fethiye koyları ve plajları

Fethiye Koyları ve Plajları | Denize Girilecek 25 Yer (Haritalı)

Maviliklere açılmak, turkuaz sularda yüzmek mi istiyorsunuz o zaman istikamet doğru Fethiye Koyları ve Plajları. Birbirinden güzel koy ve plajlara sahip Fethiye deniz turizmi için tam bir biçilmiş kaftan. Türkiye’nin en iyi koyları listesine en az 5 aday verebilecek olan Fethiye mavi turlardan günübirlik tekne turlarına tüm deniz severlerin buluşma noktası.

Fethiye gezilecek yerler listemden sonra Fethiye koyları ve plajları yazmasam olmazdı. Fethiye’ye özellikle deniz için geldiğinizde bu yazı size iyi bir rehber olacaktır. Koyların giriş ücretlerinden Fethiye koyları ve plajları haritasına, araba ile gidilebilecek koylardan ücretsiz gidilebilen koy ve plajlara her şeyi tüm detaylarıyla bu yazımda bulabilirsiniz. Yazımın sonunda ise En Güzel Fethiye Koyunu seçip burayı listemin yıldızlı yeri yapacağım. Ayrıca Fethiye’ye geldiğinizde muhakkak ziyaret etmeniz koyları da sıralayacağım.

Durun bitmedi. Yazımda Fethiye’de Araba İle Gidilebilecek Koylar ve Fethiye’de Arabasız Gidilecek Koylar ayrımı yapıp rotanızı netleştirmeye çalışacağım. Fethiye’nin bilinmeyen koylarını da yazacak mısınız derseniz listemde o da var tabiki.😊 Ormanların içinde az bilinen koyları yazıp sizi bu güzel yerlerle buluşturmaya çalışacağım. Özetle dolu dolu bir yazı sizi bekliyor.

Not: Lütfen ama lütfen çevreye karşı duyarlı olalım. Özellikle son yıllarda çıkan yangınlardan dolayı canımız çok yandı. Bu güzel yerleri gezerken arkanızda sadece ayak izlerinizi bırakın !

Fethiye Koyları ve Plajları Hakkında Her Şey

Fethiye alan olarak oldukça geniş bir coğrafyaya hakim. Kıyı uzunluğu deseniz aman Allahım. Haritaya bakın her yer girintili çıkıntılı. Hal böyle olunca Fethiye koyları ve plajları listesi gani gani.

Listemdeki yerlerin konumunu tam olarak anlayın ve gezi planı kolay çıkarın diye listemi bölgelere ayıracağım. Toplamda 6 bölgeye ayırdığım Fethiye koyları ve plajları bölgeleri aşağıda.

1- Göcek Koyları ve Plajları


  • İnlice Halk Plajı
  • Ayten Koyu
  • Osmanağa Koyu
  • Diğer Göcek Koyları ve Plajları

2- Yanıklar Bölgesi Koy ve Plajları


  • Günlüklü Plajı
  • Katrancı Koyu
  • Karaot Plajı

3- Fethiye Merkez Koy ve Plajları


  • Akmaz Plajı
  • Çalış Plajı

4- Yarımada Koyları ve Plajları


  • Küçük Samanlık Plajı
  • Büyük Samanlık Plajı
  • Kuleli Plajı
  • Boncuklu Koyu
  • Kalemya Koyu

5- Kayaköy Bölgesi Koy ve Plajları


  • Akvaryum Koyu
  • Darboğaz Fethiye
  • Gemiler Koyu
  • St. Nicholas Island
  • Soguk Su Koyu
  • Deve Plajı

6- Ölüdeniz Koy ve Plajları


Not: Aklınızda bulunsun deniz için Fethiye’ye gelecekseniz yanınıza güneş kremi, güneş gözlüğü, şort, mayo, terlik, havlu, şnorkel almayı unutmayın. Ayrıca tekne turuna çıkacaksanız bu yazımı muhakkak okuyun.

Fethiye Koyları ve Plajları Haritası

Fethiye Koyları ve Plajları Haritası (Harita üzerinden yakınlaştırma yapabilir, numaraların üstüne tıklayabilirsiniz)

Fethiye Koyları ve Plajları Haritası:

  1. İnlice Halk Plajı
  2. Ayten Koyu
  3. Osmanağa Koyu
  4. Günlüklü Plajı
  5. Katrancı Koyu
  6. Karaot Plajı
  7. Akmaz Plajı
  8. Çalış Plajı
  9. Küçük Samanlık Plajı
  10. Büyük Samanlık Plajı
  11. Kuleli Plajı
  12. Boncuklu Koyu
  13. Kalemya Koyu
  14. Akvaryum Koyu
  15. Darboğaz Fethiye
  16. Gemiler Koyu
  17. St. Nicholas Island
  18. Soguk Su Koyu
  19. Deve Plajı
  20. Kumburnu Plajı
  21. Ölüdeniz Plajı
  22. Kıdrak Beach
  23. Mavi Mağara
  24. Kelebekler Vadisi Plajı
  25. Kabak Plajı

Fethiye Koyları ve Plajları Listesi

İnlice Halk Plajı

fethiye koyları ve plajları
Fethiye Koyları ve Plajları : İnlice Plajı Drone Görüntümüz

Fethiye plajları noktasında ilk durağımız İnlice Halk Plajı. Burası haritada 1 numaralı konumda yer alıyor. Fethiye’nin ünlü Göcek Mahallesi’nde yer alan İnlice Plajı Göcek merkeze 6 km, Fethiye merkeze 27 km mesafede.

İnlice Plajı dediğim gibi bir halk plajı ve burada belediyenin işlettiği bir tesis var. Tesiste fiyatlar bir çok yere göre uygun sayılabilir. Plajda şezlong şemsiye kiralama olanakları da mevcut. Duş, soyunma kabini ve wc ücretsiz.

İnlice Plajı oldukça uzun bir plaj. Plajın sağ kısmı (giriş tarafı kısmı) kumdan oluşuyor ve deniz çabuk derinleşmiyor. Sol tarafta ise durum tam tersi. Zaten tesis de sağ tarafta yer alıyor. Siz her ihtimale karşı deniz ayakkabısı alın derim. Tesisten faydalanmak istemezseniz kendi sandalye ve şemsiyenizle keyif yapabilirsiniz.

