2024 Yurt Dışı Telefon Kayıt Ücreti

2024 Yurt Dışı Telefon Kayıt Ücreti Ne Kadar ?

2024 Yılı Yurt Dışı Telefon Kayıt Ücreti Ne Kadar sorusunun cevabını arıyorsanız en doğru yerdesiniz. Normalde web sitemizdeki içeriklerimizi belirli aralıklarla güncelleriz ama bu yazımızı çok sık güncelliyoruz. Nedeni çok açık çünkü yurt dışı telefon getirme kayıt ücretine ülkemizde sürekli zam geliyor ! Yazımı 2021 yılında ilk kaleme aldığım zamanla şu anki zaman arasında ücret açısından büyük bir uçurum var. Yani yazımda yurt dışı telefon kayıt ücretinin detaylarını tarihsel olarak detaylı şekilde bulabilirsiniz.😂

ÖNEMLİ NOT: Yazıma bir kaç önemli not ile başlamak istiyorum. İlk olarak dediğim gibi kayıt ücretine sürekli zam geldiği için yazımın başında GÜNCELLEME KISMINDA bu konu ile ilgili son gelişmeleri takip edebilirsiniz. İkinci olarak yazımda yurt dışı telefon kaydı ile ilgili neredeyse tüm detaylar var. Eğer sorularınızın cevabı yazımda yoksa bana Instagram üzerinden soru sorabilirsiniz. Fakat takip etmeyenlerin sorularını cevaplamıyorum. Bir de soru sorarken ilk önce merhaba, selam gibi ibareler kullanmanız ve hemen soruyu sormanız güzel olur.😊 Sorular noktasında bildiklerimi sizinle paylaşıyorum. Her hâlükârda yetkili merci Bilgi Teknolojileri Kurumu’dur bilginiz olsun.
INSTAGRAM – BUJUYOLLARDA

GÜNCELLEMELER (Yurt Dışından Telefon Getirme Ücreti Son Gelişmeler)

  1. Güncelleme: 2024 yılı için yeniden değerlendirme oranı belli oldu. Her şeye olduğu gibi tüm vergi ve harçlar 2024 yılı 1 Ocak itibariyle zamlanacak. Buna yurt dışından getirilen telefon kayıt ücreti de dahil. 2024 yılı yurt dışı telefon kayıt ücreti yeniden değerlendirme oranı (%58) ile toplamda 31.692,00 TL oldu.
  2. Güncelleme: 07.07.2023 tarihi itibariyle 2023 yılı yurt dışı telefon kayıt ücreti 20.000 TL oldu. 6.091 TL ‘den 20.000’e kadar bir artış çok ciddi bir artış. Gerçekten teknolojiye ulaşmak ülkemizde çok zor olmaya başladı.
  3. Güncelleme: BTK tarafından kayıt için tanınan 120 günlük süre 2 ay daha uzatabiliyordu. 12 Eylül 2022 itibarıyla, e-Devlet üzerinden IMEI uzatma dönemi bitti. Dolayısıyla yurtdışı telefon geçici kayıt yapılır, geçici kayıt uzatma yapılır diyen kişilere itibar etmeyin.
  4. Güncelleme: Normalde 1 kişi üç takvim yılında 1 kez telefon kaydı yaptırabiliyor. Ama bu kişi başkalarına da muafiyet kapsamında her giriş çıkışta telefon getirebiliyordu. İşte bu durumun önüne geçilmesi için 1 Kasım 2022’den itibaren kontrol işlemi başlayacak. Yurt dışından gelen yolcuların 3 yıllık süre zarfında birden fazla telefon getirmesinin önlenmesine yönelik teknik işlemler başlatıldı. X-ray kontrolleri daha sıkı olacak. Yani kuzenime, amcama, dayıma, arkadaşıma telefon getireyim dönemi bitiyor.

Türkiye’de teknolojik cihazların fiyatları son zamanlarda ciddi artış gösterdi. Avrupa ülkeleri ya da ABD’de standart sayılabilecek şeyler Türkiye’de ciddi anlamda pahalıyken istediğiniz şeyleri istediğiniz gibi yapamamak gerçekten üzücü bir durum. Hele ki almak istediğiniz teknolojik cihazları maliyetten dolayı alamıyorken…

Döviz kurları çift haneli rakamlara kavuşmuşken teknolojik aletlerin fiyatları da uçuşta. Hal böyle olunca bir çok kişi yurt dışından telefon getirmeye çalışıyor. Yurt dışından getirilen telefonların da Türkiye’de kullanımı için belli prosedürler var tabi ki. İşte bende bu yazımda 2024 Yılı Yurt Dışı Telefon Kayıt Ücreti Ne Kadar – Kayıt Süresi – Kayıt Nasıl Yapılır – Kayıt İçin Ne Gerekli gibi konumuzla ilgili akla gelen bir çok soruya cevap vermeye çalışacağım.

*** Detaylara geçmeden önce yurt dışından telefon alırken dikkat etmeniz gerekenleri tek tek yazdığım “Yurt Dışından Telefon Alma” başlıklı yazıma göz atmayı unutmayın.

2024 Yurt Dışı Telefon Kayıt Ücreti Ne Kadar ?

2024 Yurt Dışı Telefon Kayıt Ücreti Ne Kadar

Eskiden yurtdışından getirilen telefonların kayıt ücreti makul seviyelerdeydi. Telefonların uluslararası garantisi olunca insanlar bu seçeneğe güvenip yurt dışından telefon getiriyordu. Hal böyle olunca devlet işe el attı ve 2012 yılında 100 TL olan kayıt ücretini 2024 yılı itibariyle 31.692 TL‘ye çıkardı. Yani güncel 2024 yılı yurt dışı telefon kayıt ücreti 31.692 TL. Yüzde 31000’lik bir artış ne kadar hoş değil mi ! Her yıl düzenli aralıklarla kayıt ücretine zam geldi fakat son 2 yıl bu artış çok ciddi oldu.

Yüzde 31000’lik artıştan daha kötü bir durum var. Ne biliyor musunuz ? Hala yurtdışından telefon getirmek daha uygun fiyata geliyor. Şöyle ki Amerika’da Iphone 15 Pro 1 TB şu an 1500 Dolar. Türkiye’de ise 99.999,99 TL. 1500 Dolar bugünkü kur itibariyle 44.000 TL’ye tekabül ediyor. 44.000 TL + 31.692 TL = 75.692 TL. Yani yurt dışı telefon ücretine rağmen Amerika ile Türkiye arasındaki fiyat farkı yaklaşık 25.000 TL. Bu fark Amerika cihazları için geçerli. Avrupa cihazları daha pahalı bilginiz olsun.

2024 IMEI Kayıt Ücreti

Akılları karıştıran bir soruya en başta cevap vermek istedim. IMEI kayıt işlemi demekle Yurt Dışı Telefon Kayıt aynı anlama geliyor. IMEI telefonun kimlik numarası demek yani bizim TC numarası gibi düşünebilirsiniz. Her telefonun IMEI’si ona özgüdür. Telefon kayıt işlemi yaparken IMEI numarası BTK kayıt ekranında oldukça önemli. Detayları aşağıda fazlasıyla bulacaksınız.

Yurt Dışı Telefon Kayıt Ücretinin Yıllara Göre Değişimi

Gelin size yurt dışı telefon kayıt ücretlerinin (IMEI kayıt ücreti) yıllara göre değişimini yani tarihsel sürecini anlatayım. Gözlerinizden yaş gelmesin. Sakin kalın, derin nefes alın ve soğuk su için. Hele ki 2022, 2023 ve 2024 yılı IMEI kayıt ücreti için tam uçuş yılı olmuş.

Yurt Dışı Telefon Kayıt Ücretinin Yıllara Göre Değişimi:

  • 2012 yılında 100 TL
  • 2013 yılında 115 TL
  • 2014 yılında 119,5 TL
  • 2015 yılında 131,5 TL
  • 2016 yılında 138,5 TL
  • 2017 yılında 149,2 TL
  • 2018 yılında 500 TL
  • 2019 yılında 1.500 TL
  • 2020 yılında 1.838,7 TL
  • 2021 yılında 2.006 TL
  • 2022 yılında 2.732 TL
  • 2023 yılında 6.091,30 TL
  • 2023 yılı temmuz ayı itibariyle kayıt ücreti 20.000 TL.
  • 2024 yılında 31.692,00 TL

BİLGİ: Yurt dışından getirilen telefon kayıt ücretleri Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğindeki yeniden değerleme oranı ile hesaplanıyor. 2023 yılı için yeniden değerleme orası yüzde 122,93 olarak tespit edilmişti. Edit: 2024 yılı için yeniden değerleme yani zam oranı %58 olarak belirlendi ve 2024 yılı için yurt dışı telefon kayıt ücreti 31.692,00 TL oldu.

Yurt Dışı Telefon Kayıt Ücreti Nereye Yatırılır ?

2024 imei kaydı

Yurt dışından aldığınız telefonun kayıt ücretini vergi dairelerinden, internet vergi dairesinden, mobil bankacılıktan ya da bankalardan ödeyebilirsiniz. Kredi kartı ile ödeme mevcut. Ödeme yaparken dekont ile aşağıdaki hususlara bilhassa dikkat edin !

DİKKAT: Dekont üzerinde kayıt yapılmak istenen cihaza ait *#06# tuşlarına basıldığında ekrana gelen 15 haneli IMEI numarasının, yurda giriş yapan belge sahibine ait ad ve soyad ile TC Kimlik numarasının yer alması gerekmektedir. IMEI numarasının doğru olmasına dikkat edin. Çift IMEI numaralı cihazlar için dekont üzerinde cihaza ait 15 haneli tek IMEI numarasının yer alması yeterli.

Yurt Dışı Telefon Kayıt İşleminden Önce Dikkat !

Yurt dışı telefon kayıt noktasında bilmeniz gereken bazı kurallar var. Yani hemen getireyim ya da birine söyleyeyim getirsin sonrasında kayıt yapar geçeriz gibi bir durum yok. Aşağıda kayıt işlemi yapmadan önce bilmeniz gereken önemli hususları sıraladım.

  • Yurt dışından getirdiğiniz cihazı kayıt etmeden ilk kullanım tarihinden itibaren azami 120 gün kullanmanız (Sim’i taktığınızda başlar) mümkün olup hizmet almaya devam edebilmek için kayıt işleminizi yurda giriş tarihinizden itibaren 365 gün içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. (Belirtilen 120 günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınmayan cihazlar açısından, salgın da dikkate alınarak yurda giriş tarihinden geçerli olmak üzere 365 gün içinde kayıt yaptırma ve yeniden kullanıma açtırma olanağı sağlanmış oldu.)
  • Daha önce cihaz kaydı yaptıysanız, yeni cihaz kaydı için en son tarihli cihaz kaydınıza ait yurda giriş tarihinin üzerinden en az 3 (üç) takvim yılının geçmesi gerekiyor. Bu kapsamda kaydı gerçekleştirilen cihazlar 3 (üç) takvim yılı boyunca sadece kaydı gerçekleştiren yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlar üzerinden haberleşme hizmeti alabilir.
  • Kayıt işlemine konu olan cihaz kimlik numarası (IMEI), cihazınızda *#06# tuşlanıp aramaya basıldığında ekranda görülebilir Ayrıca; cihazın birden fazla IMEI içerip içermediğini Ayarlar/Menü/Hakkında vb. bölümlerinden veya cihazın ambalajı ya da faturası üzerinden kontrol ederek, işlem sırasında cihaza ait tüm IMEI numaralarının kaydedilmesini sağlayın.
  • Harç bedelinin vergi dairelerine, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen bankalara ya da sisteme entegre ödeme kuruluşlarına başvuru sahibinin T.C. Kimlik numarası ve kayıt edilecek cihaza ait IMEI numarası belirtilerek yatırılması gerekiyor.
  • Yanlış IMEI numarası/numaraları ile kayıt yapmayın çünkü geri dönüşü yok.
  • E-devlet sisteminden kayıt hakkının sorgulanması için bu adresten (https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama) gerekli kontrolleri yapın.

Yurt Dışı Telefon Kaydı Nasıl Yapılır ?

Yurt Dışından Getirilen Telefon Kaydı Nasıl Yapılır

Yurt dışından kendiniz ya da tanıdığınız vasıtasıyla telefon getirdiniz peki Yurtdışı Telefon Kaydı Nasıl Yapılır. Getirdiğiniz telefonu Türkiye’de kullanmak için cihazı ve IMEI’sini kayıt altına almanız gerekiyor. Bunun için aşağıda tek tek anlattığım adımları yapmalısınız.

Yurtdışı Telefon Kaydı Nasıl Yapılır ? (Kayıt Aşamaları)

  • 2024 yılı yurt dışı telefon kayıt ücreti olan 31.692,00 TL’yi bankalara yada veya internet vergi dairesinden ödemelisiniz. Mobil bankacılıktan da ödeme yapabilirsiniz.
  • Ödeme sonrası E-Devlet üzerinden IMEI kaydı yapmalısınız. (https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet)
  • Başvuru kayıt ekranında (Başvuru Türü, 15 Haneli IMEI No, IMEI No Türü, Varsa 2. IMEI No ve Türü, Yurda Giriş Yapılan Belge Türü, Belgenin Ait Olduğu Ülke, Giriş Yapılan Belge No, Yurda Giriş Tarihi) doldurmalısınız. Yurt dışından getirilen telefonu kendi pasaportuna kaydettirmek zorundasınız.
  • Iphonelar için IMEI1 fiziksel sim, IMEI2 elektronik sim olarak girilmeli.
  • E-devlet kapısı üzerinden işlemde bulunmasına izin verilmeyen kişiler (diplomatik belge sahipleri) hat operatörlerinin Abone Kayıt Merkezlerine başvurması gerekir.
  • Başvuruyu tamamlandıktan sonra kaydın onaylanmasını beklemeniz gerekiyor.

Yurt Dışı Telefon Kaydı Durumu Sorgulama

Kayıt yaptırdıktan sonra cihazınızın kayıt durumumu sorgulamak için cihazın IMEI numarasının, e-devlet üzerinden (https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama) alanından sorgulama yapılması suretiyle kayıtlı olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. BTK Tüketici İletişim Merkezini (120) arayarak da bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

IMEI Kayıt İşlemi Sırasında Bilmeniz Gerekenler

2024 Yurt Dışı Telefon Kayıt
  • Yurt dışından getirilen telefon Iphone ise 1. IMEI kısmı türü Fiziksel Sim, 2. IMEI kısmı Elektronik Sim seçilmeli.
  • Yurt dışından getirilen telefon Android ve çift hatlıysa 1. ve 2. IMEI Türünü Fiziksel Sim olarak giriniz.
  • Cihazın kaydı için son 120 günde (Pandemi şartları nedeniyle bu süre 365 güne çıkartıldı) ülkeye giriş şartı sağlamanız lazım. Örneğin yurda 01.01.2022 tarihinde girdiniz. Kayıt hakkı süreniz 01.01.2023’e kadar devam eder. 365 gün içinde telefonu kaydetmeniz gerekiyor. Telefona sim kart taktıktan sonra ise 120 gün içinde IMEI kaydını yapmalısınız.
  • IMEI kaydını yapmazsanız telefonu hatsız kullanabilirsiniz. Yani Whatsapp, kamera, wifi bağlanma özelliklerinden faydalanabilirsiniz.
  • Telefonuz bozulursa ve yurt dışında değiştirilirse yenileme belgesi almayı unutmayın. Bu belgeyi BTK’ya bildirirseniz tekrar kayıt yapmanıza gerek yok.
  • 18 yaşından küçük T.C. vatandaşları yurt dışından yolcu beraberinde cihaz getirebilir ve kendi adlarına kayıt yaptırabilir. 18 yaşından küçükler için kayıt başvuruları; anne, baba ya da yasal temsilcilerinin kendi e-devlet sayfaları üzerinden başvuru türü olarak Çocuğumun bilgileri ile başvuru yapacağım seçeneği işaretlenerek çocuğun bilgileri kullanılmak suretiyle yapılabilmektedir.

Yurt Dışı Telefon Kaydı İçin Gerekli Belgeler

imei kayıt ücreti

Yurt dışı telefon kaydı için e-devlet üzerinden yapılan kayıt işleminde aşağıdaki bilgiler gerekiyor.

  • 2024 yılı yurt dışı telefon kayıt ücreti 31.692,00 TL‘yi ödemek.
  • Yurda giriş yapan belge sahibi şahsına ait pasaport yada kimlik bilgileri.
  • E-devlet şifresi ile adresinden (https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet) cihaz kaydı yapma. E-Devlet kapısı üzerinden yapılan başvurularda kişiden herhangi bir belge talep edilmiyor. Kontroller elektronik ortamda BTK tarafından yapılıyor.

Telefonların IMEI Numarasını Öğrenme

Telefonunuzun IMEI numarasını 2 şekilde öğrenebilirsiniz. İlk olarak cihazınızdan *#06# numarasını tuşlayarak IMEI numarasını görebilirsiniz. Bunun dışında telefonunuzun ayarlar kısmından Genel-Hakkında bölümünde IMEI numarasını bulabilirsiniz.

Yurt Dışından Getirilen ve Kayıt Ettirilmesi Zorunlu Cihazlar

Elektronik kimlik bilgisini haiz cihazların (IMEI numarasına sahip) tamamının kayıt altına alınması gerekmektedir. Bu cihazların genelini cep telefonları ve dizüstü bilgisayarlar oluşturuyor. Kayıt yaptırmazsanız cihazlar belli bir süre kullanamaz hale geliyor.

2024 Yurt Dışı Telefon Kayıt Süresi Ne Kadar ? (Kayıt Hakkı Süresi)

2024 Yurt Dışı Telefon Kayıt Süresi

Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır. (Belirtilen 120 günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınmayan cihazlar açısından, salgın da dikkate alınarak yurda giriş tarihinden geçerli olmak üzere 365 gün içinde kayıt yaptırma ve yeniden kullanıma açtırma olanağı sağlanmış oldu.)

