Akyaka Tekne Turu Tavsiyesi | Fiyatları | Rotalar | 2024
Akyaka, Gökova Körfezi’nin incisi. Son yıllarda Muğla’nın en gözde tatil yerlerinden. Akyaka’da yapılacak en güzel aktivitelerden biri şüphesiz tekne turuna katılmak ve maviliklere açılmak. Akyaka tekne turu ile Gökova Körfezi’nin eşsiz güzellikteki koylarını keşfedebilir, keyifli bir gün geçirebilirsiniz.
Akyaka’da her koya araba ile gidilemiyor. Bu el değmemiş bakir koylarda yüzmek için en iyi seçenek günübirlik tekne turlarına katılmak. Akyaka koyları ve plajlarını her yönü ile keşfetmek istiyorsanız hem arabanız olmalı hem de tekne turlarına katılmalısınız. Hele Akyaka tekne turları rotasının en güzel noktalarından biri olan Sedir Adası ve Kleopatra Plajı var ki her yeri ile görülmeye değer.
Biz de Akyaka’ya gelmişken bu güzel belde de tekne turuna katılalım dedi. Bu güzel turda güzel tecrübeler edindik. Şimdi de size tur detaylarını anlatıp sizi harika koylarla buluşturacak, mavinin yeşilin bin bir tonuyla tanıştıracağım. Parmaklarımız buruşana kadar çıkmadığımız bu turkuaz sular tatil özleminizi depreştirirse karışmam.😀 Akyaka tekne turu rotası, fiyatları, tavsiyesi ve bizim deneyimimiz hakkında detaylı bilgi sahibi olacağınız rehberime başlıyorum halde. Keyifli okumalar 😊
Not: Bu zamana kadar Muğla’da çıktığım tekne turları ile ilgili yazdığım yazıların bağlantılarını aşağıya bırakıyorum. Özellikle Muğla’da tekne turu düşüyorsanız bu yazılarıma muhakkak göz atın.
- Muğla Tekne Turları
- Bodrum’da Tekne Turu Deneyimimiz
- Datça Tekne Turu Deneyimimiz
- Marmaris’te Tekne Turu Deneyimimiz
- Göcek Tekne Turu Deneyimimiz
- Fethiye Tekne Turu Deneyimimiz
- Ölüdeniz Tekne Turu Deneyimimiz
Akyaka Tekne Turu
Akyaka Tekne Turu nereden kalkıyor ? Akyaka günübirlik tekne turları, Akyaka sahilinin hemen yanındaki mendirekten kalkış yapıyor ve yine aynı yere yolcular dönüşte bırakılıyor. Akyaka tekne turlarının kalkış yerinin tam konumu burada. Teknelerin kaktığı yerin yakınlarında araç park yerleri var. Sadece arabayı park etme zaman alacağından zaman planlamanızı iyi yapmanızda fayda var.
Akyaka tekne turunda verilen öğle yemeği ödediğiniz tekne turu ücretine dahil. Yemeğe ek olarak meyve ikramı da oluyor. Bunların dışında içtiğiniz tüm içecekler ekstra. Tekneye atıştırmalık bir şeyler getirebiliyorsunuz.
Akyaka Tekne Turu saatleri nedir? Akyaka günübirlik tekne turları sabah 10.30 saatinde başlayıp akşam 17.30-18.30 saatlerinde sonlanıyor. Tur ortalama 7 saat civarında sürüyor. Yani neredeyse 1 tam günü tekne turuna ayırmanız gerekiyor.
Akyaka Tekne Turu koyları ? Rota olarak Akyaka’da tekne turları genel olarak 5 ayrı koya götürüyor ve buralarda yarım saatle 1 saat arası yüzme molası veriyor. Koy olarak Ziraatçiler Koyu, İncekum Plajı, Sedir Adası, Lacivert Koy ve Gelibolu Su Altı Mağaralarına gidiliyor. Hava durumuna ve koyların kalabalıklığına göre de rotada değişmeler olabiliyor. Koylar oldukça güzel. Eminim çoğunu seveceksiniz.
