
Münih’te Nerede Kalınır? En İyi Bölgeler ve 15 Otel Önerimiz
Yakında bir Münih seyahatiniz varsa ve “Münih’te nerede kalınır?” diye otel arayışına girdiyseniz doğru yerdesiniz. Çünkü Münih’te konaklama konusunda gerçekten şanslısınız: her bütçeye uygun otel, apart ve butik seçenek var. Ben de bu yazıda yanlış yerde kalıp şehirde zorlanmayın diye, konumu iyi ve mantıklı seçenekleri bir araya topladım.
Münih’in en güzel yanı, merkezin yürüyerek gezmeye çok müsait olması. Ulaşım da elbette var ama bilet/abonman tarifeleri dönem dönem güncelleniyor ve ucuz şehir kategorisine pek uymuyor. O yüzden size en pratik tavsiyem şu: otelinizi mümkünse merkezi bir noktadan seçin ki otelden merkeze bir daha nasıl gideceğim? derdiyle tatili bölmeyin.
Bu rehberde size 15 otel önerisi sunacağım. Bu otellerin 2’sinde bizzat konakladık, kalanlarını da konum, yorumlar ve fiyat-performans dengesine göre eleyip seçtik. Otellerin hepsinin altında rezervasyon bağlantıları mevcut. Otel ayarlama noktasında çözüm ortağımız Booking.com‘u tavsiye ederiz. Otellerin hepsi gönül rahatlığıyla önerebileceğim, merkeze ulaşımı kolay oteller ama her zaman otellerin yorumuna bakıp tercih yapmanızda fayda var.
Münih’te Hangi Bölgede Kalınır?

