lvivde nerede kalınır

Lviv’de Nerede Kalınır : En Güzel Otel Önerisi

Lviv son zamanların en popüler tatil rotalarından biri haline gelmiş durumda. Özellikle Lviv’i vizesiz ve pasaportsuz gezme imkanının olması bu popülerliğin artmasında önemli bir rol oynuyor.

Gerçekten Lviv’e geldiğinizde neden Lviv’in bu kadar popüler olduğunu anlıyorsunuz. Sokaklarındaki Avrupa havası, birbirinden ilginç restaurant ve kafeleri, Lviv’in sanatsal yüzü ve caddelerindeki hareketli ve canlı yaşam tarzı insanı fazlasıyla kendine çekmeyi başarıyor.

Biz Lviv’de 2-6 Ekim 2021 tarihleri arasında bulunduk. Bu tarihler arasında Lviv’de çok güzel bir otelde kaldık. Lviv’de nerede kalınır başlıklı bu yazımda kaldığımız otelin tüm detaylarına ek Lviv ile ilgili bazı detayları da paylaşacağım.

Gezilecek yerler kısmına gelince Lviv’de geçirdiğimiz 3 tam günde Lviv’in altını üstüne getirdik. Lviv gezilecek yerler başlıklı yazımı (https://bujuyollarda.com/lviv-gezilecek-yerler/) ve Lviv Yeme İçme Rehberimi (https://bujuyollarda.com/lvivde-ne-yenir/) okuduğunuzda bunu rahatlıkla anlayabilirsiniz. Her şeyi ile oldukça memnun kaldığımız Lviv’de güzel anılar biriktirip ülkemize geri dönüş yaptık.

Yazıma geçmeden önce aklınızda bulunsun; Lviv bana göre ilk defa yurt dışına gidecekler için oldukça ideal bir şehir. Bu şehirde tecrübe kazanıp sonrasında çok daha farklı şehirlere gidebilirsiniz. Lviv ile ilgili yazılarımı okuduğunuzda işiniz zaten çok kolay olacak.

Lviv’de Nerede Kalınır ?

Lviv'de Nerede Kalınır

Evet gelelim Lviv’de Nerede Kalınır sorusunun cevabına. Lviv bir çok kişiye göre küçük bir şehir gibi gelse de bize hiç de öyle gelmedi. Bunu Lviv’in en yüksek tepesi olan High Castle’a çıkınca çok rahat anlıyorsunuz.

Lviv’de nerede kalınır sorusunun bana göre 3 cevabı var. Yukarıda haritayı 3 kısma ayırdım. 1. Bölge Lviv şehir merkezinin dışında kalıyor ve daha çok Lviv yerel halkının ikamet ettiği yerler olarak sayılıyor. 2. Bölge Lviv’in merkezi olan Rynok Meydanı, 3 bölge ise Lychakiv Bölgesi olarak Lviv’i 3 kısma ayırabilirsiniz.

Lviv’de nerede kalınır sorusunun en mantıklı cevabı bu bölgelerden 2. Bölge olan Rynok Meydanı ve çevresi olduğunu düşünüyorum. Lviv gezilecek yerlerin büyük bir kısmı zaten bu meydan çevresinde kümelenmiş durumunda. Benim gezilecek yerler listesinden saydığım 26 yerin 20 tanesi bu meydanda yer alıyor. Eee o zaman çok fazla arayış içine girmeden bu meydan etrafında kalınacak yer bulmak çok daha mantıklı oluyor. Diğer bölgelerden ucuz olsun diye otel ayarlayıp taksiyle gezilecek yerlere ulaşmak bana çok da mantıklı gelmiyor.

Gelelim bizim Lviv’de kaldığımız efsane yer olan Citadell Inn Resort Otel’in bölgesine. Bu otel de 2. bölgede yer alan oteller arasında sayılıyor fakat merkezdeki diğer otellere göre Rynok Meydanına biraz daha uzak konumda yer alıyor. Uzaklık da sadece 1-2 km civarında. Otelin en keyifli yanlarından biri de otelin bahçesinden Lviv merkeze inen merdivenli yolu kullanmak. Gerçekten çok keyif verici bir yol. Neyse şimdi otelimizin tüm detaylarına gelelim. Citadell Inn her şeyi ile karşınızda.

