akyaka gezilecek yerler

Akyaka Gezilecek Yerler | En Güzel 19 Durak (Haritalı)

Hazır mısınız? Sizi yeryüzü cenneti Akyaka ile buluşturmaya geldim. Bana “Akyaka’yı üç kelimeyle anlat” deseler, düşünmeden sessizlik, huzur ve doğayla bütünlük derim. Çünkü burası sadece Muğla’nın değil, Türkiye’nin en özel yerlerinden biri. Yazın ayrı bir tat verir, kışın ayrı bir dinginlik. Gökova Körfezi’nin zarif incisi Akyaka, her mevsim ayrı güzel. Hadi gelin burayı size adım adım anlatayım.

Muğla merkezde yaşayan, her fırsatta Akyaka’ya giden tecrübe abidesi biri olarak bu yazıyı yazıyorum ona göre.😂 Nokta atışı Akyaka gezilecek yerler yazısı sizi bekliyor. Akyaka merkezden tutun çevresine kadar tüm detaylar bu yazıda. Son zamanlarda popülerliği iyice artan Akyaka’nın kalabalığından uzaklaşmak isterseniz, yazımda Akyaka’ya yakın alternatif gezilecek yerleri de bulabilirsiniz. Akyaka gezi planınız bizden, nokta nokta gezmesi de sizden.

Dedik ya Akyaka uzmanıyız o zaman sadece bu yazıyla Akyaka’yı anlattığımı düşünmediniz sanırım.😊 Akyaka’da deniz girmek isteyenler, tekne turuna katılmak isteyenler, Akyaka’da ben ne yiyeceğim ya da nerede kalacağım diyenler varsa bujuyollarda hemen imdadınıza yetişti. Aşağıda Akyaka ile ilgili içeriklerimize göz atabilirsiniz. Sonrasında da gezilecek yerler haritamız ile konumuza direkt giriş yaparız.

Akyaka Gezilecek Yerler Haritası

Akyaka Gezilecek Yerler Haritası (Harita üzerinde numaraların üstüne tıklayabilirsiniz, sıralama aşağıda)

Akyaka Gezilecek Yerler

  1. Akyaka Evleri – Nail Çakırhan Evi
  2. Akyaka Azmak Nehri ❤️
  3. Akyaka Plajı
  4. Orman Kampı ❤️
  5. 72 Merdiven Koyu
  6. Akyaka Albay Koyu ❤️
  7. Burun Koyu
  8. Akvaryum Koyu
  9. Akyaka Maden İskelesi
  10. Idyma Kalesi
  11. Akyaka Kaya Mezarları ❤️
  1. Sakar Seyir Terası ❤️
  2. Çınar Plajı
  3. Turnalı Boncuk Koyu
  4. Akbük Plajı ❤️
  5. Akçapınar Köyü
  6. Akyaka Aşıklar Yolu ❤️
  7. Sedir Adası ve Kleopatra Plajı ❤️
  8. İncekum Plajı ❤️

Gördüğünüz üzere Akyaka küçük bir tatil beldesi ama gezilecek yerleri oldukça fazla. Bu yerlerin çoğunu da koylar oluşturuyor. Eee bir yer Gökova Körfezi’nin tam merkezinde olunca bu da doğal sonuç oluyor. Eğer deniz ile işiniz yoksa Akyaka’yı çok daha kolay gezebilirsiniz. Listemde yanına kalp koyduğum yerlere bilhassa önem verirseniz çok daha iyi olur.

İPUCU: Akyaka’yı bilenler iyi bilir; burası, Muğla’nın meşhur virajlı yollarıyla ün salmış Sakar Geçidi’nin hemen eteğinde yer alıyor. Listemdeki tüm yerler sadece bir tanesi hariç bu geçidin altında, yani Akyaka’nın içinde ya da çevresinde bulunuyor. O tek istisna ise Sakar Seyir Terası. Adından da anlaşıldığı üzere, bu nokta Sakar Geçidi’nin üst kısmında yer alıyor ve harika bir manzaraya sahip. Yani şair burada şunu demek istiyor; Sakar’ın üstünden Akyaka’ya inecekseniz ilk bu seyir terasını ziyaret edin sonra da Sakar Geçiti’ni indikten sonra diğer yerleri gezin. Ya da burayı en sona bırakın. Bu bir stratejik bilgidir bilginiz olsun.😂

Akyaka Gezi Planı

akyaka gezilecek yerler

Yukarıdaki haritada Akyaka merkez ve çevresindeki gezilecek yerleri bulabilirsiniz. Eğer Akyaka’ya günübirlik gidecekseniz ya da Akyaka’da 1 gün süreniz varsa listemdeki 1-11 arasındaki yerleri gezebilirsiniz. Eğer vaktiniz genişse listemdeki tüm yerleri gezmenizi öneririm. Yerleri birbirine yakınlık durumuna göre yazmaya çalıştım. Harita üzerinde otel konumunuza ya da kalacağınız güne göre gezi planı çıkartabilirsiniz.

