Datça Koyları ve Plajları | En Güzel 21 Yer | Haritalı
Muğla’da denize nerede girilir diye sorarsanız bunun için size bir çok yer sayabilirim ama bu cevaplar arasında Datça’yı kesinlikle farklı bir yere koyarım. Datça koyları ve plajları masmavi, tertemiz, cam gibi bir denize sahip. Burada denize dalış yaptığınızda balıklarla yüzüyorsunuz, denizden çıkıp başınızı gökyüzüne kaldırdığınızda ise Datça’nın yemyeşil dağlarını ve birbirinden güzel taş evlerini görüyorsunuz.
Datça’da denize girilecek güzel bir yer arıyorsanız bu yazımda size bizim bir çoğuna gittiğimiz koy ve plajları sunacağım. Datça bir yarımada ve neredeyse her yerinde bir koy var. Bu koylar bizim Muğla’da en sevdiğimiz yerler arasında. Bu koylar arasında taşlık plajlar da var plajı kum olan da. Yani Datça deniz tatili noktasında size oldukça cömert davranacak bir yer. Datça’nın neresine giderseniz gidin bu güzel koylarla karşılaşma olasılığınız çok yüksek.
Yazımın başında şunu da belirteyim; Datça’daki tüm koyları keşfetmek için tekne turuna katılmanız şart. Datça’daki koyların çoğuna araba ile gidilse de bazılarına karadan ulaşım yok. Dolayısıyla Datça’da 1 günde olsa günübirlik tekne turuna ya da zamanınız varsa mavi tura çıkmanızı şiddetle öneririm. Bu tur deneyimi için aşağıda bağlantısını paylaştığım yazıma muhakkak göz atın. Bu yazımda hem Datça günübirlik tekne turları hem de özel tekne turları hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz.
- Datça Tekne Turu
- Tekne Turu Rezervasyon: 0505 198 48 63
Datça Koyları ve Plajları Haritası
Datça’daki efsane güzellikteki koy ve plajlara hazır olun. Bol mavili bir yazı sizi bekliyor. Datça’da ne meşhur diye sorsalar Datça’nın koylarını ve plajlarını en başta söylerim. Yazıma ilk olarak Datça merkez plajları ile başlayacağım. Sonrasında Datça’ya geliş yolu üzerindeki koylar sonrasında Palamutbükü koyları ve en sonda da Knidos koylarını anlatacağım.
Bir de yazdığım plaj ve koyları en alt kısımda size kolaylık olsun diye Datça merkezde denize girilecek rerler, Datça’daki ücretsiz plajlar ve Datça’da Arabayla Gidilebilecek Koylar diye kısımlara ayıracağım. Ayrıca Datça Koyları ve Plajları listesini konum olarak birbirlerine yakınlık durumuna göre sıraladım bilginiz olsun. Şimdi gelin bu koyları harita üzerinde size göstereyim.
Datça Koyları ve Plajları Haritası (Harita üzerinde sayılar üstüne tıklayabilirsiniz. Sıralama aşağıda.)
Datça Koyları ve Plajları
- Kumluk Plajı
- Hastane Altı Plajı
- Taşlık Plajı
- Kargı Koyu
- Akvaryum Koyu
- Aktur Kurucabük Plajı
- Karaincir Plajı
- Perili Köşk Plajı
- Kızlan Gereme Koyu
- Palamutbükü Plajı
- Gerence Plajı
- Kurubük
- Ovabükü Plajı
- Hayıtbükü Koyu
- Domuzbükü
- Dilek Mağarası
- Yaziköy Plaj
- Gıynap Koyu
- Tekir Bükü
- Murdala Koyu
- Merdivenli Koyu Datça
Datça Koyları ve Plajları
Kumluk Plajı
Datça Plajları listeme Datça’nın tam merkezinde yer alan Kumluk Plajı ile başlıyorum. Datça’nın kalbinde bulunan Kumluk Plajı’nda gündüz ister denize girebilir isterseniz de akşam burada bulunan restaurant veya kafelerde güzel bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Buranın denizi oldukça temiz fakat biz denize girmek için Datça’da farklı yerleri tercih ediyoruz.
Biz Kumluk Plajı’na akşam gelmeyi tercih ediyoruz çünkü gerçekten ışıklandırmalarla birlikte buranın atmosferi değişiyor ve çok güzel oluyor. Buraya akşam gelmenizi ve ışıklandırmalar altında bir şeyler yiyip yürüyüş yapmanızı tavsiye ederim. Mekanlara oturmadan önce fiyatları kontrol etmenizde fayda var.
