bangkok gezilecek yerler

Bangkok Gezilecek Yerler : Görmeniz Gereken 18 Yer (Haritalı)

Net söylüyorum bu yazıyı okuyunca Bangkok’a gitmeden önce kendinize bir güven gelecek ve bu şehri daha çok merak etmeye başlayacaksınız. Tayland gezimiz sonrası bir muhasebe yaptığımızda seyahatimizde Bangkok’u ayrı bir köşeye koyduk. Bu şehir bize Tayland kültürünü çok güzel şekilde gösterdi. 14 milyon nüfuslu kocaman bir şehir burası. Her noktasını gezmek kısıtlı sürede imkansız. Biz 4 gün Bangkok’ta kaldık ve karınca misali her yerine girip çıkmaya çalıştık. Sizi sağlam bir Bangkok gezilecek yerler listesi bekliyor. Bu yazımda gezilecek yerlerin dışında Bangkok’ta ne yapılır sorusunun cevabı da olacak. Ki bu sorunun cevabı bize göre Bangkok’ta görülmesi gereken yerlerden daha önemli.

Bangkok, her köşesinde farklı bir macera sunan, rengarenk ve hareketli bir şehir. Güneydoğu Asya’nın kalbi bu kentte atıyor. Kentin iki yüzü var: bir tarafta modern gökdelenlerle dolu Bangkok, diğer tarafta rengarenk tapınaklar ve gece pazarları. Bangkok’ta motosikletle yolda ilerlerken gökdelenler arasından geçip bir anda kendimizi sokak satıcılarının arasında bulabiliyorduk. Gösterişli alışveriş merkezlerinden çıkıp sokak lezzetlerini tatmak, zıtlıklar arasında gidip gelmek gerçekten muhteşem bir hissiyat.😊

Gelelim asıl konumuza. Hemen şunu belirtelim, Bangkok gezilecek yerlerin bir çoğu Bangkok’a hayat veren ve şehri ikiye bölen Chao Phraya Nehri‘nin çevresine kümelenmiş durumda. Bangkok bize göre gezmesi oldukça kolay bir şehir. Çünkü her türlü ulaşım aracı imkanı var. Bangkok gezi rehberimde ulaşım konusu ve diğer tüm detayları ayrıntılı bir şekilde anlatmıştık. Burada tekrar inmeye gerek yok.

Bangkok’da görülmesi gereken yerler noktasında bir hususu belirtelim. Bu şehirde 10’larca birbirine benzeyen tapınak bulunuyor. Eğer Bangkok’ta özel ilgi alanınıza girmiyorsa tapınak tapınak gezerseniz bu şehir sizi tatmin etmez. Zaten 3. tapınaktan sonra hepsi aynı gelmeye başlıyor. Ne yalan söyleyelim bizde öyle oldu. Daha doğrusu Avrupa’da kilise gezmekten bıkan bir çift olarak tapınak gezmek bizi açan bir durum olmadı. Gerçekleri söylemek lazım.😊 Bangkok’ta daha farklı aktiviteleri yapmak varken tapınaklar çok iç açıcı değil. Yani Bangkok gezinize farklı bir boyut katmanız lazım. O boyutu da beraber katacağız.

Bangkok gezilecek yerler yazımızı en iyi şekilde bütünleyen Bangkok gezi rehberi yazımızı muhakkak okumanızı tavsiye ediyorum. Bangkok’ta nasıl hareket etmeniz gerektiği gezi rehberimizde detaylı şekilde var. Bangkok’a gitmeden önce okuduğumuz anti Bangkok blog yazılarına karşı biz Bangkok’u size sevdirmeye kararlıyız. Tüm detaylar ve Bangkok ile ilgili diğer yazılarımın bağlantısı aşağıda.

Her yazımda olduğu gibi bu yazımda da gezilecek yerleri harita üzerinde anlatmam gerekiyor. Sonrasında da gezi planı çıkartacağız. Bu kısımlar oldukça önemli. Gerekirse not almanızı tavsiye ediyorum. Gitmeden önce iyi bir Bangkok gezi planı işinizi çok kolaylaştıracaktır. Harita üzerinde de çalışma yapabilirsiniz. Kalacağınız oteli tespit edin ve kendi gezi planınızı çıkartın. Şimdi Bangkok gezilecek yerler haritası ve gezi planının detaylarına girelim.

Bangkok Gezilecek Yerler Haritası

Bangkok Gezilecek Yerler Haritası (Harita üzerinde yer alan numaraların üstüne tıklayabilirsiniz. Sıralama aşağıda.)

Bangkok Gezilecek Yerler Haritası

  1. The Grand Palace (Büyük Saray) ❤️
  2. Wat Pho (Yatan Buddha)
  3. Wat Arun ❤️
  4. Khaosan Road
  5. ChinaTown❤️
  6. Iconsiam ❤️
  7. Wat Hua Lamphong
  8. Asiatique The Riverfront ❤️
  9. Lumphini Park ❤️
  10. Soi Cowboy Caddesi
  1. Siam Paragon ❤️
  2. MBK Center
  3. Jim Thompson House Museum
  4. Wat Benchamabophit Dusitwanaram ❤️
  5. Chatuchak Weekend Market
  6. Dragon Temple (Wat Sam Phran ) ❤️
  7. Damnoen Saduak Floating Market ❤️
  8. Maeklong Railway Market (Tren Yolu Pazarı) ❤️

Yukarıda bahsettiğim gibi Bangkok gezilecek yerlerin bir çoğu Chao Phraya Nehri çevresinde kümelenmiş durumda. Bir kaç yer Bangkok çevresinde yer alıyor. Onları da adım adım anlatacağım. Listeme 100 tane yer ekleyip gözünüzü korkutmak istemedim. Gördüğünüz üzere listemizdeki bir çok yer tapınak ve alışveriş merkezlerinden oluşuyor. Bunları da görmenizde fayda var ama bunlardan daha önemlisi Bangkok’ta yapmanız gereken aktiviteler.

Bu bağlantıdan haritayı direkt bilgisayarınızda ya da telefonunuzda görüntüleyebilirsiniz. Kalacağınız otelin konumunu bu haritaya koyun ve tek tek gezilecek yerleri gezin. Ben gezilecek yerlerin konumunu birbirine yakınlık durumuna göre sıraladım. İlla bu sıralamayı takip edin diyemem. Çünkü gün içinde planlarınız değişebilir. Ama kabataslak bu yerleri görün ve dediğim aktivitelere katılın yeter. Harita üzerinde favori yerlerimizin yanına kalp kondurdum bilginiz olsun.

