Ölüdeniz Türkiye'nin doğal güzellikleri

Fethiye Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Firma Tavsiyem | Fiyatlar | 2024

Ülkemizin tanıtımlarında en çok kullanılan görsellerden biri Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Ölüdeniz Kumburnu Plajı ve buradaki yamaç paraşütü görselleri oluyor. Fethiye’nin yurtdışında da bu kadar bilinirliğinin olmasında Ölüdeniz Yamaç Paraşütü deneyiminin payı oldukça büyük. Bu güzel aktiviteye ek olarak Babadağ’dan Ölüdeniz’e doğru atlamak ve doğa görsel şölenini havadan izlemek bambaşka bir duygu. Yani yamaç paraşütü Ölüdeniz için var olmuş gibi bir gerçek var. İkisi artık ayrılmaz bir parça.

Birçok kişinin ölmeden önce yapılacak şeyler listesinde olan yamaç paraşütü benim için imkansız bir ihtimaldi. Ama ne demişler büyük lokma ye büyük konuşma.😀 Zamanla nasıl değiştim, nasıl yeni bir Buju’ya dönüştüm ve benim için imkansız olan bir şeyi nasıl deneyimledim hepsini anlatacağım.

Önemli Not: Bu yazımda tüm detayları okumaya çalışın. Çünkü paraşüt konusunda en önemli mesele güven meselesi. Kalitesiz, ucuz firmaları tercih etmeyin. Bazı firmalar atlayışı ucuzdan yapıp fotoğrafları pahalıya satıyor. Dolayısıyla güvenilir firma şart.

Fethiye Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Hakkında Her Şey

Fethiye Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Deneyimim 2024

Benim epey şiddetli ölçüde bir düşme korkum vardı çocukluğumdan beri. Yükseklik korkusunun farklı bir türevi. Gökdelenin tepesine çıkıp camdan bakabiliyordum ama dar, yüksek bir köprüden geçemiyordum. Dağ tepe keçi gibi tırmanabiliyordum ama inerken oturup sürünerek iniyordum.😃 Bu durum yakın geçmişe kadar böyleydi. Ta ki Babadağ’dan atlayıp zincirlerimi kırana kadar.

Seyahati ve farklı deneyimlerimi sevdiğim için bu korkum hayatımı zorlaştırıyordu. Düşünsenize bir kanyona gidiyoruz, ıkına ıkına yürüyorum. Sırf köprüden geçemediğim için en güzel manzara noktasını kaçırıyorum gibi gibi. Korkumu yenmem öyle bir anda olmadı. Yavaş yavaş, ona teslim olmayarak, üstüne giderek minik minik gelişti.

ölüdeniz yamaç paraşütü

En büyük adımsa Dalyan’da tesadüfen öğrenip bir anda karar verdiğim microlight uçuşu oldu. Bunu yapabileceğime asla ihtimal vermezdim ama yaptım. Üstün sırada Fethiye Ölüdeniz yamaç paraşütü var demeye başladı tabi şakayla karışık. Ben de yapabilir miyim acaba derken bir baktım uçmuşum bile. Uçtuktan sonra Üstün gözleri dolarak tebrik etti. Ailemse photoshop olduğunu düşünecek kadar iyi tanıyordu beni.😀

Dalyan’dan Fethiye’ye geçtiğimizde Üstün iş ortağımız olan turizm firmasıyla hiç bana sormadan organize etti uçuşu. Baya emrivaki oldu yani.😃Yarın sabah 10.30’da hazır ol uçuyorsun dedi. Bir yandan ödüm kopuyordu ama bir yandan da zincirlerimi kırmak istiyordum. Sabah firmanın Ölüdeniz’deki merkezine gittik ve biraz bekledikten sonra Üstün’le aşağıda vedalaşıp minibüsle Babadağ’a doğru yola koyulduk. Baya tedirgindim yol boyu, yukarıya çıktıkça da korkum tavan yaptı. Çünkü müthiş yüksek bir konumdaydık. Nasıl yani ben birazdan bu yükseklikte gökyüzünde mi olacağım. Heyecan falan değil hissettiğim tek şey korkuydu.