Citadell Inn Resort and Hotel

lvivde nerede kalınır
Lviv'de Nerede Kalınır

Lviv gezilecek yerler arasında da yer alan Citadel Inn Resort Hotel, her şeyi ile çok memnun kaldığımız bir otel oldu. Bazı oteller gittiğiniz yerin hafızanıza kazınmasınI sağlar ya bu otelin de Lviv’in aklımıza kazınmasına oldukça fazla katkısı oldu. Özellikle otelin dizaynı ve çevre düzenlemesi çok hoşumuza gitti. Lviv’de yaşasak huzur bulmak ve doğayla kucaklaşmak için bu otelin çevresine gelip tur atıp döneriz. Otelin o denli yemyeşil güzel bir çevre düzenlemesi var.

Tabi biz otele gece gelince çoğu şeyin farkına varamadık ama sabah uyandığımızda cennetin içinde olduğumuzu anladık. Otel çevre düzenlemesi, tarihi dokusu, spası, güzellik salonu ve restaurantları ile oldukça keyifli bir otel. Otelin tüm detayları aşağıda.

Otelin Tarihi

lvivde nerede kalınır

Otelimiz adından da anlaşılacağı üzere eski bir kaleden konaklama tesisine dönüştürülmüş bir yer. Bundan dolayı otel Lviv Gezilecek Yerler arasında da yer alıyor.

Citadell Inn Kalesi, Ukrayna’da hala varlığını sürdüren türden birkaç binadan biriymiş. Avusturya hükümeti, 1848 olaylarından sonra keleyi inşa etmeye başlamış. Kale, Lviv’i dış düşmandan korumak için değil, Avusturya hükümetinin güvenliği ve vatandaşları korkutmak için düşünülmüş. Fakat kale hiç bir zaman amaçlandığı gibi kullanılmamış. 1918’de Kasım Eylemi sırasında, kale Polonyalılar tarafından işgal edilmiş ve o zamandan beri yarı harap halde kalmış.

Kale, kışla ve toplamda altı kuleden oluşuyor. Kulelerin dördü yuvarlak ve ikisi kare şeklinde. Avusturya-Macaristan imparatorluğu topraklarında bu tür yuvarlak kulelere Maximilian ismi veriliyormuş. Bu tarihlerde Citadel derin hendeklerle çevriliymiş.

Kale 2. Dünya Savaşı’ndan sonra dekore edilmiş ve günümüzde otel olarak kullanılıyor. Otel tepede bir konumda olduğundan Lviv’i kuş bakışı görebiliyorsunuz. Hem otelin tarihsel dokusunu hem de Lviv’e farklı bir perspektiften bakmak isterseniz bu oteli tercih edin derim.

Otelin Restaurantı ve Kahvaltısı

Lviv'de Nerede Kalınır

İlk olarak şunu belirteyim; otelin en güzel restaurantı (Garmata) en üst katta yer alıyor. Yani manzaranız mükemmel. Yemek yerken ya da kahvenizi yudumlarken bu manzaraya karşı keyif yapmak çok güzel. Bunun dışında otelin yazlık teras ve Wine Cellar diye restaurantları da mevcut. Yazlık terasta doğanın tadını çıkarabilir, wine cellar’da da şarap tadımı yapabilirsiniz.

Otelin kahvaltısını biz oldukça başarılı bulduk. Özellikle chialı mangolu pudinge ve omletin lezzetine bayıldık. Sunumları da oldukça güzel olan kahvaltıda menüden sıcak bir appetizers seçme hakkınız var.

Akşam yemeği olarak restaurantı deneyimleyemedik çünkü Lviv’de yeme içme önerisi toplamamız lazımdı. Fakat şunu belirteyim otelin şefi Sushko Chef döktürüyor. Instagram hesabından da göreceğiniz üzere yemekler enfes görünüyor. Eğer vaktiniz olursa otelde kalmasanız bile güzel bir akşam yemeği için otelin restaurantını tercih edebilirsiniz.

