Bodrum Koyları ve Plajları | En Güzel 25 Yer | Haritalı
Muğla yaklaşık 1500 km ile Türkiye’nin en uzun kıyı şeridine sahip bir il. Mübarek ilin kıyılarının her yeri girintili çıkıntılı. Hal böyle olunca da Muğla’da rastgele denize doğru bir yere gitseniz ya koya ya da bir plaja denk gelirsiniz. Toplasanız Muğla’da 300’ye yakın koy ve plaj vardır diye düşünüyorum. Eee bu kadar koy ve plaj da Muğla’ya muhteşem bir güzellik katıyor. Biliyorsunuz tatil cenneti Muğla’nın neredeyse tüm koy ve plajlarını yazmaya çalışıyorum. Bir çok yerden sonra nihayet sıra geldi Bodrum Koyları ve Plajları listesine.
Bodrum’da gerçekten çok güzel koy ve plajlar var. Bodrum genelde gece hayatı ile anılır ama Bodrum’un koy ve plajlarını görünce gece hayatını ikinci plana atabilirsiniz. Bu yazımla beraber Bodrum’da nerede denize girilir sorusunun cevabını da bulmuş olacaksınız.
Muğla merkezde yaşamanın avantajıyla her fırsatta gitmeye çalıştığımız Bodrum ve Yalıkavak ile ilgili çok detaylı gezi rehberlerim mevcut. Faydalanmak isterseniz bağlantıları aşağıya bırakıyorum.
Not: Bodrum’da takdir edersiniz ki her koya araç ile ulaşım yok. Araç ile ulaşım olmayan koylar da en güzel yerler. Hele bir Orak Adası var ki burayı kesinlikle görmeniz lazım. Araba ile ulaşım olmayan koylara tekne ile ulaşabilmek için Bodrum’da tekne turuna katılmalısınız. Bodrum tekne turu yazımın bağlantısı burada. Aşağıya bırakacağım numara ile Whatsapp’tan bağlantıya geçip Bodrum’da tekne turuna katılmak istediğinizi söyleyin yeter. Bu numaradan hem günübirlik dolmuş tekne, hem günübirlik özel tekne kiralama hem de konaklamalı tekne turu için bilgi alabilirsiniz.
Telefon/WhatsApp: 0505 198 48 63
Bodrum Koyları ve Plajları & Bodrum’da Denize Nerede Girilir ?
Bir ilçenin 26 koyu mu olur sorusunu kendi kendime sorduğumda evet cevabı biraz garip gelse de Bodrum’un haritasına bakınca gerçekle yüzleşiyorsunuz. Benim yazdığım bu 26 koy bilinenleri bir de Bodrum’da bilinmeyen koylar vardır ki sayı en az 40-50 olur.
Biz Bodrum’a her fırsatta gitmeye çalışsak da bu koy ve plajların hepsine henüz gidemedik. Fakat bir çoğuna da gitme fırsatı yakaladık. Eğer Bodrum’da tüm koy ve plajları keşfetmek isterseniz Bodrum’da tekne turuna katılmalısınız. Biz Bodrum’da onu da yaptık ve Orak Adası tekne turuna katıldık. Tekne turu ile ilgili tüm deneyimlerimiz bağlantıda. (https://bujuyollarda.com/bodrumda-tekne-turu/)
Bodrum koyları ve plajları için şunu söyleyebilirim ki listede gerçekten çok özel yerler var. Özellikle haritadaki (1-2-3-4-5-24-26) yerleri şiddetle görmenizi tavsiye ederim. Bu koylardaki turkuaz rengi cam gibi tertemiz sular insanı mest ediyor.
Aşağıda Bodrum Koyları ve Plajları haritasında bulunan yerleri yakınlık durumuna göre sıraladım. Ayrıca bu koyları ve plajları anlattıktan sonra da sizlere kolaylık olsun diye Araba ile gidilen Bodrum Koyları ve Plajları, Sadece Tekne İle Gidilen Bodrum Koyları ve Plajları olarak listeyi 2 kısma ayıracağım.
Bodrum Koyları ve Plajları
Bodrum Koyları ve Plajları Haritası (Harita üzerinde zoom yapabilirsiniz.)
Bodrum Koyları ve Plajları Haritası:
- Orak Adası
- Alman Koyu
- Yalıçiftlik Kargıcak Koyu
- Bodrum Yalıçiftlik Plajı
- Tavşan Burnu Koyu
- Karaada
- İçmeler Plajı
- Bodrum Kumbahçe Plajı
- Bardakçı Koyu
- Gümbet Plajı
- Bodrum Akvaryum Koyu
- Bitez Plajı
- Ortakent Yahşi Plajı
- Kargı Koyu (Camel Beach – Ilgınlar Plajı)
- Aspat Koyu
- Akyarlar Karaincir Plajı
- Kadıkalesi Halk Plajı (Peksimet)
- Gümüşlük Plajı
- Tilkicik Koyu
- Küdür Plajı
- Türkbükü Plajı
- Cennet Koyu
- Torba Halk Plajı
- Kissebükü Koyu
- Mazı Koyu
Orak Adası
Bodrum koyları ve plajları listeme efsane bir yer ile başlamak istedim. Bu yerin adı görkemli Orak Adası. Sadece tekne ile ulaşım olan Orak Adası muhteşem güzellikte bir denize sahip. Bodrum tekne turları ile ziyaret edebileceğiniz Orak Adası’nda bol bol yüzmek bedene ve ruha huzur veriyor.