Listemin son 3 maddesi yani Dragon Temple, Damnoen Saduak Floating Market ve Maeklong Railway Market Bangkok dışında kalıyor. Dragon Temple ve yakınında bulunan After Rain Cafe bizim gitmek istediğimiz yerlerdi ve buraları da görme fırsatı yakaladık. Bu iki yer birbirine yakın. After Rain Cafe inanılmaz güzel bir yer. Görmenizi tavsiye ederiz. Diğer yüzen market ve tren pazarı için de size bizim de katıldığımız çok pratik bir tur önereceğim ve aradan ikisini de çıkaracaksınız. Yani Bangkok’da işinizi kolaylaştıracağız. Sonrasında da bize dua edin bir de yazımızın altına yorum bırakın yeter😂

Bangkok Gezi Planı

Bangkok ne kadar zamanda gezilir sorusunun net cevabını vermek tartışmalı bir mesele olsa da bu sorunun bize göre net cevabı en az 3 en fazla 5 gündür. Tayland geneli için daha fazla vaktiniz varsa gün sayısını artırabilirsiniz. Fakat Bangkok’a 1 ya da 2 gün ayırmanız bize göre çok yeterli değil. Çünkü Tayland kültürünü biz Phuket’ten ziyade Bangkok’ta daha iyi yaşadık. Şehir yakalayabilirseniz bunu size çok rahat sunuyor. Dolayısıyla da Bangkok için en az 3 en fazla 5 ideal bir süre. Biz Bangkok için 4 gün ayırdık ve bu süre ucu ucuna yeterli oldu. Sonrasında da Bangkok’tan Phuket’e geçiş yaptık.

Bangkok’ta ideal süre planlaması yaptığımıza göre artık gezi planına geçebiliriz. Bu başlığı size Bangkok’ta ne yapılır sorusunun cevabı ile vermek zorundayım. İlk olarak tapınaklardan ziyade Bangkok kültürünü yaşamak için katılmanız gereken 3 turu aşağıya sıralıyorum. Bu turlara şiddetle katılmanızı tavsiye ediyorum. Bizim için Bangkok’u güzelleştiren bu turlar oldu. Aşağıda hepsinin detaylarını aktaracağım.

  1. Yüzen Market Turu ve Tren Yolu Marketi Ziyareti
  2. Bangkok Chao Phraya Nehri Kanal Turu ve Tuktuk Turu
  3. Chao Phraya Nehri’nde Teknede Akşam Yemeği Keyfi

Bu 3 turun toplamda ortalama 2 gün sürdüğünü düşünürsek diğer gezilecek yerleri de 2 günde kolayca gezebilirsiniz. Bangkok’ta her tapınağa gitmek zorunda değilsiniz. Dediğim gibi 3 tapınaktan sonra zaten sıkılıyorsunuz. Güzel fotoğraf yakalamak için yazı içinde size kritik tapınakları söyleyeceğim zaten. Onlara gidin yeter. Buraya 5 günden fazla zaman ayıracaksanız Bangkok içinde rahat rahat takılabilirsiniz. Bu arada yarım günlük kiralayacağınız tuktuk turu ile tapınakları tek tek gezerseniz çok rahat olur. Tek atışta önemli tapınakları aradan çıkartırsınız.

Not: Bangkok’tan yine 1 gün sürecek olan Ayutthaya Tapınak turları da var. Bu tura da katılmak isterseniz bu bağlantıdan tur satın alabilirsiniz. Biz zaman kısıtımızdan dolayı bu tura katılmadık. Ama vaktiniz geniş ise Ayutthaya’yı da rotanıza ekleyebilirsiniz. Detaylar aşağıda olacak.

Son olarak başlıklar altına gezilecek yerlerin giriş ücretini yazdım fakat bir değişiklik olursa yorum kısmında bize katkı sağlamanız bizi mutlu eder. Hadi başlayalım.

Bangkok’ta Görülmesi Gereken Yerler

The Grand Palace (Büyük Saray)

grand palace

Bangkok denilince ilk akla gelen ve en popüler yerlerden biri The Grand Palace yani Büyük Saray. Grand Palace, bahçeler ve avlular etrafında düzenlenmiş çok sayıda bina, salon ve tapınaktan oluşan bir kompleks. Toplam 218.400 m2’lik bir alana sahip. Saray kompleksi Bangkok’un kalbinde, Bangkok’un ana nehri olan Chao Phraya’nın kıyısında yer alıyor.

Sarayın inşası , Chakri Hanedanlığı’nın kurucusu Kral Rama I’in emriyle 6 Mayıs 1782’de başlamış. Saray, yaklaşık iki yüzyıl boyunca Tayland krallarının resmi ikametgahı olarak kullanılmış. Sarayın içindeki en ünlü yapı ülkenin en kutsal Budist tapınaklarından biri olan Wat Phra Kaew (Zümrüt Buda Tapınağı). Bu tapınakta, yekpare zümrütten oyulmuş değerli Buda heykeli sergileniyor.

Sarayın mimarisi oldukça etkileyici. Altın kaplamalı çatılar, ayrıntılı oymalar ve renkli mozaikler oldukça ilgi çekici. The Grand Palace kompleksinde, kraliyet törenlerinin yapıldığı Chakri Maha Prasat Salonu ve kraliyet mücevherlerinin sergilendiği çeşitli yapılar da yer alıyor.

UYARI: The Grand Palace günümüzde hala Tayland kraliyet ailesinin bazı özel etkinlikleri için kullanılıyor olsa da büyük bir kısmı halka açık. Ziyaret sırasında kıyafet kurallarına uymanız gerekiyor. Omuzlar açık elbise ya da kısa şortlarla ziyaret edemiyorsunuz.

Grand Palace’ın konumu burada. Giriş oldukça pahalı ve kişi başı 500 Baht. Alan oldukça büyük. Güneşe dikkat edin. Tayland güneşi haberiniz olmadan anında yakar. Güneş kremsiz gezmeyin tamam mı?​

Wat Pho (Yatan Buddha)

wat pho yatan buddha

Grand Palace’a oldukça yakın bir tapınak olan Wat Pho’ya geçiyoruz. Grand Palace’ın Zümrüt Budası varsa buranın da 46 metre uzunluğunda yatan Buda heykeli var. Wat Pho, Bangkok’un en eski ve en büyük Budist tapınaklarından biri. Burası devasa Yatan Buda heykeliyle ünlü. 16. yüzyılda inşa edilen tapınak, 1788 yılında Kral I. Rama tarafından genişletilmiş ve bu süreçte Tayland’ın ilk halk eğitimi merkezi olarak hizmet vermeye başlamış.