İnlice Plajı’nda çadırınızla kamp yapma imkanınız da var aklınızda bulunsun. Yani kamping alanları mevcut. Fethiye’de imkanları güzel, temiz, ailenizle gelip rahatlıkla yüzebileceğiniz bir plaj arıyorsanız burayı tavsiye edebilirim.

  • İnlice Plajı giriş ücreti: İnlice Plajı’nın giriş ücreti araç başı 25 TL. Bu ücret otopark ücreti olarak alınıyor.
  • İnlice Plajı’nın konumu burada.

Ayten Koyu

fethiye koyları ve plajları

Fethiye Göcek’te koy sayısı oldukça fazla. Göcek 12 adalar ismiyle bilinen birbirinden güzel adalara ve koylara sahip bir yer. Göcek koylarının tamamını buraya yazsam listem uzadıkça uzar. Siz Göcek koyları hakkında bilgi edinmek isterseniz listemi buraya bırakıyorum. (https://bujuyollarda.com/gocek-koylari-ve-plajlari/)

Göcek’te arabayla gidilebilen koylardan biri olan Ayten Koyu Göcek’te bulunan bir diğer yüzülecek yer. Çam ağaçlarının altında doğal gölgelikli bu plajın Göcek merkeze uzaklığı sadece 5 km.

Ayten Koyu’nda herhangi bir tesis bulunmuyor. Wc, duş, şemsiye, şezlong kiralama imkanları yok. dolayısıyla burayı tercih edecekseniz her yönden tedarikli gitmenizde fayda var.

Ayten Koyu’nun denizi taşlık ve çabuk derinleşiyor. Burada kamp alanı yok fakat kendi imkanlarınızla kamp çadır kurabilirsiniz. Sadece ateş yakmayın ve sivrisineklere dikkat edin.

  • Ayten Koyu giriş ücreti: Ayten Koyu’nun herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor.
  • Ayten Koyu’nun haritadaki konumu burada.

Osmanağa Koyu

fethiye koyları

Ayten Koyu’nun hemen yan komşusu olan Osmanağa Koyu Fethiye’de arabayla gidebileceğiniz bir diğer koy. Biz buraya farklı günlerde 2 kez gitmiştik. İlk gittiğimizde koyu beğenmiştik fakat son gittiğimizde resmen sivrisinek istilası vardı.

Ayten Koyu’na giden yoldan devam ettiğinizde yaklaşık 2 km sonra bu koya ulaşıyorsunuz. Yol toprak ve zorlayıcı. Koyda herhangi bir tesis imkanı yok. Burada doğa ile baş başasınız. Çam ağaçlarının size eşlik ettiği Osmanağa Koyu kamp yapabileceğiniz bir koy. Sadece her noktada tedarikli gelmeniz lazım.

Osmanağa Koyu’nda sahil taşlık. Deniz ılık. Herhangi bir tesis yok. En yakın market Göcek tarafında bulunuyor.

  • Osmanağa Koyu giriş ücreti: Osmanağa Koyu’nun herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor.
  • Osmanağa Koyu’nun haritadaki konumu burada.

Not: Fethiye’ye ilk defa geldiyseniz ve vaktiniz kısıtlıysa Ayten Koyu ve Osmanağa Koyu’nu pas geçebilirsiniz. Göcek’e koy ve plaj için gelecekseniz ya da tekne turuna çıkacaksanız Göcek Koyları ve Plajları yazımı muhakkak okuyun derim.

Günlüklü Plajı

fethiye plajları

Günlüklü Plajı ile Fethiye’nin Yanıklar Bölgesi’nde bulunan koy ve plajlara geçiyoruz. Bu bölgedeki plajlar Fethiye merkeze daha yakın konumda yer alıyor. Fethiye’ye İstanbul ya da İzmir tarafından gelirken bu koyların dönüş tabelalarını yol üstünde göreceksiniz.

Günlüklü Koyu ve Plajı, Küçük Kargı Tabiat Parkı sınırları dahilinde bulunuyor. Burası tabiat parkı olduğundan giriş ücretli.

Günlüklü Koyu’nun denizi oldukça sakin. Plaj kumlu ve deniz hemen derinleşmiyor. Yani çocuklu ailelerin tercih edebileceği bir yer burası. Şezlong ve şemsiye kiralama imkanının bulunduğu Günlüklü Koyu’nda ağaçların altında bulunan piknik masalarından ücretsiz faydalanabiliyorsunuz. Dilerseniz kendinizde sandalye ve şemsiyenizle keyif yapabilirsiniz. Ayrıca plajda su sporları gibi eğlenceli aktiviteleri de yapabilirsiniz.

Yeşil ile mavinin uyum içinde olduğu Günlüklü Koyu yazın oldukça kalabalık. Piknik masaları için erken gelmenizde fayda var. günlüklü Koyu’nda bir de dere var. Bu dere buraya güzel bir hava katmış.

  • Günlüklü Koyu Giriş Ücreti: Günlüklü Koyu’nun giriş ücreti kişi başı 13 TL. Araç ile giriş ücreti ise 39 TL. Motosiklet ile giriş ücreti 26 TL.
  • Günlüklü Koyu’nun haritadaki konumu burada.

Katrancı Koyu

fethiye plajları

Günlüklü Koyu’ndan hemen sonra Katrancı Koyu yer alıyor. Katrancı Koyu Fethiye merkeze 15 km uzaklıkta yer alıyor. Koy Katrancı Tabiat Parkı içinde kalıyor.

Yeşil ile mavinin iç içe olduğu Katrancı Koyu’nu ister günübirlik ziyaret edebilirsiniz isterseniz de burada kamp yapabilirsiniz. Ya da karavanınız varsa burada mola verebilirsiniz. Koy oldukça geniş günübirlik gelenler ayrı yerde takılıyor kampçılar ayrı yerde. Katrancı yazın hafta sonları oldukça kalabalık. Yer için erken saatlerde hareket etmeniz oldukça önemli.

