didim plajlari ve koylari

Didim Plajları ve Koyları | Denize Girilebilecek 12 Yer

Hazırlanın birbirinden güzel Didim plajları ve koylarına yelken açıyoruz. Didim biliyorsunuz Aydın’ın denize kıyısı olan bir ilçesi. Aydınlılar denize girmek için en çok Didim ve Kuşadası ilçelerini tercih ediyor. Bu iki ilçe dışında Aydın sınırları içinde deniz için çok fazla alternatif yer yok zaten. Hal böyleyken bu ilçelerdeki koy ve plajları size rehber olsun diye detaylı keşfetmek istedik.

Didim ve Kuşadası’nda çoğu koy ve plajı görmüş biri olarak şunu net söyleyebilirim ki Didim deniz açısından bence Kuşadası‘ndan çok daha önde. Kuşadası’nın denizi genel olarak dalgalı iken Didim daha sakin bir denize sahip. Dolayısıyla bu bölgede deniz tatili planlıyorsanız hedefinizde ilk etapta Didim olmalı derim. Peki Didim’de nerede denize girmelisiniz ? Şimdi gelin bu sorunun detaylarına inelim.

Yollara aşık bir çift olarak her zamanki gibi düştük yollara ve tek tek Didim koy ve plajlarını gezdik. 2 gün içinde sanırım 9-10 tane koy gördük ve bir çoğunda denizin tadına bakma fırsatı yakaladık. Yani size iyi bir rehber yazı sunacağımı bu deneyimlerimizden anlayabilirsiniz.😊 Didim’de çok sevdiğimiz plajlar da oldu “ben burada denize girmem” dediğimiz yerler de oldu. Genel tabloda Didim deniz açısından bizden geçerli not aldı.

Didim Plajları ve Koyları Haritası

Aşağıda Didim plajları ve koyları haritamızı bulabilirsiniz. Harita üzerinde gezi planı çıkarmak için dilediğiniz gibi çalışma yapabilirsiniz. Haritama Didim’in hemen yan komşusu olan Muğla’nın Milas ilçesinden de bir kaç koy eklemek zorunda kaldım. Çünkü bu koylar konum olarak Milas’a bağlı olsa da Didim Akbük’e çok daha yakın. Didim’e kadar gelmişken Milas sınırlarında yer alan bu koyları da görmeniz şart. Didim’deki favori plaj ve koylarımın yanına da bir adet kalpçik 💟 kondurdum. Didim’e giderseniz bu kalpli koylar yakın radarınızda olsun.

Didim Plajları ve Koyları Haritası (Haritadaki numaralar üstüne tıklayabilirsiniz. Sıralama aşağıda.)

Didim Plajları ve Koyları Haritası

  1. Altınkum Plajı
  2. Didim 1. 2. 3. Koy 💟
  3. Cennetköy Plajı
  4. Cennet Akvaryum Plajı
  5. Didim Polis Moral Kampı 💟
  6. Demiryol İş Plajı💟
  7. Manastır Koyu
  8. Sağtur Plajı
  9. Saplı Ada
  10. Çamlaraltı Koyu 💟
  11. İncekum Plajı
  12. Haydar Koyu 💟

Didim’de bu saydığım yerlerden daha fazla koy ya da plaj olabilir lakin ben listemi abartmak istemedim. Net ve öz bir liste olsun istedim. Bu koylardan 1,2,3,4 numaralı yerler Didim merkezde yer alıyorken diğerleri Didim çevresinde kalıyor. Çevresinde derken buralar merkeze çok da uzak değil. Listemin en sonunda yer alan ve bana göre Didim’in en güzel koyu olan Haydar Koyu Didim’e biraz uzak sadece. Koylarla ilgili detaylar oldukça önemli. Başlıkların içinde size ince ipuçları vereceğiz. Okumaya devam. Şimdi gelin listemize geçelim ve detaylara inelim. İlk durağımız Didim’in göz bebeği Altınkum Plajı.

İPUCU: Didim plajları ve koyları haritasını telefonunuzda direkt açmak ve rotanızı daha iyi belirlemek için bu bağlantıya tıklayın.😊

Didim’de Nerede Denize Girilir ?

