çeşmenin yanındaki yoldan kiliseye doğru) sahile kadar uzanan 40 dk’lık patika bir yoldan buraya ulaşabilirsiniz. Soğuk Su Koyu’nun konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Ölüdeniz Bölgesi

Ölüdeniz, Türkiye değil dünya çapında tanınan bir yer. Babadağ’ı, Belcekız ve Kumburnu Plajı, Kelebekler Vadisi ile Ölüdeniz bambaşka bir yer. Henüz Ölüdeniz’i sevmediğini söyleyen kimseyi duymadım. Varsa da olsa olsa buradaki vasat işletmeleri ve yabancı turiste yönelik anlayışı sevmemiştir. Onda ben de hemfikirim zaten. Ama doğasına, denizine, manzarasına söz söyletmem.😃

Fethiye Ölüdeniz gezilecek yerler size pırıl pırıl bir deniz, göz alabildiğine mavilikler, bol aksiyonlu aktiviteler vadediyor. Ölüdeniz’de 2 gününüz varsa bunun birini tekne turuna ayırın derim. Ölüdeniz ile ilgili detayları Ölüdeniz Gezi Rehberi başlıklı yazımda bulabilirsiniz.

Ölüdeniz (Belcekız) Plajı

fethiye ölüdeniz gezilecek yerler
belcekız plajı

Ölüdeniz Plajı namı diğer Belcekız Plajı, Ölüdeniz’e indiğinizde sol tarafta kalan ve kayalıklara kadar devam eden bir plaj. Ölüdeniz’de denize girebileceğiniz ücretsiz bir plaj burası. Burada belediyenin şezlong ve şemsiyeleri bulunuyor. Makul ücretlerle kiralayabilir ya da kendi sandalyelerinizle, havlunuzu serip takılabilirsiniz.

Yaklaşık 3 km’lik halk plajının denizi dalgalı ve hemen derinleşiyor. Yüksek sezonda oldukça kalabalık ve bundan dolayı da deniz bulanık olabiliyor. Ölüdeniz’de konaklama yaptıysanız bu plajda sabahın ilk saatlerinde denize girin. İnanılmaz güzel bir keyfi var.

Ölüdeniz (Belcekız) Plajı’nın Hikayesi:

Belcekız adı da bir efsaneye dayanıyor. Eski çağlarda buralardan geçen gemiler açıkta demirler ve içme suyu almak üzere kıyıya sandalla çıkarlarmış. Bir gün yaşlı bir kaptanın genç, yakışıklı oğlu su almak için koya çıktığında güzel mi güzel Belcekız’ı görmüş. İkisi de birbirlerine aşık olmuşlar. Delikanlı suyu alıp dönmek zorundaymış. Sonrasında Belcekız hep kıyıyı, sevgilisini kollamış. Delikanlı da geminin buralardan her geçişinde su almaya gelmiş. Böylece her defasında görüşmüşler.

Bir gün gemi buralardan geçerken fırtına patlamış. Genç, babasına burada korunaklı, havuz gibi bir koy olduğunu söylemiş. İhtiyar, oğlunun gönül macerasını bildiğinden sevgilisini görmek uğruna gemiyi parçalamayı göze aldığını düşünmüş. Dalgalarla birlikte kavga da büyümüş. Gemi tam kayalıklara çarpacakken kaptan bir kürek darbesiyle oğlunu denize atmış ve dümene yapışmış. Oysa gemi dönerek çarşaf gibi bir koya giriyormuş. Delikanlı orada ölmüş. Kayaların üzerinde sevdiğini bekleyen Belcekız da kendini kayalardan atmış. İşte o gün bu gündür kızın öldüğü yere Belcekız, delikanlının öldüğü yere Ölüdeniz deniliyormuş.

Ölüdeniz Plajı Giriş Bilgileri:

  • Ölüdeniz Plajı’nın herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Çünkü burası halk plajı. Şezlong ve şemsiye ücretli.
  • Ölüdeniz Plajı nerede ve yol tarifi için buraya tıklayabilirsiniz.

Kumburnu Plajı

fethiye gezilecek yerler
Fethiye Gezilecek Yerler : Kumburnu Plajı

Fethiye gezilecek yerler listesinin en popüler noktalarından olan Kumburnu Plajı’na geldik. Kumburnu Plajı sadece Türkiye’de değil dünyada meşhur bir yer. Ölüdeniz Lagünü olarak da bilinen Kumburnu size hem denizi hem de göl sayılabilecek bir alanın keyfini yaşatıyor.