Biz Orak Adası’na tekne turu ile gittik ve burada yaklaşık 1,5 saat vakit geçirdik. Su altı videoları mı dersiniz drone videosu mu adada fotoğraf çekmeye doymadık. Hem suyun altı hem de suyun üstü tam anlamıyla muazzam. Orak Adası tekne turlarının sürekli geldiği yer olduğundan biraz kalabalık olabiliyor.
ORAK ADASI KİMİN ?
Orak Adası sürekli el değiştiren bir ada. 2007 yılında Enka Yönetim Kurulu Başkanı Şarık Tara kızı Leyla Tara Suyabatmaz’a doğum günü hediyesi olarak adayı satın almıştı. Fakat daha sonra ada el değiştirerek İsviçre’de diş hekimliği yapan Dr. Bülent Arı’ya 60 milyon TL’ye satıldı.
Arı’nın ölümünden sonra Ankara’da oturan emekli mühendis kardeşi Nermin İnce (76), iki kardeşiyle birlikte adayı satmaya karar vermiş. İnce, Orak Adası’nı, 5-7 milyon dolardan satmak için Bodrumlu bir avukat ile Yalı beldesi balıkçılarından Ramazan Altın’a vekalet vererek adayı satışa çıkardıklarını açıklamıştı, ancak uzun süre adayı imara açık olmaması nedeniyle satın alan olmamıştı.
Orak Adası’nda bulunan 150 metrekarelik ev ise yine Dr. Bülent Arı tarafından ailesi ile birlikte tatil yapmak için yaptırılmış.
ORAK ADASI’NIN GİRİŞ ÜCRETİ
Orak Adası’nın herhangi bir giriş ücreti yok. Ücretsiz şekilde burada keyif yapabilirsiniz. Orak Adası’nın haritadaki konumu burada.
Alman Koyu
Bodrum’un en güzel koylarından biri olan Alman Koyu sadece tekne ile ulaşabilen bir koy. Burada da deniz cam gibi ve tertemiz.
Alman Koyu’nun küçük doğal bir plajı var. Biz tekne turunda Üstün ile bu güzel plajda dinlenme molası verdik. Yatçıların uğrak noktası olan bu güzel koyda bir sürü balıkla yüzme imkanınız mevcut. Bu güzel koylara gelirken yanınıza şnorkelinizi almayı unutmayın. Aksi takdirde akvaryumda yüzdüğünüzü anlamazsınız.
Bodrum’un en az bilinen koylarından biri olan Alman Koyu, Pabuç Burnu’na oldukça yakın konumda yer alıyor. Koyun haritadaki konumu burada.
Yalıçiftlik Kargıcak Koyu
Bodrum koyları ve plajları listemizdeki araba ile ulaşabilen ilk koyumuz olan Kargıcak Koyu’na geldik. Koya giden yol kötü ama yine de her türlü araç ile gidilebilir. Taşa toprağa dikkat edin aracınızın tekeri taşa değmesin. Unutmayın yolun kötü olması plajın bakir olması ile yakından alakalı. Yol kötü ise çok daha güzel bir plajla karşılaşma olasılığınız daha yüksek.
Kargıcak Koyu sezonda hafta içi sakin, hafta sonu ise kalabalıklaşıyor. Deniz mükemmel. Söylenecek söz bırakmayan enfes bir deniz sizi bekliyor. Şnorkel şart. 🤿🥽🏑
Kargıcak Koyu’na giderken yiyecek içecek noktasında hazırlıklı gidin. Koya en yakın market 6-7 km uzaklıkta. Burada doğa ile baş başasınız. Herhangi bir tesis, işletme, market, wc, duş, su yok, hatta çöp konteyneri bile yok. Telefon çekiyor korkmayın. Lütfen burada çöp bırakmayın çünkü toplayacak birileri yok !
Özetle Bodrum’da bilinmeyen, az keşfedilmiş güzel bir koy arıyorsanız Kargıcak Koyu’nu tercih edebilirsiniz. Son olarak bu koyda çadır da kurabilirsiniz ama çevreyi kirletmemeye dikkat ! Kargıcak Koyu’nun konumu burada.
NOT: Kargıcak Koyu’nun kumsalı taşlık. Deniz ilerledikçe derinleşiyor. Deniz kestaneleri var. Yanınızda deniz ayakkabısı getirmeyi unutmayın.
Bodrum Yalıçiftlik Plajı
Bodrum’da araba ile ulaşım olan enfes bir koy arayan varsa Yalıçiftlik Plajı’nı gönül rahatlığıyla tercih edebilir. Burası halk plajı dolayısıyla herhangi bir giriş ücreti yok. Sayısı az olsa da şezlong ve şemsiyelere de ücret ödemiyorsunuz. Halk Plajı ama gerçekten bu zamana kadar gördüğümüz en güzel halk plajı burası olabilir. Bodrum’da ucuz makul seviyelerde plaj arıyorsanız burayı not alın !