Münih’te konaklama için ilk tercih genellikle Altstadt-Lehel (Eski Şehir) oluyor. Şehrin tarihi merkezi olduğu için Marienplatz, Frauenkirche ve Viktualienmarkt gibi ikonik yerlere buradan yürüyerek gidip gelmek inanılmaz rahat; hani şu ilk kez Münih’e geldiyseniz ve şehrin kalbinde uyanmak isteyenlerin yeri burası. Tarihi yapılar, şık alışveriş caddeleri ve gurme restoranlar derken Münih’in kartpostal havasını en yoğun burada hissediyorsunuz. Tek küçük ama önemli gerçek: burası en popüler bölge olduğu için oteller genelde daha pahalı ve özellikle yoğun sezonda geç kalınca seçenekler azalabiliyor.
Kültür ve sanat tarafı daha ağır bassın, günüm müzeler + kafeler arasında aksın diyorsanız Maxvorstadt çok daha sizlik bir tercih. Pinakothek müzeleri, Ludwig Maximilian Üniversitesi çevresi, galeriler ve şehirli atmosfer sayesinde hem merkezi bölgede kalıp hem de turistik kalabalıktan bir tık uzaklaşmış oluyorsunuz. Akşam için de Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt (özellikle Glockenbach civarı) güzel bir alternatif; yeme-içme seçenekleri güçlü, sokaklar daha hareketli. Üstelik Oktoberfest planı yapanlar için Theresienwiese’ye yakınlık ciddi avantaj. Sadece şunu bilmekte fayda var: burası enerjik bir bölge, yani tam sessizlik arayanları Altstadt kadar huzurlu hissettirmeyebilir.
Daha sakin bir tempo, yeşile yakınlık ve biraz daha lokal bir Münih arıyorsanız Schwabing öne çıkıyor; İngiliz Bahçesi (Englischer Garten)’ne yakın olması, bohem havası ve iyi restoranlarıyla hem dinlendirici hem de cool bir konaklama sunuyor. “Ben turist gibi değil de yerli gibi hissedeyim” diyorsanız Haidhausen da çok tatlı: mahalle hissi güçlü, şirin kafeler bol, merkeze ise tramvay/S-Bahn ile kolay erişim var; gün içinde şehirde koşturup akşam daha sakin bir semte dönmek isteyenlere cuk oturuyor.
Bunların dışında, daha ferah ve sakin bir konaklama isteyenler özellikle aileyle gezenler Neuhausen-Nymphenburg tarafında daha rahat edebiliyor; kalabalığın tam ortasında uyumak istemeyenlere iyi geliyor. “Ulaşım benim için her şey, kısa kalacağım ve her yere hızlı bağlanayım” diyorsanız Hauptbahnhof (Merkez İstasyon) çevresi pratik ama daha yoğun bir bölge; romantik ve sakin bir konaklama beklentiniz varsa size göre olmayabilir.
Münih Otel Bölgeleri
- Altstadt-Lehel: İlk kez gidenler ve her yere yürüyeyim diyenler için en iyi merkez. Fiyatlar daha yüksek olabilir.
- Maxvorstadt: Müze-kafe seven, kültür odaklı gezenler için ideal. Merkeze de yakın.
- Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt (Glockenbach): Gece hayatı + yeme içme isteyenlere uygun. Oktoberfest için de mantıklı.
- Schwabing: Yeşile yakın, daha sakin ve bohem atmosfer arayanlara iyi gelir.
- Haidhausen: Lokal mahalle havası isteyenlere uygun. Merkeze ulaşım kolay.
- Neuhausen-Nymphenburg: Daha ferah ve sakin konaklama isteyenler için güzel. Aileler sever.
- Hauptbahnhof çevresi: Ulaşım pratik olsun diyenlere uygun. Çevre daha yoğun.
- Messe/Riem: Fuar/iş için gelenlere ideal. Turistik gezi için uzak kalır.
Münih Konaklama Haritası
Münih’te Nerede Kalınır? (Haritadaki numaralar üstüne tıklayabilirsiniz. Sıralama aşağıda.)
Münih’te Nerede Kalınır?
- Aloft Munich
- H+ Hotel München
- Le Méridien Münih
- Ruby Rosi Hotel & Bar
- The Charles Hotel
- Hotel Europa
- Bayerischer Hof
- Rosewood Munich
- Mandarin Oriental, Munich
- Hilton Munich City
- Platzl Hotel
- Hotel Torbräu
- Beyond By Geisel
- DO & CO Hotel München
- Cortiina Hotel
Münih’te Otel Önerilerimiz ve Hızlı Karar Tablosu
Aşağıdaki tabloyu Münih’te otel seçerken beynim yandı diyenler için hazırladım. 😄 Çünkü aynı şehirde bir otel tam merkez diye harika görünürken, diğeri ulaşım açısından daha pratik olabiliyor; birinin olayı vibe, öbürünün olayı konfor… Ben de bu 15 oteli tek yerde topladım ve “kimlere uygun / nerede / tarz / bütçe” diye hızlıca karşılaştırdım. Böylece sayfayı aşağı yukarı kaydırıp “hangisi bana göreydi ya?” demeden, 2 dakikada en doğru seçeneği işaretleyip rezervasyona geçebilirsiniz.
| Otel | Konum | Tarz | Kimler için en uygun | Bütçe |
|---|---|---|---|---|
| Aloft Munich | Hauptbahnhof çevresi | Modern, genç | Kısa konaklama + ulaşım kolaylığı isteyen | ₺₺ |
| H+ Hotel München | Hauptbahnhof çevresi | Pratik | “Merkez-ulaşım iyi olsun, bütçe dengeli kalsın” diyen | ₺₺ |
| Le Méridien Münih | Hauptbahnhof yakın | Şık, konforlu | Konfor + merkezi konum isteyen (iş/çift) | ₺₺₺ |
| Ruby Rosi Hotel & Bar | Hauptbahnhof yakın | Butik, hip | Çift/solo, “vibe olsun” diyen | ₺₺ |
| The Charles Hotel | Maxvorstadt/merkeze yakın | Lüks | Romantik + üst seviye konfor isteyen | ₺₺₺₺ |
| Hotel Europa | Maxvorstadt/Schwabing hattı | Klasik, rahat | Daha sakin bir bölgede kalıp merkeze kolay gitmek isteyen | ₺₺ |
| Bayerischer Hof | Altstadt | İkonik lüks | “Bir kere gideyim, efsane olsun” diyen | ₺₺₺₺ |
| Rosewood Munich | Altstadt | Ultra lüks | Özel gün/çok lüks deneyim arayan | ₺₺₺₺ |
| Mandarin Oriental, Munich | Altstadt | Ultra lüks butik | Lüks + merkez + servis odaklı konaklama isteyen | ₺₺₺₺ |
| Hilton Munich City | Haidhausen/Rosenheimer Platz | Business-konfor | Aile/iş, geniş oda-konfor arayan | ₺₺₺ |
| Platzl Hotel | Altstadt (Marienplatz yakın) | Bavyera şıklığı | İlk kez giden + “yürüyerek gezerim” diyen | ₺₺₺ |
| Hotel Torbräu | Altstadt (Isartor) | Klasik, merkezi | Merkezde ama daha “sakin otel” isteyen | ₺₺₺ |
| Beyond By Geisel | Altstadt (Marienplatz) | Butik lüks | Romantik/özel deneyim + tam merkez isteyen | ₺₺₺₺ |
| DO & CO Hotel München | Altstadt | Modern lüks | Yeme-içme seven, “her şey elimin altında olsun” diyen | ₺₺₺₺ |
| Cortiina Hotel | Altstadt (Isartor civarı) | Butik, şık | “Merkezde olayım ama kalabalık otel istemem” diyen | ₺₺₺ |
Aloft Hotel Munich


