bodrum gezilecek yerler

Bodrum Gezilecek Yerler | Adım Adım 33 Yer | Haritalı

Bodrum aşıkları burada mı ya da Bodrum’a ilk defa geldim nereye gideceğim diye arananlar ? O zaman tam da doğru adrestesiniz. Efsane bir Bodrum Gezilecek Yerler listesi sizi bekliyor. Bu yazımda Bodrum’a dair neredeyse her şeyi bulabileceksiniz. Yazımda hem Bodrum’a birçok kez gelmiş kişiler için az bilinen yerler var hem de Bodrum’a ilk kez gelenler için Bodrum’da görülmesi gereken en önemli yerler var.

Bodrum bembeyaz evleriyle, görkemli gece hayatıyla, kendine özgü dar sokaklarıyla ülkemizin en ünlü tatil yerleri arasında. Ünlülerin göz bebeği Bodrum’un kesinlikle ayrı bir havası olduğunu düşünüyorum. Bodrum’a kimle gittiysem çoğu kişinin aklı Bodrum’da kalıyor. Magazin kültürünün bilinç altımıza gönderdiği mesajlardan mıdır nedir Bodrum çoğu insanda hayranlık duygusunu uyandırıyor.

Bodrum denilince akla Bodrum gece hayatı geliyor ama bu yazımda Bodrum’un gece hayatından sıyrılıp Bodrum’da görülmesi gereken yerleri detaylı şekilde göreceksiniz. Gerçekten tüm kalbimle söylüyorum özellikle Bodrum koylarını gördükten sonra zihninizde Bodrum gece hayatı ikinci plana düşecek. Bir de Bodrum’un topraklarında yatan derin bir tarih var ki buradan da ciltlerce kitap çıkar. Lafı çok uzatmadan o zaman gelsin Bodrum gezilecek yerler listemiz. Amma ve lakin öncesinde tabiki gezilecek yerler haritamız.

Bodrum Gezilecek Yerler Haritası

Aşağıda karış karış birbirine yakın konumda sıralanmış şekilde Bodrum Gezilecek Yerler listesini harita üzerinde görebilirsiniz. İsteğinize göre gezi planı çıkartmak için harita üzerinde zoom yapabilir, numaraların üstüne tıklayabilirsiniz. Haritadaki 1-16 arasındaki yerler Bodrum Merkez Gezilecek Yerleri gösterirken, 17-34 arası Bodrum Çevresindeki Gezilecek Yerleri gösteriyor.

Tüm bu yerleri gezmek için bana kaç gün lazım derseniz bence 3-4 gün içinde bu yerlerin tümünü gezebilirsiniz. Bodrum’a ilk defa geldiyseniz ya da vaktiniz kısıtlıysa Bodrum Merkez Gezilecek Yerler listesini gezmenizi öneririm. Vaktiniz kısıtlıysa Bodrum çevresine ilk etapta açılmanıza gerek yok.

Bodrum Gezilecek Yerler Haritası

Bodrum Gezilecek Yerler Haritası:

  1. Bodrum Kalesi
  2. Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi
  3. Bodrum Deniz Müzesi
  4. Bodrum Evleri
  5. Bodrum Sokakları
  6. Zeki Müren Sanat Müzesi
  7. Kumbahçe Plajı
  8. İçmeler Plajı
  9. Osmanlı Tersanesi Sanat Galerisi
  10. Halikarnas Mozolesi
  11. Myndos Kapısı
  12. Bodrum Antik Tiyatrosu
  13. Bardakçı Koyu
  14. Bodrum Yel Değirmenleri
  15. Pedasa Antik Kenti
  16. Gümbet Sahil
  17. Orak Adası
  18. Bodrum Yalı Çiftlik Plajı
  19. Kargıcak Koyu
  20. Bitez
  21. Akvaryum Koyu
  22. Ortakent Plajı
  23. Camel Beach
  24. Aspat Plajı
  25. Akyarlar
  26. Turgutreis
  27. Gümüşlük
  28. Yalıkavak
  29. Göltürkbükü
  30. Cennet Koyu
  31. Torba Plajı
  32. Güvercinlik
  33. Kos Adası

Bodrum Gezilecek Yerler

Bodrum’a genelde yazın gidilir fakat bu zaman diliminin en sıkıntılı tarafı BODRUM TRAFİĞİ. Bodrum yarım ada olunca sadece 1 yönden (Torba Kavşağı) giriş ve çıkış var. Eee bu da yüksek sezonda trafik işkencesine dönebiliyor. Bir de Bodrum Muğla’nın ilçesi olmaktan çıkmış İstanbul’un ilçesi olmuş durumda. Burada 48 plakadan çok 34 – 35 ve 06 plakaları göreceksiniz. Hal böyle olunca Bodrum’u rahatça gezmek için size tavsiyem mümkünse Mayıs-Haziran ya da Ağustos-Eylül aylarında burayı gezmek olacak. Bana göre Bodrum bu aylarda çok daha güzel çok daha sakin.

Bodrum gezilecek yerler listesini 2 kısma ayıracağım. İlk kısımda Bodrum Merkez Gezilecek Yerler var, ikinci kısımda Bodrum Çevresinde Gezilecek Yerler var. Ne olursa olsun Bodrum’a gitmeden önce iyi bir araştırma yapın. Aşağıya Bodrum ile ilgili önemli yazılarımı bırakıyorum. Buraya gitmeden önce bu yazıları okumanızda ciddi fayda var.

Bodrum Merkezde Gezilecek Yerler

bodrum merkez gezilecek yerler

Bodrum merkez gezilecek yerler konum olarak birbirine yakın konumda bulunuyor. Bu yerlerden bazıları merkeze 5-6 km uzaklıkta olduğundan (Pedesa Antik Kenti hariç) taksi tercih etmenizde fayda var. Eğer kendi aracınız ile Bodrum’u gezecekseniz park olayı gerçekten çok sıkıntı. Aracınızı otoparka ya da Bodrum İçmeler tarafına park etmenizi tavsiye ederim. Bodrum’un dar sokakları görsel açıdan çok güzel ama trafik anlamında size işkence yaşatmamalı.

Bodrum merkez özellikle sokaklarıyla sizi çok cezbedecek. Denize açılan bu güzel sokakların kalabalıklığı size Bodrum’un kendine özgü havasını fazlasıyla hissettirecek. Bodrum’a geldiyseniz bu sokaklarda yürümeden Bodrum’dan asla dönmeyin. Bu sokaklar Bodrum Adliye Cami’den başlıyor İçmeler tarafına kadar gidiyor. Buranın ters istikameti yani marina tarafına da yürümeyi unutmayın.

Bodrum merkez gezilecek yerleri yukarıda haritadaki 1-16 numaralı yerlerde görebilirsiniz. Bu yerlerden 9’a kadar olan kısmı yürüyerek rahatça gezebilirsiniz. Diğer kısımlar için araç olursa güzel olur.

Bodrum Merkezde Gezilecek Yerler Listesi

  1. Bodrum Kalesi
  2. Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi
  3. Bodrum Deniz Müzesi
  4. Bodrum Evleri
  5. Bodrum Sokakları
  6. Zeki Müren Sanat Müzesi
  7. Kumbahçe Plajı
  8. İçmeler Plajı
  9. Osmanlı Tersanesi Sanat Galerisi
  10. Halikarnas Mozolesi
  11. Myndos Kapısı
  12. Bodrum Antik Tiyatrosu
  13. Bardakçı Koyu
  14. Bodrum Yel Değirmenleri
  15. Pedasa Antik Kenti
  16. Gümbet Sahil

Bodrum Kalesi

bodrum kalesi

Bodrum gezilecek yerler listemize tabiki listemizin en popüler yeri olan Bodrum Kalesi ile başlıyoruz. Burası Bodrum’da gezilmesi gereken tarihi yerlerin en başında geliyor. Bodrum’un tam merkezinde bulunan Bodrum Kalesi, Bodrum’un simgesi ve en meşhur yeri konumunda. Her köşesi buram buram tarih kokan Bodrum Kalesi iki liman arasında kayalık bir alan üzerine inşa edilmiş. Kalenin surlarına çıktığınızda Bodrum ayaklarınızın altında kalıyor. Surlardan Bodrum’un enfes manzarasının tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Bodrum Kalesi bir kaç yıl önce büyük bir tadilat geçirdi. Bu tadilat yaklaşık 3 yıl sürdü. Sonunda restorasyon tamamlandı ve kale ziyarete açıldı. Aynı zamanda Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak kullanılan Bodrum Kalesi’nin içindeki bölümler aşağıda.

Bodrum Kalesi’nin İçinde Ne Var ?

