muğla merkezde ne yenir

Muğla Merkezde Ne Yenir | 8 Mekan Önerim

Muğla merkeze gelirseniz ya da buradan geçerseniz sizi aç bırakmayacak çok güzel önerilerimle karşınızdayım. Muğla merkezde ne yenir diye araştırıyorsanız tam da doğru adrestesiniz. Mekan önerilerimle nokta atışı yapmış olacaksınız.

Tam bir gurme sayılmasam da damak tadıma güvenirim. Damak tadının yanında bir mekanda önem verdiğim iyi hizmet, güler yüz faktörleri de benim için oldukça önemli. Aşağıda saydığım mekanlar Muğla standartlarına göre benden geçerli puan alan yerler. Tecrübelerim bana ait ve denenmiş yerlerden oluşuyor. Sizin de Muğla merkezde öneriniz varsa yorum kısmında benimle paylaşmayı unutmayın.

Not: Muğla merkezde yemek olayı tamamsa merkezde gezilecek yerler için “Muğla Merkez Gezilecek Yerler | Menteşe Gezilecek Yerler” başlıklı yazıma göz atabilirsiniz.

Muğla Merkezde Ne Yenir ?

Muğla merkezde yıllardır yaşayan biri olarak bu yazıyı yazıyorum. Yani oldukça tecrübeliyim. Burada bir çok mekan deneyimleme fırsatım oldu. Memnun olduklarım da var memnun olmadıklarım da. Biraz geç oldu ama bu tecrübelerimi size aktarmam gerektiği ışığı yandı.😀 Tecrübelerimden umarım faydalanır ve memnun kalırsınız. Sizden şunu bekliyorum; bu mekanlardan birini deneyimlerseniz yorumunuzu benimle paylaşın lütfen.

Listemde Muğla’nın ünlü köftesinden pizzaya, dönerden tatlılara bir çok mekan önerim var. Lahmacunlar, pideler, dönerler sizi bekler. Neyse sizi daha çok acıktırmadan listeme geçiyorum.

Kebapçı Ökkeş

Muğla Merkez En İyi Restaurant

Muğla’da üniversitenin bulunduğu yer olan Kötekli’de bulunan Kebapçı Ökkeş hem lezzetleriyle hem de konumu ile oldukça güzel bir mekan. Normalde Muğla’da Adana, Antep yöresine ait yemekleri bulmak zor olsa da Kebapçı Ökkeş bu durumu yemekleriyle terse çevirmiş durumda. Gittik, deneyimledik ve gördük.

Yemek olarak her çeşit yemek var. Mekanda yemekler masaya gelmeden önden ezme, salata gibi aperatifler veriliyor. Normalde Muğla’da böyle bir mekanı bulmanız zor olsa da Ökkeş Usta sağ olsun bunu en güzel şekilde yapmış.

Yediğimiz tüm yemekler oldukça güzeldi. Adanadan lahmacuna, Urfa kebabından künefeye mekanda her şey var. Muğla merkezde yemek nerede yiyebilirim diyorsanız burası listenizin başında olsun.

  • Adres: Kötekli, Sıtkı Koçman Cad No:33, 48000, 48050 Menteşe/Muğla
  • Telefon: (0252) 502 01 22
  • Konum: Kebapçı Ökkeş

Pizza 4 Peynir

Listeme müdavimi olduğumuz favori mekanımızla başlıyorum. Gerçekten Pizza 4 Peynir’in pizzaları efsane. Biz 2 haftada bir eve pizza sipariş veriyoruz. Karışık pizza ve şarküteri pizza oldukça başarılı ve güzel.

İncecik hamurda, bol malzemeli pizzalarıyla Pizza 4 Peynir’i canı gönülden tavsiye ediyorum. Eğer Muğla merkeze gelirseniz ve canınız pizza çekiyorsa burayı tercih edin pişman olmazsınız. Pizza fiyatları ortalama 40-50 TL arasında değişiyor.