Katrancı Koyu’nun plajı kumdan oluşuyor. Kum balçık gibi denizin dibi görünmüyor. Deniz oldukça sakin ve hemen derinleşmiyor. Çocuklu aileler için oldukça uygun bir koy burası. Koyda piknik masaları, tuvalet, soyunma kabini, duş ve mescit imkanları mevcut. Mangal tutkunları burada püfür püfür estiriyor.

Katrancı Koyu’nun hemen karşısında Katrancı Adası bulunuyor. Biz bu adaya Fethiye’den kalkan günübirlik tekne turlarıyla gitmiştik ve bu adanın denizine bayılmıştık. Fethiye tekne turu detayları için bu yazıma göz atabilirsiniz.

  • Katrancı Koyu Giriş Ücreti: Katrancı Koyu’nun giriş ücreti kişi başı 13 TL. Araç ile giriş ücreti ise 39 TL. Motosiklet ile giriş ücreti 26 TL. Bunun dışında çadır ücreti 95 TL, karavan girişi 100 TL, bungalow ücreti ise 650TL. bu fiyatlar 2022 yılı için geçerli.
  • Katrancı Koyu’nun haritadaki konumu burada.

Karaot Plajı

fethiye plajları

Fethiye koyları ve plajları listemize Karaot Plajı ile devam ediyorum. Fethiye’de Yanıklar Köyü’ne oldukça yakın konumda bulunuyor burası. Upuzun bir sahili var. Sahilde 2 tane tesis yer alıyor. Şezlong şemsiye kiralama, duş, tuvalet ve yeme-içme gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Halk plajı olarak ayrılan kısımlar da oldukça geniş. Herhangi bir ücret ödemeden havlunuzu serip bu bölümde takılabilirsiniz.

Karaot Plajı kamp yapmak için de oldukça ideal. Hizmet veren bir kamp alanı yok ancak kendi çadırınızla ya da karavanla burada konaklayabilirsiniz.

Karaot Plajı aynı Dalyan’da bulunan İztuzu Plajı gibi caretta carettaların yuvalama alanı. O nedenle 20.00-08.00 saatleri arasında plaja girmek yasak.

Plaj küçük çakıllardan oluşuyor. Deniz biz gittiğimizde biraz dalgalıydı. Plajın en sağ tarafına giderseniz ormanın içindeki patika yolu takip ederek hemen arkasındaki Akgöl isimli küçük gölü de görebilirsiniz.

  • Karaot Plajı giriş ücreti: Karaot Plajı’nın herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor.
  • Karaot Plajı’nın haritadaki konumu burada.

Akmaz Plajı

fethiye plajları

Fethiye koyları ve plajları listemizde Fethiye merkeze doğru ilerliyoruz. Fethiye merkeze yakın konumda yer alan Akmaz Plajı Fethiye’ye 14 km uzaklıkta yer alıyor.

Akmaz Plajı’nın sahili ince çakıl taşlardan oluşurken denizin içi kumdan oluşuyor. Çocuklu aileler için oldukça ideal bir plaj burası. Plaja giriş ve otopark kısmı ücretsiz. İlerde işletmeye devredilirse muhtemelen giriş ücreti alınabilir.

Plajda ağaçlık alanlar var. Buralarda mangal yakmak yasak. Genelde bu plajı yerel halk tercih ediyor. Plajda duş, soyunma kabini, şezlong veya şemsiye yok. En yakın market 1 km ötede. Gelirken hazırlıklı gelmenizde fayda var.

Akmaz Plajı oldukça uzun bir plaj. Burada denize akan buz gibi suyu olan küçük bir dere var. Burada doğa oldukça güzel. Sadece korumaya ve çöp atmamaya özen göstermek gerekiyor.

Özetle Fethiye merkeze yakın ailenizle gidebileceğiniz bir plaj arıyorsanız Akmaz Plajı’nı tercih edebilirsiniz. Dediğim gibi sadece hazırlıklı gelin. Akmaz Plajı’na yakın konumda olan Karataş Plajı da aklınızda bulunsun.

  • Akmaz Plajı giriş ücreti: Karaot Plajı’nın herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor.
  • Akmaz Plajı’nın haritadaki konumu burada.

Çalış Plajı

fethiye plajları

Fethiye merkezde denize girilecek yer arıyorsanız tercih edebileceğiniz ilk plaj Çalış Plajı olur. Çalış Plajı, Fethiye merkeze 7 km uzaklıkta yer alıyor. Buraya dolmuşlarla kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Çalış Plajı’nın 4 km’lik sahil uzunluğu bulunuyor. Bu plajı genel itibariyle yabancılar tercih ediyor. Plajın şehir merkezine yakın oluşu, imkanların gelişmiş olması, kumsal ve denizinin sığ olması Çalış’ın popüler olmasında oldukça etkili.

Çalış Plajı’nda konaklama yapabileceğiniz oteller, cafe ve restoranlar bulunuyor. Dilerseniz mekanlardan birinde şezlong şemsiye kiralayabilir dilerseniz halk plajı kısmında kendi imkanlarınızla vakit geçirebilirsiniz.

Sahili kumsal ve denizi de sabahları sakin ve dalgasız oluyor. Öğleden sonra deniz genelde dalgalı oluyor. Tavsiyem sabah çok sıcağa kalmadan burada denize girmeniz olacaktır. Tabi erken kalkabilirseniz.

  • Çalış Plajı giriş ücreti: Çalış Plajı’nın herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor.
  • Çalış Plajı’nın haritadaki konumu burada.

Küçük Samanlık Plajı

fethiye koyları

Fethiye koyları ve plajları yazıma Fethiye merkezden biraz uzaklaşarak Yarımada bölümüyle devam ediyorum. Bölgede kıyılar girintili çıkıntılı olduğundan koy sayısı oldukça fazla. Yarımada kısmında da birbirinden güzel koy ve plajlar var. Genel olarak bu plaj ve koylar oldukça temiz. İşletmelerin yorumlarına bakıp dilediğinizi tercih edebilirsiniz.

Yarımadada yer alan Küçük Samanlık Plajı Fethiye merkeze 20 dakika uzaklıkta yer alıyor. Denizi oldukça temiz ve sakin. Dalgasız deniz arıyorsanız burası tam size göre.