Yalıçiftlik Halk Plajı’nda belediyeye ait bir işletme bulunuyor. Dilerseniz bu tesiste bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Fiyatlar gayet makul seviyelerde. Bodrum’da böyle bir plaj kaldı mı demeyin evet şu an için böyle bir plaj var. Umarım gelecekte farklı bir zihniyetin eline bu güzel plajı vermezler.
Yalıçiftlik Plajı’nın denizine gelince; deniz oldukça temiz ve berrak bir suya sahip. Zaman zaman dalgalı olan bu güzel deniz küçük taşlardan oluşan bir plaja sahip.
NOT: Plaja gelirken siz yine şemsiye ve sandalyenizi yanınızda getirmeyi unutmayın. Yalıçiftlik Halk Plajı’nın konumu burada.
Tavşan Burnu Koyu
Tavşan Burnu Koyu, tekne turundaki ilk durağımızdı. Bu koy Tavşan adını yukarıdan tavşana benzemesinden dolayı alıyormuş. Koy cam gibi turkuaz renginde efsane bir denize sahip. Koyun küçükte bir plajı var. Şnorkelle daldığınızda akvaryumda yüzüyormuş hissine kapılıyorsunuz.
Bu güzel koyda yaklaşık 30 dakika yüzme molası verdik. Doya doya yüzdük ve şnorkelle dalış yaptık. Tekneden baktığınızda denizin 6-7 metre aşağısı rahat görünüyor. Masmavi sularıyla Tavşan Burnu Koyu bizden tam puan aldı.
Karaada
Bodrum tekne turlarının en uğrak noktalarından biri olan Karaada isminden de anlaşılacağı üzere bir ada ve buraya sadece tekne ile ulaşım var. Bodrum’da dalış için güzel bir nokta arıyorsanız burayı tercih edebilirsiniz.
Bir zamanlar Rodos Şövalyeleri’nin hüküm sürdüğü bu güzel adı 1910’lu yıllarda İtalya egemenliğine girmiş fakat daha sonra 1932 yılında tekrar Türkiye topraklarına dahil edilmiş.
Karaada’nın haritadaki konumu burada.
İçmeler Plajı
Evet gelelim Bodrum merkez plajlarına. Bodrum merkezdeki plajlar genel olarak sakin ve güzel bir denize sahip. Bodrum deniz açısından gerçekten güzel plajlara sahip. Otelinizden çıkıp çevre koylara gitmek istemezseniz Bodrum merkezdeki plajları gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.
Bodrum merkezdeki ilk plajımız İçmeler Plajı. Bilenler bilir Bodrum’un en canlı gece kulüplerinden olan ve şimdi tarihe karışan Halikarnas’ın bulunduğu noktadan başlayan İçmeler Plajı gerçekten çok güzel bir denize sahip. Burada deniz cam gibi ve oldukça cazip. Deniz derinleşmiyor ve plajda ayağı rahatsız eden taşlar yok.
Plajda Bodrum spor yelken kulübünün kafeteryası var. İsteyenler bu kafeteryadan faydalanabilir. Fiyatlar normal seviyede. Bunun dışında İçmeler Plajı’nda ücretsiz şezlong imkanı da mevcut. Şezlongların altına sandalyenizi atıp keyif yapabilirsiniz. Plajda yelken kulübüne ait duş ve lavabo da var. Yazın kalabalık olabileceğinden şezlonglardan faydalanmak isterseniz erken gelmenizde fayda var.
İçmeler Plajı’nın herhangi bir giriş ücreti yok ve konumu burada.
NOT: Muğla’da İçmeler Plajı denilince akla ilk Marmaris İçmeler Plajı gelir ama bu İçmeler Plajı Bodrum merkezde yer alıyor.
Kumbahçe Plajı
Bodrum merkezde sizlere önerebileceğim ikinci plaj Kumbahçe Plajı. Bodrum’un en canlı mahallelerinden olan Kumbahçe Mahallesinde bulunan Kumbahçe Plajı Bodrum Kalesi manzarası eşliğinde denize girebileceğiniz güzel bir yer.
Bir çok işletmenin bulunduğu bu plajda restaurant imkanları fazlasıyla var. Gündüzü ayrı gecesi ayrı güzel olan Kumbahçe Plajı’nın denizi oldukça temiz ve küçük çakıllardan oluşuyor. Ücretsiz şemsiyelerin olduğu bu plajda dilediğiniz gibi keyif yapabilirsiniz. Bodrum merkezde plaj arıyorsanız burayı da gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
Bu arada deniz için Kumbahçe Plajı’nı tercih ederseniz 2 şey yapmayı unutmayın. Birinci Zeki Müren Sanat Müzesini ziyaret edin, ikincisi Bodrum’a özgü bembeyaz evlerin önünde bol bol fotoğraf çekilin.