  • Amphora Sergisi
  • Doğu Roma Gemisi
  • Karyalı Prenses Salonu
  • İngiliz Kulesi
  • Türk Hamamı
  • Cam Batıkları Salonu
  • Sikke ve Mücevher Salonu
  • Alman Kulesi
  • Yılanlı Kule
  • Cam Salonu
  • İşkence Odaları (Zindan) 

Bodrum Kalesi’nin en etkileyici bölümü bana göre Zindan bölümü. Bu kısım girişe biraz uzak ama oldukça ürpertici. Gitmeyi ihmal etmeyin. Edit: Zindan restorasyon sonrası ziyarete kapatılmış. Yani buraya gidemiyorsunuz.

bodrum gezilecek yerler

Bodrum Kalesi’nin Tarihi ve Özellikleri

Bodrum Kalesi, Saint Jean Şövalyeleri tarafından 1406-1522 yılları arasında üç tarafı denizlerle çevrili kayalık bir yarımada üzerinde iki liman arasında inşa edilmiş. Kalenin yapımında, depremde yıkılmış olan dünyanın yedi harikasından biri Halikarnas Mozolesi’nin taşları kullanılmış. Bodrum Kalesi’nde Fransız, İtalyan, İngiliz, Alman ve İspanyol (Yılanlı) isimli bir çok kule bulunuyor. Bu kulelerde kalede ve çevre yerlerde çıkan eserler sergileniyor.

Tarihsel olarak Rodos Adası, 1522 yılında Osmanlılar tarafından fethedildikten sonra, şövalyeler Bodrum’u 1523 yılında terk etmiş. 1895’den itibaren hapishane olarak kullanılan Bodrum Kalesi, I. Dünya Savaşı sırasında Fransız ve İngilizlerin kaleyi bombalamaları ile yarı yıkık hale gelmiş ve daha sonra terk edilmiş. Daha sonra yapılan restorasyon çalışmalarıyla Bodrum Kalesi müze haline getirilmiş ve ziyarete açılmış.

bodrum kalesi cami
  • Bodrum Kalesi Ziyaret Saatleri: Bodrum Kalesi haftanın her günü 08:30 – 18:30 saatleri arasında açık.   
  • Bodrum Kalesi Giriş Ücreti: Bodrum Kalesi’nin giriş ücreti kişi başı 150 TL. Müze kartı olanlara ve 18 yaş altı çocuklara giriş ücretsiz. Müze kartınız yoksa buradaki gişelerden müze kart çıkartabilirsiniz. Ki en mantıklı olanı da kart çıkartmak. Ayrıca bir kaç sergi salonunun 50 TL gibi ayrı bir giriş ücreti var.
  • Bodrum Kalesi Nerede ve Yol Tarifi: Bodrum Kalesi Bodrum’un tam kalbinde bulunuyor. Buranın önüne kadar araç ile ulaşım yok. Dolayısıyla aracınızı ya özel otoparka ya da ara sokaklara park edip Kale’ye yürüyerek geçeceksiniz. Bodrum Kalesi’nin yol tarifi ve haritadaki konumu için buraya tıklayabilirsiniz.
  • Adres: Çarşı, Kale Caddesi, 48400 Bodrum/Muğla   
  • Telefon: (0252) 316 25 16

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi

bodrum gezilecek yerler

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Bodrum Kalesi’nin içerisinde yer alıyor. Burası ülkemizin tek, Dünya’nın ise en önemli sualtı arkeoloji müzelerinden biri. Müzede, sualtı kazı ve araştırmalarından gelen eserlerin yanı sıra Bodrum ve çevresindeki kazı ve araştırmalardan ele geçen eserler sergileniyor. Son ki restorasyondan sonra buradaki eserler çok güzel düzenlenmiş. Batıkların çıkarılma hikayesi ve bulunma deniz altında bulunma anları oldukça etkileyici.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi dünyanın en zengin Doğu Akdeniz amforaları koleksiyonuna sahip. Müzede Yassıada, Şeytan Deresi ve Serçe Limanı batıkları da sergileniyor. Müzede fazlasıyla batık görüp deniz altından çıkan eserlere şahit olacaksınız.

Not: Müzede sergilenen ve Halikarnassos Doğu Nekropolü Karyalı Prenses Mezar buluntusu olan Altın Taç ve Altın Bileziği görmeyi unutmayın. Hatta bu salonda bulunan ekranda bu takıları üstünüzde simülasyon olarak görebiliyorsunuz.😊

  • Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nin Giriş Ücreti: Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nin giriş ücreti kişi başı 150 TL. Müze kart sahiplerine ve 18 yaş altı çocuklara giriş ücretsiz. Kale ve müze için ayrı ayrı giriş ücreti ödemiyorsunuz.
  • Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Ziyaret Saatleri: Bodrum Kalesi haftanın her günü 08:30 – 18:30 saatleri arasında açık. 
  • Adres: Çarşı, Kale Caddesi, 48400 Bodrum/Muğla   
  • Telefon: (0252) 316 25 16

Bodrum Deniz Müzesi

bodrum gezilecek yerler

Hemen söyleyeyim burası Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ile karıştırılıyor ama bu iki yer farklı müzeler. Bodrum Denizcilik Müzesi özel bir müze. Yani kamuya ait değil.

Bodrum’da denizcilik mesleğinin ayrı bir önemi var. Hal böyle olunca burada derin bir denizcilik kültürü var. İşte bu müzede bir çok tekne maketini ve farklı farklı bir sürü deniz kabuklularını görebilirsiniz. Ayrıca müzede, Bodrum kültüründe önemli yeri bulunan süngercilik, balıkçılık ve taşımacılıkta kullanılan Gulet tipi tekneler de sergileniyor.

  • Bodrum Denizcilik Müzesi’nin giriş ücreti yetişkinler için 30 TL, öğrenciler için ise 15 TL. Burası özel müze olduğundan müze kart geçmiyor.
  • Müze kışın pazartesi günü hariç haftanın her günü 09:00 – 19:00 saatleri arası açık. Yaz aylarında her gün açık.
  • Denizcilik Müzesi’nin konumu ve yol tarifi için buraya tıklayabilirsiniz.
  • Website: bodrumdenizmuzesi.org

Bodrum Evleri

bodrum evleri
Bodrum Gezilecek Yerler : Bodrum Evleri

Bodrum’un neyi meşhur deseler sanırım bir çok kişinin cevabı bembeyaz evler olurdu. Bodrum’a ayrı bir hava katan bu güzel evler Bodrum’un en önemli sembolleri arasında yer alıyor. Bu güzel evlerin öyle güzel renkte kapıları ve pervazları var ki Bodrum sokaklarında gezerken bu evlerin önünde fotoğraf çekilmeden duramıyorsunuz.😊

Bu başlığı açmamın nedeni de Bodrum Merkezde hangi evin önünde en güzel fotoğrafı çekilebilirsiniz sorusunun cevabını verebilmek. Biraz garip de bir soru oldu fakat güzel fotoğraflar önemli biliyorsunuz.😊

Yukarıda fotoğrafımın olduğu mavi kapılı evin haritadaki konumunu buraya bırakıyorum. Bodrum Kalesi’nden Zeki Müren Sanat Müzesine sahilden yürürken bu evi görebilirsiniz. Begonvilli, güzel kapılı ev bulursanız hemen şip şak şak.😊

Bodrum Sokakları

bodrum sokakları

Bodrum gezilecek yerler listesinde tamamıyla Bodrum ruhunu yansıtan kısma geldik. Bodrum merkezdeki gezilecek yerleri keşfederken zaten yolunuz Bodrum’un dar sokaklarına düşecek. Bodrum’un dar sokakları size ben Bodrum’dayım hissini tam anlamıyla veriyor.

Bu başlığı açmamın nedeni özellikle Bodrum’da akşam gezilecek yerler neresi sorusunun cevabını verebilmek. Akşam serinliğinde Bodrum sokaklarını tam anlamıyla hissedebilmek için size iki yürüyüş rotası önerebilirim. İlki Bodrum Adliye Cami’den Bodrum Yat Marina’ya kadar yürümek. İkincisi de ilk rotanın tam tersi yöne yani Adliye Cami’den ara sokakları kullanarak Bodrum Öğretmenevi’ne kadar yürümek. Bu iki yürüyüş rotası ruhunuza ilaç gibi gelecek ve Bodrum bağımlılığı yaratacak.😊

Bu sokaklarda Bodrum’un meşhur hediyelik eşyalarını alabileceğiniz bir çok yer bulunuyor. Eee bir de Barlar Sokağı bu dar yollarda. Gece eğlenmek isterseniz bu sokaklardaki mekanları değerlendirebilirsiniz. Bodrum sokaklarını arşınlamadan Bodrum’dan asla dönmeyin.

Zeki Müren Sanat Müzesi

bodrumda-gezilecek-yerler
bodrum-gidilecek-mekanlar
Bodrum Gezilecek Yerler – Zeki Müren Sanat Müzesi

Sanat güneşimiz ünlü sanatçı Zeki Müren’in hayatının son yıllarını geçirdiği Bodrum’daki evi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 8 Temmuz 2000 tarihinde sanatçının anısına sanat müzesine dönüştürülmüş ve ziyarete açılmış. İyi ki de böyle bir çalışma yapılmış çünkü Zeki Müren’in ne denli büyük bir sanatçı olduğunu buraya girince tekrar anlıyorsunuz.

Müzede, Zeki Müren’in sahne kostümleri, hayranlarından gelen mektupları, aldığı ödüller, özel eşyaları ve müzenin bahçesinde Buick Regal marka otomobili sergileniyor. Burada duygu dolu anlar yaşayacaksınız ve Zeki Müren’in gerçek sanatçı sıfatını layıkıyla nasıl taşıdığını defalarca göreceksiniz. İyi ki ama iyi ki burası müzeye dönüştürülmüş.