Datça merkezde bulunan Kumluk Plajı’nın konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz. Araç parkı için buraya paralel arka sokakları ya da özel otoparkları tercih edebilirsiniz.
Hastane Altı Plajı
Datça merkezde denize nerede girilir sorusunun güzel bir cevabı olan Hastane Altı Plajı tertemiz bir denize sahip ve deniz oldukça sığ. Denizin kıyı kısmı taşlı fakat 3-4 metre ilerisi kumlu. Plajda belediyeye ait ücretsiz şemsiyeler bulunuyor. Kendi sandalyelerinizi getirip kullanabileceğiniz yeterli alan var. Kabinler ücretsiz, duşlar ise bozuk parayla çalışıyor. Plaj alan olarak biraz küçük, sabah saatlerinde gelip ağaç gölgelerinden faydalanabilirsiniz. Datça merkezde bulunan Hastane Altı Plajı’nın konumu burada.
Taşlık Plajı
Datça merkezde denize girilecek en güzel yerlerden biri olan Taşlık Plajı’na biz sabahın erken saatlerinde gitmiştik. Buranın denizi efsane güzel ve temiz. Adı üstünde plaj taşlık ve hemen derinleşmiyor. İster buradaki işletmelerin olanaklarından faydalanabilirsiniz isterseniz de kendiniz şemsiye, sandalye keyfi yapabilirsiniz.
Taşlık Plajı’nın arkasında oyun parkı mevcut. Çocuklu aileler için ideal bir plaj. Plajın sonlarına doğru yeraltı termal sulardan oluşan yapay bir göl (Ilıca Göleti) bulunuyor. Burada bu suyun şifalı olduğuna inanılıyor. Göl ile denizi bağlayan küçük de bir şelale var. İsterseniz buraya da girebilirsiniz. Datça Taşlık Plajı’nın konumu burada. Yazın oldukça kalabalık oluyor burası. Araç parkı için çevre sokakları tercih edebilirsiniz.
Kargı Koyu
Datça koyları ve plajları listemizde bizim çok beğendiğimiz bir koya geldik. Kargı Koyu, Datça merkeze sadece 3 km uzaklıkta bulunuyor. Buraya belediyenin dolmuşlarının düzenli geldiğini söyleyelim. Kargı Koyu, etrafındaki tepelerden dolayı korunaklı ve sakin bir koy. Kargı Koyu’nun çevresi okaliptüs ağaçlarıyla kaplı. Buranın denizi tertemiz, plajı çakıl. Burada hem halk plajı var hem de tesislerin kendi alanı mevcut.
Datça Kargı Koyu’nda bizim bayıldığımız bir nokta var. Burada denize doğru kaynak sudan oluşan böyle küçük bir nehir var ve denize doğru akıyor. Çok güzel buz gibi bir su. Üstün, buz gibi sulara bayıldığı için onu buradan çıkartamadık.😀 Serinlemek isterseniz burası aklınızda bulunsun.
Kargı Koyu’nun herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor normalde. Fakat burada anlamsız bir şekilde araçlardan otopark ücreti alınıyor. Otopark ücreti vermemek için aracınızı dışarıya park edebilirsiniz.
Datça’dan Kargı Koyuna gelen dolmuşların saatleri için Muğla Belediyesi’nin bu bağlantısına tıklayabilirsiniz. Datça merkez ile arası 3 km olan Kargı Koyu’nun konumu için sizi bu bağlantıya alalım.
Not: Plajı taşlık olan koylar için yanınıza deniz ayakkabısı ve şnorkel almayı unutmayın.
Akvaryum Koyu
Mübarek Datça’da her yer akvaryum zaten. Datça koyları ve plajları o kadar güzel ki buralara isim bulunamazsa koylar direkt Akvaryum ismini alıyor.😁
Kargı Koyu’nun hemen arkasında bulunan Akvaryum Koyu’na, Kargı tepesinden patika yol ile ulaşıyorsunuz. Koya ulaşmak için Kargı Koyu’na girmeden sağdan devam edip aracınızı yolun sonuna bırakıyorsunuz ve 20 dakikalık yürüyüş ile koya ulaşıyorsunuz.