Hızlı Rezervasyon: Baştan belirteyim; yazımı detaylı yazacağımdan kolay bulunsun diye Akyaka günübirlik tekne turu rezervasyon numarasını buraya bırakıyorum. Rezervasyon için Whatsapp’tan firma ile hızlıca iletişime geçip tur tarihi ve tura kaç kişi katılacağınızı söyleyin yeter. Rezervasyonu Whatsapp’tan kolayca alıyorlar. Rezervasyon sonrası belirttiğiniz tarihte Akyaka maviliklerine açılabilirsiniz. Bu numaradan hem günübirlik dolmuş tekne, hem günübirlik özel tekne kiralama hem de konaklamalı tekne turu için bilgi alabilirsiniz.
📞📞📞 REZERVASYON TELEFON-WHATSAPP: 0505 198 48 63
Akyaka Tekne Turu Rotaları
Akyaka’da o kadar çok koy ve plaj var ki, bunların bazılarına kara yoluyla gidilebilse de bazılarına yalnızca denizden ulaşım var. Üstelik karayoluyla gidilebilen koyların da bazılarına ulaşım biraz zahmetli. O nedenle bir taşla üç kuş vurmak için tekne turuna çıkmak en iyi seçenek.
Akyaka günübirlik tekne turunda genellikle 4 ya da 5 koya gidiliyor. Hangi koylara gidileceği de o günkü hava koşullarına, koyun kalabalık olma durumuna göre değişebiliyor. Akyaka tekne turu rotası şu koylardan oluşuyor.
Akyaka Tekne Turu Rotası
- Ziraatçiler Koyu
- İncekum Plajı
- Sedir Adası
- Lacivert Koy
- Gelibolu Su Altı Mağaraları (Tavşan Adası)
- Kandilli
- Zeytinlik Koyu
Ziraatçiler Koyu
Şimdi gelelim bizim katıldığımız Akyaka tekne turu detaylarına. Gittiğimiz koylardan, yediğimiz yemeğe teknenin içinden koyların durumuna kadar her şeyi detaylı şekilde yazmaya çalışacağım. İlk durağımız Ziraatçiler Koyu.
Ziraatçiler Koyu Akyaka’nın kara yoluyla ulaşılamayan cennet koylarından biri. Yemyeşil ormanın rengi sulara düşünce öyle güzel bir turkuaz renk çıkıyor ki ortaya, insanın gözleri kamaşıyor. Bizim turumuzda günün ilk durağı burasıydı. 45 dakika yüzme molası verildi. Yanınızda şnorkelinizi getirip bu berrak suyun altını da keşfetmeyi ihmal etmeyin. Koyun konumu burada.
İncekum Plajı
Akyaka tekne turunda gidilen yerlerden biri de İncekum Plajı. Aslında İncekum’a kara yoluyla gidilebiliyor. Marmaris Çamlı Köyü’nden İncekum Plajı yönüne doğru aracınızla ilerliyorsunuz. Belli bir noktada aracınızı park etmeniz gerekiyor. Buradan sonra traktörlerle plaja ulaşım sağlıyorsunuz.
İncekum Plajı’nda ücret karşılığında şezlong ve şemsiye kiralama imkanı da bulunuyor. Adından da anlaşılacağı gibi incecik altın sarısı kumları olan bir plaj burası. Çocuklu aileler için uygun. Suyu epey sıcak. Bizim gittiğimiz gün biraz dalgalıydı. Her zaman mı böyle oluyor bilmiyorum ama çarşaf gibi deniz seven ben bu yönünden pek keyif almadım açıkçası.
