kuşadası plajları ve koyları

Kuşadası Plajları ve Koyları : En Güzel 14 Plaj ve Koy

Kuşadası’nda denize girilecek güzel yer arayanlar gelsin buraya anlatacağımız çok şey var. Ege’nin masmavi sularına kucak açan Kuşadası, her köşesinde “keşfet beni!” diye fısıldayan birbirinden güzel plajlar ve koylarla dolu! İster güneşin tadını çıkarıp altın sarısı kumsallara yayılmak isteyin, ister sessiz saklı koylarda serin sulara dalın; Kuşadası Plajları ve Koyları tam anlamıyla bir yaz rüyası sunuyor. Üstelik sadece deniz-kum-güneş üçlüsüyle değil, atmosferiyle, enerjisiyle ve göz alıcı manzaralarıyla da kalpleri çalıyor.

Bu yazıda, “Kuşadası’nda nerede denize girsem?” derdine son veriyoruz! Kuşadası’nın en popüler plajlarından gizli kalmış cennet köşelerine kadar hepsini tek tek anlatıyoruz. Hele adada bir Dilek Yarımadası Milli Parkı var ki mavi ile yeşil burada muhteşem bir uyuma sahip. Bu milli park bize göre Kuşadası’nın en güzel plaj ve koylarına ev sahipliği yapıyor.🌞🏖️ Adaya deniz için bir açılım yapacaksanız bu milli park listenizin başında olsun.

NOT: Kuşadası’na yola çıkmadan önce okumanız gereken bir yazımız daha var. O da Kuşadası gezilecek yerler yazımız. Bu yazıda Kuşadası merkez ve çevresindeki yerleri en detaylı şekilde bulabilirsiniz. Kuşadası için iyi bir gezi planı çıkarmanızda size ciddi fayda sağlayacak.

Kuşadası Plajları ve Koyları Haritası

Kuşadası Plajları ve Koyları Haritası (Harita üzerinde numaralar üstüne tıklayabilirsiniz. Sıralama aşağıda.)

Kuşadası’nda Nerede Denize Girilir? & En Güzel 14 Yer

  1. Pygela Plajı
  2. Kuşadası Sahil
  3. Papaz Hamamı Plajı
  4. Yılancı Burnu
  5. Kadınlar Denizi Plajı
  6. Kuşadası Yeşil Plajı
  7. Kuşadası Long Beach
  8. Davutlar Plajı
  9. Sevgi Plajı
  10. Güzelçamlı Venüs Plajı
  11. İçmeler Koyu
  12. Aydınlık Koyu
  13. Kavaklıburun Koyu
  14. Karasu Koyu

Kuşadası merkez ve çevresinde toplamda 14 plaj ve koy sıraladık. Bu koyların bazıları Kuşadası merkezde yer alıyorken bazıları da çevresinde yer alıyor. Adanın en meşhur plajı Kadınlar Denizi Plajı. İsminden sadece kadınların girdiği bir plaj algısı oluşmasın.😂 Yazın burada metrekareye 5 insan düşüyor. Tabi buraya alternatif çok güzel yerler de var. Hadi lafı uzatmayalım artık deniz, kum, güneş diyelim ve listemize giriş yapalım.💙

Kuşadası’nda Denize Girilecek Yerler

Pygela Plajı

kuşadası koyları ve plajları

Pygela Plajı, Kuşadası plajları arasında hem sakinliğiyle hem de sunduğu imkanlarla oldukça güzel bir yer. Plaj boyunca sıralanmış bir sürü şezlong ve şemsiye var ve en güzeli de hepsi ücretsiz. Boş bulduğunuz bir şezlongu kapın, denizin ve güneşin tadını çıkarın! Deniz kısmına geldiğimizde, ilk girişte 3-4 metrelik taşlı bir bölüm karşılıyor sizi. Biraz sabredip o taşları geçince yumuşacık kum zemine ulaşıyorsunuz. Su inanılmaz berrak ve tertemiz.