Minibüsten indik ve yamaç paraşütü için burada olan onlarca insanı gördüm. Pilot hazırlıklarını yaparken ben biraz uçanları izledim. Zaten öyle uçurumun kenarından boşluğa atlamak gibi bir durum yok. Bir rampa var, rampada bir kaç adım atıp yükselmeye başlıyorsunuz. Ama yine de bu durum korkumu yenmeme hiç yardımcı olmadı. Hatta yapamayacağımı düşünüp ağlamaya başladım.😂 Pilotum hemen beni telkin etmeye ve yatıştırmaya çalıştı. Biraz da oldu bittiye getirdi aslında. Çünkü bana kalsa yapamazdım sanırım.

Atlayış öncesinde zaten pilotunuz size gerekli komutları veriyor ancak ben yine de bahsedeyim. Pilot sizi ve kendini hazırladıktan sonra, orada bulunan görevlilerden biri size yardım ediyor. Pilot önce yürü sonra da koş diye komut veriyor. Ayakta konumdayken yerden yükselmeniz gerek, yani hemen oturur konuma gelmeyin. Ben refleksle oturma pozisyonu almışım ki hemen uyardılar dikleştim. Sonra gökyüzündeyken pilot otur dedi ve oturma pozisyonu aldım. Sonrası ilk 5 dakika acı çığlıklar.😃 O kadar korktum ki Allahtan sarılık falan olmadım.😅

O kadar korkmamla el ensede keyif yapmam arasında sadece dakikalar geçti. Bu korkunç bir şey diye bağırırken bu muazzam bir şey diye bağırmaya başladım. Gerçekten öyleydi. Korku yerini keyfe bırakınca bunun nasıl eşsiz bir deneyim olduğunu anlıyor insan. Ve nasıl daha önce yapmamışım diyor. 2000 metre yükseklikte gökyüzünde kuş gibi süzülürken hissettiğiniz tek şey özgürlük. Rüzgar teninizi okşarken, Ölüdeniz Blue Lagün ayaklarınızın altındayken tüm dertler sorunlar gerçek dünyada bir nokta kadar kalıyor. Siz ütopik bir yerde gerçek olamayacak kadar güzel bir şey yaşıyorsunuz.

İniş için alçaldığımızda evlerin, ağaçların üstünden geçip kuş gibi süzülerek indik. Gerçek dünyaya adım atmış gibi şok içindesiniz. Muhteşem bir duygu.😍

Fethiye Ölüdeniz Yamaç Paraşütü En İyi Firma Tavsiyem

Ölüdeniz yamaç paraşütü yapmaya karar verirseniz sırada hangi firmayla uçayım, hangi pilotu tercih edeyim konusu beliriyor. Bu en önemli konu başlığı aslında. Çünkü güvenilir bir firmayı tercih etmeniz, profesyonel ve deneyimli bir pilotla uçmanız en önemli kriter. Biz SkyStar firmasını tercih ettik ve uçuş öncesi sonrası her şeyi ile bu firmadan memnun kaldık.

Safari, dalış, tekne turu gibi bir çok aktiviteyi bulabileceğiniz firma Ölüdeniz’de 20 yılı aşkın süredir hizmet veriyor. Zaten acenteye girdiğiniz anda ne kadar profesyonel çalıştıklarını anlayacaksınız. Tüm pilotları da oldukça deneyimli. Firma yetkilisi Celal Bey ise oldukça ilgili ve bilgili. Yılların deneyimi olduğunu anlıyor ve güven hissediyorsunuz. Celal Bey eski bir paraşütçü asker diyeyim siz gerisini anlayın. Ölüdeniz’de yamaç paraşütü yapmak isterseniz SkyStar benden yüzde yüz tavsiye. Selamımı iletin size her noktada yardımcı olsun.😊

Fethiye Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Firma Tavsiyem

  • Firma Adı: Skystar Ölüdeniz
  • Firma Yetkilisi: Celal Bey
  • Adres: Ölüdeniz Mah. Atatürk (old) caddesi,  b-blok, No: 15/2a Fethiye – Muğla
  • Konum: Skystar
  • Tel: 0532 628 17 79
  • E-mail: [email protected]
  • Web Site: http://skystarparagliding.com/tr/

Fethiye Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Fiyatları 2024

ölüdeniz yamaç paraşütü fiyatları 2024

Gelelim en önemli konulardan birine yani Ölüdeniz yamaç paraşütü fiyatına. Bu eşsiz deneyimin fiyatı firmadan firmaya minik farklarla değişiyor. Fakat firmayı seçerken kurumsal ve pilotlarının profesyonel olması oldukça önemli. 2024 yılı için Ölüdeniz yamaç paraşütünün fiyatı 5750 TL. Bu fiyata fotoğraf ve video dahil. Eğer fotoğraf ya da video talep etmezseniz fiyat 4500 – 5000 TL civarında oluyor. Fotoğraflar için ekstra 900 – 950 TL arasında ödeme yapıyorsunuz. Bunların dışında başka bir maliyet yok. Babadağ’a çıkış firma tarafında karşılanıyor.