Kumbahçe Plajı’nın herhangi bir giriş ücreti yok. Plajın konumu burada.
Bardakçı Koyu
Bodrum merkezde denize nerede girilir derseniz bir diğer güzel önerim olan Bardakçı Koyu’na hak tanıyın derim. Bodrum’un en güzel plajlarından olan Bardakçı Koyu tertemiz bir denize sahip.
Koyda bir çok işletme bulunuyor. Dilerseniz bu işletmelerin şezlong ve şemsiyelerinden faydalanabilirsiniz. Ben faydalanmam derseniz koyda minicik bir halk plajı var orayı kullanabilirsiniz. Halk plajında şemsiye yok bilginiz olsun.
Bardakçı Koyu’nun denizi nasıl ? Koyda suya ilk girişte minicik taşlar var sonrası tamamen kum. Oldukça sığ bir denize sahip olan bu güzel koyda dalga da çok çok az. Yani tüm göstergeler diyor ki burası çocuklu aileler için oldukça ideal.😊
Bardakçı Koyu ile Bodrum merkez arası yaklaşık 2 km. Koyun haritadaki konumu burada.
NOT: Bardakçı Koyu’nu tercih edecekseniz Bodrum Yel Değirmenlerini de gezmeyi unutmayın.
Gümbet Plajı
Bodrum’da Gümbet denilince akla ilk gece hayatı gelir belki sonrasında da Gümbet Sahili. Bodrum merkezde denize girebileceğiniz yerlerden biri olan Gümbet Plajı son zamanlarda dengesi bozulmuş bir plaj olma yolunda hızla ilerliyor. İşletmelerden ve teknelerden kaynaklanan deniz kirliliği, ortamın bozukluğu derken Gümbet Plajı bizden eksi puan alıyor.
İşletmeler Gümbet Plajı’nı talan etmiş ve halkın girebileceği çok küçük bir alan mevcut. Fiyatları iyi kötü tahmin ediyorsunuzdur. Gümbet Plajı’nın halka ayrılmış olan kısmı için ücret yok. Fakat işletmelerden faydalanmak isterseniz malum ücret ödemeniz gerekiyor.
Bodrum koyları ve plajları listemizin en sıkıntılı yeri Gümbet Plajı diyorum ve burayı tavsiye etmiyorum. Konum burada.
Akvaryum Koyu
Muğla’da neredeyse her ilçenin bir Akvaryum Koyu var. Eee cam gibi tertemiz bir deniz olunca insanlarda buraya Akvaryum Koyu diyelim gari diyorlar.
Bodrum Akvaryum Koyu, Gümbet ile Bitez arasındaki yarımadada kalıyor. Buraya karadan ulaşım var fakat araba ile belli bir yerine kadar gidiyorsunuz sonrasında ayaklara kuvvet yürümeniz lazım. Dolayısıyla iyi bir yürüyüş ayakkabısı şart. Bir de çocuk varsa burayı tercih etmeyin.
Akvaryum Koyu bakir bir yer. Burada herhangi bir tesis yok. Yiyecek ve içecek noktasında tedarikli gitmeyi unutmayın. Ben yürümem derseniz tekne turları genel olarak bu koya gidiyor yani tekne turunu tercih edebilirsiniz.
Özetle Bodrum’da az bilinen bir koy tercih etmek ve pahalı beach cluplarda çarpılmamak isterseniz Akvaryum Koyu’nu tercih edebilirsiniz. Konum burada.
Bitez Plajı
Bodrum koyları ve plajları listemizin nadide güzelliklerinden biri olan Bitez Plajı Bodrum merkeze oldukça yakın konumda yer alıyor. Bitez Plajı’nın denizi çok sığ ve su serin. Plajda belediyeye ait olan kısımda hazır kurulu şemsiyeler var gelirken sandalye getirmeniz iyi olur. Halk plajının yan tarafında ücretli plajlar da var dilerseniz şezlong kiralayabilirsiniz.
Plajda duş, wc ve market mevcut. Denizin içi ve sahil tamamen kumdan oluşuyor. Çocuklu aileler için oldukça ideal olan Bitez Plajı Bodrum merkezde denize girilecek yer arayanlar için oldukça isabetli bir tercih olur. Konum burada.
NOT: Bitez’e gelmişken Bodrum’un meşhur Bitez Dondurmasını tatmadan dönmeyin. Farklılık isterseniz mandalinalıyı tercih edin derim.
Ortakent Yahşi Plajı
Bodrum’un en sevilen plajlarından biri olan Yahşi Plajı Bodrum’un yerlisinden tatilcisine bir çok kişinin tercih ettiği bir plaj. Yahşi Plajı’nda hem bir çok tesis imkanı var hem de halk plajı mevcut. Dilediğiniz gibi takılabilirsiniz.
Yahşi Plajı’nın Denizi Nasıl ? Yahşi Plajı kum bir sahile sahip. Deniz oldukça temiz ve güzel. Su sıcaklığı diğer plajlara göre daha soğuk. Balık sayısı oldukça fazla dolayısıyla yanınıza şnorkel almayı unutmayın.