Haritadaki 5,6,7,8,9,13,14,15,18,19 numaralı yerler Akyaka’ya en yakın alternatif plaj ve koylardır bilginiz olsun. Akyaka merkezin kalabalıklığı sizi daraltırsa denize girmek için buraları tercih edebilirsiniz. Sadece deniz için Akyaka’yı tercih edecekseniz de Akyaka Koyları ve Plajları başlıklı yazıma göz atabilirsiniz. Bir de Sedir Adası’na +1 gün ayırmanız gerekli bilginiz olsun. +1 günü Akyaka tekne turu ile değerlendirip hem Sedir Adası hem de İncekum Plajı’nı görebilirsiniz. Üstüne de bir kaç koy da cabası. Güzel bir taktik daha kaptınız.😂

Özetle Akyaka’yı gezmek tamamen sizin vaktinize bağlı. Bana göre yukarıdaki yerlerin hepsini 2-3 günde rahatça gezebilirsiniz. Akyaka için 1 gün vaktiniz varsa yukarıda bahsettiğim Akyaka merkezi gezmeniz yeterli olacaktır. 2 gün vaktiniz varsa merkeze ek olarak Akbük tarafını keşfetmenizi öneririm. Daha fazla vaktiniz varsa dilediğiniz gibi gezi planı çıkartabilirsiniz. Yukarıdaki Akyaka gezilecek yerler haritası fazlasıyla işinizi kolaylaştıracaktır.

Akyaka Gezilecek Yerler

Akyaka Evleri – Nail Çakırhan Evi

akyaka nail çakırhan evi

Başlıklara Akyaka merkez gezilecek yerler ile başlıyoruz. Akyaka merkezde görülmesi gereken yerler neredeyse hep bir arada. Eğer Akyaka’ya araç ile gidecekseniz aracınızı sahile yakın bir yere park ederek merkezde bulunan yerleri yürüyerek gezebilirsiniz. Akyaka merkezi 2 kısma ayırabilirsiniz. İlk kısım Orman Kampı’na giden yol tarafı diğer kısım ise Azmak Nehri tarafı. Merkeze bu kısımların birinden başlayabilirsiniz. Akyaka merkezdeki ilk durağımız Akyaka evleri ve Nail Çakırhan Evi.

Akyaka’nın neyi meşhur deseler listenin en başına Akyaka Evleri’ni koyarım. Akyaka’ya geldiğinizde buradaki evlerin ne kadar özgün bir mimariye sahip olduğunu göreceksiniz. Bu evler ev ise bizimkiler ne diyeceksiniz.😂 Bu güzel evler hem yöre halkının ikamet yeri hem de Akyaka’ya gelen kişileri ağırlamak için otel olarak kullanılıyor.

Ben günübirlik geldim Akyaka evlerini nasıl görebilirim diyorsanız Nail Çakırhan Evini ziyaret edebilirsiniz. Nail Çakırhan Ula doğumlu, gazeteci, şair, uluslararası ödüllü mimar ve restoratördür. Akyaka evlerinin mimari düşüncesi Nail Çakırhan’a aittir.

Nail Çakırhan’ın Akyaka’da kendisine yaptırdığı Ula tarzı ev çok beğenilmiş ve Çakırhan, Ağa Han mimarlık ödülünü almış. Önce eş dost, sonra da aralarında otel ve tatil köylerinin de bulunduğu geniş bir çevre bu mimari tarzı esas almış ve ortaya özgün Akyaka mimari anlayışı çıkmış. Nail Çakırhan ve Halet Çambel Kültür ve Sanat Evinin konumu burada.

Akyaka Azmak Nehri

akyaka azmak nehri

Akyaka merkezde ikinci durağımız Azmak Nehri. Gökova Körfezi’nin incisi Akyaka ise Akyaka’nın incisi de Azmak Nehri’dir. Gökova Körfezine dökülen Kadın Azmağı Deresi (Akyaka Azmak Nehri), su samurundan deniz kaplumbağasına, kazlardan ördeklere onlarca hayvan ve bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Burayı çok ama çok seveceksiniz.

Hemen söyleyeyim Azmak Nehri’nin suyu buz gibi. Yazın buraya yolunuz düşerse Azmak Nehrine girmeden asla Akyaka’dan dönmeyin. Yazın sıcağında Azmak’a girdiğinizde vücudunuzdan cıssss sesi çıkıyor ve müthiş bir serinlik hissediyorsunuz.😊 Biz nemden her bunaldığımızda arabanın arkasından hazır malzemeleri alıyoruz ve Azmak’ta serinliyoruz. Gerçekten burası hem veli nimet hem de cennet.

akyaka gezilecek yerler azmak nehri
Akyaka Gezilecek Yerler : Üstün Azmak sularındayken.😊

Not: Azmak Nehrine girdiğinizde çok dikkatli olun! Çünkü nehirde sürekli tekne turu yapılıyor yani tekne trafiği oldukça yoğun. Kıyıya yakın yüzmeye çalışın. Ayrıca nehrin akış hızı yüksek olduğundan akıntıya dikkat etmeniz gerekiyor. Azmak Nehri’ne restoranların olmadığı kıyıya yakın yerlerden girebilirsiniz. Son olarak yanınıza şort, havlu ve deniz ayakkabısı almayı unutmayın.

