Dalaman Gezilecek Yerler | En Mantıklı 14 Yer (Haritalı)
Muğla benden sorulur diyorum ve Muğla’nın diğer bir güzel ilçesi olan Dalaman’ı anlatmaya başlıyorum. Şöyle söyleyeyim Muğla’nın ilçelerindeki gezilecek yerler normal bir ilin gezilecek yerlerinden çok daha fazla. Dalaman da bu güzel ilçelerinden biri. Dalaman gezilecek yerler listemiz dolu dolu. Doğa, tarih, kum, güneş, deniz ne ararsanız var.
Fakat ilk başta şunu söyleyeyim. Google’da Dalaman Gezilecek Yerler cümlesini aratıp karşınıza çıkan yerlere giderseniz kendinizi Muğla’nın diğer uzak ilçelerinde hatta başka bir ilde bulabilirsiniz. Listelerde Dalaman’a o kadar uzak yerler var ki sadece kullanıcı çekme uğruna bir sürü yer yazılmış. Ben de bunlara inat başlığımı en mantıklı 14 yer olarak yazdım. Listemdeki bu yerler Dalaman ve çevresindeki yakın yerlerdir. Haritadan da rahatça bu yerlerin konumunu görebilirsiniz.
Eğer Dalaman’a ayıracak vaktiniz fazla ise bu listeme ek olarak aşağıda bağlantılarını bulabileceğiniz Ortaca, Köyceğiz ve Göcek gezi rehberlerime de göz atabilirsiniz. Fethiye de Dalaman’a yakın sayılacak bir noktada fakat Fethiye demiyorum çünkü Fethiye bambaşka bir dünya.😊
- Köyceğiz Gezilecek Yerler | En İyi 11 Yer (Haritalı)
- Göcek Gezilecek Yerler : En Güzel 9 Yer
- Ortaca Gezilecek Yerler | En Güzel 11 Yer | Haritalı
- Fethiye Gezi Rehberi
Dalaman gezilecek görülecek yerler listesinin sonunda Dalaman Nerede, Dalaman’a Nasıl Gidilir, Dalaman’a Kaç Gün Ayırmalı, Dalaman’a Ne Zaman Gidilir sorularının kısa cevaplarını da bulabilirsiniz.
Dalaman Gezilecek Yerler
Dalaman gezilecek yerler listemiz oldukça mütevazi bir liste. Gezmesi kolay ve zevkli. Listemizdeki bir çok yer tam anlamıyla doğa harikası. Bu coğrafyada doğmak ve yaşamak gerçekten büyük bir şans. Listemizdeki yerleri yazın gezecekseniz şort, mayo, havlu vs. kesin yanınızda bulundurun. Dalaman’daki ilk durağımız efsane güzellikteki Sarıgerme Bölgesi ama öncesinde Dalaman gezilecek yerler haritası.
Dalaman gezilecek yerler haritasındaki yerler birbirine yakınlık durumuna göre sıralanmıştır. Gezilecek yerleri yakınlaştırmak ya da gezi planı çıkartmak için harita üzerinde zoom yapabilirsiniz.
Bu haritada Dalaman merkez ve çevresindeki gezilecek yerleri bulabilirsiniz. Dalaman merkezde 11,12,13 numaralı yerleri gezebilecekken Dalaman’ın çevresi için diğer numaralandırılmış yerleri gezebilirsiniz.
Dalaman Gezilecek Yerler Listesi:
- Sarıgerme Sarçed Plajı
- Sarıgerme Halk Plajı
- Kayacık Sahili
- Kocagöl
- Lissai Antik Kenti
- Sarsala Koyu
- Bedri Rahmi Koyu
- Kille Koyu
- Kapıkargın Kükürt Kaplıcası
- Dalaman Açık Ceza Evi Kafe ve Restaurant (Dalaman Merkez)
- Dalaman Tren Garı (Dalaman Merkez)
- Antik Demirciler Çarşısı (Dalaman Merkez)
- Hippokome Antik Kenti
- Dalaman Çayı
Sarıgerme Sarçed Plajı
Sarıgerme bizim asla unutmayacağımız bir yer. Neden mi çünkü biz balayımızı burada yaptık.😍 Sarıgerme’ye bu gelişimiz 2. gelişimiz oldu. Sarıgerme gerçekten doğası ile çok güzel bir yer.
