denizli'de ne yenir

Denizli’de Ne Yenir | 14 Mekan Önerisi

Denizli’de ne yenir yazıma hoş geldiniz ve biliyorum aç geldiniz.😂Denizli’de mekan önerisi arıyorsanız size güzel tavsiyelerim olacak. Denizli deyip geçmemek lazım. Bu şehrin gezecek çok yeri olduğu kadar tadacak bir çok lezzeti de var. Bu yazıyı yazarken tattığımız her bir lezzetin damağımda bıraktığı izi tekrar anımsıyor ve ağzım sulana sulana yazıyorum.🤭 Denizli’de ne yenir sorusunun yanıtlarını okumaya başlamadan önce yanınıza atıştıracak bir şeyler mi alsanız acaba ? Zira bu yazı sizi acıktıracak.😀

Bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Denizli oldukça büyük bir şehir. Denizli’ye defalarca yolumuz düştü ve bu şehri gayet iyi keşfettik diyebilirim. Yerleşim planı ve şehir kültürünü beğendiğimiz Denizli’de lezzet durağı olarak bir çok alternatif mekan var. Bu mekanlarda da eminim size hitap eden menüler bulunuyor.

Denizli yeme içme rehberi yazımda hem Denizli’de ne yenir yani Denizli’nin neyi meşhur soruna ek olarak size mekan önerileri de sunacağım. Yani Denizli’ye gittiğinizde mekan arayışı içinde olmayacaksınız. Şimdiden söyleyeyim; Denizli’de özellikle Denizli kebabını tatmanızı şiddetle öneriyorum. Bir de favori mekanımız olan Miske’yi ziyaret edip midenize bayram ettirmenizi tavsiye ediyorum.

NOT: Denizli ile ilgili çok detaylı hazırladığım gezi yazılarımın bağlantılarını aşağıya bırakıyorum. Özellikle Denizli gezilecek yerler listem ve Pamukkale gezi rehberim kilit yazılar. Pamukkale’de balon turu deneyimimiz de aşağıda. Bu güzel şehir hakkında sormak istediğiniz bir şey olursa yorum kısmına yazmanız yeterli. En geç 24 saat içinde dönüş yaparım.🆗

Denizli’de Ne Yenir, Ne İçilir ?

Denizli, Türkiye tanıtım videolarında sıkça gördüğümüz tarihi ve doğal güzellikleriyle aklımıza kazınsa da, damaklarımıza da kazınacak imza lezzetleri olan bir şehir. Mesela benim ‘her şehrin kebabı mı olurmuş yahu’ tabumu bile kırıp ‘hadi bu hafta sonu Denizli kebabı yemeye gidelim‘ dedirtecek kıvama getirmiştir. 😂 Eee ne demişler büyük lokma ye büyük konuşma. Aşağıda Denizli’nin meşhur yemeklerini liste halinde bulabilirsiniz. Bu yemeklerin çoğu unutulmaya yüz tutsa da en başta Denizli kebabı her şeyin önünde geliyor.

Denizli’de Ne Yenir & Denizli’nin Meşhur Yemekleri

  1. Denizli kebabı
  2. Keşkek
  3. Çaput Aşı
  4. Biber tatarı
  5. Mısır gömbesi
  6. Yen böreği
  7. Süller pidesi
  8. Çiğ dolma
  9. Börülce böreği
  10. Denizli usulü katmer
  11. Cızlama
  12. Sucuklu un
  13. Cerpleme

Denizli’nin meşhur yemekleri genel olarak bunlar. Aşağıda ise Denizli’de tavsiye edebileceğim mekanlar var. Bu mekanlar arasında balıkçı da var kebapçı da. Yani her damak tadına uygun yerleri sıralamaya çalıştım. Aşağıdaki harita üzerinden bulunduğunuz konuma yakın yerleri veya diğer mekanları tercih edebilirsiniz. Sizin de seveceğinize emin olduğum birbirinden güzel mekan tavsiyelerimin yanına 🖤 emojisi kondurdum bilginiz olsun.