Kumburnu Plajı, Ölüdeniz’in en sağ tarafında yani en uç noktasında yer alıyor. Plajın sağ tarafındaki kısım durgun ve sığ, diğer tarafı daha serin ve dalgalı.

Burası halk plajı değil yani giriş ücretli. Kumburnu Plajı kumlu ve küçük taşlardan oluşuyor. Ölüdeniz Plajı’na göre burası çocuklu aileler için daha ideal. Wc, soyunma kabini ve duş imkanları mevcut. Yüksek sezonda aşırı kalabalık !

Kumburnu Plajı Girişi Bilgileri

  • 2023 yılı için Kumburnu Plajı giriş ücreti araç için 90 TL, yayalar için en son ücret alınmıyordu.
  • Kumburnu Plajı’nın konumu için buraya tıklayabilirsiniz.

Ölüdeniz’de yüzebileceğiniz diğer koy ve plajlarla ilgili yazdığım https://bujuyollarda.com/oludeniz-koylari-ve-plajlari/ rehberimi mutlaka okuyun.

Montana Seyir Tepesi

ölüdeniz gezilecek yerler
Fethiye Ölüdeniz Gezilecek Yerler : Montana Seyir Tepesi

Hani sosyal medyada Ölüdeniz’in efsane fotoğrafları var ya işte onlar genelde Montana Tepesi’nden çekiliyor. Gerçekten burası tam bir manzara seyir noktası. Bir yanda Kumburnu Plajı, diğer yanda Ölüdeniz Plajı. Manzaraya uzun uzun bakıp bütün dertlerinizi bir kenarı bırakıyorsunuz. Bana göre Ölüdeniz’in efsane manzarası bir Montana’dan bir de Babadağ’dan izlenir.

Montana Tepesi’nde yanınıza alabilirseniz kamp sandalyesi alın ve burada bizim gibi keyif yapın. Hele bir de burada gün batımına denk gelirseniz değmeyin keyfinize. Eğer burada bir şeyler yiyip içecekseniz lütfen ama lütfen çöplerinizi çöp kutusuna atmayı unutmayın.

Not: Bundan 1 sene öncesinde Montana Tepesi’ne araç ile gidebiliyordunuz fakat yakın zamanda gidiş yolu araç girişine kapatıldı. Yine de Montana’ya gitmek isterseniz arabanızı Garcia Otel‘in önüne bıraktıktan sonra yaklaşık 20 dk’lık yürüyüş ile Montana Tepesi’ne ulaşabilirsiniz. Motosiklet varsa sorun yok. Yürümeye değer mi derseniz bence kesinlikle değer. Montana Tepesi’nin konumu burada.

Babadağ

ölüdeniz yamaç paraşütü

Babadağ, Ölüdeniz ile özdeşleşen meşhur yamaç paraşütü atlayışlarının yapıldığı nokta. Atlayış için araçla gidilebilen Babadağ’a artık teleferik ile de çıkılıyor.

Adrenalinle aranız iyiyse Ölüdeniz’e gelip de paraşütle atlamadan dönmezsiniz zaten. Yok benim ayaklarım yere bassın ama manzarayı da göreyim diyorsanız da Babadağ’ı ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca buraya şık bir de restoran yapıldı. Nefis manzarayı izlerken lezzetli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Gün batımı saatlerinde orada olun dememe gerek yok sanırım. 😊

  • Babadağ teleferik ücreti 140 TL. 0-6 yaş ücretsiz.
  • Babadağ teleferik saatleri: 08.00-21.00
  • Babadağ’ın konumu burada.

Kelebekler Vadisi

kelebekler vadisi fethiye ölüdeniz
kelebekler vadisi manzara noktası
Fethiye Gezilecek Yerler : Kelebekler Vadisi Yukarıdan Görünüm

Fethiye gezilecek yerler denildiğinde şüphesiz hepimizin aklına burası geliyor. Bizce Kelebekler Vadisi, Türkiye’de en iyi manzaraya sahip yerler arasında ilk 3’e girer. Yukarıdan manzarası efsane. Resmen adrenalin salgılıyorsunuz.

Vadiye gitmek isteyenler için 2 farklı seçenek bulunuyor. İlk olarak günübirlik tekne turlarının duraklarından biri olarak Kelebekler Vadisi’ne gidebilir. Tekneler burada 1 saatlik mola veriyor. İkinci seçenek Ölüdeniz’den kalkan dolmuş tekneler. Bu şekilde koyda tüm gününüzü geçirebilir hatta burada konaklayabilirsiniz. Kelebekler Vadisi’nde kamp yapma imkanı var. İster kendi çadırınızla konaklayabilir isterseniz de burada bulunan bungalov veya çadırları kiralayabilirsiniz.