Sarıgerme, 7 km plaj uzunluğuna sahip bir belde. Günübirlik düzenlenen tekne turlarının duraklarından biri olan Sarıgerme, ormanda bisiklet sürebileceğiniz ve Psilis Antik Kenti (Sarıgerme’deki îberotel sınırları içinde kalıyor) gibi ören yerlerini görebileceğiniz enfes bir yer. Ayrıca Sarıgerme’de bulunan mavi bayraklı plajlarda tertemiz denizin tadını çıkarabilirsiniz.
Dalaman Sarıgerme’de gezilecek yerlerde iki ana yer mevcut. Bunlar imkanları çok çok daha iyi olan Sarıgerme Sarçed Plajı ve imkanları Sarçed’e göre kısıtlı olan Sarıgerme Halk Plajı (Belediye Plajı).
Açılımı Sarıgerme Çevre Eğitim Derneği olan Sarıgerme Sarçed Plajı bir çok kesime hitap eden, çok güzel bir plaj. Sarçed Plajı kumdan oluşuyor ve çocuklu aileler için oldukça uygun. Burası yüzme bilmeyenlerin tercih edebileceği bir yer. Plaj uzunluğu yaklaşık 200 metre. Buraya Sarıgerme dolmuşlarıyla rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz.
Sarçed Plajı içinde yok yok. İçeride çocuk oyun parkı, tüplü mangal yakmak için piknik alanı, mini hayvanat bahçesi, kafe, emanet dolapları gibi bir çok alan ve imkan mevcut. Plajın tuvaletleri, soyunma odaları ve duş alanı oldukça temiz.
Sarıgerme Sarçed Plajı Giriş Ücreti (2022)
Sarıgerme Sarçed Plajı’nın araç giriş ücreti 25 TL, yaya giriş ücreti kişi başı 5 TL. Şezlong kiralama ücreti 15 TL. Bu plajda yeme içme ihtiyacı için güzel bir tesis var ve fiyatları da oldukça makul. Sarıgerme’de bulunan Sarçed Plajı’nın konumu ve yol tarifi için buraya tıklayabilirsiniz.
Sarıgerme Halk Plajı (Belediye Plajı)
Sarıgerme Halk Plajı upuzun ve kumdan oluşan bir plaj. Ama burada ne bir tesis ne de bir duş alanı var. Bu kadar güzel, uzun bir plaja yakışmayan bir durum. Çok daha iyi değerlendirilebilir burası.
Biz gittiğimizde Sarıgerme Halk Plajı’nın (Kasım Ayı) herhangi bir giriş ücreti yoktu fakat yazın 10 TL giriş ücreti alındığını duyduk. Halk plajına gelirseniz yiyecek, içecek açısından tedarikli gelmenizde fayda var.
Bu arada insanlar genelde Belediye Plajını Sarçed Plajı ile karıştırıyor. Yukarıda dediğim gibi Sarçed’de imkanlar daha iyi. Sarıgerme Belediye Plajı’nın yol tarifi ve konumu için buraya tıklayabilirsiniz.
Dalaman Sarıgerme’de gezilecek yer açısından plaj dışında Sarıgerme’nin merkez çarşısında gezebilir, hediyelik eşya satın alabilir ya da burada bulunan restaurantlar da güzel bir yemek yiyebilirsiniz.
Kayacık Sahili
Dalaman Havalimanı’na yakın bir plaj arıyorsanız adres o zaman Kayacık Plajı. Plajda belediyeye ait bir tesis mevcut. Fiyatlar oldukça makul. Tesisin lavaboları, duşları ve soyunma kabinleri oldukça temiz. Tesisten faydalanmak istemiyorsanız kendi imkanlarınızla da takılabilirsiniz.
