Dalyan plajları ve koyları

Dalyan Plajları ve Koyları : Denize Girebileceğiniz En Güzel 7 Yer

Dalyan Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı bir mahalle. ‘Ama böyle mahalleye can kurban’ dediğinizi duyar gibiyim. Öyle güzel bir yer ki Dalyan tarih arasanız burada, doğa ararsanız burada. Bu özel coğrafyanın hakkını vermek, namı dünyaya yayılmış plajlarda yüzmek isterseniz Dalyan plajları ve koyları yazımı okumadan yola çıkmayın.

Dalyan denilince akla gelen ilk yerler Kaunos Antik Kenti, Kaya Mezarları ve İztuzu Plajı olsa da belki adını çok duymadığınız ama sizi şaşırtacak derecede güzel koylar ve plajlar da var burada. Ülkemizin tanıtım videolarında yer alan, adını dünyaya duyuran İztuzu Plajı listemizin başını çekiyor. Devamında ise Dalyan tatilinizi unutulmaz hale getirecek nefis destinasyonlar yer alıyor.

Yazıma geçmeden Dalyan ile ilgili tüm yazılarımı aşağıya bırakıyorum. Seyahat öncesi bu yazılara muhakkak göz atın derim.

Dalyan Plajları ve Koyları

İztuzu Plajı

dalyan plajları ve koyları

İztuzu Plajı, Dalyan Plajları ve koyları içinde bilinirliği en yüksek olan. The Times tarafından 2007’de Avrupa’nın en iyi açık alanı seçilen bu plaj gerçekten namının hakkını veren anlatmakla bitirilemeyecek bir plaj. Köyceğiz Gölü Dalyan Kanalı aracılığıyla denize yani İztuzu Plajı’na karışıyor. Plajın bir tarafı tatlı su diğer tarafı tuzlu su. Böyle özel bir coğrafya işte Dalyan.

İztuzu Plajı’nın en önemli özelliklerinden biri caretta carettaların yuvalama alanı olması. Caretta yumurtalarına zarar vermemek için plaja belli saatlerde giriş yapılabiliyor. Sabah 08.00 ile akşam 20 arasında plajı kullanabilirsiniz. 20.00’den sonra plaja girmek yasak. Ayrıca plaja köpek alınmıyor. Plajda yaralı kaplumbağaların tedavisinin yapıldığı bir caretta hastanesi bulunuyor.

İztuzu Plajı’nın sahili kumsal ve denizi de oldukça sığ, çabuk derinleşmiyor. Ancak öğleden sonra hava epey rüzgarlı ve deniz de dalgalı olabiliyor. Plajda belediyenin işlettiği bir tesis var. Duş, tuvalet, soyunma kabini imkanları mevcut. Şezlong şemsiye kiralayabilir, tesiste yeme-içme ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.

İztuzu Plajı’na karayolu ile ulaşabilirsiniz. Girişte 25 TL otopark ücreti ödemeniz gerekiyor. Dalyan’dan İztuzu Plajı’na yol tarifi aldığınızda harita size 70 km’lik bir rota çıkartıyor. Yani Köyceğiz’e götürüp oradan getiriyor. Bilmeyenler sakın bu hataya düşmesin. Dalyan merkezden İztuzu Plajı’na 15 dakika içinde ulaşabilirsiniz.

İztuzu Plajı yol tarifi burada.

Dalyanağzı Plajı

çandır seyir tepesi
Dalyan Plajları ve Koyları : Yukarıdan Görünüm

Dalyanağzı Plajı da İztuzu Plajı’nın diğer ucu. Yani Dalyan Kanalı’nın denizle buluştuğu bu yer dünyadaki sayılı plajlardan. Karayolundan bu kısma ulaşım yok. Buraya Dalyan’dan kalkan dolmuş teknelerle ulaşabilirsiniz.

Dalyan Deltası’ndaki kıvrımlı yollardan geçtiğiniz bu yolculuk bile başlı başına keyifli. Dolmuş tekne fiyatları kişi başı gidiş-dönüş 60 TL. Dalyanağzı Plajı’nda da belediyenin işlettiği aynı standartta bir işletme bulunuyor. Burada deniz İztuzu Plajı’nın aksine çabuk derinleşiyor. Tatlı tuzlu karışık bu sularda yüzmek eşsiz bir deneyim.

Kargıcak Koyu

dalyan koyları

Kargıcak Koyu, Dalyan plajları ve koyları içinde tercih edebileceğiniz müthiş bir yer. Dalyan’a 15 km mesafede yer alan Kargıcak Koyu’nda Kargıcak Bay adında özel bir işletme var. Şezlong-şemsiye kiralamak, yemek yemek isterseniz bu işletmeyi tercih edebilirsiniz. Bölgedeki tek tesis olduğu için fiyatlar biraz yüksek.

Plajın diğer kısmı ise halk plajı olarak ayrılmış ve herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Halk plajı dediğime bakmayın. Belediye hiçbir imkan sunmamış. Yani duş, tuvalet, kabin gibi olanaklar yok. Hazırlıklı gelmenizde fayda var. Yanınızda mutlaka su ve atıştırmalık bir şeyler getirin. Sandalyeleriniz ve şemsiyeniz varsa burada keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Kargıcak Koyu’nda deniz taşlık ve çabuk derinleşiyor. İyi yüzme bilmiyorsanız fazla açılmayın. Yanınızda deniz ayakkabısı ve şnorkel götürmeyi unutmayın. Bu pırıl pırıl sularda denizin altındaki yaşamı gözlemlemek çok keyifli.