Altınkum Plajı

altınkum plajı

didim merkez plajları

Didim plajları denilince akla ilk gelen yer Altınkum Plajı‘dır. Didim merkezde yer alan Altınkum Plajı oldukça uzun ve kumdan oluşan bir plaj. İsmini plajın uzun kumsalındaki altın rengindeki kumlardan alıyor. Plaj, birçok kez mavi bayrak ödülü almış. Mavi bayrak alması temiz olduğunu gösteriyor ama yazın çok da temiz olduğunu söyleyemem.

Plaj Didim’in tam merkezinde yer aldığı için yazın burası çok kalabalık oluyor. Tabiri caizse iğne atılacak yer yok. Plaj boyunca barlar, diskolar, gece kulüpleri ve uzun yürüyüş yolları bulunuyor. Didim’in bilinen en popüler gece kulüpleri Altınkum tarafında. Plajda isterseniz bu işletmelerden faydalanabilirsiniz isterseniz de kendi imkanlarınızla takılabilirsiniz. Altınkum’da dalış kursları, jeep safarileri, at safarileri gibi birçok aktivite mevcut. Plaj, sabah 08.00’den akşam 19.00’a kadar açık. Yaz aylarında sıcaklıklar 40 dereceyi aşabiliyor, su sıcaklığı da 25 derece civarında.

Ben Didim merkezden uzaklaşmak istemiyorum, çocuklar için de rahat, kum ve sığ bir plaj arıyorum diyorsanız Altınkum Plajı’nda zaman geçirebilirsiniz. Altınkum Plajı’nın herhangi bir giriş ücreti yok. Aracınızı ara sokaklara park edip plaja gidebilirsiniz. Bireysel takılacaksanız yanınıza şemsiye ve sandalye muhakkak alın. Son olarak yazın plaj çok kalabalık. İyi bir yer tutmak için sabah erkenden hareket edin. Konum burada.

Didim 1. 2. 3. Koy

didim koyları

Didim’de bazı noktalarda koylar sayısal olarak ifade ediliyor. Biz de Didim’de gezerken Didim yerlileri tarafından 1. 2. gibi koylara gidin denilince biraz durumu karıştırdık ama sonrasında olayı çözdük. Her yerin farklı bir adeti var ne yapalım. Tabi koy ve plaj sayısı çok olunca insanlar isim vermekte zorlanıyor herhâlde dedik.😂

Didim merkezde marinaya giderken bu bahsettiğim yan yana olan 3 koyu görebiliyorsunuz. Bu koylardan en çok tercih edileni 2. ve 3. koy oluyor. Yazın buralar oldukça kalabalık. Güzel yer için sabah erken saatlerde hareket etmenizde fayda var. 2. koyun hemen üstünde amfi tiyatro var. Zaman zaman burada etkinlikler yapılabiliyor. Amfi tiyatronun olduğu yerde bir de yeşillik alan var dilerseniz burayı da kullanabilirsiniz.

Plajlar hakkında biraz bilgi verelim şimdi. 1. koy alan olarak oldukça küçük. Yer bulmak sorun. Sabah ezanı sonrası gelseniz belki bulursunuz.🤣 Diğer koylar belediyeye ait yerler. Araç için otopark sorunu bulunmuyor. Şezlong ve şemsiye var ama yüksek sezonda erken gelmek şart. Plajın girişi taşlı sonrasında kum. Denizde bol bol balık var. Didim merkezde Altınkum’a alternatif bir yer arıyorsanız burayı değerlendirebilirsiniz. Plajların konumu burada.

Cennetköy Plajı

Cennetköy Plajı

Çocuklu aileler Didim’de oldukça şanslı. Çünkü Didim plajları genelde kumdan oluşuyor ve oldukça sığ. Biz Muğla’da taşlık denize alışınca Didim bu konuda bizi şaşırttı. Didim’de daha az kalabalık koy arıyorsanız merkeze yakın konumda yer alan Cennetköy Plajı’nı değerlendirebilirsiniz. Deniz burada oldukça sakin ve güzel. Tabi hava rüzgarlı değilse. Denizin girişi biraz taşlı ama sonrası kum. Bu koya giden yol oldukça kötü yavaş gitmenizde fayda var. Bir de karavancılar bu plajı çok tercih ediyor bilginiz olsun. Son olarak her yerde olduğu gibi kalabalıkta denizin kalitesi düşüyor bilginiz olsun. Konum burada.