Size ilginç bir bilgi vereyim mi? Wat Pho, Tayland’ın geleneksel masaj eğitiminin merkezi olarak kabul ediliyor ve hala bu alanda eğitim veren okullar burada yer alıyor. Tapınak kompleksindeki Yatan Buda heykeli, 46 metre uzunluğunda ve 15 metre yüksekliğinde. Heykel Buda’nın Nirvana’ya geçişini simgeliyor ve yüzeyi altın varaklarla kaplı.

Wat Pho içinde 1.000’den fazla Buda heykeli var ve tapınak Tayland’daki en büyük Buda koleksiyonlarından birine sahip. Tapınağın etrafını saran süslemeli çatılar, detaylı oymalar ve renkli çini kaplamalar, geleneksel Tay mimarisinin zarif örnekleri arasında. Wat Pho’nun köşelerinde bulunan dört büyük chedi (Buda’ya adanmış yapılar) dört önemli Tayland kralını simgeliyor.

Wat Pho’nun haritadaki konumu burada. Grand Palace’daki gibi burada da tapınak kurallarına dikkat edin. Adamlar bu noktada çok titiz ve her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmüşler. Wat Pho’nun giriş ücreti kişi başı 300 Baht.

Wat Arun

Bir tapınaktan çıkıyoruz diğer tapınağa geçiyoruz. Bangkok’un en ikonik yapılarından biri Wat Arun. Bizim de Bangkok’ta sevdiğimiz en güzel yapılardan biri oldu. Burada size güzel bir tüyo vereceğim hazır olun. Ama ilk önce Wat Arun hakkında kısa bir bilgi verelim.

Wat Arun, Bangkok’un batı yakasında, Chao Phraya Nehri’nin kıyısında yer alan ve “Şafak Tapınağı” olarak da bilinen göz alıcı bir Budist tapınağı. Adını Hindu tanrısı Aruna’dan alan tapınak, özellikle güneşin doğuşu ve batışı sırasında muhteşem manzaralar sunuyor. 17. yüzyılda inşa edilen Wat Arun, daha sonra Kral II. Rama döneminde kapsamlı bir şekilde restore edilmiş. Tapınağın merkezi yapısını oluşturan 70 metre yüksekliğindeki pagoda (prang), renkli çini ve deniz kabuklarıyla kaplanmış, bu da tapınağa çok güzel bir görünüm kazandırmış.

Wat Arun’un mimarisi, Tayland’ın geleneksel tapınak tasarımının güzel bir örneği. Tapınağın yüksek kulesi, merdivenlerle yukarıya çıkılabilen üç seviyeye sahip ve her seviyeden Bangkok’un ve Chao Phraya Nehri’nin güzel manzarasını görebilirsiniz. Wat Arun’un tasarımı, Hindu ve Budist kültürünün karışımını yansıtan güzel bir yapı.

Şimdi bu tapınakla ilgili 4 önemli hususu vurgulayalım.

  1. Tapınağa imkanınız varsa gün batımına doğru gidin. Manzara çok daha güzel oluyor. Tabi denk getiremeyecekseniz çok da önemli değil.
  2. Tapınak yukarıda saydığım tapınaklara yakın ama arada Chao Phraya Nehri bulunuyor. Bu nehirde gün içinde sürekli transfer hizmeti veriliyor. 8 Bahta nehrin karşısına kolayca geçebiliyorsunuz. Transfer noktalarına Pier deniliyor. Biletleri Pier’in girişinden kolayca alabiliyorsunuz.
  3. Aşağıda anlatacağım ve muhakkak katılmanızı tavsiye ettiğim Bangkok kanal turu Wat Arun Limanından ya da buranın tam karşısındaki limandan kalkıyor. Burası aklınızın bir köşesinde bulunsun.
  4. Wat Arun’da kendinizi tam bir Taylandlı olarak hissetmek istiyor musunuz? O zaman buradaki kostümcülerden Tayland yöresel kıyafetlerinden giymeli ve Wat Arun’da bol bol fotoğraf çekilmelisiniz. Biz tam da bunu yaptık ve çok güzel kareler yakaladık. Bu aktivite için ortalama 1-2 saat zaman lazım. Bizim tercih ettiğimiz yerin Thaiglam Studio’nun instagram hesabını bırakıyorum. Gayet memnun kaldık. Siz de önceden rezervasyon yapıp güzel anılar biriktirebilirsiniz.

Wat Arun’un konumu burada. Dediğim gibi burası diğer gezilecek yerlerin aksine nehrin karşısında bulunuyor. İster kayıklarla isterseniz de Grab’den çağıracağınız motosikletle karşıya geçebilirsiniz. Giriş ücreti kişi başı 200 Baht.

Khaosan Road

Khaosan Road

Khaosan Road, 700 metrelik uzunluğuyla Bangkok’un en ünlü ve hareketli caddelerinden biri. Burası özellikle sırt çantalı gezginlerin uğrak noktası. Şehir merkezinde, The Grand Palace ve Wat Pho gibi önemli turistik yerlere yakın bir konumda bulunan Khaosan Road, düşük bütçeli konaklama seçenekleri, sokak yemekleri, barlar ve gece hayatıyla biliniyor. Burada timsah eti tezgahlarından tutun, pişmiş böcek, akrep ne ararsan var. Kalite olarak çok fazla bir şey beklemeyin. Cadde dar ve mekanlar iç içe. Durum iç açıcı değil.

Bangkok’ta sokak lezzetlerini tatmak isterseniz burayı ziyaret edebilirsiniz. Tayland’ın meşhur tatlarından Pad Thai ve Mango Sticky Rice güzel bir seçenek olabilir. Bunun dışında böcek denemek isterseniz burası tam yeri. Ama denememenizi tavsiye ederim. Bir de bu sokakta bir çok masajcı var. Bunları da deneyimleyebilirsiniz.

Bangkok’ta nerede kalınır yazımda da bahsettiğim üzere konaklama için bu cadde çevresini düşünmeyin. Yüksek ses müzikten uyuyamayabilirsiniz. Sokakta eğlence gece geç saatlere kadar devam ediyor. Dediğim gibi burada kaliteli bir ortam beklemeyin. Seyyar satıcılardan gına gelebilir. Mümkünse çocukla falan da gitmeyin buraya. Ortam yetişkinlere hitap ediyor. Konum burada.

Chinatown

bangkok gezi planı

Sokak satıcıları açısından en iç açıcı yer bize göre Chinatown oldu. Bangkok’da ciddi bir Çinli nüfus var. Hal böyle olunca da bu kişilerin kümelendiği bir mahalle var. İşte bu mahallenin adı Chinatown. Burada Çin kültürüne dair her şeyi bulabilirsiniz. Tayland ve Çin kültürü resmen burada harmanlanmış durumda. Bangkok’un farklı yüzünü keşfetmek için buraya muhakkak uğramalısınız.

