Tiflis'te Ne Yenir

Tiflis’te Ne Yenir ? En İyi 13 Mekan Önerim

Bakın direkt söylüyorum. Tiflis’e sadece birbirinden güzel mekanları için bile gidilebilir. O kadar iddialıyım. Tiflis mekanları ambiyans ve yemek sunumu noktasında gerçekten level atlamış. Biz her gittiğimiz mekandan bayılarak çıktık. Hatta bir ara gezilecek yerleri bıraktık o cafe senin bu restoran benim gezmeye başladık.😂 Tiflis mekanlarını gerçekten çok sevdik. Şeflerin imza yemekleri olur ya ben de bu mekanlar sayesinde size imza bir Tiflis’te ne yenir yazısı yazacağım. Hazır olun.😊

Ayağımın tozuyla, lezzetler damağımda, sıcağı sıcağına size Tiflis mekanlarını anlatıyorum. 4 gün boyunca o restorandan bu kahveciye dolaştığımız için sağlam malzeme topladım. Tiflis’te ne yenir ne içilir sorunuzun cevapları bu yazının her bir satırında. Ne yemelisiniz, neyi nerede yemelisiniz, Tiflis’te yemek fiyatları gibi tüm püf noktalarını anlatacağım. Hazırsanız Tiflis gastronomi turumuza başlayalım.

Bu arada aşağıdaki Tiflis içeriklerimizi okumadan seyahatinizi planlamayın. Tiflis gezi rehberim, Tiflis gezilecek yerler ve Tiflis’te nerede kalınır yazılarım derdinize derman olacak. İyi bir Tiflis gezi planı için bu yazılarımdaki detayları iyi okuyun. Bir de Tiflis gezilecek yerler ile Tiflis mekanlarım iç içe. Otelinizin konumuna göre bu yerleri sınıflandırıp gezmeniz çok daha planlı olmanızı sağlayacaktır. Yani 1 güne 4-5 gezilecek yer, 2 tane de yeme içme mekanı sığdırmaya çalışın. Bu sayılar artabilir de azalabilir de. Tamamen size bağlı. Fakat dediğim gibi haritayı iyi okuyun.

Tiflis Gezi Yazılarım

Tiflis Mekanlarının Haritadaki Konumu

Tiflis’te Ne Yenir (Harita üzerinde turuncu numaralar üstüne tıklayabilirsiniz. Sıralama aşağıda)

Tiflis’te Ne Yenir ? 13 Mekan Önerim

  1. See360 Restaurant
  2. Baba bakery
  3. Iasamani
  4. Lumier’s Chimney Cake
  5. Cafe Daphna
  6. Kvarts Coffee
  7. Chernyi Cooperative Coffee
  8. Slink Cafe
  9. Fabrika Tbilisi
  10. Cafe Stamba
  11. Muse Restaurant
  12. Shushabandi
  13. Bruno

Not: Bu 13 mekanın hepsini tek tek deneyimledim ve hepsinden memnun kaldım. Tiflis mekan önerilerimi kendi telefonunuzdaki haritada görmek için bu bağlantıya tıklayın. Turuncu yerler mekan önerilerimin konumu iken mavi yerler Tiflis’teki gezilecek yerlerin konumu. Toplamda 4 gün içinde tüm mekanları rahatça ziyaret edebilirsiniz. Hızlı olursanız 3 gün bile yetebilir.

Tiflis’te Ne Yenir ?

Tifliste Ne Yenir

Mekan önerilerime geçmeden önce Tiflis’te ne yenir sorusuna kısa cevaplar vermeye çalışacağım. Gürcü mutfağı bizim damak tadımıza oldukça uygun bence. Bunun başlıca nedenlerinden biri hamur işlerinin bolca tüketilmesi.😄Yani farklı tatlara açık değilseniz ve yemek konusunda seçiciyseniz bile Gürcistan’da aç kalmazsınız. Hatta aç kalmayı geçtim kilo bile alırsınız. Tecrübeyle sabit.🙄 Genciz yakarız dedik haçapurileri, hinkalileri mideye indirdik. Pişman mıyız? Asla! Yine olsa yine yeriz. Aşağıda Gürcistan’ın meşhur yemeklerini bulabilirsiniz.

