kaleköy gezi rehberi

Kaleköy Gezi Rehberi | Nerede, Nasıl Gidilir, Gezilecek Yerler

Kaleköy ‘e gidenlerin aşkını özlemini depreştirecek, henüz görmeyenlere bavul hazırlayıp yola çıkartacak Kaleköy Gezi Rehberi yazımı iftiharla sunarım 🙂 Benim 2 yıl önceki batı Antalya turumuzda en en en sevdiğim yer olmuştu Kaleköy. Geçtiğimiz haftalarda çıktığımız Kekova mavi yolculuk turumuzun duraklarından biri olunca sevinçten havalara uçtum tabi. 2 saatlik molamızda tadını çıkardık bu kendine münhasır köyün.

Simena Antik Kenti’ni de içinde barından Kaleköy hem tarihi kalıntılarıyla, hem doğasıyla hem de masmavi ve berrak deniziyle adeta bir yeryüzü cenneti. İşin güzel yanı tarihi bir yerleşim bölgesi olduğu için birinci derece arkeolojik sit alanı. O nedenle yapılaşmaya izin verilmiyor. Son yıllarda adını daha sık duyursa ve daha çok ziyaretçiyi ağırlasa da yine de bozulmamış doğal bir güzelliği var Kaleköy’ün.

Kaleköy Gezi Rehberi

Kaleköy gezi rehberi yazımda Kaleköy nerede, Kaleköy’e nasıl gidilir, Kaleköy nasıl bir yer, Kaleköy’de ne yapılır gibi sorulara yanıt bulabileceksiniz. Hadi bu şirin mi şirin tatil köyünü birlikte gezelim.

Kaleköy Nerede ?

kaleköy nerede

Kaleköy Antalya iline bağlı, Kaş ve Demre ilçeleri arasında yer alıyor. Kekova denilen bölgede bulunuyor. Bana göre Batı Antalya tarafı Antalya’nın en görülesi yerleri. Kaleköy ise Batı Antalya bölgesinin adeta incisi. Kaleköy, Kekova’nın en önemli yerlerinden. 60 metre yüksekteki kalenin eteklerinde denize kadar uzanan bu yerleşim yerini çok seveceksiniz.

Kaleköy’ün haritadaki konumu için buraya tıklayın.

Kaleköy’e Nasıl Gidilir ?

kaleköye nasıl gidilir

Kaleköy’e nasıl gidilir Buju diye soranlara hemen anlatayım. Burası bi ada gibi düşünülse de aslında karayolu ile bağlantısı olan bir yer. Birçok kişi Kaleköy’e yalnızca deniz yoluyla ulaşılabildiğini düşünüyor. Aslında en popüler ve rahat yolu bu olsa da aslında Kaleköy’e belli bir yere kadar arabanızla gittikten sonra 15 dakikalık bir yürüyüşle de ulaşabiliyorsunuz.

Kaleköy’e deniz yoluyla gidebilmeniz için Üçağız Köyü’nden kalkan teknelere binmeniz gerekiyor. Genellikle günübirlik tekne turları Kaleköy’de 1 saat mola veriyor. Ama ben bu güzelliğe daha uzun zaman ayırmanız taraftarıyım.

Kaleköy Nasıl Bir Yer?

kaleköy gezilecek yerler

Kaleköy trafiğe kapalı bir köy. Ne bir araç sesi, ne bir gürültü var burada. Sanki bir ütopyadaymış gibi hissediyor insan burada. Diyor ya şarkıda ‘bir yer bulalım dünyadan uzak’ diye. E işte bulmuşlar hazır, haber verin de gelsinler 🙂

Çoğunlukla deniz yoluyla gelindiği için bir ada izlenimi veriyor Kaleköy. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi karayoluyla da bağlantısı var aslında. Bu kendi halindeki tarihi köy hem kültür hem doğa hem turizmini sevenlere hitap ediyor. İnsanın gözünü gönlünü doyuruyor adeta. Bana bırakırsanız sabaha kadar methiyeler düzebilirim 🙂

Özetle Kaleköy nasıl bir yer diye soranlara eşsiz güzellikte bir yer diyebilirim. Ne yapın ne edin bu tarihe bu maviliğe yakından şahitlik edin.