Bu fiyata bu deneyim değer mi derseniz emin olun yüzde yüz değer. Hatta eminim atladıktan sonra neden önceden bunu yapmadım diyeceksiniz. Çok net söylüyorum; hayatınızda 1 kere de olsa Fethiye’ye geldiğinizde bu deneyimi yaşayın.

Fethiye Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Fiyatlarının Yıllara Göre Değişimi

  • 2016 yılında 370 TL
  • 2017 yılında 400 TL
  • 2018 yılında 450 TL
  • 2019 yılında 550 TL
  • 2020 yılında 600 TL
  • 2021 yılında 1000 TL
  • 2022 yılında 1800 TL
  • 2023 yılında 2750 TL
  • 2024 yılında 5750 TL

Fethiye yamaç paraşütü pahalı mı derseniz şu anki ekonomik şartlardan dolayı fiyatlar normal seviyede denilebilir. Firmaların uçuştaki maliyetini genel olarak pilotlara verilen ücret ve Babadağ giriş fiyatı oluşturuyor. İşin içine girince fiyatların normal olduğunu düşünüyorum.

Fethiye Yamaç Paraşütü Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Yamaç Paraşütü Güvenli mi ?

Dünyada en yaygın olarak gerçekleştirilen hava sporlarından biri olan yamaç paraşütü oldukça güvenli. Sanırım en kilit nokta rüzgar. Hava şartlarına dikkat edilip, 20 knot rüzgarın üstünde kesinlikle uçuş yapılmamalı. Ayrıca ekipmanların yeni olması ve LTF, DHV gibi uluslararası testlerden de geçmiş olması gerekiyor.

Profesyonel ve deneyimli bir pilotla uçuşu gerçekleştirmek de oldukça önemli. Tüm bu kriterlere uyulduğunda güvenli ve keyifli uçuşlar gerçekleştirilebilir.

Fethiye Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Yaş Sınırı

Ölüdeniz yamaç paraşütü uçuşunda yaş sınırı çocuklar için 5 yaş. 5 yaşından küçük çocuklarla uçuş yapılmıyor. 18 yaşından küçük olanların aile izniyle uçuş yapmasına izin veriliyor. Bunun dışında üst yaş sınırı bulunmuyor.

Fethiye Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Uçuş Süresi

fethiye ölüdeniz yamaç paraşütü

Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Uçuş Süresi ortalama yarım saat. Ölüdeniz’den Babadağ’a minibüsle yarım saatte çıkılıyor. Ulaşım+hazırlık+uçuş süresi için 1.30 saatinizi ayırmanız gerekiyor.

Uçarken Fotoğraf ve Video Olayı Nasıl ?

Yamaç paraşütünde pilot gopro ile fotoğraf ve videolar çekiyor ve uçuş sonrası bunları hemen telefonunuza aktarıyor. Dilerseniz siz de telefonunuzla çekim yapabilirsiniz. Ancak bir askılık ile boynunuza asmanız daha güvenli olacaktır. Ölüdeniz’in serin sularına telefonunuzu bırakmak istemezsiniz sanırım.😀

Pilotun fotoğraf çekimi uçuş fiyatının dışında bir ücrete tabi. Bu durumu uçuş öncesinde konuşup ona göre anlaşmanız gerek. Böyle bir an fotoğrafsız ve videosuz olmaz.

Ölüdeniz’den Babadağ’a Nasıl Gidiliyor ?

ölüdenizde ne yapılır

Ölüdeniz’den Babadağ’a 2 farklı şekilde çıkılabiliyor. İlk seçenek minibüsle. Skystar firması kendilerine ait minibüslerle pilotları ve yolcuları güvenli şekilde Babadağ’a götürüyor. Bir diğer seçenekse yeni yapılan teleferikle dağa çıkmak. Ancak burada bilmeniz gereken bazı detaylar var.

Teleferikle belli bir yere kadar kapalı kabinlerle çıkılıyor. Sonrasında yamaç paraşütü yapılan zirveye gitmek için telesiyejlere binmek gerekiyor. Bu da bazı yolcular tarafından tercih edilmediği için bizim tur acentemiz bu ulaşım yolunu kullanmıyor.