  • Zeki Müren’in Bodrum’daki Evi Nerede: Zeki Müren Sanat Müzesi Bodrum merkezde sayılabilecek bir noktada. Sahil tarafından Bodrum’un güzel sokaklarını hissederek buraya ulaşabilirsiniz. Haritadaki konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz. Buraya araç ile de gelebilirsiniz, park sorunu bulunmuyor.
  • Zeki Müren Sanat Müzesi Giriş Ücreti: Zeki Müren Sanat Müzesi giriş ücreti kişi başı 20 TL. Müze kartı olanlara ve çocuklara giriş ücretsiz.
  • Zeki Müren Sanat Müzesi Ziyaret Saatleri: Zeki Müren Sanat Müzesi pazartesi günleri kapalı. Onun dışında her gün açık. Açılış ve kapanış saatleri Sabah 08:30, Akşam 18:30.

Kumbahçe Plajı

bodrum plajları
Bodrum Merkezde Gezilecek Yerler : Kumbahçe Plajı

Bodrum merkezde gezilecek yerler listemizde yer alan Kumbahçe Plajı merkezde denize girmek isteyenlerin ilk tercihi olabilir. Bodrum’un en canlı mahallelerinden olan Kumbahçe Mahallesi’nde bulunan Kumbahçe Plajı, Bodrum Kalesi manzarası eşliğinde size tertemiz bir deniz sunuyor.

Bir çok işletmenin bulunduğu bu plajda restaurant imkanları fazlasıyla var. Gündüzü ayrı gecesi ayrı güzel olan Kumbahçe Plajı’nın denizi oldukça temiz. Plaj küçük çakıllardan oluşuyor. Ücretsiz şemsiyelerin olduğu bu plajda dilediğiniz gibi keyif yapabilirsiniz. Tabi şemsiyeleri bulabilirseniz. Çünkü bu alan oldukça küçük.

Özetle Bodrum merkezde denize girilecek plaj arıyorsanız burayı gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Araç park yeri için otoparkları ya da Bodrum Öğretmenevi tarafını tercih edebilirsiniz.

  • Kumbahçe Plajı’nın herhangi bir giriş ücreti yok.
  • Plajın konumu burada.

İçmeler Plajı

bodrum gezilecek koylar

Bodrum gezilecek yerler listemize İçmeler Plajı ile devam ediyoruz. Bodrum merkezdeki plajlar genel olarak sakin ve güzel bir denize sahip. Bodrum’da deniz açısından gerçekten güzel plajlara var. Otelinizden çıkıp çevre koylara gitmek istemezseniz Bodrum merkezdeki plajları gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Bodrum merkezdeki ikinci plajımız İçmeler Plajı. Bilenler bilir Bodrum’un bir zamanlar en canlı gece kulüplerinden olan ve şimdi tarihe karışan Halikarnas’ın bulunduğu noktadan başlayan İçmeler Plajı gerçekten çok güzel bir denize sahip. Burada deniz cam gibi ve oldukça temiz. Deniz derinleşmiyor ve plajda ayağı rahatsız eden taşlar yok.

Plajda Bodrumspor yelken kulübünün kafeteryası var. İsteyenler bu kafeteryadan faydalanabilir. Fiyatlar normal seviyede. Bunun dışında İçmeler Plajı’nda ücretsiz şezlong imkanı da mevcut. Şezlongların altına sandalyenizi atıp keyif yapabilirsiniz. Plajda yelken kulübüne ait duş ve lavabo da var. Yazın kalabalık olabileceğinden şezlonglardan faydalanmak isterseniz erken gelmenizde fayda var.

  • İçmeler Plajı’nın herhangi bir giriş ücreti yok.
  • Plajın konumu burada.

Not: Muğla’da İçmeler Plajı denilince akla ilk Marmaris İçmeler Plajı gelir ama bu İçmeler Plajı Bodrum merkezde yer alıyor. Karışıklık olmasın.

Osmanlı Tersanesi Sanat Galerisi

bodrum osmanlı tersanesi

Bodrum’un gezilecek tarihi yerleri bitmez çünkü bu topraklarda her yerden tarih fışkırıyor. Bodrum Tersanesi’nin 1775 yılında kurulduğu düşünülüyor. Tarihsel bilgilere göre Bodrum’da ilk gemi, 1784 yılında yapılmış. Geminin yapımında kullanılan keresteler Bodrum dağlarından getirilmiş.

Korsan saldırılarına karşı gözcü olarak inşa edilen Osmanlı kulesi ile birlikte 1882 yılında tersanenin surları da genişletilmiş. Tersane şuan için sanat galerisi olarak hizmet veriyor. Galeride dönem dönem sanatçıların eserlerinin sergilendiği sergiler olabiliyor.

bodrum gezilecek yerler
Bodrum Gezilecek Yerler : Osmanlı Türbeleri

Ayrıca burada eski tersanenin arkasında, Adsız Atlı Süvarinin ve Osmanlı Denizcisi Cafer Paşa’nın da türbesi olan Osmanlı Mezarlığı bulunuyor.

Osmanlı Tersanesi Sanat Galerisi’nin konumuna bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Şimdiden söyleyeyim buradan beklentiniz büyük olmasın. Vaktiniz kısıtlıysa pas geçebilirsiniz. Tersanenin herhangi bir giriş ücreti yok.

Bodrum Halikarnas Mozolesi

bodrum halikarnas mozolesi

Bodrum’da gezilecek tarihi yerler bitmiyordu. Antik dünyanın insanları bile bu toprakların ne denli güzel ve bereketli olduğunu anlamışlar ki buralarda yerleşik hayat kurmuşlar. Bodrum havasıyla, doğasıyla her şeyi ile eskiden bile insanları cezbetmiş demek.

Evet şimdi sıra Bodrum’un tarihi yerleri arasında en ünlü yere geldik: HALİKARNAS MOZOLESİ

Antik Dünya’nın 7 harikasından biri olarak kabul edilen Halikarnas Mozolesinden geriye ne yazı ki bazı taşlar ve kolonlar kalmış. Burada ilk kazı çalışmaları 1857’de Sultan Abdülmecid zamanında izin alan İngiliz arkeolog Charles Newton tarafından yapılmış. Zamanında buradan çıkarılan eserler şimdi British Museum de sergileniyor. İngiltere sağ olsun burada da sömürgeciliğini göstermiş. Gerçekten çok üzücü bir durum.

Halikarnas Mozolesi’nin yıkım nedeni şiddetli bir deprem ve yağmalanma. Yağmalamayı da yapanlar tahmin edeceğiniz üzere İngilizler. Yani buraya gelip Mozoleyi göreceğim diye ümitlenmeyin. Çünkü mozoleden eser yok. Şu an burası açık hava müzesi olarak kullanılıyor.

Peki mozole ne demek. Mozole, antik çağdaki anıt mezarlara deniliyormuş. Mozoleler anıt mezar olarak görülse de oldukça fazla mimarlık bilgisi gerektirdiği için birçok bilim adamı için hala incelemeye değer eserler arasında yer alıyor. Mozoleler sadece dış görünüşle değil iç yapısıyla da oldukça dikkat çekici yapılar.

Bodrum Halikarnas Mozolesi için mezarın içerisinde tünellerin olduğu ve bu tünellerin Artemis Tapınağı ve Amfi Tiyatroya kadar devam ettiği düşünülüyor. Bu kadar gizemli oluşu geçmişte maalesef tarihi eser kaçakçılarının da dikkatini çekmiş ve mozolenin iç yapılarının bir kısmı oldukça fazla zarar görmüş. Şu anda koruma altında olduğu için artık tahribat yok mevcut yapı dikkatle korunmaya çalışılıyor.

halikarnas mozolesi

Halikarnas Mozolesi Hakkında Bilgi

Halikarnas Mozolesi, dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilmiş ve Yunan mimarisi ve Mısır mimarisi kullanılarak yapılmış bir anıt mezar. Mozole kolonlarda Yunan mimarisinin esintilerini, Piramit çatısıyla Mısır mimarisinin özelliklerini taşıyor. Anıt MÖ. 353 yılında ölen Karya Kralı Mausolos için, eşi ve kız kardeşi tarafından o dönemdeki adı Halikarnassos olan bugünkü Bodrum’da yaptırılmış.

Ebatları oldukça büyük tasarlanmış olan anıt mezar ve buna benzeyen yapılar mozole olarak anılmış. Anadolu’da 1300’lü yıllarda meydana gelen büyük depremde Mozole yıkılmış ve daha sonra yıkılan parçalar Rodos Şövalyeleri tarafından Bodrum Kalesi’nde kullanılmış. Geriye kalanları eserleri de İngilizler almış ve British Museum’da sergiliyorlar.