Plaj kum ve çakıl karışımından oluşuyor. Denizin içi genel olarak kumlu. Deniz hemen derinleşmiyor. Çocuklu ailelere için uygun.

Plaj özel bir şirket tarafından işletiliyor. Araç girişi 30 TL, iki şezlong 1 şemsiye kiralama 120 TL. Mangal ve semaver yakmak yasak. Dilerseniz karavanınızla burada konaklayabilirsiniz.

  • Küçük Samanlık Plajı giriş ücreti: Küçük Samanlık Plajı’nın giriş ücreti araç başı 30 TL.
  • Küçük Samanlık Plajı’nın haritadaki konumu burada.

Büyük Samanlık Plajı

fethiye koyları

Genişçe bir alana sahip Büyük Samanlık Plajı, Fethiye’de uygun fiyatlı bir yer arıyorsanız tercihiniz olabilir. gitmesi biraz zahmetli ama yine de değerlendirilebilecek bir koy. Özellikle ailecek gidilebilecek bir yer burası.

Plajda piknik yapabileceğiniz alanlar mevcut. Ayrıca plajda bir işletme de var. Ben işletmeden faydalanmam derseniz kendiniz istediğinizi getirip takılabilirsiniz. İşletmede fiyatlar bir çok yere göre daha uygun.

Plajın sol kısmı halk plajı olarak ayrılmış ağaç gölgesi bulmak mümkün ama erken gitmek kaydıyla. Deniz kıyı şeridi taşlık 4-5 metre sonrası kum. Deniz genel olarak temiz ve ılık.

Özellikle hafta içi bir çok yere göre daha sakin olan Büyük Samanlık Plajı’na dar ve virajlı yollardan geçerek ulaşabilirsiniz. Fethiye’de sessiz sakin bir yer arıyorsanız burası aklınızda bulunsun.

  • Büyük Samanlık Plajı giriş ücreti: Küçük Samanlık Plajı’nın giriş ücreti araç başı 20 TL. Şezlong ve şemsiye parça başı 40 TL’ye ya da köşklerde ön taraf 120 arka taraflar 100 TL’ye kiralanıyor.
  • Büyük Samanlık Plajı’nın haritadaki konumu burada.

Kuleli Plajı

fethiye koyları

Fethiye’de kumlu bir plaj arıyorsanız yarımadada bulunan Kuleli Plajı’nı tercih edebilirsiniz. Fethiye merkeze yakın sayılabilecek bir noktada yer alan Kuleli Plajı’nın denizi oldukça sakin ve hemen derinleşmiyor. Yani yüzme bilmeyenler için oldukça ideal bir plaj.

Plaj içerisinde özel bir işletme bulunuyor. Dilerseniz buradan şezlong şemsiye kiralayabilirsiniz. Ayrıca bu işletmeden çadır kiralama imkanınız da mevcut.

Kuleli Plajı’nın diğer plajlara göre farklı bir özelliği de var. Bu da burada sadece kadınlara yönelik plajın bulunması. Yani tesettürlü arkadaşlar deniz için burayı rahatça tercih edebilir.

Kuleli Plajı’nda ister kendiniz takılabilir isterseniz de işletmeden faydalanabilirsiniz. Burada deniz kestanesi bulunuyor. Dikkatli olmanızda ve yanınıza deniz ayakkabı almanızda fayda var.

  • Kuleli Plajı giriş ücreti: Kuleli Plajı’nın giriş ücreti kişi başı 40 TL.
  • Kuleli Plajı’nın haritadaki konumu burada.

Not: Kuleli Plajı’nda kadınlar için ayrı, erkekler için ayrı alanlar ve ortada aileniz ile beraber yüzebileceğiniz ortak alan bulunuyor. Kadınlar için olan kısım ortak alandan görülmeyecek şekilde ayrılmış. Ortak alanda haşema zorunluluğu var.

Boncuklu Koyu

fethiye koyları

Fethiye koyları ve plajları listem gerçekten efsane güzellikte yerlerle dolu. Buralarda denize girmek muhteşem bir deneyim. Bu güzel koylardan biri de yine yarımadada bulunan Boncuklu Koyu.

Boncuklu Plajı’nın büyük kısmı özel bir işletme tarafından işletiliyor. Küçük bir kısmından ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz. Gelirken şemsiyeniz ve sandalyeniz yanınızda olsun zira ücretsiz kısımda bunlar yok. Fethiye merkezden buraya dolmuşla kolayca ulaşabilirsiniz. Merkezde denize girilecek yer arıyorsanız burayı tercih edebilirsiniz.

Koya gelirken işletmeden faydalanmayacaksanız tedarikli gelmeyi unutmayın. Çevrede market yok. Gün boyu kalmayı planlıyorsanız erken gelmeyi unutmayın. Burada bulunan işletmeyi tercih edecekseniz rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

Boncuklu Koyu’nun sahili küçük çakıllardan oluşuyor. Deniz ayakkabısı getirmenizde fayda var. Plajda bulunan işletmeden kano kiralayabilir ya da tüplü dalış yapabilirsiniz. Koyun konumu burada.

Kalemya Koyu

fethiye koyları ve plajları

Yarımada koylarına Kalemya Koyu ile devam ediyoruz. Kalemya Koyu tamamen özel bir işletmenin elinde olan bir koy. İşletme bir otel ve dışarıdan müşteri almıyor. Ne yazık ki bir koy bu şekilde insanımızın elinden alınmış durumda.

Deniz oldukça güzel ve temiz. Tabi denizi görmek için otel müşterisi olmanız gerekiyor. Kalemya Koyu’nun haritadaki konumu burada.

Akvaryum Koyu

fethiye koyları ve plajları

Fethiye koyları ve plajları say say bitmiyor. Yaz yaz da bitmiyor.😂 Gelelim bir başka güzellik olan Akvaryum Koyu’na. Akvaryum Koyu ile Kayaköy bölgesindeki koy ve plajlara geçtik bilginiz olsun.