Atlarken Ne Yapmanız Gerekiyor ?

Yamaç paraşütü ile uçmaya karar verdiniz ama aklınızda onlarca soru var. Nasıl olacak, ne yapmam gerek diye düşünüyorsunuz ama sakin olun.😊 Pilotunuza güvenin ve yalnızca onun komutlarına konsantre olun. Zaten bir bakmışsınız gökyüzündesiniz.

Atlamak yamaç paraşütü için hiç doğru bir kelime değil aslında ama dilimize böyle yerleşmiş. Çünkü atlamak denildiğinde yüksek bir yerden kendimizi boşluğa bırakmak gibi anlaşılıyor ancak yamaç paraşütünde atlamak gibi bir eylem olmuyor. Eğimli bir zeminde pilotun yönlendirmesiyle bir kaç adım atarak havalanıyor ve yerden yükseliyorsunuz. Sadece ayaklarınızı hemen çekip zemine sürtme olmasın diye oturmamanız söyleniyor.

İnerken Ne Yapmanız Gerekiyor ?

ölüdeniz yamaç paraşütü 2024

Fethiye yamaç paraşütü uçuşunda inişte de oldukça sakin ve yumuşak bir iniş oluyor. Kuş gibi süzülerek alçalıyor ve zemine ayak basıyorsunuz. Zaten yerde sizi karşılamak için bekleyen çalışanlar oluyor ve onlar sizi tutarak destekliyorlar. Benim sağ bacağımda kırık vakası olduğu için yere oturma refleksindeydim ama ayağa kalk dediklerinde hemen dik vaziyet aldım. Kuş gibi yere indik.

Paraşüt iniş yerine gelince biz hemen firmanın önünde bulunan alana iniş yaptık. Alan oldukça geniş. Binalara yakın fakat pilotlar profesyonel olunca bu durum sorun olmuyor.

Paraşütle Uçuşta Ne Giymeliyim ?

Uçuşta sizi sıkmayacak rahat kıyafetler giymenizde fayda var. Oturur vaziyette olacağınız için sizi sıkan dar pantolonlar tercih etmeyin.

Babadağ epey yüksek olduğu için yazın bile epey rüzgarlı oluyor ve üşütüyor. Sanırım biraz da korkudan ben epey titredim.😅 Mevsimi de baz alarak bir mont ya da hırka giyebilirsiniz.

Uçuşlarda Kilo Sınırı Var mı ?

Yamaç paraşütü uçuşlarında kilo sınırı önemli bir faktör. Bu durum firmadan firmaya minik farklarla değişiyor. Biraz pilotun insiyatifine bağlı açıkçası. Ancak göz önünde bulundurulmalı ki paraşütün taşıyabileceği bir ağırlık kapasitesi var. Bu sınırın üstüne çıkıldığında çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Paraşütle atlayışta kilo sınırı ortalama 1 kişi için maksimum 100-110 kg arasında değişiyor.

Uçuşta Yanınıza Almanız Gerekenler

fethiye yamaç paraşütü fiyatları 2024

Uçuşta naçizane tavsiyem yanınıza hiç bir eşya almamanız. Yalnızca uçuşa odaklanın ve bu deneyimin tadını çıkarın. Ben telefonumu bile kullanmadım nasıl olsa pilot çekiyor diye. Ama eğer kendiniz çekim yapmak isterseniz telefonu boynunuza asabileceğiniz bir aparat mutlaka kullanın.

Günün Hangi Saatlerinde Uçuş Var ?

Fethiye yamaç paraşütü için günde 5 kez uçuş yapılıyor. Bizim atlayış yaptığımız Skystar firmasının uçuş saatleri 08.30 – 11.00 – 13.00 – 15.00 – 17.00 saatlerinde. Önceden rezervasyonunuza yapmak şartıyla dilediğiniz saatlerde atlayış yapabilirsiniz.

En İyi Uçuş Zamanı Ne Zaman ?

Fethiye Ölüdeniz’de 12 ay boyunca uçuş var. Tabi en önemli zaman dilimleri yaz ayları. Kış döneminde daha düşük irtifadan hizmet veriliyor. Tabi yine rüzgar ve yağmur ana belirleyici faktör. Nisan ikinci haftası ile birlikte daha yüksek irtifadan atlanılıyor.