Pygela Plajı’nda duşlar çalışıyor, tuvalet imkanı var ve üst değiştirmek için küçük bir alan bulunuyor. Kuşadası plajları arasında keyifli, ücretsiz ve rahat bir halk plajı bulmak için burayı tercih edebilirsiniz. Yolunuz düşerse mutlaka bir gününüzü Pygela’ya ayırın! 🌊🌞 Konum burada.

Kuşadası Sahil

kuşadası sahil

Kuşadası plajları denince akla ilk gelen yerlerden biri tabii ki Kuşadası Sahil! Şehir merkezinde olmasıyla cazip görünse de, gerçekleri konuşalım: burada işler biraz karışık. Otopark sorunu devasa boyutlarda; araç koyacak yer bulmak neredeyse mucize. Hatta öyle ki, okulların bahçeleri bile otopark olarak kullanılıyor ve ne yazık ki oldukça yüksek ücretler talep ediliyor. Sahil kısmına geldiğimizde ise maalesef iç açıcı bir tablo yok. Küçük bir plaj alanı var, ama kum tanelerinden çok sigara izmariti sayabiliyorsunuz. Deniz ve sahil kısmında yüzen çöpler görmek de mümkün, bu yüzden beklentiyi düşük tutmakta fayda var.

Mevcut şezlonglar, açık duşlar ve soyunma kabinleri ücretsiz, bu yönüyle artı puan alıyor. Ancak özellikle yüksek sezonda plaj öğleden sonra tıklım tıklım oluyor ve yüzmek için çok da ideal bir yer olmaktan çıkabiliyor. Yine de Kuşadası’nın ruhunu hissetmek istiyorsanız, kısa bir yürüyüş ya da gün batımını izlemek için sahilde vakit geçirmek güzel bir deneyim olabilir. Kuşadası sahil yol tarifi burada.

Papaz Hamamı Plajı

kuşadası koyları ve plajları

Papaz Hamamı Plajı, hikayesiyle fark yaratan bir nokta! Rivayete göre, bir zamanlar yukarıdaki kiliseden gelen papazlar burada vaftiz törenleri düzenlermiş. Düşünsenize, yüzlerce yıl öncesinin sessiz duaları ve kutsal ritüelleri bu küçük koyda yankılanmış… Güvercinada yoluna girerken sol tarafta bu minik kumsalı göreceksiniz. Güvercinada’ya doğru kısa bir yürüyüşle hem tarihi keşfeder hem de gün batımını enfes bir manzarayla taçlandırabilirsiniz! Konum burada.

Yılancı Burnu

kuşadası plajları

Kuşadası’nda gizli cennet köşeler arıyorsanız, Yılancı Burnu tam size göre! İlk başta “özel mülk, girilmez” tabelasıyla karşılaşabilirsiniz ama merak etmeyin, alt kısımdan giriş yapabiliyorsunuz. Sahil boyunca ilerleyip sağa döndüğünüzde beach club’ın hemen yanındaki halka açık alana ulaşabiliyorsunuz. Giriş için makul bir otopark ücreti alıyorlar, bence verin gitsin, değiyor!

Doğallığıyla öne çıkan bu güzellikte, şehirden kopup sadece denizle, gökyüzüyle ve kendinizle baş başa kalmanın tadını çıkarmak bambaşka bir keyif. Manzarası da bir harika; özellikle gün batımında fotoğraf makinenizi hazırlayın, çünkü o anı kaçırmak istemeyeceksiniz. 🌅 Konum burada.

Kadınlar Denizi Plajı

kadınlar denizi plajı

Kuşadası ücretsiz plajlar arasında en meşhuru hangisi derseniz, hiç düşünmeden Kadınlar Denizi Plajı deriz! Tertemiz, incecik kumları ve sığ deniziyle adeta cennetten bir köşe. Sabah erken saatlerde geldiğinizde, buranın o sakin ve huzurlu havasına âşık olabilirsiniz. Ama saatler 11-12’yi gösterdi mi plaj adeta bir şenlik alanına dönüşüyor! Eğer plajda keyifle yayılarak gün geçirmek istiyorsanız, erkenci olmanızda büyük fayda var.

