akyaka gezilecek yerler

Akyaka Nerede | Akyaka’ya Nasıl Gidilir ?

Akyaka Nerede | Akyaka’ya Nasıl Gidilir başlıklı yazımla karşınızdayım. Son yıllarda adından çokça söz ettiren Akyaka Muğla’nın tam bir saklı bir cenneti. Her ne kadar Bodrum, Fethiye kadar bilinmese de özellikle son 3 yıldır bir çok insan Akyaka’nın güzelliğini keşfetmiş durumda. Bir yanda masmavi bir deniz diğer yanda yemyeşil bir orman Akyaka kucağını açmış tüm güzelliği ile sizi bekliyor.

Akyaka konusunda mütevazi olamam çünkü her fırsatta kendimizi Akyaka’ya atıyoruz. Evimize sadece 40 dakika uzaklıkta bulunan bu güzellikte sanırım keşfetmediğimiz yer kalmadı. Aşağıya Akyaka ile ilgili yazılarımın detaylarını bırakıyorum. Akyaka’ya gitmeden önce bu yazılarıma muhakkak göz atın derim.

Gelelim bu yazıma. Bu yazımda Akyaka Nerede, Akyaka’ya Nasıl Gidilir, Akyaka’ya Ne Zaman Gitmeli, Akyaka Kaç Günde Gezilir, Akyaka’nın Neyi Meşhur, Akyaka’da Ne Yapılır sorularının cevaplarını bulabilirsiniz. Umarım bu yazım dahil Akyaka Gezi Rehberimin içindeki tüm yazılar size yol gösterip faydalı olur.😊

Akyaka Nerede & Akyaka Nereye Bağlı ?

Akyaka Nerede ? İlk olarak yanlış bilinen genel bir durumu belirtmek istiyorum. Akyaka, Muğla’nın ilçelerinden biri değil. Akyaka, Muğla’nın Ula ilçesine bağlı bir mahalle. Akyaka’ya en yakın köyler Gökova ve Akçapınar Köyleri. Akyaka ayrı bir mahalle ama bazen yörede insanlar tarafından Gökova diye de anılıyor.

Bir de Muğlalılar arasında Muğla, sakar altı ve sakar üstü diye ikiye ayrılıyor. Ne bu Sakar dediğinizi duyar gibiyim. Sakar bir geçit. 660 rakımlı Muğla’yı denize bağlayan, Üstün’e göre Türkiye’nin en virajlı ve en tehlikeli yollarından biri olan bir yol. İşte Akyaka da hemen bu geçidin hemen altında bulunuyor. Sakar Geçidi’ndeki manzara izleme noktalarından Akyaka’yı çok rahat görebilirsiniz.

Akyaka Nerede ?

akyaka nerede
Akyaka Drone Görüntüsü

Akyaka Nerede? Yukarıda bahsettiğim gibi Akyaka Mahallesi, Sakar Geçidi’nin hemen altında kalıyor. Gökova Körfezi’nin doğu tarafında kalan Akyaka, Muğla merkeze 38 km uzaklıkta yer alıyor. Muğla merkezde deniz yok, genelde insanlar deniz için en yakın Akyaka’yı tercih ediyor.

Kendine özgü Muğla mimarisine sahip evleri olan ve meşhur Azmak Nehri’nin bulunduğu Akyaka, Muğla’daki popüler tatil noktalarına oldukça yakın bir konumda bulunuyor. Akyaka’nın haritadaki konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Akyaka’nın bazı önemli yerler ile arasındaki mesafe aşağıdaki gibi:

  • Akyaka – Marmaris arası 31 km,
  • Akyaka – Datça arası 101 km,
  • Akyaka – Fethiye arası 101 km,
  • Akyaka – Bodrum arası 135 km,
  • Akyaka – Muğla Merkez arası 38 km,
  • Akyaka – İzmir arası 240 km,
  • Akyaka – Aydın arası 145 km,
  • Akyaka – Antalya arası 294 km,
  • Akyaka – Ankara arası 622 km ,
  • Akyaka – İstanbul arası 703 km mesafe bulunuyor.

Muğla Akyaka’ya Yakın İlçeler

Akyaka gezilecek yerler listesini tamamladınız ve bu civarda vaktiniz kaldıysa aşağıda Akyaka’ya en yakın yerler arasında olan Muğla ilçelerini detaylıca keşfedebilirsiniz. Akyaka’ya çok daha yakın yer arıyorsanız köy olarak Gökova ve Akçapınar Köylerini tercih edebilirsiniz. Aşağıdaki yerlerin üzerine tıklarsanız daha detaylı gezi rehberlerime ulaşabilirsiniz.