  • Halikarnas Mozolesi Ziyaret Saatleri: Halikarnas Mozolesini pazartesi günleri hariç diğer tüm günler saat 08:00 – 17:00 arası ziyaret edebilirsiniz.
  • Halikarnas Mozolesi Giriş Ücreti: Halikarnas Mozolesine giriş ücreti kişi başı 20 TL. 18 yaş altına ve müze kartı olanlara giriş ücretsiz.
  • Halikarnas Mozolesi Nerede ve Yol Tarifi: Halikarnas Mozolesi Bodrum Merkezde bulunuyor. Adres ve konumu için buraya tıklayabilirsiniz. Araç parkı biraz sıkıntılı. Yoğun saatlerde gitmemeye çalışın.

Myndos Kapısı

myndos kapısı

Halikarnassos’un giriş kapılarından olan Myndos Kapısı’nın MÖ 360’larda yapıldığı düşünülüyor. Burası Büyük İskender’in askerlerinin, önüne kazılan hendekler nedeniyle geçemediği kapı olarak biliniyor. Myndos kapısı, “Bodrum Antik Sur Restorasyonu” projesi çerçevesinde restore edilmiş ve ziyarete açılmış.

1998 yılı Haziran ayında başlayan bu çalışmalar sırasında, antik yazarlardan Arrianus ve Diodoros’un bahsettiği hendekler ortaya çıkarılmış. 2.5-3 metre derinliğinde olan hendekler kuşatma sırasında mancınık, kuşatma kuleleri ve koç boynuzu gibi savaş aletlerini surlardan uzak tutmak için kazılmış. Myndos Kapısı, iki anıtsal kule ve onların ardında, şehre girilen kapının da yer aldığı bir avludan oluşuyor.

Bu kapıdan şehre girenler kendilerini Mausoloeion’a götüren antik Halikarnossos şehrinin ana caddesinin başlangıcında buluyorlarmış. Kapıya yakın yerlerde Türk mezarlığı ile Helenistik ve Roma dönemlerine ait tonozlu mezarları görebilirsiniz.

  • Myndos Kapısı Giriş Ücreti: Myndos Kapısı’nın herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Giriş ücretsiz.
  • Myndos Kapısı Nerede: Myndos Kapısı (Gate) Bodrum merkezde bulunuyor. Konum için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz. Park sorunu yok.

Bodrum Antik Tiyatro

bodrum antik tiyatro

Bodrum’dan Yalıkavak, Turgutreis tarafına giderken yol üstünde görebileceğiniz Bodrum Antik Tiyatrosu, Halikarnassos Antik Kenti’nin en önemli yapılarından biri. Oturma kapasitesi 3000-4000 kişi olan Bodrum Antik Tiyatrosunun M.Ö. IV. yüzyılda yapıldığı düşünülüyor. Tiyatro üç bölümden oluşuyor. Bunlar sırasıyla;

  1. Oturma sıraları bölümü
  2. Orkestra Bölümü
  3. Sahne Yapısı

Bodrum Antik Tiyatro günümüzde kültürel etkinlikler için aktif bir şekilde kullanılıyor. Bir çok sanatçı burada konser veriyor. Buranın akustiği gerçekten mükemmel. Ses çok güzel yankı yapıyor.

Bodrum Antik Tiyatro Konser Etkinlikleri ve Tarihleri

Bodrum Antik Kenti’nde bir çok etkinlik ve konser düzenleniyor. Burada düzenlenen etkinlikleri takip edin ve sevdiğiniz bir sanatçı gelirse konserine katılmayı ihmal etmeyin. Buraya Şebnem Ferah’tan tutun Ajda Pekkan’a bir çok sanatçı geliyor. Bodrum Antik Tiyatro’da düzenlenen konser etkinliklerini bu bağlantıdan takip edebilirsiniz.

  • Bodrum Antik Tiyatro’nun Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri: Bodrum Antik Tiyatrosu’nun herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Tiyatroyu, hafta içi 09:00-17:00 , hafta sonu 09:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
  • Bodrum Antik Tiyatro Nerede: Tiyatronun yol tarifi ve konumu için buraya tıklayabilirsiniz. Arabanızı etkinlik yoksa rahatça park edebilirsiniz.

Bardakçı Koyu

Bodrum'da nereleri gezmeli?

Bodrum merkezde denize nerede girilir derseniz bir diğer güzel önerim olan Bardakçı Koyu’na bir şans verin derim. Bodrum’un en güzel plajlarından olan Bardakçı Koyu tertemiz bir denize sahip.

Koyda bir çok işletme bulunuyor. Dilerseniz bu işletmelerin şezlong ve şemsiyelerinden faydalanabilirsiniz. Ben faydalanmam derseniz koyda minicik bir halk plajı var orayı kullanabilirsiniz. Halk plajında şemsiye yok bilginiz olsun.

Bardakçı Koyu’nun denizi nasıl ? Koyda suya ilk girişte minicik taşlar var sonrası tamamen kum. Oldukça sığ bir denize sahip olan bu güzel koyda dalga da çok az. Yani tüm göstergeler diyor ki burası çocuklu aileler için oldukça ideal.😊

Bardakçı Koyu ile Bodrum merkez arası yaklaşık 2 km. Koyun haritadaki konumu burada.

Bodrum Yel Değirmenleri

bodrum yel değirmenleri
Bodrum Gezilecek Yerler : Yel Değirmenleri

Bodrum gezilecek yerler listesinde Bodrum’un en iyi manzarası nerede izlenir sorusunun cevabı geldik. Eğer Bodrum manzarasının tadını çıkarmak istiyorsanız adres Bodrum Yel Değirmenleri.

Yel değirmenleri Bodrum’un en meşhur yerlerinden biri. Bir tarafta Bodrum Merkez diğer tarafta Gümbet tarafı. Bodrum’a gelirseniz burada kesinlikle gün batırın ve güneşin süzülüşünü izleyin. Burayı Bodrum’da akşam gezilecek yerler listesine de ekleyebilirsiniz.

bodrum manzarası

Gelelim yel değirmenlerine. Değirmenlerin durumu içler acısı. Geceleri alkolü fazla kaçıranların uğrak mekanı burası. Burası ne yazık ki bilinçsiz insanların çöp yuvası. Umarım yetkililer buraya bir gün el atar. Çünkü turizm açısından gerçekten iyi değerlendirilmesi gereken bir yer.

  • Bodrum Yel Değirmenleri Nerede ve Nasıl Gidilir: Bodrum Yel Değirmenleri’nin yol tarifi ve haritadaki konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz. Yolu çok az yokuş. Araç parkı sorunu yok. Giriş ücreti yok.

Pedesa Antik Kenti

Bodrum'da nereleri gezmeli?

Bodrum’un tarihi çok derin dedik ya işte bunun bir ispatı da Pedasa Antik Kenti. Kent Bodrum’un merkez mahallesi olan Konacık’ın biraz yukarısında bulunuyor. Bodrum tarihinin bilinen en eski milleti Leleg’lerin başkenti olan bu kentin MÖ 2000’li yıllarda kurulduğu düşünülüyor.

Homeros’un tarihsel kaynaklarına göre Troya Savaşı sırasında Karyalılar ile birlikte olan Leleg halkı, Troya’nın güneyinde Pedasos şehrinde yaşarken, Troya savaşı sonrasında güneye inerek Karya Bölgesi’nde Halikarnassos civarına yerleşmişler. Bodrum civarına yerleşen Lelegler 8 antik kent kurmuş. İşte bu kentlerden biri de Pedasa.

Ormanlık bitki örtüsü içinde izlerini bırakmış bu antik şehirde kazı çalışmaları halen devam ediyor. Antik kente ulaşım için araba ile belli bir yere kadar ilerliyorsunuz ve daha sonra kente ulaşmak için yaklaşık 1 km yürüyüş yapıyorsunuz.

  • Pedasa Antik Kenti Giriş Ücreti: Pedasa Antik Kenti’nin herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Konum burada. Buraya araç şart bilginiz olsun. Merkezde vaktiniz kısıtlıysa burayı pas geçebilirsiniz.

Gümbet Sahili

Bodrum'da nereleri gezmeli?

Gümbet, Bodrum şehir merkezine dolmuşla 5 dk uzaklıkta yer alıyor. Gümbet’te bulunan Gümbet Koyu Bodrum tatilcilerinin yakınlık açısından denize girmek için tercih ettikleri ilk koy.

Gümbet gezilecek yerler Bodrum merkezden sıkılanların ilk durağı. Gümbet’te bir çok otel, bar ve restaurant bulunuyor. Yazın geç saatlere kadar Gümbet’e dolmuş var. Bodrum gece hayatının en canlı olduğu yerlerinden biri olan Gümbet barlar sokağında bir çok ünlünün performans sergilediği gece kulüpleri bulunuyor. Gümbet barlar sokağında en bilinen gece kulüpleri: Posh Club, Sapphire Gece Kulübü, Pasha Club, Sebastian Club.

Not: Bodrum Gümbet gezilecek yer denildiğinde akla direkt Gümbet Barlar Sokağı geliyor. Gümbet barlar sokağı eğlence açısından fena sayılmasa da bazı nedenlerden dolayı kalite yerlerde ! Burada bir mekana gitmeden önce iyi bir araştırma yapmanızda fayda var.