Akyaka Azmak Tekne Turu Fiyatları

Buraya kadar gelmişken Akyaka Azmak’ta tekne turu da yapabilirsiniz. Tekne turu yaklaşık yarım saat sürüyor. 2025 yılı için Akyaka Azmak tekne turu fiyatı kişi başı 80 TL. Azmak turundan sonra Azmak kenarındaki restoranlarda Azmak manzarası eşliğinde bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Burası gerçekten çok keyifli bir yer. Teknelerin kalktığı yerin konumu burada.

Akyaka Plajı (Akyaka Halk Plajı)

akyaka plajları
Yaz aylarında bu plaj oldukça kalabalık.

Akyaka Plajı, Azmak Nehri ve Ege Denizi’nin buluştuğu yerde bulunuyor. Burası gerçekten efsane güzellikte bir plaj. Özellikle burada gün batımını kesinlikle izlemelisiniz. Eğer güneş kızıl rengini verirse değmeyin keyfinize. Unutmayın Akyaka gün batımı, Akyaka Plajı’ndan izlenir. Burada güneş Gökova Körfezi üzerinden batarken resmen gösteri yapıyor.

Akyaka Plajı Nasıl ve Yorumlar

Açık söyleyeyim biz denize girmek için Akyaka Plajı’nı tercih etmiyoruz. Çünkü yazın burası çok ama çok kalabalık. Bir de biz taşlık deniz seviyoruz. Yazının devamında göreceğiniz Akyaka’daki favori plajlarımız bize göre çok daha güzel. Tabi bu tamamen tercih meselesi. Akyaka merkezden uzaklaşmak istemiyorsanız Akyaka Plajı’nı tercih edebilirsiniz.

akyakada gezilecek yerler

Akyaka Plajı kumdan oluşan ve çocuklu ailelerin tercih ettiği bir plaj. Akyaka Plajı’nda deniz kolay kolay derinleşmediği için iyi yüzme bilmeyenler burayı tercih edebilir. Deniz sahilden 200 metreye kadar boyunuzu aşmıyor. Mavi bayraklı Akyaka Plajı, 2016 yılında “engelsiz plaj” unvanını da aldı. Akyaka Plajı’nda işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz gibi, kendi havlunuzu serip dilediğiniz gibi plajın tadını çıkarabilirsiniz.

Akyaka Plajı Giriş Ücreti:

Akyaka Plajı’nın herhangi bir giriş ücreti yok. Ücretsiz şekilde burada keyif yapabilirsiniz. İsterseniz portatif sandalye atıp manzaranın tadını da çıkarabilirsiniz. Akyaka Plajı’nda belediyeden kiralayabileceğiniz şezlonglar var.

Akyaka Plajı Nerede ve Yol Tarifii:

Akyaka Plajı, Akyaka’nın merkezinde bulunuyor. Akyaka Plajı’nın sol tarafında Azmak Nehri kalıyorken, sağ tarafında Orman Kampı tarafı kalıyor. Akyaka Plajı’nın yol tarifi ve konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz. Araç parkı için ücretli otoparkları ya da yer bulursanız ara sokakları tercih edebilirisiniz.

Orman Kampı

akyaka gezilecek yerler
Akyaka Gezilecek Yerler : Orman Kampındaki Taş Evler

Orman Kampı’nı listeme eklememin nedeni buranın bizim Muğla’daki favori yürüyüş rotamız olmasıdır. Hafta sonu gerçekten burada yürümek bütün sinir ve stresi alıyor. İncecik, uzun çam ağaçları size o kadar güzel arkadaşlık ediyor ki doğa size huzuru veriyor. Orman Kampı’nda gezerken burada göreceğiniz bungalov evlere aşık olmanız garanti.

Orman Kampı Plajları ve Koyları

Aşağıdaki listede Orman Kampı plajları ve koylarını bulabilirsiniz. Bu plaj ve koylara orman kampı içinden patika yollardan gidebilirsiniz. Dilerseniz Akyaka merkezden yürüyerek bu saklı cennetlere ulaşabilirsiniz.

  • 72 Merdiven Koyu
  • Albay Koyu
  • Akyaka Burun
  • Akvaryum

Akyaka Plajı’ndan sahili takip edip yolun sonundaki merdivenlerden Orman Kampı’na yürüyerek ulaşabilirsiniz. Ayrıca bahsettiğim merdivenlerden Gökova Körfezi’nin güzel manzarasını yakalayabilirsiniz. Yürüme dışında Akyaka – Akbük yolundaki kamp girişinden araç ile kampa giriş yapabilirsiniz. Orman Kampı’nın konumu burada.

72 Merdiven Koyu

akyaka koyları
Akyaka Koyları ve Plajları – Saymadım ama 72 merdiven bu.:)

Orman Kampı sınırları içinde kalan 72 Merdiven Koyu, 72 tane dik ve dar bir merdivenle inilen küçük ve özel bir koy. Akyaka’daki diğer koy ve plajlar gibi bu koyun da manzarası çok güzel. Gökova Körfezi eşsiz güzelliği kendini burada da gösteriyor.