Denizli’deki Mekanların Haritadaki Konumu

Denizli’de Ne Yenir ? (Harita üzerinde numaralar üstüne tıklayabilirsiniz. Sıralama aşağıda)

Denizli’de Ne Yenir ? Mekan Önerilerim

  1. Miske Antep Mutfağı
  2. Ruma Restaurant
  3. Gazezoğlu Pide
  4. Mavi köşe
  5. Kocabaylar Kebap Salonu
  6. Nergiz Balık
  7. Hacı Şerif
  8. Papaganlı Künefe
  9. Dönerci Yaşar
  10. Köfteci Yusuf Arı
  11. Kebapçı Dursun
  12. Kasap Hasan
  13. Şahin Tepesi Restaurant
  14. Elmallı Pide Tavas

Denizli Mekan Önerilerim

Miske Antep Mutfağı 🖤

denizli'de ne yenir miske restaurant

denizli yeme içme rehberi
Denizli’de Ne Yenir? Miske Antep Mutfağı

Başlık Denizli mekan önerileri olunca Miske ilk sırada yer almalıydı. 😍 Hayatımda yediğim en lezzetli yemekler buradaydı dediğimde abarttığımı düşünmeyin. Burası Denizli yeme içme önerilerinin en başında geliyor benim için. Muğla’dan sırf akşam yemeği için Miske’ye gidip dönebilecek bir potansiyel oluştu bizde.😃

Sıcacık pofuduk ekmek ve ikramlar geliyor önce masaya. Sonrası menüdeki onlarca Antep lezzetinden istediğinizi seçmek, tabi seçebilirseniz.🙂 Biz en sevdiklerimizden çiğ köfte, içli köfte ve bol cevizli bir salata söyledik. Ardından güzel sunumuyla bir beyran çorbası ve karışık ızgara. Ahh hepsi benim bebeklerim ama illa seç derseniz favorilerim; içli köfte ve ızgaranın içinde gelen Anteplim.

Gaziantep’e gitmiş ve kebabın da yöresel lezzetlerin de tadına yerinde bakmış biri olarak söylüyorum ki Denizli’de bir Antep mutfağının Antep’ten daha iyi olacağına inanın! Miske Antep Mutfağı herkese önerdiğimiz, Denizli’ye gittiğini duyduğumuz kişilere ‘Ne, Miske’ye gitmedin mi???’ diye tepkiler verdiğimiz bir yer bizim için. 😃

denizli restoranları

Kapanışı ise dillere destan bir tatlıyla yaptık; fıstık sarma. Üstünün rüyalarına giriyor öyle söyleyeyim, akıllara zarar! Denizli seyahatinizde Miske’ye mutlaka gidin, kesin gidin tamam mı? Bujuyollarda’dan okkalı tavsiyedir! Miske Antep Mutfağı konumu için buraya tıklayın.

Ruma Restaurant🖤

denizli mekan önerileri

Denizli’de alkollü şık bir mekan arıyorsanız Ruma Restaurant’ı tercih edebilirsiniz. Denizli’de gidilebilecek en iyi restoranlardan biri olan Ruma’nın menüsü oldukça güzel ve çeşitli. Hafta sonları burası oldukça kalabalık oluyor. Rezervasyon yaparsanız güzel olur. Mekanda sunulan yemekler oldukça lezzetli. Denizli’de ben şık bir restoran arıyorum diyorsanız burayı tavsiye ediyorum. Tam date’lik mekan. Ruma Restaurant’ın konumu burada.

Kebapçı Dursun 🖤

denizli'de ne yenir kebapçı dursun
Denizli’de Ne Yenir? Denizli Kebabı

Denizli’nin neyi meşhur sorusuna şüphesiz verilecek cevap kuzu kebabı. E peki Denizli kebabı nerede yenir derseniz benim önerim Kebapçı Dursun. Instagram story’lerimi izleyenler dediler ki Denizli’ye gittin Denizli kebabı dışında her şeyi yedin Buju. Tatmadan döner miyim aşk olsun. İstedim ki sona saklayayım, tadı damağımda kalsın.😃 Öyle de oldu.

Özel yöntemlerle pişirilen kuzu eti yediğimiz en lezzetli kebaplardan biriydi. Eskiden Üstün’le her yörenin kebabı mı olurmuş canım, yok testi kebabı yok kuyu kebabı diyorduk ama Denizli Kebabı ile birlikte bu sözümüzü de yedik yuttuk.😃 İkimizde çatal bıçak kullanılmayan Denizli kebabına elle giriştik ve dakikalar içinde keyifle mideye indirdik. Yine Denizli lezzetlerinden Zafer gazozunu da burada bulabilirsiniz. Kebapçı Dursun’u kesinlikle tavsiye ediyorum. Tatmadan dönmeyin. Kebapçı Dursun konumu burada.