Türkiye’nin hangi bölgesine giderseniz gidin mutlaka bir Akvaryum Koyu vardır sanırım.😀 Pırıl pırıl bir deniz, berrak sular ve çeşit çeşit balıkları görüyorsanız bingo Akvaryum Koyundasınız. Fethiye’deki Akvaryum Koyu Ölüdeniz’de bulunuyor ve ismini tam anlamıyla hak ediyor.

Burası Ölüdeniz tekne turlarının uğrak noktası. Hemen belirteyim bu koya araba ile ulaşım yok. Fethiye koyları ve plajları arasında en temiz suya sahip yerlerde biri kesinlikle Akvaryum Koyu’dur. Fethiye’de dalış yapmak için iyi bir yer arıyorsanız burayı muhakkak listenize alın.

Akvaryum Koyu’nda balıklarla yüzmek için şnorkel ya da gözlük şart. Akvaryum Koyu’nun konumu burada.

Darboğaz Fethiye

fethiye koyları ve plajları

Zar zor yolunu bulduğumuz bir koy Darboğaz Koyu. Fethiye’de bilinmeyen bir koy arıyorsanız burayı çok rahat tavsiye ederim. Yolu biraz zahmetli olan Darboğaz hem yolundan hem de konumundan dolayı çok kalabalık değil.

Fethiye koyları ve plajları yazımın en gizli noktası Darboğaz diyebilirim. Darboğaz Fethiye’nin en bilinmeyen koyu olarak kalmış olabilir. Buraya arabayla ulaşım yok. Koya ulaşmak biraz zahmetli. Biz başta yanlış yola saptığımızdan (patika yolu bulamadık) doğru yolu bulana kadar baya yorulduk. Ama sonunda hedefi tutturduk.

Hemen yolunun tarifini veriyorum. Google haritada yol tarifi alıp araç ile gelebileceğiniz son noktaya kadar (Gemile Koyu’na gelmeden yol üzerinde aracınızı park ediyorsunuz) gelip 20 dk yürüyüş ile Darboğaz’a ulaşıyorsunuz. Aracınızı yol kenarına park edebilirsiniz. Aracı park ettikten sonra tahtadan yapılmış bir uyarı levhası (sağ tarafta kalıyor) göreceksiniz ve gördüğünüz o patika yolu takip edeceksiniz. 20 dk sonra efsane bir manzara ve güzel bir koy sizi bekliyor olacak.

Darboğaz’a giderken her iki tarafınızda da deniz göreceksiniz. Yol üzerinde oturup manzaranın tadını çıkarmayı da unutmayın.😊

Darboğaz’a giderken yanınızda kesinlikle su ve yiyecek bulundurun. Yaşlı ve çocuklu olanların buraya patika yol nedeniyle gitmemesini tavsiye ederim. Çünkü yolu zorlayıcı. Darboğaz’da herhangi bir işletme vs bulunmuyor. Tedarikli gitmeniz lazım. Hafta sonu bile gitseniz kalabalık değil. Burası muhafazakar tekne turlarının uğrak noktası.

Bizim bu koyda sevmediğimiz şey kara sinekler oldu sağ olsunlar sivrisineklerden farkı yoktu. Isırıp ısırıp durdular.😐 Darboğaz’da deniz turkuaz renginde ve taşlık. Eşsiz güzellikteki Darboğaz’ın haritadaki konumu burada.

Gemiler Koyu

gemile koyu

Fethiye’de arabayla gidilen koylardan biri olan Gemiler Koyuna geldik. Başta belirteyim Gemile Koyu’nun arabayla inilen yol olan iniş yolunda manzara çok çok güzel. Burada bol bol foto çekilmeyi unutmayın.

Koya gelince Gemile Plajı küçük bir plaj. Plaj taşlık. Denize girmek isterseniz sol taraftaki kayalıkların olduğu yeri tercih edebilirsiniz. Burada bir de kamp alanı mevcut. İsterseniz burada kamp yapabilirsiniz. Fakat gitmeden yorumları okuyun !

Gemeler Plajı’nın hemen karşısında ise Gemile Adası diğer adıyla St. Nicholas Adası bulunuyor. Vaktiniz geniş ise burayı muhakkak listenize alın.

  • Gemile Koyu’nun giriş ücreti araç başı 50 TL. İsterseniz kendi sandalye ve şemsiyenizi getirebilirsiniz. Bu ücretler 2022 yılı için geçerli.
  • Gemile Koyu Kayaköy’e 8 km uzaklıkta bulunuyor. Gemile Koyu’nun haritadaki konumu için sizi buraya alalım.

St. Nicholas Adası

fethiye koyları ve plajları

Gemile Koyu’nun hemen karşısında bulunan St Nicholas Adası 2500 yıllık bir tarihe sahip. Buraya Fethiye koylarının en gizemli yeri diyebilirim.

Adada Roma ve Bizans döneminin izlerini taşıyan 7 tane eski kilise bulunuyor. Kiliselerin yanında ev, depo gibi günlük yaşam için gerekli yapılar da mevcut. Burada bulunan tünel büyük kilise ile küçük kiliseyi birbirine bağlıyormuş.

Adanın çevresi neredeyse tamamen tarihi kalıntılardan oluşuyor. St. Nicholas Adasına sadece tekne ile ulaşım var. Deniz burada tam anlamıyla cam gibi. Daldığınızda tarihi kalıntıları görebiliyorsunuz. Şnorkel yada gözlük şart.

  • St. Nicholas Adası’nda bulunan ören yerine giriş ücreti kişi başı 15 TLMüze kart burada geçerli.
  • Adanın konumu burada.

Soğuk Su Koyu

fethiye koyları haritası

Fethiye koyları ve plajları yazımdaki en sevdiğimiz yerlerden biri kesinlikle Soğuk Su Koyu oldu. Yazın sıcağında burası buz gibi suyu ile gerçekten şok etkisi yaratıyor. Çok fazla soğuk su sevmeyen ben bile buradan çıkmak istemedim.

Biz buraya Ölüdeniz tekne turu ile ulaştık. Normalde araba ile Soğuk Su Koyuna ulaşım yok. Tıpkı Darboğaz gibi belli bir mesafeye kadar araba daha sonra ise yürüyerek koya ulaşıyorsunuz.