Bodrum merkez dışında merkeze çok da uzak olmayan bir plaj tercih etmek isterseniz Yahşi Plajı’nı tercih edebilirsiniz. Yahşi Plajı’nın herhangi bir giriş ücreti yok. Konum burada.
Kargı Koyu (Camel Beach – Ilgınlar Plajı)
Yahşi Plajı’na oldukça yakın konumda olan Kargı Koyu genel olarak Camel Beach olarak biliniyor. Bodrum’da ucuz ve güzel bir plaj arayanlar buraya gelsin derim.
Camel Beach’in denizi kumlu ve tertemiz. Su sıcaklığı Yahşi’deki gibi oldukça soğuk. Sahilde çeşitli tesisler var. İsterseniz bu tesislerden şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz ya da kendiniz kafanıza göre takılabilirsiniz. Bodrum’da sakin bir plaj arıyorsanız burayı tercih edebilirsiniz. Konum burada.
Aspat Koyu
Bodrum’un en güzel plajları arasında olan Aspat Koyu ve Plajı güzel olmasına güzel ama burada değişik bir işletme anlayışı var. Neden diyecek olursanız bu koy özel sektöre peşkeş çekilmiş resmen. Böylesine doğa harikası bir yerde halkın gidemeyeceği şekilde kişi başı 350 TL giriş ücreti istemek hiç bir vicdana sığmaz. Yanlış duymadınız 350 TL. Bu kararın altına imza atan yetkililer siz devletin kıyısını mı satıyorsunuz ? Bu yanlış karardan umarım bir an önce dönülür.
Kıyı Kanunu madde 5 oldukça açık. İçerideki tesisten faydalanmayacaksanız bu parayı sakın vermeyin ! Haraç mı alıyorlar bu nedir ! Bodrum’un en pahalı plajı değil Muğla’da böyle bir giriş ücreti yok. Çok şey söyleyesim var ama neyse. Uzak durun !
Akyarlar Karaincir Plajı
Bodrum’un Akyarlar Mahallesine bağlı Karaincir Plajı Bodrum merkeze uzak konumda yer alıyor. Bu plajı genelde Akyarlar ahalisi tercih ediyor. Akyarlar’da denize nerede girilir derseniz adres Karaincir Plajı.
Karaincir Plajı’nın denizi nasıl ? Karaincir Plajı’nın sahili oldukça güzel. Deniz içi kum, deniz kenarı ince çakıl ve yer yer kumdan oluşuyor. Su başta soğuk gibi geliyor ama zamanla alışıyorsunuz. Rüzgar çok olunca biraz üşüyebiliyorsunuz.
Plajda belediyenin tek duş ve tek soyunma kabini var. Plajda halk plajı alanı da mevcut. Burada yaklaşık 20 şemsiye var. Araçla plajın dibine kadar gidebiliyorsunuz. Plajda bir çok yeri talan etmiş işleteler de var. İşletme fiyatları normalden daha yüksek seviyede.
Karaincir Plajı’nın halk plajı olan kısmı ücretli değil. Diğer tesislerden faydalanmak isterseniz ücret ödemek zorundasınız. Konum burada.
Kadıkalesi Halk Plajı (Peksimet)
Bodrum koyları ve plajları listemizde yer alan Kadıkalesi Plajı, Peksimet olarak da anılıyor. Peksimet bu plajın üst tarafında yer alan bir köy.
Kadıkalesi Plajı’nın herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Burada küçük bir alanda belediyeye ait halk plajı var. Plaj 6-7 metre uzunluğunda ve kumsala yakın ağaçlar var. Ağaçları şemsiye diye kullanabilirsiniz.😊
Denizi gayet temiz ama iskeleden itibaren uzun boylu yosunlar var ve o noktadan itibaren fazlaca derinleşiyor. Ama yüzme bilmeyenler için de sığ bir kısmı var ve burası tamamen kum. Kumsala 5-10 dk mesafede marketler bulunuyor.
NOT: Kadıkalesi ve Akyarlar Plajı’nın tam karşısında bulunan ada bizim de 3 ay kaldığımız Kos Adası. Bilginiz olsun. 😊
Gümüşlük Plajı
Bodrum Gümüşlük denilince insanların aklına ilk balık restaurantları gelir. Ama malum bizim konumuz koy ve plaj. Gümüşlük’te kendi halinde küçük bir halk plajı bulunuyor.
Halk plajı çok kalabalık olmuyor. Sahilden denize girerken çakıl taşlar var. Deniz ayakkabınız yanınızda olsun. Sonrası kum ve yosun. Balık sayısı da oldukça fazla olduğundan deniz gözlüğü ya da şnorkel şart.
Plajın arkasında duş tuvalet ve soyunma kabini mevcut. Aracınızı ister belediye otoparkına isterseniz plajın arkasında ki boş alanlara park edebilirsiniz.