Örneğin yurda 01.01.2022 tarihinde girdiniz. Kayıt hakkı süreniz 01.01.2023’e kadar devam eder. 365 gün içinde telefonu kaydetmeniz gerekiyor. Telefona sim kart taktıktan sonra ise 120 gün içinde IMEI kaydını yapmalısınız.

Yurt dışı giriş-çıkış tarihlerini kontrol etmek için e-devletten (https://www.turkiye.gov.tr/emniyet-yurda-giriscikis-belge-sorgulama) giriş çıkış yaptığınız günleri öğrenebilirsiniz. Ya da pasaporttaki giriş çıkış mühürlerine bakabilirsiniz.

Yurtdışı Telefon Kayıt İptali Nasıl Olur ?

Kendinize ve/veya 18 yaşın altındaki çocuklarınıza ait pasaporta kayıtlı görünen cihazların kayıt işlemlerini e-Devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydi-iptal adresini kullanarak iptal edebilirsiniz.

Pasaportunuzda kayıtlı görünen cihaz veya cihazların kayıt işlemlerinin iptal edilmesi halinde geri alınması mümkün değil. Pasaportunuza kayıtlı cihaza ait seçtiğiniz IMEI numarası veya numaraları beyaz listeden çıkartılacaktır. Beyaz listeden çıkarılan cihazın kullanılması durumunda cihaz kayıt dışı duruma düşecek, kullanan kişiye bu durum SMS ile BTK tarafından bildirilecektir.

Pasaporta Telefon Kaydetme Kaç Yılda Bir Olur ?

Pasaporta Telefon Kaydetme

Daha önce pasaportunuza telefon kaydı yaptırdıysanız, kayıt yaptırdığınız yıl ve takip eden 2 yıl yeni kayıt hakkınız bulunmaz. Bundan sonraki yılın girmesiyle (1 Ocak itibariyle) kayıt hakkınız doğar. Yeni cihaz kaydı yapabilmeniz için en son tarihli cihaz kaydınıza ait yurda giriş tarihi üzerinden en az üç takvim yılının geçmesi gerekir.

https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama bağlantısını kullanarak ya da BTK Tüketici İletişim Merkezi’ni (120) arayarak kayıt hakkınız olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Kıbrıs ve Gürcistan’a Giderek Yurt Dışı Telefon Kaydı Yapma

imei kayıt ücreti 2024

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Gürcistan ülkeleri Türkiye’den sadece kimlikle gidilen ülkeler arasında yer alıyor. Yani bu ülkelere gitmek için pasaporta ihtiyacınız yok. Sadece yeni çipli kimliğinizin olması yeterli. Bu ülkelere giriş çıkış yaparak yurt dışı telefon kaydı yapabilirsiniz. Giriş çıkış yaparken sadece elinizdeki giriş çıkış formunu kaybetmeyin yeter. Türkiye’den kimlikle gidilen ülkelerin tam listesi için aşağıdaki yazıma göz atabilirsiniz. Kıbrıs’a giderseniz Kıbrıs gezi rehberim de aşağıda.

Yurt Dışı Telefon Kayıt İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

IMEI kaydı kaç TL 2024 ?

2024 yılı IMEI kaydı için ödemeniz gereken tutar 31.692,00 TL‘dir. Ödemeyi kolay bir şekilde mobil bankacılıktan ya da internet verdi dairesinden yapabilirsiniz. Ödeme yaparken dekont üzerinde kayıt yapılmak istenen cihaza ait 15 haneli IMEI numarasının, yurda giriş yapan belge sahibine ait ad ve soyadının ve TC Kimlik numarasının yer alması gerekmektedir. IMEI numarasının doğru olmasına dikkat edilmelidir.

IMEI kayıt yapılmazsa ne olur?

IMEI kaydı yapılmazsa telefonunuza hat takamazsınız ve operatör üzerinden arama-mesajlaşma yapamazsınız. Bunun dışında wifi, whatsapp, kamera gibi araçları kullanabilirsiniz. BTK’da bu telefon “kaçak cihaz” olarak görülecektir.

Yurt dışından getirilen telefon 120 günü geçerse ne olur?

Yurt dışından getirilen telefonların kayıt süresi mevzuatta belirtilen süreyi geçerse iletişime kapatılıyor. Bu süre sim kartı telefona taktığınız an itibariyle başlar. 120 gün sonrası kayıt yapma imkanınız var.

Yurt dışına giriş çıkış yapınca telefon açılır mı?

Yurt dışından getirilen telefonun kaydı için telefonun ne zaman, nereden geldiği önemli değil. Yurtdışından gelen kişi 365 içerisinde telefonu kendi üzerine kaydedebilir.

Yurt dışı cihaz kaç ay açık kalır 2024 ?

Yurt dışından getirilen cep telefonları 120 günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınıyorken bu süre pandemi dönemi dikkate alınarak yurda giriş tarihinden geçerli olmak üzere 365 gün içinde kayıt yaptırma ve yeniden kullanıma açtırma imkanı getirildi.

Yurtdışı telefonu kayıt olmadan kullanılmaz mı ?

Yurt dışı getirilen telefonunuzu kayıt yaptırmadan kullandığınız operatörün arama ve mesajlaşma özellikleri hariç diğer özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Kamera, wifi, uygulama yükleme gibi özelliklerini hali hazırda kullanabilirsiniz.

K.K.T.C giriş çıkış belgesi ile kayıt yaptırabiliyor mu?

Kıbrıs’tan Türkiye’ye getirilen cep telefonlarının kayıt işlemi için gümrükten alınan, yurda giriş çıkış belgesi ve kimlik fotokopisi yeterlidir.

Yurt dışı telefon kayıt neler gerekli?

2024 yılı yurt dışı telefon kayıt ücreti 31.692,00 TL‘yi ödemek.
Yurda giriş yapan belge sahibi şahsına ait pasaport yada kimlik bilgileri.
E-devlet şifresi ile adresinden (https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet) cihaz kaydı yapma. E-Devlet kapısı üzerinden yapılan başvurularda kişiden herhangi bir belge talep edilmiyor. Kontroller elektronik ortamda BTK tarafından yapılıyor.

2024 IMEI kayıt ücreti ne kadar olacak?

2024 yılı için yeniden değerlendirme oranı belli oldu. Her şeye olduğu gibi tüm vergi ve harçlar 2024 yılı 1 Ocak itibariyle zamlanacak. Buna yurt dışından getirilen telefon kayıt ücreti de dahil. 2024 yılı yurt dışı telefon kayıt ücreti yeniden değerlendirme oranı (%58) ile toplamda 31.692,00 TL oldu.

1 yıllık IMEI kaydı kaç TL?

IMEI kaydı sadece 1 kere yapılır. 2024 yılı için IMEI kayıt ücreti 31.692,00 TL.

Yurtdışından geldikten kaç gün sonra telefon kayıt yapılır?

Yurt dışından getirdiğiniz cihazı kayıt etmeden ilk kullanım tarihinden itibaren azami 120 gün kullanmanız (Sim’i taktığınızda başlar) mümkün olup hizmet almaya devam edebilmek için kayıt işleminizi yurda giriş tarihinizden itibaren 365 gün içerisinde gerçekleştirebilirsiniz.

2024 Yurt Dışı Telefon Kayıt Ücreti Ne Kadar – Kayıt Süresi – Nasıl Yapılır başlıklı yazımın sonuna geldik. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Konu ile ilgili sorularınız olursa aşağıda benimle paylaşabilirsiniz. Bilgim dahilindeyse cevaplamaya çalışırım.

605 Yorum

  • Avatar of Cagla

    Cagla

    Merhaba
    Abd den telefon alıp, Kıbrıs’a gir çık yaparak kayıt yapmayı planlıyorum.
    Kayıt yaparken sadece adıma kayıtlı numara ile kayıt yapacağım bunda da bir sıkıntı yok ama 2 yıl sonra telefonu eşime verdiğimde, eşimin kullandığı hat benim adıma olmadığı için telefon kullanılamaz hale mi gelir?

    • Avatar of Bujuyollarda

      Bujuyollarda

      Merhaba,
      Bildiğim kadarıyla telefon sadece üzerine kayıt yapılan kişinin hatları üzerinde çalışıyor. Siz bunu BTK ‘dan teyit edin. Eğer dediğim gibiyse en mantıklısı eşinizin hattınızı üstünüze almanız olacaktır.:)

          • Avatar of uğur

            uğur

            yurt disi telefonum var , kibrisa gunu birlik gidip gelsem pasaportum yok , nasil burda teelfon kaydi yaptirabilirim , kibrisa gidebilmem icin evrak ne lazim kayit icin ?

          • Avatar of Ahmet Calış

            Ahmet Calış

            Merhaba

            Ben yurtdışından bir cihaz getirtmiştim ve kendi hattımla kayıt yapmadan 2 aydır kullanıyorum mesaj falanda gelmedi zam gelmeden kayıt yaptırmak istiyorum ama şöyle bir sorum var şuan kullandığım hattı telefonda takılan hattı önce kayıt yapacak pasaport sahibinin üzerine aktarsam daha sonra da harcı yatırıp pasaport sahibi üzerinden kayıt yapsam sıkıntı olur

          • Avatar of ÖZGE

            ÖZGE

            merhaba;
            ocak 2022 tarihinde pasaportsuz 2 günlüğüne kıbrısa gidip geldim bugün gelen telefonuo çıkış girişime istaneden kayıt yaptırabilir miyim yoksa tekrar çıkış yapmam gerekiyor mu. teşekkürler

          • Avatar of Sercan Kılıç

            Sercan Kılıç

            Yurt dışı telefonuma babamın adına olan kendi hattımı bu ay takıp kullanmaya başladım. Yeni yıla girmeden açtırmak istiyorum. Ama hat babamın üstüne. Kayıtı şimdi kendi adıma yapsam 120 günlük yasal süre içersinde babamın üzerine olan hattı kullanabilir miyim ? Yoksa kayıt yaptığım gibi kendi adıma devir etmem gerekiyor mu ?

          • Avatar of Mert

            Mert

            2 ay önce yurtdisindan getirdiğim 2 telefon var, biri bende diğerini eşim kullanıyor, eşimi yurtdisina çıkaracağım, fakat telefonu onun pasaport a işlerken telefonun daha önce aktif olup sonrasinda eşimin yurda dönüş tarihi ile ilgili sorun yaşar mıyım, yani telefon Aralık 2022 de kullanıma başlanmış olup pasaport sahibi kişi şubat 2023 de yurtdisina çıkıp geldiğinde o telefonu işlerken sorun olur mu

          • Avatar of Hasan koçyigit

            Hasan koçyigit

            İyi günler telefon imeil kaydı için vergi dairesine gereken ücreti ödedim ama e devletten kayıt yapmadım bir sorun olurmu

        • Avatar of Yavuz

          Yavuz

          Yurtdışından bir telefon birde esim destekli akıllı saat alsam kendi adıma kayıtlı aynı numarata kayıt yapılır mı?çünkü üç senede tel kayıt hakkı okduğu yazıyor. Bu durumda nasıl olacak?

        • Avatar of Meryem

          Meryem

          Merhaba, bunların hepsi yapsam telefonum kaç yıldır açık kalıyor? Ben 2017’de vergi ödedim herşey yaptım sadece bir yıl açık kaldı sonra kapanmışlar yeniden.

          • Avatar of Gizem Şimşek

            Gizem Şimşek

            Merhabalar ben Danimarka’da yalamaya başladım be şuan telefon aldım muhtemelen senede bir ikş kez Türkiye ye gideceğim yani telefon kaydımınyaptırmam gerekiyor mu

          • Avatar of Selçuk Özay

            Selçuk Özay

            Merhaba,
            Gemici olarak uluslararası çalışıyorum. 1 ay Türkiye’ye geleceğim telefonu açtırmadan 120 gün kullanacağım sonra tekrardan yurtdışına çıkacağım
            2023 içerisinde tekrardan Türkiye’ye geleceğim veya Türk sularından geçeceğim. 120 günlük süre içerisin de tekrardan yurtdışına giriş çıkış yapacağım ve bu sene içerisinde de sürekli giriş çıkış yapacağım bu du durumda yurtdışına tekrar gidip geldiğim için telefonu kullanım sürem yıl içerisinde yenilenir mi ? 2024 yılında mı yenilenir

          • Avatar of Ecem

            Ecem

            Merhaba , yurtdışından telefon getirttim 2 imei var önce ilk imei kullanıp daha sonra e sim olarak 2. İmei kullanırsam telefonu 8 ay kullanabilir miyim ? Birde sonrasında yurtdışına gidip gelip kaybettirdikten sonra normal hattıma kayıtlı olan imei yi kullanabilir miyim ? Teşekkürler

        • Avatar of EFE

          EFE

          Merhaba ben yd telefonumu 10 ay veya üstünde aldım ve kayıt ettirmedim her uygulama veya arama herşey yapılıyor o naisl oluyor?

        • Avatar of Yılmaz

          Yılmaz

          Merhaba ayın 7 sinden önce telefon aldım harcını yatırdım yanlız ağustos 15 de Türkiye’ye döneceğim 6 bin tl harç mı geçerli yoksa zamlı olarak 20000 bin tl mi ödeyeceğim

          • Avatar of Mehmet

            Mehmet

            Merhaba! Ben 2 tane yd iPhone aldım. Eşimle sınırdan çık gir yapacağız. Eşimin hattıda benim adıma telefonun birini kendi adıma diğeri eşimin adına kayıt yaptıracağız. Hat benim adıma olduğu için eşim o telefonu kullanabilir mi ?Yoksa hattı kendi adına mı alması gerekiyor.? Teşekkür ederim.

      • Avatar of Yağmur

        Yağmur

        Merhabalar arkadaşım vasıtası ile yurtdışından telefon getirmek istiyorum fakat kendi pasaportuma kayıt etmek istiyorum. Telefonu ABD’den getirtecegim. Yunanistan seyehatim olduğu için giriş çıkış yapmış olacağım. Acaba ABD’den getirtip Yunanistan damgalı pasaportuma isletmem mümkün mü ?

      • Avatar of Burak

        Burak

        Merhaba Bir arkadasimdan bir pasaport uzerine 2 tane ayni model telofon işletilebildigini öğrendim dogrumu acaba bu bilgi

      • Avatar of veli

        veli

        Önümüzdeki ay yurt dışı seyahatim olacak , yurtdışından gelirken yanımda en fazla kaç adet telefon getirebilirim ?
        Bir tane kendime kesin alacağım kendime aldığımı o ülkede açıp kullanmaya başlayacağım eğer ekstra getirme hakkım olursa da ikinciyi sıfır kapalı kutu getirmeye çalışacağım bu şekilde mümkün mü acaba bilginiz var mı ?
        eğer cevaplayıp beni aydınlatırsınız çok sevinirim .
        Bu arada çok başarılısınız ilginiz ve alakanız mükemmel başarınızın devamını dilerim 🙂

      • Avatar of Kaan

        Kaan

        Merhaba ben asker olarak kıbrıstaydım 14 Mayıs 2022 de Türkiye’ye geldim yurtdışından gelen bir apple cihazım var fakat ülkeye geleli 120 günü geçti yinede kayıt yaptırabilir miyim?

      • Avatar of Seher

        Seher

        Merhaba, 30 Nisan 2021’de yurtdışından tanıdığımız ile Iphone 12 Pro Max getirtmiştik. Sim kartımı ilk 120 gün kullandıktan sonra iletişime kapanmıştı. Bugün tarih 30 Ekim 2022 ve ben telefonu kullanalı neredeyse 1 yıl 7 ay oldu. Dün bir merakla rafta aylardır bekleyen Sim kartımı telefonuma taktım ve 4 gündür iletişime açık kullanabiliyorum. Bunun açıklaması nedir? Herhangi bir imei kaydı da, harç ücreti vs. pasaport kaydı yaptırmadığımız hâlde nasıl düzeldi?

        • Avatar of Abdullah

          Abdullah

          Belli sureler sonrasinda tekrar sifirlaniyor kullanilmadiginda. Aksi takdirde gurbetciler ve is icin surekli Turkiyeye gidip gelen yabancilar da problem yasiyor..

          • Avatar of Serkan fürel

            Serkan fürel

            Merhaba yurt dışından telefon getirdim ama daha yurt dışına çıkış giriş yapmadım bugün kaydını yapmak için vergi dairesine vergisini ödesem ve 15 20 gün sonra giriş çıkış yapsam zamdan etkilenmemek için olur mu kabul edilirim

      • Avatar of Busra

        Busra

        Merhaba, Ağustos 2021 de giriş çıkış yapmıştım, ABD’den telefon getirtip kendi pasaportuma kaydedebilir miyim? E-devletten sorguladığımda “kayıt yaptırabilirsiniz” yazıyor, yorumlarda 1 yıl geçerli kayıt hakkı diye yazdığı için kafam karıştı. Bir de sim kartım babamın üzerine kayıtlı kendi üzerime geçirip kaydettikten belli bir süre sonra tekrar babamın üzerine geçirme şansım var mı? Yoksa kayıt düşer mi? Teşekkür ederim.

          • Avatar of Bünyamin Altıntop

            Bünyamin Altıntop

            Merhaba yurt dışından telefon getirtmiştim telefonum kapandı şuan kayıt yaptıramıyorum. Ama ben her sene yılbaşında yurt dışı cihazların 4 ay yani 120 gün açıldığını duymuştum bu bilgi doğrumu acaba?

          • Avatar of Mehmet

            Mehmet

            Merhabalar, öncelikle detaylı yazınız için teşekkür ederim. Ancak yazı içinde göremediğim bir konuda desteğinize ihtiyacım olacak. Yurt dışından telefon getirttim ancak telefona sim kartı takmadan imei kaydını yapıp ödemesini gerçekleştirdim. Genelde önce telefon kurulup sim kart takılıyor daha sonra telefon kaydı yapıyorlar. Ancak ben tam tersini yaptım telefona sim kartı takmadım ve kurulum da yapmadım. İmei kaydını ve ödemesini yapmış olmam sorun yaratır mı?

          • Avatar of Melis

            Melis

            Selamlar ben 8 ay önce Kıbrıs’tan döndüm. Yurt dışı telefonu alsam şu an kayıt ettirebilir miyim yokaa tekrar yurt dışına gitmeme gerek var mı?