Gelelim Kelebekler Vadisinde yukarıdan en iyi fotoğraf çekme kısmına. Ölüdeniz tarafından araç ile gelirken Kelebekler Vadisi’nin hemen ilk virajında araçların durduğu, arıların istila ettiği bir çeşme ve kayalık olan bir alan var. Bu alanda manzaranın tadını çıkarabilir birbirinden güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

Önemli Not: Lütfen en iyi fotoğrafı çekileyim derken kayaların uçurum taraflarına çok yaklaşmayın. Bu konuda çok dikkatli olun. Ne yazık ki buradan düşüp ölenler oldu!

  • Kelebekler Vadisi manzara noktasının konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Kabak Koyu

fethiye kabak koyu

Kabak Koyu Fethiye’nin en güzel koylarından biri. Koyun yaklaşık 200 metre çakıllı bir kumsalı var. Deniz oldukça dalgalı, rengi masmavi. Burada bulunan oteller ve kamping alanlarında konaklama yapabileceğiniz bir sürü alternatifiniz var.

Kabak Koyu’nun üst tarafında bir şelale bulunuyor. Yaklaşık 1 saatlik yürüyüşle şelaleye ulaşabilirsiniz. Buraya çıkmak biraz zahmetli ve performans istiyor. Ama sıcaktan bunaldığınızda şelalenin buz gibi suyunda serinlemek yorgunluğu alıp götürüyor. Öyle büyük bir şelale beklemeyin. Vaktiniz varsa keyifli bir doğa yürüyüşü için gitmeye değer.

Kabak Koyu’nda dediğim gibi kamp yapabileceğiniz bir çok işletme bulunuyor. Kendi çadırınızı getirdiğinizde Kabak Koyu rantçıları tekel olduklarını düşünerek sorun çıkartıyorlar. Kamplarda duş ve wc imkanı var. Genelde yarım pansiyon şeklinde çalışıyorlar. Kamp fiyatları için önceden kamp yerleriyle irtibata geçmenizde fayda var.

Kabak Koyu’na Ölüdeniz’den dolmuşlarla gidebilirsiniz. Eğer şahsi aracınızla gidiyorsanız belli bir yerine kadar araç ile gidiyorsunuz ve aracınızı ücretli otoparka park ediyorsunuz. Lakin o belli yere kadar gitmek bile yoldan dolayı sıkıntılı. Aracınızı park ettikten sonra dolmuşlara biniyorsunuz. Dolmuşla gittiğiniz yol inanılmaz kötü bir yol ama böbrek taşınız varsa bu sizin için iyi olabilir.😀

  • Kabak Koyu ulaşım ve yol haritası için buraya tıklayın.

Hisarönü & Ovacık

Fethiye Ölüdeniz’in gece hayatı burada akıyor. Fethiye’de gece ne yapılır diye soranlar cevabı Hisarönü’nde bulacaklar.

Çam ormanlarının arasında bulunan Hisarönü ve Ovacık Mahalleleri Fethiye ve Ölüdeniz’in konum olarak tam ortasında yer alıyor. Ölüdeniz’e uzaklığı 5 km, Fethiye’ye ise 6 km.

Hisarönü’nde çok sayıda otel ve tatil köyü bulunuyor. Fethiye konaklama tercihinizi konumu açısından burada yapabilirsiniz. Eğlenmek için buradaki barları ve gece kulüplerini tercih edebilirsiniz.

  • Ölüdeniz Hisarönü’nün konumu burada.

Yanıklar Bölgesi Gezilecek Yerler

Yanıklar bölgesi konum olarak Fethiye’nin kuzey tarafında kalıyor. Yani Muğla merkez tarafından gelirseniz Fethiye merkezden önce Yanıklar tarafından geçiyorsunuz. Burada gezebileceğiniz bir çok koy bulunuyor. Bu koylar genel olarak birbirine komşu. Bunun dışında bu bölgede gezmenizi şiddetle tavsiye ettiğim Yeşilvadi Doğa Park var. Aşağıda Yanıklar gezilecek yerler listesini bulabilirsiniz.

Fethiye Yanıklar Gezilecek Yerler:

  • Günlüklü Koyu
  • Katrancı Koyu
  • Karaot Plajı
  • Akgöl
  • Yeşilvadi Doğa Park

Günlüklü Koyu

günlüklü koyu fethiye gezilecek yerler

Günlüklü Koyu, Fethiye’ye 16 km uzaklıkta bulunuyor. Yani yaklaşık 20 dk mesafede. Ormanın içinde bulunan Günlüklü Koyu’nun denizi sakin ve kumlu. Deniz hemen derinleşmiyor. Ağaçların altından 5-10 metre yürüyorsunuz sonra deniz. Burayı genelde çocuklu aileler tercih ediyor bilginiz olsun.