Tiflis’te Ne Yenir ?

  1. Khachapuri: Gürcü mutfağının en ünlü yemeği desek yeridir. Kendisi Gürcü pidesi. Envai çeşidi var. En sevdiğim Haçapuri Megruli.
  2. Khinkali: Gürcü mantısı bizdekilerin aksine epey büyük ve kendine özgü kapatılma şekli var. Patatesli, mantarlı, kıymalı gibi çeşitleri oluyor.
  3. Mtsvadi: Gürcistan mutfağında popüler olan ve genellikle mangalda pişirilen, marine edilmiş et parçalarından oluşan bir yemek.
  4. Badrijani Nigvzit: Dilimlenmiş patlıcanların fırınlanması ve ardından ceviz, sarımsak, maydanoz, nar ekşisi ve baharatlarla doldurulmasıyla yapılan bir Gürcü lezzeti.
  5. Lobio: Gürcü mutfağında pişmiş kırmızı fasulye ile hazırlanan, soğan, sarımsak, kişniş ve diğer baharatlarla lezzetlendirilen bir fasulye yemeği.
  6. Pkhali: Yapraklı sebzelerin (genellikle ıspanak veya pazı) ceviz, sarımsak, kişniş ve baharatlarla birlikte yoğrularak hazırlanan, soğuk olarak servis edilen bir meze.
  7. Satsivi: Genellikle tavuk veya hindi etinden yapılan yemek sarımsak, ceviz, mayonez ve baharatlarla hazırlanan bir sosla servis ediliyor.
  8. Churchkhela: Üzüm suyu ve ceviz içi gibi malzemelerin bir araya getirilip bir ip yardımıyla şekillendirilerek kurutulmasıyla hazırlanıyor. Bildiğimiz cevizli sucuk.
  9. Sulguni Peyniri: Gürcistan’a özgü, genellikle khachapuri gibi geleneksel Gürcü yemeklerinde kullanılan yumuşak bir peynir. Müthiş lezzetli. Hatta eve bile aldık.😊
  10. Shakshuka: Bizim menemene çok benziyor. Hatta aynısı. Domates, yumurta alın size shakhuka.
  11. Ponçki: Donuta benzeyen bu tatlı hamurla hazırlanıyor ve içine reçel veya çikolata sürülüyor.
  12. Cha-cha: Üzüm votkası olarak da adlandırılan geleneksel bir Gürcü içkisi. Tiflis’in neyi meşhur sorusunun cevabı.
  13. Gürcü Şarabı: Binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan ve geleneksel yöntemlerle üretilen, zengin aromalara sahip, çeşitli üzüm çeşitlerinden yapılan özgün içkiler.

Tiflis Restoranları : En İyi 13 Mekan Önerim

Tiflis’te gezerken en sık söylediğim cümle ‘mekanları da olmasa bu Tiflis’te çok az şey var.‘ oldu. Yani bana göre Tiflis tam bir gurme destinasyonu. Gerçekten gezilecek yer anlamında beni bu kadar tatmin etmeyen başka bir şehir daha olmamıştı sanırım. Eğer bu denli güzel mekanları olmasaydı, bu kadar iyi yemekler yemeseydim 4 gün boyunca sıkıntıdan patlardım büyük ihtimal.

Koştur koştur gezmenize gerek olmayan, gün içinde 4-5 gezilecek yer, 2-3 mekan deneyimi şeklinde 3-4 günlük bir Tiflis seyahati gayet ideal olacaktır. Tabii bizim gibi gitmeden önce sosyal medyada Tiflis klasörünüz gitmek istediğiniz mekanlarla dolduysa hepsine gidemeyebilirsiniz. Tiflis’te zaman biter mekan bitmez.😊

Tiflis seyahatinize ayırdığınız bütçenin önemli bir kısmını yeme-içmeye ayıracaksınız. Zaten şehirde aktivite ya da müze çok olmadığı için giriş ücretleri gibi harcamalarınız olmayacak. O nedenle siz de mekan ve lezzet deneyimleme odaklı bir Tiflis seyahati gerçekleştireceksiniz. Peki Tiflis ucuz mu, yemek fiyatları nasıl diye soracak olursanız Türkiye ile benzer diyebilirim. Ne yazık ki Gürcistan Larisi Türk Lirasından daha değerli. O nedenle de artık bizim için çok avantajlı olduğu dönemlerde değiliz. Bazı mekanlar Türkiye ortalamasında, bazı lüks mekanlarsa epey pahalı.

