Uçak Bileti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

15 Maddede Uçak Bileti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Bir seyahat planlıyorsunuz ve bu planlamanın ilk adımı uçak bileti almak. İşte bu noktada ‘Uçak Bileti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli‘ sorusu önemli bir kriter. Bilet satın alımı öncesinde göz önünde bulundurmanız gereken püf noktaları oldukça önemli.

Bileti satın aldıktan sonra başka bir sitede daha ucuza görmek ya da herhangi bir değişiklik yapmak istediğinizde beklenmedik kurallarla karşılaşmak can sıkıcı olabilir. O nedenle size adım adım dikkat etmeniz gereken detayları, yapmanız gerekenleri anlatacağım. Hazırsanız başlayalım!

Uçak Bileti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Uçak bileti konusunda epey tecrübeli bir çift olduk artık. Hem ucuz uçak bileti arama noktasında hem bileti satın aldıktan sonra yaşadıklarımız noktasında yaşadıklarımız ders niteliğinde. Tecrübeyle sabit derler ya, aynen öyle! Yani siz benim söylediklerimi yapın, yaptıklarımdan kaçının. 😂

Bilet deyip geçmeyin, yapacağınız bir hata seyahatinizin, tüm planlarınızın alt üst olmasına sebep verebilir. Uçak bileti alırken dikkat edilmesi gerekenler bir bilmece değil. Eğer tüm kurallara dikkat ederseniz sorun çıkma ihtimalini minimize etmiş olursunuz. Uçak bileti alırken nelere dikkat edilmeli noktasında önemli ipuçları paylaşacağım. Bu uçan kılavuz detaylara dikkat etmenizi sağlayacak.

Uçak Bileti Alırken Nelere Dikkat Edilir ?

  1. Erken Rezervasyon
  2. Seyahat Tarihleri
  3. Uçuş Saatleri
  4. Hava Yolu Şirketi Karşılaştırması
  5. Havaalanı Seçimi
  6. Hava Durumu Kontrolü
  7. Uçuş Süresi ve Aktarmalar
  8. Bagaj Kuralları
  9. İptal ve İade Kuralları
  10. Yemek Hizmeti
  11. Arama Motorları Fiyat Karşılaştırması
  12. Müşteri Desteği
  13. Mobil Uygulama Kullanımı
  14. Kur Farkına Dikkat
  15. Vize ve Pasaport Kontrolü

Erken Rezervasyon

uçak bileti alırken nelere dikkat edilmeli

Erken rezervasyon, seyahat planlarınızı bütçe dostu hale getirmenin en iyi yolu! Adı üstünde erken davranırsanız hem indirimli güzel fiyatlar yakalayabilirsiniz hem de seyahatinizi planlayacak geniş bir zamanınız olur. Yani seyahat tarihlerinizi olabildiğince önceden belirlemekte fayda var. Böylece bilet kovalamak için de vakit kazanmış olursunuz.

Tabi bu durum en ucuz bileti her zaman erken rezervasyonla alabilirsiniz anlamına gelmiyor. Bazen son dakika biletleri de inanılmaz avantajlı fiyatlarla satılıyor. 1 hafta, 10 gün sonrasına çok iyi biletler gördü bu gözler. Bu bilgi de aklınızın bir köşesinde dursun ve sıradaki maddemizle devam edelim. 😊

Seyahat Tarihleri

Seyahat Tarihleri
Uçak Bileti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli : Uçuş Saatleri

Seyahat tarihlerinizi seçerken, sadece bir takvim yaprağını çevirmiyor, aynı zamanda unutulmaz bir maceranın kapılarını aralıyorsunuz! Esneklik, bu işin anahtarlarından biri aslında. Belki de uygun fiyatlı bir bilet bulmak ve kalabalık dönemlerden kaçınmak için seyahat tarihlerinizi biraz oynatmak size daha fazla özgürlük kazandırabilir. Sizin planladığınız bir tarihe bilet bakmak yerine bulduğunuz ucuz biletin tarihlerine göre plan yapmak daha avantajlı oluyor. Nereden mi biliyorum? Çünkü ben hep öyle yapıyorum.😊