Gümüşlük genelde plaj için değil de akşam yemeği için tercih edilen bir yer belirteyim. Gümüşlük hem restaurantlarıyla hem de restaurant fiyatlarıyla oldukça meşhur bir yer.😁
Tilkicik Koyu
Bizim için Bodrum Yalıkavak çok özel bir yer. Üstün ile burayı ayrı seviyoruz. Yalıkavak ile ilgili çok detaylı bir gezi rehberimiz mevcut. Ayrıca Yalıkavak Gezilecek Yerler listesinin de bağlantısını aşağıya bırakıyorum.
YALIKAVAK GEZİ REHBERİ : https://bujuyollarda.com/yalikavak-gezi-rehberi/
YALIKAVAK GEZİLECEK YERLER : https://bujuyollarda.com/yalikavak-gezilecek-yerler/
Gelelim konumuza yani Yalıkavak Tilkici Plajına. Yalıkavak merkezde yer alan Tilkicik Koyu bir çok otelin, sitenin ve restoranların olduğu bir koy. Deniz ve sahil küçük çakıllardan oluşuyor. Bizim konaklama yaptığımız otelin plajı da Tilkicik Koyu’nda yer alıyordu.
Tilkicik Plajı’nın denizi gerçekten temiz ve güzel. Burada denizin tadını doyasıya çıkartabilirsiniz. Bu kadar tesise rağmen oldukça temiz olan Tilkicik Koyu’nun konumu burada.
Küdür Plajı
Küdür Plajı, Yalıkavak Kaya Mezarlarına 100 metre mesafede bulunan bir halk plajı. Küdür Plajı’nın denizi girişte biraz çakıllı olsa da sonrası kum.
Burada ağaçlar bulunduğundan gölgelik yerler mevcut. Tuvalet ve kabin de var. Burası halk plajı olduğundan giriş ücreti yok. Yiyecek içeceklerinizi yanınızda getirmeniz gerekiyor, çevrede herhangi bir işletme bulunmuyor.
Küdür Plajı hafta sonları kalabalık oluyor. Biz burada çok durmadık çünkü ortam iç açıcı değildi. Çoluk çocuk, kalabalık, mangal dumanı derken buradan fotoğraf çekip ayrıldık.
Hemen yanında bulunan ve kapalı olan Dodo Beach’e çaktırmadan giriş yapıp sanki Üstün’le ikimize tahsis edilmiş gibi bir plajda keyif yaptık. 🙂 Yolunuz oralara düşerse bence siz de bi şansınızı deneyin 😀 Küdür Plajı’nın konumu burada.
Türkbükü Plajı
Magazin programlarından kulağımızın aşina olduğu Türkbükü Plajı lahmacunun 80 TL ayranın bilmem kaç TL olduğu bir yer. Ünlülerin bir zamanlar favori yeri olan Türkbükü Plajı işletmeler tarafından işgal edilmiş bir yer.
Türkbükü Plajı’nda belediyeye ait bir halk plajı da var. Plajda şemsiyelerde bulunuyor. Tabi işletmeler neredeyse bu plajı da işgal etmek üzere. yüksek sezonda plaj oldukça kalabalık.
Türkbükü Plajı’nın denizi nasıl ? Plaj ve deniz içi kumdan oluşuyor. Deniz tertemiz ve çocuklu aileler için oldukça ideal. Konum burada.
Cennet Koyu
Bodrum Göltürkbükü’ne oldukça yakın, adının hakkını veren bir yer Cennet Koyu. Burası Bodrum’a 20 km, Türkbükü’ne ise sadece 3 km uzaklıkta. Koy tam anlamıyla yeşil ve mavi ile iç içe. Deniz tertemiz. Cennet Koyu’nda herhangi bir tesis yok. El değmemiş ve kirletilmemiş bir yer. Cennet Koyu, Bodrum koyları ve plajları listesinin en güzel 3 yeri arasına rahatlıkla girebilecek bir koy.
Bodrum Cennet Koyu’nda kamp da yapabilirsiniz. Yalnız burada herhangi bir camping tesisi yok. Yiyecek ve içecek açısından hazırlıklı gelmelisiniz. Mangal yakmak yasak. Duş, wc, soyunma kabini imkanı yok. Sinek ilacı kesinlikle alın. Bir de bu cennet gibi koy insanlarımız tarafından oldukça kirletilmiş. Her yerde çöp var. Bu konuda lütfen maksimum özeni gösterin.
Bodrum Cennet Koyu’na gitmek için aracınızın olması gerekiyor. Ya da Göltürkbükü’ne geldiyseniz 3 km’lik bir yürüyüşle Cennet Koyuna ulaşabilirsiniz. Bodrum dışından aracınızla buraya gelecekseniz Torba Kavşağı’ndan sağa dönmelisiniz. Otobüsle geliyorsanız yolu uzatmamak için yine Torba Kavşağı’nda inmelisiniz. Cennet Koyu’nun konum ve yol haritası için buraya tıklayabilirsiniz.
Torba Halk Plajı
Bodrum’un kuzey yakasındaki son durağımız Torba Halk Plajı. Torba hem tatil sitelerine hem de bir çok otele ev sahipliği yapıyor. Kendi halinde küçücük bir belde olan Torba oldukça güzel bir denize sahip.