Son olarak restaurantın tasarımı da çok hoştu. Duvarlardaki resimler ve toplar tam otelin ruhunu yansıtıyordu. Otel ile ilgili her şeyi instagrama sabitlediğim Lviv hikayelerimde görebilirsiniz. Bakmışken takip etmeyi unutmayın.😊

Otelin Temizliği

lvivde nerede kalınır

Otelin temizliği ve çevre düzenlemesi dört dörtlüktü. Odamız her gün house keeping tarafından temizlendi. Banyo, lavabo gıcır gıcırdı. Tek sorun her zamanki gibi teherat musluğunun olmamasıydı.😂

Pandemiden dolayı otelin çalışanları maske takmıştı. Ama açıkça belirteyim Ukrayna’da artık Covid sorun olmaktan çıkmış. Artık insanlar günlük yaşamına eskisi gibi devam ediyor. Bu konuda çift doz aşınız tam ise çok fazla problem yok. İleride yazılarımda inşallah covid başlığı açmaktan kurtulacağım !

Otelin Misafir İlişkileri

Her şeyden çok önem verdiğimiz misafir ilişkileri bir otelin en önemli yanı bence. Otelin kalitesi mobilyalar ya da tasarımdan daha çok misafir ilişkilerine dayanıyor.

Citadell Inn Otel’de çalışan herkes bize karşı oldukça ilgiliydi. İhtiyacımız olduğunda hemen hepsine koşup bize yardımcı oldular. Odamız biraz soğuk dediğimiz de anında ısıtıcı gönderdiler. Mesela uçuşumuz gece olduğundan check out yaptık ve eşyalarımızı otele bıraktık. Gece otele geldiğimizde uçuşa kadar otelde rahatça bekleyebildik. Bunlar belki küçük detaylar ama gerçekten bir otelin kalitesini ve müşterilerine nasıl değer verdiğini gayet iyi gösteriyor.

Otelden girişimizden çıkışımıza kadar geçen sürede tüm personele gösterdikleri ilgiden dolayı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Lviv’e bir daha yolumuz düşerse otelimiz bellidir belirteyim. Siz de Lviv’de otel arıyorsanız bu güzel oteli gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

Otelin İletişim Bilgileri

Lviv Otel Bölgeleri ve Fiyatları

Yukarıda belirttiğim gibi Lviv Otellerini 3 bölgeye ayırabiliriz. En çok tercih edilen oteller genelde Rynok Meydanı çevresinde bulunuyor. Zaten en mantıklısı da bu bölgeden otel ayarlamak.

Lviv’de otel fiyatları Türkiye’ye benzer seviyelerde. Ukrayna’nın para birimi Grivna (UAH). Şöyle belirteyim 100 UAH = 36 TL’ye denk geliyor. Buna göre hesap yapabilirsiniz.

Bana göre Lviv’e gelmişken iyi bir otelde kalmanız yönünde olacaktır. Bizim paramız burada değerliyken bu fırsatı değerlendirmek lazım. Paramız o kadar değer kaybediyor ki Grivna yakında TL ile aynı seviyede olursa şaşırmam. Hatta Lviv gezilecek yerleri yazdığımda 100 TL = 310 UAH iken şu an 100 TL 275 UAH’a tekabül ediyor. Yani anlayacağınız TL’nin durumu oldukça sıkıntılı.

Gelelim Lviv otellerinin fiyatlarına. Otel fiyatları ortalama alınarak hesaplandı belirteyim. Ayrıca fiyatlar günlük oda fiyatlarıdır. Seyahat edeceğiniz ülkede konaklayacağınız otel oldukça önemli dolayısıyla otelinizi iyi seçmelisiniz.

Lviv Otel Fiyatları:

  • 5 yıldızlı otel fiyatları ortalama 1250 TL ile 2500 TL arası,
  • 4 yıldızlı otel fiyatları ortalama 750 TL ile 1250 TL arası,
  • 3 yıldızlı otel fiyatları ortalama 350 TL ile 700 TL arası,
  • 2 yıldızlı otel fiyatları ortalama 200 TL ile 400 TL arası,
  • Hostellerin günlük ortalama fiyatları 75 TL ile 200 TL arasında değişiyor.

