dalyanda ne yenir

Dalyan’da Ne Yenir ? En İyi 4 Restaurant & Kafe Önerim

Dalyan’a gelince insanın iştahı mı açılıyor ne ? Ya da manzaradan sanırım otomatik romantik yemek moduna geçiyorsun herhalde.😃 Ya da birbirinden güzel restaurantlar var şevke geliyorsunuz. Yani bilemiyorum nedenini ama net sonucu biliyorum. Sonuç, kendinizi güzel bir restauranta atıyorsunuz.😃

Dalyan’da ne yenir sorusunun çok spesifik yöresel yanıtları az aslında. Burada daha çok Dalyan’da nerede yemek yenir sorusuna odaklanabilir, Dalyan seyahatinizi unutulmaz kılacak restaurantları deneyimleyebilirsiniz. Özellikle Dalyan Boğaz’ı kenarında bir şeyler yiyip içmek unutulmaz anılar biriktirmenizi sağlıyor.

Not: Bu yazımda göreceğiniz mekanlar bizzat deneyimlediğim mekanlardan oluşuyor. Gönül rahatlığıyla bu mekanları size tavsiye ediyorum.

Dalyan’da Ne Yenir ?

Dalyan gezilecek yerler listesine tik atarken o kadar gezdik tozduk acıkmadık mı ? Eee tabi ki acıktık. Dalyan’da birbirinden güzel restaurantlar var. Hele bir de Dalyan Boğazı’na karşı bir mekan olursa değmeyin keyfinize. Dalyan Köyceğiz Gölü’nün Dalyan Kanalı aracılığıyla İztuzu Plajı’na bağlandığı yer olduğu için tazecik deniz mahsulleri Dalyan’da ne yenir sorusunun ilk akla gelen cevabı elbette.

Ortaca Dalyan’da yemeniz gereken en önemli lezzetlerin başında mavi yengeç bulunuyor. Bu özel lezzet çok nadir yerlerde bulunuyor ve Dalyan’da neredeyse tüm balık restoranlarının menüsünde yer alıyor. Haşlama ya da kömür ızgara şeklinde pişen mavi yengeç listenizde olmalı. Nar bahçeleri ile çevrili olan Dalyan’da nar suyu içmeden de dönmeyin. Resmen şifa. 😊

Dalyan’da Ne Yenir ?

  • Mavi Yengeç
  • Karides & Kalamar
  • Çipura
  • Deniz Börülcesi
  • Kabak Çiçeği Dolması
  • Ahtapot Izgara
  • Yoğurtlama
  • Nar Ürünleri
  • Fasulye Ekşimesi
  • Dalyan Köftesi
  • Ekşili Balık

Dalyan’da En İyi 4 Restaurant Önerim

Alegria Brasserie

dalyan'da ne yenir
dalyanda ne yenir
Dalyan’da Ne Yenir ? Yemekler Enfesti !

Dalyan’ın en şık, yemekleri en lezzetli, hizmet kalitesi en yüksek işletmelerinden birine götürüyorum şimdi sizi. Alegria Brasserie Dalyan Nehri kenarında kaya mezarlarını karşıdan gören oldukça özel bir işletme. Madem konumuz Dalyan’da ne yenir o halde önce yemeklerden bahsedeyim. Menüsü oldukça zengin. Mekan sahibi Burcu Hanım aynı zamanda restoranın şefi. Seyahat etmeyi bizim gibi çok sevdiği için dünya mutfağından çok sevdiği ve yerinde öğrendiği lezzetleri menüye eklemiş. Ev yapımı makarnalar, tatlılar tamamen Burcu Hanım’ın ellerinden çıkma.

Önden kaşık salata ve adını tam anımsayamadığım çıtır tavuk tarzında bir başlangıç söyledik. Hakikaten lezzetli bir yemek yiyeceğimizi ilk anda anladık. Sunumlar ve lezzetler şahaneydi. Ana yemekte çökertme kebabı ve Thai soslu dana dilimleri yedik. Porsiyonlar oldukça büyük, doyurucu demek az kalıyor resmen bitiremedim. 😃 Smoothie ve kokteylleri efsaneydi.