  • Gümbet Barlar Sokağı Nerede ? Gümbet Bodrum’a oldukça yakın konumda. Gümbet Barlar sokağına ulaşmak için Bodrum Merkezden ya da çevre yerlerden Gümbet’e ulaşmalısınız. Gümbet barlar sokağı yol tarifi ve konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz. Araç parkı için ara sokakları veya özel otoparkları kullanabilirsiniz.

Bodrum Çevresinde Gezilecek Yerler

Bodrum gezilecek yerler listesinde Bodrum merkezde olan yerleri tamamladık. Bodrum yarımada şeklinde olduğu için Bodrum’um mahalle ve köyleri oldukça fazla. Bu yerler size Ege havasını fazlasıyla hissettirecek ve buraları gezmeye doymayacaksınız.

Yazıma Bodrum çevresinde gezilecek yerler ile devam ediyoruz. Eğer Bodrum’da 1 gün vaktiniz varsa sadece merkezdeki yerleri gezmenizi öneririm. Vaktiniz geniş ise Bodrum etrafındaki yerleri gezebilirsiniz. Bodrum çevresinde gezilecek yerler listeme bu listemin göz bebeği olan Orak Adası ile başlamak istiyorum.

Son olarak yukarıdaki gezilecek yerler haritasını iyi kullanmanızı öneririm. Merkez dışında çevreyi gezecekseniz haritadan iyi bir gezi planı çıkarmanız şart. Bunun için vaktinizin geniş olması lazım. Bodrum çevresinde gezilecek yerleri aşağıya bırakıyorum. En önemli yerlerin sonuna yıldız bıraktım bilginiz olsun.

Bodrum Çevresinde Gezilecek Yerler

  1. Orak Adası ***
  2. Bodrum Yalı Çiftlik Plajı
  3. Kargıcak Koyu
  4. Bitez
  5. Akvaryum Koyu
  6. Ortakent Plajı
  7. Camel Beach ***
  8. Aspat Plajı ***
  9. Akyarlar
  10. Turgutreis ***
  11. Gümüşlük ***
  12. Yalıkavak ***
  13. Göltürkbükü
  14. Cennet Koyu ***
  15. Torba Plajı
  16. Güvercinlik
  17. Kos Adası

Orak Adası

Bodrum'da nereleri gezmeli?
Bodrum Gezilecek Yerler : Orak Adası Drone Görüntümüz

Bodrum çevresine en favori yerim ile başlıyorum. Normalde yerleşim yeri olan bir yerle başlamak isterdim ama Orak Adası bence Bodrum’un doğa açısından en güzel yeri. Orak Adası’na cennetten bir köşe desek kesinlikle abartmış olmayız. Sadece tekne ile ulaşım olan Orak Adası muhteşem güzellikte bir denize sahip. Bodrum tekne turları ile ziyaret edebileceğiniz Orak Adası’nda bol bol yüzmek bedene ve ruha huzur veriyor. Nerden biliyorsun demeyin test edildi onaylandı !

Biz Orak Adası’na tekne turu ile gitmiştik ve burada yaklaşık 1,5 saat vakit geçirmiştik. Su altı videoları mı dersiniz drone videosu mu adada fotoğraf çekmeye doymadık. Hem suyun altı hem de suyun üstü tam anlamıyla muazzam. Orak Adası tekne turlarının sürekli geldiği yer olduğundan biraz kalabalık olabiliyor.

Orak Adası bizim için özel bir yer olduğu için buraya ayrı bir yazı yazdık. Ada ile ilgili tüm detayları (https://bujuyollarda.com/bodrum-orak-adasi/) bu bağlantımda bulabilirsiniz.

  • Orak Adası’nın Giriş Ücreti :Orak Adası’nın herhangi bir giriş ücreti yok. Ücretsiz şekilde burada keyif yapabilirsiniz. Adanın haritadaki konumu burada.

Bodrum Yalı Çiftlik Plajı

Bodrum'da nereleri gezmeli?

Bodrum’da araba ile ulaşım olan enfes bir koy arayan varsa Yalıçiftlik Plajı’nı gönül rahatlığıyla tercih edebilir. Burası halk plajı dolayısıyla herhangi bir giriş ücreti yok. Sayısı az olsa da şezlong ve şemsiyelere de ücret ödemiyorsunuz. Halk Plajı ama gerçekten bu zamana kadar gördüğümüz en güzel halk plajı burası olabilir. Bodrum’da ucuz makul seviyelerde plaj arıyorsanız burayı not alın !

Yalıçiftlik Halk Plajı’nda belediyeye ait bir işletme bulunuyor. Dilerseniz bu tesiste bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Fiyatlar gayet makul seviyelerde. Bodrum’da böyle bir plaj kaldı mı demeyin evet şu an için böyle bir plaj var. Umarım gelecekte farklı bir zihniyetin eline bu güzel plajı vermezler.

Yalıçiftlik Plajı’nın denizine gelince; deniz oldukça temiz ve berrak bir suya sahip. Zaman zaman dalgalı olan bu güzel deniz küçük taşlardan oluşan bir plaja sahip.

Not: Plaja gelirken siz yine şemsiye ve sandalyenizi yanınızda getirmeyi unutmayın. Yalıçiftlik Halk Plajı’nın konumu burada.

Kargıcak Koyu

Bodrum'da nereleri gezmeli?

Bodrum gezilecek yerler listemizdeki araba ile ulaşabilen koylardan biri olan Kargıcak Koyu’na geldik. Koya giden yol kötü ama yine de her türlü araç ile gidilebilir. Taşa toprağa dikkat edin aracınızın zarar görmesin. Unutmayın yolun kötü olması plajın bakir olması ile yakından alakalı. Yol kötü ise çok daha güzel bir plajla karşılaşma olasılığınız her zaman daha yüksek.

Kargıcak Koyu sezonda hafta içi sakin, hafta sonu ise kalabalıklaşıyor. Deniz mükemmel. Söylenecek söz bırakmayan enfes bir deniz sizi bekliyor. Şnorkel şart. 🤿🥽🏑

Kargıcak Koyu’na giderken yiyecek içecek noktasında hazırlıklı gidin. Koya en yakın market 6-7 km uzaklıkta. Burada doğa ile baş başasınız. Herhangi bir tesis, işletme, market, wc, duş, su yok, hatta çöp konteyneri bile yok. Telefon çekiyor korkmayın. Lütfen burada çöp bırakmayın çünkü toplayacak birileri yok !

Bitez

bodrum gezilecek yerler

Listemize Bodrum merkeze çok da uzak olmayan Bitez ile devam ediyoruz. Bitez’i hemencecik türkülerden hatırlayabilirsiniz. Çökertme türküsünde diyor ya “Bitez de yalısına varmadan Halilim
Aman koptu kıyamet”
işte burada geçen Bitez, Bodrum’da bulunan Bitez’dir.

Bitez ile Gümbet birbirine oldukça yakın konumda. Bitez – Gümbet arası 2,5 km ve yaklaşık 5 dakika. Bitez, yarım ay şeklinde upuzun bir kumsala, sığ bir denize, denize sıfır otellere ve çok güzel restoranlara sahip bir yer.

Bodrum merkeze en yakın nerede denize girilir sorusunun cevabı Gümbet ve Bitez Plajları’dır. Bitez Plajı, Bitez Yalısı olarak da anılıyor. Bitez Plajı’nın denizi hem sığ hem de deniz suyu sıcaklığı oldukça iyi. Çocuklu aileler için ideal bir plaj. Normalde halk plajı olan ve girişi ücretsiz olan Bitez Plajı’nda bir çok özel işletme var isterseniz buraları da değerlendirebilirsiniz. Bitez Plajı’nın haritadaki konumu ve yol tarifi için bağlantıdaki konuma tıklayabilirsiniz.

Bitez denilince akla ilk gelenlerden biri dondurma. Bitez dondurması tamamen organik. Bizim favorilerimiz ve size önerebileceğim aromalar mandalina, bal badem ve karadut. Bodrum’da bir çok yerde şubesi olan Bitez Dondurmacısında sütlü tatlı ve waffle da yiyebilirsiniz.

Akvaryum Koyu

bodrum gezilecek yerler

Muğla’da neredeyse her ilçenin bir Akvaryum Koyu var. Bodrum’da bu isimden eksik kalır mı. Eee cam gibi tertemiz bir deniz olunca Muğlalılar buraya Akvaryum Koyu diyelim gari diyorlar.

Bodrum Akvaryum Koyu, Gümbet ile Bitez arasındaki yarımadada kalıyor. Buraya karadan ulaşım var fakat araba ile belli bir yerine kadar gidiyorsunuz sonrasında ayaklara kuvvet yürümeniz lazım. Dolayısıyla iyi bir yürüyüş ayakkabısı şart. Çocuk varsa burayı bence tercih etmeyin.

Akvaryum Koyu bakir bir yer. Burada herhangi bir tesis yok. Yiyecek ve içecek noktasında tedarikli gitmeyi unutmayın. Ben yürümem derseniz tekne turları genel olarak bu koya gidiyor yani günübirlik tekne turunu tercih edebilirsiniz.