Lviv Hostel Önerileri

Ucuza gezme yöntemleri yazımda da belirttiğim üzere konaklama bir seyahatin önemli maliyetlerinden biri. Konaklama maliyetini düşürmek için de en ideal yol hostellerde kalmak. Hosteller, hem ucuz hem de mutfağa sahip olduğundan maliyetleri kısmak için ilaç gibi oluyor.

Lviv’de de hostel seçeneği bolca bulunuyor. Biz Kiev’de hostelde kalmışken Lviv’de otel tercih ettik. Ama yine de güzel yorumlara sahip temiz hostelleri sizin için aşağıya sıraladım. Lviv’de hostel tercih edecekseniz bu hostellerden birini tercih edebilirsiniz. Gitmeden önce yorumları okumayı unutmayın.😊

Lviv Hostel Önerileri:

  • Park Plus Hostel
  • GHOSTel – Medieval Hostel
  • Leosphere Hostel
  • Etno Hostel
  • Yurus Hostel
  • Family Hostel Lviv
  • 4Rooms Hostel
  • DREAM Hostel Lviv
  • Coffee Home Hostel
  • Pop Art Hostel Rynok Sq
  • Old City Hostel

Lviv Gezilecek Yerler

lviv gezilecek yerler

Lviv gezilecek yerler listesindeki çoğu yer şehir merkezinde ve meşhur Rynok Meydanı yakınlarında konumlanıyor. O nedenle yürüyerek gezmeye çok müsait. Bazı yerler ise birkaç kilometre mesafede bulunuyor. Yürümek istemiyorsanız bizim yaptığımız gibi Uber ya da Uklon kullanarak cüzi miktarlara ulaşım sağlayabilirsiniz. Yeri gelmişken Uber yazımı okumak isterseniz link burada.

Lviv’e kaç gün ayırmak gerekir sorusuna ise şöyle cevap vereyim, gezilecek yerler listesi kısıtlı. Hızlıca 2 günde çok rahat gezersiniz aslında. Ama Lviv konsept mekanları ve farklı yeme içme deneyimleriyle dolu bir rota olunca hakkını vermek için 3 gün yeterli oluyor. Koştur koştur olmasın diyenler mutlaka 3 gün ayırsınlar.

Burada Lviv’de gezilecek yerleri başlıklar halinde sıralayacağım. Ama konumları, giriş ücretleri ve tüm bilgileri detaylı okumak için mutlaka Lviv rehberimi okuyun. Linki burada https://bujuyollarda.com/lviv-gezilecek-yerler/

Lviv Gezilecek Yerler Listesi:

  1. Potocki Sarayı
  2. Lviv Ulusal Sanat Galerisi
  3. Ivan Franko Parkı
  4. St. George Katedrali
  5. Bilim Adamları Evi
  6. Lviv Citadel Inn
  7. Taras Shevchenka Bulvarı
  8. Kral Danylo Anıtı
  9. Lviv Opera ve Bale Evi
  10. Rynok Meydanı
  11. Lviv Belediye Binası ve Ratusha Kulesi
  12. Boim Ailesi Şapeli
  13. Ermeni Katedrali
  14. Eczacılık Müzesi
  15. Koriniakt Sarayı (Italian Courtyard)
  16. Lviv Siyah Ev
  17. Lviv Çikolata Fabrikası
  18. Lviv Kahve Üreticisi
  19. Virmenska Caddesi
  20. Dominikan Katedrali
  21. Lviv Silah Müzesi
  22. Efsaneler Evi
  23. Lviv Kayıp Oyuncaklar Müzesi
  24. Lychakiv Mezarlığı
  25. Shevcenkivskyi Hai Park (Yerel Yaşam Müzesi)
  26. Lviv Yüksek Kale

Lviv Kaç Günde Gezilir ?

Gelelim Lviv kaç günde gezilir sorusunun cevabına. Lviv’de yukarıda bahsettiğim gibi biz 3 tam gün geçirdik. 3 gün Lviv’e fazlasıyla yetebilecek bir süre. Çok hızlı olursanız 2 tam günde de Lviv’i hızlıca gezebilirsiniz.