Aloft otelleri, Marriott International bünyesinde yer alan bir zincir ve o kurumsal kalite hissini daha kapıdan girerken veriyor. Odalar ve ortak alanlar modern, özenli ve ferah bir tasarıma sahip; hani bazı otellerde yatmadan yatmaya gidilir hissi olur ya, burada tam tersi… insanın içi açılıyor. Odalar geniş, yataklar/koltuklar rahat ve ihtiyaç duyabileceğiniz şeyler de hazır: kasa, mini bar, su ısıtıcı, ütü + ütü masası gibi detaylar düşünülmüş.
Kahvaltı tarafı da bizi memnun etti; çeşit bol, ürün kalitesi iyi. Hatta Münih’e özgü bretzeli burada denemiştik. Ortak alanda bilardo ya da langırt oynayabiliyor, akşamları da W XYZ Bar’da bir şeyler içebiliyorsunuz; bazı akşamlar canlı müzik de oluyor, yani otelden çıkmadan mini akşam planı yapılabiliyor.
Konum kısmı ise bence en büyük artısı: Hauptbahnhof (Merkez İstasyon)’un hemen karşısında. Bu sayede şehre giriş-çıkış, toplu taşıma bağlantıları ve genel ulaşım çok pratik. Üstelik birçok noktaya yürüyerek de gidilebiliyor. Kısacası biz Aloft Hotel Münih’i gerçekten çok sevdik; “Münih’te nerede kalınır?” sorusuna, bizim tarafta yıldızlı cevaplardan biri. ⭐
H+Hotel Munchen


İkinci önerimiz H+ Hotel München. Konum olarak yine Hauptbahnhof (Merkez İstasyon)’a yakın; yani ulaşım konusunda eliniz çok rahat ediyor. Üstelik birçok gezilecek yere yürüyerek gidebiliyorsunuz, her gün merkeze gidip gelme derdi minimuma iniyor.
Otel genel olarak keyifli ve konforlu bir konaklama vadediyor. Odanın rahatlığına diyecek söz yok; küçük ama tatlı bir detay olarak odada bizi bekleyen meyve ikramı da hoşumuza gitti. Odada su ısıtıcı yoktu ama isteyince hemen getirdiler bu tarz çözüm odaklı yaklaşım bence her otelde bulunmuyor. Kahvaltı tarafı da yeterli ve lezzetliydi; güne başlarken iş görüyor.
Bir de resepsiyon ekibini ayrıca söylemeden geçemem: misafir ilişkileri konusunda ilgili ve yardımcılardı. Kısacası temiz, konforlu, merkezi ve gönül rahatlığıyla kalınır kategorisinde bir otel arıyorsanız, H+ Hotel München iyi bir alternatif.
Le Méridien Münih

Le Méridien Münih, klasik şıklık + yüksek konfor isteyenler için tam bir şehir oteli. Konum olarak da ciddi avantajlı: Hauptbahnhof (Merkez İstasyon)’un hemen karşısında yer aldığı için ulaşım kısmı aşırı pratik, üstelik Marienplatz ve alışveriş caddelerine de yürüyerek gitmek mümkün. Yani otelden çık, şehre karış planı burada çok kolay.
Otelin öne çıkan tarafı sadece konumu değil; gün boyu gezip döndüğünüzde spa & wellness alanı, kapalı havuz gibi rahatlatan detayları var. Bir de benim sevdiğim kısım şu: içeride kendine ait bir avlu olması. Münih gibi şehir otellerinin genelinin aksine burada o avlu sayesinde biraz nefes alıyorsunuz. Kısacası hem şehri hızlıca gezmek isteyenlere, hem de “konakladığım otel de tatilin bir parçası olsun” diyenlere gayet yakışır bir seçenek.
Ruby Rosi Hotel & Bar