72 Merdiven Koyu’nda deniz turkuaz renginde. Suyun alt kısmı ılık, yüzey kısmı ise üst akıntı olmasından dolayı soğuk. Burada denize küçük bir beton platform üzerinden giriliyor. Son gittiğimizde buraya tahta bir platform yapmışlardı. Bu platform oldukça güzel olmuş. Tam sandalye atıp keyif yapmalık. Ağaçlar da doğal şemsiye. Gel keyfim gel durumu.😊

Aklınızda bulunsun 72 Merdiven Koyu küçük olduğu için burada denize girebilecek kişi sayısı sınırlı. Bu koy, Albay Koyu ile neredeyse yan yana. Konumu harita üzerinde görebilirsiniz. Bu koya Orman Kampı’nda bulunan kafenin hemen arkasındaki patika yoldan gidiyorsunuz. Orman kampının konumu burada.

Albay Koyu

akyaka koyları

Albay Koyu, Orman Kampı sınırları içerisinde kalıyor. Buraya koydan ziyade koycuk diyebiliriz.😊 Albay Koyu’nda deniz biraz dalgalı. İyi yüzme bilmiyorsanız bu koyda denize girmeyin ! Burada yapılacak en güzel şey tahta platformun üstüne sandalye atıp manzara eşliğinde keyif yapmak. Bu koyda kendinizi çok özel hissedeceksiniz, çünkü Albay Koyu küçük, özel, sanki size tahsis edilmiş bir yer izlenimi veriyor.

Akyaka Albay Koyu’nun Hikayesi

Albay Koyu hakkında bir çok rivayet bulunmakta. Rütbesi albay olan bir asker çok kıskançmış ve eşinin kalabalık bir yerde denize girmesine izin vermiyormuş. Albayın eşi ancak bu koyda albayın askerlerinin denize arkaları dönük dizilmesi ile yüzebiliyormuş. Başka bir rivayete göre de albay çok sevdiği oğlunu ansızın kaybetmiş ve bu acıyla koya gelip burada kalmaya başlamış.

Albay Koyu’nun gerçek hikayesine gelince; orduda görevli albaylardan biri, 1950’lerden beri oğlunu alıp bu bölgede kamp kurarmış. Albay sürekli bu bölgede kalınca halk tarafından burası Albay Koyu olarak anılmaya başlanmış.

Albay Koyu Nerede?

Orman Kampı’nın içindeki kafenin arkasında bulunan inen patika bir yol sizi Albay Koyu’na götürecek. Tekrar belirteyim, burada denize merdivenle iniliyor, deniz derin ve dalgalı. İyi yüzme bilmiyorsanız burada denize girmeyin. Albay Koyu’nun konumu haritada 3 numaralı yerde.

Burun Koyu

akyakada gezilecek yerler

akyaka koyları
Akyaka Gezilecek Yerler : Burun Koyu’nun Yeni Hali

Akyaka Burun Koyu, Albay Koyu’ndan hemen sonra geliyor. Patika yollarla bu koya kolayca ulaşabilirsin. 72 Merdiven Koyu – Albay Koyu – Burun Koyu ve Akvaryum Koyu hemen peşi sıra dizilmiş koylar. Tabela yok ama buraları kolayca bulabilirsiniz.

Gökova Körfezi manzaralı Burun Koyu ismini sağ kısmında buruna benzeyen çıkıntıdan alıyor. Ula Belediyesi buraya da tahta platform yapmış. Bu tahta platformlar oldukça güzel olmuş. Eskiden kayalık olduğu için tehlike arz ediyordu.

Burun Koyu’nda denize girebileceğiniz birden fazla merdiven bulunuyor. Deniz burada derin ve zaman zaman dalgalı olabiliyor. İyi yüzme bilmiyorsanız bu koyda da denize girmeyin ! Gelirken yiyecek, içecek ve sandalye konusunda hazırlıklı gelin çünkü burada herhangi bir tesis yok. Konum haritadaki 4 numaralı yer.

Akvaryum Koyu

akyaka koyları

Akyaka’daki bir diğer bakir koylardan biri olan Akvaryum Koyu hemen Burun Koyu’ndan sonra geliyor. Bu koy Orman Kampı’ndaki taş evlerin hemen altında bulunuyor. Yukarıdaki 3 koyla beraber toplamda bu 4 koyun yapısı birbirine benziyor. Eğer biri kalabalıksa diğer koyda şansınızı deneyebilirsiniz.

Akvaryum Koyu’na fotoğraftan da göreceğiniz üzere taşlı bir yoldan iniliyor. Tahta platform buraya da yapılmış. Merdivenden cumburlop denize atlayabilirsiniz. Atlarken kayalara dikkat. Tekrar belirteyim iyi yüzme bilmiyorsanız bu 4 koyda denize girmeyin. Bir de çocuklu aileler için bu koylar uygun değil.

