ölüdeniz tüplü dalış tavsiyesi

Fethiye Tüplü Dalış : Dalış Noktaları | Fiyatlar | 2024

Su altı benim için büyülü bir dünya. Bunu şuan ki Buju değil, 8 yaşında en çok su altı belgesellerinden etkilenen Buju söylüyor. Bu ilgiyi deneyime dönüştürme fikri epeydir aklımdaydı. Ve çıtayı da epey yüksekten açtım aslında.😍 Belki de dünyanın en iyi dalış noktalarından birinde Kızıldeniz’de daldım ilk kez. İkincisi ise Fethiye‘de oldu. Bu heyecan verici aktivite başlı başına bir deneyim olduğu için nerede yaptığınız ilk etapta çok da önemli değil açıkçası. Eğer yolunuz Fethiye’ye düşerse ve aklınızda dalış yapmak varsa doğru yerdesiniz. Yerel rehberinizden Fethiye tüplü dalış deneyiminin tüm detayları bu içerikte. 🤿

Fethiye Tüplü Dalış Rehberi

fethiye dalış turu

Su altı öyle bir dünya ki inanın orada özgürleştiğimi hissediyorum. Tüm sorunları suyun üstünde bırakmışım gibi, bir balık kadar hafif, bir balık kadar suya aşık oluyorum. Kendimi o kadar anda hissediyorum ki tüpteki hava yetse, bıraksalar 2 saat kalsam diyorum.😄 Tabi bize ayrılan sürenin sonuna geldiğimizde de hüzünle yukarı doğru palet çırpıyorum. Çıktığımda aklımda tek bir soru, ‘sıradaki ne zaman?’.

Fethiye tüplü dalış için en güzel adreslerden biri. Doğası, tarihi, denizi gibi o denizin altı da ne hazineler saklıyor. O nedenle aklınızda tüplü dalış yapmak varsa sakın ertelemeyin. Merak edeceğiniz, bilmek isteyeceğiniz her şeyi yazıp, en ince ayrıntısına kadar anlatmaya çalışacağım. Yine de aklınıza takılan bir şey olursa yorum kısmında paylaşın lütfen. O zaman hadi, takalım paletleri, şnorkelleri, dalalım o derin maviliklere. 🐠

Öncesinde Fethiye ile ilgili diğer yazılarımı da okumak istersiniz diye bağlantıları bırakıyorum.

Fethiye Dalış Noktaları

ölüdeniz dalış deneyimi

Size Fethiye’de tüplü dalış için en güzel konumları vereceğim. Tabi bu konumların hepsinde dalış olanağı bulamayabilirsiniz. Bazıları başlangıç seviyesi için uygun yerler olmayabilir. Eğer profesyonel dalıcıysanız o zaman bu konumlarda dalabilirsiniz.

Fethiye’de Nerede Dalış Yapılır?

  1. Ölüdeniz
  2. İblis Burnu
  3. Balaban Adası
  4. Dalyan Resifi
  5. Amfora
  6. Üç Tüneller
  7. Akvaryum
  8. Afkule
  9. Batık
  10. Sarıyarlar
  11. Meksika Mağarası
  12. Karides Kovuğu
  13. Kızılada Kanyonu
  14. Azizağa Koyu

Fethiye Tüplü Dalış Eğitimi

Şimdi dalış eğitimi konusu biraz detaylı bir konu. Ben de bilir kişi olmadığımdan yanlış bir şey söylememek adına çok detaya inmeden, bildiklerimi daha yüzeysel şekilde anlatacağım. Öncelikle daha önce dalış deneyiminiz yoksa ve bizim gibi turistik amaçla dalmak istiyorsanız bunun için herhangi bir eğitim almanıza gerek yok. Bu yapılan keşif dalışı oluyor. Zaten bu kısmın detaylarını aşağıdaki başlıkta anlatacağım.

Eğer keşif dalışı sonrası bu tutkunuzu ileri boyuta taşımak ve sertifikalı bir dalgıç olmak isterseniz işte o zaman eğitim almanız gerekecek. Burada 4 ayrı seviye var. PADI Açık Deniz Dalıcı Kursu (PADI Open Water Diver Course), PADI Uzman Açık Deniz Dalıcı Kursu (PADI Advance Open Water Diver Course), PADI Kurtarma Dalgıçlığı(PADI Rescue Diver Course), PADI Dalış Lideri Kursu (PADI Divemaster Course) olarak seviyelendiriliyor eğitimler.