Günlüklü Koyu’nda kamp alanı da bulunuyor. Kendi çadırınızla ya da kamp alanından kiralayacağınız çadırla konaklayabilirsiniz. Şezlong şemsiye isterseniz yandaki otelin hizmetinden faydalanıyorsunuz.

Günlüklü Koyu Giriş Bilgileri:

  • Günlüklü Koyu Giriş Ücreti araç ile 45 TL
  • Günlüklü Koyu’nun yol tarifi ve konumu için buraya tıklayın.

Katrancı Koyu Tabiat Parkı

katrancı koyu fethiye

Katrancı Koyu, Günlüklü Koyu’nun ikizi gibi. Katrancı Koyu Tabiat Parkı, Fethiye’ye 15 km uzaklıkta bulunuyor. Burada 2 adet koy var. Biri kumlu diğeri çakıllı. Deniz hemen derinleşmiyor. Bu koylardan biri kamp alanı olarak kullanılıyor, diğeri de günübirlik gelenler için kullanılıyor. Kamp alanı çam ve okaliptüs ağaçları ile iç içe.

Katrancı Koyu çocuklu aileler için uygun. Kamp için duş, tuvalet, lavabo, çamaşırhane, buzdolabı, soyunma kabini, restoran, kafeterya gibi imkanlar da mevcut.

Katrancı Koyu Tabiat Parkı yazın özellikle hafta sonları çok kalabalık oluyor. Kalabalık olunca da ister istemez deniz kirleniyor ve rahatsız olabiliyorsunuz. Programınız müsaitse hafta içi erken saatleri tercih edebilirsiniz.

Katrancı Koyu Giriş Bilgileri:

  • Katrancı Koyu Giriş Ücreti: Şahıs: 13 TL – Öğrenci: 6,5 TL – Motosiklet: 26 TL – Araç: 39 TL
  • Katrancı Koyu Tabiat Parkı’nın yol tarifi ve konumu için buraya tıklayabilirsiniz.

Karaot Plajı

karaot plaji

Fethiye Yanıklar bölgesinde yer alan Karaot Plajı upuzun bir plaj. Son kaldığımız villaya oldukça yakın konumda olan plajın taşlık alanı da var kumlu alanı da. Burada hizmet veren bir tesis bulunuyor. Eğer faydalanmayacaksanız hazırlıklı gelin. Çünkü herhangi bir market yok.

Bizim burada dikkatimizi çeken karavancılar oldu. En az 20 tane karavan gördük. Gölgelik alanlardan ve plajın büyüklüğünden tercih edilmiş sanırım. Karavanınız varsa burayı değerlendirebilirsiniz.

Bir de Karaot Plajı’nın çok farklı bir özelliği var. O da caretta carettaların yumurtlama alanı olması. Tıp kı İztuzu Plajı gibi burası da koruma altında. Akşam 20’den sonra plajın belli yerlerine geçiş yasak.

Son olarak buraya gelirseniz bir tüyo daha vereyim size. Buraya yakın hemen yürüme mesafesinde Akgöl diye bir göl bulunuyor. Keşfetme ruhunuzu tatmin etmek için burayı da görebilirsiniz. Plajın haritaya göre en sağ tarafında bulunan patika yoldan bu göle gidiliyor.

Karaot Plajı’nın herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Konum burada.

Yanıklar & Yeşil Vadi Doğa Park

Yanıklar Köyü, Fethiye’ye 15 km uzaklıkta oldukça yakın bir konumda bulunuyor. Köyün içinden Kargı Çayı geçiyor. Yol üzerinde bol bol narenciye bahçelerini göreceksiniz. Yanıklar Köyü yürüyüş yolları, plajı, sessiz ve sakin doğası ile huzuru hissedebileceğiniz bir yer. Bence Fethiye gezilecek yerler rotanıza muhakkak dahil etmelisiniz. Özellikle Yeşilvadi listenizde olsun.

Yanıklar Köyü’nde yapılabilecek en güzel şeyler: Kahvaltı ve kamp. Yanıklar Köyü’nde kamp için Yeşil Vadi Doğa Park ve Kamp Alanı bulunuyor. Kamp alanına araç girişi 20 TL.

