datça'da ne yapılır

Datça’da Ne Yapılır : En Güzel 14 Öneri

Tarihin en ünlü coğrafyacılarından Yunan Strabon, “Tanrı uzun ve sağlıklı yaşatmak istediği kullarını Datça’ya gönderir” demiş. Öyle doğru bir tespit yapmış ki Strabon gerçekten Datça’ya geldiğinizde bu cümlenin özünü tam anlamıyla hissediyorsunuz. Havasıyla, efsane güzellikteki deniziyle, tarihi yerleri ve doğasıyla Datça bambaşka bir yer.

Bizim hali hazırda sizler için çok detaylı hazırladığımız bir Datça Gezi Rehberimiz mevcut. Bu rehberde Datça’da işinize yarayacak her şeyi bulabilirsiniz. Bu yazımda da Datça’da Ne Yapılır sorusunun cevabını bulacaksanız. Şunu belirteyim Datça’ya gelecekseniz listemdeki her şeyi yapmaya çalışın. Gerçekten bu maddeler size Datça’nın keyfini tam anlamıyla yaşatacaktır.

Datça’da Ne Yapılır : En Güzel 14 Öneri

Datça’da ne yapılır sorusunun bize göre 14 maddesi bulunuyor. Bu 14 madde oldukça detaylı. Hemen belirteyim bizim keşfedemediğimiz bir şey varsa yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.

Datça’da neler yapılır sorusunun en temel cevabı tabi ki deniz ile ilgili aktiviteler. Datça’nın denizi Muğla’da en sevdiğimiz berraklığa ve doğallığa sahip deniz diyebilirim. Datça’nın birbirinden güzel koyları ve plajları bulunuyor. Buralarda denize girmek ruhunuza ve bedeninize müthiş bir haz bırakıyor. Koy ve Plaj demişken detaylı ve haritalı hazırladığım Datça Koyları ve Plajları yazımı okumadan Datça’da denize girmeyin.

Datça’nın Yöresel Ürünlerinden Alın

Datça’ya gelmişken Datça’nın yöresel ürünlerini almadan buradan dönmek olmaz. Datça gerçekten kendine özgü bir yer. Akdeniz ile Ege’nin buluştuğu çok özel bir yer Datça.

Datça’nın yöresel ürünleri ile ilgili çok detaylı hazırladığım Datça’nın Neyi Meşhur başlıklı yazımdan Datça’nın meşhur şeylerine bakabilirsiniz.

Datça’da bal ve badem oldukça meşhur. Bal ve bademden yapılan bir çok ürünü Datça’da bulabilirsiniz. Bu noktada Datça’nın meşhur bademli gazozunu tatmayı unutmayın. Eski Datça sokaklarında badem gazozu satan yerleri kolayca bulabilirsiniz.

Datça’da Tekne Turuna Çıkın

Henüz yapamadığımız bir tekne turu var ki o da Datça’da olan tekne turu. Datça’nın eşsiz güzellikteki koylarını keşfetmek istiyorsanız bana göre Datça’da tekne turuna katılmalısınız.

Datça’da ilerleyen zamanlarda tekne turuna katılırsak ve işletmeden memnun kalırsak burada tüm detayları paylaşırım. Şunu da belirteyim Datça merkeze alternatif olarak Palamutbükü’nde de tekne turuna çıkabilirsiniz. Hatta bildiğimiz koylara göre söylüyorum Palamutbükü’nden çıkacağınız tekne turlarında daha güzel koyları ziyaret edebilirsiniz.

Datça tekne turu detayları için bu yazıma bakabilirsiniz. Datça Tekne Turu Tavsiyesi – Fiyatlar – Güzergah (2023)

Badem Çiçeği Festivaline Katılın

Datça’da yılın her şubat ayında Badem Çiçeği Festivali düzenleniyor. Datça’nın meşhur badem çiçekleri bu mevsimde açıyor ve her yer bembeyaz bir görüntüye kavuşuyor. Gerçekten hem çiçeklerin kokusundan hem de doğanın güzelliğinden mest olmuş oluyorsunuz.

Badem Çiçeği Festivali’nde Datça merkezde bir çok etkinlik düzenleniyor. Mis gibi çok sıcak olmayan bir hava size eşlik ediyor. Festivalde hediyelik eşya satan yerlerden alışveriş yapıp Datça merkez alanında düzenlenen konserlere katılabilirsiniz.