Sabah denize girmek için çok uygun bir yer olan Kayacık Sahili bazen rüzgarlı olabiliyor. Rüzgarlı olduğunda da deniz dalgalı oluyor. Öğleden sonra rüzgarlı anlara denk gelebilirsiniz.
Plaj, Dalaman Havalimanı’na yakın olduğundan uçakların inip kalkışını da görebiliyorsunuz. Ayrıca çocuklar için salıncaklar ve oyun parkı da var. Son olarak Dalaman’da özellikle günbatımı izlemek için burayı tercih edebilirsiniz. Koyun konumu burada.
Kocagöl
Dalaman’ın doğal güzelliklerinden biri olan Kocagöl, ilçenin Kapukargın Mahallesi sınırlarında yer alıyor. Kocagöl, halk arasında Alagöl olarak da biliniyor.
Göl kükürtlü acı su niteliği taşıyan bir lagün gölü. Yani göl önceden tamamen denizle birleşikken sonrasında denizle arasının dolmasıyla birlikte göl halini almış.
Yemyeşil ormanlarla kaplı olan Karagöl, gerçekten eşsiz bir güzelliğe sahip. Dalaman çevresinde piknik yeri arıyorsanız burayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca gölün bulunduğu alanda kamp, doğa yürüyüşü, trekking, dağ bisikleti gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Konum burada.
Lissai Antik Kenti
Tarihi Karya medeniyetine ev sahipliği yapan antik kentlerden biri olan Lissai Antik Kenti’nin kalıntıları, Kocagöl üzerinde bulunan küçük bir ada üzerinde yer alıyor. Kalıntılar duvarlardan ibaret olup, herhangi bir mezar bulunmuyor. Burada kesme kaya üzerinde karca harflerle bir kitabe tespit edilmiş.
Karia Yolu’nun duraklarından biri olan Lissai Antik Kenti’nden geriye neredeyse hiç bir şey kalmamış. Antik kent Kocagöl’ün doğu yakasında bulunuyor. Gölü geçtikten hemen sonra yolun sol tarafında bir çeşmeye rastlayacaksınız. Çeşmenin karşısındaki patikaya girerseniz, kalıntıların yanına kadar gidebilirsiniz. Konum burada.
Not: Lissai Antik Kenti’nin ismi yalnız Plinius’ta geçiyor. Cevdet Bayburtluoğlu Lissa’nın Göcek’te bulunan Daidala Antik Kentinin savunuculuğunu yapan bir korsan üssü olabileceğini söylemekte. Kulelerle çevrelenen sur duvarlarının sardığı akropolü de bu kanıyı destekliyor.
Sarsala Koyu
Dalaman koyları ve plajları listesinin en güzel koyu olan Sarsala Koyu sadece Dalaman’da değil Muğla’daki en güzel koylardan biri. Burası gerçekten insanoğlu için özel dizayn edilmiş bir yer. Yeşil ile mavi burada o kadar uyumlu ki ruhunuz açılıyor, gönlünüz ferahlıyor. Dalaman Havalimanına yakın gezilecek yerlerden biri olan Sarsala Koyu hemencecik denize girmek isteyenler için büyük fırsat. Sarsala Plajı kumdan oluşuyor, deniz suyu sıcak ve çocuklu aileler için oldukça uygun.
Dalaman’a bağlı Kapukargın Köyü sınırlarında bulunan Sarsala Koyu’nun yolu oldukça virajlı, giderken dikkatli olun. Bazen yol tek arabanın geçebileceği şekilde daralıyor. Sarsala’ya giderken göreceğiniz gölün adı Kocagöl. Sarsala’ya ulaşmak için Kocagöl’ü geçmeniz gerekiyor.
Sarsala Koyu oldukça korunaklı bir bölgede yer alıyor. Sarsala’yı çevreleyen 12 Adalar Sarsala’nın oldukça akıntısız ve korunaklı olmasını sağlıyor. Korunaklı olması teknecileri de buraya çekiyor. Yerel köylüler, piknikçiler, yatçılar herkes burada.