Özetle Bodrum’da az bilinen bir koy tercih etmek ve pahalı beach cluplarda çarpılmamak isterseniz Akvaryum Koyu’nu tercih edebilirsiniz. Konum burada.

Ortakent Yahşi Plajı

bodrum gezilecek yerler

Bodrum çevresinde gezilecek yerlerde takdir edersiniz ki bol bol plaj ve koy var. Yahşi Plajı da bu plajlardan biri. Yahşi Plajı, Bodrum’un Ortakent Mahallesinde bulunuyor. Ortakent Mahallesi pırıl pırıl masmavi denizi, mavi bayraklı plajları ve mandalina bahçeleri ile gelenleri mest ediyor. Ortakent Mahallesi Bodrum merkeze 13 km uzaklıkta bulunuyor. Buraya Bodrum Merkezden dolmuş minibüslerle gelebilirsiniz.

Ortakent Yahşi Halk Plajı’nın gelelim detaylarına. Ortakent sahili 2 km uzunluğa sahip. Halk plajı bu sahilin sadece 200 metrelik alanını kapsıyor. Diğer bölgeler ise özel işletmelere var. Halk Plajı yazın çok ama çok kalabalık oluyor. Bu plajı Temmuz – Ağustos aylarında tercih etmemenizi öneriyoruz. Plaj öyle kalabalık oluyor ki deniz artık bulanık gibi görünmeye başlıyor. En doğru zaman Mayıs – Haziran ve Eylül – Ekim ayları.

Yahşi Plajı mavi bayraklı bir plaj. Suyun ne kadar berrak ve temiz olduğunu gittiğinizde göreceksiniz. Plaj ve denizin tabanı ince kum. Zaman zaman çakıl gibi yerlere de denk gelebiliyorsunuz. Su sıcaklığı diğer yerlere göre biraz soğuk. Yahşi Plajı çocuklu aileler için ideal. Kıyıdan yaklaşık 6-7 metre sığ suya sahip.

  • Ortakent Yahşi Plajı Giriş Ücreti: Ortakent Yahşi Plajı’nın herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Ücretsiz şekilde keyif yapabilirsiniz. Konum burada.

Camel Beach

bodrumda gezilecek plajlar

Bodrum gezilecek yerler listemize Bodrum’un yerlileri arasında oldukça meşhur olan bir yer olan Camel Beach ile devam ediyoruz. Yahşi Plajı’na oldukça yakın konumda olan Camel Beach bölgede Kargı Koyu olarak da biliniyor. Deniz olan bir yerde kargı varsa denize içine akan soğuk bir ırmak vardır demektir bu.

Bodrum’da ucuz ve güzel bir plaj arayanlar buraya gelsin derim. Camel Beach’in denizi kumlu ve tertemiz. Su sıcaklığı Yahşi’deki gibi soğuk. Sahilde çeşitli tesisler var. İsterseniz bu tesislerden şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz isterseniz kendiniz kafanıza göre takılabilirsiniz.

Bodrum’da sakin bir plaj arıyorsanız burayı tercih edebilirsiniz. Konum burada.

Aspat Koyu

aspat koyu
aspat koyu
Bodrum Gezilecek Yerler : Anthaven (Aspat Koyu)

Aspat, Bodrum merkeze 14 km uzaklıkta bulunuyor. Bağla Koyu’nun yanındaki tepeyi aşarak ulaşılan Aspat’ta yer yer yıkılmış ve bir kaç kalıntısı kalmış Aspat Kalesi de bulunuyor. Bu kaleye yoldan dolayı yazın sıcağında çok da gitmeye gerek yok.

Aspat’ta denize girmek için Aspat Koyu’na gidebilirsiniz. Buranın denizi oldukça temiz. Plaj alanı çok geniş ve her zaman esintili. Palmiye ağaçlarının altında, kalabalıktan uzak keyif yapabilirsiniz.

Aspat Koyu’ndaki işletmenin giriş ücreti oldukça fazla. 13 yaşa kadar çocuklar için ücretsiz. Ödediğiniz ücreti bilekliğinize bileklik şeklinde yüklüyorlar, işletmede yeme içme olarak kullanabiliyorsunuz.

Aspat Koyu’ndaki işletme Anthaven olarak adlandırılıyor. Kanallarla birbirine bağlı bir çok mekan yapmışlar. Modern mimari açısından güzel bir yer. Hatta burası Bodrum’un Venedik’i olarak da biliniyor. Doğa betonlaşmış durumda. Son yıllarda Bodrum’un kaderi ne yazık ki her tarafta böyle.😥

Akyarlar

bodrumda nere gezilir

Akyarlar, Bodrum merkeze 22 km, Turgutreis’e 8 km, Milas-Bodrum Havalimanı’na 58 km uzaklıkta bulunuyor. Burası Bodrum Yarımadası’nın en uç noktası. Akyarlar’ın tam karşısında bizim de 3 ay kaldığımız ve güzel anılar biriktirdiğimiz Kos Adası bulunuyor.

Akyarlar’da esen püfür püfür rüzgardan dolayı burası sörfçülerin uğrak yeri konumunda. Balıkçı restoranları, Kemer Köyü ve 1931 yılında Fransızlar tarafından yapılmış Hüseyin Burnu Feneri ve kum hamamını Akyarlar’da görebilirsiniz. Akyarlar otel noktasında da gelişmiş imkanlara ve tesislere sahip. Bodrum’da sakin bir tatil istiyorsanız buradaki otelleri tercih edebilirsiniz.

Bodrum’un Akyarlar bölgesinde deniz tertemiz. Akyarlar yazlıkçıların da mekanı. Buraya geldiğinizde gidebileceğiniz halk-özel plajlar aşağıdaki gibi:

Akyarlardaki Plajlar:

  • Karaincir Plajı
  • La Brezza Beach
  • Site Plajları
  • Akçabük Tatil Koyu Plajları

Bodrum kalabalıklığından sıkılarsınız Akyarlar’ı tercih edebilirsiniz. Akyarlar’ın haritadaki konumu burada.

Turgutreis

Bodrum Gezilecek Yerler -  D-Marin Turgutreis
Bodrum Gezilecek Yerler – D Marin Turgutreis

Turgutreis, yarımadanın Bodrum’dan sonraki en büyük yerleşim yeri. Burası adını Osmanlı Kaptanı olarak Akdeniz’de bir çok yeri fetheden Turgut Reis’ten almış.

Turgutreis’in yaklaşık 2,5 km’lik kumsalı bulunuyor ve bu kumsal üzerinde bir çok otel ve pansiyon var. Turgutreis’e gelirseniz D-Marin Turgutreis Marinayı gezmeyi ihmal etmeyin. D-Marin Uluslararası Klasik Müzik Festivaline de ev sahipliği yapıyor.

Bodrum Turgutreis’te Ne Yapılır ?

Turgutreis’e giderseniz Turgutreis dağına çıkıp buradan bölgeyi kuş bakışı izleyebilirsiniz. Ayrıca burada bulunan tarihi yel değirmenlerini de ziyaret edebilirsiniz. Turgutreis’te yapılacak diğer bir aktivite ise her cumartesi kurulan yerel pazardan alışveriş yapmak. Bu pazardan Ege’ye özgü otlar, yöresel yemekler ve hediyelik eşya satın alabilirsiniz.

  • Turgutreis Nerede ve Nasıl Gidilir ? Turgutreis’e Bodrum Otogar’dan kalkan dolmuşlarla rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Akyarlar’dan dolmuş ile Turgutreis’e 15 dakikada varıyorsunuz. Dolmuş saatleri yazın erken saatlerde başlayıp geç saatlere kadar devam ediyor. Turgutreis’in haritadaki konumu için bu bağlantıya göz atabilirsiniz.

Gümüşlük

bodrum gümüşlük
bodrum gümüşlük

Bodrum gezilecek yerler listemizin en romantik yerlerinden birine geldik. Antik Myndos Kenti’nin üzerine kurulmuş olan Gümüşlük, balıkçı restaurantlarıyla nam salmış bir yer. Küçük kendi halinde bir köy olan Gümüşlük tarihi ve doğasıyla Bodrum Yarımadası’nda oldukça özel bir yere sahip.

Bodrum’da özel günlerinizi kutlayacaksanız burası atmosfer açısından oldukça uygun. Tabi güzel bir bütçe şart.😊 Bodrum Gümüşlük gezilecek yerler listesinde Gümüşlük Koyu’nun ilerisinde yüzerek de gidebileceğiniz Tavşan Adası bulunuyor. Buradan denize daldığınızda Myndos Antik Kenti’nin kalıntılarını da görebilirsiniz. İyi bir şnorkel şart.

Gümüşlük’te çarşamba günleri sahilde kurulan pazarda yöresel ürünler dahil olmak üzere bir çok şey alabilirsiniz.