Datça Badem Çiçeği Festivali dediğim gibi Şubat ayında düzenleniyor. Dolayısıyla bu ayda denize girmek zor olduğundan festivale gelmişken denize girerim fikri biraz zor. Yine de Datça’da ne yapılır sorusunun deniz dışındaki alternatifleri değerlendirilebilir. Bu alternatiflerden en cazip olanı da Deveboynu Feneri’ne çıkmak belirteyim.😊

Knidos’a Gün Batımına Gidin

datçada gezilecek yerler

Knidos Antik Kenti Datça’nın en uç noktasında yer alıyor. Datça denilince akla ilk gelen tarihi yer olan Knidos muhteşem bir coğrafya üzerine kurulmuş bir antik kent. Knidos Antik Kenti, Ege ile Akdeniz’in buluştuğu noktada yer alıyor.

Bu güzel antik kente geldiğinizde Tiyatro, Apollon Tapınağı ve Sunağı, Güneş Saati, Agora ve Odeon kalıntılarını ziyaret edin. Bir de Knidos’a mümkünse güneş batmaya yakın gelin ve burada günü batırın.

Knidos’un yolu biraz zahmetli. Dolayısıyla burada günü batırmak isterseniz hatta Deveboynu Fenerine çıkmak isterseniz güneşin batımına 2 saat kala burada olun derim. Knidos Antik Kenti’nin yol tarifi ve konumu için buraya tıklayabilirsiniz.

Deveboynu Deniz Fenerine Çıkın

datça'da ne yapılır
datça'da ne yapılır
Datça’da Ne Yapılır – Deveboynu Deniz Feneri

Datça’da ne yapılır sorusunun en güzel cevabı bence Knidos Deveboynu Deniz Fenerine çıkmaktır. Hele ki doğa yürüyüşünü seviyorsanız bu aktivite tam size göre. Datça gezilecek yerler listemizin en özel yerlerinden biri olan Deveboynu Deniz Feneri hem manzarası hem de atmosferi ile bambaşka bir yer.

Knidos Deveboynu Deniz Feneri’ne, Knidos Antik Kenti’nden yaklaşık 40-45 dakikalık bir yürüyüşten sonra ulaşıyorsunuz. Yaz sıcağında yol biraz zorlu olabilir fakat fenere çıktığınızda tüm yorgunluğa değecek bir manzara ile karşılaşacaksınız. Bir taraf Ege Denizi, bir taraf Akdeniz. Ayrıca buradan Knidos Antik Kentini de çok güzel bir açıdan görmüş oluyorsunuz.

Fenere çıkarken tabelaları ve siyah elektrik borularını takip etmeniz yeterli. Ayrıca yanınıza su almayı unutmayın. Bizim gibi gün batımına buraya gidecekseniz de yanınıza termosunuzu da alın derim.😊

NOT: Knidos Antik Kentine gelip buraya çıkacaksanız zaman planınızı iyi yapmanız gerekiyor. Çok geçe kalmayın.

Palamutbükü’nün Güzel Koylarını Keşfedin

datçada gezilecek görülecek yerler
Datça’da Ne Yapılır – Palamutbükü Gerence Koyu

Palamutbükü Datça’da denize girilecek en güzel yer diyebilirim. Hem gelişmiş imkanları hem de tertemiz denizi ile Palamutbükü Datça’ya geldiğinizde kesinlikle değerlendirmeniz gereken bir yer.

Palamutbükü ile ilgili detaylı hazırladığım bir gezi rehberi var. Bu rehberde burası ile ilgili tüm detayları bulabilirsiniz. Palamutbükü’ne gelmeden Datça’dan dönmeyin. Aksi takdirde Datça gönlünüzde eksik kalacaktır.

Palamutbükü Gezi Rehberi : (https://bujuyollarda.com/palamutbuku-gezi-rehberi/)

En Sevdiğimiz Yer Kurubük’te Denize Girin

Sadece Datça’da değil Muğla’da en sevdiğimiz koy Kurubük’tür. Efsane bir deniz. Tertemiz, berrak, balık dolu bir akvaryumda yüzmek istiyorsanız Kurubük’e kesinlikle gitmelisiniz.

Kurubük’te deniz taşlık ve hemen derinleşmiyor. Muğla koyları ve plajları arasında en fazla balığı sanırım burada gördük.😊🤿 Kurubük’te herhangi bir otel, tesis, wc, duş imkanı yok. Dolayısıyla buraya hazırlıklı gelmeniz gerekiyor.