Sıkça kullandığım uygulamalardan yalnızca kalkış noktası seçip varış herhangi bir yere ve herhangi bir tarih olarak arattığınızda size tüm destinasyonlar için en uygun opsiyonları sunuyor. Siz de ‘aaa bu bilet çok iyiymiş’ diyor ve o tarihlere odaklanıyorsunuz. Uçak bileti arama motorları yazımızda detaylıca anlatmıştık. Mutlaka okuyun.

Tarihler konusunda bileti satın almadan önce gün, ay ve yıl olarak doğru tarihleri girdiğinizden emin olun. Eğer biletiniz promosyon biletse değişiklik ve iadeye kapalı olabilir, bu da sizi oldukça zor durumda bırakacaktır. Mutlaka birkaç kez kontrol edin. Garantici olmakta her zaman fayda var. Bir başak burcu olarak işimi şansa bırakamam! 😁

Uçuş Saatleri

uygun seyahat yolları
Uçak Bileti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli : Uçuş Saatleri

Uçak bileti alırken nelere dikkat edilmeli sorusunun önemli yanıtlarından biri de uçuş saatleri. Uçuş saatleriniz havaalanındaki kalabalığı ve bekleme sürelerini de belirliyor sonuçta. Yoğun saatlerde seyahat etmekten kaçınarak check-in ve güvenlik işlemlerini daha hızlı tamamlayabilir, havaalanındaki stresi minimumda tutabilirsiniz.

Elbette uygun fiyatlı bilet bulduysanız uçuş saatleri kriterini göz ardı etmeniz gerekebilir. Zira daha rahat bir uçuş saati ile epey fiyat farkı olabiliyor. Bu noktada eğer yurt dışı bileti alıyorsanız gideceğiniz ülke ile saat farkı olup olmadığına, ülkenin yerel saatine göre kaçta oraya varacağınıza da dikkat edin.

Hava Yolu Şirketi Karşılaştırması

Hava Yolu Şirketi Karşılaştırması

Havayolu şirketi seçimi bagaj politikalarını, yiyecek ve içecek seçeneklerini, uçuş sırasındaki eğlence sistemini ve hatta müşteri hizmetleri kalitesini belirleyen bir kriter. Bazı havayolları geniş bir film ve dizi arşivi sunarken, bazıları lezzetli yemek seçenekleriyle öne çıkıyor. Havayolu şirketi karşılaştırması yaparak, önceden beklentilerinizi belirleyebilir ve seyahatiniz boyunca sürprizlerle karşılaşmadan daha bilinçli bir tercih yapabilirsiniz.

Baz aldığınız kriter ister en iyi fiyat ister en iyi hizmet olsun, destinasyona ve tarihlere karar verdikten sonra farklı havayolu şirketlerinin uçuşlarını inceleyin. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum Türkiye’de sürekli kullandığımız arama motorlarında tüm firmaların uçuşları listelenmeyebiliyor. Mesela Kazakistan turizm ofisinin daveti üzerine Çimkent’e Flyarystan firması ile uçtuk. Ancak öncesinde bu şirketi kullandığım arama motorlarında hiç görmemiştim. O nedenle gideceğiniz ülkeye uçan havayolu şirketlerini araştırıp doğrudan kendi sitelerinden de bakmanızda fayda var.

Havaalanı Seçimi

uçak bileti alırken nelere dikkat edilmeli
Uçak Bileti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli : Uçuş Saatleri : Havaalanı Seçimi

Bazı şehirlerde birden fazla havaalanı olabiliyor. Eğer siz uçak bileti aratırken spesifik olarak havaalanının adını ya da kodunu değil de şehrin adını yazdıysanız şehirdeki tüm havalimanlarına olan uçuşlar listelenecektir. Siz de saati ya da fiyatları baz alıp bir seçim yapıp bileti aldığınızda uçaktan indiğinizde inmeyi planladığınız havaalanında olmadığınızı fark edebilirsiniz. Böyle bir durumla karşılaşmamak için öncesinde şehirdeki havalimanlarını araştırın, konumlarına ve şehir merkezine yakınlığına bakın ve bilet alma aşamasında da doğru havalimanını seçtiğinizden emin olun.