Sarsala’nın temiz ve masmavi sularında yüzdükten sonra yapılacak bir aktivite var. Plajın çevresinde bulunan kayalık alandaki patikaları takip ederek, bölgede yürüyüşe çıkmak bu aktivitelerden biri. Yürüyüş yapmayı sevenler için Sarsala’dan Hamam Koyu’na (Kleopatra koyu) kadar 11 km’lik bir rota bulunuyor. Dilerseniz yürüyüş için bu rotayı tercih edebilirsiniz. Hazırlıklı gelmeyi unutmayın ama !
Sarsala Koyu İmkanları
- Sarsala Koyu Eğlence Aktiviteleri: Dalaman’da karadan ulaşılabilen tek koy olan ve yazın oldukça kalabalık olan Sarsala Koyu’nda plaj voleybolu, muz gibi çeşitli eğlence aktiviteleri bulunuyor. Ayrıca koyda cankurtaran hizmeti, tuvalet ve duş imkânı da var. Plajda yer alan kafenin yiyecekleri de oldukça lezzetli ve uygun fiyatlı.
- Sarsala Koyu Çadır Kampı: Sarsala Koyunda çadır ya da karavana izin verilmiyor. Emin olun burada çadıra izin verilseydi Sarsala çadırdan geçilmezdi. Çadır severler için kötü bir durum ama başka yerler değerlendirilir artık. Sezon dışı bir ihtimal çadır kurulabilir. Fakat yasak olduğu için siz yine de temkinli olun derim.
- Sarsala Koyu Tekne Turu: Dalaman gezilecek koylar arasında yer alan Sarsala Koyu yukarıda da bahsettiğim gibi korunaklı yapısından dolayı bir çok tekne ve yata ev sahipliği yapıyor. Bol bol mavi tur teknelerini görürsünüz burada. Buraları tekne ile gezmek aslında en güzeli. Sarsala’da tekne turunu seneye biz de gerçekleştireceğiz inşallah.
Sarsala Koyu Giriş Ücreti (2022)
Sarsala Koyu’nun giriş ücreti (2022) araç ile sezonda 10 TL. Burada belediye işletmesi var ve 2 şezlong, 1 şemsiye için 20 TL ücret ödüyorsunuz.
Sarsala Koyu Nerede ve Nasıl Gidilir ?
Sarsala Koyu, Muğla’nın Dalaman ilçesinde Kapukargın Köyü sınırlarında bulunuyor. Koy Dalaman’a 12 km, Ortaca’ya 27 km, Dalyan’a 40 km, Fethiye’ye 55 km, Göcek’e 28 km uzaklıkta yer alıyor.
Sezonda Dalaman merkezden sabah 10:00’da Sarsala Koyu’na servis var. Servis akşam 18:00’da geri dönüyor. Sarsala Koyu’na özel aracınız ile gitmek en pratik yol. Yol oldukça virajlı olduğundan dikkatli olun. Sarsala Koyu’nun yol tarifi ve konumu için bu bağlantıya alalım sizi.
Not: Sarsala Koyu doğa harikası bir yer olduğu için çevreye karşı oldukça duyarlı olun ve çöp bırakmayın.
Bedri Rahmi Koyu
Dalaman gezilecek yerler listesine çok güzel bir koy ile devam ediyoruz. Diğer adı Taşkaya Koyu olan Bedri Rahmi Koyu gerçekten enfes bir güzelliğe sahip. Koyun küçük bir iskelesi var. Koyda küçük bir balıkçı restaurantı mevcut. Burası 1974’te ressam ve yazar Bedri Rahmi’nin burayı ziyaret ederek bir taşın üzerine çizdiği resimden sonra Bedri Rahmi Koyu olarak anılmaya başlanmış.
Arkadaşıyla buraya balık yemeye gelen Bedri Rahmi hesabı ödemeye parası yetmeyince restaurant sahibiyle anlaşarak buraya balık figürü yapmış. Kayanın üzerinde çizilen bu figür balık gibi görünse de figüre detaylı bakınca içinde 6 hayvanın gizlendiğini görebiliyorsunuz.
Bedri Rahmi Koyu’nun yamaçlarında antik dönemden kalma kaya mezarlarını da görebilirsiniz. Her şeyi ile muhteşem bir yer olan Bedri Rahmi Koyu bölgenin en popüler koylarından biri. Konum burada.