Akyaka tekne turunda İncekum Plajı’na 45 dakika ayırıyoruz ve bol bol kulaç atıyoruz bu maviliklerde. Epey popüler bir plaj olduğu için yüksek sezonda özellikle hafta sonları epey kalabalık oluyor. Bunu da göz önünde bulundurmakta fayda var. Konum burada.
Not: Akyaka’da teken turuna çıkma bir noktada çok avantajlı. Hem plajların giriş ücretini ödemiyorsunuz, hem öğlen yemeği tur ücretine dahil hem de birden fazla koy geziyorsunuz. Bence çok mantıklı bir aktivite.😊
Sedir Adası ve Kleopatra Plajı
Sedir Adası yine Akyaka tekne turu rotasının vazgeçilmez duraklarından biri. Hatta birçok insan tekne turuna burayı görmek için katılıyor desem yanılmış olmam sanırım.😊 Nam-ı diğer Kleopatra Plajı bembeyaz özel kumlara sahip. Efsaneye göre Romalı komutan Antonius sevgilisi Kleopatra için bu özel kumları Mısır’dan gemilerle getirtmiş. Ama işin aslı jeolojik oluşumlarla ortaya çıkan ve koruma altında olan bu kumlar özel bir biçimde oluşmuş kalker damlacıkları.
Sedir Adası’nda bir de Kedrai Antik Kenti bulunuyor. O nedenle 1. derece arkeolojik ve sit alanı olarak koruma altında. Antik kent kalıntıları arasında kule ve sur duvarları, Apollon kutsal alanı, kilise şapel kalıntıları, 2500 kişilik tiyatro bulunuyor.
Sedir Adası ve Kleopatra Plajı hakkında detaylı bilgi almak isterseniz çok kapsamlı yazdığımız Sedir Adası ve Kleopatra Plajı Hakkında Her Şey (https://bujuyollarda.com/sedir-adasi-ve-kleopatra-plaji/) başlıklı yazıma göz atabilirsiniz.
Sedir Adası’na 2 şekilde gidilebiliyor. Birinci seçenek elbette Akyaka’dan kalkan günübirlik tekne turları. Tekne yolcuları adanın girişinde bırakıyor ve 2 saat zaman veriyor. İçeride belli sayıda şezlong bulunuyor. Gün ortasında yer bulmak pek mümkün olmasa da sabahtan giderseniz güzel bir yer kaparsınız. Şezlonglar ücretsiz. Adada bir de müzenin kafesi bulunuyor. Fiyatlar biraz yüksek gelebilir. O nedenle yiyecek-içecek noktasında tedarikli gelmenizde fayda olabilir.
Sedir Adası’na gitmek için ikinci seçeneğiniz Çamlı Köyü’ndeki iskeleden kalkan teknelerle doğrudan adaya gitmek. Bu şekilde adada dilediğiniz kadar vakit geçirebilir ve istediğinizde dönebilirsiniz. Yani sizi adaya bırakıp alan dolmuş tekne gibi düşünün.
Not: 2024 yılı için Sedir Adası’nın giriş ücreti 300 TL. 8 yaş altı ücretsiz, 8-18 yaş arası yarı ücret. Müze kartı olanlar yarı ücret ödeyerek adaya giriş yapabiliyor. Sedir Adası’nın konumu burada.
Lacivert Koy
Suyun renginden adını alan bir koy düşünün. Mavinin en güzel tonları burada. Gökova Körfezi’nde en sevdiğimiz koylardan biri oldu Lacivert Koy oldu. Yüzerken ayaklarınızın altından balık sürülerinin geçtiği, berrak mı berrak bir koy burası. Teknemiz burada da 45 dakika yüzme molası veriyor ve bu mavilikleri doyasıya kulaçlıyorsunuz. Eminim burayı da çok seveceksiniz. Koyun haritadaki konumu burada.