Hava Durumu Kontrolü

hava durumu kontrolü

Hava durumu bir seyahatin keyifli geçmesinin en önemli koşullarından biri. Eğer önünüzdeki 15 günlük bir zaman dilimi içerisinde seyahat edecekseniz ve tarihleriniz esnekse öncesinde mutlaka hava durumunu kontrol edin ve en uygun zaman dilimini tercih edin.

Peki ya uzak rota bir bilet buldunuz, fiyatı da çok iyi, kaçırmayalım hemen alalım dediniz. Zaten muhtemelen kampanyalı bir bilettir ve hemen tükenmez. Yani en azından hızlıca bir ön araştırma yapmaya fırsatınız olur. Biz Meksika ve Bali biletlerini bu şekilde aldık. Gördük, 1 gece araştırma yaptık, düşündük, süreyi belirleyip, tarihleri seçip ertesi gün satın aldık.

Sizin de bu noktada ilk bakmanız gereken şey indirimli olan tarihler gideceğiniz destinasyonda ıslak sezon mu kuru sezon mu? Yani yağışlı döneme denk gelirseniz biraz keyifsiz geçebilir. Kuru sezon olarak geçen döneme denk geliyorsa ikinci aşama seyahate kaç gün ayıracağınızı tespit etmek ve bileti kapmak. ✈️

Uçuş Süresi ve Aktarmalar

uçuş ve aktarma süreleri
Uçak Bileti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Yakın destinasyonlara seyahat ediyorsanız bu başlık sizin çok da dikkate almanızı gerektirmiyor. Ancak uzak rotalarda uçuş ve aktarma süreleri çok önemli. Tayland’a, Bali’ye, Seyşeller’e direkt uçuşlar da var elbette ama tahmininiz üzere biletler inanılmaz pahalı. E ne yapacağız yani, tropik hayallerimizi rafa mı kaldıracağız? Katiyen olmaz!

Yapacağımız şey mecburen aktarmalı uçuş ile gitmek. Bu elbette süreyi uzatacak ama maliyeti düşürecek. Peki aktarmalı uçuş seçerken nelere dikkat etmelisiniz? Birincisi uçuşlar bağlantılı mı yoksa yolcu sorumluluğunda aktarma mı? İkisinin arasındaki farkı anlatayım. Diyelim ki İstanbul’dan Paris aktarmalı Meksika’ya uçacaksınız. Eğer bu iki uçuş bağlantılı ise bagajlarınızı İstanbul’dan verip Meksika’dan alacaksınız. Paris havalimanında transit yolcu bölümünden geçecek ve ikinci uçuşa katılacaksınız. Eğer yolcu sorumluluğunda aktarma yazıyorsa burada da aktarma yaptığınız şehirde bagajlarınızı teslim alıp, havalimanından çıkıp giden yolcu bölümünden tekrar girerek yeniden check in yapacak ve bagaj teslim edeceksiniz anlamına geliyor. Açıkçası bu biraz meşakkatli bir yol. O nedenle bağlantılı uçuş seçtiğinizden emin olun.

Uçuşlar arası bekleme süresi de bir diğer önemli kriter. Mutlaka aktarma sürelerine ve gittiğiniz aktarma ülkesinin yerel saatine dikkat edin. Bazen daha kısa bekleme süresi olan uçuşlarda ufak fiyat farkları oluyor. Böyle bir durumda düşünmeden bu bileti alın. Emin olun yolculuk konforunuz artacak.