Not: Tiflis mekanlarında çoğunlukla menüde gördüğünüz fiyatlara vergi dahil olmuyor. Menünün bir kısmında muhakkak dahil olup olmadığı yazıyor. Ona dikkat edebilirsiniz. Eğer dahil değilse hesaba %18 vergi ekleniyor.

See 360 Restaurant

Tiflis’te ilk akşamımızda tercih ettiğimiz bir mekandı See 360. Adından da anlayacağınız üzere panoramik bir şehir manzarası sunan oldukça şık bir restoran burası. Hava yağmurlu olduğu için mekanın üstü kapalıydı ama güzel bir havaya denk gelmek hatta güneşli bir günde burada kahvaltı yapmak isterdim. Çünkü ambiyansı gerçekten çok hoş. Canlı müzik de var. Yemeklere gelecek olursak hem geleneksel Gürcü mutfağından hem de dünya mutfağından seçenekler var menüde. Başlangıç, salata, ana yemek ve tatlıları muazzamdı. Hem sunumlara hem lezzetlere bayıldık. Tiflis’te manzaralı bir yerde lezzetli yemekler yemek ve keyifli vakit geçirmek için tercih edebilirsiniz. Konum burada.

Baba Bakery

Tiflis’te kahvaltı ya da gün ortası kahve molası için bu mekanı not alın. Baba Bakery kruvasanları ile ünlü butik bir dükkan. Ürünlerin her gün aynı çıkıp çıkmadığından emin değilim. Bizim gittiğimiz gün 8-9 çeşit kruvasan vardı. Birkaç çeşit tuzlu birkaç da tatlı denedik. Tazeliğinden hiç şüpheniz olmasın. Sadesi bile oldukça lezzetliydi. Ama favorimiz bademli olan! Bademliyi kesinlikle denemelisiniz. Ah o krema dolgusu ah.😍 Biz kahvaltı için tercih ettik ama dediğim gibi gün içinde kahve+kruvasan için de uğrayabilirsiniz. Bademliyi tadın bademliyi! Konum burada.

Iasamani Restaurant

İşte beni alan, bir dönem filminin içine ışınlayan, üstümde döpiyesim, ellerimde eldivenlerim, zarif şapkamla, karşımda Üstün’ün jilet gibi askeri üniformasıyla oturduğu ve romantik bir yemek yediğimiz o mekan.💕😍💕 Hayal gücüm çok mu geniş sizce? Iasamani gerçekten çok özel bir mekan. Tiflis en iyi restaurant ödülü almaya aday.😍 Adımımızı attığımız anda ambiyansıyla kalbimizi çaldı. Burada başlangıç olarak patlıcan pkhali ve gebjalia diye bir Gürcü mezesi söyledik. Çok farklı ve lezzetlilerdi. Hem yemekleri hem ortamı ile size %100 önerdiğim bir restoran burası. Tam bir date mekanı. Mutlaka gitmeden önce rezervasyon yaptırın. Konum burada.

Lumier’s Chimney Cake

tiflis mekanları

Canınız tatlı bir şeyler mi istiyor, o zaman Lumier’s Chimney Cake sizi fazlasıyla tatmin edebilir. Yurt dışı seyahatlerine çıkıyorsanız Avrupa’da makara tatlısını mutlaka görmüşsünüzdür. Bu da onun aynısı işte. Dışı tarçın ve şekerle kaplı hamur pişiriliyor. İçine çikolata sürülüp meyve ile dolduruluyor. En üstüne de bolca dondurma. 1 taneyi 2 kişi paylaşmanızı öneririm. Epey tatlı ve bir süre sonra bayıyor. 2 tane şubeleri var. Konum burada.