Akvaryum Koyu’na araç ile ulaşım yok. Buraya günübirlik tekneciler geldiğinde kalabalık oluyor. Deniz tertemiz ve dalış için mükemmel. Kargı Koyu’na gelirseniz ve vaktiniz varsa Akvaryum Koyu’nu da ziyaret edebilirsiniz. Konum burada.
Not: Eğer bu koya gitmeye karar verirseniz yanınıza mutlaka su ve yiyecek alın.
Bu kısma kadar olan koylar Datça merkez ve merkeze yakın olan koyları kapsıyordu. Şimdi Datça’nın çevresine açılalım. Datça’nın çevresinde ilk koy ve plajlarımız Datça’ya giden yol üzerinde bulunan koylar. Konaklama yaptığınız otele göre yukarıdaki harita üzerinden koyları tespit edip dilediğiniz koya gidebilirsiniz.
Aktur Koyu ve Plajı
Marmaris’ten Datça’ya giderken yol üzerinde göreceğiniz Aktur Koyları, Aktur tatil sitesinin içerisinde yer alıyor. Kampçı ve karavancıların favori yeri olan Aktur’da büyükçe bir kamping alanı var. Aktur’da Aktur Kovanlık Koyu (Küçük Koy) ve Aktur Çiftlik Koyu (Büyük Koy) olmak üzere 2 koy bulunuyor. Koyların imkanları bölgede tatil sitesinin olmasından dolayı oldukça gelişmiş. Migros Jet, eczane gibi bir çok imkan mevcut.
Aktur Koyları’nın denizi kum ve küçük çakıllardan oluşuyor. Burada bir çok tesis var. İster bunlardan faydalanırsınız isterseniz de kendi başınıza takılabilirsiniz. Aktur koy ve plajının herhangi bir giriş ücreti yok. Araç park yeri sorunu da bulunmuyor. Aynı zamanda Aktur Çiftlik Koyu’nda (Büyük Koy) su sporları yapabileceğiniz bir işletme de mevcut. Marmaris – Datça arası bir koy arıyorsanız burayı değerlendirebilirsiniz. Aktur Koyları’nın konumu burada.
Karaincir Plajı
Aşağıda anlatacağım Perili Köşk Plajı’na oldukça yakın bir konumda olan Karaincir Plajı Datça’daki nadir kum plaja sahip plajlardan biri. Biz çok fazla kum plaj sevmediğimiz için buraya çok fazla ısınamadık. Fakat çocuklu aileler için burası oldukça ideal. Deniz oldukça sığ, hemen derinleşmiyor. Karaincir Plajı’nda hem halk plajı var hem de özel işletmeler mevcut. Dilediğiniz şekilde burada takılabilirsiniz. Datça Karaincir Plajı’nın herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Datça merkeze 19 km uzaklıkta bulunan Karaincir Plajı’nın konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Perili Köşk Plajı
Datça plajları listemizde çok fazla bilinmeyen bir yer ile devam ediyoruz. Perili Köşk Plajı Datça’nın en sakin koylarından biri. Bu plaj adını burada bulunan otelden alıyor. Yani peri falan yok buralarda.😀
Perili Köşk Plajı’nda herhangi bir tesis bulunmuyor. Buraya gelirken şemsiye ve sandalye getirmeyi unutmayın. Bu plajın çok güzel bir tarafı var. O da plajın karşısında bulunan adaya yürüyerek denizin içinden gidebiliyorsunuz. Tıpkı Marmaris’teki Kız Kumu Plajı gibi. Biz de Üstünle karşı adaya yürüyerek geçtik ama biraz yorulduk. Deniz bazen derinleşiyor ve bazen de akıntı oluyor dikkat edin. Eğer adaya geçecekseniz deniz ayakkabısı almayı unutmayın. Perili Köşk Plajı’nın konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Kızlan Gereme Koyu
Kızlan Köyü’ne bağlı Gereme Koyu berrak, tertemiz sularıyla sizi bekliyor. Datça’da sessiz sakin bir koy arıyorsanız adres Gereme Koyu. Datça’ya gelirken son 10 km’de gördüğünüz rüzgar türbinleri var ya ha işte onların arka tarafında kalıyor Gereme Koyu.
Gereme Koyu oldukça uzun bir plaja sahip. Denizi taşlık ve taşlar oldukça büyük. Dikkatli olmanızda fayda var. Gereme Koyu’nda herhangi bir işletme bulunmuyor. Gelirken tedarikli gelmeniz lazım. Burada incir ağacının altında bir çeşme var duruma göre bu çeşmeyi kullanabilirsiniz. Duş, wc imkanı yok.