Bagaj Kuralları

bagaj kuralları

Uçak bileti alırken hepimizin aklında bir sürü soru işareti beliriyor: “Acaba kaç kilo bagaj hakkım var?”, “Bu kadar kıyafeti nasıl sığdıracağım?” bla bla. E haklıyız da. Bazı havayolu firmaları bagaj kuralları konusunda esnek davranabilirken bazıları çok katı. Hele low cost bir havayolu firmasıyla uçuyorsanız ya yalnızca bir sırt çantası ile uçabilirsiniz ya da onun için bile ekstra ücret ödemeniz gerekebilir.

O nedenle almayı düşündüğünüz biletin bagaj hakkını dikkatlice kontrol edin. Gerekliyse bagaj satın alma işlemini de biletleme aşamasında yapın, havalimanında çok daha fazla fiyat çıkarabilirler. Mesela biz Bali’ye giderken Kuala Lumpur’a uçmuştuk. Ara uçuş için AirAsia firmasından aldığımız bilette bagaj hakkı yoktu, biz de birimizin biletine bagaj hakkı ekledik diğerine eklemedik. Zaten ikimizin valizi 20 kg’ı geçmiyordu. Siz de böyle taktikler uygulayabilirsiniz.

İptal ve İade Kuralları

iptal iade kuralları

Uçak bileti alırken en çok göz ardı edilen konulardan biri iptal ve iade kuralları. Farklı nedenlerden uçuşunuzu iptal etmek ya da değiştirmek isteyebilirsiniz. Ancak, bu noktada karşınıza çıkan iptal ve iade kuralları sizi karmaşık bir film senaryosu içine sürükleyebilir. Adeta bilet yerine bir gizli ajanın kimliğini değiştirmeye çalışıyormuş gibi hissetmek istemiyorsanız bilet kurallarını dikkatlice okumadan karar vermeyin. 😃

Bileti satın alma aşamasında önünüze farklı opsiyonlar gelecek. Ekonomi, esnek gibi seçenekler farklı kurallara sahip oluyor ve farklı fiyatlara satılıyor. Genellikle promosyon biletlerde iptal ve iade hakkınız olmuyor. Buna dikkat etmeden alıveriyorsunuz, sonra sizin bilet mortingen şıtraze.😂 Yani kuralları iyi okuyun, değişiklik yapma durumu vs. ihtimal dahilindeyse esnek bilet alın. Yok ben promo bileti alacağım diyorsanız da 5 kere düşünüp öyle karar verin. Sonra vay efendim Buju demedi demeyin.

Yemek Hizmeti

uçakta yemek hizmeti

Low cost bir havayolu ile kısa mesafe uçuyorsanız büyük ihtimalle yeme-içme ikramı olmayacaktır. Bileti satın alma aşamasında bazen yiyecekler daha indirimli fiyatlarla sunulabiliyor. Eğer bir şeyler yemek istiyorsanız biletinize eklemeniz faydalı olabilir. Bazı havayolları ise sandviç ve içecek ikramı yapabiliyor.

Uzun mesafe bir uçuş ile seyahat ediyorsanız ekonomi dahi olsanız yemek servisi oluyor. 9-10 saat ve üzeri olan uçuşlarda 2 kez yemek servisi yapılıyor. Saate göre öğünlerden biri kahvaltı olabiliyor. Yemek olarak ise 2 opsiyon sunuluyor genelde makarna ya da tavuk. Yanında meze, salata, ekmek, tatlı da oluyor. Uçuş boyunca ise dilediğiniz alkollü ya da alkolsüz içecek içebiliyorsunuz. Tüm maddelerde olduğu gibi yemek hizmeti için de satın almayı düşündüğünüz bilet kurallarını dikkatli şekilde inceleyin.

Arama Motorları Fiyat Karşılaştırması

uçak bileti arama motorları

Uçak bileti almadan önce arama motorlarını kullanmak, fiyatları karşılaştırmak ve en uygununu seçmek, bu işin kilit noktalarından biri. Aynı bileti farklı acenteler farklı fiyatlara satabiliyor. Bazen arada ciddi fiyat farkları da oluyor. Bu acenteleri tek tek kontrol etmemiz epey zor olacağından uçak bileti arama motorları bu işi bizim yerimize zaten yapıyor. Birden fazla arama motorunu tarayın, hatta ilgili havayolu firmasının kendi web sitesinden de kontrol edin ve yukarıdaki maddelere de dikkat ederek en uygun bileti satın alın.