Cennet Akvaryum Plajı

Cennet Akvaryum Plajı

Didim plajları ve koyları arasında en popüler yerlerden biri de Cennet Akvaryum Plajı. Buranın gidiş yolu biraz bozuk ama çok da zorlayıcı değil. Plajda şezlong, şemsiye kiralayabileceğiniz bir yer mevcut. Ayrıca plajda wc ve soyunma kabini de bulunuyor. Dilerseniz kendiniz de sandalye, şemsiye getirip takılabilirsiniz. Etrafta market ya da işletme olmadığından yiyecek, içecek açısından hazırlıklı gelmenizde fayda var. Cennet Akvaryum Plajı’nın denizi sığ. Girişi hafif taşlık sonrası kum. Altınkum Plajı’nın kalabalıklığından kaçmak isterseniz burayı da değerlendirebilirsiniz. Ama yazın kalabalık konusuna garanti veremem. Plajın konumu burada.

Didim Polis Moral Kampı

didim polis morak kampı

Didim’e gitmeden önce çevremizden tavsiye araştırırken Didim’i bilenler denize girmek için Polis Moral Kampı’nı şiddetle tavsiye etti. Biz de burayı tavsiyeler üzerine listemize aldık. Cennet Akvaryum Plajı sonrasında buraya uğradık ve gerçekten çok şaşırdık. Çünkü burada tam tamına 7 tane koy var. Yanlış duymadınız 7 koy.😍

Didim Polis Moral Kampı adından da anlaşılacağı üzere bir kamu tesisi. Buraya giriş ücretli. Ücret tarifesi emniyet, kamu personeli vb. olup olmamanıza göre farklılık arz ediyor. Dışarıdan içeriye yiyecek içecek özellikle alkol sokulması yasak. Bu noktada oldukça hassas bir durum var.

İçeride arabayla gidebildiğiniz ayrı ayrı birbirine yakın konumda 7 koy bulunuyor. Bu koyların hepsinden faydalanamıyorsunuz. Çünkü bazıları ki bunlar genel olarak 1. ve 2. koy oluyor, bu koylar girişe kapalı. 7 koydan en çok tercih edilen 5. 6. ve 7. koylar. Özellikle 7. koy en çok sevilen ve tercih edilen. Moral Kampını özellikle aileler tercih ediyor çünkü sıkıntılı tipler burada yok ve imkanlar iyi durumda.

Alanda konaklayabileceğiniz bir otel ve alışveriş yapabileceğiniz bir kantin bulunuyor. Kantinde fiyatlar piyasaya göre oldukça uygun. Kamp alanının giriş saati var. Erken gelseniz de bu giriş saatini beklemek zorundasınız.

didim plajlari ve koylari

Didim Polis Moral Kampı’nda Bunları Bilmenizde Fayda Var:

  • Deniz yer yer taşlık olabiliyor. Yanınıza deniz ayakkabısı almanızda fayda var.
  • Şezlonglardan faydalanmak için erken saatlerde buraya uğrayın. Yoksa şezlong bulmak imkansız
  • 7. koy en çok tercih edilen koyların başında geliyor. Ters mantık ile hareket ederek 3. 4. ve 5. koyları tercih edebilirsiniz. Biz 3. koyu tercih ettik 7’ye göre daha az kalabalıktı. Düşük sezonda 7. koyu tercih edebilirsiniz.
  • Kendi imkanlarınızla takılacaksanız sandalye, şemsiye yanınıza almayı unutmayın.
  • Hem giriş için hem de içeride alışveriş için yanınızda nakit bulundurun. Kredi kartı kullanımı sıkıntılı.
  • Tesisin temiz kalmasına özen gösterin. Çünkü burada aziz şehitlerimizin mezarları bulunuyor.

Demiryol İş Plajı

Demiryol İş Plajı

Didim’de Polis Moral Kampı’nın en iyi alternatiflerinden biri Demiryol İş Plajı. Moral Kampı’nda yoğun kalabalıktan kaçmak isterseniz ilk etapta burayı değerlendirebilirsiniz. Gerçi burası da kalabalık ama yüksek sezonda her yer böyle.