Gökova Körfezi manzaralı Akvaryum Koyu ile beraber muhteşem 4’lü koyumuzu bitirdik. Bundan sonraki koylar Akyaka – Akbük Koyu yolu üzerindeki koylar. Ta ki Kleopatra Plajı’na kadar. Eğer Akyaka’ya ilk defa geldiyseniz bu 4 koyu görüp geçin derim. Denize girmek için Akyaka’da çok daha güzel koylar var. Fakat derinlerde ve soğuk sularda yüzmeyi seviyorsanız adres bu 4 koy.

Akyaka Maden İskelesi

akyakada gezilecek yerler

akyakada gezilecek yerler
Akyaka Gezilecek Yerler : Maden İskelesi

Orman Kampı’ndan hemen sonra gelen Maden İskelesi Akyaka’ya göre daha sakin bir yer. Akyaka’nın kalabalıklığından sıkılırsanız ya da daha tenha bir yerde denize girmek isterseniz buradaki iskeleden denize girebilirsiniz. Yazın yüksek sezonda kalabalıklığa garanti veremiyorum.

Orman Kampı’ndaki bungalov evlerin bulunduğu yerden burayı kuşbakışı olarak görebilirsiniz. Buraya Orman Kapına üstten gelen yolun devamında karayolu ile de ulaşabilirsiniz. Yazın araç park yeri sıkıntı bilginiz olsun. Maden İskelesi’nin konumu burada.

Idyma Kalesi

idyma kalesi

Gökova Köyü’nün üzerindeki tepede kurulmuş olan Idyma Antik Kenti’nin M.Ö. 3 ve 4. yy. dan günümüze ulaştığı tahmin ediliyor. Kıran Dağı yamaçlarına kadar uzanan antik kentte kayalara oyulmuş bir çok mezar bulunuyor. Bir ev tarzında yapılan kaya mezarlar ölenlerin sonraki hayatlarında yaşayacakları evler olarak tasvir edilmiş.

Idyma Kalesi kaderine terk edilmiş bir vaziyette. Fakat son zamanlarda burada yapılan kazı çalışmaları bizi oldukça mutlu etti. Kale daha yeni yeni ortaya çıkartılıyor. Antik yapılara merakınız varsa burayı gezebilirsiniz. Merakınız yoksa gerek yok. Antik kentte ayakta kalabilmiş yapı yok denecek kadar az. Idyma Kalesi’nin herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Konum burada.

Akyaka Kaya Mezarları

akyaka'da nereye gidilir

akyaka kaya mezarları
Akyaka Gezilecek Yerler : Kaya Mezarları

Akyaka Kaya Mezarları Akyaka’nın Gökova çıkışında bulunuyor. Buraya çok fazla vakit harcamanıza gerek yok diyebilirim. Kaya mezarları, gitmişken şurayı da göreyim diyebileceğiniz bir yer. Bu kaya mezarları yol üstünde olmasından dolayı ne yazık ki oldukça bakımsız ve çöplük içinde. Yani anlayacağınız tarihimize burada da sahip çıkamamışız.:(

Akyaka Kaya Mezarları’nın Giriş Ücreti

Akyaka Kaya Mezarları’nın herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Daha doğrusu buranın girişi yok.😊 Kaya mezarları direkt yol üstünde görebileceğiniz bir yer.

Akyaka Kaya Mezarlarına Nasıl Gidilir?

Akyaka Kaya Mezarları, Akyaka merkeze çok uzak değil. Aradaki mesafe 2-3 km. İsterseniz yürüyerek isterseniz de aracınızla buraya rahatlıkla gidebilirsiniz. Akyaka Kaya Mezarları’nın yol tarifi ve konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Akyaka Çevresinde Gezilecek Yerler

Akyaka merkezde gezilecek yerler tamam ve şimdi biraz etrafa açılma vakti. Akyaka çevresinde görülmesi gereken yerler listesinde ne ararsanız var. Akyaka çevresindeki plaj ve koylar bizim Muğla’daki en favori yerlerimiz arasında. Bu plaj ve koyların denizine bayılıyoruz. Akyaka çevresindeki yerlere şahsi araç ya da kiraladığını araç ile gidebilirseniz çok daha rahat edersiniz. Akyaka civarı gezilecek yerlerdeki ilk durağımız Sakar Seyir Terası.

Sakar Seyir Terası

akyaka sakar seyir terası
Akyaka Gezilecek Yerler : Sakar Seyir Terası

Akyaka gezilecek görülecek yerler listesine manzarası en efsane yer ile devam ediyoruz. Sakar Seyir Terası, sadece Akyaka değil Muğla’da en güzel manzarayı size sunan yerler arasında. Burada sanki uçuyormuşsunuz gibi hisse kapılıyorsunuz. Biraz daha yükselseniz bulutlar sanki elinizde. Sakar Seyir Terasına abartmıyorum methiyeler yetmez. Manzara demişken Muğla’daki En Güzel Manzara Noktaları başlıklı yazıma göz atmayı unutmayın.