Kızlan Gereme Koyu’nda kamp kurmak yasak. Fakat biz gittiğimizde çadır kuranlar vardı. Bu konuda net bir şey söylemek doğru olmaz. Jandarma belki gelir belki gelmez. Sadece burası doğayla iç içe olduğundan kesinlikle ateş yakmayın. Gereme Koyu’nun herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Datça’nın Kızlan Köyü’nde bulunan Gereme Koyu’nun yolu topraklı. Bu konuda size bir uyarım var. Köyün içinden giden daha sonra denize çıkan ve akabinde 2-3 km ile koya ulaşabileceğiniz yolu tercih edin. Navigasyonun size önereceği orman yolunu tercih etmeyin çünkü bu yol berbat. Kızlan Gereme Koyu’nun konumu burada.
Kızlan Koyu sonrasında durağımız Datça’nın en sevdiğim yerlerinden biri olan Palamutbükü tarafı. Bu tarafta çok güzel koylar var. Datça’da vaktiniz geniş ise bu bölgeyi muhakkak ziyaret edin. Bana göre Datça’nın en güzel koyu olan Kurubük de bu bölgede. Fakat ilk durağımız Palamutbükü Plajı.
Palamutbükü Plajı
Datça’da görülmesi gereken koy ve plajlar listesinde olmazsa olmaz bir yer varsa orası Palamutbükü Plajı’dır. Palamutbükü Datça merkeze 20 km uzaklıkta yer alıyor. Oldukça uzun bir plaja sahip olduğu için burada kalabalık çok sorun olmuyor. Palamutbükü’nün denizi tertemiz ve taşlık. Şnorkel şart. Şnorkelinizi takıp, berrak suların altında çeşit çeşit balıklarla yüzerken parmaklarınız buruşma garantili.😊
Datça Palamutbükü’nde konaklama yapabileceğiniz bir çok otel ve pansiyon seçeneği de mevcut. Gündüz denizin tadını bolca çıkarıp, akşamları Palamutbükü’nün en güzel restaurantlarında yemek yiyebilirsiniz. Palamutbükü ile ilgili daha detaylı bilgi için Palamutbükü Gezi Rehberime tıklayabilirsiniz.
Palamutbükü Plajı’nın herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. İsterseniz burada bulunan tesis olanaklarından ücret karşılığında faydalanabilirsiniz isterseniz kendiniz şemsiye ve sandalye takılabilirsiniz. Palamutbükü Plajı’nın konumu ve yol tarifi için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz. Araç parkı alan geniş olduğundan sorun değil.
Gerence Koyu
Palamutbükü’ne çok yakın konumda olan Gerence (Akvaryum) Plajı’na geldiğinizde kendinize ben cennete mi geldim acaba diyorsunuz. Gerence Plajı halk arasında Akvaryum Koyu olarak da biliniyor. Palamutbükü ile Akvaryum Koyu arası yaklaşık 1 km. Palamutbükün’den buraya yürüyerek bile ulaşabilirsiniz. Akvaryum Plajı taşlık bir sahile sahip ve alan olarak oldukça küçük. Deniz turkuaz renginde tertemiz. Akvaryum Plajı yazın oldukça kalabalık oluyor. Sabah erken saatlerde gitmenizde fayda var. Burada herhangi bir tesis vs. yok. Hazırlıklı gelin. Akvaryum Plajı’nda ateş yakmak, kamp kurmak yasak.
Gerence Plajı’na geldiğinizde aracınızı yol kenarına park edip sağ taraftan patika yoldan plaja iniyorsunuz. Bizim gibi ters tarafa gitmeyin.😊 Giriş yolu hemen sağ tarafta. Gerence Plajı’nın konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Kurubük
Datça koyları arasında en favori yerimiz olan Kurubük’e geldik. Eğer deniz tatili için Datça’ya geliyorsanız burası gerçekten sizi her anlamıyla tatmin edecektir. Bu güzel koyun yukarıdan manzarası efsane. Biz burada drone çekimi yaptık ve harika görüntüler yakaladık. Kurubük denizinin berraklığı, maviliği insanı içine çekiyor. Burada deniz taşlık ve hemen derinleşmiyor. Muğla koyları ve plajları arasında en fazla balığı sanırım burada gördük.🐟🐟🐟 Kurubük’te herhangi bir otel, tesis, wc, duş imkanı yok. Dolayısıyla buraya hazırlıklı gelmeniz gerekiyor.