  • Adres: Emirbeyazıt, Kurşunlu Çk. Sk. No:4, 48000 Menteşe/Muğla
  • Telefon: (0252) 212 11 55
  • Konum: Pizza 4 Peynir

Pablo Kafe

muğla merkezde ne yenir
Muğla Merkezde Nerede Yemek Yenir : Pablo Kafe

Muğla merkezde bir türlü alışamadığım bir AVM var. Burası Rüya Park AVM. Öncesinde Ankara’da yaşadığımdan mıdır nedir burası nedense bana bir türlü avm gibi gelmiyor. Her ne kadar avm’yi andıran bir yer olsa da Pablo Kafe buraya ayrı güzel bir hava katmış.

Pablo Kafe oldukça şık ve güzel bir mekan. Ambiyans açısından oldukça sıcak olan bu mekanda bir çok yemek çeşidini bulabilirsiniz. Burada ev yemekleri de servis ediliyor. Yemeklere ek olarak mekanın tatlıları da oldukça başarılı.

Muğla merkezde kahvaltı yeri arıyorsanız burayı tercih edebilirsiniz. 2 kişilik kahvaltı ücreti en son 150 TL’idi. Malum enflasyondan fiyatlar ne oluyor bilemiyorsunuz.

  • Adres: Emirbeyazıt Mahallesi 28. Sokak No: 14/1 Muğla Outlet Park B Blok No:3 Menteşe-Muğla
  • Telefon: (0252) 214 05 34
  • Konum: Pablo Kafe

Alabi Restaurant

Muğla merkezde ne yenir sorusunun bir diğer cevabı Alabi Restaurant. Alabi, Muğla genelinde bir kaç şubesi olan yılların mekanı. Özellikle kebap türü şeyler arıyorsanız burayı tercih edebilirsiniz.

Mekan ve hizmet kalitesi olarak iyi seviyede olan Alabi Restaurant yukarıda bahsettiğim Rüya Park Avm’ye yakın konumda yer alıyor. Buraya geldiğinizde Muğla’nın meşhur çökertme kebabını yiyebilirsiniz. Bunun dışında beyti de tercih edebilirsiniz. Yemek servisi öncesi sunulan keşkek de oldukça lezzetli.

Aklınızda bulunsun İş yemeği organizasyonu yapacaksanız ambiyans açısından burayı tercih edebilirsiniz.

  • Adres: Emirbeyazıt, Muğla Outlet Park No:44, 48000 Muğla Merkez
  • Telefon: (0252) 214 05 32
  • Konum: Alabi

Nazar Unlu Mamuller

Muğla merkezde yıllardır hizmet veren Nazar Unlu Mamuller hem yemek servisi olan hem de hamur işi poğaça, baklava üreten bir yer. Nazar tüm Muğlalıların uğrak noktası. Muğla merkezde işiniz varsa işinizi hallettikten sonra öğle yemeği için burayı tercih edebilirsiniz.

Mekanın unlu mamulleri oldukça lezzetli. Tatlı alacaksak genelde burayı tercih ediyoruz. Burada tatlı olarak bülbül yuvası ve transparan pasta favorimiz. Bu tatlıları tatmanızı öneririm.

  • Adres: Şeyh, Cumhuriyet Cd. 7/A, 48000 Muğla Merkez/Muğla
  • Telefon: (0252) 212 67 22
  • Konum: Nazar (Araç park yeri sıkıntılı bilginiz olsun, aracınızı yakın ara sokaklara park edebilirsiniz.)

Not: Muğla’daki mekanlardan mekan kalitesi, yüksek hizmet gibi öncelikler beklemeyin. Çünkü burası Muğla merkez. Çok gelişmiş bir yer değil. İstanbul, Ankara’daki gibi yüksek kalitede mekanlar ararsanız üzülürsünüz.