  • Bodrum Gümüşlük Nerede ve Nasıl Gidilir ? Gümüşlük, Milas Bodrum Havaalanına 60 km, Bodrum Merkez’e 25 km uzaklıkta. Bodrum’a bağlı bir mahalle olan Gümüşlüğe Bodrum merkezden dolmuşla geçebilirsiniz. Dolmuş saatleri için bu bağlantıya bakabilirsiniz. Gümüşlük konum ve yol tarifi için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Yalıkavak

bodrumda nere gezilir

Bodrum’un en elit ve cool yeri Yalıkavak’tayız. Bodrum merkeze 18 km uzaklıkta bulunan Yalıkavak’a Bodrum’dan dolmuş ile ulaşabilirsiniz. Buraya gelirken yol üzerinde Yalıkavak’ın manzarasının ne kadar güzel olduğunu göreceksiniz. Bir çok ünlünün burada evi bulunuyor.

Yalıkavak’ta 43 yıldan beri her perşembe kurulan Yalıkavak Pazarını gezmeyi unutmayın. Yalıkavak denilince akla gelen şeylerden biri olan Yalıkavak Marina’ya da (Palmarina) gitmeyi ihmal etmeyin. Burası gerçekten lüks ve kaliteli bir marina. Marinanın mimarisine ve peyzajına büyük önem vermişler. Güvenlik üst düzey, garip tipli insan göremezsiniz. Lüks mağazalar ve restaurantların adresi burası. Yatçıların favori yeri olan Palmarina’da fiyatlarda kaliteyle doğru orantılı yüksek.

Yalıkavak’ta geçen yıl oldukça fazla zaman geçirme fırsatımız olmuştu. Dolayısıyla her tarafını gezmiştik. Yalıkavak’la ilgili çok daha fazla detaylı yazılarım için aşağıdaki bağlantılara göz atabilirsiniz. Özellikle yeme içme kısmı efsane.

Göltürkbükü

bodrum gezilecek yerler listesi
Bodrum Gezilecek Yerler – Türkbükü

Bodrum Gezilecek Yerler listesinin en ünlü yerlerinden biri Göltürkbükü’ne geldik. Türkiye’nin Ibıza’sı olarak anılan Göltürkbükü ünlülerin uğrak yeri olduğu kadar yabancı turistlerin de yatlarıyla uğradığı oldukça popüler bir yer.

Göltürkbükü Bodrum-Milas Havaalanına 45 km, Bodrum’a 14 km uzaklıkta. Göltürkbükü’ne yakın Torba Koyu da oldukça sakin ve huzurlu. Torba’da gezerken birbirinden sevimli tatil köylerini ve Bodrum’un kendine özgü bembeyaz evlerini görebilirsiniz.

Göltürkbükü’nde belediyenin işlettiği halk plajı var. Burada şezlong ve şemsiye ücretsiz. Fiyatlar oldukça makul. Bunun dışındaki işletmelerde bir lahmacunun fiyatını söylememe gerek yok herhâlde.😀 Göltürkbükü halk plajının konumu burada.

  • Türkbükü, Göl Köy, Göltürkbükü Köyü Nerede ? Gölköy denizden 1 km uzaklıkta bulunan şirin bir köy. Türkbükü magazin programlarında sıkça duyduğunuz ünlülerin boy gösterdiği sahil bölgesi, Mandarin Hotel ve Hilton Otel’e doğru devam eden bölüm. Büyükşehir yasası ile bu mahalle ve köy birleşmiş ve adı Göltürkbükü olmuş.

Cennet Koyu

bodrumda nere gezilir
Bodrum Gezilecek Yerler – Cennet Koyu

Göltürkbüküne oldukça yakın, adının hakkını veren bir yer Cennet Koyu. Burası Bodrum’a 20 km, Türkbükü’ne ise sadece 3 km uzaklıkta. Yeşil ile mavi iç içe. Deniz tertemiz. Cennet Koyu’nda herhangi bir tesis yok. El değmemiş ve kirletilmemiş bir yer. Bodrum gezilecek yerler listesinin denize girme açısından en güzel yerleri arasında ilk 3’e burayı koyarım.

Bodrum Cennet Koyunda Kamp:

Bodrum Cennet Koyu’nda kamp da yapabilirsiniz. Yalnız burada herhangi bir camping tesisi yok. Yiyecek içecek açısından hazırlıklı gelmelisiniz. Mangal yakmak yasak. Duş, wc, soyunma kabini imkanı yok. Sinek ilacı kesinlikle alın.

Bir de bu Cennet gibi koy insanlarımız tarafından oldukça kirletilmiş. Her yerde çöp var. Bu konuda lütfen ama lütfen maksimum özeni gösterin.

  • Bodrum Cennet Koyu Ulaşım ve Yol Tarifi: Bodrum Cennet Koyu’na gitmek için aracınızın olması gerekiyor. Ya da Göltürkbükü’ne geldiyseniz 3 km’lik bir yürüyüşle Cennet Koyuna ulaşabilirsiniz. Bodrum dışından aracınızla buraya gelecekseniz Torba Kavşağından sağa dönmelisiniz. Otobüsle geliyorsanız yolu uzatmamak için yine Torba Kavşağında inmelisiniz. Bodrum Cennet Koyu konum ve yol haritası için buraya tıklayabilirsiniz.

Torba Plajı

bodrum gezilecek yerler

Bodrum’un kuzey yakasındaki son durağımız Torba Halk Plajı. Torba hem tatil sitelerine hem de bir çok otele ev sahipliği yapıyor. Kendi halinde küçücük bir belde olan Torba oldukça güzel bir denize sahip.

Torba Halk Plajı’nın denizi temiz ve ılık. Çoğu halk plajında olduğu gibi burası da küçük bir alana sahip. Duş ve giyinme kabini mevcut. Ayrıca plajın hemen yakınında belediyenin kafesi var ve fiyatlar uygun.

Bu plajın ilerisinde ağaçlık alan var. Genelde insanlar burayı tercih ediyor. Deniz taşlık deniz ayakkabısı yanınızda bulunsun. Parasız girilen yerde duş ve wc yok. Plajın konumu burada.

Ayrıca Torba balıkçılar için oldukça popüler bir yer. Bodrum’da balık tutacaksanız burayı değerlendirebilir ya da buradan kalkan teknelerle ücret karşılığı açılıp balık avlayabilirsiniz. Balık demişken Bodrum’da balık restaurantı için Torba’daki mekanları değerlendirebilirsiniz.

Bodrum Güvercinlik

bodrum gezilecek yerler
Bodrum Gezilecek Yerler – Güvercinlik

Bodrum gezilecek yerler listesinde artık Bodrum Yarımadası’nın dışına çıkıyoruz. Burayı ister gezinizin başında ister sonunda gezebilirsiniz. Güvercinlik, Bodrum’a gitmek için yol üzerinden geçmek zorunda olduğunuz bir yer. Bodrum civarında denizi ilk Güvercinlik’te görürsünüz.

Güvercinlik, Muğla iline 100 km, Bodrum merkeze 20 km uzaklıkta bulunuyor. Bodrum’un en meşhur ve lüks otelleri Güvercinlikte bulunuyor.

Bodrum Güvercinlik gezilecek yerler noktasında özellikle Güvercinlik sahilinde yürüyüş yapmayı tavsiye edebilirim. Ayrıca Güvercinlik’te sessiz sakin bir yerlere gitmek istiyorsanız Meşelik ve Mumcular Mahallelerine gidebilirsiniz.

Civardaki köylerin pazarlarında organik ürünler alabilirsiniz. Bu civarlarda kahvaltı yapmak isterseniz Zıpzıp Kahvaltı yerini önerebilirim. Güvercinlik’in karşısında Salih Adası bulunuyor. İsterseniz buraya tekne ile geçebilirsiniz. Güvercinlik’in konumu burada.

Kos Adası (İstanköy)

kos adası gezilecek yerler

Bodrum gezilecek yerler listesini tamamladık daha vaktiniz mi var o zaman size Yunanistan’a bağlı Kos Adasını yani İstanköy’ü gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. Tabi adaya giriş için Schengen vizesi ya da kapı vizesi gerekiyor.

Bodrum’un hemen karşısında bulunan ve 50 dakikalık feribot yolculuğu ile ulaşabileceğiniz Kos Adası’nda Üstün’ün iş durumundan dolayı yaklaşık 3 ay kalmıştık. 3 ay gibi geniş bir surede de adanın altını üstünü getirmiştik. Eğer Kos’a giderseniz Kos Adası Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.

Bodrum’da Gezilecek Koylar ve Plajlar

bodrum koyları ve plajları

Bodrum haritasına baktığınızda kıyıların oldukça girintili ve çıkıntılı olduğunu görebilirsiniz. Bu da bu kıyılarda eşsiz güzellikte koyların ve plajların olmasını sağlıyor. Aşağıda saydığım koyları rahatça gezmek için araba şart. Araba ile çok daha rahat edersiniz.