ÖNEMLİ: Tabi şunu da belirtmek zorundayım, acentelerden alınan biletlerin bazı handikapları var. Havayolu firması biletleri kendilerinden almadıysanız müdahale etmiyor. Acente ise sorun çıkarabiliyor. Örneğin biz Bali biletimizi bir acenteden satın aldık. THY uçuşuydu ama THY’nin kendi sitesinde oldukça pahalıydı. Bileti satın aldığımız tarihte seçim dönemi belli değildi, uçuşa kısa bir zaman kala seçim dönemi belli oldu ve o tarihlerdeki uçuşlara ücretsiz değişiklik hakkı tanıdı THY. Acente bileti olduğu için değişikliği kendileri yapamayacaklarını söylediler, acenteye ulaşmak, Türkçe bilen müşteri temsilcisiyle görüşebilmek, derdini anlatabilmek mesele. Uzun uzun anlatıp sizi sıkmayayım ama sinir hastası olmamıza ramak kalmıştı.😂 Neyse ki son anda THY satış ofisinden konuyu çözüme kavuşturduk ama ne çektik siz bize sorun. Kıssadan hisse acentelerden bilet alırken dikkat edin!

Müşteri Desteği

müşteri desteği
Uçak Bileti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli: Müşteri Desteği

Uçuşla ya da biletle ilgili tüm problemlerimizi çözüme kavuşturmak istediğimiz anda elimiz hemen telefona gidiyor ve çağrı merkezini aramak istiyoruz. Sonra bir bakıyoruz numara yok! Nasıl yani hiç mi yok? Şakasız yok. Yaşandı bunlar dostlar yaşandı.😀 Eğer aşina olmadığınız bir havayolu firmasından ya da acenteden bilet alacaksanız öncesinde, herhangi bir durumda muhatap olabileceğiniz biri olup olmadığını, müşteri desteğinin varlığını teyit edin. Gerekirse çağrı merkezini arayın, Türkçe bilen müşteri temsilcisi olup olmadığını öğrenin, whatsapp hattı var mı, hızlıca dönüş yapılıyor mu bunları kontrol edin.

Mobil Uygulama Kullanımı

mobil uygulama

Uçak bileti alırken mobil uygulamalar, modern seyahat tecrübesinin vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Uygulamalar, bilet rezervasyonundan uçuş güzergahına, kapı değişikliklerinden bagaj takip sistemine kadar bir dizi özellik sunuyor. Ayrıca, anlık bildirimler sayesinde uçuş durumuyla ilgili güncel bilgileri almak da çok daha kolay hale geliyor. Mobil uygulamalar, seyahat sürecini kişiselleştiriyor ve kontrolü yolcunun ellerine bırakarak uçuş deneyimini daha sorunsuz hale getiriyor.

Mobil uygulama kullanımı, uçak bileti alırken daha da önem kazanıyor çünkü bu uygulamalar, seyahat planınızı cebinizde taşımanıza olanak tanıyor. Biletinizi anında görüntüleyebilir, değişiklik yapabilir ve ek hizmetleri kolayca yönetebilirsiniz. Ayrıca, mobil uygulamalar genellikle özel promosyonlar ve kampanyalar sunarak bütçe dostu seçenekleri değerlendirmenizi sağlayacak. Uçuş yaptığınız havayolu firmasının mobil uygulamasını mutlaka telefonunuza indirin.