Gazezoğlu Pide

denizli'de ne yenir

Pideciler burda mı ? Denizli’de pide yemek isterseniz Gazezoğlu Pide’yi tercih edebilirsiniz. Burası Denizli çarşı içinde yer alan eski salaş bir fırın. Pideler sokağa açık şekilde yapılıyor. Masalar sokakta ve fırının karşısındaki dükkanda. Salaş mekanlar daha lezzetli olur sözü burada geçerli. Kredi kartı geçmiyor bilginiz olsun. Fiyatlar da diğer mekanlara göre daha uygun. Denizli’de pideci arıyorsanız burayı değerlendirebilirsiniz. Konum burada.

Mavi Köşe Lokantası

denizlide ne yenir

Denizli’de uygun fiyatlı yemek arayanlara da önerimiz var. Mavi Köşe Lokantası ev yemekleri yapan güzel bir mekan. Burası esnaf lokantası ayarında bir yer. Yemek çeşitleri oldukça fazla. Çeşit çok oluğundan seçim yaparken zorlanabilirsiniz. Bayramyeri civarına geldiyseniz burayı deneyebilirsiniz. Denizli’de ben ev yemeği yiyeceğim diyorsanız buraya bir göz atın. Konum burada.

Kocabaylar Kebap Salonu

denizli kebap

Denizli kebabı için ilk mekan önerime geldim. Kocabaylar Kebap Salonu, Denizli kebabını yiyebileceğiniz güzel mekanlardan biri. Mekan Denizli merkez çarşı içinde yer alıyor. Mekan temiz ve düzenli. Sunulan kebap da oldukça lezzetli. Sunumda çatal kaşık yok bilginiz olsun. Ekmekle elle yemeğe dalın. Buraya erken saatlerde gitmenizde fayda var. Mekanda esnaflık kültürü kendini gösteriyor. Fiyatlar piyasa koşullarına göre daha tuzlu belirteyim. Konum burada.

Nergiz Balık

denizli restoranları

Yazımın başında dedim ya listemde her damak tadına göre mekanlar var. Şimdi kebapçıdan çıktık balıkçıya geldik.😂 Ben Denizli’de balık yemek istiyorum diyorsanız sizi buraya alalım. Nergiz Balık, Denizli’deki güzel balık restoranlarından biri. Mekanda servis edilen balıklar taze ve güzel. Denizli’de kebap ya da diğer standart yemekler dışında alternatif arıyorsanız burayı değerlendirebilirsiniz. Konum burada.

Hacı Şerif 🖤

denizli mekanları

Denizli’nin en bilinen ve en meşhur yerlerinden biri olan Hacı Şerif’e geldik. Burası Denizli’nin en meşhur tatlıcısı. Her türlü tatlı satışı var. Yalnız irmik helvası en meşhuru ve güzeli. Hele dondurmalı servis edileni oldukça leziz. Kapı önünde oturak ve sini üzerinde helvanızı yiyebiliyorsunuz. Bence ana yemek sonrası enfes bir irmik helvası gayet güzel gider. Yanına da bir çay alın. Of daha ne olsun değil mi ? Denizli’ye yolunuz düşerse tatlı ve özellikle irmik helvası için rotanızda Hacı Şerif olsun. Hacı Şerif’in bir kaç şubesi var. Bu bağlantıda merkez Hacı Şerif’in konumunu bulabilirsiniz.

Papağanlı Künefe

denizli'de ne yenir

Hazır tatlıya giriş yapmışken bir de künefe yemeyelim mi ? Denizli’de künefe yemek isteyen olursa kendi Papağanlı Künefe’ye atabilir. Künefeye ek olarak burada katmer de yiyebilirsiniz. Porsiyonlar oldukça büyük ve doyurucu. İşletme sahibi ve çalışanlar ilgili ve güler yüzlü. Burada seviyorsanız fıstıkzadeyi denemenizi öneririm. Konum burada.

Dönerci Yaşar 🖤

denizli'de ne yenir

Bir mekanda güler yüz önemliyse gelin Dönerci Yaşar ustaya. Hizmet kalitesi gayet yüksek. Denizli’de döner yemek isterseniz burayı tercih edebilirsiniz. Döner gayet lezzetli ve güzel. Ekmek arası olan en çok tercih edileni. hijyen açısında mekan oldukça temiz. Müşteri memnuniyeti gayet yüksek. Denizli’de dönerci arıyorsanız burayı tercih edebilirsiniz. Konum burada.