Kurubük, Ovabük ve Palamutbükü arasında kalıyor. Buraya gelmek için sahil şeridinden ilerlemeniz gerekiyor. Yani araç şart. Kurubük’ün konumu ve yol tarifi için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz. Bu koyda aracınızı aşağı tarafa ya da yol kenarına bırakabilirsiniz. Aşağı inen yol oldukça kötü bilginiz olsun.
Ovabükü Plajı
Ovabükü Plajı hem açık deniz, hem koy havasını veren nadir plajlardan biri. Akvaryum gibi olduğu anlar genellikle sabahları. Öğlen saatleri nispeten dalgalı olabiliyor. Doğasına denizine hayran kalacağınız bir yer burası. Yaz tatilinizi geçirmek için adeta cennet.
Gürültüden uzak, huzura doyacağınız bu koyda konaklama ve yeme içme seçenekleri de mevcut. Burada isterseniz tesislerden faydalanırsınız isterseniz kendi imkanlarınızla takılabilirsiniz. Ovabükü Plajı’nın Palamutbükü tarafına düşen en sağ tarafı diğer kısımlarına göre daha az kalabalık aklınızda bulunsun.
Ovabükü Plajı, Hayıtbükü Koyu’na oldukça yakın konumda. Yol tarifi ve haritadaki konumu için buraya tıklayabilirsiniz.
Hayıtbükü Plajı
Datça koyları listesi “büklerden” oluşuyor desek abartmamış oluruz.😀 O güzel büklerden biri de Hayıtbükü. Datça’nın Mesudiye Köyü’ne bağlı bu bük konaklamak için ya da günübirlik yüzmek için tercih edebileceğiniz yerlerden biri. Denizi çabuk derinleşmediği için çocuklu ailelerin tercih edebileceğini de söylemiş olayım. Burada şezlong ve yeme içme için tesisler bulunuyor. Hayıtbükü Plajı diğer plajlara göre biraz daha sakin. Hayıtbükü Koyu’nun yol tarifi ve konumu için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Domuzbükü Koyu
Domuzbükü Koyu, Datça’nın Mesudiye Mahallesi sınırları içerisinde yer alıyor. Bu koya sadece Palamutbükün’den ya da Datça’dan kalkan günlük tekne turları ile gidiliyor yani koya karadan ulaşım yok. Deniz ve manzara mükemmel. Doğayla iç içe olan koyun suyu cam gibi. Burası Datça Yarımadası’nda mutlaka görülmesi gereken bir koy. Eskiden burada bir tesis varken şu anda hizmet veren herhangi bir tesis yok. Karadan ulaşımın mümkün olmadığı Domuzbükü Koyu’na ulaşmak için Datça’dan ya da Palamutbükün’den kalkan tekne turlarına katılmalısınız.
Dilek Mağarası
Datça tekne turlarının uğrak noktalarından bir olan Dilek Mağarası oldukça ilginç ve özel bir yer. Tekne turları burada genel olarak demir atmıyor ve burayı görsel olarak paralel geçiyor. Burada yüzmek için özel tekne turları ile Datça koylarına açılmanız gerekiyor. Dilek Mağarası’na karadan giden bir yol yok. Burası Domuzbükü’ne oldukça yakın konumda. Haritadaki konumu için bu bağlantıya göz atabilirsiniz.
Yazıköy Plajı
Datça’da sessiz sakin bir koy arıyorsanız size bir öneri daha. Yazıköy Plajı, Knidos Antik Kenti yolu üzerinde bulunuyor. Yazıköy Plajı, Bağlarözü Plajı olarak da geçiyor. Sahili kum-çakıl karışık. Buranın yolu biraz bozuk yavaş gitmenizde fayda var. Yazıköy Plajı’nda bir restaurant bulunuyor. Alışveriş yapacağınız herhangi bir yer yok. Hazırlıklı gitmeniz lazım. Burada kamp da kurabilirsiniz aklınızda bulunsun. Konum burada.