Sakar Seyir Terasında bir işletme de bulunuyor. Dilerseniz burada eşsiz güzellikteki manzara eşliğinde kahvaltı yapabilir ya da bir şeyler içebilirsiniz.

Not: Sakat Seyir Terasını, Sakar Geçiti’nde yol kenarında manzarayı izlemek için durulan yerler ile karıştırmayın. Sakar Seyir Terası, Muğla merkez tarafından Sakar’ın hemen başladığı yerden sağa dönmenizle gidebileceğiniz bir yer. Dönemeci kaçırmamanız için aracınızla yavaş gitmenizde fayda var. Bir de İzmir – Aydın yolundan Akyaka’ya gidecekseniz ilk burayı görerek Akyaka’ya Sakar Geçidi’nden inebilirsiniz. Bir daha yukarıya çıkmanıza gerek kalmaz.

sakar seyir terası

sakar seyir terası

Sakar Seyir Terası Nerede?

Sakar Seyir Terası’nın konumu ve yol tarifi için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz. Muğla merkez tarafından Sakar Geçiti’ne gelmeden sağa dönüyorsunuz. Dönüşten sonra 3 km daha ilerlemeniz gerekiyor. Yol stabilize ve oldukça kötü. Gerçekten sizi zorluyor. Çok yavaş gidin ! Aracınıza güvenmiyorsanız bu yola girmeyin derim !

Çınar Plajı

akyaka gezilecek yerler çınar plajı

Çınar Plajı ile birlikte Akyaka’dan Akbük’e giderken yol üzerindeki gezilecek yerleri anlatacağım. Akyaka Akbük arası bizim favori güzergahımız. Bu rotada birbirinden güzel plaj ve koylar var.

Bu güzergahtaki ilk durağımız Çınar Plajı. Çınar Plajı Akyaka’ya sadece 4 km uzaklıkta bulunuyor. Burası Ölüdeniz’e çok benziyor ve Ölüdeniz’in minyatürü gibi. Çınar Plajı’nın doğası gerçekten inanılmaz güzel. Çınar Plajı’nda deniz yer altı sularıyla birleştiği için deniz suyu biraz soğuk. Plaj küçük taşlardan oluşuyor.

Çınar Plajı’nın işletmesi özel bir işletme tarafından yapılıyor. Burada yazın araç parkı ücretli bunun yerine aracınızı plaja inen yol üzerine park edip plaja yürüyerek geçebilirsiniz. İşletme gerçi yol kenarına duba koyarak uyanıklık yapmaya çalışmış ama bu durum aklınızda bulunsun. Buradaki işletmede fiyatlar piyasanın üstünde belirteyim. İşletmenin kendini bir çok konuda geliştirmesi lazım.

Not: Akyaka Akbük arasında orman ile deniz iç içe olduğundan bu kısımlarda arı sayısı biraz fazla. Ailecek gidecekseniz arılara dikkat !

Çınar Plajı Akyaka’ya oldukça yakın konumda. Maden İskelesi tarafından buraya kolayca ulaşabilirsiniz. Çınar Plajı’nın yol tarifi ve konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Akyaka Turnalı Koyu

aykaya turnalı plajı

akyaka gezilecek yerler turnalı koyu
Akyaka Gezilecek Yerler – Turnalı Koyu

İşte bizim favori yerimize geldik. Turnalı Koyu’nu gerçekten çok ama çok seviyoruz. Turnalı Koyu’nda sizi inanılmaz güzel bir deniz bekliyor. Akyaka’nın kalabalıklığından sıkıldıysanız ve masmavi bir denize girmek istiyorsanız burayı şiddetle öneririm. Sessiz sakin enfes bir manzaraya sahip Turnalı Koyu, yazın bile çok kalabalık olmuyor.

Burada işletme tarzı bir yer yok. Sadece köylü ablalar ayran gözleme gibi birkaç yiyecek satıyor. Turnalı’ya gelirken yiyecek noktasında tedbirli gelirseniz daha güzel olur. Şezlong şemsiye isterseniz koya yakın pansiyonların kiralama hizmeti var.

Deniz taşlık olduğu için yanınızda deniz ayakkabısı bulundurmanızda fayda var. Son olarak Akyaka’da kamp yapmak isterseniz burası kamp için oldukça ideal. Kendi çadırınız olması ve tedarikli gitmeniz şartıyla burada güzel bir kamp yapabilirsiniz.

Burası için özel olarak söylüyorum. Turnalı Koyu’na bizim tavsiyemizle giderseniz ve burayı beğenirseniz yorumlarınızı aşağıda bizle paylaşmayı unutmayın.😊

Akyaka Turnalı Koyu Giriş Ücreti

Turnalı Koyu’nun herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Şezlong ve şemsiye yukarıda dediğim gibi işletmelerden kiralayabilirsiniz.

Akyaka Turnalı Koyu Nerede ve Nasıl Gidilir?