Soğuk Su Koyu’nda deniz tertemiz. Soğuk su kaynağına yüzdükçe sıcaklık azalıyor ve üşümeye başlıyorsunuz. Yazın sıcağında gerçekten çok iyi oluyor. Burada herhangi bir işletme yok. Gelirken tedarikli gelmenizde fayda var.

Soğuk Su Koyu’na yürüyerek nasıl gidilir derseniz, burası Kayaköy’ün tam arka tarafında kalıyor. Yürüyüş yapmayı severim derseniz Kayaköy’deki kalıntıların içinden (çeşmenin yanındaki yoldan kiliseye doğru) sahile kadar uzanan 40 dk’lık patika bir yoldan buraya ulaşabilirsiniz.

Soğuk Su Koyu’nun konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz. Koyun herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor.

Deve Plajı

fethiye koyları haritası

Ölüdeniz tekne turumuzda yemek molasını Deve Plajı’nda vermiştik. Burası Soğuk Su Koyu’nun hemen karşısında bulunuyor.

Buraya Deve Plajı denmesinin nedeni buradaki kayaların yukarıdan deveyi andırmasından dolayıymış. Deve Plajı’na karadan ulaşım yok. Konum burada.

Kumburnu Plajı

fethiye koyları haritası

Fethiye koyları ve plajları yazımın en popüler noktasına ve Ölüdeniz koyları listemize geldik. Buraya eminim aşık olacaksınız. Burası gerçekten çok özel ve benim Fethiye’deki en sevdiğim yer. Kumburnu Plajı sadece Türkiye’de değil dünyada meşhur. Fethiye’ye gelirseniz burayı görmeden ayrılırsanız çok şey kaybetmiş olursunuz. Burayı kesin ve kesin görün. Bak görmeden dönmeyin tamam mı.😂

Kumburnu Plajı kumlu ve küçük taşlardan oluşuyor. Hemen yanı başındaki Ölüdeniz Plajına (Belcekız Plajı) göre deniz dalgalı değil. Bırakın dalgayı çarşaf gibi. Çocuklu aileler için ideal. Wc, soyunma kabini ve duş imkanları mevcut. Yüksek sezonda çok kalabalık !

Burada bir işletme bulunuyor. Buradan şezlong kiralayabilirsiniz. Oldukça kapsamlı bir tesis burası. Bir kart veriyorlar ve o kartla alışveriş yapıyorsunuz. Dilerseniz kendinizde havlunuzu atıp takılabilirsiniz ama yer bulmak oldukça sorun.

Tekrar söylüyorum Kumburnu Plajı’nın deniz efsane. Burayı çok sevecekseniz. Hayatınızda bir kez de olsa görün derim.

  • 2023 yılı için Kumburnu Plajı giriş ücreti araç için 150 TL. En son gittiğimizde yayalardan ücret alınmıyordu.
  • Kumburnu Plajı Fethiye Ölüdeniz’de bulunuyor. Konumu için buraya tıklayabilirsiniz.

Ölüdeniz Plajı

belcekız plajı

Ölüdeniz denilince akla ilk gelen plaj Belcekız Plajı ya da diğer ismiyle Ölüdeniz Plajı’dır. Burası yaklaşık 3 km’lik bir halk plajı ve plajın girişi ücretsiz. Denizi çok güzel ve turkuaz mavisi.

İsmi Ölüdeniz ama buranın denizi dalgalı ve hemen derinleşiyor yani çarşaf gibi değil. Yüksek sezonda oldukça kalabalık ve bundan dolayı da deniz ne yazık ki bulanık. Çocukların dikkat etmesi gerekiyor. Burada kendi sandalye ve şemsiyenizi de kullanabilirsiniz.

Belcekız Plajı’nda denize girilecek en iyi yer kayalıklara doğru olan kısım bence deniz burada daha temiz ve daha sakin. Bir de Ölüdeniz’de konaklama yaptıysanız bu plajda sabahın ilk saatlerinde denize girin. İnanılmaz güzel bir keyfi var söyleyeyim.

  • Ölüdeniz Plajı halk plajı olduğundan buranın herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Yani giriş ücretsiz (2022). Şezlong ve şemsiye ücreti 15’er TL.
  • Ölüdeniz Plajı nam-ı diğer Belcekız Plajı nerede ve yol tarifi için buraya tıklayabilirsiniz. Buraya araç ile gidemiyorsunuz. Aracınızı Ölüdeniz merkeze park edip plaja yürümelisiniz. Yazın araç parkı biraz sıkıntılı, özel otoparkları kullanabilirsiniz.

Kıdrak Plajı

fethiye koyları

Ölüdeniz merkezden sıkıldınız mı ya da burası çok mu kalabalık geldi o zaman en yakın adresiniz Kıdrak Plajı olsun.

Kıdrak Koyu oldukça geniş bir koy. Kıdrak Koyu’nun denizi berrak ve çakıllı. Kumsal ile denizin birleştiği yer de çakıl. Deniz 2-3 metrede derinleşiyor.

Kıdrak Koyu’nun restoran ve bar kısmı da var. Fiyatlar normalin bir tık üstü. Tuvalet, soyunma kabinleri ve duşlar da mevcut.

  • Kıdrak Koyu giriş ücreti kişi başı 10 TL, öğrenci 5 TL. Araç ile giriş ücreti ise 30 TL. Şezlong şemsiye 20’şer TL. Dilerseniz şemsiye ve sandalyenizi kendiniz getirebilirsiniz.
  • Ölüdeniz’e en yakın konumda olan Kıdrak Koyu’nun konumu burada. Araç ile ulaşım mevcut.

Mavi Mağara

fethiye koyları

Mavi Mağara bizim aklımıza ruhumuza kazındı resmen. Ölüdeniz tekne turumuzda buraya uğramamız bizim için şanstı çünkü tekne turları her zaman burada durmuyor.

Mavi mağara enfes bir güzelliğe sahip sadece tekne ile ulaşılabilen bir yer. Deniz tertemiz. Mağaranın içine giriyorsunuz ve sizi mini bir plaj bekliyor. Gerçekten burayı anlatmaya kelimeler yetmez.

Dalış için çok uygun bir yer olan Mavi Mağara’nın konumu burada.