Osmanlı döneminde kadınlara özel olduğu için bu adı alan plaj, bugün herkese açık. Belediyenin şezlong ve şemsiye hizmeti olsa da, yoğun sezonda yer bulmak ciddi bir mesele olabiliyor. Hatta sezon sonunda bile boş bir şezlong yakalamak, resmen şans işi! İsterseniz kendi sandalyenizi ve şemsiyenizi getirip rahat rahat keyfinize bakabilirsiniz. Konum burada.

Kuşadası Yeşil Plajı

kuşadasında denize nerede girilir

Kuşadası Yeşil Plaj nerede diye merak edenler için hemen söyleyeyim: Yeşil Plajı, Kadınlar Denizi’ne oldukça yakın, yemyeşil doğası ve masmavi deniziyle göz kamaştıran bir güzellik! Giriş ücretli ama karşılığında cennet gibi bir manzara sizi bekliyor. Plaj genel olarak keyifli, ama bazı eksikler de yok değil. Şezlonglar zamanla yorgun düşmüş, dikkatli oturmazsanız kendinizi bir anda kuma yapışmış bulabilirsiniz. 😂 Yine de ortam güzel, küçük aksilikler pek de moral bozacak cinsten değil.

Denizin bazı yerlerinde yosunlar ve atıklar denk gelebiliyor, o yüzden denize girerken küçük bir keşif turu atmakta fayda var. Duşlar ve tuvaletler temiz. Bir not daha: Mekânda dışarıdan yiyecek-içecek getirmek yasak, girişte çanta kontrolü yapılıyor. Konum burada.

Kuşadası Long Beach

kuşadası long beach

Kuşadası ücretsiz halk plajları arasında yer alan Long Beach, şehre gelenlerin favori kaçış noktası! Güzelçamlı’dan sonra denize girmek için en güzel yerlerden biri olan bu upuzun sahil, özellikle Eylül ve Ekim aylarında bambaşka bir güzelliğe bürünüyor. Yaz kalabalığı azalınca hem deniz daha sakin oluyor hem de kumların tadı daha bir çıkarılıyor. Hele ki bu yıl Aydın Büyükşehir Belediyesi, sahili işgal eden şezlong ordusuna “dur” deyince, Long Beach tam bir huzur cennetine dönüştü. Konum burada.

Davutlar Plajı

davutlar beach

Kuşadası’nda kalabalıktan biraz uzaklaşmak isteyenlerin durağı kesinlikle Davutlar Plajı! İncecik kumlar, berrak ve sığ bir deniz… Tam çocuklu ailelere göre bir ortam var burada. Tabii dikkat, deniz bazı yerlerde aniden derinleşebiliyor! Özellikle yaz aylarında plaj biraz dolsa da, kimse kimseyi rahatsız etmiyor; herkes kendi keyfinde. Belediyenin sağladığı duş ve lavabo gibi olanaklar da ücretsiz, ama lavabolar için küçük bir hijyen uyarısı yapmak gerek.😏

Öğleden sonra deniz biraz dalgalı ve otlu olabiliyor. Daha sakin bir denizde yüzmek istiyorsanız sabah saatlerini tercih edebilirsiniz. Güneş batarken sahilde yürüyüşe çıkarsanız o kızıllık, o manzara ruhu gerçekten dinleniyor. Konum burada.

Sevgi Plajı

kuşadası denize nerede girilir

Kuşadası’nın Davutlar mevkiinde bulunan Sevgi Plajı, incecik kumu, geniş ve ferah sahili, tertemiz havası ve sıcacık güneşiyle insanı anında mutlu eden bir yer. Üstelik duş, soyunma kabini gibi olanaklar da ücretsiz sunuluyor. Çocuklar için kumda oyun oynayacak alan bol bol var, mangal alanları da eklenmiş, mis gibi! Bir iki cafe yüksek sesle müzik açıp “sakinlik sevenleri” hafiften şaşırtsa da, yürüyüş ve bisiklet için uzun uzun sahil şeridi olması, burayı yine de vazgeçilmez kılıyor. 🚲

Plaj kamp yapacaklar için de oldukça uygun. Tuvalet konusunda imkanlar kısıtlı. Yalnızca mekanların tuvaletlerini kullanabilirsiniz. Denizin sakin olduğu zamanlarda berraklığına bayılabilirsiniz, dalga durumuna göre zaman zaman suyun rengi değişse de, keyif bozmaya gerek yok! İşte her yerin artıları da var eksileri de. Bu güzel plaja gitmek isterseniz konum burada.