Burada kamp yapmayı düşünürseniz işletmeye ait çadırlarda ya da kendi çadırınızda konaklayabilirsiniz. Çayın üzerinde kurulu salıncakta keyif yaparak güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Sıcaktan bunaldığınızda çayın buz gibi suyuna ya da alanın ilerisinde bulunan doğal havuza kendinizi bırakıp serinlemeyi ihmal etmeyin.

  • Yanıkları Köyü’nün yol tarifi ve konumu için buraya tıklayabilirsiniz.

Göcek ve Çevresi

Fethiye gezilecek yerler listesinde Göcek son yılların en popüler yeri konumunda. Bana göre Göcek’e ayrı bir önem vermelisiniz. Göcek denilince akla mavi tur geliyor. Buraya geldiğinizde tekne turu muhakkak yapın derim. Özellikle 12 Adalar turuna katılın ve denizin keyfini çıkartın.

Göcek ile ilgili çok detaylı yazılarım var. Göcek’e giderseniz muhakkak okuyun derim. (https://bujuyollarda.com/gocek-gezi-rehberi/)

Göcek

muğla plajları ve koyları

Göcek, Fethiye’ye 2014 yılında bağlanmış bir mahalle. Göcek Fethiye arası yaklaşık 27 km ve yol yarım saat sürüyor. Dalaman Havalimanı Göcek arası mesafede oldukça kısa sadece 18 km. Dalaman’ın sınır noktasında bulunan Göcek, koyları ve butik yapısı ile gerçekten tam bir huzur yuvası.

Harika doğası, birbirinden güzel koyları ve tarihi ile son yılların popüler tatil bölgelerinden olan Göcek aynı zaman da mavi yolculuk denildiğinde de akla gelen ilk yerlerden. Muğla ilçeleri içinde benim yüzmeyi en çok sevdiğim koylar Göcek’te yer alıyor.

Göcek konusu oldukça derin bir konu. Buraya yazarsam yazı sayfalarca olur. Aşağıya Göcek İle ilgili yazılarımı bırakıyorum. Tüm detayları yazılarımda bulabiliriniz.

İnlice Plajı

inlice koyu
fethiye gezilecek yerler
Fethiye Gezilecek Yerler : İnlice Plajı Drone Görüntümüz

İnlice Plajı, Göcek’ten hemen önce geliyor. Denize girmek isterseniz buraya da uğrayabilirsiniz. Bu plaj halka açık ve belediyenin işlettiği bir işletme bulunuyor. İnlice Plajı’nın giriş ücreti araç başı 25 TL.

Burada belediyenin işletmesi var. Duş, soyunma kabini ve WC ücretsiz. İşletmede fiyatlar oldukça makul. Piknik ve mangal yapacağınız alanlar bulunuyor.

İnlice Plajı’nın deniz suyu sıcaklığı ideal, deniz yer yer derinleşebiliyor. Plajda kum ve çakıl karışık. Kuralları olan temiz bir plaj burası. Çocuklu aileler için oldukça ideal.

  • İnlice Plajı’nın konumu için buraya tıklayınız.

Saklıkent Bölgesi

Saklıkent Kanyonu

saklıkent kanyonu muğla

Saklıkent Kanyonu aslında konum itibariyle Fethiye’de değil Seydikemer ilçesinde yer alıyor. Ancak Fethiye’ye yakınlığı dolayısıyla hep Fethiye gezilecek yerler listelerinde adı geçiyor. Buz gibi soğuk sularıyla, muhteşem doğasıyla gören herkesi kendine hayran bırakıyor.

Saklıkent Kanyonu, Antalya-Muğla sınırını çizen Eşen Çayı’nın kolu olan Karaçay’ın oluşturduğu bir kanyon. Suyun kolayca aşındırdığı kalkerli arazide, fay çatlaklarının da yardımıyla sarp ve derin bir kanyon oluşmuş. Saklıkent Kanyonu’nun uzunluğu 18 km, yüksekliği yaklaşık 200 metreye kadar ulaşıyor.

Saklıkent Kanyonuna yüksek sezonda vaktiniz müsaitse erken gitmeye çalışın. Çünkü öğleden sonra inanılmaz kalabalık oluyor. Kanyonda yürüyüş yapacaksanız mutlaka yanınıza deniz ayakkabısı alın. Unuttuysanız orada da kiralama imkanınız bulunuyor. Kanyon hakkında çok daha detaylı bilgi edinmek için https://bujuyollarda.com/saklikent-kanyonu-gezi-rehberi/ yazımı okuyabilirsiniz.