Eğer Lviv’de 1 gün vaktiniz varsa Lviv Rynok Meydanında yani Lviv’in kalbinin attığı yerdeki gezilecek yerleri gezmenizi tavsiye ederim.

Sonuç olarak Lviv’de rahat rahat gezmeniz için 3 gün en ideal süre diyebilirim. Yani Lviv 3 günde gezilir. 3 günden fazla vaktiniz varsa Lviv çevresindeki yerleri keşfetmenizi tavsiye ederim. Biz yapamadık siz yapın.😊

Lviv’e Ne Zaman Gidilir ?

Bana göre Lviv’e kesinlikle bahar aylarında gidilmeli. Biz Lviv’e sonbaharda gittiğimiz için Lviv’in yeşil doğasına, ağaçlardan yaprakların yere süzülüşüne aşık olduk. Bir yanda yaprakların dökülmesi diğer yanda sonbaharın hüznü Lviv’e çok yakışmıştı.

Bunun dışında eminim ki Lviv’in ilkbaharı ve yaz ayları da çok güzeldir. Çünkü Lviv ormanlık bir bitki örtüsüne sahip dolayısıyla bu aylarda Lviv ayrı güzel olacaktır.

Lviv’e kışın gitmeyin bence. Çünkü soğukta ne yapacaksınız. Gezsen gezilmez bir yere gitmek istesen gidilmez. Dolayısıyla Lviv’e kışın gitmeyin. Ha ben Ucuz Uçak Bileti Bulma Yolları yazını okudum ve kışın ucuz uçak bileti buldum derseniz ona da bir şey diyemem.😂

Bizim gittiğimiz tarih olan 2-5 Ekim’de Lviv’de hava sıcaklığı 18 derece civarıydı. Kışlık montumuzla gittik iyi ki de gittik çünkü sabah ve akşamları hava soğuktu. Özetle Lviv’e ne zaman gidilir derseniz bahar aylarını tercih edin derim.

Lviv Şehir İçi Ulaşımı

lvivde gezilecek yerler

Lviv’de şehir içi ulaşım için biz 2 uygulamayı kullandık. Bunlar UBER ve UKLON uygulamaları. Bu iki uygulama arasında çok ciddi bir fark yok. Sadece UKLON biraz daha uygun fiyatlar verebiliyor. Bu uygulamalar sayesinde Lviv’de çok rahat ve ucuza gezebildik. UBER ile ilgili rehberim burada. (https://bujuyollarda.com/uber-ne-demek-uber-nasil-kullanilir/)

Lviv küçük ve gezilecek yerleri birbirine yakın olan bir şehir olduğu için ulaşım noktasında oldukça rahat bir şehir. Bahsettiğim uygulamaları kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Her iki uygulamaya kredi kartınızı tanımlayarak taksici ile para muhabbetinden kurtuluyorsunuz. Bunu kesin yapın derim. Taksiciye seyahat sonrası yıldız ve bahşiş de verebildiğiniz bu uygulamalar gayet işinizi kolaylaştırıyor.

Lviv’de trafik akşam saatlerinde çok yoğun oluyor. Bir de yollar asfalt yerine arnavut kaldırımı. Kaldırımlarda gerçekten bazen sinir bozuyor çünkü araba titreyen bir zeminde ilerliyor gibi oluyor. Dolayısıyla organlarınız seyahat süresince yer değiştirebiliyor.

NOT: Yukarıdaki uygulamalara ek olarak BOLT diye bir uygulama daha var. Bunu Lviv yerlilerinden öğrendim. Biz kullanmadık bu uygulamayı ama dilerseniz siz telefonunuza indirip kullanabilirsiniz.

Lviv’de nerede kalınır yazımızın sonuna geldik. Biz konaklama için Citadell Inn Resort Oteli tercih ettik ve gayet de memnun kaldık. Size de burayı gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Instagram’a sabitlediğim sabit Lviv hikayelerimde otel ile ilgili tüm detayları görebilirsiniz. Musmutlu gezmeleriniz olsun.

Cevap Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.