Gelibolu Adası Su Altı Mağaraları (Tavşan Adası)
Akyaka tekne turu rotasının en güzel duraklarından biri Gelibolu Adası. Mutlaka ama mutlaka şnorkelle yüzmeniz gerekiyor burada. Gökova’nın en büyük balıkları burada. Suyun altında mağaralar bulunuyor. Mağara 4-5 metre derinlikte, 2 metre çaplı bir çukurun üzerinden geçen kemer şeklinde.
Bir ucundan girip, diğerinden çıkılıyor. Tabii bu dalışı yapabilmek için profesyonel olmak gerekiyor. Dikkatli bakıldığında gözlükle de su yüzeyinden görülebiliyor. Bir rivayete göre mağaraların bir ucu da Sedir Adası’na kadar uzanıyormuş. Adada bolca keçi ve tavşan görebiliyorsunuz.😊 Koyun konumu burada.
Akyaka Tekne Turu Fiyatları 2024
2024 Akyaka Tekne Turu Fiyatları ne kadar ? Akyaka tekne turu fiyatları her sene değişiyor. 2024 yazı için tekne turu fiyatı kişi başı 750 TL bandında. 0-6 yaş ücretsiz iken, 6-12 yaş grubu için yarı ücret alınıyor. Tekne turu rotasındaki Sedir Adası’na giriş ücretli bilginiz olsun. Tekne turu fiyatları işletmeden işletmeye ufak fiyat farklılıkları gösterebilir. Bu fiyata öğle yemeği de dahil.
Bizim katıldığımız teknede öğlen yemeği olarak ızgara balık ya da tavuk pirzola seçeneği vardı. Artı makarna ve salata da veriliyor. Bunun dışında içecekler için ekstra ücret ödüyorsunuz. Sadece Sedir Adası’nın ve İncekum Plajı’nın giriş ücretini düşünürsek bile tekne turu her halükarda çok daha avantajlı.🤩
Akyaka Tekne Turu Fiyatları 2024
- Yetişkin ücreti kişi başı 750 TL.
- 6-12 yaş ücreti 400 TL.
- 0-5 yaş grubu ücretsiz.
- Öğlen yemeği ücrete dahil.
- İçecekler ekstra.
Akyaka Tekne Turu Tavsiyemiz ve Yorum
Genel olarak Akyaka tekne turu ile ilgili bilgiler vermeye çalıştım. Şimdi de biraz bizim katıldığımız tekneden ve aldığımız hizmetten bahsedeyim. Bizim tur için tercih ettiğimiz tekne gayet büyük ve geniş, giriş katta bolca masa ve oturma alanı bulunana bir tekneydi. Teknede üst katta da güneşlenip dinlenebileceğiniz şezlonglar var.
Teknemizin kaptanı gidilen koylar ile ilgili de epey bilgili. Gayet güzel bilgiler vererek rehberlik de yapıyor.😊 Tüm tekne personeli ilgili ve saygılı. Öğle yemeğinde ızgara tavuk makarna ve salata var. Ayrıca karpuz ikramları da bulunuyor. Akyaka’da tura çıkacağınız tekne önemli çünkü çok vasat tekneler var.
Teknede soğuk ve sıcak içecekler, atıştırmalıklar da var. Hijyen ve konfor konusunda tura çıktığımız tekne gayet rahattı. Akyaka’da tekne turu yapmak isteyenlere Bujuyollarda’dan tavsiyedir.😊
Not: Akyaka Tekne Turu Rezervasyonu için Whatsapp’tan firma ile kolayca iletişime geçip, hemen rezervasyon yaparak maviliklere açılabilirsiniz. Tur tarihini, tura kaç kişi katılacağınızı söyleyin yeter. Rezervasyonu Whatsapp’tan yapabilirsiniz.