Köfteci Yusuf Arı

denizli'de ne yenir

Kebap dedik, döner dedik, tatlı dedik ee bir de listemize köfteci ekleyelim. Köfteci Yusuf Arı oldukça lezzetli köfteler sunan bir yer. Mekan oldukça temiz. Köfteye alternatif seçenekler de var. Köftelerin porsiyonu oldukça fazla. Yani doymadan kalkmazsınız. Mekandaki fiyatlarda makul seviyede. Denizli’de köfteci arıyorsanız bu mekan aklınızda bulunsun. Konum burada.

Kasap Hasan

denizli yeme içme kasap hasan

Adından da anlaşılacağı üzere Kasap Hasan hem alışveriş yapabileceğiniz bir kasap hem de etlerinizi seçip orada pişirtip yiyebileceğiniz bir steak restoran. Salata, yoğurt, patlıcan salatası ikram olarak geliyor. Biz tbone, antrikot ve şaşlık yedik. Yapı itibariyle tbone biraz sertti ama antrikot ve şaşlık lokum gibiydi. Kendi çiftliklerinde ürettikleri ürünleri sunan Kasap Hasan Restoranı gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Konum burada.

Şahin Tepesi Restaurant & Kafe 🖤

denizli'de ne yenir şahin tepesi restaurant

denizlide nerede kahvaltı yapılır şahintepesi

Şahin Tepesi Restaurant & Kafe, Muğla Denizli yol üzerinde bulunan 4 yıl önce de kahvaltı için durduğumuz bir yerdi. Tekrar deneyimlemek için Denizli’ye ikinci kez gidişimizde uğradık. Bi defa açık alanda oturup Denizli manzarasına bakmak, doğanın içinde mis gibi havayı içine çekmek insanı iyice acıktırıyor. Sonrasında masaya gelen kocaman kahvaltıyı dakikalar içinde mideye indiriyoruz. Denizli yol üstü lezzet durakları denilince benim aklıma gelen yerlerden biri Şahin Tepesi Restaurant. Yolunuz buradan geçerken ister kahvaltı, ister yemek için burada bir soluklanın derim. Konum için buraya tıklayın.

Elmallı Pide 🖤

denizlide ne yenir tavas elmallı pide

denizli restaurantları elmallı pide

Denizli’nin Tavas ilçesinde bulunan Elmallı Pide asırlık bir aile işletmesi. 1960larda fırıncılıkla başladıkları işe bugün pidecilikle devam ediyorlar. Yılların deneyimi de pidelerde kendini gayet güzel gösteriyor. Biz kuşbaşılı ve kıymalısını denedik. En son spesiyalleri olan içi dışı tahinli ballı bol cevizliyle cila yaptık. Tavas’da 2 şubesi bulunan Elmallı Pide Denizli’de ne yenir diye merak edenlere tavsiyemizdir. Konum için buraya tıklayın.

Denizli’de Ne Yenir Sıkça Sorulan Sorular

Denizli’nin en meşhur yemeği nedir?

Denizli’nin en meşhur yemeklerinden biri tandır kebabı. Tandır kebabı, genellikle kuzu etinden yapılan ve tandırda pişirilen bir kebap çeşidi. Etin özel baharatlarla marine edilip uzun süre tandırda pişirilmesiyle elde edilen bu lezzetli kebap, Denizli mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Tandır kebabı genellikle yanında bulgur pilavı ve taze yeşilliklerle servis ediliyor. Denizli kebabı için mekan önerilerimi yazımda bulabilirsiniz.

Denizli hangi tatlısı meşhur?

Denizli’nin meşhur bir tatlısı olmasa da günümüzde çok popüler olan Hacı Şerif’teki irmik tatlısı Denizli’de oldukça popüler. Denizli kebabı sonrası bu tatlıyı tatmanızı ve yanında çayınızı yudumlamayı muhakkak tavsiye ediyorum.

Dediğim kadar varmış değil mi ? Nihayet Denizli’de ne yenir sorusu için hazırladığım dev yeme-içme rehberimin sonuna geldik. Biz bu gidişle Denizli’ye tekrar gider yine yeni başlıklar ekleriz listeye. Buraya da mutlaka git Buju diyeceğiniz Denizli mekanları varsa lütfen yorumlarda benimle paylaşın.😊Şimdiden afiyet olsun. Hoşça kalın.

Cevap Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.