Ambiyans inanılmaz hoş. Playlist’i kopyalamak istedim. Ne güzel şarkılar çalıyordu öyle. Burcu Hanım ve tüm çalışanlar misafirlerle yakından ilgili, gülümsemekten çene kasları ağrımıyor mu diye düşünebilirsiniz. 😊 Yani kaliteli hizmet alacağınız, çok lezzetli yemekler yiyeceğiniz, keyifli bir akşam geçireceğiniz Alegria Brasserie Dalyan’da en iyi restaurant tavsiyesi olarak benden kocaman tavsiye. Ha bir de evlilik teklifi, yıldönümü, doğum günü için de mükemmel adres. Aklınızda bulunsun.

  • Alegria Dalyan konumu burada.
  • Alegria Dalyan Telefon: 0538 620 00 91

Yalıçapkını Restaurant

dalyanda ne yenir
Dalyan’da Ne Yenir ? Yalıçapkını Restaurant Kahvaltısı

Sırada Dalyan’ın saklı güzelliği Yalıçapkını Restaurant var. Dalyan merkezden bir tık uzaklaşıp, bu yol nereye gidiyor diye düşünürken nar bahçelerinin arasından ilerleyip kendinizi bir vahada bulmak isterseniz daha güzel bir yer düşünülemez. Öyle herkesin bilmediği bu nefis restorandan Dalyan’da öyle bir yer keşfettim ki off of diye bahsedip hava da atabilirsiniz. 😃

Burası Dalyan Nehri’nin hemen yanında konumlanıyor. Başınızı sağa çeviriyorsunuz nehirde yüzen su kaplumbağaları sola çeviriyorsunuz nar bahçeleri. Huzur iliklerinize kadar işleniyor. Yalıçapkını bir aile işletmesi. Gizem mekanı hem işletiyor hem de misafirlerle yakından ilgileniyor. Ağırlıklı misafir kitlesi yabancılardan oluşuyor çünkü Türkler burayı çok fazla bilmiyor. Bu yazıdan sonra işler değişebilir tabi. 😊

Restoranın mutfağından ve yemeklerinden bahsedeyim. Biz burada hem kahvaltı yaptık hem de akşam yemeği yedik. Kahvaltısı çok güzeldi. Masada dondurulmuş hiçbir şey yoktu. Reçelleri, zeytinleri ev yapımı, kahvaltılık sosu inanılmaz lezzetli ve porsiyonlar ideal boyuttaydı. Dalyan tatilinizde güne güzel başlamak için kahvaltı adresiniz belli oldu.

dalyan restaurant önerisi
Dalyan’da Ne Yenir ? Yalıçapkını Restaurant Akşam Yemeği

Akşam yemeği için de mutlaka tercih etmelisiniz Yalıçapkını Restaurantı. Dalyan en iyi balık restaurant arayışınız varsa burayı alın listeye. Şeflerinin eli acayip lezzetli. Mezeler çok başarılıydı. Deniz börülcesi ve şakşukayı çok beğendik ama bir pastırmalı sıcak humusu var ki humusu çok sevmeyen Üstün bile yumuldu. Çipura ve levrek zaten altın vuruş. Mekan kaydedilsin!

Son olarak Yalıçapkını Restaurant’ın hemen yanı başında aynı aileye ait Yalıçapkını Göl Evleri yer alıyor bizim de konakladığımız. Açık ara en iyi konaklama deneyimlerimizden biriydi. Detaylı bilgi almak isterseniz yazımızın linkini paylaşıyorum. Mutlaka inceleyin. https://bujuyollarda.com/dalyanda-nerede-kalinir/

  • Yalıçapkını Restaurant konumu burada.
  • Yalıçapkını Restaurant Telefon: 0507 954 63 70