Gıynap Koyu
Knidos’a 3-4 km kala bulunan Gıynap Koyu tamamen bakir bir koy. Burası deniz açısından oldukça güzel. Yol kenarına aracınızı bırakıyorsunuz ve 10 dakikalık bir yolu yürüyerek koya ulaşıyorsunuz. Bu koya giderken muhakkak hazırlıklı gitmelisiniz çünkü koyda herhangi bir tesis yok. Datça’nın en güzel koyları arasında yer alan Gıynap çok keşfedilmemiş bir yer. Buraya kadar gelmişken bir sonraki durağınız Knidos olsun. Son olarak bu koya gidecekseniz muhakkak çevre temizliğine dikkat edin. Etrafa çöp bırakmayın hatta var olan çöpleri toplayın. Konum burada.
Tekir Bükü
Datça koyları ve plajları yazımızda bir bakir koy daha. Tekir bükü Datça’da göreceğiniz en temiz büklerden biri. Yolu oldukça sıkıntılı. Altı yüksek araç şart. Murdala Koyu’na gitmişken vaktiniz varsa buraya da gidebilirsiniz. Tekir Bükü Koyu’nda bir tesis imkanı yok. Hazırlıksız gelirseniz aç susuz kalırsınız benden söylemesi. Konum burada.
Murdala Koyu
Konum olarak diğer plajlara göre terste kalan Murdala Koyu Datça’nın kuzey batı tarafında kalıyor. Kalabalık sevmeyenler için bu koy ideal. Kalabalık olmamasının nedeni de yolunun kötü olması. Bu yol için altı yüksek bir aracınızın olması gerekiyor. Murdala Koyu’nda herhangi bir tesis, market vs yok. Dolayısıyla hazırlıklı gelmeniz gerekiyor. Murdala Koyuna kamp için de gelebilirsiniz aklınızda bulunsun. Murdala Koyu nerede sorusunun cevabı için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Merdivenli Koyu
Datça’da tam bir Tayland havası veren Merdivenli Koyu yeşille mavinin birbiriyle buluştuğu en güzel Datça koylarından biri. Koy Datça’nın Ege tarafında kalıyor, Mersincikbükü’ne yürüyerek bir saat uzaklıkta Mersincikbükü’nden yada Murdala yol ayrımından yürüyerek koya ulaşmanız gerekiyor. Mersincikte Koyu’nu çevreleyen bir çiftlik var, gideceğiniz yol bu çiftliğin içinden geçiyor. Merdivenli Koyu’nda küçük bir plaj var. Plajın arkası yeşillikler içerisinde muazzam bir vadi. Datça’da az bilinen bir koy arıyorsanız burayı listenize alın. Bu koya giderken her açıdan hazırlıklı olun zira koyda hiç bir tesis yok. Tam konum burada.
Datça Koyları Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Datça Tekne Turu
Datça’da araba ile gidilemeyen koyları keşif için muhakkak tekne turuna katılmalısınız. Datça tekne turları, bu bölgenin benzersiz koylarını keşfetmek isteyenler için mükemmel bir seçenek. Tur boyunca Ege Denizi’nin berrak sularında yelken açarak Domuzbükü ve Akvaryum Koyu gibi önemli noktaları ziyaret edebilirsiniz. Datça’da hem paylaşımlı olan günübirlik tekne turları hem de özel tekne turları için Datça Tekne Turu başlıklı yazıma göz atabilirsiniz.
Datça Merkezde Denize Girilebilecek Yerler
Datça merkezde denize girilecek yerler listemiz aşağıda. Genel olarak bu koy ve plajlarda tesis imkanları mevcut. Tesislerden faydalanmak istemezseniz kendi şemsiyeniz ve sandalyelerinizle de denizin tadını çıkarabilirsiniz.
Datça merkezde denize girilebilecek yerler
- Hastane Altı Plajı
- Kumluk Plajı
- Taşlık Plajı
- Kargı Koyu (Datça’ya 3 km uzaklıkta)
Datça Arabayla Gidilebilecek Koylar
Datça’da bulunan bir çok koya arabayla gidebilirsiniz. Ama ters noktalarda kalan koylara gitmek için sağlam bir araba şart. Çünkü yollar gerçekten bozuk. İşte Datça’da arabayla gidilen koylar ve plajlar.
Datça’da arabayla gezilecek koylar ve plajlar
- Hastane Altı Plajı
- Kumluk Plajı
- Taşlık Plajı
- Kargı Koyu
- Palamutbükü Plajı
- Gerence Koyu
- Kurubük
- Ovabükü
- Hayıtbükü
- Kızlan Gereme Koyu
- Perili Köşk Plajı
- Karaincir Plajı
- Aktur Koyları
- Murdala Koyu
- Tekir Bükü
- Yazıköy Plajı
Datça’nın En Güzel Köyleri
Bu yazıma son olarak Datça’nın en güzel köylerini de yazmak istedim. Datça koyları ve plajlarını gezerken bu köylerin içinden geçeceksiniz. Bu köylerde Ege’nin o huzurunu hissedebilirsiniz. İşte benim en favori Datça köyleri listem.