Akyaka Turnalı Koyuna gitmenin en kolay ve güzel yolu kendi aracınızla buraya ulaşmak. Akyaka Turnalı Koyu arası yaklaşık 17 km. Akbük’e giderken aracınızla küçük bir patika yoldan denizin kenarına kadar inebiliyorsunuz. Turnalı Koyu’nun yol tarifi ve konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Akyaka Akbük Koyu

muğla akbük koyu ve plajı hakkında her şey

muğla akbük koyu ve plajı
Akyaka Gezilecek Yerler : Akbük Drone Görüntüsü

Cam gibi bir deniz, masmavi sular ve enfes bir manzara. Akbük, Akyaka gezilecek yerler listesinin parlayan yıldızıdır. Akbük Koyu, Akyaka merkeze 25 km uzaklıkta bulunuyor. Akbük Plajı’nın denizi akvaryum gibi burada balıklarla beraber yüzüyorsunuz. Eminim burayı görünce denize aşık olacaksınız.

Akbük’te deniz birden derinleşiyor yüzme bilmeyenler dikkatli olmalı. Akbük’ün sahili çakıl taşlı ama denize girdikten sonrası zemin ince kum oluyor. Deniz suyu sıcaklığı gelirsek deniz bence biraz soğuk.

Yazın burası oldukça kalabalık oluyor. Kalabalığa kalmamak için sabah erkenden Akbük’e gelmelisiniz. Burada yeme-içme için güzel alternatifler var. Aşırı sıcaklar sizi bunalttığında buranın yerel marketi Çakmak Market’ten Gara Guzu, Bodrum Mandalina Gazozu, Goca Moğla Gazozu gibi yerel lezzetlerle serinlemeyi unutmayın.😊

Akyaka Akbük Koyu’na Nasıl Gidilir?

Akbük Koyu’na araçla ya da dolmuşla gidebilirsiniz. Araç ile gidişler için Akyaka Akbük arası 25 km ve yol tek şeritli. Yolun dar olmasından dolayı araç kullanırken dikkatli olun. Dolmuşla buraya gelmek için Akyaka’dan kalkan dolmuşlarla buraya gelebilirsiniz. S.S. 171 Nolu Muğla-Akbük-Ören Taşıyıcılar Kooperatifi dolmuşları yıl boyunca hizmet veriyor. (İrtibat Tel: 0536 834 71 75 – 0535 844 19 51)

Akyaka Akbük Koyu Nerede?

Akbük, Bodrum’a 80 km, Marmaris’e 55 km, Milas ilçesine 60 km, Muğla iline ise 52 km mesafededir. Akbük ile Bodrum-Milas Havaalanı arası 70 km Akbük ile Dalaman Havaalanı 85 km. Akbük Koyu’nun yol tarifi ve konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Not: Akyaka Akbük Koyu’nu, Aydın Didim’de bulunan Akbük ile karıştırmayın. İkisi farklı yerler bilginiz olsun. Muğla Akbük ile ilgili yazdığım detaylı gezi rehberi burada. (https://bujuyollarda.com/mugla-akbuk-koyu-ve-plaji/)

Akçapınar Köyü

akyaka gezilecek yerler akçapınar amazon
Akyaka Gezilecek Yerler : Amazon’da Kano

Akçapınar Köyü, Akyaka’ya oldukça yakın bir konumda bulunuyor. Şirin bir Ege Köyü olan Akçapınar Köyü’ne geldiğinizde yapmanız gereken 3 güzel şey var.

Bunlardan ilki isim yapmış Akçapınar Tostçusu’ndan güzel bir tost yemek. Şimdiden söyleyeyim tostla ilgili beklentiniz çok yüksek olmasın. Nihayetinde tost.😐

İkincisi 6 kilometre gidiş, 6 kilometre geliş olmak üzere 12 kilometrelik azmak içinde sazlıklar ve yeşilin her tonunun yer aldığı büyüleyici bir atmosferde Akçapınar Azmak Nehrinde Kano Yapmak. Kano güzergahında Kanunu Sultan Süleyman’ın Rodos seferi sırasında askerlerin geçişi için yaptırdığı Gelin Duası Köprüsü ve Gelin Yıkığı Köprüsü olarak adlandırılan köprüler bulunuyor. Kano gerçekten çok eğlenceli bir aktivite. Aklınızda bulunsun kano yaparken ıslanacaksınız ayakkabı, şort açısından hazırlıklı gidin.

Üçüncüsü ise Akçapınar Köyü’nde bulunan Aşıklar Yolunda bol bol güzel fotoğraflar çekilmek. Detaylar hemen aşağıda. Köyün konumu burada.

Aşıklar Yolu

gökova'da gezilecek yerler

Akyaka’ya çok yakın konumda olan ve Akçapınar Köyü’nde bulunan Aşıklar YoluOkaliptüs Yolu 80 küsür yıllık 200’den fazla okaliptüs ağacı ile çevrili upuzun bir yol.

Aşıklar Yolu’nun bulunduğu yer eskiden bataklıkmış ve buradan sıtma hastalığı türemiş. 1938 yılında dönemin Muğla Valisi Recai Güreli zamanında her aileye 3 adet okaliptüs fidanı verilerek ağaçların buralara dikilmesi sağlanmış ve bataklık ağaçlar sayesinde kurutulmuş.