Ruby Rosi Hotel & Bar, Münih’te “butik olsun, şık olsun, enerjisi de olsun” diyenlerin seveceği bir yer. Ludwigsvorstadt tarafında, yani şehrin hareketli damarına yakın; merkeze ulaşım kolay. Otelin tarzı da Ruby’lerin klasik çizgisinde: minimalist, modern ve loft dokunuşlu. Odalarda doğal ahşap detaylar ve sade ama cool bir tasarım var; gereksiz süs yok, tam kararında bir şıklık.
Konum avantajı sayesinde Münih’in cazibe noktalarına hızlıca ulaşabiliyorsunuz; kısa şehir kaçamaklarında bu ciddi bir artı. Bir de otelin barı var ki, akşam dışarı çıkmaya üşenirseniz (bazen tatilde de üşenilir) aşağıda rahat atmosferde bir bira/kokteyl ile günü kapatma opsiyonu güzel. Hem iş seyahati için pratik, hem de hafta sonu kaçamağı için keyifli bir seçenek. Rezervasyon bağlantısı ve konum bilgisini aşağıda paylaşıyorum.
The Charles Hotel

The Charles Hotel, listemizin lüks otel kategorisinde bir aday. Şehrin prestijli Maxvorstadt bölgesinde, Eski Botanik Bahçesi’nin hemen yanında yer alıyor; yani hem merkezi hissediyorsunuz hem de kapıdan çıkar çıkmaz daha ferah bir şehir atmosferi yakalıyorsunuz. Rocco Forte imzası zaten baştan burada detaylar önemsenmiş mesajını veriyor: odalar geniş, dekorasyon zarif, servis ise genel olarak üst segment beklentisini karşılayacak çizgide.
Yeme-içme kısmında otelin restoranı güçlü; akşam dışarıda yer aramak istemezseniz, şık bir yemekle günü kapatabilirsiniz. Gün boyu gezip yorulduktan sonra ise spa alanı tam bir kurtarıcı: Münih temposunu bir kenara bırakıp biraz reset atmak isteyenlere birebir. Kısacası, Maxvorstadt otel arayanlar ya da konaklamayı tatilin özel kısmına çevirmek isteyenler için çok iyi bir seçenek. Detayları aşağıda paylaşıyorum.
Hotel Europa

Hotel Europa, Münih’te daha sessiz bir bölgede yer alıyor ama ulaşım tarafı güçlü: yakındaki tramvay bağlantısıyla Eski Şehir (Altstadt) tarafına kısa sürede geçebiliyorsunuz. Yani gün içinde Münih’i gezip akşam daha huzurlu bir semte dönmek isteyenlere baya iyi geliyor.
Otel 4 yıldızlı, odalar genel olarak geniş ve atmosferi de “soğuk zincir otel” gibi değil; daha samimi ve rahat bir havası var. Hava güzelse otelin bahçesinde kahve içmek de ayrı keyif, şehirde koştur koştur gezdikten sonra küçük bir nefes molası gibi düşünün. Kısacası, konforlu bir konaklama arayan ama otel seçimini “tam merkez” zorunluluğuna sıkıştırmak istemeyenler için güzel bir alternatif.
Bayerischer Hof

Münih’te nerede kalınır yazıma şimdi gerçek bir ikon ile devam ediyorum: Bayerischer Hof. Burası öyle lüks otel deyip geçilecek bir yer değil; hem tarihi atmosferi hem de yıllardır süren prestijiyle Münih’in en klasik adreslerinden biri. Konum olarak da şahane: Marienplatz’a birkaç adım mesafede olduğu için şehirde yürüyerek gezme planı yapanlar için tam bir jackpot.
Otelin hizmet kalitesi zaten beklediğiniz gibi yüksek; ama asıl yıldız detaylardan biri çatı katındaki spa alanı ve panoramik şehir manzarası. Gün boyu gezip döndükten sonra şehre yukarıdan bakmak ayrı bir keyif. Odaların her biri de özenle dekore edilmiş; klasik seven de var, daha modern seven de… Kısacası hem iş seyahati hem de “bu tatil biraz özel olsun” diyenler için unutulmaz bir deneyim. Bütçe uygunsa, liste başı adaylarından.
Rosewood Munich