Kille Koyu
Killebükü Koyu, bölgede bakir kalmış koylardan biri. Buraya kara yolundan ulaşım var ama yol oldukça kötü. Killebükü Koyu’nun bakir kalmasındaki nedende sanırım yolunun kötü olması. Koyda herhangi bir tesis bulunmuyor.
Kille Koyu tamamen çam ağaçlarıyla kaplı. Tekne ve yatçıların popüler noktası olan Kille Koyu’na karadan gelecekseniz yiyecek ve içecek noktasında hazırlıklı gelmeyi unutmayın. Koyun konumu haritadaki 16 numaralı yerde.
Not: Dalaman’da denize girilecek sessiz sakin bir yer arıyorsanız bu koyu tercih edebilirsiniz.
Kapıkargın Kükürt Kaplıcası
Dalaman Kükürt Kaplıcası, Dalaman Havalimanına oldukça yakın konumda yer alıyor. Adından da anlaşılacağı üzere buranın suyu kükürtlü ve suyunun şifalı olduğuna inanılıyor. Kaplıcadaki suyun içinde 17 mineral varmış. Sedef hastalığına, cilt hastalıklarına ve kas hastalıklarına iyi geliyormuş.
Dalaman Kükürt Kaplıcası’nın herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Burada çevre düzenlenmesine devam ediliyor. İhtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir tesis var.
Kaplıcanın konumunu bu bağlantıda bulabilirsiniz. Kaplıca turizmini seviyorsanız burayı değerlendirebilirsiniz.
Dalaman Açık Ceza Evi Kafe ve Restaurant
Dalaman merkezde gezilecek yerler listesine özel bir yeri alıyorum. Burası hem özel hem de Dalaman’da Nerede Ne Yenir sorusunun cevabıdır. Dalaman Açık Ceza Evi Kafe ve Restaurantı açık ceza evi yanında kurulmuş bir işletme. Bu mekanın en önemli özelliği burada çalışanların ceza evinde kalan mahkumlar olması.
Ceza evi çalışanlarının toplumla uyumu için yapılmış ve amacına çok güzel hizmet eden bu tesis takdir edilesi bir yer. İşletmeyi öyle basit bir yer olarak düşünmeyin oldukça şık ve kaliteli. Fiyatlar gayet makul. Burayı hayata geçiren herkese sonsuz teşekkürler.
Her defasında gitmeye çalıştığımız Dac Kafe ve Restaurant’a kesinlikle gitmenizi öneririm. Burada ceza evi çalışanlarının ürettiği ürünlerden de satın alabileceğiniz bir dükkan ve çiçek evi bulunuyor. Fiyatlar gayet makul seviyelerde. Konum burada.
Edit: Şu an kapalı. (17.07.2022)
Dalaman Tren Garı : Hiç Bir Trenin Uğramadığı Gar
Dalaman’da Tren Garı var ama buraya hiç tren uğramamış. Neden mi nedeni tren garının enteresan hikayesinde. 1893 yılında son Mısır Valisi Abbas Hilmi Paşa bir gün Dalaman’a 12 kilometre uzaklıktaki Sarsala Koyu’na gitmiş. Paşa koyun doğasını çok beğenince bölgeye daha sık uğramaya başlamış. Av meraklısı olan Hilmi Paşa ilk olarak, Sarsala Koyu’nda bir depo inşa ettirmiş ve ardından koydan Dalaman’a kadar bir yol yaptırmış. Mısır valisi paşa Dalaman’a geldiğinde çoğu yer bataklıkmış. Paşa tüm bataklıkları kurutmuş ve bölgenin mülkiyetini üstüne almış.
Bir de Dalaman’da, Üçüncü Selim’in annesi Mihrişah Hatun’a hediye ettiği bir çiftlik evi varmış. Hilmi Paşa çiftliğin yakınlarına güzel bir av köşkü yaptırmaya karar vermiş. O dönemde Osmanlı İmparatorluğu’nun en büyük projelerinden biri ülkeye demir yolu ağı kurmakmış. Böylece ülkenin birçok yerine demiryolu hattı döşenmiş. Bizim Hilmi Paşa’nın av köşkü dışında bir de tren garı projesi varmış. Bu garı Mısır’ın İskenderiye şehrine yaptıracakmış.