Chernyi Cooperative Roasters

Hadi bir kahve molası verelim. Chernyi’nin 2 şubesi var Tiflis’te. Birisi Luxemburg diğeri Vake şubesi. Biz Vake bölgesine gittiğimizde uğradık. Tiflis’te kahvecilerde dikkatimi çeken şey bizdeki kadar çok çeşit olmaması. White chocolate mochalar falan yok mesela. Klasik americano, latte, cappucino. Kahvelerini beğendik. Tatlıları da tazeydi. Çalışmak için de ortamı çok keyifli ve rahat. Öğleden sonra kahve molası vermek için bu kahveciyi araya sıkıştırmanız güzel olur. Konum burada.

Slink Cafe

En favori mekanlarımdan birine geldi sıra. Slink cafe bir kahvaltıcı. Yalnızca kahvaltı menüsü var ama şahane bir menü. Hem tuzlu hem tatlı harika kahvaltı tabakları mevcut. Mekan bir kış bahçesi. Havanın güzel olduğu günler bahçesine de masa atıyorlar ve çok keyifli oluyor. Yani fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla öyle. Ama bilin bakalım kimin gittiği gün yağmur yağıyordu? Baş harfi Buju.😀 Avokadolu humus aklıma kazındı. Evde mutlaka deneyeceğim ama oradaki gibi olur mu bilemem. Özetleyecek olursam Tiflis’te kahvaltı için adres Slink Cafe. Konum burada.

Fabrika Tblisi

Tiflis’in en popüler mekanlarından biri de Fabrika Tblisi. Popüler olur da biz gitmez miyiz ? Hemen Bolt taksi çağırdık ve kendimizi Fabrika’ya attık. Fabrika oldukça güzel bir mekan. Mekanın rustik ve sanatsal atmosferi insanı hemen sarıyor. Sanki bir sanat galerisine girmiş gibi oluyorsunuz. Her köşede farklı bir sanat eseri, vintage mobilyalar ve yaratıcı dekorasyon detaylar var.

Fabrika Hostel Cafe sadece bir kafe değil, aynı zamanda bir buluşma noktası ve kültürel bir merkez gibi. Burası adından da anlayacağınız üzere bir hostel. Hostelin hem içinde hem de arkasında bir çok kafe bulunuyor. Burası Gürcü gençlerin favori noktası. Tiflis’e geldiğinizde burayı ziyaret etmenizi öneririm. Konum burada.

Shushabandi Restaurant

Wine Factory denilen bir alan var. İçerisinde restoranların olduğu keyifli bir yer dizayn etmişler. Biz zaten burayı bir gün öncesinde gezmiştik. Shushabandi’ye gideceğimiz günse ara tara bulamadık. Wine Factory’nin içinde biriyle karşılaştık ve ona sorduk. Şansımıza orada çalışıyormuş. Bulamazsanız diye bu kadar detaylı anlatıyorum çünkü dışarıda tabelası yok. Bilmeyen birinin bulması zor. Arka tarafa dolanıp binanın üst katına çıktığınızda göreceksiniz.

Zor bulduk ama değdi, bu ne güzellik! Gerçekten Tiflis’te favori mekanlarımdan biri oldu. Dekorasyonu hem çok sade hem çok zarif. Menü oldukça zengin ve lezzetler çok başarılı. Biz biraz öğleye yakın bir saatte gittik. Brunch gibi hem kahvaltı hem yemek menüsünden bir şeyler söyledik. Ve her şey lezizdi. Günün üç öğünü için de Shushabandi’yi şiddetle öneriyorum. Tiflis’te yemek nerede yenir derseniz bence kesinlikle buraya uğramalısınız. Tam date’lik mekan. Konum burada.

Bruno Restaurant

Bruno ufak, keyifli bir atmosferi olan, yerellerin de oldukça sevdiği ve tercih ettiği bir mekan. Boş masa bulmak epey zor. Rezervasyonlu gitmek şart. Menüsü sade ve yeterli. Trüflü parmesanlı makarnası ve limonataları lezzetliydi. Çalışanlar ilgili ve güler yüzlüydü ki bu Tiflis’te zor karşılaşılan bir durum. Hizmet sektöründe gülümsemenin şart olduğu evrensel bir bilgi değil sanırım. Çünkü Tiflis’te gülümseyen birini çok nadir görebildik. Tiflis’te akşam yemeği için butik bir mekan arıyorsanız aklınızda burası olsun. Konum burada.