        • Avatar of Şahin Comart

          Şahin Comart

          Merhabalar.

          Tanıdık biri ile bugün telefon getirttim. Mart ayında giriş çıkış yapacağım fakat şuan aktif etsem, kayıt yaparken problem olurmu. Giriş çıkıştan önce aktif etmiş olacağım. Problem yaratır mı.

        • Avatar of Filiz

          Filiz

          Merhaba yurt dışındayım şuan ve telefon aldım giriş 17 temmuzda bugün zam gelmiş yarın itibariyle diyor bu zamdan etkilenmemek için telefonu şimdiden kayıt ettirebilirmiyim

          • Avatar of Bujuyollarda

            Bujuyollarda

            Merhaba önceden girişiniz ve buna bağlı olarak kayıt hakkınız varsa evet kayıt yapabilirsiniz. Şu an internet vergi dairesinde hala 6091 tl. Ama btk kayıt ekranında sorun var . Kayıt hakkınız varsa ödeme yapın ve edevlet btk sayfasından sürekli deneyin. biz az önce ödeme yaptık ve 10 -15 kere denedikten sonra kayıt yapabildik

      • Avatar of Berkan Mert Yılmaz

        Berkan Mert Yılmaz

        Merhaba ben bir iphone 12 aldım fakat cihaz 5 aylıkmış ve sim taktığımda okumuyor , ben bunu kayıt ettirmedim henüz , kayıt ettirdikten sonra sim çalışır mı acaba

      • Avatar of Kemal

        Kemal

        Merhaba yd iPhone aldık son hafta olduğu için ürünü açmadan gir çık için Gürcistan’a gittik geldik 31 aralıkta kayıt ettirdik yanında getirilen telefon diye yazdı tamam sıkıntı yok ancak 13 lerde yenilenmiş telefon çokmus bize gelen sıfır açılmamış kutu jiletinli olmasına rağmen hakkındadan bakınca seri no N işe başlıyor netten bakınca N ile başlayan değişim telefonlarda oluyor imiş M ile başlayan sıfır imiş peki aldığım yere bunu verip M ile başlayan yeniden sıfır verse bize onu o 31 aralıktaki kaydın üzerine yapabiliyor muyuz ikinci üçüncü ımei boş bırakmış idim oraya kayıt oluyor mu ?

        Çünkü yeniden gir çık yapsak hem iki sene aynı kişi yeni hak yok hadi başkası üzerine yapsak malum yeni yılda 6 bin oldu ücret bide eskisine ödediğimiz 2700 de yansa yol felan 10 bini geçkin zarar oluyor onun için ben şunu duydum o kayıtta eğer aynı model no olursa bir kimliğe pasworda iki telefon işlenebiliyor yazıyordu Buda onun gibi aynı model alsak o üç gün önceki kayıta işletebilirmiyiz?

        Birde N ile başlayan değişim ile M ile başlayan sıfır arasında ne fark var bu değişimde direkt sıfır vermiyor mu çünkü sıfır açılmamış jilatinli kutu idi yani değişim olanda ne gibi sıkıntı olabilir bize hakkındada kapsam yok diyor zaten 13 pro promaxler Asya diye garantisi tr de olmuyor imiş bide orda arka sistemi apple orjinal yazıyor bunlar ne gibi sıkıntı olabilir?

        İkilemdeyim ondan çok uzun oldu cevaplarsanız çok sevinirim çok teşekkürler şimdiden

        • Avatar of Bujuyollarda

          Bujuyollarda

          Merhaba dediğiniz işlemi yaparsanız telefon ve imei değişeceğinden imei değişikliği yapmanız lazım. Bu durum arızalı cihazlarda olan bir durum. Sizin ki spesifik bir durum. Bence btk (120) ile görüşün ona göre hareket edin.

          N ile M arasında ciddi bir fark var mı bilmiyorum. Bu konuda tavsiyem 0216 282 15 11 nodan Apple müşteri hizmetleri ile görüşmeniz. Hem farkı sorabilirsiniz hem de garanti kapsamını.

          Gürcistan’dan yurt dışı telefon getirme çok yaygın. Bu sorunla karşılaşan olmuştur. Gerekli temasları yaptıktan sonra çözüm için buraya da dönüş yaparsanız sevinirim.

        • Avatar of Ebru Bykkl

          Ebru Bykkl

          Merhaba yurtdışından arkadaşım telefon getirdi ondan satın alıcam Şubat ayın da akrabam yurtdışından gelecek onun pasaportunu kullanıp harç yaptırabilir miyim Hat benim adıma yalnız.Yani benim pasaportum yok o şekilde oluyor mu

          • Avatar of Özcan filiz

            Özcan filiz

            Merhabalar öncelikle değerli bilgiler için elinize sağlık. Teyzem yurt dışından teli getirecek. O gün kendi uzerime olan kayıtlı hattımı takip kullanmaya başlasam 3.5 ay sonra hattı teyzemin üzerine geçirip telefonu ozaman kaydettirsem herhangi bir problem yaşanır mı ? Yani bir telefonu 2 farklı hat sahibi kullanmış olacak.

          • Avatar of Bujuyollarda

            Bujuyollarda

            Merhabalar, sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum çünkü kayıt yapmayacaksanız. 120 gün süreye dikkat edin yalnız. Tam teyit için 120 ‘yi aramanızda fayda var.

      • Avatar of Yaşar Emrah KOŞDAŞ

        Yaşar Emrah KOŞDAŞ

        Merhabalar. Ben şu an İspanya’da yaşamaktayım ve 10.12.2023 tarihinde yurda kesin giriş yapacağım. Arkadaşım ise Şu an Japonya’da ve o benden önce Ekim ayında ülkeye giriş yapacak. İphone Japonya’da daha ucuz olduğu için İspanya’dan almak yerine arkadaşım vasıtasıyla Japonya’dan almak istiyorum. Ancak yurtdışından getirilen telefonlar sadece pasaporta kayıt yaptıran adına kullanılır deniliyor. Burada sorum şu: pasaport kaydı havalimanında mı yapılıyor yoksa yurda giriş yapıldıktan sonra mı ?
        2: arkadaşım havalimanında çevrilip telefonu onun adına kayıt ettirilmesi gibi bir problemle karşılaşabilir mi ?
        3: Ben İspanya üzerinden yurda giriş yapacağım telefon ise Japonya üzerinden arkadaşım vasıtasıyla gelecek, kayıt esnasında giriş çıkış yapılan ülke ile telefonu geldiği ülkenin farklı olması bir problem çıkartır mı ?

        Şimdiden teşekkür ederim

      • Avatar of Ahmet Dora

        Ahmet Dora

        Merhaba, kendim Almanyada yaşıyorum ve sevgilim/sevdiğim için bir tane Iphone 14 pro alıp kendi ismime kaydetmek istiyorum ( o hakkım var) fakat sevdiğim kişi kendi sim kartını kullanabilir mi yoksa sim kartta benim adıma mı olmalı? Eğer sim kart benim adıma olmak zorundaysa peki 2. Sim kartı olarak kendi sim kartını kullanabilir mi?

        Beni bu konuda lütfen aydınlatın…

        Şimdiden çok teşekkür ederim…

      • Avatar of Muhammed ali misafir

        Muhammed ali misafir

        Merhaba yurtdışı telefonum var ancak suan kapandı yurtdışına gidip oranın hattını taksam gelsem kullanılır mı

      • Avatar of Ali

        Ali

        Merhaba, ben 3 temmuz 2022 tarihinde ülkeye giriş yaptım. Ancak telefon kaydımı henüz yaptırmadım ve hattım akrabam üzerine onu kendi üzerime almaya çalışıyorum. Bayram girdiği için süreç uzayacağından endişeliyim. 3 temmuz 2023 pazartesiye denk geliyor. 3 temmuz günü 365 gün hakkım dolmuş olacak mı yoksa o günde kayıt yaptırabiliyor muyum cevaplarsanız çok sevinirim

    • Avatar of Muhammed Sami

      Muhammed Sami

      Merhabalar. Ben, sahibinden yurtdışından getirilmiş ikinci el bir iphone 13 almayı düşünüyoerum. Yani 2.el iphone 13 alacağım ve bu telefon yurtdışından getirilmiş. Eğer pasaporta hiç kaydedilmemiş olduğundan emin olabilirsem (nasıl olabilirim bunu da açıklarsanız çok minnettar olurum) bu telefonu aldığımda ilerde farklı bir sıkıntı yaşar mıyım? Bu alışverişi öneriyor musunuz? Ve bu alışverişte nelere dikkat etmem gerekir? (Biraz uzun oldu mazur görün.)

      • Avatar of Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)

        Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)

        Merhabalar, ilk olarak telefonun ımei sorgulamasını yapın apple sitesinden. Daha sonra e devletten ımei sorgulama yapın. bunlarda sıkıntı yoksa model numarasına bakın. model numarası garanti açısından önemli. apple destekten model no’nun garanti kapsamını sorgulatabilirsiniz. bu kısma kadar sorun yoksa cihazı satın alabilirsiniz. tabiki kayıt hakkınız varsa. Kayıt anlamında bunlara dikkat edebilirsiniz.

        https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama (E-devlet imei sorgulamadan pasaporta kayıtlı mı değil mi öğrenebilirsiniz)

        • Avatar of Batuhan

          Batuhan

          Merhaba benim iOS telefonum var pasaport kaydı yapacağım Bulgaristan’a giriş çıkış yaparak cihazı oradan almadığım için sorun olurmu? Simi takalı 4 gün oldu bir mesaj gelmedi telefon kaydıyla ilgili pasaport kaydı için 365 gün veriliyor bu cihaz Türkiye’de açıldığından itibaren mi oluyor ?
          120 gün içinde kayıt yaptıramazsam sonrasında yapabilirmiyim hat açılırmı ? Sınırlı garanti 2023 Haziran

          • Avatar of Kaan

            Kaan

            Merhaba benim yurt dışına çıkma şansım yok engelliyim pasaportum da yok . Hadi pasaportu aldım kabul edelim. Yurt dışında yaşayan tanıdık ile yurt dışından telefon getirtsem nasıl kullanabilirim? Kaydı kendi üstüme alabiliyor muyum yoksa getirenin mi üstüne olması gerekiyor ? Getiren üstüne olunca bu sefer hat problem ve o geldiğinde kendisi kullanması iÇin kendine de getirebilir o yüzden onu yapamam nasıl bir yol izlemeliyim ?

        • Avatar of Gökhan

          Gökhan

          Arkadaşım bana Almanyadan telefon getirecek kendi pasaportuna kayıt edecek ben kendi hattımı takabilir miyim yoksa onun üstüne bir hat mı almam gerekiyor?Birde harç ücreti sadece 1 kereye mahsus mu?

        • Avatar of Ece

          Ece

          Merhaba
          1.5 yıl önce yurtdışından aldığım telefon vardı onu bu yıl içinde (1 Kasım oncesı) zaman ıslettım. Çocuğuma yeni bı telefon alacağım yine yurtdışından 16 yaşında
          1- ben 1 kasımdan önce ıslettıgım ıcın kendi pasaportuma ısletıp telefon alabılıyor muyum
          2- eğer benim pasaporta olmusyorsa oğlumun pasaportuna ısletebılır mıyım. Fıyat sınırı var Mıdır (1300 € sorun olur mu )
          3- kaç yaşından büyüklere telefon getırılebılıyor ? Ve bı ücret tutarı var mıdır

      • Avatar of Sevgi

        Sevgi

        Yurtdışına çıkacak bir arkadaşıma telefon ısmarlayacağım. Bu telefonun hattının benim adıma olması arkadaşımın pasaportuna işlenmesi açısından sorun olur mu?

      • Avatar of Uğur

        Uğur

        Merhabalar ,

        Amerikadan iphone 14 hediye geldi.
        Ailemdede yakın zamanda yunanistana giriş çıkış yapan oldu.

        Getirttiğim telefona talaçagım hattı ailemdeki kişinin üzerine devretmek ve sonrasındada o kisinin pasaportuna imei kaydini yapiyor olmam yeterli midir?

      • Avatar of Ceren Ay

        Ceren Ay

        Merhaba, öncelikle bu faydalı yazı için çok teşekkürler. Kuzenim İsviçre’den bana iPhone getirecek. Yunan adalarına(samos,sakız vb.) giriş çıkış yapsam kendi pasaportuma işletebilir miyim? Ürünün aldındığı ülkenin bir önemi var mı?
        Teşekkürler 🌺

      • Avatar of Büşra

        Büşra

        Merhaba Aralık 2022 de Almanya’dan telefon gelecek bana ben Kasım da italyaya giriş çıkış yaptım
        Almanyadan gelen telefonu kendi üzerime kayıt yaptırabilir miyim

      • Avatar of Mert Can Çalış

        Mert Can Çalış

        Merhabalar ,
        2021’in 6 ayında azerbeycan’dan getirdiğim cihazımı pasaporta kaydettim . O zaman ki kanun 2 takvim yılı geçerliydi ve 2023’te cihazımı farklı kişi hat takıp kullabilecekti .

        2022 Eylül’de çıkan kanun ile 3 takvim yılı olarak değiştirildi . Şimdi bu durumda benim cihazım eski kanuna göre mi yoksa yeni kanuna göre mi değerlendirilir ?
        Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    • Avatar of Leyla

      Leyla

      Merhaba hiç yurt dışına gitmedim Ekim ayında gitmeyi planlıyorum telefon almak için daha önceden giriş çıkış yapmış olmam mi gerekiyor yoksa ilk seferde gidince alabilir miyim

      • Avatar of Sıla

        Sıla

        Merhaba. Edevletten kayıt yapacağım fakat belgenin ait olduğu ülke ve giriş yapılan belge no kısmına ne yazıyoruz? Bu belgeyi nereden alıyoruz yardımcı olur musunuz .teşekkürler

    • Avatar of Fatih

      Fatih

      Merhaba annem mart 2022 yılına ait yurda giriş belgesi var , ben kasım ayında dışarıda satılan kayıtsız telefonları alıp , annemin pasaportuna işletebilir miyim ? Ve kayıtsız telefon alırken nelere dikkat etmeliyiz daha önce kayıt edilip edilmediğini kontrol edebiliyor muyuz ?

    • Avatar of Sehram

      Sehram

      ABD den gelen IPHONE u kendi pasaportuma kayit ettirecegim. Ortagi oldugum sirket adina kayitli hatla kullanabilir miyim?
      Tskler

      • Avatar of Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)

        Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)

        En son bildiğim kadarıyla böyle bir düzenleme vardı : Kurumsal hatlar için aldığınız cihazı kendi pasaportunuza kayıt ettirdikten sonra kullandığınız GSM Operatörünün Kurumsal Müşteri Hizmetleri ile görüşüp bu hattı kurumsal hattı sizin kullandığınızı belirterek kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz.

        Fakat kurumsal hatlarla ilgili son bir değişiklik var mı bilemiyorum. BTK danışma hattı 120 ‘yi arayarak teyit etmenizde fayda var. Bizi de bilgilendiriseniz güzel olur.

        • Avatar of murat

          murat

          çift simli yurt dışı telefonum var yanlışlıkla sim kartını iki tarafa da taktım 8 aylık süre kısalır mı bi bilginiz var mı

        • Avatar of Musa

          Musa

          Mesajımı görüp cevap verirseniz
          Çok memnun olurum bir konu hakkımda sizin engin bilgilerinize ihtiyacım var. Canada dan ıphone telefon getirtmek istiyorum fakat getiren kişinin üzerine kayıt yaptırmak istemiyorum 3 ay sonra öz kardeşim canadadan dönüş yapacak 3 ay kullandıktan sonra kardeşimin adına kayıt yaptırıp kullandığım hattı onun üzerine geçirirsek herhangi bir sorun çıkar mı? İlginiz ve alakanız için şimdiden çok teşekkür ederim sağlıcakla kalın☺️

    • Avatar of Sümeyye Sarı

      Sümeyye Sarı

      Merhaba arkadaşım geçen hafta Gürcistan’a gitti onun üstüne hat alıp Türkiye’deki yurt dışı cihazlarından sorunsuz kullanabilir miyim?

    • Avatar of Mehmet

      Mehmet

      Merhaba ben Suudi Arabistan dan iPhone 11 veya pro getirmek istiyorum fiyat bilgisi bide pasaport işlemleri için ne kadar ücret gerekiyor … Teşekkür ederim

  • Avatar of Can Ahmet Çavuşoğlu

    Can Ahmet Çavuşoğlu

    Madem 3 takvim yılı geçmesi gerekiyor o zaman 30 aralıkta kayıt yapınca 2 gün sonra 1 yıl geçmiş oluyor. Yani 1 yıl azaltmış oluyor muyuz acaba 🙂

      • Avatar of A Furkan

        A Furkan

        Merhaba iyi günler ben bi telefon alıcağım yurtdışı ürünüymüş bu telefoncu bana şunu diyor her yıl kayıt yaparım yıllık kayıt olur sadece tek bir numara kullanabiliyor diyor acaba sizce olabilir mi böyle bişey ?

        • Avatar of Ahmet

          Ahmet

          Merhabalar mart ayında yurt dışından geldim. Yurt dışı cihaz alacağım yazınızı okudum 365 günlük hakkım var fakat kullandığım simkart kendi adıma mı olması lazım?

          • Avatar of aziz

            aziz

            merhabalar
            öncelikle ben yurt içinden 14 pro alacağım bunu yeni yıla girmeden kayıt ettirmek istiyorum kıbrısa gidip kendi hattıma sadece kimliğimle kayıt ettirebiliyor muyum tekrardan pasaport çıkartıp fazla ücret ödemek istemiyorum ve kayıtı ne zamandan ne zamana yapacağım ve kıbrısa gittiğimde nerede yapacağım

          • Avatar of Mehmet Akhan

            Mehmet Akhan

            Merhabalar.. Arkadaşım yurtdışından telefon alıp 6 ay kullandı.. Ben kendi pasapotuma kayıt ettirip kullanma hakkımn olabilir mi.. Hat takıldığı için 120 gün şartını geçtiğinden dolayı bir sıkıntı olur mu.

