mardin sıra gecesi

Mardin Sıra Gecesi | Mekan Önerisi | Fiyatlar | 2024

Mardin, mistik dokusu ve tarih kokan sokaklarıyla büyülerken, geceleri de başka bir alem sunuyor: Mardin Sıra Geceleri ! Şehir, taş evlerinin arasında yankılanan türkülerin, davulun zurnanın coşkusuyla hayat buluyor. Bir an için gözlerinizi kapatıp bu büyülü atmosferi hayal edin: hep bir ağızdan söylenen türküler, ellerde mendiller, ayaklar halaya durmuş, vay vay vay… Mardin Sıra Gecesi, sadece bir eğlence değil, kültürün, dostluğun ve geleneğin en canlı şekilde yaşandığı bir ritüel. Hadi gelin detayları anlatıp, gecelere akalım.

Bu coşkuyu yerinde yaşamak için Mardin’e gitmek, bu unutulmaz geceye tanık olmak, kalbinizde derin bir iz bırakacak. Hadi, bavulunuzu hazırlayın, Mardin sizi bekliyor! Gitmeden önce Mardin kapı şen olur türküsünü de mutlaka dinleyip, ezberleyin. Malum gecenin en coşku getiren şarkılarından biri olduğundan, siz de keyifle eşlik edebilirsiniz.🎶😊

Not: Sıra gecesi demek eğlence demek, biz demek. Bu noktada nerede sıra gecesi olsa katılacak düzeye geldik maşallah. Urfa sıra geceleri başlıklı yazımda Urfa’daki sıra gecesi deneyimimizin tanığı olabilirsiniz. Mardin’den sonra Urfa ya da Urfa’dan sonra Mardin’e gidip sıra gecelerine akabilirsiniz. Yeter ki eğlence olsun.😂

HIZLI REZERVASYON: Yazım oldukça uzun. Size kolaylık olsun diye Mardin sıra gecesi rezervasyon numarasını aşağıya bırakıyorum. Bu numara ile iletişime geçip kişi sayısını ve tarihi söyleyerek kolayca için rezervasyon yapabilirsiniz. İletişime geçtiğinizde alkollü ya da alkolsüz tercihinizi belirtirseniz ona göre müsaitlik ve mekan bilgisi paylaşılıyor. Ayrıca rezervasyon için bir miktar ön ödeme alınıyor bilginiz olsun.

📞📞📞 REZERVASYONTELEFON-WHATSAPP: 0538 580 97 34

Mardin Sıra Gecesi : Eğlencenin Dibine Vurun

mardin sıra gecesi

Mardin sıra gecelerinde eğlence sizi bekliyor. Net bilgi yayalım! 🤗 Ancak gitmeden önce bu eğlence kültürünün nereden geldiğini ve gecede sizi neler beklediğini anlatmamız gerek. Sıra gecesi aslında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne ait bir eğlence kültürü. Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır’da yaygın olan bu kültür günümüzde yerli yabancı turistler tarafından tercih edilen bir kültürel etkinliğe dönüşmüş.

Hatta bu kadar popüler olunca İstanbul ve Ankara gibi farklı büyükşehirlerde de bazı mekanlar sıra gecesi düzenlemeye başlamış. Ama yok abi, her şey yerinde güzel! Ha belki eğlenirsiniz onu bilemem ama Urfa’daki, Mardin’deki sıra gecesinin kıyısından köşesinden geçemez, kıyas kabul etmez söyleyeyim. Ee durum böyle olunca ne yapıyoruz? Mardin seyahatimiz mi var, hemen bir sıra gecesine rezervasyonu yapıyoruz.

Farklı insanlarla buluşmak, tek bir ağızdan Mardin sıra gecesi türküleri söylemek, leziz mi leziz yemekler yemek kulağa sizce de mükemmel gelmiyor mu? Güneydoğu Anadolu tatilinin olmazsa olmazı sıra gecesi sayesinde işte bunların hepsini bir arada yaşayabiliyorsunuz.