Rosewood Munich, Münih’in kalbinde, Altstadt-Lehel bölgesinde yer alan ve Frauenkirche’ye birkaç dakikalık yürüyüş mesafesiyle ultra şık bir seçenek. Tasarım tarafı gerçekten güçlü; odalar geniş, detaylar ince ince düşünülmüş ve hizmet anlayışı da misafirperverlik konusunda yüksek standartta. Otelin restoranında yerel malzemelerle hazırlanan lezzetler öne çıkarken, bar kısmı da daha zarif bir atmosferde günü güzel bir içecekle kapatmak isteyenlere tam kıvamında bir alan sunuyor.
Mandarin Oriental Munich

Mandarin Oriental, Munich, Münih’in Eski Şehir (Altstadt) bölgesinde, Neuturmstrasse üzerinde yer alıyor. Konum olarak tam bir merkezin göbeği diyebiliriz; alışveriş caddelerine ve kültürel noktalara yürüyerek ulaşmak kolay. Otelin odaları zarif ve özenli, ayrıca adını sık duyacağınız Matsuhisa Restaurant da burada; güzel bir akşam yemeği planı için ekstra avantaj.
Bir de çatı katındaki teras var ki, şehir manzarasıyla günü kapatmak için çok keyifli. Kısacası, konaklamada önceliğiniz yüksek hizmet standardı, merkezi lokasyon ve “otel de deneyimin bir parçası olsun” hissiyse Mandarin Oriental çok güçlü bir seçenek. Yalnız küçük bir not: fiyatlar ve müsaitlik tarihe göre değiştiği için, düşünüyorsanız erken kontrol etmek her zaman daha mantıklı oluyor.
Hilton Munich City

Hilton Munich City, Münih’in daha lokal ve sakin taraflarından biri olan Haidhausen’de, Gasteig Kültür Merkezi’nin hemen yanında yer alıyor. Konumun olayı şu: Hem mahallenin içinde hissi var, hem de ulaşım bağlantıları çok güçlü olduğu için şehrin her yerine rahatça dağılabiliyorsunuz. Bu yüzden otel, iş seyahati yapanlar için de, gün boyu gezip akşam rahat bir otele dönmek isteyenler için de gayet mantıklı bir tercih.
Odalar geniş ve modern, klasik Hilton konforu net şekilde hissediliyor. Hava güzelse otelin açık hava terası da küçük bir nefes alma alanı. Yemek konusunda da zorlanmıyorsunuz; otelin restoranında dünya mutfağından seçenekler bulabiliyorsunuz. Kısacası, merkezde kalmak sizin için şart değilse ama ulaşım kolay olsun, konfor da garanti olsun isterseniz burası güzel bir seçenek.
Platzl Hotel

Platzl Hotel, Münih’te Eski Şehir (Altstadt) içinde konumlanıyor; Marienplatz’a ve Hofbräuhaus’a gerçekten çok yakın, yani sabah kapıdan çıkıp 2-3 dakika sonra Münih’in kalbinde buluyorsunuz kendinizi.
Buranın olayı sadece konum değil; atmosfer de çok “Münih”. İçeride Bavyera dokunuşları + modern konfor dengesi var ve bu sayede hem şık hem sıcak hissettiriyor. Otelin kendi yeme-içme alanları ve kahvaltı tarafı da güçlü. Kısacası ilk kez gidenler, çiftler ya da her yere yürüyerek gitmek isteyen herkes için, Münih’te en risksiz ve en keyifli merkez otellerinden biri.
Hotel Torbräu

Hotel Torbräu, Münih’te oldukça merkezi bir konumda konaklamak isteyenler için çok net bir tercih. Otel Altstadt’ın girişinde, tarihi Isartor kapısının hemen yanında; Marienplatz’a da yaklaşık 5 dakikalık yürüyüş mesafesinde. Bu konum sayesinde “Münih’te nerede kalınır?” sorusuna, özellikle ilk kez gidenler için risksiz ve çok pratik bir cevap veriyor.
Burasının sevilen tarafı sadece konum değil; aynı zamanda tarihi bir otel olması (Torbräu’nun kökleri 1490’lara kadar gidiyor) ama içeriyi eski diye konforsuz olarak düşünmeyin, modernize edilmiş, sıcak ve özenli bir çizgisi var. Misafir yorumlarında da özellikle konumun mükemmel oluşu, kahvaltının güçlü olması ve temizlik/hizmet tarafı sık sık övülüyor.
Beyond By Geisel