        • Avatar of Nese

          Nese

          Merhaba. Internetten alınan telefonların kaydının yapılamayacağı belirtilmiş. Ben telefonumu yurt disindayken internetten almayı düşünüyorum. Bu durumda da kaydı yapılamaz mı?

        • Avatar of Ali

          Ali

          Yılık kayıt yapınca i clod kitlenme ve telefonda i cold sorunu yaşata bilir tabi bunlarida sunaki uygun fiyatlara açılır İnternet sitelerinde 1 yılık kayıt 400 lira yakın i cold kitlelese bile onuda 70 ile 100 lira arası kırılıyor insanlar tek hat üzerine açıp üstünde 2700 yakın para vermek yerine bu yolları deniyor

        • Avatar of Z67

          Z67

          Kullanım süresi 1 yıl içinde120 gün olduğuna göre aynı sene içinde 120 gün dolmadan telefonla yurtdışına çıkarsam ve aynı Telefonla bir sonraki yıl tekrar giriş yaptığımda 120 gün kullanma süresi tekrar baştanmı sayıyor?

      • Avatar of KERİM

        KERİM

        Yurt dışından bir yakınımın getirdiği telefonu I mail kaydı yaptırmak istiyorum K Kıbrıs’a git çık yaparsam kayıt ücreti toplam ne kadar ödeyeceğim şimdiden vereceğiniz bilği için teşekkürler

      • Avatar of Melike Uluçay

        Melike Uluçay

        Merhaba çok acil bir soru sormam gerekiyor ben 11 Ağustos’ta Türkiye geldim Almanya’da 120 günü geçti ve telefonumu açtırmayı birkaç gün geciktirdim ama hattım kapanmadı 120 günü geçti için yurtdışına giriş çıkış yapmam mı gerekiyor yoksa şimdi direk kaydettirsem olacak mı ama 120 günü geçtim

    • Avatar of Berkan

      Berkan

      Merhabalar almanyadan arkadaşım bana 14 pro getirecek ama kendi üzerime işleteceğim pasaportum yok kimlikle işletsem olurmu yoksa gürcistana girip çıksam yerine sayılırmı ?

    • Avatar of Beyaz

      Beyaz

      Ben yurtdisindan trye giris yaptim yabanci pasaportum ile girdim ama cep tel pasapirta kayit ettirmedim sonra bir turk sim kart faturasiz hat aldim 120 gun sonra kaoancak diyo..e devletten imei 15 haneli nr kontrol ettim kayit yok yaziyo…kayit olmadigi icin tekrar trye girdigimde cep telefonum kapanmaz degiomi cunku btk da kayit yok pasaporta islemedim

    • Avatar of Melik çömele

      Melik çömele

      Merhaba,
      Yurtdışından aldığım telefona SIM taktım, 1,5 aydır kullanıyorum. Dün “cihazınız kayıt dışıdır, 120 gün içinde kapanacaktır” diye SMS geldi. Cihazım sizce dünden itibaren 120 gün mü yoksa ilk SIM taktığım 1,5 ay önceden itibaren 120 gün içinde kapanır?

  • Avatar of Doğa

    Doğa

    Merhaba Amerika vatandası arkadasım türkiyeye gelirken iki adet iphone getirdi ve ülkeye giriste herhangi bir sorun olmamıs. Şu anda hattımı taktım ve kullanabiliyorum ama telefon kapanacak mı? Kapanmasına ne kadar süre kaldı bunu nasıl öğrenebilirim? Kayıt yaptırmam icin yurtdısına çıkmam gerek mi?

    • Avatar of Bujuyollarda

      Bujuyollarda

      Telefonu kendi adınıza kullanmanız için yurt dışına giriş çıkış yapmanız gerekiyor. Şu an kullansanız bile pandemiden dolayı uzatılan 365 gün sonrasında telefonu kullanamazsınız. Detayları BTK’dan öğrenebilirsiniz.

      • Avatar of Pera

        Pera

        Merhaba, kasım ayında yurtdışından gelen arkadaşıma iphone aldırmayı planlıyorum. Ben şubat ayıbda yurtdışına çıkacağım. İmei kayıt ücretinin 2023’de ne olacağını bilmediğim için acaba 2022’de harcı ödesem pasaport kaydını 2023 şubatta yapsam (120 gün süre dahilinde) bir problem olur mu bilen var mı?

    • Avatar of Eminamis

      Eminamis

      Abd den Aralık ayında iphone 13 pro gelecek İstanbula kendi üzerime nasıl alabilirim e devlete baktım kayıt hakkım var ne belgeler ile getirsin telefonu üzerime ona göre alabirim pasaport şart mı tarihi geçmiş pasaport olur mu

        • Avatar of Funda Babayiğit

          Funda Babayiğit

          Merhabalar, 28 Aralık 2022-1 Ocak 2023 arası almanyaya gidip oradan iphone alacağım. edevlette telefon kayıt hakkım bulunuyor. En son Temmuz 22’de yurt dışı girş çıkışım da var. Eğer telefonu Almanyada alır almaz 1 ocak 2023 öncesi edevletten kaydedersem ülkeye giriş tarihi olarak temmuz 2022 olarak kaydedip zamlanmadan 2022 kayıt ücretini ödeyebilir miyim? o dönemde iphone 14 henüz çıkmamış olsa da?cevap yazabilirseniz çok sevinirim.

  • Avatar of Aşkın

    Aşkın

    Merhaba Ben yurt dışından telefon alıp devlete kayıt yaptırıp kullanmak ve ya satmak istiyorum pasaportum yok yurt dışına da hiç çıkmadım bu durum da ben telefon sahibi olabilirmiyim.?

    • Avatar of Kübra

      Kübra

      Merhaba yabancı ülkeden telefon geldi bana ücretini bankaya ödedik kaydı yaptık pasaporta akrabanın adına işlem yaptik enson telefon getirdiği tarihin üstünden 3 yıldan fazla geçti e devlet baktığımız da telefon için kullanım kısıtlama Olcak diyo 2025 kadar btk aradım telefonu kullanmak için sadece pasaport sahinin adına olması gerekiyor hat dedi şuan benim hattım takılı ve çalışıyor kapanır mı acaba

        • Avatar of Zeynep

          Zeynep

          Merhabalar öncelikle böyle bir yazıyı emek vererek paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Ben Almanya’dan iPhone 13 pro telefon aldım martın 30 da telefonumu kullanmaya başladım yani 3,5 aydır kullanıyorum. Şu anda yurt dışına çıkamıyorum ancak Eylül’de gidebileceğim herkes 120 gün diyor fakat siz 1 sene demişsiniz doğru anladım değil mi yani 1 seneye kadar kapanmayacak telefonum ve 2 sene bekleme hakkım var? Bir de Yunanistan Rodos’a Fethiye’den günü birlik tekneyle gidip geliniyor o şekilde gidip gelsem ve pasaportuma işletsem olur mu? Şimdiden çok teşekkür ederim cevabınızı bekliyor olacağım. Sevgiler.

          • Avatar of Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)

            Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)

            Merhabalar giriş çıkıştan sonra kayıt hakkı süreniz 365 gün. Mesela yurda 1 0cak 2022 de girdiniz diyelim. Siz telefonu 1 ocak 2023 e kadar kaydetmelisiniz. 1 yıl kayıt hakkı süreniz. 120 gün telefonu açtıktan sonra sim kart takarsanız o zaman işler. İkisi farklı şeyler yani. İnce bir detay var. Rodos kıbrıs fark etmez kayıt için yurda giriş çıkış yapmanız yeterli. Detaylar için 120 ‘yi arayabilirsiniz.

        • Avatar of Ali ihsan

          Ali ihsan

          Merhaba. 14 pro Max telefon Irak dan geldi. İşletmem lazım telefonu. KKTC ye giriş çıkış yapsam olur mu ? Yurtdışı sayılıyor mu KKTC ?Teşekkürler

  • Avatar of Bulent

    Bulent

    Farzedelim yurt disindan geldigimde yabanci telefona 2021 de Turkiyede bir SIM takip 30 gun kullandim sonra yine yurt disina ciktim. 2022 de tekrar Turkiyeye gelip ayni SIM i ayni yabanci telefona takinca yine 120 gun hakkim oluyormu yoksa 2021 de kullandigim 30 gun hesaba katilip 90 gunluk hakkim mi kaliyor?

  • Avatar of Nalan

    Nalan

    Merhaba yurt dışından kızıma ve kendime telefon aldım ancak kızımın hattı benim adıma ve sadece benim ülkeye girişim var bu durumda iki telefonu da nasıl kayıt yaptırabilirim

  • Avatar of Mıstafa

    Mıstafa

    Merhaba
    Bana yurtdışından telefon gelicek. O kişinin pasaportunun üstüne olucak ve sanırım hatta o kişinin üstüne olucakmış. Belli bir süre geçince telefona kendi üstüme olan bir hattı nasıl takabilirim kullanabilirim.

  • Avatar of sait

    sait

    Telefonu kaydettirdim.5 yıldır kullanıyorum satmak istediğim zaman satabiliyor muyum? veya başka hat takabiliyor muyum? ben kayıt ettirdigimde pasaport sahibinden başka kimse kullanamaz kuralı vardı

    • Avatar of Bujuyollarda

      Bujuyollarda

      Merhabalar, 3 takvim yılı geçtikten sonra satış yapabilirsiniz. Yani siz 5. yılınızda olduğunuzdan satış yapabilirsiniz. Fakat imei kaydı hala sizin üzerinizde olacak. Bu konuya dikkat edin. Yabancı birine satarsanız küçük bir sözleşme yapın.

    • Avatar of ÇETİN AZİZOĞULLARI

      ÇETİN AZİZOĞULLARI

      Kızım Sırbistan vatandaşı,Mavi kartta çıkarttık.Yurtdışından getirdiği telefonu TRde kaydettirmek istiyorum.Şu an Üniversite de öğrenci ve 5 yıldır yurtdışına giriş çıkış yapmadı.Hakkımız var mıdır?Harç ödemeden kayıt yapabilirmiyiz?

    • Avatar of Gizem Şimşek

      Gizem Şimşek

      Merhaba, ben cihazımı pandemi şartlarında yapılan toplu imei kaydı ile kullanıyordum, yıllık cüzi bir miktar ödeyip fiziksel sim ile. Fakat 1 Kasımdan itibaren yasaklandığı için e-sime geçtim. Kıbrısa giriş çıkış yapacağım önümüzdeki hafta, yurda giriş çıkış belgesini nerden almam gerekiyor ve tekrar fiziksel sime geçip hemen kayıt ettirebiliyor muyum

  • Avatar of süheyl

    süheyl

    Merhabalar, Ben arkadaşıma Amerikadan telefon getirtmeyi düşünüyorum. Ülkeye girişinde herhangi bir kayıt veya bilgilendirme yapmasına gerek var mı? Ben de bu arada farklı bir ülkeye giriş çıkış yapacağım. Bu süreçte Amerikadan gelen telefonu kendi üzerime kayıt yaptırabilir miyim?

  • Avatar of Tolga E.

    Tolga E.

    Merhaba, Dubai’den aldığım telefonu, Kıbrıs’a giriş çıkış yaptığımda (kimlik ile) kaydettirebilir miyim?

  • Avatar of CAHİT KILIÇKIRAN

    CAHİT KILIÇKIRAN

    Merhabalar.

    Yurtdışından gelen telefon ile tekrar yurtdışına çıkış yapıldığı zaman IMEI kayıt süresi uzuyor mu, yoksa telefonu alıp ilk açtığımız tarihten itibaren başlayan geri sayım devam mı etmekte? Eğer her yurtdışınıa gidiş gelişte süre uzuyorsa kayıt yaptırmak istemiyorum.

    • Avatar of Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)

      Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)

      Merhabalar, Yurt dışından getirilen cihazlar, yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Belirtilen süre içerisinde kayıt işlemi gerçekleştirilmeyen cihazlar kayıt dışı olmaları sebebiyle iletişime kapatılmaktadır.
      Telefonu açtıktan sonra 120 gün işlemeye başlar ve size mesaj gönderilir bilginiz olsun. Yani giriş çıkış yapmanız süreyi uzatmaz. 120 günün başladığı gün önemli.

      • Avatar of Tolga K

        Tolga K

        Yurt dışından bir arkadaşım apple telefon getirecek kibrisa giriş çıkış yaptıktan sonra kendi adima kayit yaptirabilirmiyim

      • Avatar of Sumirad

        Sumirad

        Çok sitede araştırma yaptım ama tam cevabı bulamadım . Türkiyeye geldim ve yurtdışı telefonumu kullanmak için açtım ve mesaj geldi 120 gün içinde kayıt ettirin diye . 1 ay kaldım ve yaşadığım ülkeye döndüm 2023 yılının temmuzunda tekrar geldim . Sene geçtiği için tekrar bi 120 gün kullanma hakkım mı var yoksa 2022 temmuzda gelen mesaj üzerinden 120 gün geçince türkiyede olmasam bile telefonum kapatılacak mı ?

        • Avatar of Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)

          Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)

          Yurtdışından getirilen cihazların 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmekte. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmakta.

          120 gün yenilenmiyor diye biliyorum. Zaten telefonu kendi adınıza kullanamıyorsanız iletişime kapatılmıştır demektir. Teyit için BTK 120 telefon no’yu arayabilirsiniz.

        • Avatar of Serra Yilmaz

          Serra Yilmaz

          Ben de beyefendinin bu sorusunun cevabini ariyorum..
          120 asla telefonlari acmiyor, sitelerinde gozuken hicbir telefon kullanima acik degil..
          Bir bilginiz var midir?

  • Avatar of hüseyin

    hüseyin

    Merhabalar, Amerikadan telefon getireceğim ve kayıt yapacağım. Vergi dairesine IMEI kayıt harcı 2732 TL yatırdığımda ve e devletten kaydını yaptığımda tamamlanmış oluyormu. Maktu ÖİV 117 TL yatması gerekiyormuş ve bu nedir nereye yatırıır? Çok teşekkür ederim.

  • Avatar of Doğan Sönmez

    Doğan Sönmez

    merhabalar, Türkiye’de satılan ve yurdışından getirilmiş bir Iphone 11 almak istiyorum.Bu cihazı edevlet üzerinden imei kaydını yaparken kayıt yapılan pasaport sahibi kim ise hat sahibinin de o kişi mi olması gerekiyor.4 yıl önce bir telefon getirip arkadaşımın pasaportu ile imei kayıt yaptırmıştık kendi üzerime olan bir hattı.şuan benzer bir işlem yapılabiliryormu yoksa hat sahibi ile pasaport sahibinin aynı kişi olması şartı mı var kesinlikle?
    teşekkürler

  • Avatar of Nailə

    Nailə

    Merhaba.
    Birinci sorum: Ben 16 şubat 2022-de Azerbaycandan Türkiyeye giriş yaptım. Üzerimde getirdiğim, 2017-de alınmış ,,android onda,, markalı tablettir. 10 mayıs 2022 tarihine kadar hatsız kullandım. Yani wifi den kullandım. 10 mayıstan bu yana ise hatt kullanıyorum. Şimdi ben tabletimi hatla hangi tarihe kadar kullanabilirim?

    İkinci sorum: Ben 2022, 14-15 mayıs tarihlerinde Nahçivana giriş çıkış yaptım. Şimdi tabletimin kaydedime tarihi bu tarihe göremi hesaplanacaktır? Teşekkürler

  • Avatar of Yunus

    Yunus

    Merhaba arkadaşım ABD den kutusu açılmamış telefon getirdi. Gümrük geçişinde kayıt yaptırmadı. Ben bu telefonu KKTC ye günübirlik giriş çıkış yaparak ve devletin istediğini kayıt bedelini ödeyerek yasal bir şekilde kullanabilir miyim?

  • Avatar of Levent

    Levent

    Merhabalar,
    Amerika’dan gelen iphone 13 telefonumu 120 gün kullandım ve yaşadığım bir problem sebebiyle kayıt ettiremedim. Yani telefonum kullanıma kapandı. Şimdi, telefonu bir tanıdığımın üstüne hat ve pasaport ile kaydettiricem.
    Bu durumda 120 günü geçip kullanıma kapandığı için, cihazın imei kaydını yapıp kullanıma açtırırken problem yaşar mıyım?
    (Not: Telefonun yurda girişi 365 günü geçmedi.)
    Teşekkürler

  • Avatar of Selim Berk

    Selim Berk

    Merhaba ben eylül 2021 de yurt dışından aldığım Iphone 12 model telefonu halen kayıt ettirmedim ancak bu süre zarfında 2 ay yurt dışındaydım acaba ben uzun süreli giriş çıkış yapınca imeinin süresi en başa sıfırlanmış olabilir mi ?
    Neden böyle düşündünüz diye sorucaksanız bu gelen gurbetçiler o zaman hepsi telefonlarını kayıt mı ettiriyor yılda 1 ay kullanmak için ?

  • Avatar of ALİ PINAR

    ALİ PINAR

    TELEFON HATTIM ŞİRKET KURUMSAL HAT. TELEFONU YURTDIŞINDAN GETİREN VE PASAPORTA İŞLETEN ŞİRKETİN SAHİBİ VE İMZA YETKİLİSİ. GETİRİLEN CİHAZI KULLANDIĞIM HATTA KULLANABİLECEKMİYİM. KURUMSAL HAT KULLANAN KİŞİLERDE SİSTEM NASIL OLUYOR.
    TEŞEKKÜRLER…

    • Avatar of Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)

      Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)

      En son bildiğim kadarıyla böyle bir düzenleme vardı : Kurumsal hatlar için aldığınız cihazı kendi pasaportunuza kayıt ettirdikten sonra kullandığınız GSM Operatörünün Kurumsal Müşteri Hizmetleri ile görüşüp bu hattı kurumsal hattı sizin kullandığınızı belirterek kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz.

      Fakat kurumsal hatlarla ilgili son bir değişiklik var mı bilemiyorum. BTK danışma hattı 120 ‘yi arayarak teyit etmenizde fayda var. Bizi de bilgilendiriseniz güzel olur.