Kurubük, Ovabükü ve Palamutbükü arasında kalıyor. Buraya gelmek için sahil şeridinden ilerlemeniz gerekiyor. Araç şart. Kurubük’ün konumu ve yol tarifi için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz. Aracınızı aşağı tarafa ya da yol kenarına bırakabilirsiniz.

Surf Tatil Otelinde Su Sporları Yapın

datçada nerede kalınır
Datça’da Ne Yapılır – Surf Tatil Köyü

Datça’ya en son gittiğimizde keşfettiğimiz Surf Butik Otel su sporları yapmak isteyenler için tam bir biçilmiş kaftan. Datça’da nerede kalınır sorusunun da cevabı olan Surf Butik Otel hem işletme anlayışı hem de otelin konumuyla bizden tam puan alan bir yer.

Surf Butik Otele biz 2021 Haziran ayında gitmiştik. Burası diğer tüm otellerden daha farklı bir konseptte. UCPA su sporları merkezini de bünyesinde barındıran Surf Butik Otel’de wind surf, kite surf, paddleboard, kano, katamaran gibi aktiviteleri yapabiliyor, hatta surf eğitimi de alabiliyorsunuz.

Datça’da aktivite noktasında farklı bir şey arıyorsanız ve su sporları ilgi alanınıza giriyorsa burayı kesinlikle notlarınız arasına alın. Otelin konumu için buraya tıklayabilirsiniz.

Eski Datça Sokaklarında Gezinin

datça'da ne yapılır

Datça’da son yıllarda en popüler yerlerden biri Eski Datça ve sokaklarıdır. Begonvillerle süslü taş evleri, hediyelik eşya satan şirin dükkanları, güzel mi güzel sokakları ve hepsi kendine özgü yemek yenecek yerleri ile Datça’nın en güzel mahallesi olan Eski Datça size nostaljik güzel bir hava katıyor.

Eski Datça sokaklarında gezerken ünlü şair ve Datça aşığı Can Yücel’in evini görebilirsiniz. Eski Datça’nın sokakları sanat ve huzur kokuyor. Burada ikamet edenler bahçelerinde o kadar güzel süs eşyaları yapmışlar ki yaratıcılık tavan yapmış burada. Aşağıda Eski Datça’da Ne Yapılır sorusunun cevabını liste halinde bulabilirsiniz.

Eski Datça’da Ne Yapılır ?

  • Eski Datça’nın rengarenk sokakları gezilir,
  • Ünlü şair Can Yücel’in evi ziyaret edilir,
  • Eski Datça’da bulunan eski tarihi camide bir mola verilir,
  • Badem aromalı yiyecek, içecek alabileceğiniz dükkanlar ziyaret edilir,
  • Badem aromalı Datça’nın olmazsa olmazı gazozu içilir.
  • Son olarak el yapımı hediyelik eşya satan dükkanları ziyaret edebilirsiniz.

Can Yücel’in Evini Ziyaret Edin

can yucelin evi

Eeee Eski Datça’ya gelip de Can Yücel’in evini görmeden dönmek olmaz. Can Yücel’in evi Eski Datça’nın güzel sokakları arasında kalıyor. Burası Eski Datça’nın popüler olmasına büyük katkı sağlamış. Can Yücel’in evinin içerisine özel mülk olmasından dolayı giremiyorsunuz, kapı kilitli. Burası müze değil karıştırmayın. Sadece kapısının önünde fotoğraf çekilebilirsiniz.

Can Yücel, Eski Datça’da yakın arkadaşı Orhan Bey’in mekanı Karya Çay Bahçesinde vakit geçiriyormuş. Bu çay bahçesine gittiğinizde Can Babaya ayrılmış bir masa göreceksiniz. Burada Can Yücel’i yad edip bir şeyler içerek dinlenebilirsiniz. Karya çay bahçesi Eski Datça’nın başlangıç tarafında yer alıyor.

Kumluk Plajı’nda Akşam Yemeği Keyfi Yapın

datça'da gece ne yapılır
datça'da gece ne yapılır
Datça’da Ne Yapılır – Kumluk Plajı ve Restaurantlar

Datça’da Gece Ne Yapılır diye araştırıyorsanız o zaman Kumluk Plajı’nda bulunan restaurantlarda güzel bir akşam yemeği yemelisiniz.