📞📞📞 REZERVASYON TELEFON-WHATSAPP: 0505 198 48 63
Akyaka Özel Tekne Turu
Yukarıda anlattığım tekne turu günübirlik tekne turları hakkında bilgilerdi. Bir de Akyaka’da özel tekne turları yapılıyor. Bu turların kapasitesi çok daha düşük ve kaptan sizi istediğiniz koylara göre götürüyor. Tabi bu turlar diğer günübirlik turlara göre daha pahalı. Ama zaman ve gidilen koylar açısından daha özgürsünüz. Eğer Akyaka’da özel tekne turu düşünürseniz yukarıdaki numaradan bilgi alabilirsiniz.
Tekne Turunda Dikkat Edilmesi Gerekenler
Tekne turları hem dinlenmeli hem eğlenmeli aktiviteler. Fakat bu turlarda bazı önemli noktalara dikkat etmezseniz çıktığınız tekne turu keyiften çok işkenceye dönüşebilir. Sorunsuz bir tekne turu geçirmek için aşağıdaki maddelere dikkat etmenizi öneririm.
- Kesinlikle yanınıza güneş kremi alın. Mümkünse yüksek faktörlü bir krem olmasına özen gösterin.
- Güneş gözlüğü, terlik ve deniz ayakkabısı almayı unutmayın.
- Su altına merakınız varsa şnorkelinizi yanınıza alın.
- Havlu, şapka, mayo ve şortu söylememe gerek yok sanırım 😊
- Teknenin yüksek yerlerinden denize atlarken dikkatli olun. Ne yazık ki ayağı kayıp düşenleri gördük.
- Denizden tekneye çıktığınızda ayağınız ıslak olacağından kaymamak için dikkat edin.
- Bazı tekneler kıyıya sıfır yanaşmadığından sahilde telefonunuzla fotoğraf çekmek isterseniz yanınıza su geçirmeyen kılıf alabilirsiniz.
- Dalgadan dolayı mide bulantısı ya da baş dönmesi için yanınızda ilaç bulundurun.
- Özel eşyalarınız için ayrı özel bir çanta getirmeniz faydalı olur.
- Yüksek sezonda doluluk oranlarından dolayı önceden rezervasyon yapmanızda fayda var.
Buju’nuz Tekne turunda yanınıza almanız gerekenler ile ilgili de size detaylı bir liste hazırladı. Bu liste için sizi Tekne Turuna Giderken Yanınıza Almanız Gerekenler Listesi : 18 Önemli Şey başlıklı yazıma alayım.😊
Akyaka’da Tekne Turu Sıkça Sorulan Sorular
Akyaka günlük tekne turu kaç para?
Akyaka tekne turları 2024 yılı için kişi başı 700 -800 TL arasında değişiyor. 0-5 yaş ücretsiz iken 6-12 yaş yarı ücret ödüyor. Öğlen yemeği tur ücretine dahilken içecekler ekstra.
Akyaka Azmak Nehri tekne turu ne kadar?
2024 yılı için Akyaka Azmak Nehri tekne turu kişi başı 50 TL.
Akyaka tekne turu nerelere gidiyor?
Akyaka tekne turları rota olarak Ziraatçiler Koyu, İncekum Plajı, Sedir Adası, Lacivert Koy, Gelibolu Su Altı Mağaraları (Tavşan Adası), Zeytinlik Koyu gibi yerleri içeriyor. Rota tekneden tekneye değişiklik gösterebiliyor.
Akyaka tekne turu saat kaçta?
Akyaka tekne turları sabah 10.30 gibi başlar akşam 18.00-18.30 gibi geri dönüş yapar. Teknede saat 10.00 gibi olmalısınız.
Gökova Tekne Turu fiyatları ne kadar ?
Akyaka ile Gökova aynı bölgede yani fiyatlar da aynı. Gökova tekne turlarının fiyatı kişi başı kişi başı 700-800 TL arasında değişiyor.
Instagram’da Beni Takip Edin
Akyaka tekne turu tavsiyesi yazımın sonuna geldik. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Atladığım bir detay ya da merak ettiğiniz bir soru olursa yorumlarda buluşalım. Bol gezmeli, bol yüzmeli günler.😊