Saklıkent Kanyonu Giriş Bilgileri:

  • Saklıkent Kanyonu İletişim Numarası: (0252) 6561075
  • Kanyonun açılış ve kapanış saatleri : Her gün 08:45 – 19.30
  • Saklıkent Kanyonu Giriş Ücreti kişi başı tam bilet 13 TL. Burada müze kart ve kredi kartı geçerli değil.
  • Saklıkent Kanyonu yol tarifi ve konumu için buraya bir tık lütfen.

Gizlikent Şelalesi

seydikemer gezilecek yerler

Gizlikent Şelalesi de Saklıkent gibi adını Fethiye ile özdeşleştirmiş ancak Seydikemer gezilecek yerler içinde bulunan bir güzellik. Burası ormanın içinde doğa harikası bir yer. Saklıkent Kanyonu ile Gizlikent Şelalesi arasında 2-3 km var. Saklıkent Kanyonu’nun çok yakınında olan Gizlikent Şelalesi için Saklıkent’e gelmeden tabelalardan sağa dönüyorsunuz ve içeriye doğru yaklaşık 1 km gidiyorsunuz ve şelalenin başlangıç noktasına ulaşıyorsunuz. Daha sonra merdiven kısmı başlıyor.

Girişten sonra uzunca bir merdiven inilerek, sonrasında 300 metre kadar yer yer yükselen akarsuyun içerisinden yürüyerek şelaleye ulaşılıyor. Yanınıza mutlaka deniz ayakkabısı alın. Eğer yanınıza almadıysanız girişte kiralayabileceğiniz deniz ayakkabıları bulunuyor. Şelalenin tazyikli akan suyunun altında doğal duş keyfi yapmadan dönmeyin. 

  • Gizlikent Şelalesi giriş ücreti araç park ücreti olarak 15 TL alınıyor.
  • Gizlikent Kanyonu yol tarifi ve konumu için buraya tıklayabilirsiniz.

Tlos Antik Kenti

seydikemer gezilecek yerler
Fethiye Gezilecek Yerler – Tlos Antik Kenti

Saklıkent ve Gizlikent’ten sonra kendinizi Akdağlara vurun. Eğer Nisan-Mayıs dönemlerinde geldiyseniz bu dağda kar erimemiş oluyor ve kartpostallık görüntüler sizi bekliyor. Tlos Antik Kenti’nin manzarası efsane ötesi. Buradaki kaya mezarları tüm görkemiyle kendine hayran bırakıyor.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Tlos Antik Kenti’nin efsanesi Pegasus’tan geliyor. Kanatlı at Pegasus ile kahramanı Bellerophontes’in burada yaşadığına inanılıyor. Bellerophontes ile Pegasus’un, üç başlı canavar Chimera ile savaşırken resmedildiği Bellerephontes’e ait mezar anıtını yamaçtaki kayalarda yer alan tapınak mezarlarında görebilirsiniz.

Tlos Antik Kenti Giriş Bilgileri:

  • Tlos Antik Kenti giriş ücreti 15 TL. Müze kart ile ücretsiz gezebilirsiniz.
  • Tlos Antik Kenti ziyaret saatleri 08.30-18.30
  • Tlos Antik Kenti konumu burada.

Fethiye’ye Gitmeden Önce Bunları Bilin !

Fethiye Nerede ?

fethiye gezilecek yerler

İlk olarak Fethiye nerede, Fethiye nereye bağlı sorularının cevabını verelim. Türkiye’nin güneybatısında yer alan ve turizm cenneti olan Fethiye, Muğla’ya bağlı 13 ilçeden biri. Fethiye, Muğla’nın en büyük ilçesi ve Muğla merkezden kat ve kat büyük. Bence çoktan il olmayı hak eden bir yer ama büyükşehir yasası buna izin vermiyor.

Fethiye, doğu ve güneydoğusu Antalya, güneyi, güneybatısı ve batısı Akdeniz, kuzeybatısı Dalaman, kuzeyi Denizli ve Burdur ile çevrili. Muğla ili, yaklaşık 1420 km ile Türkiye’nin en uzun kıyı şeridine sahip ve Fethiye’de bu kıyı şeridinden oldukça nasiplenmiş. Fethiye’nin yüz ölçümü toplamda 3.059 km².

  • Fethiye’nin haritadaki konumu için buraya tıklayabilirsiniz.

Fethiye’ye Nasıl Gidilir ?

Fethiye’ye nasıl gidilir sorusunun en pratik ve hızlı cevabı tabi ki uçak seçeneği. Fethiye’ye en yakın havaalanı olan Dalaman Havaalanı Fethiye’ye yaklaşık 46 km uzaklıkta bulunuyor. Dalaman Havaalanından Fethiye’ye Havaş ve Muttaş ile gidebilirsiniz.