PADI Açık Deniz Dalıcı Kursu (PADI Open Water Diver Course)

Bu kurs esnasında sualtını keşfetmek için gerekli temel prosedürleri öğrenmiş oluyorsunuz. Bu program
3 gün sürüyor ve iki aşamadan oluşuyor. Teori aşamasında PADI tarafından hazırlanmış Padi Açıkdeniz Dalıcı çevrimiçi e-kitapçığından (PADI Open Water E-Learning) sorumlu oluyorsunuz. Bu el kitabında bir dalıcının bilmesi gereken temel prensipleri öğrenmiş oluyorsunuz. Pratik aşamada ise eğitmeniniz rehberliğinde temel dalış becerilerini öğrenecek ve güvenli bir şekilde dalışın keyfini çıkarabileceksiniz. Bu kurs sonunda sertifikalı bir dalgıç olarak 18 metreye kadar dalma imkanına sahip oluyorsunuz.

Katılım Şartları

  • Minimum 14 yaşında olmalı.
  • Temel yüzme becerileri
  • Dalışa engel bir sağlık sorunu bulunmamak
  • Daha önce dalış deneyiminizin olması gerekmez.

PADI Uzman Açık Deniz Dalıcı Kursu (PADI Advance Open Water Diver Course)

Bu kurs dalış tecrübelerinizi daha da ileri seviyeye çıkarmanızı sağlıyor. Bu kurs süresince yeni
dalış türlerini öğrenme imkanına sahip oluyorsunuz (Batık Dalışı, Gece Dalışı ve dahası). Tüm bunların
yanı sıra Sualtı yüzerlilik ve navigasyon becerilerinizi en üst seviyeye çıkarma imkanınız var. Açık Deniz Dalıcı kursuna göre daha derine dalma imkanınıza ek olarak, dalış planlama konusunda da
engin bilgiye sahip oluyorsunuz. Bu kurs sonunda 30 metreye dalma sertifikasına sahip oluyorsunuz.

PADI Kurtarma Dalgıçlığı (PADI Rescue Diver Course)

Bu kurs boyunca sualtı ve su üstünde karşılaşılabilecek olası sorunlardan sakınmayı öğreniyorsunuz.
Aynı zamanda kendi problemlerinizin yanı sıra diğerlerine de yardımcı olmanız için ihtiyacınız olan
becerileri öğreniyorsunuz.

PADI Dalış Lideri Kursu (PADI Divemaster Course)

Tüplü Dalış tutkunu başkalarıyla paylaşma imkanını PADI Divemaster ile yakalayabilirsiniz. Dive Master olarak Tüplü Dalış aktivitelerini yönetebilir dalış kurslarına yardımcı olabilirsiniz. Yani bu kurs ile öğretici oluyorsunuz.

Fethiye Tüplü Dalış Fiyatları

FETHİYE TÜPLÜ DALIŞ FİYATLARIDETAYLAR
PADI DISCOVER SCUBA DIVING  (INTRODUCTION TO DIVING)12 MT MAX.119
DSD EXTRA FUN DIVE12 MT MAX.87
* PADI SCUBA DIVER2 DAYS – 12 MT MAX.285
* PADI OPENWATER DIVER3 DAYS – 18 MT MAX505
* PADI ADVANCED OPENWATER DIVER2 DAYS – 5 DIVES329
* PADI EFR (Emergency first response)3–5 HOURS – NO DIVING175
* PADI RESCUE DIVER3 DAYS439
* PADI DIVEMASTER7 DAYS879
* REFERRALSEACH DIVE109
REFRESHMENT1 DIVE131
* NIGHT DIVER SPECIALITY3 DIVES274
* UNDERWATER PHOTOGRAPHER2 DIVES164
* NITROX6 HOURS – NO DIVING175
* DEEP DIVER4 DIVES263
* PEAK PERFORMANCE BUOYANCY2 DIVES164
* DPV (Diver Propulsion veichle – Seabob)2 DIVES219
NIGHT DIVE1 DIVE131
Video & Photo Mobile upload 44
1 DIVE 87
2 DIVES 169
3 DIVES 243
4 DIVES 312
5 DIVES 375
6 DIVES 432
7 DIVES 484
8 DIVES 530
9 DIVES 570
10 DIVES 594
11 DIVES 631
12 DIVES 654