Chinatown’da resmen Çin’e gitmiş gibi oluyorsunuz. Bir yanda Çin mutfağından yemekler diğer yanda Çin tapınakları. Bölgede yer alan Wat Mangkon Kamalawat, Bangkok’un en büyük ve en önemli Çin tapınaklarından biri. Sokak lezzetleri için yukarıda bahsettiğim Khaosan Road’dan ziyade burayı daha çok tavsiye ederiz. Chinatown’un ana caddesi olan Yaowarat Road, özellikle akşam saatlerinde oldukça kalabalık oluyor. Burada tatlılardan deniz ürünlerine, noodle yemeklerinden egzotik meyvelere kadar birçok lezzeti bulabilirsiniz.

Chinatown’da aşağıdaki lezzetleri tadabilirsiniz. Hijyenik olmayan yerlerden uzak durmanızı tavsiye ederiz. Genel itibariyle burada gördüğümüz tezgâhlar temizdi onu da belirtelim.

Bangkok Chinatown’da Ne Yenir ?

  • Deniz Ürünleri
  • Tropik Meyveler
  • Dim Sum
  • Guay Jub (Kıvrık Pirinç Noodle Çorbası)
  • Mango Sticky Rice
  • Kuay Teow Kua Gai (Tavuklu Kızartılmış Noodle)
  • Roti Gluay (Muzlu Roti)

Iconsiam

iconsiam

Yine nehrin batısına geçiyoruz. Iconsiam bize göre Bangkok’un en lüks en iyi alışveriş merkezi. Chao Nehri’nin hemen kenarında bulunan bu AVM gerçekten mimari olarak çok iyi inşa edilmiş. 2018 yılında açılan bu devasa kompleks sadece bir alışveriş merkezi değil, aynı zamanda bir kültür, eğlence ve yaşam merkezi. İçinde dünya çapında ünlü markaların mağazaları, yerel tasarımcıların butik dükkânları, lüks restoranlar, bir sanat sergisi alanı ve çok sayıda eğlence mekanı bulunuyor.

Alışveriş merkezi sekiz katlı bir yapıya sahip ve 500’den fazla mağazaya ev sahipliği yapıyor. Burası muazzam bir yer. Girişinde yer alan “Sook Siam” alanı, Tayland’ın dört farklı bölgesinin geleneksel ürünlerini, yemeklerini ve el sanatlarını bir araya getirerek, ziyaretçilere kültürel bir alışveriş deneyimi yaşatıyor. Ayrıca, Iconsiam’in en üst katlarında bulunan açık hava teraslarından Chao Phraya Nehri’nin ve Bangkok’un panoramik manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

Iconsiam, aynı zamanda “The Marvel Experience” ve nehir kenarındaki ışık ve su gösterileri gibi eğlenceli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Alışveriş merkezine ulaşım için nehir yoluyla ücretsiz feribot servisi sunuluyor. Bangkok’ta buraya şiddetle uğramanızı tavsiye ediyoruz.

UYARI: Yukarıda bahsettiğim Bangkok’ta ne yapılır aktivitelerinden biri olan Cruz gemisi ile Chao Phraya nehrinde akşam yemeği için kalkış noktası Iconsiam Pier bilginiz olsun. Bu deneyimi yaşamanızı isteriz. Detaylar aşağıda olacak.

Wat Hua Lamphong

wat hua lamphong

Bangkok’ta Wat görüyorsanız anlayın ki orada bir tapınak var. Wat Hua Lamphong, otelimize oldukça yakın olan bir tapınaktı. Hazır yakınken burayı da görelim dedik. Burası Bangkok’un Silom bölgesinde yer alan bir Budist tapınağı. Modern ve geleneksel Tay mimarisini birleştiren bu tapınak, canlı renkleri ve detaylı süslemeleriyle dikkat çekiyor. Fotoğraf çekmek için oldukça güzel bir yer. Tabi havanın açık olması şart.

Tapınak kompleksinin içinde, hem ana ibadet salonu hem de Budist rahipler için çeşitli yapılar var. Ana salonun içinde, altın kaplamalı Buda heykeli yer alıyor. Wat Hua Lamphong, ayrıca bir hayır kurumu olarak da hizmet veriyor. Wat Hua Lamphong’un dikkat çeken bir diğer özelliği ise burada Budist cenaze törenleri düzenlenmesi. Tapınağın girişindeki fil heykelleri, tapınağa gelenleri selamlıyor ve Tayland kültüründe kutsal kabul edilen fil sembolizmini taşıyor.

Buranın herhangi bir giriş ücreti yok. Sadece dilerseniz bağış yapabilirsiniz. Konum burada.

Asiatique The Riverfront

asiatique riverfront

Asiatique The Riverfront, Bangkok’un Chao Phraya Nehri kıyısında bulunan popüler bir açık hava alışveriş merkezi. 2012 yılında açılan bu kompleks, eski bir liman bölgesinin yenilenmesiyle oluşturulmuş. Asiatique, 1.500’den fazla dükkân, restoran ve bar ile oldukça büyük bir yer. Burada bir Türk restoranı var bilginiz olsun. Ayrıca Bangkok’un en büyük dönme dolabı da burada. Ama girişi gereksiz pahalı. Sadece fotoğraf çekip devam edebilirsiniz. Biz buradan bir kaç hediyelik eşya satın aldık ve sonra yolumuza devam ettik. Çok gerekli bir yer olmamakla beraber vaktiniz dar ise burayı pas geçebilirsiniz. Konum burada.

Lumphini Park

Biz doğa insanıyız. Tapınak, AVM bizi çok açmıyor. Dolayısıyla doğa gördüğümüzde dayanamıyoruz. Bangkok gezilecek yerler listesinde en sevdiğimiz yerlerden biri Lumphini Park oldu. Vlogumuzda başlangıcı burada yapıyoruz çünkü burası otelimize 200 mette yakınlıktaydı. Burayı şiddetle görmenizi tavsiye ediyorum. Bangkok’un yoğun atmosferinde bu güzel parkta nefes alabiliyorsunuz.

Park koşu, yürüyüş ve bisiklet gibi açık hava aktiviteleri için oldukça ideal bir alan. Parkın tam ortasında bir gölet bulunuyor. Biz burayı çok sevdik. Gezmekten çok yorulmasak buraya bir sabah koşusu için gelecektik ama nerede o performans. 😯

Lumphini Park bölgesel olarak da oldukça huzurlu ve güzel. Otel seçiminizi buradan yapabilirsiniz. Bangkok’ta nerede kalınır yazımda detaylar var. Bizim kaldığımız otel de buradaydı ve her yere çok rahat şekilde gittik. Parkın konumu burada. Parka çok yakın bir metro durağı var bilginiz olsun.