Demiryol İş Plajı’nın denizi oldukça güzel. Plaj kumdan oluşuyor ve deniz oldukça sığ. Çocuklu aileler için burası da oldukça ideal. Plajda şemsiye ve şezlong kiralayabileceğiniz bir işletme bulunuyor. Fiyatlar normal seviyede. Kendi şemsiyenizi ve sandalyenizi kurabileceğiniz alanlar da bulunuyor. Yani plajda bireysel de takılabilirsiniz. Soğuk su, içecek ve tost hamburger patates kızartması gibi atıştırmalık alabileceğiniz küçük bir restoran da var. Son olarak plajda Demiryol Sendikası’na ait bir konaklama tesisi de bulunuyor. Yer bulabilirseniz burayı da değerlendirebilirsiniz.

Demiryol İş Plajı’nın konumu burada.

Manastır Koyu

didim manastir koyu

Didim merkeze yakın bir konumda yer alan Manastır Koyu, 5 yıldızlı bir otelin hemen yanında yer alan bir yer. Biz buraya gittiğimizde rüzgar çok fazlaydı ve deniz oldukça dalgalıydı. Üstüne bir de kalabalık olunca burada fazla durmak istemedik. Bir kaç gözlem yapıp 15 dakika sonra yolumuza devam ettik. Manastır Koyu, bize dalgalı gelmesinden dolayı hiç cazip gelmedi. Denizde yosunlar, kalabalık vs. derken bu koya hiç ısınamadık. Koyda bir işletme bulunuyor. Şezlong ve şemsiye dilerseniz kiralayabiliyorsunuz. Koy çocuklar için uygun. Deniz sığ ve su sıcaklığı iyi seviyede. Deniz için burayı tercih edecekseniz yiyecek ve içecek açısından hazırlıklı olun. Dediğim gibi olumsuz nedenlerden dolayı burayı pek sevemedik. Bize göre Didim’deki diğer koylar buradan daha güzel. Manastır Koyu’nun konumu burada.

Sağtur Plajı

didim plajlari

Listemdeki Sağtur Plajı ile Didim’in batısındaki koylara gidiyoruz. Sağtur Plajı bu bölgede bilinen en popüler plaj. Bu plaj dışında Kırkevler Plajı ve Zırtlandeliği de tercih edilebilesi plajlar arasında. Didim merkeze yakın koylardan biri olan Sağtur Plajı’nın denizi oldukça temiz ve sığ. Çocuklu aileler için son derece uygun. Plaj sabah erken saatlerde ve hafta içi daha sakin. Plajın hemen arkasında 3 harfli marketlerden biri var. Aynı zamanda plajın hemen arkasındaki işletmede tuvalet ve duş ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Dilerseniz kendi imkanlarınızla da Sağtur’da takılabilirsiniz. Plajın haritadaki konumu burada.

Saplı Ada

saplı ada

Saplı Ada ile birlikte Didim’in en popüler tatil noktalarından biri olan hatta bize koca bir şantiyeyi andıran Akbük tarafına geldik. Didim Akbük son yıllarda hızla gelişen bir yer. Her yerde bir inşaat ve tatil sitesi görüyorsunuz. Her yerde bir emlakçı bir gayrimenkulcü.

Didim Akbük tarafında çok güzel koy ve plajlar mevcut. Akbük’ten biraz ilerlediğinizde Muğla Milas sınırlarına giriyorsunuz. Bana göre Didim’in en güzel koyları bu tarafta yer alıyor. Akbük tarafında ilk durağımız Saplı Ada.

Saplı Ada, Akbük Körfezi’nde yer alan küçük bir ada. Saplı Ada’nın çok enteresan bir durumu var. Ada, kıyıya çok yakın bir noktada bulunuyor ve sular çekildiği zaman adanın kara ile bağlantısı ortaya çıkıyor. Bu bağlantı doğal bir köprüye benziyor ve adaya yürüyerek gitme imkanı tanıyor.

Saplı Ada’nın denizini biz çok sevemedik. Ada derken adaya giden yolun kıyı tarafını kastediyorum. Bize deniz kirli geldi. İmkanlar ise hiç iç açıcı değil. Denizin girişi çakıllı biraz ama derinlere doğru kum oluyor yer yer ayağınıza kayalar gelebilir. Kıyıya ulaşım oldukça kolay çünkü hemen yol kenarı. Park yeri sorunu yok. Gölgeden faydalanmak için burada bulunan ağaçlık alandan faydalanabilirsiniz.