Meşhur Muğla Köftecisi Zafer’in Yeri

Muğla’nın yiyecek olarak neyi meşhur derseniz cevap olarak Muğla köftesini listenin başına eklerim. Muğla’ya gelirseniz ve Muğla köftesi yiyecekseniz Zafer’in Yerini tercih edebilirsiniz. Zafer’in Yeri, Muğla merkezde eski yerleşim yerlerinde bulunan dükkanların arasında yer alıyor. Mekan salaş ama lezzetler gayet iyi.

Köfteler biraz yağlı olarak servis ediliyor. Yağa karşı hassasiyetiniz varsa önceden belirtin. Köfte yanında ızgarada kızarmış ekmek ile kuru biber oldukça lezzetli. Köftelerle beraber bu ikili çok iyi gidiyor. Yanına ayranı da unutmayalım.

  • Adres: Şeyh, Kocahan Gç. No:7, 48000 Muğla Merkez/Muğla
  • Telefon: (0252) 212 78 61
  • Konum: Meşhur Muğla Köftecisi Zafer’in Yeri (Araç park yeri sıkıntılı bilginiz olsun, aracınızı yakın ara sokaklara park edebilirsiniz.)

Menteşe Belediyesi Kültür Evi

Muğla Merkez yemek yerleri
Muğla Merkezde Ne Yenir ? Menteşe Kültür Evi

Kurşunlu Cami’nin hemen yakınında bulunan Kültür Evi bizim Muğla merkezde en sevdiğimiz yerlerden biri. Burada bulunan kafeyi Menteşe Belediyesi işletiyor ve fiyatlar oldukça uygun. Gözleme, çay ve portakal suyu favorilerimiz. Bunun dışında yemek seçeneği yok.

1999 yılında kamulaştırılan Kültür Evi’nin tarihi 1800’lü yıllara dayanıyor. Önceden Şerefliler Ailesi’ ne ait olan yapı, hem Türk hem de Rum mimarisini bir arada yansıtan bir özelliğe sahip. Yani Muğla’nın özgün mimariye sahip evlerini görmek ve buralarda bir şeyler yemek isterseniz Kültür Evi’ni tercih edebilirsiniz.

  • Adres: Şeyh, Faruk Aksoy Sk. No:1 48000 Muğla Merkez/Muğla
  • Konum: Menteşe Belediyesi Kültür Evi (Araç park yeri sıkıntılı bilginiz olsun, aracınızı yakın ara sokaklara park edebilirsiniz.)

Tanrıverdi Küp 3

Muğla Merkezde nerede yemek yenir sorusunun son cevabına geldik. Tanrıverdi Küp Muğla’da lahmacun yiyeceğimiz zaman tercih ettiğimiz bir yer. Lahmacun dışında burada kebap ve döner çeşitlerini de bulabilirsiniz.

Tanrıverdi Küp Muğla – Yatağan yolu üzerinde Muğla’nın çıkışı diyebileceğim bir noktada yer alıyor. Yol üstü bir yer arıyorsanız burayı tercih edebilirsiniz. Lahmacun dışında özellikle döner yemek isterseniz burayı deneyimleyebilirsiniz.

  • Adres: Muslihittin, Sıla İş Merkezi, Atatürk Blv. 31/B, 48000 Muğla Merkez/Muğla
  • Telefon: 0552 213 53 33
  • Konum: Tanrıverdi Küp

Muğla Merkezde ne yenir sorusunun cevapları şimdilik bu kadar. Mekanlardaki fiyatlar her yerde olduğu gibi son zamanlarda uçuşta. Zaten böyle giderse dışarıda yemek yeme lüksümüz kalmayacak gibi. Bu yazıyı enflasyonun resmi rakamlarda yüzde 70 olduğu bir dönemde kaleme alıyorum !

Son olarak Muğla merkezde mekan deneyimledikçe bu yazımı güncellerim. Tabiki memnun kalmak şartıyla ! Eğer Muğla merkezde favori yeriniz varsa yorum kısmına muhakkak yazın hemen deneyimlerim.

2 Yorum

Cevap Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.