Kaleköy Gezilecek Yerler

Bakmayın böyle bir başlık açtığıma. Kaleköy Simena Antik Kenti Kalıntıları üzerine kurulan bir yerleşim bölgesi olduğundan burada gezip görebileceğiniz yerler de bu antik kalıntılar aslında. Ada görünümlü bu harika bir doğaya ve tarihe sahip bölgeyi yarım günde sindire sindire gezebilirsiniz.

Simena Antik Kenti

kaleköy simena antik kenti

Simena küçük bir Likya kıyı kenti olup, M.Ö. 4’üncü yüzyıldan günümüze kadar yerleşim yeri olan stratejik bir nokta. Simena Antik Kenti, birinci derece arkeolojik sit alanı olarak da tescilli. Orta Çağ surlarının oluşturduğu iç kalede, bir tapınak ile bu tapınakla irtibatlı bir stoa bulunuyor. Yine kale içinde, doğal kayaya oyulmuş 7 oturma sırası ile 300 kişilik bir tiyatro bulunuyor. Bu tiyatro Likya şehirleri içindeki en küçük tiyatro olma özelliği taşıyor.

Kent akropolü içinde Likçe yazıtları olan kaya mezarları ve su içinde kalmış lahitler bulunuyor. Kıyıda sığ sularda bulunan bu lahit mezarlar oldukça fotografik bir görüntü sunuyor. Kaleye kadar çıktığınızda sizi muazzam bir manzara bekliyor. Bol bol fotoğraf video çekerken durup manzaranın tadını çıkarmayı da ihmal etmeyin 😊

Simena Ören Yeri’nin girişi ücretli. Müze kart geçerli.
Simena Antik Kenti ziyaret saatleri:

Yaz Dönemi
1 Nisan – 1 Ekim
Açılış Saati: 08:00
Kapanış Saati: 19:00

Kış Dönemi
1 Ekim – 1 Nisan
Açılış Saati: 08:30
Kapanış Saati: 17:30

Kaleköy’de Ne Yapılır ?

kaleköye nasıl gidilir

Bu ufacık tatil köyünde ne yapılabilir ki diye düşündüyseniz ayıp edersiniz bilmiş olun 😀 Öncelikli beklentimiz huzur, sakinlik ve dinlenmek üzerine olmalı onu söyleyeyim. Kaleköy’de yapılacaklara gelirsek;

  • Mutlaka kaleye tırmanmalı, Simena Antik Kenti’ni gezmelisiniz.
  • Kaleköy’ün karadutlarından, frenk incirinden yapılan nefis ev yapımı dondurmalarından tatmalısınız.
  • Tarihi kalıntıların arasında bol bol yüzmelisiniz.
  • Kano kiralayarak bu masmavi sularda kürek çekmelisiniz.
  • Kaleköy’deki pansiyonlardan birinde konaklayarak huzuru depolamalısınız.
  • Köylülerin yaptığı el emeği hediyelik eşyalardan ve yöreye has adaçayı, dağ kekiği, keçiboynuzu gibi ürünlerden satın alabilirsiniz.

Kaleköy gezi rehberi yazımın sonuna geldik. Kaleköy’de nasıl zaman dursun hiç ayrılmayalım istiyorsam yazıyı yazarken de bitmesin istedim 😊 Umarım sizi biraz heveslendirebilmiş, hadi hazırlayın bavulları Kaleköy’e gidiyoruz dedirtebilmişimdir. Bu şirin köy ile ilgili aklıma gelen tüm bilgileri sizinle paylaşmaya çalıştım. Atladığım ya da sizin aklınıza takılan başka bir detay varsa yorumlarda buluşalım. Bu bölgede yapabileceğiniz en keyifli şeylerden biri olan Kekova mavi yolculuk deneyimi yazımı da mutlaka okumanızı tavsiye ederim. https://bujuyollarda.com/kekova-tekne-turu-tavsiyesi/

yorumlar

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.