Adaya karadan yürümek ve bu farklı deneyimi yaşamak için buraya gidilebilir. Ama yüzmek için bana göre değil. Saplı Ada’nın konumu burada.

Çamlaraltı Koyu

çamlaraltı koyu

Adının hakkını veren bir koya geldik. Çamlaraltı Koyu, Didim’de en beğendiğimiz koylardan biri oldu. Kocaman çamların altında güzel bir koy burası. Ağaç demek yazın gölge demek. Gölgelik, ailenizle takılabileceğiniz bir yer arıyorsanız burayı tercih edebilirsiniz. Çamlaraltı Koyu’nun denizi oldukça temiz. Giriş biraz taşlık ama hiç sorun değil. Suya atlamak için ise bir iskele var. Buraya gelecekseniz kesinlikle hazırlıklı gelin. Çünkü işletme yok. Didim’de çadır kampı için yer arıyorsanız burayı değerlendirebilirsiniz. Aracınızı park edebileceğiniz ücretsiz bir alan mevcut bilginiz olsun. Çamlaraltı Koyu’nun konumu burada.

Önemli Uyarı: Son yıllarda çıkan orman yangınlarından dolayı lütfen ama lütfen bu tarz yerlerde ateş, mangal yakmayın. Jandarma sürekli kontrol ediyor ve uyarıyor. Bu konuda çok dikkatli olun.

İncekum Plajı

didim incekum plajı

incekum plajı didim

Listemdeki son iki yerimiz yani İncekum Plajı ve Haydar Koyu her ne kadar Milas sınırları içerisinde yer alsa da Didim’e çok yakın olmalarından dolayı bu yerleri de listeme almak istedim. Bu koylardan ilk durağımız İncekum Plajı. İncekum Plajı, Muğla’nın Marmaris ilçesinde de var ama burayı orayla karıştırmayın.

İncekum Plajı’na çam ağaçları ve zeytinlikler arasından giderek ulaşabiliyorsunuz. Yol gayet güzel. Plaja yakın yerde park sorunu yok. Adından da anlaşılacağı üzere burası kumlu bir plaj. Sadece denize girerken ufak taşlar var. Deniz oldukça sakin ve sığ. Çocuklu aileler için uygun bir plaj. Plajda makul ücrete şezlong ve şemsiye kiralayabiliyorsunuz. Dilerseniz kendi imkanlarınızla da takılabilirsiniz.

Didim’de denize girilecek sakin, temiz bir plaj arıyorsanız burası aklınızda bulunsun. Herhangi bir giriş ücreti yok. Konum burada.

Haydar Koyu

Didim plajları ve koyları yazımın son başlığına geldik. Assolistler en son çıkar sahneye misali Didim’in en güzel koyunu sona sakladım. Türkiye’nin Maldivleri Haydar Koyu muhteşem güzellikte bir koy. Didim’de en önemli vazifelerimizden biri burayı keşfetmekti ve tabiki görmeden dönmedik. Haydar Koyu’na ve muhteşem denizine bayıldık. Burası gerçekten Didim’de görülmesi gereken bir yer.

Haydar Koyu o kadar sığ bir denize sahip ki yürü yürü deniz derinleşmiyor. Deniz tertemiz. Kumların parıltısı muhteşem. Burası kesinlikle Türkiye için muhteşem bir değer. Hiç bir işletme yok. Bakir bir noktada. Deniz kumdan oluşuyor ve oldukça sığ. Çocuklu aileler için biçilmiş kaftan.

Haydar Koyu’nun ulaşım noktası biraz sıkıntılı ama o da buranın güzelliğini görünce hiç önemli olmuyor. Aracınızı park ettikten sonra yaklaşık 500 metre yürüyerek Haydar Koyu’na ulaşıyorsunuz. İçeride dediğim gibi tesis yok. Uzun zaman geçirecekseniz hazırlıklı gelin. Ağaçların arasında gölgelik alan bulabilirsiniz.

Haydar Koyu’nda lütfen ama lütfen çöp bırakmayın, ateş yakmayın. Bu gibi yerlere iyi sahip çıkmamız gerekiyor. Haydar Koyu’nun herhangi bir giriş ücreti yok. Konumu burada.