Kelebekler Vadisi Plajı

fethiye koyları
Fethiye Koylar ve Plajları : Kelebekler Vadisi Üstten Görünüm

Fethiye Koyları ve Plajları listemizin en güzel yerlerinden biri kesinlikle Kelebekler Vadisi’dir. Türkiye’nin en iyi manzara noktaları arasında ilk 3’e girmeye aday bence. Koy 1. derece doğal sit alanı, yapılaşmaya kesinlikle izin verilmiyor. Burada bulunan işletmede ahşap bungalovlarda ve çadırla konaklama imkanı var.

Kelebekler Vadisi’ne gitmek için öncelikle Ölüdeniz’e gitmeniz gerekiyor. Ölüdeniz’den Kelebekler Vadisi’ne tekne ile ulaşabilirsiniz. Bunun için 2 seçeneğiniz var. Eğer koyda uzun vakit geçirmek istiyorsanız en iyi seçenek dolmuş tekneler.

Ayrıca Ölüdeniz günübirlik tekne turlarının rotasında da Kelebekler Vadisi oluyor. Vadide 1 saat mola veriyorlar. Daha uzun vakit geçirmek istiyorsanız en ideal seçenek dolmuş tekneler. Kelebekler Vadisi’ne dolmuş tekne ile gidiş-dönüş 80 TL (2022 fiyatı).

Deniz yolu ile Kelebekler Vadisi’ne gelip vadi içerisini keşfetmek isterseniz Kelebekler Vadisi giriş ücreti olan 17,5 TL’yi ödemelisiniz. Çocuklar giriş ücreti 7,5 TL. Yukarı manzara için Kelebekler Vadisi seyir noktasının herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor.

Gelelim Kelebekler Vadisini yukarıdan görebileceğiniz en iyi seyir noktasına. Ölüdeniz tarafından Faralya Köyüne doğru araç ile gelirken Kelebekler Vadisi’nin hemen ilk virajında araçların durduğu, arıların istila ettiği bir çeşme ve kayalık olan bir nokta var. İşte bu noktada bizim gibi enfes fotoğraflar çekilebilirsiniz. Hele bir de Drone varsa da müthiş videolar çekebilirsiniz. Seyir noktasının konumu burada.

Kabak Koyu

fethiye koyları

Kabak Koyu Fethiye’de yüzebileceğiniz en güzel koylardan biri. Fethiye’ye 33 km, Ölüdeniz’e 20 km mesafede. Burada plajın uzunluğu yaklaşık 200 metre. Deniz çakıl ve biraz dalgalı ama masmavi rengi göz alıcı.

Kabak Koyu denilince akla direkt kamp ve çadır geliyor. Koyda çok sayıda kamp alanı bulunuyor. Bu kamp alanlarında bungalovlar da var, çadırla konaklama imkanı da. Bu kadar popüler bir bölge olunca imkanlar da gelişmiş. Sahilde kampa izin verilmiyor bilginiz olsun.

Kabak Koyu’nda bulunan trekking yolunu takip ederek üst taraftaki şelaleye yaklaşık 1 saatlik yürüyüşle ulaşabilirsiniz. Küçük bir şelale ama o sıcakta o yolu yürüyüp şelalede yıkanarak serinlemek harika.

  • Kabak Koyu Giriş Ücreti: Kabak Koyu’nun herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Kabak Plajı’na servis var kişi başı 50 TL. Özel araçla gelirseniz park ücreti 30 TL. Arabanızı yine merkezine kadar getiremiyorsunuz yukarda bırakıp tahmini 1 km yürüyorsunuz.
  • Kabak Koyu’na nasıl gidilir derseniz eğer kendi aracınızla gidiyorsanız belli bir yerine kadar araç ile gidiyorsunuz ve aracınızı otoparka park ediyorsunuz. Bu noktadan sonra yol bozuk olduğu için dolmuşlarla gidiliyor. Kabak Koyu’nun konumu burada.

Fethiye’de Araba İle Gidilebilecek Koylar

Fethiye koyları ve plajları listemi zor da olsa bitirdim. En zorlandığım yazılardan biri oldu. Sizlere doğru bilgiyi düzenli vermek için uğraşıyorum. Yeter ki size faydalı olsun. Bu kadar koy saydık peki Fethiye’de hangi koylara araba ile gidebilirsiniz onu da belirteyim.

Fethiye’de Araba İle Gidilebilecek Koylar

  • İnlice Halk Plajı
  • Ayten Koyu
  • Osmanağa Koyu
  • Günlüklü Plajı
  • Katrancı Koyu
  • Karaot Plajı
  • Akmaz Plajı
  • Çalış Plajı
  • Küçük Samanlık Plajı
  • Büyük Samanlık Plajı
  • Kuleli Plajı
  • Boncuklu Koyu
  • Kalemya Koyu
  • Gemiler Koyu
  • Kumburnu Plajı
  • Ölüdeniz Plajı
  • Kıdrak Beach

Fethiye’de Arabasız (Sadece Tekne) İle Gidilebilecek Koylar

Fethiye'de Araba İle Gidilebilecek Koylar
Fethiye Koylar ve Plajları : Göcek Hamam Koyu

Fethiye’de arabayla gidilemeyen koylar hangisi derseniz o da aşağıda. Buralara ulaşmak için tekne turu ya da mavi yolculuğa çıkmak şart. Bence kesin ve kez tekne turuna çıkmalısınız. Çünkü arabayla gidilemeyen koylar her zaman daha güzeldir.

Fethiye’de Arabasız (Sadece Tekne) İle Gidilebilecek Koylar

  • Akvaryum Koyu
  • Darboğaz Fethiye
  • St. Nicholas Island
  • Soguk Su Koyu
  • Deve Plajı
  • Mavi Mağara
  • Kelebekler Vadisi Plajı
  • Kabak Plajı

Fethiye’de Ücretsiz Koy ve Plajlar Listesi

Hemen belirteyim Kıyı Kanunu’na göre her koy ya da plaj halka aittir. İsterse özel işletme olsun. Siz işletmeden faydalanmayacağınız sürece her koya giriş çıkış yapabilirsiniz. Kanunda durum bu peki gerçekte nasıl derseniz işletmeler bir çok yeri parsellemiş durumda. Yine de siz haklarınızı bilin. Fethiye’de ücretsiz plajları aşağıda listeledim. Buralarda halk plajı var ve dilediğiniz gibi takılabilirsiniz. Tabi yer bulmak şartıyla.