Soi Cowboy

soi cowboy

Bangkok gece hayatına akmak isterseniz Soi Cowboy Caddesi’ni tercih edebilirsiniz. Burası Bangkok gece hayatının en canlı yerlerinden biri. Şehrin Sukhumvit bölgesinde, Asok ve Nana arasında yer alan bu kısa cadde, 1970’lerde Amerikalı bir kovboy şapkası takan Vietnam Savaşı gazisi tarafından kurulduğundan bu yana bu şekilde anılıyor. Soi Cowboy, özellikle yetişkin eğlenceleriyle ünlü. Bu caddede neon ışıklı gogo barlar oldukça fazla. Oldukça kısa olan bu caddeyi 10 dakika içinde gezebilirsiniz. Tabi alemlere girmeyecekseniz. Caddenin konumu burada.

Siam Paragon

siam paragon

Siam Paragon, Bangkok’un en büyük ve en lüks alışveriş merkezlerinden biri olup, şehrin kalbinde yer alıyor. 2005 yılında açılan AVM moda, alışveriş, yemek ve eğlence olanaklarını bir arada sunuyor. Siam Paragon, dünya çapında ünlü markaların mağazaları, lüks butiklerin yanı sıra Tayland’ın geleneksel el sanatları ve hediyelik eşyalarının bulunduğu dükkânlarla dolu. Tayland’daki alışveriş merkezleri genel olarak böyle. Bir yanda markalar diğer yanda tezgahlar. Siam Paragon’da, Güneydoğu Asya’nın en büyük akvaryumlarından biri olan “Siam Ocean World” bulunuyor. Burada çeşit çeşit deniz canlısı var. Çocuklu bir aile iseniz burayı değerlendirebilirsiniz. Alışveriş merkezi, BTS Skytrain’in Siam istasyonuna doğrudan bağlantılı olması sayesinde kolayca erişilebilir noktada. Konum burada.

MBK Center

mbk centre

Bangkok alışveriş merkezi cenneti. Bizim Ankara misali adım başı burada AVM var. Ama buradaki AVM’ler marka zenginliği açısından daha ön planda. Bu AVM’lerden biri de MBK Center. MBK, özellikle uygun fiyatlı alışveriş yapmak isteyenler için ideal bir yer. Burası hem yerel halk hem de turistler arasında oldukça popüler. Alışveriş merkezinin üst katlarında Food bölümü var. Çeşit çeşit dünya mutfağı lezzetlerini burada bulabilirsiniz. Burası 2. el telefon satılan bir yer. Çok tavsiye etmesek de ucuza telefon düşürmek için bakabilirsiniz. Konum burada.

Jim Thompson House Museum

bangkok gezilecek yerler

Jim Thompson House Museum, Bangkok’un merkezinde bulunan ve Tayland ipek endüstrisinin yeniden canlanmasında büyük rol oynayan Amerikalı iş insanı Jim Thompson’un eski evi olarak bilinen bir müze. Bu geleneksel Tay mimarisiyle inşa edilmiş yapı, 1959 yılında tamamlanmış ve Jim Thompson’un koleksiyonunu sergilemek amacıyla müze haline getirilmiş. Müze, geleneksel Tay evlerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan altı ahşap yapının birleşiminden oluşuyor.

Müzede, Jim Thompson’un Asya sanatı ve antikaları içeren geniş koleksiyonu sergileniyor. Koleksiyon içerisinde Tay, Burma, Çin ve Kamboçya’dan birçok değerli sanat eseri var. Müzede ipek böceği kozasından ipeğin elde edilişini canlı olarak izleyebiliyorsunuz. Bahçeyle çevrili olan evin iç tasarımı da oldukça etkileyici. Jim Thompson’un 1967’de gizemli bir şekilde kaybolmasının ardından müze, onun mirasını ve Tay ipek endüstrisine olan katkılarını yaşatmaya devam ediyor. Tayland mimarisine ve kültürüne en yakından şahit olmak istiyorsanız burayı görmeniz gerekir.

Jim Thompson House Museum’un konumu burada. Giriş ücretli ve kişi başı 200 Baht. Burada rehberler gruplar eşliğinde sizi gezdiriyor.

Wat Benchamabophit Dusitwanaram

Wat Benchamabophit Dusitwanaram

Bangkok gezilecek yerlerin en güzel tapınağına geldik desem yanlış olmaz umarım. Hem kalabalık açısından hem de görsellik açısından Wat Benchamabophit Dusitwanaram bizim gözümüze çok güzel geldi. Burası “Mermer Tapınak” olarak da adlandırılıyor. 1899 yılında Kral V. Rama döneminde inşa edilen tapınak, İtalyan Carrara mermeriyle kaplı cephesi ve zarif tasarımıyla çok güzel bir görünüme sahip.

Wat Benchamabophit, yalnızca mimarisiyle değil, aynı zamanda huzurlu ve sakin atmosferiyle de oldukça güzel. Tapınak kompleksinde yürüyüş yolları, küçük bahçeler ve göletler bulunuyor. Tapınağın içinde, Tayland’ın çeşitli bölgelerinden getirilen farklı Buda heykellerinin yer aldığı bir galeri de mevcut. Bangkok’ta fotoğraf için güzel bir tapınak arıyorsanız burayı listenize muhakkak alın.

Konum burada. Wat Benchamabophit Dusitwanaram’ın giriş ücreti 100 Baht.

Chatuchak Weekend Market

Chatuchak Weekend Market

Chatuchak Weekend Market, Bangkok’un en büyük ve en ünlü açık hava pazarlarından biri. Hatta burası dünyanın en büyük hafta sonu pazarları arasında yer alıyor. 27 dönümlük geniş bir alana yayılan bu pazar, yaklaşık 15.000 tezgâh ve dükkâna ev sahipliği yapıyor. Büyüklüğü düşünebiliyor musunuz? Pazarda giysi, ayakkabı, aksesuar, ev dekorasyonu, antikalar, el sanatları, bitkiler ve hatta evcil hayvanlar gibi birçok farklı kategoride ürün var. Tay kültürünü ve yaşam tarzını burada çok iyi hissedebiliyorsunuz.

Chatuchak Weekend Market, sadece alışveriş değil, aynı zamanda yemek deneyimi için de cazip bir yer. Pazarda Tayland mutfağının klasik lezzetlerinden sokak yemeklerine kadar birçok seçenek var. Chatuchak, renkli atmosferi, kalabalığı ve enerjisiyle Bangkok’un dinamik ve canlı ruhunu yansıtan bir yer. Burası Bangkok gezilecek yerler listenizde muhakkak olsun.

Not: Burası adından da anlaşılacağı üzere hafta sonu marketi. Yani hafta içi açık bulamazsınız. Konum burada.