Didim Plajlarını Sınıflandıralım

didim halk plajları

Şimdi o kadar yazdık çizdik bu yazdıklarımızı işinize yarayacak şekilde toparlayalım. Biz Türkiye’de bir çok koy ve plaj keşfettik fakat Didim plajları ve koylarının bize göre büyük bir artısı var. Didim’deki plaj ve koylar büyük bir oranda ücretsiz ve kumdan oluşan plaja sahip. Bu da bence özellikle aileler için çok büyük artı. Bu noktada Didim’in bu özelliği umarım bozulmaz ve plajlar ticarethaneye dönüşmez.

Aşağıda Didim’de denize girilecek yerleri tek tek sınıflandırdım. Hangisi size uyarsa orayı tercih edersiniz. Biz genel olarak Didim koylarını sevdik. Özellikle Akbük tarafındaki koylar bize daha güzel geldi.

Didim Kum Plajları

  • Altınkum Plajı
  • Cennet Akvaryum Plajı
  • Didim Polis Moral Kampı
  • Demiryol İş Plajı
  • Manastır Koyu
  • Sağtur Plajı
  • Saplı Ada
  • Çamlaraltı Koyu
  • İncekum Plajı
  • Haydar Koyu

Didim Halk Plajları

  • Altınkum Plajı
  • Didim 1. 2. 3. Koy
  • Cennetköy Plajı
  • Cennet Akvaryum Plajı
  • Demiryol İş Plajı
  • Manastır Koyu
  • Sağtur Plajı
  • Saplı Ada
  • Çamlaraltı Koyu
  • İncekum Plajı
  • Haydar Koyu

Didim Merkez Plajları

  • Altınkum Plajı
  • Didim 1. 2. 3. Koy
  • Cennetköy Plajı
  • Cennet Akvaryum Plajı
  • Didim Polis Moral Kampı
  • Demiryol İş Plajı
  • Manastır Koyu

Didim’deki neredeyse tüm koylar kum bir plaja sahip. Bu noktada kumdan ziyade taşlık deniz sevenler Didim’de kolay bir plaj bulamaz. Halk plajı açısından da Didim’de plajların genel olarak giriş ücreti yok. Kendi imkanlarınızla dilediğiniz gibi takılabilirsiniz. Özel plajları saymıyorum zaten onların ayrı giriş ücreti var. Merkez plajları noktasında da en başta gelen yer Altınkum Plajı. Diğer yerler ise Didim merkeze sadece 5-6 km uzaklıkta yer alıyor.

Didim Plajları Sıkça Sorulan Sorular

didim denize girilecek yerler

Didim denizi soğuk mu ?

Didim’in denizi bize hiç soğuk gelmedi. Yani bir İzmir’e göre deniz daha ılık. Sadece Haydar Koyu’nda deni biraz daha soğuk. Onun dışında deniz ılık. Çocuklu aileler Didim’de deniz açısından oldukça şanslı.

Didim’de kaç tane koy var?

Didim’de ben 12 tane koy ve plaj sıraladım ama bu rakam tabiki çok daha fazla. Haritaya bakınca Didim’in kıyılarının ne kadar girintili çıkıntılı olduğunu göreceksiniz. Toplamda Didim’de 50-60 arası koy olduğu biliniyor. Bunların çoğu bakir yerler. Bölge koy açısından bereketli. Hepsini keşfetmek için tekne turu şart.

Didim’in en güzel koyu hangisi?

Bu sorunun cevabını yukarıda verdim aslında. Didim’in en güzel koyu bana göre Haydar Koyu. Her ne kadar burası Milas sınırlarında olsa da koy Didim’e daha yakın. Haydar Koyu sonrası en güzel listeme İncekum ve Çamlaraltı Koyu ile devam edebilirim. Tabi Didim Polis Moral Kampı’ndaki 5. 6. 7. koyları da unutmayalım.

Didim plajları ve koyları listemin sonuna geldim. Umarım keyifli ve verimli bir içerik olmuştur. Sizin de bu koy ve plajlarla ilgili deneyimleriniz olursa lütfen yorum kısmında bizimle paylaşın. Şimdiden keyifli dakikalar diliyoruz. Hoşça kalın.😊

Cevap Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.