Gel gör ki bu iki inşaat planı için Fransız mimarlar ve işçiler görevlendirilmiş fakat işler Paşa’nın planladığı gibi gitmemiş ve yaşanan karışıklık sonucu Tren Garı için hazırlanan malzemeler Dalaman’a, Av Köşkü için olanlar ise İskenderiye’ye taşınmış. Bir an önce inşaata başlayan işçiler, yanlışlık fark edilinceye kadar garın temelini çoktan atmış bile. Hatta işçiler binanın önüne bir bilet gişesi bile yapmış.
Yani anlayacağınız Dalaman Tren Garı yanlışlıkla inşa edilmiş. Gara en yakın tren rayı 200 km ötede. Abbas Hilmi Paşa tren garını yıktırmak yerine yanına bir de cami yaptırmış. Sonrasında 1928’de, Türk Sanayi Bankası’ndan alınan bir kredi ödenemeyince, tren garı ve III. Selim’in yaptırdığı çiftliğe devlet tarafından el konulmuş. 1958’e kadar Jandarma Karakolu olan gar, şu an Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne hizmetinde kullanılmaya devam ediyor. Dalaman Tren Garı’nın konumu burada.
Antik Demirciler Çarşısı
Dalaman Antik Demirciler Çarşısı, 13. yüzyılda Rumlar tarafından yapılmış. Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş demircilik işçiliğinin örneklerine burada rastlayabilirsiniz. Burada demir ustalarının hikayelerini dinleyip, sevdiklerinize hediyelik eşya satın alabilirsiniz.
Antik Demirciler Çarşısı; Dalaman’ın, Gürköy – Değirmenyakası mahallesinin kuzeyinde yer almaktadır. Dalaman Gürköy yolunu takip ederek 30 dakikalık yürüme sonrası çarşıya ulaşabilirsiniz. Dalaman’ın simgesel ve tarihi yerlerinden biri olan Antik Demirciler Çarşısı Dalaman merkezde gezilecek yerler arasında sayılıyor.
Hippokome Antik Kenti
Dalaman’da gezilecek tarihi yerler listesinde yer alan Hippokome Antik Kenti (At Şehri) anlamına geliyor. Dalaman’a 30 km uzaklıkta yer alan, Çöğmen Köyü İt Asarı mevkiinde bir tepeye kurulmuş Hippokome Antik Kenti’nde oldukça görkemli kaya mezarları bulunuyor.
Hippokome’de şehrin güneydoğusundaki kayalıklarda toplamda 6 kaya mezarı var. Şehrin güneybatı bölümlerindeki kayalıklarda ise tıpkı Fethiye Telmessos’takine benzer kaya mezarları bulunuyor. Hippokome Antik Kenti’nin konumu ve yol tarifi için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Dalaman Çayı : Rafting Heyecanı
Dalaman’a geldik tatilimize biraz heyecan katalım derseniz sizi Dalaman Çayı’na alalım. Dalaman Çayı’nda aradığınız adrenalin bulunuyor. Rafting için biçilmiş kaftan olan bu çayın 12 kilometre uzunluğundaki parkuru, yaklaşık 2 saatte tamamlanıyor.
Parkur zorluk derecesine göre iki etaba ayrılıyor. İlk etap acemi raftingcilere hitap ederken ikinci etap ise deneyimli sporcuların tercihi oluyor.
Sırf rafting yapmak için buralara kadar gelen insanlar var. Ben çok fazla yüksek adrenalin sevmiyorum ama Dalaman’a gelirseniz siz bu seçeneği unutmayın. Konum burada.
Dalaman’a Gitmeden Önce Bunları Bilin
Dalaman Nerede & Dalaman’a Nasıl Gidilir ?