Fethiye Tüplü Dalış Turu Deneyimimiz

Biz 2. dalış deneyimimizi ülkemizde Fethiye Ölüdeniz‘de yaşadık. İlkinin aksine tekneyle açılarak derinden değil, kıyıdan daldık. İkisinin kendine göre avantajları ve dezavantajları olabilir. Tekneyle açıldığınızda tüm gününüzü ayırmak durumundasınız. Yalnızca tek bir noktada dalsanız dahi diğer duraklarda başkaları dalarken şnorkel yapabilirsiniz. Kıyıdan daldığınızda ise rezervasyon saatinizde orada oluyorsunuz. Ön bilgilendirmeler, hazırlık, dalış, fotoğrafları alma süreci toplamda 1.30-2 saat kadar sürüyor. Kıyıdan daldığınız için de yavaş yavaş derine iniyorsunuz.

Tabi biz daha önce bu deneyimi yaşadığımız için daha cesurduk. Ama yıldızlı dalıcı değilseniz isterseniz 50 kez dalmış olun, eğitmen ilk kez dalacakmışsınız gibi her şeyi en baştan anlatıyor. İlk etapta ekipmanları tanıyorsunuz. Ola ki ağızlık bir şekilde ağzınızdan çıkarsa nasıl bulacağınızı, tekrar ağzınıza yerleştirene kadar nasıl nefes vermeniz gerektiğini öğretiyorlar. Gözlüğünüzün içine su girerse nasıl boşaltabileceğinizi gösteriyorlar. Su altında işaret diliyle iletişim kurabilmek için temel hareketleri anlatıyorlar. Ve artık bilgisel anlamda keşif dalışına hazır hale geliyoruz.

ölüdeniz tüplü dalış tavsiyesi

Sonrasında dalıcı kıyafetlerimizi giyiyoruz. Belimize ağırlık bağlanıyor. Üstün tüpü de takarak yürüdü kıyıya kadar, ama kadınlara zorlanmamaları için denizde giydiriyorlar. Paletlerimizi de taktıktan sonra dışarıda öğrendiklerimizi henüz ayaklarımız yere değerken kafamızı suya sokarak denemeli olarak da uyguluyoruz. ve sonra yavaş yavaş suyun derinliklerine doğru ilerliyoruz. İlk dalışımızda 8 metreye kadar dalmıştık. Bu defa bizim gibi keşif dalışı yapanların inebileceği maksimum derinlik olan 12 metreye indik.

Tabi en önemli konulardan biri derine indikçe kulaklarda oluşan basınç. Eğer bu basıncı atmazsanız ciddi ağrı ve sağlığı etkileyen sorunlar olabiliyor. Burnunuzu tutarak kulaklarınıza basınçlı bir hava veriyorsunuz ve basıncı atıyorsunuz. Bunu belli aralıklarla yapmanızda fayda var. Bizim dalış yaptığımız merkezin su altında bir resim sergisi vardı. O kısmı gördük, bir çapanın etrafında oyunlar oynayan renkli balıklar, su altı bitkileri, ilginç canlılar ile dolu heyecan verici bir 40 dakika geçirdik suyun altında. Hiç bitsin istemedik açıkçası. Suyun yüzüne çıktığımızda ise inanılmaz keyifliydik.

Yani bunun tavsiyesi olur mu bilmem ama eğer su altına, dalışa ilgi duyuyorsanız Fethiye tüplü dalış turu yapmadan buralardan ayrılmayın derim. Fethiye tüplü dalış hakkında çok daha detaylı bilgi ve rezervasyon için aşağıdaki numaradan detayları alabilirsiniz.

📞📱☎ REZERVASYON TELEFON-WHATSAPP: 0505 198 48 63

Fethiye Tüplü Dalış Turu Sıkça Sorulan Sorular

fethiye dalış kursu

Fethiye tüplü dalış kaç metre?

Eğer yıldızlı dalıcı değilseniz keşif dalışı yapacaksanız hocanın inisiyatifi ile maksimum 12 metreye kadar dalabilirsiniz.

Fethiye tüplü dalış nerede yapılır?

Keşif dalışı için Ölüdeniz isabetli bir tercih olacaktır. Kıyıdan dalış yaptırmaları, ilk kez deneyecekler için bir avantaj olabilir.

Fethiye dalış kaç TL?

Fethiye tüplü dalış fiyatları firmadan firmaya değişiklik gösterebilir. Keşif dalışı için 100-130 euro arasında bir bütçe ayarlamalısınız.

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.