Kur Farkına Dikkat

kur farkı
Uçak Bileti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli : Kur Farkı

Uçak bileti alırken dikkat etmeniz gereken faktörlerden biri de kur farkı. Eğer yabancı bir web siteden uçak bileti alacaksanız ve bu sitenin tr desteği yoksa bileti muhtemelen o firmanın kurlarına göre almak zorunda kalacaksanız. Bu da muhtemelen ya Euro ya da Dolar üzerinden bileti almak demek. Bu noktada malum ülkemizde kurlar oynak olduğu için biraz size ekstra masraf çıkarıyor. Bu durumu aşmak için 2 alternatif yolunuz var.

İlk yol, uçak bileti alacağınız sitenin TL desteğinin olmasına özen göstereceksiniz. İkinci yol ise kredi kartınızı hangi bankadan kullanıyorsanız o bankanın müşteri hizmetlerinden Dolar ya da Euro ekstresi açtırmak olacaktır. Bu iki yol, sizi kur farkından doğacak maliyetlerden koruyacaktır. Tabi bu bahsettiğim durum sadece yurt dışı uçak biletlerinde geçerli. Yani yurt içi biletlerde bu durum söz konusu değil.

Vize ve Pasaport Kontrolü

Vize ve Pasaport Kontrolü

Uçak bileti alırken genellikle göz ardı edilen ancak oldukça kritik bir konu da vize ve pasaport kontrolü. Seyahat planınızı oluştururken, gideceğiniz ülkenin vize politikalarını dikkatlice incelemek ve pasaportunuzun geçerlilik süresini kontrol etmek büyük önem taşıyor. Pasaport kontrolünden kolay geçmek için bu yazıma göz atabilirsiniz.

Birçok ülke, ziyaretçilerden belirli vize türlerini talep ediyor. Bu prosedürleri ihmal ederseniz bir güzel uçup, ülkeye giremeden geri dönebilirsiniz.. Pasaportunuzun süresi ise planladığınız dönem boyunca geçerli olmalı; aksi takdirde, sürpriz bir pasaport yenileme süreciyle karşılaşabilir ve uçuşunuzu kaçırma riskiyle karşılaşabilirsiniz. Hatta bazı ülkeler en az 6 ay geçerlilik şartı koyuyor pasaportlar için.

Uçak Bileti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli Sıkça Sorulan Sorular

Uçak biletleri hangi gün alınmalı?

Uçak biletlerini ne zaman almanız gerektiği konusunda genel bir kural bulunmamakla birlikte bazı genel stratejiler ve dikkate almanız gereken faktörler vardır. Özellikle erken rezervasyon dönemlerinde bileti daha ucuza alabilirsiniz. Tatil dönemleri ve özel etkinlik tarihleri genellikle yüksek talep gördüğü için bu dönemlerde uçak bilet fiyatları artabilir. Bu dönemlerden kaçının. Gün olarak ise hafta içi salı ve çarşamba günlerinde seyahat etmek genellikle daha ucuz olabilir.

Uçak biletleri ne zaman artar?

Uçak bileti fiyatları bir dizi faktöre bağlı olarak değişir ve genellikle aşağıda belirttiğim zaman dilimlerinde artış gösterir. Örneğin, yaz ayları, yılbaşı tatili, bayram tatili, okul tatilleri gibi dönemlerde fiyatlar artabilir. Ayrıca son dakika biletleri, yaz ayları, yaklaşan etkinlikler ve festivaller nedeniyle de bilet fiyatlarında artış olabilir.

Uçak bileti alırken koltuk seçimi yapılıyor mu?

Evet, genellikle uçak bileti satın alırken koltuk seçimi yapabilirsiniz. Ancak koltuk seçenekleri, havayolu şirketlerine ve bilet sınıfına bağlı olarak değişebilir. Son zamanlarda hava yolu şirketleri koltuk seçimini tamamen ücretli yaptı bilginiz olsun. eğer eşseniz yan yana koltuk isterseniz check in yaparken bunu çalışana söylemelisiniz. Ya da aynı hesaptan 2 kişilik rezervasyon yapmalısınız.

Uçak biletleri hangi ay ucuz olur?