Hotel Arp Dalyan Cafe

dalyanda nerede kalınır
Dalyan’da Ne Yenir ? Manzaraya bakarmısınız 😍

Dalyan’da ne yenir yazıma kahvaltı tavsiyesi ile devam ediyorum. Hotel Arp Dalyan 2 gün konakladığımız güzeller güzeli bir oteldi. Otelin en güzel yanlarından biri kesinlikle konumu. Dalyan’da güne başlarken Dalyan Nehri ve kaya mezarları manzarası insanı mest ediyor. Bir de bu manzaraya karşı enfes bir kahvaltı yatığınızı düşünün. Enerji direkt tavan. Serpme kahvaltı şeklinde geliyor. Taze yeşillikler, çeri domatesler, peynirler zeytinler ve ev yapımı reçeller iştahınızı artıyor.

Her gün değişen sıcaklar ve meyvelerle de Dalyan gezilecek yerler sizi beklese de hızlı hızlı yiyip kalkmak içinize sinmiyor. Uzun uzun oturup, sohbet ede ede, tadına vara vara, manzaraya baka baka bir kahvaltı etmek buranın hakkı. Can Yücel Datça için söylemiş ya ‘acelen varsa ne işin var Datça’da‘ diye. Dalyan için de geçerli sanki bu durum. Koştur koştur değil de sakin, dinlenmeli, huzur depolamalı bir tatil için gelinmeli Dalyan’a. Burada konaklamıyor olsanız dahi Hotel Arp Dalyan Cafe’nin nefis kahvaltısıyla güne başlanmalı bir gün mutlaka.

Otelin misafiri değilseniz bile rezervasyon yaptırarak kahvaltı için gidebiliyorsunuz. Ancak rezervasyonsuz maalesef kabul edemiyorlar çünkü otel doluluğu yüksekse ve çat kapı gittiyseniz yer olmayabiliyor. O nedenle mutlaka aşağıda paylaşacağım numaradan arayarak rezervasyon yaptırın.

  • Hotel Arp Dalyan konumu burada.
  • Hotel Arp Dalyan Telefon: (0252) 284 50 76

Kaunos Çay Bahçesi

dalyanda ne yenir
dalyan restaurant önerisi
Dalyan’da Ne Yenir : Çay Bahçesinden Kaya Mezarlarının Görünümü

Kaunos Çay Bahçesi, Dalyan’ın eski mekanlarından biri. Bu güzel bahçenin en güzel artısı kaya mezarlarını tam karşıdan görmesi. İnsan Dalyan Boğazı kenarında gezerken kendini otomatik burada buluyor ve bir çay kahve içeyim diyor. Bu güzel çay bahçesi 2022 Mayıs ayı itibariyle söylüyorum tadilata girmişti. Bulunduğu alanda güzel bir çevre düzenlemesi yapılıyor. Sonucu umarım Dalyan’a yakışır bir son olur.

Kaunos Çay Bahçesi’ni belediye işletiyor. Dolayısıyla diğer Dalyan mekanlarına göre fiyatlar burada oldukça uygun seviyede. Sabah akşam burada manzara oldukça çok güzel. Ama gün batımını tercih etmenizi tavsiye ederim. 2022 itibariyle umarım tadilat işlemleri biter. Konum burada.

Dalyan’da ne yenir yazımın sonuna geldim. Umarım güzel öneriler olmuştur. Keşfettiğiniz yer olursa yorum kısmında paylaşmayı unutmayın. Musmutlu gezmeleriniz olsun.😊

3 Yorum

    • Avatar of Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)

      Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)

      Kötü bir deneyim geçirmenize üzüldüm. Lakin ben yazılarımda fiyat belirtmeye kalksam işimi gücümü bırakıp sürekli fiyatları güncellemek zorunda kalırım. Zaten Türkiye’deki enflasyondan bahsetmeme gerek yok sanırım. Ayrıca menüden fiyatlara bakarak sipariş vermeniz her zaman daha mantıklı olacaktır. Lezzet konusunda biz memnun kalmıştık. Size bir şey diyemiyorum.

Cevap Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.