Aşıklar yolu yazın klimalı gibi püfür püfür esiyor. Burada çok güzel fotoğraflar yakalayabilirsiniz. Aşıklar Yolu’nun konumu burada.

Sedir Adası ve Kleopatra Plajı

sedir adası açılış ve kapanış saatleri

Marmaris Koyları ve Plajları listesinde yer alan fakat Akyaka’ya konum olarak yakın olan Kleopatra Plajına geldik. Kleopatra Adası namı diğer Sedir Adası aslında coğrafi olarak Muğla’nın Ula ilçesine bağlı iken genelde Marmaris ile anılıyor. Sedir Adası, Kedrai Antik Kenti ve ünlü Kleopatra Plajı olarak da biliniyor.

Sedir Adası’na nasıl gidilir ? İlk olarak Sedir Adası, Muğla’ya 62 km, Marmaris’e 23 km mesafede konumlanıyor. Adaya Marmaris’in Çamlı Köyü’nden düzenli olarak yapılan tekne seferleriyle 45 dakikaya ulaşabiliyorsunuz. Bunun dışında Akyaka’dan kalkan tekne turları genel olarak Sedir Adası’na uğruyor. Son olarak buraya kadar gelmişken İncekum Plajı’nı da ziyaret etmeyi unutmayın.

Sedir Adası ve Kleopatra Plajı hakkında detaylı bilgi almak isterseniz çok kapsamlı yazdığımız Sedir Adası ve Kleopatra Plajı Hakkında Her Şey (https://bujuyollarda.com/sedir-adasi-ve-kleopatra-plaji/) başlıklı yazıma göz atabilirsiniz.

İncekum Plajı

akyaka tekne turu
Akyaka Gezilecek Yerler : Tekne Turundan

Akyaka – Marmaris arasında kalan ve Akyaka’ya yakın konumda yer alan bir diğer güzel plak İncekum Plajı’dır. İncekum Plajı’nın denizi tertemiz ve cam gibi. Plaj, Akyaka’ya yaklaşık 28 km uzaklıkta yer alıyor.

İçeride şezlong, şemsiye kullanırsanız bu ücret de ayrıca alınıyor. Dışarıdan yiyecek ve içecek getirmek serbest. Yanınızda bol miktarda içecek olsun. Girişten sonra traktör römorkunda 750 m yolculuktan sonra plaja ulaşıyorsunuz. Römork derken oturmak için yerler yapılmış şirin bir araca dönüştürülmüş.

İncekum Plajı’nın müthiş güzellikte bir kumu var. Denizin rengi insanı büyülüyor. Burası yazın özellikle hafta sonları oldukça kalabalık. Buraya öğlen saat 12 den önce gelmenizi tavsiye ederim. Hafta içi biraz daha sakin. İncekum Plajı’nın konumu burada.

Not: Listemdeki son iki yer olan Sedir Adası ve İncekum Plajı’na gitmek için Akyaka Liman’dan kalkan günübirlik tekne turlarını tercih etmeniz işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Sıkça Sorulan Sorular

Azmak’ta yüzülür mü ?

Azmak’ın serin sularında yüzülebiliyor. Fakat dikkatli olmanız lazım. Hem tekne trafiği var hem de suyun akış hızı. Yanınızda deniz ayakkabısı ve havlu kesinlikle olsun. Yüzme bilmiyorsanız buraya girmeyin.

Akyaka Plajı ücretli mi?

Akyaka Plajı’nın herhangi bir giriş ücreti yok. Ücretsiz şekilde burada keyif yapabilirsiniz. İsterseniz portatif sandalye atıp manzaranın tadını da çıkarabilirsiniz. Akyaka Plajı’nda belediyeden kiralayabileceğiniz şezlonglar var.

Akyaka semt pazarı hangi gün ?

Akyaka semt pazarı hafta içi Çarşamba günleri kuruluyor. Pazarda hem yöresel otlar hem de sebze ve meyve satılıyor. Burası küçük ve kendi halinde bir pazar.

Akyaka ve Gökova aynı yer mi?

Hayır bu ikisi farklı yerler. Akyaka, Gökova Körfezi’nde yer alan bir sahil kasabasıdır.
Gökova ise hem körfezin hem de yakınındaki köyün adıdır.

Akyaka gün batımı nerede izlenir?

Akyaka’da gün batımı için en iyi adres Akyaka Plajı ya da Orman Kampı‘dır. Bu iki yerde güzel fotoğraflar yakalayabilirsiniz.

Akyaka gezilecek yerler başlıklı yazımın sonuna geldik. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. En başta dediğim gibi biz yakın olmamız nedeniyle Akyaka’ya her fırsatta gitmeye çalışıyoruz. Akyaka deneyimlerimiz oldukça fazla. Bunların dışında Akyaka sınırları içerisinde sizin de keşfettiğiniz yerler olursa bizle paylaşmayı unutmayın. Çok kıymetli yorumlarınız aşağıda bekliyoruz. Hoşça kalın.😊

yorumlar

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.