Torba Halk Plajı’nın denizi temiz ve ılık. Çoğu halk plajında olduğu gibi burası da küçük bir alana sahip. Pandemi nedeniyle şezlonglar kaldırılmış. Duş ve giyinme kabini mevcut. Ayrıca plajın hemen yakınında belediyenin kafesi var ve fiyatlar uygun.
Bu plajın ilerisinde ağaçlık alan var. Genelde insanlar burayı tercih ediyor. Deniz taşlık deniz ayakkabısı yanınızda bulunsun. Parasız girilen yerde duş ve wc yok. Plajın konumu burada.
Kissebükü Koyu
Bodrum koyları ve plajları listemizin en özel yerlerinden biri olan Kissebükü Koyu Bodrum’da her koyu görmem gerekiyor diyorsanız listenize almanız gereken bir yer. Buraya ulaşmak biraz zahmetli fakat geldiğinizde oldukça memnun kalacağınız bir yer.
Kissebükü Koyu’nun denizi nasıl ? Kissebükü Koyu’nun denizi oldukça sakin. Deniz tertemiz ve cam gibi. Aynı zamanda koyun kıyı bölgesi kazı alanı. Arkeolojik kazı yapılıyor. Koya lüks yatlar yada tekneler demirliyor.
Koya inen yol belli bir yerden sonra stabilize (son 7.7 km) ve bunun bir kısmı yoğun taşlık (son1-1.5km). SUV aracınız varsa hiç sorun yok ama normal aracı biraz zorlayabilir. Tek şart dikkatli sürmeniz.
Kissebükü Koyu’nda karavanla kamp yapma ve çadır kurma durumunuz da var. Kamp sandalyeleriniz, masanız, şemsiyeniz, varsa şezlong minderiniz kesinlikle getirin. Burada şezlong ve şemsiye yok. Market, tesis imkanı sıfır. Dolayısıyla her açıdan tedarikli gelmeniz gerekiyor.
NOT: Ne yazık ki son Muğla orman yangınlarında bu koya giden yolda yanmış güzelim ormanları göreceksiniz. Lütfen buralarda çevreyi kirletmeyin ve gerekli özeni gösterin.
Mazı Koyu
Dünyadan kopmak ve huzur bulmak istiyorsanız Bodrum koyları ve plajları listemizin en özel ve en romantik yeri olan Mazı Koyu’na uğramalısınız. Bodrum’un en güzel köylerinden olan Mazı sessiz sakin doğa harikası bir yer. Burada güneş öyle güzel batıyor ki mest oluyorsunuz. Üstün ile burada yediğimiz akşam yemeği hala zihnimizin derinliklerinde.
Mazı Köyü’nde 3 tane plaj bulunuyor. Bu plajlar Çakılyalı Koyu, İnceyalı Koyu ve Hurma Sahili koyları. Bu üç koyda da deniz tertemiz ve dalgasız. Sahil taşlık bir plaja sahip. Deniz suyu ılık seviyesinde.
Mazı’ya gelir burayı beğenirseniz konaklama yapabileceğiniz işletmeler var. Buralarda hem konaklama yapıp hem de güzel bir akşam yemeği yemeden Mazı’dan dönmeyin. Bizim tercih ettiğimiz restaurant Rastlantı Beach Restauranttı. Burayı gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.
Bodrum Halk Plajları Listesi
Bodrum koyları ve plajları listemizi nihayet tamamladık. Mübarek Bodrum’da her yer koy ve plaj. Bu kadar koy ve plaj listesinde ben Bodrum’da nerede denize gireceğim derseniz bu tamamen kaldığınız otelin konumuna, bütçenize ve araç durumunuza bağlı.
Bu başlık altında Bodrum’daki halk plajlarının listesini bulabilirsiniz. Ama malumunuz bir çok halk plajı küçücük bir alana sıkıştırılmış durumda. Bu yerlerin bazılarında şemsiye varken bazılarında yok. Eğer halk plajlarını kullanacaksanız erken saatlerde plajda olmanız ve havlu, sandalye gibi eşyalar konusunda hazırlıklı olmalısınız. İste Bodrum’daki halk plajları listesi.
Bodrum Halk Plajları Listesi :
- İçmeler Plajı
- Kumbahçe Plajı
- Bodrum Yalıçiftlik Plajı
- Bardakçı Koyu
- Gümbet Plajı
- Bitez Plajı
- Ortakent Halk Plajı
- Kadıkalesi Plajı
- Gümüşlük Plajı
- Küdür Plajı (Yalıkavak)
- Türkbükü Plajı
- Torba Halk Plajı
Benim bildiğim Bodrum’daki halk plajları bunlar. Malum pandemi ve diğer koşullardan dolayı bu plajları gitmeden önce iyi araştırın derim.
Araba İle Gidilen Bodrum Koyları ve Plajları Listesi
Marmaris’te çok sayıda koy ve plaj var. Aşağıda detaylı listemi görebilirsiniz. Bunların hepsine araba ile gidilemiyor. Bodrum’da araba ile gidilen koyların listesi aşağıdaki gibi. Bazılarının yolu çok iyi değil belirteyim.