Dragon Temple (Wat Sam Phran)

Şimdi buraya kadar anlattıklarım hep Bangkok merkezde olan yerlerdi. Koskoca Bangkok’ta sadece merkezle yetinmemeniz lazım. Çünkü çevrede de oldukça güzel yerler var. Bangkok kültürünü tam olarak hissetmek için Bangkok çevresine de açılmanız lazım.

Bangkok çevresi gezilecek yerler için ilk durağımız Dragon Temple yani orijinal adıyla Wat Sam Phran. Hiç bir gezi rehberinde burayı bulamazsınız. Bujuyollarda farkıyla burayı size anlatmak istiyorum. 😎 Çok enteresan ve çok da güzel bir yapı. Buraya ek olarak bir de kafe söyleyeceğim muhakkak ama muhakkak oraya gidin.

Şimdi Dragon Temple hakkında bir kaç bilgi vereyim. Dragon Temple olarak da bilinen Wat Sam Phran, Bangkok merkeze yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta yer alıyor. 17 katlı silindirik bir yapının etrafını sarmalayan devasa ejderha figürüyle biliniyor. Bu ikonik ejderha, yapının en üst katından zemine kadar spiral şekilde uzanıyor. Bu ejderhanın içinden yapının en üst katına çıkıyorsunuz.

Wat Sam Phran’ın, yalnızca mimarisi değil, aynı zamanda dini ve spiritüel önemi de oldukça fazla. Burada ibadet eden rahipleri görebilirsiniz. Tapınak kompleksinde çeşitli Buda heykelleri, ibadet alanları ve meditasyon odaları yer alıyor. Tapınağın herhangi bir giriş ücreti yok. Konumu burada.

Biz buraya Grab’den çağırdığımız araç ile 600 Baht’a gittik ve geldik. Çok enteresan ve az bilinen bir yer. Bangkok’ta burayı görmenizi tavsiye ederim. Buradan sonra da muhakkak ama muhakkak yakın konumda bulunan After The Rain Cafe’ye gidin. Bu kafede kayıklarla nehire açılıyorsunuz ve çok güzel fotoğraflar yakalıyorsunuz. Üstelik bu ücretsiz bir aktivite. Mekanda bir şeyler içmeniz yeterli. Biz buraya bayıldık. Şiddetle öneriyorum. Kafenin konumu burada.

Damnoen Saduak Floating Market

Yüzen markete hoş geldiniz. Bangkok’ta yaptığımız en güzel şeylerden biri Damnoen Yüzen Markete ve aşağıda anlatacağım Maeklong Railway Market’e gitmek oldu. Yolu Bangkok’a düşen herkesin gitmesi gerekiyor. O kadar net söylüyorum. İnanılmaz keyifli bir aktivite. Bangkok kültürünü tam anlamıyla burada yaşıyorsunuz.

İnternette Bangkok ve burası için o kadar kötü yorumlar okuduk ki gerçekten buralara gitmesek mi diye düşünür olduk. Bu kötü yorumları bir kenara bırakıp bizim bu yerleri deneyimlememiz ise her şeyi değiştirdi. Nerede nasıl hareket edeceğinizi bilirseniz bence seyahatiniz daha kolay geçiyor. Mesela bu pazar için bir çok kişi kazıkçı esnaf falan demiş her şey merkezdekinin 3-5 katı demiş. Bence bu yorumları yapanlar Phuket Old Town’a gitmemiş. Magnetler, hediyelik eşyalar, yeme-içme hemen hepsinde fiyat analizi yaptık ve inanın Bangkok’taki fiyatlarla aynıydı. Yalnızca şunu vurgulayabilirim sağlam pazarlık şart! 550 baht dediği bambu bir çantayı 250 bahta kadar indirttik mesela pazarlıkla.

Şimdi bu iki pazara nasıl gittik onu anlatayım. İlk olarak bu iki yer birbirine yakın olduğundan buraları aynı gün çıkaralım ve buralara kendimiz gidelim dedik sonra oturduk ulaşım uygulamalarından maliyet çıkardık. Sonrasında maliyet şiştikçe şişti. Sonra bir de GetYourGuide’dan bu turlara bakalım dedik ve bingoooo. Bu iki markete giden turu bulduk ve çok uygun fiyata denk geldi. Turdan o kadar memnun ayrıldık ki anlatamam. Dolu dolu çok güzel bir tur oldu. Her şey saati saatine tam tıkırında gitti. Üstelik rehberimiz de vardı. Turdan çok memnun kaldık.

Tur Bağlantısını buraya bırakıyorum: Damnoen Saduak Floating Market & Maeklong Railway Market Turu

Şimdi gelelim Damnoen Saduak Yüzen Pazarı’nın detayına. Damnoen Saduak Floating Market, Bangkok’un batısında, Ratchaburi bölgesinde yer alıyor. Pazarda satıcılar, teknelerde çeşitli ürünler satarak suyun üzerinde alışveriş yapma imkanı sunuyor. Taze meyve ve sebzeler, Tayland’a özgü atıştırmalıklar, el yapımı hediyelik eşyalar ve tekstil ürünleri bu pazarda bulabileceğiniz ürünlerden sadece birkaçı. Hiç bir şey almak zorunda değilsiniz. Turumuzun ayarladığı kayıkta bu satıcılar arasından geçmek çok güzel bir duyguydu. Biz bir satıcıdan Hindistan cevizli dondurma aldık. Lavantalı pirinci ile harika bir ikiliydi. Turun detayları zaten vlog’da var. Buraya bireysel gelirseniz nehirde kayık kiralamalısınız. Kişi başı 150-200 Baht’tan başlıyor.

Maeklong Railway Market (Tren Yolu Pazarı)

Biz yukarıda bahsettiğim turu aldığımızda ilk olarak Maeklong Railway Market’e uğradık. İlk olarak buraya tren ile gittik, insanlar bizi karşıladı sonra da biz trenden inip gelen trenleri karşıladık. Muhteşem değil mi ? Bizim çok hoşumuza gitti. Bu pazar dünyanın en farklı pazarlarından. Ortasından bir tren yolu geçiyor ve tren geçerken herkes tezgahını topluyor. Çok ikonik ve güzel bir an. Gelelim pazarın detaylarına.

Maeklong Railway Market, Tayland’ın Samut Songkhram bölgesinde yer alıyor. Bu pazar, bir demiryolu hattı boyunca kurulmuş ve tren raylarının hemen üzerinde tezgâhlar var. Pazarı benzersiz kılan özellik, trenin geçiş saatlerinde satıcıların hızlı bir şekilde tezgâhlarını ve tentelerini toparlaması ve trenin geçmesinin ardından tekrar eski haline dönmesi. Bu anlar güzel fotoğraf yakalamak için tam nokta zamanlar.