Datça’nın gecelerine ışıl ışıl bir görüntü katan Kumluk Plajı Datça merkezde yer alıyor. Burada isterseniz gündüz denize girebilir isterseniz de akşam çok güzel bir yemek yiyebilirsiniz.

Kumluk Plajı’nın konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Taşlık Plajı Termal Havuzun Tadını Çıkartın

datça'da ne yapılır
Datça’da Ne Yapılır – Taşlık Plajına Giden Yol

Datça merkezde denize girilecek yerlerden biri olan Taşlık Plajı tertemiz cam gibi bir denize sahip. Plajın adı üstünde yani taşlık bir zemine sahip. Deniz burada hemen derinleşmiyor. İster buradaki işletmelerin olanaklarından faydalanabilirsiniz isterseniz de kendiniz şemsiye, sandalye atabilirsiniz.

Taşlık Plajı’nın arkasında oyun parkı mevcut. Çocuklu aileler için ideal bir plaj. Plajın sonlarına doğru yeraltı termal sulardan oluşan yapay bir göl (Ilıca Göleti) bulunuyor. İşte Datça’da ne yapılır sorusunun cevabı burada. Termal kaplıca keyfi yapmak isterseniz burayı ziyaret edebilirsiniz. Kokuya dayanabilirseniz tabiki.😀 Burada suyun şifalı olduğuna inanılıyor. Göl ile denizi bağlayan küçük de bir şelale var. İsterseniz buraya da girebilirsiniz.

Datça Taşlık Plajı’nın konumu burada. Aklınızda bulunsun yazın oldukça kalabalık oluyor burası. Araç parkı için çevre sokakları tercih edebilirsiniz.

Kargı Koyu’nda Buz Gibi Suya Girin

datça'da ne yapılır
Datça’da Ne Yapılır – Kargı Koyu ve denizden çıkmayan Üstün.:)

Datça koyları ve plajları listemizde bizim çok beğendiğimiz koylardan biri olan Kargı Koyu Datça merkeze sadece 3 km uzaklıkta bulunuyor. Buraya belediyenin dolmuşlarının düzenli geldiğini söyleyelim.

Kargı Koyu, etrafındaki tepelerden dolayı korunaklı ve sakin bir koy. Kargı Koyu’nun çevresi okaliptüs ağaçlarıyla kaplı. Buranın denizi tertemiz, plajı çakıl. Burada hem halk plajı var hem de tesislerin kendi alanı mevcut.

Datça Kargı Koyu’nda bizim bayıldığımız bir nokta var. Burada denize doğru kaynak sudan oluşan böyle küçük bir nehir var ve denize doğru akıyor. Çok güzel buz gibi bir su. Üstün buz gibi sulara bayıldığı için onu buradan çıkartamadık.😊 Serinlemek isterseniz burası aklınızda bulunsun.

Periliköşk Plajı’nda Karşı Adaya Yürüyün

datça'da ne yapılır
Datça’da Ne Yapılır – Periliköşk Plajı

Datça Koyları ve Plajları listemizde çok fazla bilinmeyen bir koy olan Perili Köşk Plajı Datça’nın en sakin koylarından biri. Bu plaj adını burada bulunan otelden alıyor. Yani peri falan yok buralarda.😀

Perili Köşk Plajında herhangi bir tesis bulunmuyor. Buraya gelirken şemsiye ve sandalye getirmeyi unutmayın.

Bu plajın yazımızın başlığını ilgilendiren güzel bir tarafı var. O da karşıda bulunan adaya yürüyerek denizin içinden geçebiliyorsunuz. Tıpkı Marmaris’teki Kız Kumu Plajı gibi. Biz de Üstünle karşı adaya yürüyerek geçtik ama biraz yorulduk. Deniz bazen derinleşiyor ve bazen de akıntı oluyor dikkat edin.

Eğer adaya geçecekseniz deniz ayakkabısı almayı unutmayın. Perili Köşk Plajı’nın konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Datça’da Ne Yapılır sorusunun cevaplarını vermeye çalıştık. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Eğer sizde bu listede bu da olma Buju derseniz yorum kısmında bizimle paylaşın. Unutmayın; Datça’da bir slogan var: “Acelen varsa ne işin var Datça’da” dolayısıyla acele etmeyin Datça’yı gezmek için. Musmutlu gezmeleriniz olsun.😊

Cevap Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.