  • Avatar of Muktedir

    Muktedir

    Ben almanyadan iphone 13 getirecem kayıt yaptırmadan e sim özelliği ile istediğim şekilde kullanamam mı bunu merak ediyorum

    • Avatar of Emre

      Emre

      Merhaba. Kaydettiğimiz cihaz bozulursa veya 3 yıl dolmadan eskidiği için yenilemek istersek, eski imei e-Devlet üzerinden iptal edilip (iptal mümkün biliyorum) yeni cihaz yine aynı yollar ile kaydedilebiliyor mu?

      Yani 3 yıl geçmeden cihazı değiştirmek istersem, eskisini iptal edip, yenisini 3 yıl beklemeden, yine giriş çıkış yaparak kaydettirebiliyor muyum? Sonuçta eski noyu iptal ettiğim için kayıt tarihinde üzerime kayıtlı bir cihaz yok.. yine de 3 yıl beklemek zorunda mıyız?

      Teşekkürler.

    • Avatar of Meryem

      Meryem

      Merhaba almanyadan bize telefon gelicek eşim 4 sene önce yurt dışına giriş çıkış yaptı telefonu onun pasaporta kayıt yaptırabilirmiyiz teşekkürler

  • Avatar of Ayşe çelik

    Ayşe çelik

    Merhaba, Almanyadan telefon satın aldım. Ancak 12 yaşında kuzenimin pasaportuna kaydettireceğim. Bu durumda hattı onun üzerine nasıl alacağım 12 yaşında birinin üzerine hat alamıyorum. Veya kıbrısa giriş çıkış yapmış birinin üzerine de kaydedebilir miyim?

  • Avatar of Ziya

    Ziya

    Merhaba,
    Yurtdışı cihazlardaki 120 gün açık kalma süresi her yıl yenileniyor mu? Yani çift sim kartlı bir iphone, 1.sim için 4 ay, 2.sim için 4 ay, bir de e-sim için 4 ay olarak 1 sene kapanmadan kullanılıp, yeni yılda tekrar bu haklar elde edilerek hiç kapanmadan kullanılabilir mi?
    Bir internet sitesinde buna benzer birşeyler okudum, pek mantıklı gelmedi, sormak istedim.
    Teşekkürler şimdiden.

  • Avatar of Sergen

    Sergen

    İyi günler. Arkadaşım yurtdışından bana iPhone getirecek. Ama biliyorum ki kendi hattımı o telefonda kullanamam. O getiren arkadaş hattımı üzerine alsa ve benim hattımı kayıt yaptırsak olur mu?

  • Avatar of Hakan Albayrak

    Hakan Albayrak

    Bugün (27.07.2022) yurtdışından abim 13 pro max telefon getirdi…. 120 gün kendi sim artımla kullanacağım.. Sonrasında 2023 yılbaşında bu süre tekrar 120 gün olarak sıfırlanacak mı?… Ayrıca 120 gün sonunda 2 aylık yasal uzatma yapıldığı söylüyorlar bilginiz var mı? teşekkurler…

  • Avatar of esra ozkaya

    esra ozkaya

    o kadar harika ve faydalı bilgiler paylaşmışsınız ki! bugün telefonumu kaydederken size bin tane dua ettim! 🙂 ellerinize ve emeklerinize sağlık. kendi adıma çok çok teşekkür ederim!

  • Avatar of MU****

    MU****

    Merhabalar,
    En son Esra Özkaya Hanımın mesajına cevap vermişsiniz ama Hakan Albayrak beyefendinin mesajı daha doğrusu sorusu askıda kalmış. Benim de sorum aşağı yukarı aynı gibi eğer Hakan Bey’in sorusunu cevaplarsanız ben de soruma cevap bulmuş olurum.
    Şimdiden teşekkür ederim!

  • Avatar of Bilo

    Bilo

    Su anda yurtdışında yaşıyorum ve yurtdışından getirdiğim kendi telefonuma Türk sim kart taktim. 120 gün uyarısını aldım. Kayıt yaptırmayacağım. 2 hafta sonra yurtdışına geri dönüyorum. Gelecek sene Ağustos’ta Türkiye’ye 2 hafta geri geldiğimde bu telefonu kullanamayacak miyim? Yanı sorum, geçici bir şekilde Türkiye’ye gelenler kayıt yaptırmazsa telefonlarını kullanamıyorlar mi?

  • Avatar of Yaren

    Yaren

    Merhabalar is arkadısım kuveytten telefon getiriyor yurt dısına gidip gelmedim fakat baska kisi buldum onlarin uzerine yapip kendim kullanabiliyor muyum ve telefonlar 2 tane 2 kisi getirecek

  • Avatar of Yaren

    Yaren

    Merhabalar is arkadısım kuveytten telefon getiriyor yurt dısına gidip gelmedim fakat baska kisi buldum onlarin uzerine yapip kendim kullanabiliyor muyum yani hattı onların uzerine yapacagim fakat ben kullanicam

  • Avatar of Gurkan

    Gurkan

    Merhabalar:)

    amerikadan kuzenim geliyor ekimde. ben 2019 kasimda hong kongtan 11pro almistim. 2022 aralikta kendi pasaportuma kaydettirebilirim degil mi? kuzenim de sadece amerikadan aldigi telefonu bana verse ben de hic acmadan kibrisa giris cikis yapsam kimligim ile kendi adima sorunsuz kayit ettirebilirim degil mi 2700 tl harc parasini yatirarak?

  • Avatar of emre

    emre

    Selam, tam olarak anlamadığım bir detay var. kuzey kıbrıstan aldığımız telefonu kayıt ettirirken yine 2700TL ödeyecek miyiz?

  • Avatar of Kerem

    Kerem

    Merhaba.
    Amerikadan İOS telefon getirtiyorum. Pasaportum vizem vs hazır. Kos’a (yunanistan) giriş çıkış yapmam yeterli olur dimi. Bir de amerikadan getiren kişinin bilgilerine ihtiyaç var mı onu tam anlamadım ?

  • Avatar of Mehmet

    Mehmet

    Merhaba Benim bi sorum var ben yeni türkiyeye Geldim (dün) bana bugün bir Mesaj geldi, mesaj da yaziyorki 60 gün icinde : IMEI Numarasi Kayit altinda olmadigindan 60 gun icinde Kapatilcaktir yani cihaz. Ama ben bu Cihazi gecen sene sonunda aldim ondan sonra 2 sefer türkiyeye geldim yani ondanmi 60 gün kaldi anlamadim cünkü o kadar uzun gelmemistim tatile bundaki önceler?

  • Avatar of ERDEM

    ERDEM

    Merhaba Bulgaristandan 2020 yılında bir telefon aldım onu kayıt yaptırdım ve birdaha ki kayıt hakkım 1 Ocak 2023 diyor. Şimdi başka bir telefon geldi Almanyadan 120 gün geçtikten sonra kayıt yaptırsam cihaz kayıt olur mu ? En son 27/11/2021 ülkeye girişim var bu yıl (2022) içerisinde girip çıkmam lazım mi 365 gün kayıt hakkı için ?

  • Avatar of Furkan

    Furkan

    Merhaba yurt dışından kuzenim eski iphone12 sini getirecek. Ben kendi öğrenci pasaportuma kaydedebilir miyim, hiç yurt dışına gir çık yapmadım.

  • Avatar of Ayse N

    Ayse N

    Merhabalar.. ağustos ayında kktc giriş çıkışı yaptım şimdi almanyadan iphone 14 getirtmeyi istiyorum. Ancak o dönemde henüz o telefon piyasaya sürülmemişti kayıtta bu sorun olur mu yoksa yine de kktc giriş çıkışıyla üzerime kaydettirebilir miyim ona göre 13 alıp işimi garantiye mi almalıyım

  • Avatar of efe

    efe

    merhabalar, arkadaşım yurtdışından telefon getirdi açıp kendi hattımla kullandım diyelim bunun için 120 gün sürem var, ama benim yurtdışı çıkış girişim o zaman için yok. Bu 120 gün içerisinde yurtdışına çıkıp girsem üstüme kaydettirmemde sıkıntı olur mu? Çünkü telefon benim yurtdışına çıkıp girmemden önce bir miktar kullanılmış olacak ben telefona hat takıldıktan sonra yurtdışına çıkmış olacağım, bir sıkıntı yaratır mı?

    • Avatar of Orko

      Orko

      Efe selam,
      Benim durumum da seninkine cok bezniyo. Bi sorun yasadin mi acaba ya, cevaplarsan super olur.

      Bu arada cok tesekkurler BujuYollarda, eline saglik.

      • Avatar of Aysenur aydın

        Aysenur aydın

        Merhaba ben polonyada erasmus yaparken iphone aldım ve polonyada kullandım sonra tatilde türkiyeye döndüm ve telefonu hattı takarak kullandım ama kayıt yaptırmadım. Polonyaya tekrar geri döndüm. Geri türkiyeye döndüğümde bir sorun olur mu ? Tax fee yi geri alabilecek miyim ? Geri döndüğümde 120 günü geçmiş olacak bunda bir sorun olur mu ?

  • Avatar of Hakan

    Hakan

    Merhaba yurtdışından ıphone 14 promax getirdi pilot arkadaşımız ve şu anda hattımı taktım ve kullanabiliyorum ama telefon kapanacak mı?
    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine nufüs cüzdanı ile giriş yapıp kayıt yaptırabilir miyim?

  • Avatar of Ali

    Ali

    Merhaba , yurtdışından gelirken iPhone 14 pro eşime vermek üzere aldım, 1. si elimde kendi telefonum ve valizde açılmamış kutudaki telefon İle gümrükten geçebilirmiyim, veya kutusunu açıp elimemi alıp öylemi geçeyim, 2. Si yurda girdim ben şirket sahibiyim, eşimin hattıda kendi şirketime ait kurumsal bir hat , bu telefonu kayıt yaptırırken nasıl bir yol izlemeliyim, sonuçta kendime ait kurumsal bir şirket hattında kullanılacak, acil yardımcı olursanız sevinirim

    • Avatar of Nihat

      Nihat

      Merhaba bütün yazı ve yorumları okudum bilgileriniz için teşekkür ederim bende bir şey sormak istiyorum Türkiye’den yurtdışından getirilen sıfır bir iPhone 14 alıp bir iki ay kadar kullanıp sonrasında Gürcistan’a giriş çıkış yapsam cihazı kendi adıma kayıt yaptırabilir miyim ? Cevap için şimdiden teşekkürler 🙏

  • Avatar of İsrafil özinal

    İsrafil özinal

    Merhabalar bana hediye yurt dışı bi telefon geldi ben günü birlik kıbrısa gir çık yapmayı düşünüyorum fakat kıbrısa gittiğim zaman giriş çıkış belgesini nereden alıcam havaalanından verilecek mi ya da sistemden yurt dışına çıktığım gözükücek mi kıbrısa gittiğim zaman havaalanında bir işlem yapacak mıyım şimdiden çok teşekkürler

  • Avatar of Nuri

    Nuri

    merhaba,

    yurtdışından telefon ve simi olan bir saat alsam ikisini birden imei kayıt yapılabiliyor mu? Imei kayıt hakkı 1 adet sadece telefon için midir? 1 telefon 1 saat kayıt yapılabilir mi sizce?

  • Avatar of Kubi

    Kubi

    Merhaba herkese tek tek cevap vermeniz ne hoş teşekkür ediyorum kendi adıma. Benim sorum biraz karışık bilginiz dahilinde cevaplarsanız sevinirim. Kıbrıstan 10 eylül 2022 itibar ile türkiye gelmiş biri giriş belgesi aldı. Tüm bu belgeleri türkiyede bıraktığında kendi tekrar kıbrısa dönüş yaptı. Türkiyede kullanılacak telefon hattı onun üzerineyken e devlet üzerinden onun bilgileriyle kayıt yaptırabilir miyiz? Bir de telefonun kişinin gelirken kendi getirmesi gibi bir zorunluluk var mı btk da bu minimalde bir şey okudum fakat anlayamadım. Yardımlarınız için teşekkürler.

  • Avatar of Kadir

    Kadir

    Mrblar. Yurt disindaki bi arkadasimdan 1 adet iphone teymin ettim, fakat onun arkadaşı tr’ye gelerek telefonu ona verecek, kapalı kutusuyla gumrukten giriş yapabilicekmi? Veya kontrol uzerinden istenilen ucret verilirse munkunmu?

  • Avatar of Mehmet

    Mehmet

    Öncelikle bu yararlı ve detaylı bılgıler için çok teşekkürler. Peki cihaz sahibi yurt dışından kısa sürelert için Türkiye’ye geliyorsa, örneğin her defasında 30 gün kalıp geri dönüyosa bu durumda telefonu Türkiye’de kullanmaya başladığı tarihten itibaren Türkiye’de geçirdiği toplam süre baz alınacak sanırım, doğru mudur?

    Diğer sorum da telefon sahibi kayıt yaptıktan sonra en erken ne zaman telefonu bir başkasına (farklı bır telefon numarasıyla kullanılmak üzere) satabilir ya da gerekmesi duuemunda kendi numarasını en erken ne zaman değiştirebilir?

  • Avatar of Feride Yılmaz

    Feride Yılmaz

    Merhaba. Bu kayıt vergilerine sanırım genelde yıl başından itibaren zam uygulanmaya başlanıyor. Eğer öyle ise yılbaşından önce Türkiye ye gitme şansı olmayan biri yurt dışından da kayıt yapabilir mi?

  • Avatar of Gizem

    Gizem

    Öncelikle açıklamaşarınız için teşekkür ederiz, güzel bir bilgilendirme olmuş. Mayıs 2022 tarihinde almanyadan dönüş yaptım türkiyeye yurt dışına giriş çıkış yapmamın üzerinden 365 gün geçmedi yani. Arkadaşımdan amerikadan iphone 13 istedim Ekim 2022 de aldı kendi pasaportuma kayıt ettirebilir miyim, telefonun nereden geldiği ne zaman alındığı önemli mi acaba, alınma tarihi benim yurtdışı çıkışımdan sonra olduğu için sorun yaşar mıyım ?

  • Avatar of Erdem

    Erdem

    Merhaba,

    2 adet bordo pasaportum var ve ikisi ile de son 6 ayda yurtdışı çıkışım var. 2 adet telefon getirsem her bir pasaporta bir telefon kayıt yapabilir miyim?

  • Avatar of Kadir

    Kadir

    Tekrar slmlar, yurt disindan 2 yil dolmadan yine telefonu alıp gumrukten tr’ye alma sansımız varmı kutusuz felan, yada ucreti varsa ne kadar acaba

  • Avatar of Mehmet

    Mehmet

    Merhaba
    Pasaportsuz olarak kıbrısa aynı gun ıcınde gidiş dönüş yaparsam da kayıt hakkı elde edebiliyormuyum acaba
    Yoksa 1 gun kalmak zorundamıyım?

  • Avatar of mehmet

    mehmet

    merhaba oncelıkle teskkur ederım bu bılgılendırmeler ıcın
    ben aynı gun ıcınde kıbrısa gırıs cıkıs yaptıgımda kayıt hakkı elde edermıyım bunu ogrenmek ıstıyorum

  • Avatar of Ceku

    Ceku

    Merhabalar 8 ay önce bir telofon hediye gelmişti geçici kyıt ile kullanıyordum bu hafta içi kıbrısa giriş çıkış yapsam kayıt ettirebilirmiyim

  • Avatar of Volkan ÖZTÜRK

    Volkan ÖZTÜRK

    Merhabalar bana yurtdışından hediye iphone geldi 120 gün olan kullanım süresi dolmak üzere. Bir tanıdığımın pasaportu üzerine işletiğimde hatta o kişinin üzerine mi olmak zorunda. Yoksa ben kendi hattımı kullanabilir miyim ?

  • Avatar of Hakan

    Hakan

    Merhaba
    Ben yurtdışından iphone 13 pro aldım. Telefon çift simli. Telefonu eşimin pasaportuna kaydedeceğim. Eşimin üstüne yeni bir hat çıkartıp imei yi ona kaydedip ikinci sim olarak da kendi mevcut hattımı kullanabilir miyim?

  • Avatar of Volkan Açıkgöz

    Volkan Açıkgöz

    Merhabalar

    Bir arkadaşıma 10 gün sonra Dubaiden İphone getittireceğim..Bende Kasım ayında Meksika(Dubai ile arasında 300 dolar fark var daha yüksek) seyahatim olacak giriş çıkış yaptıktan sonra pasaportuma işletebilirim sanırım..120 gün hakkım var diye düşünüyorum..

    Cevaplarsanız sevinirim.. Ve diğer tüm bilgiler için teşekkürler..

  • Avatar of SERPİL

    SERPİL

    MERHABA;

    ARKADAŞIM AMERİKADAN İPHONE 12 KENDİ KULLANDIĞI TLF TR YE BANA GETİRECEK. PASAPORTUM VE YURTDIŞI (KİMLİK DAHİL) GİRİŞ ÇIKIŞIM YOK. BAŞKASININ ÜZERİNE PASAPORTA İŞLETTİĞİMDE MESAJLARDAN ANLADIĞIM KADARIYLA HATTA KAYDI YAPILAN ÜZERİNE OLMALI..
    PEKİ BEN BU TELEFONU TR DE KENDİ HATTIMLA NASIL KULLANABİRİM?
    SAYGILARIMLA,

    SERPİL

  • Avatar of altan

    altan

    Merhaba, hattım annemin üzerine. telefonu aldıktan sonra hattı kendi üzerime alamadan simi takacağım. 1 hafta sonra Türkiyeye dönünce o hattı henüz kayıt ettirmeden kendi üzerime alsam sonra kaydettirsem sorun olur mu? çünkü telefon benim pasaportuma kayıtlı olacak. yani henüz kaydı yapılmamış hattın sahibinin değişmesi problem yaratır mı? (ilk takılan (ama kayıt yapılmayan) sim hattının sahibi pasaport sahibiyle aynı mı olmalı)

  • Avatar of onur

    onur

    merhaba yurt dışından telefon getirtip hattı o kişi üzerine devretsem hattı daha sonra tekrar üzerime ne kadar süre sonra geri alabilirim? ne kadar o şekilde kullanmak gerekiyor?