Muğla’nın Akyaka’ya Yakın İlçeleri:

Akyaka’ya Nasıl Gidilir ?

akyaka koyları ve plajları

Akyaka Nerede | Akyaka’ya Nasıl Gidilir sorusunun 2. kısmındayız. Akyaka’ya Nasıl Gidilir sorusunun cevabı tamamen Akyaka’ya nereden geleceğinize bağlı bir durum.

Akyaka’ya uzak bir yerden gelecekseniz en pratik yol tabi ki hava yolu. İzmir, Aydın, Denizli, Antalya gibi yakın illerden gelecekseniz tercih etmeniz gereken yol kara yolu. Akyaka’ya nasıl gidilir sorusunun cevabının detayları aşağıda.

Akyaka’ya Kara Yolu İle Ulaşım

Akyaka’ya kara yolu ile İstanbul, Ankara, Adana gibi büyük illerimizden otobüs ile ulaşabilirsiniz. Şunu belirteyim, bu otobüsler Akyaka’nın içine girmiyor. Sizi Akyaka yol ayrımında bırakıyorlar siz oradan Akyaka’ya geçiyorsunuz. Akyaka yol ayrımı ile Akyaka arası araç ile yaklaşık 2-3 dk sürüyor. Normalde otobüs biletinizi alırken Akyaka yol ayrımında ineceğinizi belirtmeniz ya da bu ayrımdan geçen Marmaris otobüslerine bilet almanız gerekiyor.

Kendi aracınızla Akyaka’ya ulaşmak için eğer kuzey tarafından (İstanbul, İzmir, Ankara gibi) gelecekseniz Sakar Geçidi’nden geçmeniz gerekiyor. Sakar sonrası 5 dakikada Akyaka’ya ulaşıyorsunuz.

Not: Kendi aracınızla kuzey taraftan Akyaka’ya gelecekseniz Sakar Geçidi’nin virajlı yollarına ve Akyaka yol ayrımının mühendislik harikası keskin virajına dikkat edin. !

Akyaka Dolmuş Saatleri: Muğla’nın diğer ilçelerinden Akyaka’ya dolmuş seferleri ve saatleri için Muğla Belediyesi’nin bu bağlantısına göz atabilirsiniz.

Akyaka’ya Hava Yolu İle Ulaşım

Muğla’da Akyaka’ya yakın 2 tane havaalanı bulunuyor. Bunlar, Dalaman Havaalanı ve Milas Bodrum Havaalanı. Bunlardan Akyaka’ya en yakın havaalanı Dalaman Havaalanı olup iki yer arasındaki mesafe 69 km. Bu havaalanlarına geldikten sonra Akyaka’ya geçmek için kara yolu ile Akyaka’ya ulaşmanız gerekiyor.

Dalaman Havaalanı’ndan Akyaka’ya Nasıl Gidilir ? Dalaman Havaalanı ile Akyaka arası 69 km. Dalaman Havaalanı’ndan Akyaka’ya ulaşmak için havaalanından Marmaris’e giden Muğla Belediyesi’ne ait Muttaş otobüslerine ya da Havaş’a binmeniz gerekiyor. Muttaş sefer saatleri için bu bağlantıdan bilgi alabilirsiniz. Otobüs ile Marmaris’e gelmeden Marmaris yol ayrımında inip buradan taksi ya da otostop ile Akyaka’ya geçebilirsiniz.

Bodrum Havaalanı’ndan Akyaka’ya Nasıl Gidilir: Bodrum Havaalanı’ndan Akyaka’ya gitmek için havaalanından kalkan Muttaş seferleri ile Muğla merkez otogarına gelip otogardan Akyaka dolmuşları ile Akyaka’ya ulaşabilirsiniz.

Bu arada Akyaka’ya ucuz uçak bileti bulmak için Ucuza Uçak Bileti Bulma Yolları başlıklı yazımı okumayı ihmal etmeyin.

Akyaka’ya Ne Zaman Gidilir ?

Akyaka’ya Ne Zaman Gidilir ? Akyaka’ya yılın her ayı gidebilirsiniz. Buraya kar düşmüyor. Kışın bol bol yağmur var. Akyaka koyları ve plajlarının tadını çıkarmak isterseniz bol güneşli aylar olan Haziran-Temmuz-Ağustos ayları en ideali. Yazın Akyaka çok kalabalık oluyor söyleyeyim. Daha tenha bir Akyaka istiyorsanız bahar ayları ve kış ayları size göre. Bize gün, ay fark etmiyor yarım saate zaten Akyaka’dayız.😊

Akyaka Kaç Günde Gezilir ?

akyaka azmak nehri

Akyaka kaç günde gezilir sorusu sizin nasıl bir tatil planladığınızla yakından ilgili. Dinlenmek, denize girmek için Akyaka’ya gelecekseniz ve vaktiniz de kısıtlıysa minimum 2 gün öneririm. Ama bol gezmeli, aktiviteli bir tatil planlıyorsanız Akyaka’da size en azından bir 5-6 gün lazım.