Güzelçamlı Venüs Plajı

kuşadası plajları

Güzelçamlı’nın gözbebeği Venüs Plajı, sabahın erken saatlerinde geldiğinizde resmen bir cennet gibi karşılıyor sizi!🌞 İncecik kumları, tertemiz ve mavi mavi parlayan deniziyle benim Kuşadası’nda yüzmeyi en sevdiğimiz yerlerden biri. Sahil kısmı upuzun, geniş ve ayaklarınızın altında yumuşacık kumlar var. Evet, denizin içinde birkaç taşlı-kayalık bölge denk gelebilir ama çoğunlukla kum zemin keyfinizi yerine getirecek. Ayrıca belediyenin diktiği ücretsiz şemsiyeler sayesinde sıcaktan kaçacak yer bulabiliyorsunuz tabii dolmadan yakalarsanız! Yoksa kendi şemsiyenizle gelmeniz iyi olur. 🏖️

Peki, “Güzelçamlı Venüs Plajı’na yakın duş ve WC var mı?” derseniz, evet giyinme kabini ve duş mevcut ama tuvalet kısmı biraz soru işareti. 🚿 Öyle çok lüks tesisler beklemeyin, burası daha çok doğayla iç içe bir plaj. Migros, BİM ve A101 gibi marketlerin de hemen yakında olması ayrı bir rahatlık, acıkınca ya da bir şey lazım olduğunda hayat kurtarıyor. Arabayı nereye koyacağım derdi de yok, çünkü etrafta bolca park alanı bulabilirsiniz. Konum burada.

İçmeler Koyu

içmeler koyu dilek yarımadası

Kuşadası koyları listemizde artık sıra Dilek Yarımadası’nda. Milli Park’ta sıra sıra bir çok koy var. Eğer daha bakir bir deniz arıyorsanız Kuşadası’nda adresiniz milli park koyları olsun.

Milli park koyları arasında doğallığı ve tertemiz deniziyle öne çıkan bir yer İçmeler Koyu! Burası, Milli Park’ta karşılaşacağınız ilk koy ve inanın daha girişte bile “İyi ki gelmişim!” dedirtiyor. İncecik kumları, berraklığıyla insanı mest eden denizi ve çocuklar için uygun sığ yapısıyla tam bir aile cenneti. Ancak mangal ve kamp yapmak yasak, haberiniz olsun. Şöyle ağaçların gölgesine örtünüzü serip keyif yapmak serbest tabii.😊 Masalar da mevcut ama biraz geç kalırsanız kapılıyor. Tuvalet ve giyinme kabini var ama temizlik konusunda beklentiyi çok yüksek tutmayın.

İçmeler Koyu’nda sahil boyunca domuzlarla karşılaşma ihtimaliniz de var; bilen için normal bir anı, bilmeyen için ufak bir heyecan! 🐗 Büfe fiyatları biraz tuzlu, o yüzden hazırlıklı gelmek en iyisi. Araç park sorunu yaşamıyoruz, o konuda içiniz rahat olsun. Hafta içi gelirseniz çok daha sakin ve huzurlu bir ortam bulabilirsiniz. Özellikle sabah saatlerinde deniz çarşaf gibi! Kuşadası’nda en temiz deniz nerede? diye sorarsanız, cevabımız net: İçmeler Koyu! Konum burada.