Eğer acıkırsanız pazar tezgahlarından birbirinden güzel tropik meyvelerden alabilirsiniz. Fiyatlar makul seviyede. Biz çok sevdiğimiz mangosten aldık mesela kilosu 60 bahta ve birdaha ne Bangkok’ta ne Phuket’te bu fiyata bulamadık çok daha pahalıydı. Aynı zamanda yerel atıştırmalıklar ve sokak yemekleri de satılıyor pazarda. Bangkok’a gelirseniz buraya muhakkak uğrayın derim.

Bangkok’ta Ne Yapılır & Katılabileceğiniz Turlar

Bangkok’ta yapılacak bir sürü aktivite var. Fakat bu aktivitelerden en doğrusunu seçmek lazım. Dolayısıyla kısıtlı zamanda doğru aktiviteyi bularak Bangkok seyahatinizi tamamlamanız önemli. Yazımın bu kısmına kadar zaten bazı aktivitelerden bahsetmiştim. Burada da genel olarak yapmanız gerekenleri sıralamak istedim. Fakat bu başlığı çok uzun tutmayacağım. Kısa kısa kilit nüanslar vererek size yol göstereceğim. Bangkok ile ilgili GetYourGuide’dan Bangkok aktivitelerine bakarsınız. Çok çok aktivite var ama hepsine katılmaya zaman yetmez. Bangkok kültürünü tanımak için aşağıdaki aktiviteler yeter de artar bile.

Damnoen Saduak Pazarı ve Maeklong Demiryolu Pazarı

Bu iki yere tek bir turla gidebiliyorsunuz. Tur ortalama 7 saat sürüyor ve hizmet kalitesi çok iyi. Biz GetYourGuide’dan satın aldık çok da uyguna geldi. Çıkış saatine göre fiyatta farklılıklar olabiliyor. Turda ilk olarak Tren Yolu Pazarına sonra da Yüzen Pazara gidiliyor. Tura trene biniş ücreti ve yüzen pazarda kayığa biniş ücreti dahil. Bangkok’ta bu turu kesinlikle kaçırmayın. Turun bağlantısı burada.

Bangkok Chao Phraya Nehri Kanal Turu ve Tuktuk Turu

Bangkok kültürünü yaşamak istiyorsanız bu tura muhakkak katılmalısınız. Bangkok’un ücra noktalarına bu tur ile gidebildik. Tur yukarıda anlattığım Wat Arun Pier’den uzun kuyruklu tekneler ile başlıyor ve sizi Bangkok’un bilinmeyen yüzü ile tanıştırıyor. Uzun kuyruklu tekne ile kanallar arasında geçerek Bangluang Köyü’ne gidiyorsunuz. Müthiş bir deneyim. Daha sonra döndüğünüzde de Tuktuk turu ile Bangkok’un tapınaklarını geziyorsunuz. Gerçekten bu tur sayesinde Bangkok’a olan sevgimiz katlandı. Bu turun 3 saatlik ve yarım günlük opsiyonları var. Tuktuk ile bir çok tapınağı aradan çıkartmak çok pratik oldu. Turu biz Unseen Bangkok’dan ayarladık. Instagram’dan iletişime geçerek hemen rezervasyon yapabilirsiniz.

Chao Phraya Nehri’nde Teknede Akşam Yemeği Keyfi

Bangkok’ta unutulmaz bir akşam yemeği için Chao Phraya Nehri üzerinde cruise gemide açık büfe akşam yemeği yemelisiniz. Iconsiam önünden kalkan bu tekne turları muhteşem bir görsel şölen sunuyor. İnanılmaz güzel görüntüler eşliğinde tekneye biniyorsunuz ve üstü açık teknede nehir üzerinde hem yemek yiyorsunuz hem de Bangkok’u geziyorsunuz. Bu tur akşam yemeği odaklı olduğu için bir akşam yemeğinizi burada deneyimleyin. Gerçekten müthiş bir deneyim. Rezervasyon için bu bağlantıya tıklayın.

Ayutthaya Tapınakları Öğle Yemekli Küçük Grup Turu

Ayutthaya, Tayland’ın eski başkenti ve en önemli tarihi bölgelerinden biri. 1350 yılında kurulmuş olan Ayutthaya Krallığı’nın başkenti olarak, 18. yüzyıla kadar Güneydoğu Asya’nın en güçlü ve zengin şehirlerinden biri olmuş. Şehir, görkemli tapınakları, antik kalıntıları ve Budist heykelleri ile biliniyor. Gezilecek yerler arasında, devasa bir Buddha heykeliyle ünlü Wat Phanan Choeng, antik kuleleri ve yüzlerce Buddha heykeliyle dikkat çeken Wat Yai Chai Mongkhon ve köklerin arasındaki Buddha başıyla bilinen Wat Mahathat gibi tarihi tapınaklar öne çıkıyor. Bangkok’dan kalkan turlar ile bu tapınakları ziyaret edebilirsiniz. Tur detayı ve rezervasyon için bu bağlantıya göz atabilirsiniz.

Bu turların planlamasına gelelim şimdi. 1. ve 4. tur toplamda 2 gününüzü alacaktır. 2 ve 3 numaralı turu aynı gün çıkartabilirsiniz. Eğer tapınak gezmekten bizim gibi bıktıysanız Ayutthaya turuna katılmayabilirsiniz. Biz 4 gün Bangkok’ta kaldık. Daha fazla zaman ayırsaydık Ayutthaya’yı da düşünebilirdik ama bu turu pas geçtik.

Bangkok Vlog

Bangkok Gece Hayatı

bangkok gece hayatı

Bangkok demek gece hayatı demek. Şehir gece resmen dönüşüm geçiriyor ve bambaşka bir hal alıyor. Sokaklara dökülen tezgahlar Bangkok’a hoş geldiniz diye sizi selamlıyor. Bu şehir gece resmen level atlıyor desek abartmış olmayız. Şehirdeki gece hayatı, geleneksel barlar ve gece kulüplerinden sokak partilerine, canlı müzik mekanlarına ve lüks çatı katı barlarına kadar çeşitleniyor. Gündüz gezip yorulduktan sonra otelde dinlenmeye geçmeyin. Çünkü gece muhakkak Bangkok sokaklarına inmelisiniz.