  • Avatar of nur

    nur

    Merhaba, Almanyadan kuzenim 14 pro getirecek annem de bir kaç güne Kıbrıs’a gidecek 2-3 gün kalacak. Almanyadan getirttiğim telefonu annemin üstüne hattımı kayıt ettirebilir miyim?
    Teşekkürler,

  • Avatar of cem samet altunpul

    cem samet altunpul

    merhaba , 24 ekımde yurt dışı seyahatim olacak telefon alıp kaydettirmeyi düşünüyorum. ancak kullandığım hat şirketime ait şirket yetkilisi olarak beyanım da olacaktır. telefonu genede kullanamazmıyım illa şahsıma ait mı olması gerekli hattın

    • Avatar of Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)

      Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)

      En son bildiğim kadarıyla böyle bir düzenleme vardı : Kurumsal hatlar için aldığınız cihazı kendi pasaportunuza kayıt ettirdikten sonra kullandığınız GSM Operatörünün Kurumsal Müşteri Hizmetleri ile görüşüp bu hattı kurumsal hattı sizin kullandığınızı belirterek kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz.

      Fakat kurumsal hatlarla ilgili son bir değişiklik var mı bilemiyorum. BTK danışma hattı 120 ‘yi arayarak teyit etmenizde fayda var. Bizi de bilgilendiriseniz güzel olur.

  • Avatar of Yunus

    Yunus

    Yurtdışından gelen telefonumu kaydettirmek için Kıbrıs’a gir-çık yapacağım. Fakat 24 saatten az bir süre kalacağım. Bu kayıt yaptırmama engel mi ?

  • Avatar of Melisa D.

    Melisa D.

    Merhabalar,
    ben yaklaşık 6 ay öncesinde yurtdışı giriş çıkışı yaptım,annem de yakın zamanda yurtdışına giriş çıkış yapıp bana telefon aldı,fakat şöyle bir durum var ki çifte vatandaşım ve yabancı pasaportumla TR’ye giriş çıkış yaptım en son.Yabancı pasaportuma telefonu işletebilir miyim?

  • Avatar of Boran

    Boran

    Merhabalar. Aile dostumuz amerikadan iphone 14 pro getirecek. Hem onlar oradan getirip hem hattı kendi üzerime nasıl alabilirim ? Gürcistana kimlik kartı ile giriş çıkış yapma imkanım var. Yani onlar daha telefonu getirmeden benim gürcistana giriş çıkışmı yapmam lazım ? Gerçekten beynim yandı.

  • Avatar of Emre A.

    Emre A.

    Merhabalar. 1 Kasımdaki düzenlemeden kaçmak için aklımda bir fikir var bir konuda kafamda soru işaretleri var. İngiltereden bir tanıdığıma iphone 14 pro getirtmek istiyorum. Yeni düzenlemeyle 3 yılda 1 adet kayıtsız telefon getirebilme hakkı var. Benim aklımdaki fikir şöyle: İngilteredeki tanıdığıma telefonu açtırıp imei numarasını bana söylemesini siticem ve ben Türkiyedeyken ama telefon İngilteredeyken imei kaydı yapılır mı? Eğer telefon kaydı için telefonun ülkeye girmesi ya da türkiyedeki hatlardan birinden şebeke alması gerekmiyorsa bu dediğim planı yapmak istiyorum. Eğer geri dönüş yaparsanız sevinirim.

  • Avatar of enes

    enes

    merhaba bu sene kayıt yaptırdım telefonuma ama 14 e geçmeyi düşünüyorum şuanda kullandığım telefondan kaydı kaldırıp yeni telefona kayıt yapabilir miyim yoksa bunun içinde 3 yıl geçmesi şartmı. Telefonun başına bişey geldi diyelim zorunlu değişim olursa mecbur kaydı taşımam gerekecek yani olması lazım ama 3 yıl çok saçma geldi bana kayıt için

  • Avatar of Kasım

    Kasım

    Merhabalar ingilteredeyim öğrenci vizesi ile geldim. buradan bir telefon alıp ingiltere hattı ile kullanmaya başlarsam ve yazın türkiyeye geldiğimde kendi türk hattımı takıp kullanabilir miyim. Veya alıp kutusundan çıkarıp burada kurup Türkiyeye döndüğümde ablama verebilir miyim?

  • Avatar of Esra

    Esra

    Merhabalar, Kasım ayında yurt dışına çıkıp 4 ay kalacağım. Gider gitmez Iphone alacağım. Oradayken Türk hattımı kullanmaya devam etmek istiyorum. Yurt dışındayken Türk SIM kartını takıp kullanıyor olmak da 120 günlük IMEI kayıt olma süresini başlatıyor mu yoksa Türkiye’ye giriş yapmadığım için süreç başlatılmaz mı? Çok teşekkür eder, iyi günler dilerim.

  • Avatar of ŞEYDA AYDIN

    ŞEYDA AYDIN

    MERHABA İMEİ KAYDININ BİR SÜRESİ VAR MI YANİ BİR KERE KAYDETTİRDİKTEN SONRA YENİLEME GEREKİYOR MU YOKSA BİR SEFER ÜCRET ÖDEYİP İSTEDİĞİMİZ KADAR KULLANMAYA DEVAM MI EDİYORUZ?

  • Avatar of utku

    utku

    Merhaba,bir akrabam yakın zamanda yurt dışına çıkacak,gelirken yanında bir telefon getirecek ve kendi üzerine kaydettirecek,GSM no ile pasaportuna kaydettikten sonra o kaydettiği GSM numarasını bana devrederse ben o hatla telefonu kullanabilir miyim ?

  • Avatar of Baran

    Baran

    Merhaba,

    Yurtdisindan iphone telefon alip kayit ettirmek istiyorum. 2 imei yi de kayit ettirebiliyorum olarak anladim. Kullandigim hatlardan biri benim adima digeri sirket adina. Kendi adima olan hatta sorun yok ancak Sirket adina kayitli olan hatti da esim e cevirip telefonu 2 hatli olarak kullanmak istiyorum. Esim imei si kapanir mi? Kapanmasi halinde 1. Sim de de problem yasarmiyim?

    2. Sorum, bir akrabam ayni sekilde iphone almak istiyor. Kullandigi hat sirket adina ve ayni zamanda hattin sahibi olan sirketin ortagi. Bu sekilde kullanabilir mi? Yoksa hatti kendi uzerine mi gecirmek zorunda. Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.

  • Avatar of Bekir Hoyuk

    Bekir Hoyuk

    Telefonu aldım. 120 gün Türkiyede kullanım süresini başlattım. Bu süre içinde yurt dısına cıkıp döndüm. Kayıt yaptırmamda bir problem cıkar mı? Yani kullanmaya başladıktan sonra yurt dısına çıkıp gelsem kayıtta bir sıkıntı çıkar mı?

  • Avatar of soru 1

    soru 1

    Merhabalar, İtalya uyruklu birinden ıphone 14 pro getirteceğim. Eşim bir ay önce italyaya gitti ve 1.5 ay kaldı. Fakat telefonu bu tarihte alacağım. Telefon geldiğinde eşimin pasapaortunda başka telefon da kayıtlı olmadığı için kaydettirebilir miyim? Yani burdan online sipariş vereceğim eşimin üzerine faturası olmuş olacak ve telefon geldiğinde eşimin üzerine kayıt yaptıracağım. Telefonu aldığım tarih ile yurtdışı giriş çıkış tarihi aynı olmak zorunda mı kayıt yaptıracağım kişinin?

  • Avatar of Zeynep

    Zeynep

    Merhabalar. 1 Kasım 2022’den itibaren 3 yılda 1 telefon getirme izni veriliyor, malum. Bu kanun geçmişe yönelik getirilen telefonlara da bakıyor mu yoksa 1 Kasım’dan itibaren mi bu 3 yıllık süre başlıyor? Aralık’ta Amerika’dan gelecek arkadaşımla telefon getirtme planım vardı. Kendisi geçen yıl zaten bir telefon getirdi bir başkası için. Bu yeni kanunla geçmişte getirdiği telefon sebebiyle sıkıntı yaşar mı? Anlatabilmişimdir umarım.

    • Avatar of Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)

      Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)

      Merhabalar, gayet iyi anlattınız . geçmişe dönük bir kontrol mekanizması şu an yok. Bence kısa vadede bu düzenleme gelmez. Aralık ayı için çok sorun olacağını düşünmüyorum. Ama yine de gelişmeleri takip edin. Hatta bizi de bilgilendirin.:)

    • Avatar of Tuba Gençer

      Tuba Gençer

      Merhabalar yurt dışından getirttiğim iPhone’u kullanmaya başladım 120 günlük süre içindeyken 3 aylığına Niger’e görevlendirmeli olarak geldim. Çıkış: 23.05.2023 Dönüş: 19.08.2023 olacak
      1. Sorum; mobil bankacılıktan IMEI ve cep no bilgisiyle vergi ödemesini bugün yaptım. E devletten kayıt yapamıyorum yurda giriş tarihi istediği için. Döndüğümde kaydı hangi ücret üzerinden yaparım. 14 bin daha eklemem gerekir mi?
      2. Sorum; 3 ay yurt dışında kalanlar ücretsiz cihaz kaydı yaptırabiliyorlar diye duydum ama buna dair bir bilgi bulamadım. Eğer böyle bişey varsa benim tam 89 gün oluyor. 1 günden kaybediyorum.
      Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Teşekkür ederim.

  • Avatar of mehmet

    mehmet

    merhaba oglum yurtdışından telefon getirdi ben kendi üzerime kayıt ettirmek istiyorum size sormak istediğim benim pasaportuma kayıt için geriye dönük giri-çikiş için yıl zorunluluğu var mı ? Eskiden yaptığım giriş çıkışlar ile Pasaportuma kayıt yaptırabilirmiyim teşekkürler

  • Avatar of TOLGA

    TOLGA

    MERHABA,

    YURTDIŞINDAN TELEFON GETİRDİM. ANCAK YENİ HAKKIM 1 OCAK 2023 DE BAŞLAYACAK. 120 GÜN İÇİNDE 2023 ŞUBAT SONUNDA TEKRAR YURDA ÇIKIŞ-GİRİŞ YAPACAĞIM. DOLAYISI İLE TELEFONU KULLANMAYA BAŞLADIM.
    BENİM SORUM ŞU : 2732 TL ODEMEYİ ŞİMDİ YAPSAM VE 2023 ŞUBAT SONUNDA TEKRAR GİRİŞ YAPTIĞIMDA HAK ETTİĞİM KAYIT İŞLEMİNİ YAPSAM OLUR MU ?
    BURADAKİ TEMEL AMAÇ 2732 TL NİN 2023 DE YENİDEN DEĞERLEME ORANI KAPSAMINDA 6000 TL CİVARINDA ÖN GÖRÜLMESİ VE BU MALİYETTEN KAÇINMA.
    TEŞEKKÜRLER.

  • Avatar of LEO

    LEO

    merhabalar benim sorum şu :
    1- mart sonunda kıbrıstan türkiyeye döndüm aralıkta ingiltereye gidiyorum orda cihaz satın alıp 1 ocak gelmeden ( artan kayıt ücreti için ) ingilteredeyken kıbrıs dönüşümü kullanarak cihazı kaydettirebilir miyim
    2- kendi kullandıgım hat babamın üzerine bugün hattı kendi üzerime almaya gittigimde fazla bir ceza ödememiz gerektigini söylediler bildiğim kadarıyla iphone 14 pro max cihazları çift sim destekliyor acaba kendi üzerime basit bir hat çıkarıp onu takıp cihazı aktif hale getirdikten sonra 2. hat olarak şu an kullandıgım ( babamın adına olan ) hattı da aktif olarak kullanabilir miyim ?
    3- 1.5 yaşında bir oğlum var eşimle beraber 3 kişi gidiyoruz btk sitesinde 18 yaş altındaki şahıslar ebeveynleri aracılıgıyla cihaz alabilir diyordu biz 3 kişi ingiltere dönüşü 3 cihaz alabilir miyiz ? ( yani 1.5 yaşındaki oğlumun da cihaz getirme ve işletme hakkı var mıdır?

    • Avatar of Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)

      Bujuyollarda (Seyahat Yazarı)

      Merhaba, 1 ocak gelmeden eski ücretle kayıt yapabilirsiniz. 2. sorunuz oldukça mantıklı bir yol. Hattı üzerine alamıyorsanız deneyebilirsiniz. Ama garanti sonuç mu BTK ya danışın daha güzel olur hatta bizi de aydınlatın.:)
      Son soru için, “18 yaşından küçük T.C. vatandaşları yurt dışından yolcu beraberinde cihaz getirebilir ve kendi adlarına kayıt yaptırabilir. 18 yaşından küçükler için kayıt başvuruları; anne, baba ya da yasal temsilcilerinin kendi e-devlet sayfaları üzerinden başvuru türü olarak Çocuğumun bilgileri ile başvuru yapacağım seçeneği işaretlenerek çocuğun bilgileri kullanılmak suretiyle yapılabilmektedir.” ibaresi var. Yani 3 kişi 3 ayrı cihaz getirebilirsiniz.

      • Avatar of LEO

        LEO

        BTK ile görüştüm e sim bile olsa başkasının hattını o cihazda kullanamazsınız mutlaka kendi üzerinize olan hatlarla çalıştırabilirsiniz dediler.( 2. soru)
        3. soru için de çocugum adına da yaşından bağımsız cihaz tanımlayabilirsiniz ancak yine kendi üzerinize bir sim takabilirsiniz dediler.

  • Avatar of Ahsen

    Ahsen

    Merhaba, sorulari cevapladiginiz ve boyle bilgilendirici bir yazi yazdiginiz icin cok tesekkurler.

    Ben 28 kasim 2021 tarihinden Berlinden Turkiyeye giris yaptim. Edevlet uzerinden sorguladigimda hakkim var gozukuyor.
    Suudi arabistanda yasayan arkadasim bneim icin telefon alacak ancak o Turkiyeye 2023 yilinin basinda gelecek.
    Ben yurtdisina giris cikisim dolmadan kayit yapmak istiyorum. Telefonun imei numarasini alarak, telefon gelmeden kayit edebilir miyim

      • Avatar of Ahsen

        Ahsen

        BTK ile görüştüm. E-devlet üzeriden yapıldığı için kayıt yapıldığı herhangi bir problem olmayacağını söylediler. Gümrük hakkında bilgi sahibi değiller

          • Avatar of Ertan

            Ertan

            Merhabalar, gayet net ve açıklayıcı bilgiler vermişsiniz. Türkiye şartları malumunuz bir iPhone alabilmek için. Amerika’da yengem yaşıyor 10 gün sonra Türkiye’ye gelecek gelirken de iPhone 14 pro getirecek. Soruma gelicek olursam; yengem Türk vatandaşı değil telefonu getirirken sorun olurmu? E-devlete kayıt vs.işlemleri nasıl yapılabilir? Birde benim üzerime kayıtlı hattı yengemin üzerine devir yapabilir miyim?

          • Avatar of Bujuyollarda

            Bujuyollarda

            Merhabalar, sorun olacağını sanmıyorum çünkü şu an için gümrükte herhangi bir kayıt vs gibi durum yok. Kayıt detayları yazımda yazıyor. Vergiyi ödedikten sonra edevletten kayıt işlemleri yapabilirsiniz. Bu arada benimle ınstagramdan irtibata geçebilir misiniz telefon ile ilgili.

  • Avatar of MUhammed

    MUhammed

    Merhaba 2 adet telefon aldım amerıkadan ıkısıde tek sım kart, e devletten kayıt ıcın baktıgımda ımeı no 1 2 3 seceneklerı ve bunların her bırı ıcın fızıksel sım ve e sım var. aldıgım telefonlardan her ıkısıne kayıt yapabılır mıyım. Örnegın ımeı 1 kısmına pro max telefonu, ımeı 2 kısmına pro telefonumun ımeı numarasını gırebılır mıyım? NOt: tabı fızıksel veya e sım hangı butonu sececegım veya bırısı ıcın fızıksel dıgerı ıcın e sım secsem olur mu ? veya her ıkısı ıcın de fızıksel sım secsem acılır mı? tesekkurler.

  • Avatar of Deniz

    Deniz

    Merhaba,abim amerika’dan bana iphone 14 pro alacak.Fakat telefon elime ocak da ulaşacak.telefon türkiyeye gelmeden ımeı numarası ile önceden kayıt yaptırabiliyor muyum¿ Annemin pasaportuna işleteceğim çünkü.

  • Avatar of FATİH

    FATİH

    merhaba ben apple cihazımı kayıt yaptırcam kıbrısa gitmeyi planlıyorum gidip ilk ucakla geri döneceğim yani kıbrısa giriş yapıp 3-4 saat içinde geri dönücem ülkede kaç saat kaldığımın önemi varmı yani 1 günü doldurmam gerekiyormu

  • Avatar of Ruzgar

    Ruzgar

    Merhaba,

    Yurtdisindan alinan iphone telefonlar bozuldugu takdirde Turkiyedeki apple servisler kabul etmiyor yurtdisina goturun diyorlarmis. Dogru mu bu konu hakkinda fikriniz var mi?

  • Avatar of Ramazan

    Ramazan

    Merhaba Gürcistan’a geçip telefon alacaktım ama şuanda stokta teklefon yok. İlerleyen dönemde de oraya gitme şansım yok. Şuan yine de giriş çıkış yapsam, başka ülkeden telefon getirtsem onu kaydettirebilir miyim üzerime? Belli süresi var mıdır gir çıktan şu kadar süre geçerli gibi? Ve bir de Telefon geldikten sonra mı giriş çıkış olmalı ?

  • Avatar of Muttalip Benli

    Muttalip Benli

    Ben Kanada dan Iphone 14 getirdim. Yurda girişte, gümrükte uyarmama rağmen telefon ile ilgili hiç bir işlem yapmadılar. Pasaportuma kayıt işlemi nasıl olacak?