Datça’nın En Güzel Köyleri
- Yazı Köyü
- Cumalı Köy
- Yaka Köy
- Kızlan Köyü
- Mesudiye
Datça Koyları Sıkça Sorulan Sorular
Datça’da ne zaman denize girilir?
Datça’da genellikle denize girmek için en uygun zamanlar yaz ayları. Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları, Datça’da denize girmek için ideal. Ancak, Datça’nın iklimi genellikle ılıman olduğundan, bahar aylarında (Nisan-Mayıs) ve sonbahar aylarında (Ekim) bile denize girebilme imkanı bulabilirsiniz.
Datça deniz suyu soğuk mu?
Datça’da deniz suyu genellikle yaz aylarında ılıman ve sıcak. Haziran’dan Eylül’e kadar olan dönemde deniz suyu sıcaklıkları genellikle 22-27°C arasında değişiyor. Datça’da kış aylarında su sıcaklıkları belirgin şekilde düşüyor ve deniz suyu genellikle 15°C’nin altında olabiliyor.
Datça’nın en güzel koyu hangisi?
Datça’nın en güzel koyu göreceli olabilir ama benim cevabım belli. Bana göre Datça’nın en güzel koyu Kurubük’tür. Sonrasında Merdivenli Koyu ve Kargı plajı ilk 3’e girer diye düşünüyorum.
Datça Koyları ve Plajları başlıklı yazımdan bu kadar. Umarım her şeyi ile faydalı bir yazı olmuştur. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Musmutlu gezmeler.😊
- Datça Nerede – Datça’ya Nasıl Gidilir ?
- Datça Gezilecek Yerler
- Datça Tekne Turu Tavsiyemiz
- Datça Otel Önerileri
- Datça villa Kiralama Tavsiyesi
- Datça’da Ne Yenir, Ne İçilir ?
- Palamutbükü Gezi Rehberi
- Datça’nın Neyi Meşhur ?
12 Comments
Ayşe
👏👏👏 çok güzel yazmışsın 😊gideceğiz inşallah bizde
BujuYollarda
Çok teşekkür ederim. İnşallah gidersiniz.:)
Elif
O kadar güzel yol gösterici bilgiler veriyorsunuz ki insanın oraya ışınlanası geliyor ❤️🥰
BujuYollarda
çok teşekkür ediyorum faydalı oluyorsak ne mutlu.:)
Tutku
Öncelikle Datça gibi cenneti bu şekilde ayrıntılarla yazıya almanız çok hoş hem öğretici bilgiler veriyorsunuz hem de insanın orada olası geliyor aynı zamanda anlatınızı okurken kendimi resmen Datça’da hissettim bile diyebilirim. 🙂 Eğer Datça’ya gitme şansım olursa dediğiniz gibi en çok ama enn çok koyları gezmek istiyorum(ablamla beraber). 🙂 Son olarak bu faydalı bilgileri yazdığınız için bizimle paylaştığınız için teşekkürler 🙏🏻 🙂
BujuYollarda
Tutku nasıl güzel bir yorum yapmışsın. Yazdığım Datça koylarının hepsi keşfedilmek için seni bekliyor.:) Bu güzel yorumu yaptığın için sana çok çok teşekkür ediyorum.
Arif
Gerçekten çok güzel cennet gibi aynı
BujuYollarda
Aynen öyle.:)
Burcu çankaya
daha önce hiç gitmediğim bir yer çok güzel görünüyor,gidip görmek nasip olur inşallah 😊
BujuYollarda
umarım bir gün nasip olur.:)
Özkan Yücekaya
Buradaki tavsiyeniz doğrultusunda karaincir plajına gittik . Herşeyi fazlası ile açıkşamışsınız . Hangi plaja gitsek diye bir zaman kaybı yaşamadık sayenizde 👍 çok teşekkür ederiz 🙏👏
BujuYollarda
Çok teşekkür ederiz. Datça plajları ve koyları bizden sorulur.:) Yazımız faydalı olduysa ne mutlu bize. Mutlu gezmeler.