Mardin sıra gecesi mekanları bazı akşamlarda yöre halkı tarafından sevilen ve popüler olan sanatçılara da sahnelerinde yer veriyor. Geleneksel ezgileri seslendiren sanatçıların nağmeli sesleri insanın kalbine işliyor! “Türkü sevmem ki ben.” diyenlerin bile gece sonunda “Ah o şarkıyı da ne güzel söyledi. Ne eğlendik!” dediğini duyar gibiyim.😄

Mardin Sıra Geceleri Nasıl Yapılır ?

Mardin sıra geceleri, adeta zamanın durduğu, gönüllerin coştuğu bir âlem! Halaylar çekiliyor, türküler söyleniyor. Bir yandan mis gibi meze tabakları, diğer yandan çayların ardı arkası kesilmiyor. Mardin’in taş sokaklarında yankılanan bu coşku, gece yarısına kadar sürüyor ve gecenin sonunda, insanın aklında tek bir soru kalıyor: “Bu gece de ne güzeldi be!”

Mardin sıra gecesi genel olarak otel ve konakların geniş avlularında düzenleniyor. Bazı mekanlarda restoran konseptinde masa düzeni oluyor, bazılarında şark köşeleri bulunuyor. Akşam saat 19.00 gibi başlayan etkinlik öncelikle türkü ekibi sonrasında davul gösterisiyle beraber başlıyor ve halay grubu eşliğinde yemekler servis ediliyor.

Zılgıt çekerek giriş yapan insanları görünce şaşırmayın. 😂 Zılgıt eğlencenin başladığının bir duyurusu. Tililiililiiiiii 👯 Türküler eşliğinde yöresel lezzetler servis edilirken bir yandan şarkılara eşlik ediyor, bir yandan da mis kokulu yemeklere başlamak için sabırsızlanıyorsunuz. Bakır tepsiler içerisinde servis edilen mezelerle kendinizi doyurmayın sakın. Çünkü sonrasında eşlik edecek olan etler ve kebapların her biri bir lezzet şöleni yaşattığından bu lezzetler için de midenizde yer bırakmalısınız.

Türküler hareketlenmeye başladığında ateşli davul şov ile ortam daha da ısınıyor ve pist bir anda dolmaya başlıyor. Bir yandan da çiğköfte yoğruluyor ve en son tavan testi ile kıvamdan emin olunca servis ediliyor. Yerinde yediğinizde ‘Ben daha önce çiğ köfte yememişim.’ diyeceğinizden eminim. 😋

Türkülere eşlik ederken, alkollü veya alkolsüz içecek menüsünden dilediğinizi değerlendirebilirsiniz. Alkollü içecekler ödediğiniz ücrete dahil olmuyor. Mardin sıra geceleri bazen erkek eğlence ortamıymış gibi düşünülebiliyor. Ancak burada ciddi olarak yanlış bir algı var. Mekâna girer girmez kadın nüfusunun fazla olduğunu görünce bilginin ne kadar yanlış olduğunu göreceksiniz. Eğlence herkes içindir ve sıra gecesi kadın ve erkeklerin ortak eğlenebileceği ve birlikte oynayabileceği bir eğlence kültürü. Yaklaşık 3- 4 saat süren bu eğlencede, müziğin hiç susmadığı ve lezzet şöleninin asla durmadığı saatler sizi bekliyor. Kendinizi bu keyiften mahrum bırakmayın!

Mardin Sıra Gecesi Mekan Önerisi

mardin sıra gecesi

Mardin sıra gecesi alkolsüz ve alkollü mekanlarda düzenleniyor. Alkollü mekanlarda da alkol almak zorunda değilsiniz elbette ama bu konuda hassasiyetiniz varsa alkolsüz mekanları tercih edebilirsiniz. Menülerde yemekli ve yemeksiz şeklinde oluyor. Bu durum tamamen sizin tercihinize bağlı. Akşam yemeği ile beraber sıra gecesine katılmak bence her açıdan daha mantıklı. Mekanların yemekli menüsünde yelpaze oldukça geniş. Mezeler, dobo dolması gibi ara sıcaklar, kebaplar, meyve ve tatlı ikramıyla değim yerindeyse burada tıka basa doyuyorsunuz.