Yamaç paraşütünün en iyi ve en yoğun dönemi Temmuz, Ağustos, Eylül ayları. Bu dönemde yamaç paraşütü yapacaksanız rezervasyon yapmayı ihmal etmeyin.

Fethiye Yamaç Paraşütü Sıkça Sorulan Sorular

fethiye yamaç paraşütü

Yamaç paraşütü kaç kişi ile yapılır?

Yamaç paraşütü genel olarak tek ya da 2 kişi olarak yapılıyor. Fethiye’de 2 kişi olarak atlanılan yamaç paraşütünde önde siz arkada pilotunuz oluyor. Atlarken ve inerken kas takıyorsunuz. Uçuşta kaskı çıkartıyorsunuz. Toplamda 3 kişi ile atlayış yok.

Fethiye yamaç paraşütü tehlikeli mi?

Tehlike her yerde yok mu ? Araba sürerken emin olun ölme riskiniz daha yüksek. Seçtiğiniz firma kurumsalsa pilotlar işin ehliyse içiniz ferah olsun.

Yamaç paraşütü yapmak için kaç kilo taşır?

Her yamaç paraşütünün bir ağırlık taşıma kapasitesi var. Genelde bu paraşütlerin taşıma üst sınırı 230 kg. Buna pilotun, yolcunun ve paraşüt malzemesinin ağırlığı dahil. Firmalar yolcu olarak 100-120 kg arasını kabul ediyor.

2024 Fethiye yamaç paraşütü ne kadar ?

2024 yılı için Fethiye yamaç paraşütü fiyatı fotoğraf çekimi dahil 4800 TL civarında. Fiyatlar yoğunluk durumuna göre değişiyor. Bu fiyatlara fotoğraf ve video ücreti dahil değil. Bunun için ekstra ücret ödemelisiniz.

Yamaç paraşütü saat kaçta yapılmalı?

Fethiye için söylüyorum genelde firmalar günde 5 kez uçuş gerçekleştiriyor. Bana sorarsanız en iyi vakit saat 11 olanı. Ben 11 uçuşuna katıldım ve gayet güzeldi. Öğle uçuşu olan saat 13’de iyi bir alternatif. Ya da gün batımını değerlendirebilirsiniz.

Yamaç paraşütü kaç dakika?

Yamaç paraşütü atlayışı genel olarak en az 25 dakika, en fazla 35 dakika sürüyor.

Yamaç paraşütü 3 kişi yapılır mı?

Yamaç paraşütü 3 kişi yapılamıyor. Paraşütün ağırlık taşıma kapasitesinden dolayı maksimum 2 kişi atlanabiliyor.

Ölüdeniz paraşüt kaç para?

2024 yılı için Ölüdeniz yamaç paraşütünün fiyatı 5750 TL. Bu fiyata fotoğraf ve video dahil. Eğer fotoğraf ya da video talep etmezseniz fiyat 4500 – 5000 TL civarında oluyor. Fotoğraflar için ekstra 900-950 TL arasında ödeme yapıyorsunuz. Bunların dışında başka bir maliyet yok. Babadağ’a çıkış firma tarafında karşılanıyor.

Yamaç paraşütü kaç para?

2024 yılı için Ölüdeniz yamaç paraşütünün fiyatı 5750 TL. Bu fiyata fotoğraf ve video dahil. Eğer fotoğraf ya da video talep etmezseniz fiyat 4500 – 5000 TL civarında oluyor. Fotoğraflar için ekstra 900-950 TL arasında ödeme yapıyorsunuz. Bunların dışında başka bir maliyet yok. Babadağ’a çıkış firma tarafında karşılanıyor.

Fethiye yamaç paraşütü nerede yapılır?

Fethiye Ölüdeniz’de yamaç paraşütü uçuşları Ölüdeniz mahallesinde bulunan Babadağ’dan yapılıyor.

Yamaç paraşütü riskli mi?

Bence Ölüdeniz’e araba ile giderken trafik kazası geçirme riskiniz paraşütle atlamaktan daha fazla. Bu noktada tavsiyem yazımı iyi okuyun ve güvenilir bir firma tercih edin.

Fethiye Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Deneyimi ve Fiyatları başlıklı yazımın sonuna geldik. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Sormak istediğiniz bir şey varsa yorum kısmına beklerim. Şimdiden iyi uçuşlar dilerim.🪂🪂🪂

Cevap Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.