Fethiye Otogarı Fethiye merkezde yer alıyor. Eğer Fethiye çevresine gidecekseniz buradan dolmuşlara binebilirsiniz. Fethiye Gezilecek Yerler listesinin yıldızları Ölüdeniz ve Saklıkent’e buradan kalkan dolmuşlarla gidebilirsiniz. Fethiye’ye karayolu ile gitmek isterseniz belli yerlere uzaklığını hemen yazıyorum.

  • İstanbul Fethiye arası 777 km ve yol yaklaşık 9 saat 30 dakika sürüyor.
  • Antalya Fethiye arası 195 km ve yol yaklaşık 2 saat 45 dakika sürüyor.
  • İzmir Fethiye arası 334 km ve yol yaklaşık 4 saat 30 dakika sürüyor.
  • Ankara Fethiye arası 616 km ve yol yaklaşık 7 saat 30 dakika sürüyor.
  • Muğla Fethiye arası yaklaşık 136 km ve yol yaklaşık 2 saat 10 dakika sürüyor.

Fethiye’ye Ne Zaman Gidilir ?

yesilvadi
Fethiye Gezilecek Yerler : Yeşilvadi Doğa Park

Fethiye’ye Ne Zaman Gidilir ? Fethiye çok ciddi bir turist potansiyeline sahip. Bu açıdan sezonda yani 15 Haziran ile 15 Eylül arası inanılmaz kalabalık oluyor. Yerli yabancı turistler akın akın Fethiye’ye geliyor. Mesela bu tarihler arasında Saklıkent Kanyonu’nda köprüden ilerlerken insanlarla burun buruna gidiyorsunuz.

Deniz-kum-güneş üçlüsü için yaz ayları en ideali tabi ki bu sizin kararınız. Fakat Fethiye’ye her dönem giden biri olarak söylüyorum, kalabalığı çok sevmiyorsanız, iş durumu, okul durumu vs müsait olursanız Fethiye’ye ne zaman gidilir sorusunun en ideal cevabı 01-15 Haziran ve 15-30 Eylül tarihleridir.

Fethiye Kaç Günde Gezilir ?

Fethiye Kaç Günde Gezilir ? Normalde bu sorunun cevabını verirken hızlı olursanız bu kadar, yavaş olursanız bu kadar günde gezersiniz derdim fakat mevzu bahis Fethiye olunca hızlı seçeneğini bence ortadan kaldırın. Çünkü bu yerleri yavaş yavaş sindire sindire gezin. Liste kabarık ama 5-7 günde buraları tamamen, sindire sindire gezip Fethiye fatihi olabilirsiniz.

Yine de ben sizin için Fethiye’de 1 günlük, 2 günlük ve 3 günlük vaktinizin olduğunu varsayarak aşağıda gezilecek yerleri bırakıyorum. Bu yerlerin hepsini görmek için sabah erken yol almalısınız. Araç şart.

1 Günlük Fethiye Gezilecek Yerler Listesi

  • Fethiye Kordon
  • Amintas Kaya Mezarları
  • Kayaköy
  • Ölüdeniz Kumburnu Plajı
  • Kelebekler Vadisi

2 Günlük Fethiye Gezilecek Yerler Listesi

  • Fethiye Kordon
  • Paspatur Çarşısı
  • Amintas Kaya Mezarları
  • Kayaköy
  • Ölüdeniz Kumburnu Plajı
  • Montana Seyir Tepesi
  • Kelebekler Vadisi

3 Günlük Fethiye Gezilecek Yerler Listesi

  • Fethiye Kordon
  • Paspatur Çarşısı
  • Amintas Kaya Mezarları
  • Kayaköy
  • Ölüdeniz Kumburnu Plajı
  • Montana Seyir Tepesi
  • Kelebekler Vadisi
  • Saklıkent Kanyonu
  • Gizlikent Şelalesi
  • Tlos Antik Kenti

Fethiye’de Ne Yenir ?

fethiye'de ne yenir ne içilir

Fethiye’de ne yenir sorusunun bir çok alternatifi var. Restoran ve kafe seçeneği oldukça fazla. Mekanlar bence genel olarak şık ve hizmet kalitesi güzel. Eğer Fethiye’de doğru mekan arıyorsanız bu zamana kadar deneyimlediğim ve memnun kaldığım mekanların listesini aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz. Akşam yemeğinden kahvaltıya, ucuzdan pahalıya bir çok önerim var. Dilediğiniz tercih edebilirsiniz.
https://bujuyollarda.com/fethiyede-ne-yenir/

Fethiye’de Nerede Kalınır ?