- Yalıçiftlik Kargıcak Koyu
- Bodrum Yalıçiftlik Plajı
- İçmeler Plajı
- Bodrum Kumbahçe Plajı
- Bardakçı Koyu
- Gümbet Plajı
- Bitez Plajı
- Ortakent Yahşi Plajı
- Kargı Koyu (Camel Beach – Ilgınlar Plajı)
- Aspat Koyu
- Akyarlar Karaincir Plajı
- Kadıkalesi Halk Plajı (Peksimet)
- Gümüşlük Plajı
- Tilkicik Koyu
- Küdür Plajı
- Türkbükü Plajı
- Cennet Koyu
- Torba Halk Plajı
- Kissebükü Koyu
- Mazı Koyu
Sadece Tekne İle Gidilen Bodrum Koyları Listesi
Bodrum’un güzel koylarının tamamını keşfetmek istiyorsanız tekne ya da yat şart. Çünkü bazı gizli güzelliklere araba ile ulaşım yok. Bodrum’da sadece tekne ile gidilebilen koyların listesi aşağıda.
- Orak Adası
- Alman Koyu
- Tavşan Burnu Koyu
- Karaada
- Bodrum Akvaryum Koyu (Yürüyerek de gidilebiliyor.)
Tekne turu demişken Bodrum’da tekne turu olarak ne öneririm derseniz onun da cevabı bu yazımda. Tekne demek tamamen bütçe demek. İsterseniz günübirlik tekne turlarına katılabilir isterseniz mavi yolculuğa çıkabilirsiniz. Bizim katıldığımız tekne turu günübirlik tekne turuydu. Çok da memnun kaldık. Günübirlik tekne turuna katılacaksanız size de gönül rahatlığıyla bu turu önerebilirim.
Oylama Yapıyoruz : Bodrum’un En Güzel Plajı Hangisi ?
İşte en can alıcı tarafa geldik. Bodrum’un en güzel koyu ya da plajı hangisi kısmına. Bu tamamen göreceli tabiki ama bizim favori 5 yerimizi aşağıya sıralıyorum. Bu listedeki en favori yerimiz kesinlikle en başa koyduğumuz Orak Adası ve koylarıdır. Buraya ulaşım için tekne turu şart. İşte Bodrum’daki en güzel plaj ve koy listemiz.
Bodrum’un En Güzel Koyları ve Plajları Listemiz :
- Orak Adası
- Tavşan Burnu Koyu
- Kargı Koyu
- Cennet Koyu
- Mazı Koyu
Bodrum Koyları ve Plajları Sıkça Sorulan Sorular
Bodrum merkezde nerede denize girilir ?
Bodrum merkezde denize girebileceğiniz bir çok plaj bulunuyor. Biz denize girmek için genel olarak şehir ya da ilçe merkezlerini tercih etmiyoruz. Ama ben çok uzaklara gitmek istemiyorum derseniz Bodrum merkezde aşağıdaki yerlerde denize girebilirsiniz.
– İçmeler Plajı
– Kumbahçe Plajı
– Bardakçı Koyu
– Gümbet Plajı
– Bitez Plajı
Bodrum’un en güzel koyu hangisi ?
Bodrum’da bizim sıralayabildiğimiz 25 koy var. Bu koylar dışında illa koy vardır ama bu liste en kapsamlı liste. Bize göre Bodrum’un en güzel koyu Orak Adası tarafından bulunan koylardır. Özellikle Orak Adası rotasındaki koylar Bodrum’un en güzel koyları arasında yer alır. Mesela Tavşan Burnu Koyu da Orak Adası kadar güzeldir. Ama Bodrum’un en güzel koyu Orak Adası’dır.
Bodrum merkezde deniz nasıl ?
Bir çok ilçe merkezine göre Bodrum merkezin denizi oldukça temiz ve berrak. Eee merkez olunca işletmeler ve teknelerden dolayı kirlilik olabiliyor fakat bu durum Bodrum için minimum düzeyde. Bodrum merkezde gönül rahatlığıyla denize girebilirsiniz.
Bodrum hangi denize bağlı ?
Bodrum’da bulunan deniz Ege Denizi’dir. Akdeniz ile karıştırmayalım. Egenin incidir Bodrum.😊
Bodrum’da ne zaman denize girilir ?
Bodrum’da tabiki yazın denize girilir. Bahar aylarında hem Bodrum’un havası hem de su sıcaklığından dolayı denize girmek pek de uygun olmuyor. Haziran – Temmuz – Ağustos ayları en uygun anlar.
Bodrum’un en iyi denizi nerede ?
Bu sorunun cevabı kesinlikle Orak Adası tarafıdır. Bunun için tekne turuna katılmanız gerekiyor.
Bodrum koyları ve plajları yazımın sonuna geldik. Bodrum sadece gece hayatı ile değil koyları ile de efsane bir yer. Özellikle Orak Adası kısmı başta olmak üzere Bodrum’da vaktiniz geniş ise tüm koy ve plajları keşfedin derim. Sizin de Bodrum’da favori yerleriniz varsa aşağıda yorum kısmında paylaşmayı unutmayın. Musmutlu gezmeler. 😊