Akyaka Gezilecek Yerler & Akyaka’da Nereye Gidilir ?

Akyaka gezilecek yerler listem tabiki bambaşka bir yazıyı hak ediyor. Akyaka’da nereye gidilir sorusunu ben Akyaka merkez gezilecek yerler ve Akyaka çevresi gezilecek yerler diye 2 kısma ayırmıştım. Liste aşağıda, detaylar Akyaka Gezilecek Yerler yazımda.

Akyaka Merkezde Gezilecek Yerler:

  1. Azmak Nehri
  2. Akyaka Plajı
  3. Akyaka Orman Kampı
  4. Akyaka Albay Koyu
  5. Maden İskelesi
  6. Akyaka Kaya Mezarları

Akyaka Çevresinde Gezilecek Yerler:

  1. Sakar Seyir Terası
  2. Akçapınar Köyü
  3. Çınar Plajı
  4. Akyaka Turnalı Koyu
  5. Akyaka Akbük Koyu

Akyaka Koylar ve Plajları

akyaka turnalı koyu

Akyaka koyları ve plajları tabi ki benden sorulur.😊 Akyaka’nın masmavi koyları ve güzel plajları için de detaylı bir yazım var. Yazım burada, Akyaka koyları ve plajları listesi ise aşağıda.

Akyaka Koylar ve Plajları:

  1. Akyaka Halk Plajı / Akyaka Plajı
  2. Albay Koyu
  3. Çınar Plajı
  4. Akyaka Turnalı Plajı
  5. Akbük Plajı

Akyaka’da Denize Nerede Girilir & Akyaka’da Nerede Yüzülür ?

Yukarıda saydığım Akyaka koyları ve plajlarının hepsi ayrı ayrı güzel. Ama Akyaka’da nerede denize girilir derseniz bizim favori yerlerimiz Akbük ve Turnalı Plajı. Bu iki yerin denizi bizce çok daha güzel. Şnorkelle dalmayı seven bir çift olarak bu plajlarda yüzdüğümüzde kendimizi akvaryumda sanıyoruz.😊

Akbük koyu ile ilgili detayları bu yazımda görebilirsiniz. (https://bujuyollarda.com/mugla-akbuk-koyu-ve-plaji/)

Akyaka’nın Neyi Meşhur ?

akyaka nerede akyakaya nasıl gidilir

Akyaka’nın popülerlik kazanmasında aşağıda saydığım maddeler tek tek rol oynuyor. Akyaka’nın neyi meşhur sorusunun cevabı aşağıda.

Akyaka’nın Neyi Meşhur ?

  1. Özgün Mimarisiyle Akyaka Evleri
  2. Azmak Nehri ve Buz Gibi Suyu
  3. Begonvilli Sokakları
  4. Akyaka Plajı Gün Batımı
  5. Akyaka Orman Kampı
  6. Akbük Koyu ve Plajı

Akyaka’da Ne Yapılır ?

akyaka'da ne yapılır

Akyaka Nerede | Akyaka’ya Nasıl Gidilir başlıklı yazımın son kısmına geldik. Akyaka’ya gelirseniz yapmanız gereken olmazsa olmaz şeyleri sizin için listeledim. Fırsatınız olursa bu saydıklarımı yapmaya çalışın. Liste aşağıda, detaylar Akyaka’da Ne Yapılır başlıklı yazımda.

Akyaka’da Ne Yapılır ?

  • Azmak Nehri’nin soğuk sularında yüzün
  • Akyaka’da gün batımını izleyin
  • Azmak Nehri’nde tekne turu yapın
  • Akyaka koylarını tekne turu ile keşfedin
  • Akyaka orman kampında kamp yapın
  • Akçapınar aşıklar yolunda yürüyün
  • Akçapınar tostçusunda tost yiyin
  • Amazon’da kano deneyimini yaşayın
  • Akyaka’da kitesurf sporunu deneyimleyin
  • Akyaka sokaklarında bisiklet ile gezi.

Akyaka hakkında ne yazsam az. Dolu dolu bir tatil için tek başına gayet yeterli, ama sizin tercihiniz Muğla’nın başka bir tatil beldesinden yana olacaksa bile Akyaka’yı görülecekler listenize muhakkak ekleyin. Benim yazmayı unuttuğum, merak ettiğiniz bir detay olursa yorum bırakabilirsiniz. Musmutlu gezmeleriniz olsun.😊

yorumlar

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.