Muse Restaurant

tiflis restoranları
Tiflis’te Ne Yenir : Otelimizin Restoranı

Burası Tiflis’te konakladığımız Philharmonic Hotel’in içinde bulunan restoran. Dekorasyonu oldukça şık ve zarif. Menüsü de epey zengin. Başlangıçta söylediğimiz King Arthur salad ve burratalı patlıcan çok lezzetliydi. Hem sunumlar hem lezzetler başarılı. Şöyle şık bir mekanda sakin, keyifli bir akşam geçirmek isterseniz tercih edebilirsiniz. Ayrıca Tiflis’te otel arayışı içindeyseniz burayı şiddetle tavsiye ederim. Konumu çok iyi. Tam Tiflis’in merkezinde. Haritadaki konumu burada.

Cafe Daphna

Tiflis’te haçapuri ve khinkali nerede yenir sorusunun cevabına geldik. Bizim 2 kere uğradığımız, lezzeti damağımıza kazınan, yine Tiflis’e gitsek koşa koşa gidip haçapuri yiyeceğimiz o mekan Cafe Daphna. Menüsünde çok seçenek var ama ön plana çıktığı lezzetleri khinkali ve khacapuri. Khinkalilerde çok çeşit var; kıymalısı, patateslisi, mantarlısı… Ben kıymalıyı pek sevemedim. Kişniş ne yazık ki damak tadıma uymadı ve yoğurtsuz yemek de biraz zordu. Ama patates peynirlisi çok lezzetliydi. Burası asıl bizim için Tiflis’te Haçapuri nerede yenir sorusunun cevabı oldu. Favorimiz Khacapuri Megruli. O kadar beğendik ki gidip yerel bir peynirciden sulguni peyniri aldık. Bence burası Tiflis gezinizin olmazsa olmaz durağı olmalı. Konum burada.

Kvarts Coffee

tiflisin neyi meşhur

Eğer kendinize şahane bir Tiflis hatırası bırakmak isterseniz durağınız Kvarts Coffee olmalı. Burada yalnızca kahvenizin ücretini ödüyorsunuz. Bardağın üzerine resminiz ücretsiz çiziliyor. Epey de benzetiyorlar bence. Rustaveli Caddesi’nde bulunan bu minicik mekana mutlaka uğrayın derim. Tabi cafeden çıkıp kahveniz bitince şöyle bir diyalog yaşamamaya dikkat edin; 😂

Burcu: Aşkım bardağın nerede?
Üstün: Kahvem bitti, çöpe attım.
Burcu: Ciddi misin?
Üstün: Evet hayatım neden ki? ……. Ayyyyy, daldım gitti, tüüüüh!

Yani Üstün gibi dalgınlığa gelip kahve bardağınızı çöpe atmayın.😂 Öğle arası güzel bir kahveci arıyorsanız burayı değerlendirin. Konum burada.

Cafe Stamba

tiflis yeme içme mekanları

Cafe Stamba, Stamba Hotel’in içindeki restoran. Aslında burayı gezilecek yerler listenize de ekleyebilirsiniz çünkü otel değil müze yapmışlar mübarek. Girişte devasa bir kitaplık karşılıyor sizi. Alt katı bitki bahçesi yapmışlar. Devasa bitkilerin olduğu bir kış bahçesi gibi. Sağ tarafta bookstore ve üst katta özel tasarım kıyafet ve aksesuarların satıldığı bir mağaza var. Sol tarafta ise kafe. İster yemek ister Gürcü birası ya da şarabı denemek, isterseniz de bir kahve içmek için uğrayabilirsiniz. Ambiyansı gerçekten şahane. Konum burada.

Tiflis’te ne yenir sorusuna bizzat deneyimlediğim 13 sağlam mekanla cevap vermeye çalıştım. 4 gün içinde bu mekanları rahatlıkla deneyimleyebilirsiniz. Bu mekanların hepsinin altına imzamı atarım. See 360, Iasamani ve Shushabandi en favori yerlerim oldu. Siz de güzel mekanlar keşfederseniz yorum kısmında muhakkak paylaşın. Keyifli seyahatler diliyorum. Hoşça kalın.

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.