Mekanlar genelde fiks menü sunuyor ve içecekler ayrı tutuluyor. Mardin sıra geceleri genelde haftanın her günü oluyor. Zaman dilimi olarak 19.00 – 23.00 saatleri genelde organizasyonun yapıldığı saatler. Mardin sıra gecesi rezervasyonu için aşağıdaki numaradan detaylı bilgi alıp, rezervasyonu Whatsapp’tan kolayca yapabilirsiniz. Rezervasyon alınırken bir miktar ön ödeme alınıyor bilginiz olsun.

Mardin Sıra Gecesi Rezervasyon

  • Telefon/WhatsApp: 0538 580 97 34
  • Sıra Gecesi Saatleri: Başlangıç saati: 19.00 – Kapanış saati: 23:00
  • Detayları verdiğim numaradan Whatsapp yolu ile kolayca alabilirsiniz.

Mardin Sıra Gecesi Fiyatları 2024

Mardin sıra gecesi fiyatları mekandan mekana değişiyor. Size önerim keyifli bir akşam geçirmek istiyorsanız çok da ucuza kaçmamanız. Düşük fiyatlı yerlerde ya müzik güzel olmuyor ya da yemek kalitesi düşük olabiliyor. Güncel fiyatları araştırdığımızda sıra gecesi fiyatları şu an kişi başı 1700- 2200 TL arasında değişiyor. Bu fiyatlara alkol dahil edilmiyor.

Mardin sıra gecesi alkollü eğlence şeklinde düşünüyorsanız bu fiyatların üzerine bir de alkol fiyatı ekleneceğini unutmayın. Alkolsüz mekanlarda yemekli fiyatlar belirttiğimiz aralıkta oluyor.

Grup halinde gidildiğinde indirim uygulayan mekanlar da bulunuyor. Mardin’e turla gidiyorsanız sıra gecesine katılmanız bu açıdan avantaj sağlayabilir. Yukarıda verdiğim numaradan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Mardin Sıra Gecesi Hangi Günler Oluyor ?

Mardin’de haftanın her günü sıra gecesi düzenleyen bir restoran bulabilirsiniz. Ancak popüler adresler genellikle hafta sonuna doğru gruplar tarafından kapatıldığından, cuma ve cumartesi akşamları yer bulabilmek gerçekten zor oluyor. Ben gideceklere 2-3 gün öncesinden rezervasyon yaptırmalarını öneriyorum ki gruplar nedeniyle istediğiniz günde yer bulamama durumu yaşamayın. Gidince hallederiz kafasında olmayın yani. İnsan oralara her zaman gidemiyor sonuçta, hevesiniz kursağınızda kalsın istemem.

Mardin Sıra Gecesi Sıkça Sorulan Sorular

Mardin’de sıra gecesi var mı?

Mardin yapılacak aktiviteler arasında olmazsa olmaz etkinliklerden biri sıra gecelerine katılmaktır. Güneydoğu Anadolu bölgesinde başta Urfa olmak üzere Mardin ve Gaziantep gibi şehirlerde de sıra gecesi düzenleniyor. Mardin’de sıra gecesi organizasyonu yapan otel veya restaurantlarda sıra gecelerine katılabilirsiniz.

Mardin sıra gecesi ne kadar?

Sıra gecesi fiyatları yemekli menü, yemeksiz menü ve bireysel veya grup katılımına göre farklılık gösteriyor. 2024 yılında kişi başı fiyat 1200- 2200 TL aralığında değişiyor. Bu fiyatlara alkol dahil değil. Bu fiyata değer mi bence değer. Çünkü gerçekten her açıdan tatmin oluyorsunuz.

Sıra gecesi Urfa mı Mardin mi?

Sıra gecesi Urfa’da olduğu gibi Mardin’de de popüler bir etkinlik. Mardin geziniz sırasında bu özel etkinliğe katılmak, tatilinizin unutulmaz anlarından biri olacak. Urfa mı Mardin mi sorusuna cevap olarak Urfa’dan yana hakkımı kullanıyorum.

Mardin kapı şen olur dedik ve Mardin sıra geceleri hakkında bilmeniz gerekenleri tek tek yazdık. 😊 Yazıyı okuduysanız mutlaka sıra gecesine katılacağınızı düşünüyor, Nemrud’un kızı değil yediğiniz çiğ köfte biraz ağzınızı yandırsın diyorum ve iyi eğlenceler diliyorum. Hoşça kalın.

Cevap Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.