fethiyede nerede kalınır

Fethiye’de nerede kalınır derseniz ben Fethiye’yi 8 bölgeye ayırdı. Bu bölgelerden birini tercih edebilirsiniz. Favori bölgem Kayaköy tarafı. Bu zamana kadar kaldığım otelleri ve Fethiye’de otel tavsiyesi için aşağıdaki yazımı okuyun.
https://bujuyollarda.com/fethiyede-nerede-kalinir/

Fethiye’de Balayı

Balayı için Fethiye’yi mi düşünüyorsunuz. Bence doğru bir adresi araştırıyorsunuz demektir. Fethiye her noktası ile özel bir yer olduğu için balayı çiftleri buradan oldukça memnun ayrılacaktır. Fethiye’ye balayı için gelecekler için aşağıda yapılacaklar listesi çıkardım. Liste benden tik atmak sizden.

Fethiye’de Balayında Yapılacaklar:

  • Konakla önemli. Güzel bir villa ya da otel en önemlisi. Tercihinizi Kayaköy’den ya da Yanıklar tarafından yapmanızı tavsiye ederim.
  • Özel koyları ve plajları keşfedin. Kumburnu Plajı ve Fethiye yarımada ada bulunanlar tam size göre.
  • Kelebekler Vadisi’nde 500 fotoğraf çekilin.
  • Montana Tepesi de bi 500 foto hak eder tabi.😀
  • Bütçeye göre ayarlayabilirseniz tekne turu enfes olur.
  • Akşam romantik yemekler için adres Fethiye Kordon ya da Göcek.
  • Balayını akla kazımak için Babadağ’dan paraşütle atlayın.😀
  • Son önerim ise tüplü dalış ya da safari gibi aktiviteleri deneyimleyin.

Fethiye Gezilecek Yerler Sıkça Sorulan Sorular

Fethiye Muğla arası gezilecek yerler neresi ?

Fethiye ile Muğla arasında gezilecek çok güzel yerler var. Muğla merkezden Fethiye’ye giderken yol üzerinde uğrayabileceğiniz sırasıyla Akyaka, Köyceğiz, Ortaca, Dalyan, Dalaman ve Göcek gibi cennet yerler var. Eğer çok vaktiniz yoksa nokta atışı olarak yol üzerinde Akyaka Azmak Nehri, Yuvarlakçay ve Göcek’i görmenizi tavsiye ederim. Bu yerlerle ilgili tüm detayları Muğla başlığı altında bulabilirsiniz.

Fethiye’nin en güzel yeri neresi ?

Fethiye için çok kritik bir soru. Cevap için bir sürü eleme aşaması olması lazım. Bu soru için puanlama cetveli oluşturulsa sanırım Ölüdeniz birinci olur. Ölüdeniz hem koyları hem de eşsiz blue lagünü ile çok büyük puan alır. Ayrıca Kelebekler Vadisi’ni ve Babadağ’ı da unutmayalım. Özetle Fethiye’nin en güzel yeri Ölüdeniz’dir.

Fethiye’de akşam nereye gidilir ?

Fethiye akşamları bir başka oluyor. Yukarıda bahsettiğim gibi Fethiye’de akşam kordon yani sahil kenarı çok güzel oluyor. Ayrıca Ölüdeniz ve Ovacık da gece hayatı için canlı sayılır. Balık pazarını da unutmayalım. Akşam yemeği için ya balık pazarını ya da kordondaki restaurantları tercih edebilirsiniz.

Fethiye’den sonra nereye gidilir ?

Fethiye’den sonra gidilecek yer arıyorsanız ya Antalya ya da Muğla merkeze doğru yol almalısınız. Antalya için ilk seçenek Kaş ve Kalkan. Muğla için ise seçenek çok. Ama ben olsam Dalyan ve Akyaka ilk tercihlerim arasında olur.

Fethiye’de kışın ne yapılır ?

Fethiye’de kışın havalar çok soğuk olmuyor. Denize girme ihtimaliniz olmadığı için en güzeli kültür turizmi yapmak. Yani kışın bol bol antik kent gezebilirsiniz. Bunun dışında hava şartları olanak verirse Ölüdeniz’den paraşütle atlayabilirsiniz.

Fethiye gezilecek yerler listesinin sonuna geldik. Baya uzun bir liste. Listedeki tüm yerleri detayları ile yazmaya çalıştım. Buraları gezerseniz Fethiye ve Seydikemer’de gezmediğiniz yer kalmaz. Fikirleriniz benim için önemli. Düşüncelerinizi aşağıya yorum yaparak benimle paylaşırsanız çok sevinirim. 🥳

14 Yorum

Cevap Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.