Bodrum’a sırf deniz için geldiyseniz bu konuda çok şanslısınız. Masmavi sularıyla aşağıda saydığım Bodrum Plaj ve Koyları sizi bekliyor. Çok detaylı yazdığım Bodrum koyları ve plajları yazımda da tüm detayları bulabilirsiniz. https://bujuyollarda.com/bodrum-koylari-ve-plajlari/

Bodrum’da Gezilecek Koylar ve Plajlar

  1. Yalıkavak Halk Plajı
  2. Karaincir Plajı
  3. Torba Sahili
  4. Gümüşlük Halk Plajı
  5. Kumbahçe Plajı
  6. Bitez Plajı
  7. Gümbet Plajı
  8. Aspat Koyu
  9. Bardakçı Koyu
  10. Camel Plajı
  11. Bağla Plajı
  12. Ortakent Halk Plajı
  13. Peksimet Plajı
  14. Cennet Koyu
  15. Kargıcak Koyu
  16. Gündoğan Halk Plajı
  17. Mazı Köyü Sahili

Bodrum Gece Hayatı

bodrumda ne yenir

Bodrum gezilecek yerler bittiyse artık eğlenme vakti. Bodrum denilince çoğumuzun aklına gece hayatı geliyor. Çünkü biz televolelerle, magazin programlarıyla büyüdük.😂

Bodrum gece hayatının kalbi Bodrum Çarşı’da bulunan Barlar Sokağında atıyor. Gecenin ilerleyen saatlerine dek çılgınlar gibi eğlenen insanlar var. Barlar sokağında diğer cluplara göre fiyatlar daha makul. Barlar Sokağı’na alternatif olarak bir de Gümbet’i değerlendirebilirsiniz. Daha üst seviyedeki yerler için Yalıkavak tarafını tercih edebilirsiniz. Ben aşağıya Bodrum mekanlarının genel listesini bırakıyorum. Siz yorumları okumadan bu mekanları tercih etmeyin derim.

Bodrum’un En Ünlü Gece Kulüpleri ve Barları

  1. Vittoria Club
  2. Marina Club Yacht Bodrum (Tavsiyemdir)
  3. Küba Bar
  4. Mandalin
  5. Kule Rock City
  6. Posh
  7. Pasha Club
  8. Barine Club Katamaran
  9. Karpuz Bar
  10. Fenix Yalıkavak Marina

Bodrum’da Bunları Yapmadan Dönmeyin

bodrum'da ne yenir

Bodrum’da geldiyseniz ve bunları yapmadan dönerseniz Bodrum geziniz eksik kalır. Mümkün mertebe aşağıda saydığım maddeleri yapmaya çalışın. Bu maddeler için Bodrum’da 3-4 güne ihtiyacınız var.

Bodrum’da Ne Yapılır ?

  1. Bodrum Sualtı Müzesi ve Arkeoloji Müzesini gezmeden,
  2. Bodrum yerel pazarlara gitmeden,
  3. Tekne turu yapmadan,
  4. Orak Adasına gitmeden,
  5. Antik Tiyatro’da bir etkinliğe katılmadan,
  6. Bodrum barlar sokağını görmeden,
  7. Gümüşlük’te balık yemeden,
  8. Bitez dondurması yemeden,
  9. Çökertme kebabı yemeden,
  10. Bodrum usulü su böreği, kabak çiçeği dolması, sebzeli döner yemeden dönmeyin.

Bodrum’da Buraları Mutlaka Görmelisiniz

bodrum sokakları

Eğer Bodrum’a hafta sonu için geldiyseniz ya da Bodrum’a ayıracağınız vakit kısıtlıysa yukarıda yazdığım Bodrum Gezilecek Yerler listesindeki yerlerin tamamını gezme durumunuz çok çok zor. Bu bir iki günü sığdırabileceğiniz ve Bodrum’da mutlaka görülmesi gereken yerleri hap bilgi şeklinde sıralıyorum.

Bodrum’da mutlaka görülmesi gereken yerler (1-2 Gün Vaktiniz Varsa)

  1. Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi
  2. Bodrum Çarşısı ve Sokakları
  3. Bodrum Antik Tiyatro
  4. Bodrum Halikarnas Mozolesi
  5. Zeki Müren Sanat Müzesi
  6. Orak Adası (+1 gün gerek)

Bodrum’un Neyi Meşhur ?

yalıkavak restaurant tavsiyesi

Bodrum denilince aklımıza hemen beyaz boyalı evler geliyor. Fakat Bodrum’un beyaz boyalı evlerinin dışında da bir çok şeyi meşhur. Bodrum’un nesi meşhur sorusunun cevabını aşağıya teker teker sıralıyorum. Bu listede bulunan yemekleri tatmadan Bodrum’dan dönmeyin. Bizim favorimiz tabi ki Çökertme Kebabı.

Bodrum’un Neyi Meşhur ?

  1. Bodrum’un Beyaz Boyalı Evleri
  2. Çökertme Kebabı
  3. Mandalina Kolonyası ve Lokumu
  4. Bodrum Sebzeli Döner
  5. Kabak Çiçeği Dolması
  6. Zeytinyağlı Mezeler
  7. Süngerciler
  8. Bodrum Sandaletleri 
  9. Halikarnas Mozolesi
  10. Bodrum Barlar Sokağı
  11. Orak Adası

Bodrum’da Alışveriş & Bodrum’dan Ne Alınır ?

Bodrum merkez ve çevre mahallelerinin belli günlerde yerel pazarları oluyor. Bu pazarlardan hediyelik eşya, yöresel ürünler, meyve ve sebze alabilirsiniz. Her pazartesi Türkbükün’de, her salı Milas’ta, çarşambaları Ortakent ve Gündoğan’da, cumartesileri Turgutreis’te, pazar günüde Mumcular’da pazar kuruluyor. Özellikle önerebileceğim en hareketli ve en zengin pazar olan Yalıkavak pazarı perşembe günleri kuruluyor.

Bodrum’da alışveriş için Avm ihtiyacınız varsa aşağıya Bodrum Merkezde ve çevre mahallelerinde bulunan alışveriş merkezlerini sıralıyorum. Bizim favorimiz Midtown ve Palmarina.

  Bodrum Alışveriş Merkezleri Listesi

  1. Midtown (Bodrum Merkez)
  2. Oasis (Bodrum Merkez)
  3. Milta Bodrum Marina (Bodrum Merkez Sahilde)
  4. Bodrum Avenue (Bodrum Merkez)
  5. Palmarina (Yalıkavak)
  6. D-Marin (Turgutreis)

 Bodrum’dan Ne Alınır ?

  1. Mandalina Kolonyası ve Lokumu
  2. Bodrum Sandaleti
  3. Efil Efil Uçuşan Beyaz Elbiseler
  4. Bodrum Süngeri
  5. Naturel Zeytinyağı     

Bodrum gezilecek yerler listesi tamamdır. Bodrum her şeyi ile kendine özgü havası olan bir yer. Bu havayı yakalamaya çalışın ve sonuna kadar Bodrum’u hissetmeye ve yaşamaya çalışın. Unutmayın Bodrum’a bir kez geldiğinizde tekrar gelmek isteyeceksiniz. Son olarak Bodrum’daki deneyimlerim için Instagram’a sabitlediğim Bodrum hikayelerine göz atabilirsiniz. Göz atmışken takip etmeyi unutmayın. Şimdiden musmutlu gezmeleriniz olsun.😊

Bodrum Gezilecek Yerler Sıkça Sorulan Sorular

Bodrum’un en güzel yeri neresidir?

Bu sorunun cevabı aslında çok fazla ve kişiden kişiye göre değişir. Ama ortak cevap noktasında bence belli başlı yerler Bodrum’un en güzel yerler arasında sayılabilir. Bu yerler neresi. Bana göre Bodrum’un en güzel yerleri; Bodrum Kalesi, Bodrum merkez sokakları, Gümüşlük ve Yalıkavak tarafı.

Bodrum’da günübirlik ne yapılır?

Bodrum’da günübirlik olarak Bodrum merkezde turlayabilirsiniz. Burada deniz kenarında yürümek ve bir şeyler içmek oldukça keyifli. Bu güzergahta belediyenin bir çok şirin kafesi var, bunları değerlendirebilirsiniz. Bunun dışında Bodrum’da bir çok tarihi yer var buraları gezebilirsiniz. Buna ilaveten Bodrum’un Sandima, Girelbelen gibi terk edilmiş köylerine gidebilirsiniz. Bunlar da açmadıysa sizi Bodrum Avm’leri sizi bekler.

Bodrum’da nerede fotoğraf çekilir?

Bodrum’da en iyi fotoğraflar nerede çekilir derseniz hemen adresleri veriyorum. İlk olarak Milta Marina tarafını değerlendirebilirsiniz. Yel Değirmenleri’nin manzarası efsane. Antik Tiyatro’nun karşı geçesindeki yol da çok güzel manzara sunuyor. Bunların dışında Myndos Kapısı da bir başka seçenek olabilir.

Bodrum’un en pahalı yeri neresi?

Bodrum’un en pahalı yeri sanırım Yalıkavak ve Gümüşlük’tür. Burada segment baya yükseliyor. Özellikle Yalıkavak Marina’da dünyaca ünlü markalar var. Burada her şey oldukça pahalı. Gümüşlük ise balık restoranlarıyla oldukça popüler bir yer. Fiyatlar baya yüksek. Son olarak Türkbükü’nü unutmayalım. Türkbükü’ndeki lahmacun fiyatları Türkiye’de nam yapmış durumda. Bir şey söylememe çok da gerek yok.

Muğla’nın diğer ilçelerini keşfetmek için aşağıdaki yazılarıma göz atabilirsiniz.

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.