  • Avatar of Batuhan

    Batuhan

    Benim 4 akıllı telefonum var hepsi yasal yollarla kayıt edilmiş herhangi birisine hat takmasam 1 yıl sonra imei gidermi aynı hattı yada başka hattı takarsan düzelirmi

  • Avatar of TAHA

    TAHA

    Merhabalar yurdışından 2 hafta iphone 13 hediye aldım kayıt için kıbrısa 1 günlük gidip gelmeyi düşünüyorum. 1 günlük gidiş gelişle pasaport kullanmadan kimlik kartı ile kayıt yaptırabilir miyim? bilginiz var mı acaba? Ayrıca kayıt işlemi kıbrıs gümrüğünde mi oluyor yoksa e devlet üzerinden oluyor mu? teşekkürler

  • Avatar of MUTTALİP BENLİ

    MUTTALİP BENLİ

    Bugün, Yurt dışından getirdiğim telefonun Kayıt girişini yaptım.
    Kontrol için baktığımda ;
    Durum :
    IMEI NUMARASI KAYITLI (01/01/2025 tarihine kadar 24*******62 T.C. kimlik numaralı kişi adına kayıtlı hatlarla kullanımı kısıtlanmıştır.
    mesajı veriyor.
    Niçin kısıtlanmış anlamadım.
    İyi akşamlar.

  • Avatar of Mehmet

    Mehmet

    Merhaba. Günübirlik yurtdışı giriş çıkışları imei kayıt ettirmek için yeterlimi yoksa, gidilen ülkede 1 günden fazla kalmammı gerekiyor (Gürcistana gitmeyi düşünüyorum)

  • Avatar of Ömer

    Ömer

    Dayım almanyada iflas bildirdi gelirken bana iphone 12 getirse dayımın pasaportu üzerine açtırıp kullanabilirmiyim dayımın üzerine olacak bir sim kartla

  • Avatar of melek

    melek

    merhaba ben yurt dışından telefon getirttim yasal kullanım süresi doldu telefonu şu an sadece wifi şeklinde kullanabiliyırum. kıbrısa kimlikle aynı gün içinde gir cık yapsam e devletten üstünden kimlikle telefonumu kayıt ettirebiliyor muyum? yoksa yasal süre olan 120 gün dolduğu ikayıt yaptıramıyor muyum. birde yurt dışına cıkarken bu telefonumu da yanımda götürmek istiyorum fakat kaçak diye elimden alma gibi bir durum olur mu ?

  • Avatar of Yeşim

    Yeşim

    Merhaba yurt dışındaki kardeşime yıl başı olmadan cihaz aldırmak istiyorum.ama kardeşim 2023 de türkiyeye gelecek yeni yıl olmadan cıhazı aldığımda 2023 den önce kayıt yaptırabilirmiyim cihaz fransada ben türkiyedeyim. Telefon ondayken açtırıp kayıt yaptırabilirmiyim.Yeni yılda malum kayıt yaptırmak daha pahalı olacak.telefonun içinde hat olmadan kayıt yaptırabiliyormuyuz. Yani cihaz yanımda olmadan

    • Avatar of Ahmet Y.

      Ahmet Y.

      Selamlar. Yurt dışından iki adet telefon geldi 2 yaşındaki oğlumun 3 ay önce girisi olan pasaportuna babası olarak kayıt yaptirabilirmiyim. Ayrıca oğlum 18 yaşından küçük olduğu için oglumun uzerine olamayacagini dusunuyorum sim kartlar benim adimami olması gerekiyor. Teşekkür ederim.

  • Avatar of Süm

    Süm

    Merhaba, kayıt yaptıracak olan kişi Türkiye’ye giriş çıkış yaptı, halihazırda yurtdışında. Süre problemi yok birkaç gün önce gitti. Şu durumda, E-devlet üzerinden kayıt yaptırmak mümkün olur mu? Kayıt yapacak kişinin yurtdışında olması problem mi?

  • Avatar of Küb

    Küb

    Merhaba, benim pasaportum yok yurt dışına da son bir yılda giriş çıkışım yok, yurt dışından telefon aldık babamın pasaportuna kayıt olacak telefon fakat sim kart babamın sim kartı pasaportta kayıtlı benim sim kartım kendi üzerime kayıtlı, benim sim kartımı babamın üzerine kayıt ettirsek telefon geldiğinde de kayıtı benim telefon numaram üzeinden kayıt etsek ben telefonu kendi hattımla kullanabilir miyim bir sıkıntı çıkar mı?

  • Avatar of Merve

    Merve

    Merhabalar,
    Bu ay içerisinde yurtdışında yaşayan arkadaşıma telefon aldıracağım ancak kendim Ocak ayında oraya gideceğim.
    İşletme ücretindeki artıştan etkilenmemek adına arkadaşım IMEI numarasını bana söyleyecek ve kayıt yaptıracağım ancak en son yurtdışından Türkiye’ye geliş tarihim 10 Eylül.
    Sizce IMEI numarası içerisinde satın alma tarihi bilgisi var mıdır? Varsa bu tarihin ülkeye son gelişimden sonra olması sorun yaratır mı? Teşekkürler.

  • Avatar of Beyza

    Beyza

    Merhaba, 2022 Nisanda Makedonyaya 1 haftalık seyahatim olmuştu. Şu an ise Portekizdeyim ve Ocak sonu türkiyeye döneceğim.Buradan telefon aldım acaba girişini nisan gösterip harcı 1 ocaktan önce ödeyebilir miyim? Bir de pasaportumu 1 ay önce yeniledim. Bu bir sorun teşkil eder mi? Yani belge kısmına Nisan ayındaki pasaport numaramı mı yoksa şu an elimde olan psaport numaramı mı girmeliyim? Teşekkür ederim.

    • Avatar of Bujuyollarda

      Bujuyollarda

      Merhabalar , telefonu şu anda kaydedebilirsiniz. Geçende yorumlardan öyle dönüş olmuştu. Telefonun yurt dışında olması ya da alındığı tarih önemli değil. Dönüş bu şekilde olmuştu. Pasaport konusunda eski pasaport numaranızı deneyebilirsiniz. Olmazsa yenisini. O da olmazsa BTK yı arayın. Eğer bu işlemleri başarılı şekilde yaparsanız yorum olarak tekrar dönerseniz sevinirim.

  • Avatar of Hakan

    Hakan

    Merhaba

    Cift hat kulliniyorum ydisindan cifthatli telefon gelecek. Ydisina yeni gidip geldigim icin kendi pasaportuma isletecegim ancak kullandigim hatlardan biri kendi ustume digeri calistigim sirketin ustune yani sirket hatti. Sirket hatti benim ustume gozukmedigi icin 2.hattin calismasi problem olurmu. Btk’yi (120) aradim ancak ne yazikki kimseye ulasamadim

  • Avatar of esra

    esra

    merhaba KUZENİM KIBRISTA ASKERİ PERSONEL TELEFON GETİRİCEK TELEFONU KENDİ ÜZERİNE KAYDETSE BEN KENDİ HATTIMLA KULLANABİLİR MİYİM ?

  • Avatar of Betül

    Betül

    Merhaba,

    Harika bir yazi olmus cok tesekkurler oncelikle.

    1.Yurtdisindan telefon alip Turkiye’de kayit yaptirip kullanmaya basladigimiz yil icerisinde tekrar yurtdisina gider/gelirsek kayit hakkimiz yaniyormu?
    2.Her 3 yilda bir ayni cihazi kayit yapmak mi gerekiyor?
    3.Turkiye’de kayit yaptirdiktan sonra yurtdisinda kac ay kullanabiliriz cihazi?
    4.Son bir soru Mekke’den iphone alirken neye dikkat etmek gerekir?Face Id gibi bir durum var sanirim, bilginiz varsa bu konuda biraz bahsedermisiniz.

    Ilk kez Iphone alacagimda o yuzden cok sordum:)

    • Avatar of Bujuyollarda

      Bujuyollarda

      merhaba 3 yılda 1 kayıt hakkınız var, başka kayıt yapamazsınız. tr de kayıt sonrası yurt dışında istediğiniz kadar kullanabilirsiniz, bunun kayıtla alakası yok. yurtdışından tel alırken model nolara dikkat etmek lazım. garanti hepsinde geçerli değil. bunun dışında ülkelere göre bazı yazılımsal değişiklikler oluyor ama bu da çok önemli değil. garantiyi sorun etmezseniz sorun olmaz.

  • Avatar of Kürşat Aslım

    Kürşat Aslım

    merhaba,
    yurtdışından giriş tarihim ocak 2023 de olacak (4 ocak)
    ancak telefon kayıt harcı ocak ayında 6.091 tl olacağını okudum, ben şimdiden 2022 yılı harç bedelini yatırsam, yurda girdikten sonra 2022 harç bedeli ile kaydımı yaptırabilir miyim? bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.

    • Avatar of Bujuyollarda

      Bujuyollarda

      Merhaba giriş çıkış olmadan kayıt yapamazsınız. Harcı yatırsanız da bir şey değişmez. Kayıt hakkınız varsa ve telefonu biri alabilirse telefon yurt dışındayken kayıt yapabilirsiniz.

  • Avatar of Emrehan

    Emrehan

    Merhaba. Yurtdışından bir telefon aldım. Şuan ki kayıt ücretine göre IMEI ile kayıt yaptırsam, sonra 2023 yılında yurt dışına giriş çıkış yapsam, 2022 yılında yatirdigim harçla kayıt yaptırabilir miyim yoksa yeni ücreti isterler mi?

  • Avatar of Alican Akaslan

    Alican Akaslan

    Merhaba. Birkaç sorum olacak eğer cevaplayabilirseniz çok sevinirim.
    1) Bir arkadaşım aracılığıyla kendime yurtdışından telefon aldırabilir miyim ve sonrasında bu telefonu kendi adıma kullanmam sorun yaratır mı?
    2) 4-5 ay sonra yurtdışına taşınacağım ve telefonumu o zamana kadar açmayıp, Türkiyede kayıt yaptırmayıp ilk olarak yurtdışında açmak ve orada yeni alacağım hat ile kullanmak istiyorum. Bu mümkün olur mu?
    Teşekkürler…

      • Avatar of Alican Akaslan

        Alican Akaslan

        Hızlı ve bilgilendirici cevabınız için öncelikle çok teşekkür ederim. Peki yurtdışında ülkemiz dışındaki başka ülkelerde de pasaport üzerine telefon tanımlanması vs gibi durumlar var mı veya süreç nasıl işliyor bilginiz var mı? Ben telefonu Türkiye’de açtırmadan yurtdışında (Avrupa’da) kullanmak istiyorum ve oradaki yeni hattım ile anında kullanabilir miyim? Bilginiz veya tecrübeniz var mıdır? Teşekkürler, sevgilerle, Alican.

  • Avatar of sinem

    sinem

    merhaba, arkadasim 6 ay once kendine iphone aldi yurtdisindan, 1 ay sonra turkiye’ye donecek ve donerken bana da telefon alacak. ben 1 ay once yurtdisina ciktim. kendi pasaportuma kaydedebiliyorum. Arkadasim telefonu sorunsuz sokabilir mi ulkeye?

  • Avatar of Rossignol

    Rossignol

    Bir solukta okudum yazdıklarınızı. Öncelikle elinize emeğinize sağlık, yol gösterici olmuş.
    3 senedir yurtdışına çıkmıyorum, ancak yurt dışından eşim bir iphone getirdi. sorum şu, yurt dışı seyahatimi şubat sonu planlıyorum, öncesinde mesela bugun itibari ile telefona sim kartımı takarak kullanabilir miyim? simin açılışı 22 ocak, giriş- çıkış ve edevlet kaydı 28 şubat olsa sorun olur mu?

    yoksa giriş çıkış yaptıktan sonra mı sim’i takıp kullanmaya başlamalı mıyım?

    Teşekkür ederim,

  • Avatar of Bora

    Bora

    Bir solukta okudum yazdıklarınızı. Öncelikle elinize emeğinize sağlık, yol gösterici olmuş.
    3 senedir yurtdışına çıkmıyorum, ancak yurt dışından eşim bir iphone getirdi. sorum şu, yurt dışı seyahatimi şubat sonu planlıyorum, öncesinde mesela bugun itibari ile telefona sim kartımı takarak kullanabilir miyim? simin açılışı 22 ocak, giriş- çıkış ve edevlet kaydı 28 şubat olsa sorun olur mu?

    yoksa giriş çıkış yaptıktan sonra mı sim’i takıp kullanmaya başlamalı mıyım?

    Teşekkür ederim,

  • Avatar of Strider

    Strider

    Selamlar, guncellemere ilgili kaynaklarinizi bilmiyorum ama ben nette bulamadim. Ben eylul 2022 icinde KKTC giris yaptim kimlikle, imei kayit icin 365 gun gecerliligi uygun mu nasil kontrol edebilirim, ona gore telefon almayi planliyorum

  • Avatar of Sado

    Sado

    Merhaba yazınızı soluksuz okudum gayet açıklayıcı olmuş elinize sağlık
    Şöyle bir sorum olacak birisi kendine ve bana avrupadantelefon getirecek kendisi kaydını yapacak pasaportuna benimde pasaport var 6 ay önce giriş çıkış yaptım telefonu pasaportuma kaydetme hakkım var değilmi süre 365 gün diye bi bölüm okudum

  • Avatar of cem

    cem

    mrb arkadasım turkıyeden yurtdısı telefon almıs bana hedıye ettı ben bunu e devletten kayıt ettırebılırmıyım kendı ustume hıc yurtdısına gıtmedım pasoportumda yok ve kayıt ettırme hakkım var e devletten cvplarsanız cok sevınırım

  • Avatar of alpdoğan

    alpdoğan

    merhaba
    babam bana a51 samsung telefon getiriyor çift simli her bir imei si için 120 gün totalde 240 gün kullanımım olucak 240 gün sonra telefonu tekrar yurt dışına götürüp yurt dışı hattı taksam sonra tr ye döndüğümde kullanım hakkım sıfırlanmış olurmu tekrardan 120 gün sürem olurmu

  • Avatar of Aylin

    Aylin

    Merhaba telefon kaydı için kıbrısa giriş çıkış yapacağım kıbrıs havaalanında mı giriş çıkış belgesi düzenleniyor. Türkiyeden çıkarken bir şey yaapmam gerekiyor mu?

  • Avatar of Tuncay

    Tuncay

    Merhaba Yazıyı Okudum yıl için verdiğiniz örnek bendeki soruya cevap olmadı.
    01.01.2022 de Türkiyeye giriş yaptık
    31.12.2022 de 365 gün içinde kayıt yaptırmak gerekiyor.

    Peki yıl devirince hakkımz gidiyor mu bazı arkadaşlar 2023 yılına girdiğimizde 3 ay da olsa geliş süremiz hakkımızın kaybolacağını söylüyor.
    Benim ülkeye girişim 19.08.2022 – 19.08.2023 bu tarihler arasında kayıt yaptırabilirmiyim… Edevlet ödeme ekranına atıyor ödemeyi yapacam sonra ülkeye giriş süreniz geçmiş demesin..

    Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim

    • Avatar of Bujuyollarda

      Bujuyollarda

      Imei kayıt hakkı sorgulama dan e devletten jayıt hakkınızın olup olmadıgını öğrenebilirsiniz. Bence jayıt yaptırabilirsiniz ama en kesin yol e devletten sorgulama

  • Avatar of Enes tayyeli

    Enes tayyeli

    Kuzenim bana telefon getirecek ve hattımı onun üzerine taşıyacağım bunun süresi var mı ? Yani belli bir süre sonra hattımı kendi üzerime alabilir miyim yada cihazı satamaz mıyım ?

  • Avatar of mine

    mine

    merhabalar
    abd den bir yakınımdan iphone getirtecegim.
    kendim 4 ay içerisinde kıbrısa gidip gelecegim. bu sekilde kaydettirirsem sorun olmadan kullanabilir miyim?

  • Avatar of Muhammet adem

    Muhammet adem

    Merhaba

    07.11.2022’de yurda Gürcistan’dan pasaportumla çıkmıştım yurda giriş yaptım
    İPhone 14 pro Max almıştım ,kutusundan çıkarmadım hat takmadım

    27.03.2023 itibari ile kullanmak istiyorum Hatti ilk defa takacağım Gürcistan’dan aldığım telefona 120 gün kapanmadan çalışır dimi ?

    Yazınızda belirtmişsiniz yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün değil sim kartı taktıktan sonra 120 gün dimi ?

    Bilgi verirseniz çok sevinirim teşekkürler .

  • Avatar of Gülsüm Ulaç

    Gülsüm Ulaç

    benimde amerikan arkadaşım getirecek bende gürcistana gideceğim fakat benim pasaportum yok kimliğe işleceğim. Yorumlar verdiğiniz cevaplardan anladığım kadarıyla Telefonun ABD gelmesinin bir önemi yok yani doğru mu?
    Teşekkürler

  • Avatar of erdem

    erdem

    Merhaba yardımcı olursanız cok sevinirim bir arkadaşım vasıtası ile almanyadan telefon gelecek kendi üzerime yapmak için Türkiye de kullanmak için kıbrıs a giriş çıkış yapsam telefonu üzerime kayıt edebilirmiyim

  • Avatar of Melih yurdagelen

    Melih yurdagelen

    Merhaba şimdiden çok teşekkürler kafam çok karışık size danışayım dedim.
    İphone 14 pro max aldım ocak 6 da mesaj gelmedi hiç bir şekilde 120 gün süresi var biliyorum fakat e sim nasıl aktif edilip 8 aya çıkarabilirim. Birde 8 ay sonunda kayıt yaptırmadığımda 1 hafta sonra geçerse telefon kapandı sonrasında kaydettirsem telefon açılır mı?

    • Avatar of Bujuyollarda

      Bujuyollarda

      Merhaba e devletten ımei sorgulama yapın cihazın durumuna bakın bence. daha sonra 120 btk çağrı merkezi ile görüşebilirsiniz. Süreniz varsa sorun yok. E sim olayına çok vakıf değilim. Kapanmadan sonra kayıt olmaz.

  • Avatar of Samet

    Samet

    Merhabalar ben öğrenci olarak yurt dışına 15 gün staj görmeye gideceğim (gri pasaport ile) fakat geldikten sonra gri pasaport iptal edilicek staja gittiğim için, ben türkiyeden ikinci el bir iphone 13 pro max alırken dikkat etmem gereken unsurlar nedir, ikinci el cihaz iphonelerde kayıt yapılırmı, 18 yaşından küçük olduğum için edevlet üzerinden babam benim üstüme kayıt yapabiliyormu, ve en önemlisi kayıt yaptırabiliyormuyum pasaporttan ötürü.