Not: Kargıcak Koyu’nda bulunan işletmeden kano kiralayıp çevre koyları kano ile ziyaret edebilirsiniz.

Aşı Koyu

Dalyan plajları ve koyları
dalyan plajları ve koyları
Dalyan Koyları ve Plajları : Aşı Koyu’nda bulunan tesis

Aşı Koyu Dalyan’da nerede denize girilir sorusunun yanıtlarından biri. Yolu biraz zorlu ama yol boyunca gördüğünüz kaplumbağalar, sincaplar, koyun keçi sürüleri yolculuğu keyifli hale getiriyor. Küçük bir çocuk gibi sabırsızlanıp ‘daha gelmedik miii’ diye sızlanırken bir sincap sizi neşelendiriyor. 😊 Sonra bir bakmışsınız Aşı Koyu karşınızda.

Aşı Koyu’nun girişinde bir tabelada A Tipi Mesire Alanı yazıyor. Burada özel bir işletme var ve giriş ücreti olarak araç başı 39 TL alınıyor. Dilerseniz tesisin şezlong ve şemsiyelerini kiralayabilirsiniz. Koy zaten küçücük bir koy olduğu için işletmeden arta kalan sağ kısımda kendi imkanlarınızla takılabilirsiniz. Duş tuvalet olanakları mevcut. Ayrıca merdivenlerden yukarı çıkarak ormanın içindeki piknik masalarında da oturabilirsiniz.

Yeme-içme ihtiyaçlarınız için tesisin restoranını kullanabilirsiniz. Eğer para harcamak istemezseniz tedarikli gitmenizde fayda var. Aşı Koyu’nda zipline da yapabilirsiniz. Küçük çakıl taşlarından oluşan deniz pırıl pırıl, adeta cam gibi. Böyle koylarda şnorkelimi takıp dalış yapmayınca hakkını vermemişim gibi geliyor. O nedenle ben yine hatırlatayım. Şnorkelsiz gitmeyin. 😀 Keşfedilmeyi bekleyen bu gizli koy Dalyan tatilinizde mutlaka vakit ayırıp gitmeniz gereken bir yer.

Ekincik Plajı

muğla köyceğiz'de gezilecek yerler

Ekincik Koyu, Köyceğiz sınırlarında yer alsa da Dalyan’a yakın sayılabilecek bir konumda olduğundan Dalyan gezilecek yerler listenize burayı da dahil edebilirsiniz.

Ekincik Koyu ve Plajı oldukça sessiz ve sakin bir yer. Plajı kum ve küçük çakıllardan oluşuyor. Deniz 5-6 metrede derinleşiyor. Ekincik Koyu’nda bulunan işletmeyi belediye işletiyor ve fiyatlar gayet makul. Kamp yapmak isteyenler burayı tercih edebilir.

Ekincik Koyu ile ilgili daha fazla bilgi için yazdığım yazıyı okumanızı tavsiye ederim. İşinize oldukça yarayacaktır. (https://bujuyollarda.com/ekincik-koyu-ve-plaji-gezi-notlari/)

  • Ekincik Plajı Giriş Ücreti 2022: Ekincik Plajı’nın herhangi bir giriş ücreti yok. Şezlong ve şemsiye kiralamak ücretli.
  • Ekincik Plajı Nerede ? Ekincik Koyu, Köyceğiz Merkeze 36 km, Fethiye’ye 100 km, Muğla Merkeze 85 km uzaklıkta yer alıyor. Bu koya gelmek için araba şart. Yol biraz zahmetli ama Ekincik Koyu’nun sakinliği için bu zahmete değer. Yol tarifi ve konumu için buraya tıklayabilirsiniz. 

Semizce Koyları

dalyan plajları

Semizce koyları genelde Dalyan tekne turlarının tercih ettiği koylar arasında yer alıyor. Semizce Koyları, Ekincik Koyu’na girişte yer alıyor. Burası Büyük Semizce olarak anılıyor. Hemen yanında ise Küçük Semizce bulunuyor.

Bu koylar teknecilerin uğrak noktası. Karadan ulaşım yolu yok. Yani ulaşım için ya teknenizin olması gerekiyor ya da Dalyan tekne turuna katılmanız gerek.

Bacardi Koyu

Karadan ulaşım olmayan bir diğer koya geldik. Bacardi Koyu, Kargıcak Koyu’na yakın konumda yer alıyor. Koy ormanlarla çevrili ve masmavi deniziyle eşsiz bir manzaraya sahip. Burası doğallığını koruyan bakir yerlerden biri.

Koya tekne ya da yaya olarak ulaşabilirsiniz. Burada çadır kampı kurabilir ve denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Bacardi Koyu’nun 200 metre sahili bulunuyor. Denizi biraz dalgalı olabiliyor. Sabah gitmenizi tavsiye ederim. Dalyan tekne turları buraya da uğrayabiliyor.

Dalyan Gezilecek Yerler Vlog

Dalyan plajları ve koyları yazımın sonuna geldik. Bu muhteşem coğrafya güzel koyları ve plajlarıyla da oldukça etkileyici. Buraya gelirseniz Dalyan plajlarını muhakkak keşfedin derim. Musmutlu gezmeleriniz olsun.

Cevap Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.