Uçak bilet fiyatları bir dizi faktöre bağlı olarak değişiklik gösteriyor, bu nedenle bu ayda uçak bileti ucuzdur demek doğru olmaz. Uçak bilet fiyatları genellikle talep, seyahat mevsimi, tatil dönemleri ve rezervasyon tarihine bağlı olarak değişiyor. Ucuz uçak bileti yakalamak istiyorsanız erken rezervasyon, sezon dışı dönemde bilet alma, hafta içi seyahat durumlarına dikkat etmelisiniz.

Havaalanında uçak bileti alınır mı?

Evet, genellikle havaalanlarında uçak bileti satış ofisleri bulunuyor. Ancak günümüzde çoğu yolcu, uçak biletlerini çevrimiçi rezervasyon sistemleri veya havayolu şirketlerinin resmi web siteleri üzerinden satın alıyor. Havaalanındaki bilet satış ofisleri genellikle daha çok acil durumlar veya son dakika değişiklikleri için kullanılıyor.

İnternet üzerinden uçak bileti aldıktan sonra ne yapılır?

İnternet üzerinden bilet aldıktan sonra size havayolu firması mail ya da sms ile biletinizin bilgilerini gönderecektir. Bu aşamadan sonra uçuşu beklemenizden başka yapacak bir şey yok. Bagajınızı kurallara göre hazırladıktan sonra havalimanına en az 1-2 saat önceden gidip bagajınız varsa kontuardan kimliğinizle check in yapmanız lazım. Sadece el bagajınız varsa online check in yapıp güvenlik kontrol noktalarını geçtikten sonra uçuş saatinizde uçağa binebilirsiniz.

Salı günü uçak biletleri neden ucuz?

Bazı havayolu şirketleri salı günlerini indirim ve promosyonlara odaklanmak için seçebiliyor. Bu, haftanın ortasında potansiyel yolculara cazip teklifler sunarak rezervasyonları artırmaya yönelik bir strateji. Ancak, bu tür stratejiler genel bir kural olmaktan ziyade belirli bir havayolu şirketinin tercihlerine bağlı olarak değişebiliyor.

Check-in yapmak ücretli mi?

Çoğu havayolu şirketi tarafından sunulan temel online check-in hizmeti genellikle ücretsiz. Online check-in, seyahat edeceğiniz uçuştan önce internet üzerinden yapılan bir işlem ve bu hizmet sayesinde havaalanında zaman kazanabilir, kuyruklardan kaçınabilir ve tercih ettiğiniz koltuğu seçebilirsiniz.

Uçak bileti e devlette görünür mü?

Hayır, e devlette aldığınız uçak biletinin bilgileri, koltuk numarası gibi bilgiler gözükmez.

Uçak bileti çıktısı almak gerekir mi?

Günümüzde artık her şey online olarak yapılıyor. Yani uçak biletinin çıktısını almanıza gerek yok. Havaalanında kimliğinizle biniş kartını alabilir sonra da uçağa binebilirsiniz. Ya da online olarak biniş kartınızı telefona yükleyebilirsiniz. Sadece yurt dışında bazen pasaport kontrolünde dönüş biletiniz soruluyor. Bu durum için biletinizin çıktısını alabilirsiniz.

Uçak bileti alıp almadığımı nasıl öğrenebilirim?

Uçak bileti aldığınızı veya rezervasyon yaptığınızı öğrenmek için telefonunuza gelen mesajı ya da e-mail adresinize gelen maili kontrol edebilirsiniz. Eğer bunlarda herhangi bir mesaj ya da mail yoksa kredi kartınızı kontrol edebilir ya da havayolunun müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz.

Umarım uçak bileti alırken nelere dikkat edilmeli yazımla yollarınız kesişmiştir ve bu maddelere dikkat ettiğinizden emin olarak biletinizi alıp sorunsuz bir yolculuk geçirirsiniz. Seyahat aşkıyla bir araya geldiğimiz bujuyollarda.com’da yeni içeriklerde görüşmek üzere. Sevgiler.💙

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.