BEYOND by Geisel, Münih’te “Otelden çıkayım hop Marienplatz’a düşeyim” diyenler için resmen nokta atışı bir lüks butik otel. Otel doğrudan Marienplatz’ta (Altstadt-Lehel) yer alıyor ve sadece 19 oda/suite ile daha sakin, daha özel bir konaklama hissi veriyor. Buranın hoş tarafı şu: klasik otel düzeninden ziyade şık bir evde misafir oluyormuşsunuz havası var; ortak alan/living room ve açık mutfak konseptiyle kahvaltı ve atıştırma işleri daha keyifli ilerliyor. Bazı odalarda Marienplatz / belediye binası manzarası yakalama şansı da var (tam Münih kartpostalı).
DO & CO Hotel München

DO & CO Hotel München, konum olarak Altstadt-Lehel’de; resmen Marienplatz ile Frauenkirche’nin arasında kalıyor. Viktualienmarkt ve Maximilianstraße tarafı da elinizin altında. Ayrıca otel, FC Bayern World’ün içinde konumlanıyor; futbolla aranız iyiyse bonus, değilse de merkezde şık bir base olarak düşünün.
Burası devasa bir otelden çok, özel hissettiren bir yer: toplam 31 oda ve suite var ve her biri farklı tasarım detaylarıyla hazırlanmış. Yeme-içme tarafında da güçlü; otelin restoranı modern Asya mutfağı odaklı ve akşamları atmosferi daha enerjik olabiliyor. Merkezde lüks, tasarım ve iyi yemek üçlüsünü isteyenler için çok iyi bir seçenek.
Cortiina Hotel

Cortiina Hotel, Altstadt’ın içinde; Marienplatz, Viktualienmarkt ve Isartor gibi noktalar resmen köşe başı. Yani otelden çıkıp turlamak istediğiniz anda Münih’in kalbine düşüyorsunuz.
Otelin havası şık ve modern; “küçük ama karakterli” otelleri sevenler bayılır. Üstelik yorumlarda özellikle konum, hizmet ve genel konfor tarafı sık sık övülüyor. Merkezde, sakin ama stil sahibi bir yerde kalmak istiyorsanız Cortiina güzel bir joker.
Sıkça Sorulan Sorular
Münih’te ilk kez gidenler nerede kalmalı?
İlk kez gidiyorsanız en garanti seçenek Altstadt-Lehel: şehrin tarihi merkezi ve gezilecek yerlerin çoğu burada/çevresinde toplu. Yürüyerek gezmeyi planlıyorsanız en az yoran bölge.
Marienplatz’a yürüyerek gitmek için hangi bölgede kalınır?
Altstadt-Lehel (özellikle Altstadt tarafı) Marienplatz merkezli gezi için en pratik bölge. Otelden çıkıp “hop şehir merkezindeyim” hissi burada.
Gece hayatı ve yeme-içme için hangi bölgede kalmalı?
Daha canlı bir akşam planınız varsa Ludwigsvorstadt–Isarvorstadt hattı (Gärtnerplatz / Glockenbach çevresi) çok popüler; barlar, kafeler ve restoranlar yoğun. Akşamı da değerlendirmek isteyenlerin bölgesi.
Oktoberfest için Münih’te nerede kalınır?
Oktoberfest alanı Theresienwiese çevresi olduğu için Ludwigsvorstadt–Isarvorstadt ve yakın çevresi pratik olur; ama bu dönemde fiyatlar erken yükselir. Hızlı hareket etmenizde fayda var.
Hauptbahnhof (Merkez İstasyon) civarında otel mantıklı mı?
Kısa konaklama, erken tren/uçak bağlantısı ve ulaşım pratik olsun için mantıklı; çok otel seçeneği var. Sadece istasyon çevresi doğal olarak daha yoğun ve hareketli; sessizlik arayanlar başka bölgeyi daha çok sever.
Münih otel önerilerimizin sonuna geldik. Umarım bu rehber, Münih’te nerede kalınır? sorusuna kafanızda net bir cevap bırakmıştır. 🌿 Eğer siz de Münih’e gittiyseniz, kaldığınız oteli ve “iyi ki burada kalmışım” dediğiniz detayı yorumlara yazın; yeni gidecek olanlara inanılmaz faydası oluyor.
Şimdiden keyifli, bol yürüyüşlü ve bol bretzelli bir Münih tatili dileriz. Hoşça kalın! 😊