Dalaman Muğla iline bağlı ve Muğla’nın 13 ilçesinden biri. Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz ilçelerine oldukça yakın konumda bulunuyor. Dalaman’ın ilçe olmasını sağlayan en önemli unsur Dalaman Havalimanına sahip olması diye düşünüyorum.
Dalaman kendi halinde, mütevazi ve yemyeşil bir ilçe. Burada denize, güneşe ve doğaya doyuyorsunuz. Dalaman’ın haritadaki konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz. Dalaman Nerede – Dalaman’a Nasıl Gidilir sorusunun daha detaylı cevabı için bu yazıma göz atabilirsiniz. Havalimanından transfer konusu için de bu yazıma göz atabilirsiniz.
Dalaman’a Ne Zaman Gidilir ?
Dalaman’a yılın her ayı yaz kış demeden gidebilirsiniz. Dalaman’ın iklimi oldukça sıcak dolayısıyla buraya kar düşmüyor. Deniz tatili için Dalaman’a gelmeyecekseniz buraya sezon dışı gelmenizi tavsiye ederim. Hem kalabalık olmaz hem de rahat rahat gezebilirsiniz. Deniz tatili için ise sezon belli. Temmuz, ağustos ayları deniz için en güzel aylar.
Dalaman Kaç Günde Gezilir ?
Dalaman gezilecek görülecek yerler listesini bana göre sindire sindire 2 günde çok rahat gezebilirsiniz. Gezilecek yerleri 1 günde bile aslında gezebilirsiniz ama denizin ve doğanın tadını çıkarmak istiyorsanız 2-3 gün yeterli olacaktır.
Dalaman koylarını ve plajlarını detaylıca keşfetmek isterseniz bu yazıma göz atabilirsiniz. (https://bujuyollarda.com/dalaman-koylari-ve-plajlari/)
Dalaman Otel Tavsiyesi
Muğla’nın her bölgesinde birbirinden güzel konaklama önerileri vermeye çalışıyorum. İşte onlardan biri daha. Dalaman’daki Otantik Taş Ev Butik Otel.
Sarıgerme yolu üzerinde, Dalaman Havaalanına oldukça yakın, doğanın içinde şahane bir yer burası. Kocaman bir bahçesi var. Bahçede yapay bir göl ve içinde yüzen ördekler var. Gölün etrafında oturup keyif yapmak insanı müthiş dinlendiriyor.
Otel hem taş ev hem de bungalovlardan oluşuyor. Taş evin içinde 2’si aile, 1’i engelli odası olmak üzere 8 tane oda bulunuyor. 6 tane ise bungalow var. Yaz aylarında yüzebileceğiniz açık havuzu da arka bahçede yer alıyor. Bir de restoranı var Otantik Taş Ev’in. Cumartesi akşamları canlı müzik oluyor. Ayrıca bahçede kendin pişir&ye alanı da var. Aklınıza yazın, Dalaman’da konaklama önerisi arayanlara tavsiyemizdir. Otelin konumu burada.
Dalaman gezilecek yerler listemden bu kadar. Muğla’ya geldiyseniz tabiki sadece Dalaman’la yetinmeyeceksiniz. O zaman Muğla’da gezilecek yerler için diğer yazılarıma göz atmayı, bu yazıma da yorum bırakmayı unutmayın. Musmutlu gezmeleriniz olsun.😊
- Muğla’da Gezilecek Yerler | En Güzel 40 Nokta
- Fethiye Gezilecek Yerler
- Göcek Gezilecek Yerler
- Bodrum Gezilecek Yerler
- Marmaris Gezi Rehberi
- Köyceğiz Gezi Rehberi
- Datça Gezi Rehberi
- Akyaka Gezi Rehberi
- Milas Gezilecek Yerler
- Ortaca’da Gezilecek Yerler
- Yatağan Gezilecek Yerler
- Ula Gezi Rehberi
- Seydikemer Gezilecek Yerler
24 Comments
Dilay
Merak ettiğim konulara açıklık getirmişsiniz benim adıma faydalı oldu teşekkürler
BujuYollarda
Faydalı olduysa ne mutlu.:) Mutlu gezmeler.