  • Avatar of LF

    LF

    2023 yılı için ,yurtdışından getireln telefon kayıt ücreti 6000 küsür lira lakin 3 yılda bir muafiyetle teelfon getirebiliyor mu ?Yani 3 hiç telefon getirmemiş birisi bu miktardan muaf şekilde mi kayıt yaptıracak ?

  • Avatar of Gamze

    Gamze

    Merhaba 120gün süreyi aşarsak yani sim olmadan kullanılabiliyor evet peki ama 120gün süre dolduktan sonra yurt dışına giriş çıkış yapsak ve sonrasında kaydettirme imkanı olabiliyor mu yani 120gün süreyi aştıgımız zaman sonrasında hiçbir şekilde kayıt ihtimali olmuyomu bunu anlayamadım ben geciktik diyelim hiç ihtimal yok mu sonrasında kayıt için

  • Avatar of Feridun

    Feridun

    Merhaba telefon getirme hakkımı doldurdum, gümrükten geçerken başkasının adına (sim kartı da) olan vergisi ödenmiş btk sistemine kayit ettirilmiş, tek telefon ile gümrükten geçerken sorun yaşar mıyım?

  • Avatar of Samet

    Samet

    Merhaba pasaport kaydı ile IMEI kaydı aynı mi ablam telefon getirecek kendi üzerime almam için ne yapılması gerek pasaport kaydı nasıl ne zaman oluyor pasaport kayıt kısmı kafamı çok karıştırdı şimdiden teşekkür ederim.

  • Avatar of Ergun Gur

    Ergun Gur

    Merhaba,
    Eşim Erasmus proğramı ile Lübnan’a gidecek Kurban bayramı sonrasında.
    Telefonu Samsung J7. haşatı çıkmış. Lübnan’da telefon fiyatları ile ülkemiz arasında fiyat farkı %100. Aynı felefon 5000 TL ise Lübnan’da 2500. Hacı bütçeyi dolaylı vergilerle dizayn ediyor.
    Imei ücretine rağmen çok avantajlı.
    Yazınızı okudum. Çok güzel bilgiler sunmuşsunuz. Teşekkürler….

  • Avatar of ahmet şahin

    ahmet şahin

    Merhaba teşekkürler bilgiler için benim bir kaç sorum olacak. Yurt dışı telefonu 4 ay kullandıktan sonra kullanıma kapanırsa sonra açtırmak mümkün değil mi? Bazıları 4 ay fiziksel sim, 4 ay da e-sim kullanıyor sonra yıl devredince yani yıl başında bu 120 günlük süre her hat için yenileniyor diye söylüyor doğru mu? Teşekkürler.

  • Avatar of ALİ VARLIK

    ALİ VARLIK

    Merhaba,

    Benim halen kullandığım ve kayıtlı bir cihaz var, Yeni cihaz için 01/01/2024 diye bir tarih alıyorum. kayıtlardan. 2023 Kasım ayında yurtdışına çıkacağım, yani giriş-çıkış tarihi 2023 yılı içinde olacak. Sizce, yeni cihaz yurtdışı çıkış tahinin bir süre sonrasında kaydedilebilir mi, yoksa kardeşim senin çıkış tarihin 2023 Kasım, hakkın 1 Ocak 2024’de doğacak mı derler? Bu arada çıkış tarihlerinin de herkese 1 Ocak diye belirlemek vergiyi katlamak için güzel şeytanlık.

    Çok teşekkürler

  • Avatar of Hasan

    Hasan

    Merhabalar bi sorum var size yardımcı olursanız sevinirim dayim sürekli yurt dışına çıkıp geliyor o kendine yakın zamanda tekefon almış şimdi ben hattimi onun üzerine yapsam alsa telefonu sonra burda da 6 bin tl imei parasını verip imei attırmak yeterli mi pasaport filan

  • Avatar of damla

    damla

    Merhaba,

    Ben şu an yurtdışındayım ve iphone 13 aldım. Türkiye’de kullandığım hattım babamın üstüne o yüzden zam geleceğini duyar duymaz babamın pasaportuna kaydettirdik telefonu. Ancak yurtdışı simi almıştım kendi adıma, onu yurtdışındayken bu telefonda kullanabilir miyim? Teşekkürler

  • Avatar of elis

    elis

    merhaba öncelikle şunu sormak isterim 1 ay önce yurt dışından 14 pro max getirdim ve pasaport sürem var vizem yok yurt dışına çıkamadım e devlette kayıt hakkım var ilkkez getirttim cihazı şimdi nasıl e devletten kayıt yapabilir ve olurmu? illaki yurt dışına çıkmak gerekli mi?

      • Avatar of Osman

        Osman

        Merhaba, halen yurtdışındayım telefonumu da bir hafta önce aldım dönüşüm de nasipse iki hafta sonra olacak.Sizinde de dediğiniz gibi şuan yurda dönüş yapmadığım için imei kayıt yaptıramıyorum.Fakat ben online olarak telefonun harç ödemesini online olarak zamsız fiyattan (6091₺) imei ve tc girerek yaptım.Bu harç ödemesinden sonra kayıt işlemi için herhangi bir süre var mı? Ben ülkeye döndüğümde imei kayıt yaparken zamdan dolayı sıkıntı yaşar mıyım? Teşekkürler

  • Avatar of elis

    elis

    şöyle 2023 yılında giriş çıkışım yok şuanda. ama telefon getirttim.
    yinede e devlette kaydımı yaptıramazmıyım?

  • Avatar of Kadir

    Kadir

    Merhaba
    Şu an yurtdışındayım ve telefon almak istiyorum ancak dönüş tarihim 1 hafta sonra olacak. Sorum şu: şimdi telefonu alıp imei numarası ile harç ücretini ödeyip 1 hafta sonra türkiyeye giriş yaptıktan sonra kayıt yaptırabiliyor muyuz?
    Kısaca 1 hafta önce harç ödemesini yapıp 1 hafta sonra telefonu kayıt yaptırabiliyor muyuz?
    Şimdiden teşekkürler…

  • Avatar of Ayse Akkor

    Ayse Akkor

    Merhaba cihazın kayıt ücretini ödedim ama siteye giremiyorum kayıt yaptıramadım kayıt işlemini daha sonra yaptırabilir miyiz

  • Avatar of ecem

    ecem

    merhaba , vergi dairesinden ödemeyi yaptım yurtdısına telefon açıldıktan sonra 365 gün içinde çıkıp gelip kayot yaptırmam gerekiyor doğru mu ?

  • Avatar of züleyha

    züleyha

    mehabalar harç ücretini bugün yatırsak e devlet üzerinden kaydımızı ne kadar süre içinde yapmalıyız ?harç ücretini yatırıp bugun kayıt yapamazsak kayıt hakkımız yanıyor mu tekrar 20 bin tl olarak istenir mi sizce ? sorunun cevabını hiçbiryerde bulamadım sabahtan beri btk yı da aradım ama ulaşılamıyor

  • Avatar of Umut

    Umut

    Merhabalar. Yurtdışından getirttiğim telefonum var imei kaydını yapmadım. 20 gün sonra yurtdışı tatil planım var. Kayıt harcını şimdi yatırsam(malum şimdi yatırsam 6000tl) 20 gün sonra kayıt işlemini (edevlette geri kalan kısmını) tamamlasam cihazımı kullanabilir miyim. ? teşekkür ederim

  • Avatar of Aynura

    Aynura

    Merhaba,

    Ben Azerbaycan vatandasiyam. Bir yil icinde bir kac kere Turkiyeye geliyorum. Turkiye sim karti Vodofon kullanirim ora gelirken. Azerbaycana donen de sim’i birakiram telefonumun icinde ve azerbaycan numarami kullaniram. Telefon 2 sim kartlidir. Sonuncu kere Turkiyeye 3 haftalik geldim ve bana sms geldi ki IMEI kayit altinda olmadigindan 90 gun icinde kapatilacaktir? Ben simdi Azerbaycandayim. hemin 90 gun bitiyormu, yoksa donduruldu, cunki ben Turkiyeden cikdim. Ora geri donende devam mi edecek sayim, yoksa artiq bitmis olacak?
    2-ci sorum telefon 2019-cu yilda Azerbaycanda almisam ve ben de Azerbaycan vatandasiyim, neden ben yabanci olurken eski telefonumu Turkiyede kayit etmeliyem? Yabanci vatandaslar icin diger kurallar varmi? Tesekkur edirem.

      • Avatar of Aynura Hasanova

        Aynura Hasanova

        Efendim ben Turkiyeye gelende turk vodofon sim karti kullanirim. Bana 1 aydan sonra sms geldi ki IMEI kayit altinda olmadigindan 90 gun icinde kapatilacaktir. Peki kayit yapmasam 90 gun bitse telefon kapanacak. nasil oluyor ki yabancıların kayıt yapmasına gerek yok? Peki neden ben bu sms’i aldim?

  • Avatar of Harun

    Harun

    Merhaba;

    Elimde Avrupadan getirttiğim bir telefon var. Fakat ben haftaya yurt dışına çıkacağım. Bugünden IMEI kayıt ücretini zamsız hali ile yatırsam ileride kayıt yaptırıken kullanabilir miyiz? Sonuçta bugün eski (6091TL) ücret hala geçerli. Yoksa giriş-çıkış tarihim nedeni ile problem yaşar mıyım?

    Telefon elimde olduğu için IMEI numarası vb belli.

  • Avatar of MECİT

    MECİT

    telefon kayıt hakkımız var yanlız ülkeye temmuz 19 da giriş yapacak tlfn alındı kayıt parasını bugun yatırdım 19 temmuzda da kayıt yapsam oluyormu yoksa 19 temmuzda 20.000 tl mi ödeyecem tekrar

  • Avatar of MECİT

    MECİT

    gecen yıl 30 haziran 2022 de giriş yaptım 17 temmuz 2022 de döndüm giriş yaptıgımda yurda giriş tarihi soruyor 30 haziran 2022 yazdıgımda 365 günü geçtiniz diye hata veriyor 7 temmuz 2022 yazılarım emliyetle görüşün diye hata çıkıyor

  • Avatar of MECİT

    MECİT

    30 HAZİRAN 2022 GİRİŞ 17 TEMMUZ 2022 ÇIKIŞ Başvurular yurda giriş tarihinden itibaren 365 gün içerisinde yapılmalıdır.DİYE HATA VERİYOR BEN 19 TEMMUZDA TÜRKİYEYE GELECEM BUGUN HARÇ PARASINI YATIRDIM 19 DA KAYIT YAPTIRABİLİRMİYİM

  • Avatar of Mehmet

    Mehmet

    Merhaba, şuan eşimle birlikte yurtdışındayız. 2 adet iphone 14 telelefon aldık ve yeni yapılan 20bin lira zammı duyar duymaz banka uygulamasından girerek vergi ödeme kısmından yurtdışından getirilen telefon imei harç ücreti olarak karşımıza çıkan 6.091 tl yi ödedik. (Henüz TR hatlarımızda elektronik sim ile açtırmadık) Henüz Türkiyeye giriş yapmadık ve bu nedenle e-devletten kayıt için başvurduğumuzda karşımıza çıkan Türkiyeye giriş tarihini işaretleyemediğimizden dolayı imei kaydımızı yaptıramadık. Vergisini şimdiden imei numarasını girerek her birimiz kendi TC mizi girerek ödedik ama imei kayıtlarını ancak 1 hafta sonra Türkiyeye girişte yapabileceğiz. (Kayıt ekranında ileriye dönük tarih sekmesi açılmadığı ilk sayfayı maalesef doldurup ilerleyemiyoruz.) IMEI numaralarına zamsız fiyattan Vergisini ödediğimiz telefonları Türkiyeye giriş yaptığımız gün imei kaydı yaptırdığımızda ödeme ekranında karşımıza ekstra bir ödeme çıkar mı çıkmaz mı onu anlayamadık. Daha önceki soru ve yorumlarınızı okuduğumda yurtdışından kayıt yaptırabilirsiniz demişsiniz ama biz giriş tarihini giremediğimiz için yaptıramadık. Bu bize sorun çıkarır mı yoksa telefon başına ödediğimiz 6.091TL vergi sonrası zam gelsede sonradan yaptıracağımız kayıt tamamlanırmı onu merak ediyoruz.

  • Avatar of mehmet küçükgöde

    mehmet küçükgöde

    MERHABA YUIRTDIŞINDAN AYFON 13 TELEFON CİHAZI ALDIM YASAL SÜRE İÇERİSNDE HARCINI YATIRIP KAYDINI YAPTIRDIM YALNIZ KULLANDIĞIM CEP TELEFONU EŞİMİN ADINA KAYITLI KENDİ ADIMA YENI BİR HAT ALIRSAM TELEFONUMU KULLANABİLİRMİYİM VEYA EŞİM TELEFONUNU BANA DEVRETTİĞİ TAKDİRDE TELEFONUMU KULLANABİLİRMİYİM TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILARIMLA MEHMET KÜÇÜKGÖDE

  • Avatar of Hakan

    Hakan

    Merhaba. Ben yurtdışından telefon getirdim. IMEI kaydını yaptım. Telefonu kullanması için başkasına vereceğim. IMEI kaydını e-devletten üzerinden iptal edip, telefonu verdiğim kişi üzerine e-devletten 20k harç bedeli ödeyip IMEI kaydı yapabilir mi?

  • Avatar of Büşra AYVAZ

    Büşra AYVAZ

    Yani bizim yurt dışı grip çıkma olayımız yok eşimin arkadaşı çıktı onun üstüne eşimin hattını 2. Sim olarak kayıt yaptırıp ücretini ödedik. Şimdi benim numaramla eşimin numarayı değişiklik yapabiliyor muyuz onu öğrenmek istiyorum aslında . Değişiklik yaparsakta yeniden açma kapama ücreti isterler mi ?

  • Avatar of MEHMET DÜZOK

    MEHMET DÜZOK

    merhaba oğlum bana hediye olarak iphone 14 aldı ve oglum kendi pasaportuna işletti. Ben kendi hattımı oğluma sattım ve üzerinde benim ve kendisininki olmak üzere 2 hat gözüküyor .e sim aldık fakat telefon çalışmadı BTK yı aradığımda oğlumun önceki hattının İphone kaydedildiğini ögrendim . BTK şu an için oğluma sattığım telefonu açtı ama kendilerine kargo ile dilekçe yazmam istendi ve kine kimlik fotokopisi ve dekont koymamız talep edildi . Talep edilen dilekçe kapsamı konusunda bilgi verebilirmisiniz. (dileçeye ne yazmam gerekiyor )
    teşekkür edeim

  • Avatar of Erhan İçgöz

    Erhan İçgöz

    Merhaba
    Öncelikle böyle bir konu ve vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkürler.
    Ablam 01.11.2023 tarihinde Amerika dan telefon getirecek fakat ablamın kayıt hakkı olmadığı için benim geçen ay Kıbrısa giriş çıkış yapmışlığım olmasından dolayı telefonu kendi adıma kayıt yaptıracağım.
    1. Sorum telefon gelmeden vergisini ödebilirmiyim.
    2.Sorum Gümrükte telefon hakkı olmadığından ikinci telefon getirmsinden dolayı bir problem yaşarmıyız.
    BTK ve İstanbul havaalanı gümrükten net bir bilgi alamadığım için konu hakkında bilgisi olan cevap yazabilirse sevinirim.
    Teşekkürler

  • Avatar of Tuğçe

    Tuğçe

    Merhaba,

    Kız kardeşim abd’den kendisine aldığı iphone, kendi eski iphoneu ve bana aldığı iphone olmak üzere 3 telefonla girecek. Benim yurtdışı giriş çıkışım var, o gelmeden kaydı yaptırsam gümrüğe takılırsa sorun yaşar mıyız?

  • Avatar of Uğur

    Uğur

    Merhaba nisan 2023 de yurt dışına çıkıp geldim. Daha önce pasaportuma telefon işletmedim. Şimdi kasım- Aralık gibi yurt dışından arkadaşım telefon getirse işletebilirmiyim. Yoksa yeniden yurtdışı çıkışı mı gerekir. 120 gün den fazla geçmiş önemlimi. Sınır 1 yıl mı? . Teşekkürler

  • Avatar of Orkun

    Orkun

    Merhaba nişanlım kandaya gitti ve dönüşte bana telefon getirecek toplamda 3 telefon olacak 1 şirket telefonu 1 tanesi özel 1 tanesi kapalı kutu. kayıdın yaptıracağız fakat gümrükte 3 telefona sorun çıkar diye korkuyoruz. sorun çıkma ihtimali nedir bilginiz var mı ?

    • Avatar of Bujuyollarda

      Bujuyollarda

      Merhaba,
      Normalde yurt dışından 1 telefon getirme hakkı var. 2 olsa bir şey demeyebilirler ama 3 için bir şey diyemiyorum. Bazen hiç kontrol yapılmıyor. Yani değişken bir durum. Risk size ait 🙂

  • Avatar of Hasan

    Hasan

    Merhaba,

    Temmuz 2023 ‘te yurt dışındaydım. Amerikadan 2024 Şubat ayında arkadaşım gelecek. Telefonu Aralık 2023’te Amerikadan aldırıp. 2024 öncesi içine hattımı takmadan işletmek istiyorum. Pasaporta işletme’de bir problem yaşar mıyım ? Ayrıca Şubat ayında hattımı içerisinde takınca bir problem oluşur mu ? yeniden para vermek zorunda kalır mıyım ?

      • Avatar of Yavuz

        Yavuz

        Merhaba, ben yurtdışında yaşayan vatandaşlar gözünden bir soru sormak istiyorum. Telefonum yurtdışından alındı ve önümüzdeki günlerde kısa süreli Türkiye’ye gideceğim. Bu durumda bir şey yapılması gerekiyor mu, yoksa direkt Türk hattımı takıp kullanabiliyor muyum?

  • Avatar of Harika

    Harika

    Merhbalar, öncelikle tek bir sorum olacak; ben Yd apple cihaz aldım ve de kullanıyorum.
    Bunu Kıbrıs veya Gürcistan a şuan Giriş-Çıkış yapaptım diyelim orada da ücret ödemem gerekiyor mu acaba harç.??

Cevap Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.