Bangkok’ta gece hayatı nerede en canlı ona gelelim. Yukarıda da anlattım zaten ama yine bir kaç yeri söyleyelim. Popüler gece hayatı bölgelerinden biri olan Khaosan Road. Burası barlar, gece kulüpleri ve sokak yemekleriyle dolu. Sokak boyunca yürürken canlı müzik ve DJ performanslarına rastlamak mümkün. Sukhumvit bölgesi de gece hayatı için bir diğer önemli yer. Özellikle Soi Cowboy’da takılabileceğiniz bir sürü bar var. Silom Road üzerindeki Patpong bölgesi de hem gece pazarı hem de gece kulüpleri ile farklı bir gece hayatı deneyimi sunuyor.

Bangkok’un hareketli gece hayatından bahsederken Pattaya’yı es geçmek olmaz! Pattaya, Bangkok’a yaklaşık 2 saatlik bir sürüş mesafesinde bulunuyor. Özellikle Walking Street, Pattaya gece hayatının kalbinin attığı yer. Bu cadde barlar, gece kulüpleri, dans şovları ve sokak eğlenceleriyle gece boyunca enerji dolu. Pattaya’da gece hayatı yalnızca bar ve kulüplerle sınırlı değil. Pattaya aynı zamanda çatı katı barları ve plaj kenarında düzenlenen etkinlikleriyle de ünlü. Jomtien Beach ve Wong Amat gibi bölgelerde daha sakin, ancak yine de enerjik bir gece hayatı deneyimi yaşayabilirsiniz.

Pattaya aşırı aşırı kalabalık olması, turist avlama ve farklı zihniyetteki insanların buluşma noktası olduğu için bizim hiç ilgimizi çekmedi. Kısıtlı zamanda buraya gitmek yerine farklı aktivitelere katılmak daha iyi oldu. Yine de ön yargısız hareket edip bir gün buraya gidersek bu başlığı güncelleriz elbette.

Bangkok’un bir de çatı katı barları (sky roof barlar) meşhur. Bu barlardan şehir manzarasını en güzel şekilde izleyebilirsiniz. Hem gece gidebilirsiniz hem de havuzlu olanlarda gökyüzüne yakın havuzun tadını çıkarabilirsiniz. Ben aşağıya en iyi barları listeliyorum. Sizin de önerileriniz varsa yorum kısmında bizimle paylaşın. İşte Bangkok’un en iyi sky roof barları:

  • Lebua at State Tower, “Hangover 2” filminin bazı sahnelerine ev sahipliği yapmasıyla ünlü.
  • Octave Rooftop Lounge & Bar ise Sukhumvit bölgesinde yer alıyor ve 360 derece Bangkok manzarası ile etkileyici bir deneyim sunuyor.
  • Vertigo and Moon Bar, Banyan Tree Hotel’in 61. katında yer alarak sofistike bir atmosfer sergiliyor.
  • Above Eleven, Sukhumvit Soi 11’de bulunan ve Perulu-Japon füzyon mutfağı sunan farklı konseptiyle öne çıkıyor.
  • Red Sky Bar ise CentralWorld alışveriş merkezinin çatısında konumlanarak şehir merkezinde manzara eşliğinde içeceklerin tadını çıkarmak için popüler bir tercih.
  • Mahanakhon SkyWalk (Bu gökdelen turu için tıklayın.)

Bangkok gece hayatında eğlenirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle, yoğun bölgelerde kişisel eşyalarınıza dikkat edin, yankesicilik gibi olaylar yaşanabilir. Ayrıca, gece kulüplerine girişlerde kılık-kıyafet kuralları olabiliyor, bu yüzden gitmeden önce mekânların kurallarını kontrol edin. Uygunsuz davranışlar veya yerel kültüre saygısızlık yapmaktan kaçının. Alkol kullanıyorsanız ayarı kaçırmayın. Son olarak Tayland’da bazı yasak maddelerin yasal olarak satışı yapılıyor! Bu noktada bu dükkanları görünce şaşırmayın!

Bangkok’ta Alışveriş

bangkok pahalımı

Bangkok demek alışveriş demek. Şehrin her noktasından bir alışveriş merkezi çıkıyor. Bu alışveriş merkezlerinin çoğu da oldukça afili. AVM’leri ile Bangkok bizde bir Ankara havası oluşturmadı değil. Başkentlerde genel olarak durum böyle. Bangkok’ta gidebileceğiniz alışveriş merkezlerini aşağıya sıraladım. Bu alışveriş merkezlerinden bir Iphone alırsınız artık kendinize.😊 Apple’ın resmi bayisi Iconsiam’da var bilginiz olsun. Bunun dışında favorilerimin yanına kalp koydum bilginiz olsun.

Bangkok’daki Alışveriş Merkezleri

  • Iconsiam ❤️
  • CentralWorld
  • MBK Center
  • Siam Paragon ❤️
  • EmQuartier
  • Terminal 21
  • Central Embassy ❤️
  • Platinum Fashion Mall
  • Asiatique The Riverfront
  • Emporium
  • Siam Discovery

Bangkok Sıkça Sorulan Sorular

Bangkok Türklere vize istiyor mu?

Bangkok’a yapacakları seyahatlerde, yeşil pasaport sahibi Türk vatandaşları 90 günlük, bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları ise 30 günlük süreyle vizeden muaf. Tayland ve civar ülkelere yapılacak olan seyahatlerde pasaport süresinin ülkeye giriş yapılacak tarihten itibaren en az 6 (altı) ay süreyle geçerli olması gerekiyor.

Bangkok’a hangi mevsimde gidilir?

Bangkok, tropikal bir iklime sahip olduğu için yıl boyunca ziyaret edilebilir. Fakat en ideal dönem Ekim, Kasım ya da Nisan, Mayıs ayları en ideal aylar. Bu aylarda hem hava çok sıcak değil hem de otel fiyatları ve turist sayısı daha düşük. Mart ile Mayıs arası oldukça sıcak ve yüksek nem seviyesi rahatsız edici olabilir. Haziran’dan Ekim’e kadar olan yağışlı sezonda ise yoğun yağmurlar var.

Bangkok’un neyi meşhur?

Bangkok hareketli sokak yaşamı, etkileyici tapınakları ve sokak yemekleriyle meşhur bir yer. Şehrin en popüler simgelerinden olan Wat Arun ve Wat Phra Kaew tapınakları görkemli bir mimariye sahip. Bangkok’un sokaklarında her köşe başında tadılabilen Pad Thai, mango sticky rice ve tom yum geleneksel Tayland lezzetleri arasında yer alıyor. Ayrıca, Bangkok’un tuk tukları, yüzen çarşıları, tren yolu marketi ve gece pazarları da turistler arasında oldukça meşhur.

Bangkok gezilecek yerler yazımın sonuna geldim. Aklınıza takılan bir şey olursa yorum kısmına yazmanız yeterli. Sizin değerli katkılarınız ve tecrübeleriniz bizim için çok önemli. Hoşça kalın. 💙

Cevap Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.