İbrahim tamer
Şahane bir yazı olmuş muğlaya dalamana yolumuz düşerse gezi fotomuz hazır.Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz süper olmuş 😊😇
BujuYollarda
çok teşekkür ederim.
nursena
Elinize emeğinize sağlık 🥳
BujuYollarda
Teşekkür ederim.:)
elif
çok faydalı olmuş.emeğinize sağlık.
BujuYollarda
Çok teşekkür ederim.:)
Şennur keskin
Güzel tavsiyeler teşekkürler👍
BujuYollarda
Ben de teşekkür ederim.
Selahattin
Çok yararlı bir yazı olmuş, teşekkür ederizz
BujuYollarda
Biz de teşekkür ederiz.
Halit
Yolumuz inşAllah Dalaman’a düşer bir gün.
Bu güzel blogunuz için teşekkür ederim.
BujuYollarda
Ben de teşekkür ederim.
Figen tamer
Şahane bir yazı olmuş birgün şu korono biterde il il ilçe ilçe gezme hayalimizi gerçekleştirecek olursak dalamanada uğrayıp bu guzelliklerden mahrum kalmamayi çok isterim.
BujuYollarda
Evet pandemi bitsin herkes özgürce gezsin. Biz de başka bir şey istemiyoruz. Güzel yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim.
Fatma
Emeğinize sağlık
BujuYollarda
Teşekkür ederim.:)
Gizem
Bir Dalamanlı olarak ben bile bu kadar yaşadığım yeri anlatamazdım .
Elinize emeğinize sağlık 🥳
BujuYollarda
Ne güzel bir yorum öyle Gizem çok teşekkür ederim.
Yener Sağlam
Harika bir yazı olmuş. Elinize sağlık. Son 2 yıldır Dalaman’da tatil yapıyoruz ve bu yıl da tekrar gideceğiz. Sizden bir ricam var. Mangal yapabileceğimiz bir yer bulamamıştık. Yasak olmayan ve 2 ailenin rahatlıkla mangal yapabileceği bir mesire yeri biliyor musunuz ? Cevabınızı mail adresime gönderirseniz çok sevinirim.
Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)
Merhabalar, Kapukargın mahallesi tarafına gidebilirsiniz. Gidebilirseniz Köyceğiz’deki kulak mesire alanı da iyi bir seçenek olabilir.
Laila
Emeğiniz sağlık. Uzun bir Dalaman tatili yapan çocuklu bir aile olarak naçizane güncelleme yapmak isterim.
Yuvarlakçay Doğa Restoran’a gittik, başka bir gün de Akarsu Restoran’a gittik ve ortamını daha çok beğendik. Öneririz.
Sarsala koyu ; yolunu çok zor bulmadık ancak tatil günlerinde sezonda gidilmez. Tüpünü kapan gelmiş. Arkamızda etli soğanlı yemek pişiriyorlardı. Sabah çok erken gitmemize rağmen fena kalabalıktı.
Kayacık sahili ; Sabahın erken saatinde bile gittik ancak hep ve çok dalgalıydı.
Dalyan’da tekne turu sorduk ancak genel tur sadece sabahları oluyormuş özel tur satmaya çalıştılar. kaya mezralarını özellikle görmek istediğimi belirttim evet ordan da geçiyoruz dediler halbuki bir kaç adım ötedeki kafe kaya mezarları manzaralıymış 🙂 bunu da söylemediler.
Cezaevi restoran pandemi dolayısı ile kapalıydı malesef giremedik.
Dalaman konum olarak merkezi ancak gezecek hiç bir çarşısı yok turistik bi yer değil. Lokasyon olarak Heryere yarım saat te gidilmesi güzel.
Sarçed plajı. Sarıgerme deki bu plaja ve denize bayıldık. Tesis de harikaydı.
Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)
Çok çok teşekkürler. Güncel yorumlar gelmesi beni mutlu ediyor. Çok detaylı yazmışsınız.
Yazın kalabalık bu bölgenin kaçınılmaz sonu. Dalamanın lokasyonunu ben de seviyorum. Tekrar teşekkür ederim.:)