Aydınlık Koyu

güzelçamlı dilek yarımadası

Kuşadası plajları ve koyları arasında en güzelleri gerçekten milli park sınırları içinde olanlar. Aydınlık Koyu da onlardan biri ve berrak suyu, doğallığıyla kalbimizi kazandı! Deniz öyle güzel ve temiz ki, balıklarla beraber yüzmenin keyfi anlatılmaz yaşanır. 🐠 Küçük bir not: Deniz ayakkabısı ve şnorkel almayı unutmayın. Plajda duş, tuvalet, giyinme kabini ve masa gibi olanaklar var; yani rahatça günü geçirebilirsiniz. Etrafta özgürce gezen yaban domuzlarını görürseniz şaşırmayın. Korkmayın, kimseye zararları yok, biraz dolanıp gidiyorlar. Konum burada.

Kavaklıburun Koyu

kavaklıburun koyu

Yeni bir mavilik, yine bir Milli Park koyu. Kavaklıburun Koyu‘nda piknik yapabilir, bol bol yüzebilir ve ağaçların gölgesinde serin serin keyif çatabilirsiniz. Duşlar, soyunma kabinleri ve tuvaletler de fena değil, temel ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz. Kuşadası’nda doğayla bu kadar iç içe başka bir yer daha bulmak zor.

Şezlong, şemsiye kiralama hizmeti de var ama ben özgür ruhum derseniz kendi sandalyenizi, şemsiyenizi kapıp gelin! Denizi çakıllı. Su sıcak, durgun ve özellikle sabah saatlerinde tam bir keyif. Akşam üstü 5-6 gibi dalgalar dans etmeye başlıyor, haberiniz olsun. Domuzlar burada da var, yiyeceklerinize fazlaca meraklılar. Çantanızı denize girmeden önce güvenli bir yere kaldırırsanız her şey yolunda. Konum burada.

Karasu Koyu

güzelçamlı dilek yarımadası

Ve işte milli parkın son koyu: Karasu Koyu! Plajın doğal dokusu korunmuş, kimi yerde taşlar çıksa da ara ara yumuşacık kumlara da rastlıyorsunuz. Denize girerken yavaş yavaş derinleşiyor, bu da yüzmeyi hem keyifli hem de güvenli hale getiriyor.

Ahşap masalar ve piknik alanları var ama küçük bir not: ateş yakmak kesinlikle yasak. Ve tabii ki klasik Karasu sürprizi: çevrede dolaşan minik(!) yaban domuzları! Yiyeceklerinize sahip çıkmazsanız, piknik sepetinizin gizemli şekilde hafiflemesi işten bile değil.😂 Bu durum ne kadar normal tamamen kocaman bir soru işareti. Koyun konumu burada.

Sıkça Sorulan Sorular

Kuşadası’nda hangi koylar güzeldir?

Kuşadası’nda en güzel koylar arasında Aydınlık Koyu, Kavaklıburun Koyu, Koyu ve Karasu Koyu öne çıkıyor. Hepsi tertemiz denizi, doğal atmosferi ve huzurlu ortamlarıyla mutlaka görülmeye değer!

Kuşadası plajları ücretli mi?

Kuşadası’ndaki bazı plajlar ücretsizken, özellikle Milli Park içindeki koylara girişte HGS ile ücret alınıyor. Ayrıca özel işletmelerde şezlong ve şemsiye kiralamak da ücretli oluyor.

Davutlar denizi nasıl?

Davutlar’ın denizi tertemiz, genellikle sakin ve kumluk. Sabah saatlerinde pırıl pırıl oluyor, öğleden sonra ise rüzgâra bağlı olarak biraz dalgalanabiliyor. Aileler ve çocuklar için oldukça uygun bir deniz.

Kuşadası plajları ve koyları, her zevke göre bir güzellik saklıyor; ister sakin bir köşe arayanlardan olun, ister denizin keyfini çıkarırken hafif bir adrenalin isteyenlerden! Biraz taşlı, biraz kumlu ama her daim masmavi ve davetkâr… Üstelik yaban domuzlarıyla karşılaşabileceğiniz birkaç yer ekstra sürprizli! 😄 Tatlı bir serinlik, huzurlu bir doğa ve bolca kahkaha için Kuşadası sizi bekliyor. 🌊☀️

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.