Fethiye’de Ücretsiz Koy ve Plajlar Listesi

  • İnlice Halk Plajı
  • Ayten Koyu
  • Osmanağa Koyu
  • Karaot Plajı
  • Akmaz Plajı
  • Çalış Plajı
  • Küçük Samanlık Plajı
  • Büyük Samanlık Plajı
  • Kuleli Plajı
  • Boncuklu Koyu
  • Darboğaz Fethiye
  • Gemiler Koyu
  • Soğuk Su Koyu
  • Deve Plajı
  • Kumburnu Plajı
  • Ölüdeniz Plajı
  • Kelebekler Vadisi Plajı
  • Kabak Plajı

Fethiye’nin Az Bilinen Koyları

fethiye az bilinen koylar

Fethiye’ye birden fazla gelmiş seyahat severler herkesin gittiği koylardan sıkılıp farklı arayış içine giriyorlar. Haklılar mı haklılar bence. Bazen kalabalık, işletmelerin müşterilere yaklaşımı, maddi durumlar gibi faktörlerden dolayı insan az bilinen, fazla kalabalık olmayan koy arayışına giriyor.

Hemen belirteyim Fethiye’nin de az bilinen koyları var. Bu koylar az biliniyor güzel fakat bu koyların dezavantajı ulaşımının zor olması. Eee ulaşımı kolay olsa az bilinmezdi değil mi ? Dolayısıyla bu koylara ulaşmak için efor harcamalısınız. Güzele ulaşmanız için çaba şart.

Fethiye’nin az bilinen koylarını aşağıda sıraladım. Buralara giderken genel olarak hazırlıklı gidin. Çünkü işletme ya da tesis bulunmayabilir. Bir de lütfen ama lütfen bu koyları kirletmeyelim.

Fethiye’nin Az Bilinen Koyları

  • Ayten Koyu
  • Osmanağa Koyu
  • Akvaryum Koyu
  • Darboğaz Fethiye
  • St. Nicholas Island
  • Soguk Su Koyu
  • Deve Plajı
  • Mavi Mağara

Bunun dışında Fethiye’de az bilinen koy var mıdır elbette vardır. Fakat bunlar benim bildiklerim. Eğer bildiğiniz keşfedilmemiş koy varsa aşağıya yorum bırakabilirsiniz. Tabi koyların keşfedilmesini göze alıyorsanız.😊

Fethiye’nin En Güzel Koyu’nu Seçiyorum !

kumburnu plajı
Fethiye Koylar ve Plajları : Kumburnu Plajı

Fethiye’nin en güzel denizi nerede ? Bu sorunun cevabı oldukça zor. Hadi gelin size Fethiye’nin en güzel denizi nerede söyleyeyim.

Fethiye koyları ve plajları listemde tam tamına 25 koy sıraladım. Detaylara girsem listem oldukça uzun olurdu. Bu koyların neredeyse hemen hepsine gitme fırsatı yakaladım. Peki Fethiye’nin en güzel koyu neresi ? Bu sorusunun cevabı kişiden kişiye değişir. Fakat bana göre tek bir cevabı var. Bence Fethiye’nin en güzel koyu Ölüdeniz’de bulunan Kumburnu Plajı’dır.

Fethiye’deki diğer yerlerden özellikle Göcek’te bulunan 12 Adalar’daki koylar da enfes güzellikte. Benim için biraz zor bir seçim oldu fakat Kumburnu Plajı’nın güzelliği tartışılmaz. Dediğim gibi bu benim seçimim. Deniz derinliği, sıcaklığı, görselliği, imkanları gibi bir çok kriteri düşünerek bu cevabı vermeye çalıştım. Siz de eğer bana katılıyorsanız ya da yok burası çok daha güzel diyorsanız muhakkak aşağıya yorum bırakın. Sizlerin de fikrini merak ediyorum.😊

Fethiye Koyları ve Plajları Sıkça Sorulan Sorular

Fethiye’nin en güzel plajı hangisi?

Bu sorunun cevabı bana göre açık ara Kumburnu Plajı’dır. Ölüdeniz’de yer alan bu güzel plaj benim sadece Muğla’daki değil Türkiye’de en beğendiğim plajlar arasında. Denizi çarşaf gibi ve tertemiz. Fethiye’ye geldiğinizde muhakkak burayı keşfetmelisiniz.

Ölüdeniz mi Çalış Plajı mı?

Bu sorunun cevabı açık ve net. Tabiki Ölüdeniz. Kıyaslama bile kabul etmez.

Fethiye merkezde nerede denize girilir?

Fethiye merkezde denize girilebilecek noktalar belli. Çok fazla alternatif yok. Merkezde Çalış Plajı, Akmaz Plajı ve Şövalyeler Adası’nı değerlendirebilirsiniz. Buralar sizi açmazsa merkeze yakın Yarımadadaki koylara gidebilirsiniz.

Muğla Fethiye hangi denize bağlı?

Fethiye’de bulunan deniz Akdeniz’e bağlı. Burası Ege Denizi değil yani. Datça bu iki denizi ayıran kısım aklınızda bulunsun.

Fethiye’de en dalgasız deniz nerede?

Fethiye’de en dalgasız denizi favori noktam olan Kumburnu Plajı’nda bulabilirsiniz. Buranın önü açık olmadığında dalgalar içeriye giremiyor ve bu plaj size çarşaf gibi bir deniz sunuyor.

Fethiye koyları ve plajları yazımın sonuna geldik. Bu koy ve plajlarla ilgili aklınıza ne gelirse aşağıda yorum kısmında sorabilirsiniz. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Instagram’a sabitlediğim hikayelerde Fethiye koyları ve plajlarının çoğunu canlı canlı görebilirsiniz. Bakmışken takip etmeyi unutmayın. Aşağıya da Fethiye günübirlik tekne turu vlogumu bırakıyorum. Şimdiden musmutlu gezmeleriniz olsun.

Cevap Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.